VELIKA JUZNOAMERICKA TURA 20. MART 2019.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

(RASPORED OBILAZAKA LOKALITETA MOŽE BITI PROMENJEN U TOKU PROGRAMA) 


U cenu putovanja je uključeno: Prevoz avionom na navedenim relacijama (sa uključenom bespovratnom taksom za gorivo YQ), smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u navedenim hotelima (ili sličnim, po lokalnoj kategorizaciji). U Limi: hotel San Augustin3/4*, u Cuscu: hotel San Augustin Plaza 3/4*, u Punu: hotel Jose Antonio Puno 3/4*, u La Pazu:  Hotel Presidente 4/5*, u Santijago de Čileu: hotel Best Western Marina Las Condes 4*, u Buenos Ajresu: hotel Kenton Palace Buenos Aires 4*, u Iguasu: Viale Cataratas Hotel 4*, u Rio de Žaneiru: Hotel Mirador Rio Copacabana 4*, na bazi noćenja s doručkom (u zavisnosti od hotela može biti kontinentalni ili švedski sto), ishrana i razgledanja prema programu sa uključenim transferima (vozom i autobusom) i ulaznicama na lokalitete pomenute u programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno: Avio-takse u iznosu od 208,66 evra a sastoje se od sledećih taksa izraženih u eur: EUR  41.97-OY, EUR  9.00-DE, EUR 33.48-RA, EUR 12.86-JD, EUR 0.61-OG, EUR 2.10-QV, EUR 12.93-DY, EUR 9.85-HW, EUR 21.55-A7, EUR 25.86-ZQ, EUR 1.85-XR, EUR 0.41-TQ, EUR 24.16-BR, EUR 12.03-BR (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, lokalne avio takse u inostranstvu, koje svaki putnik plaća lično u lokalnoj valuti na licu mesta (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 45 USD po osobi za ceo boravak kako za vodiča, tako i za vozača), fakultativni izleti, troškovi viza i usluge viziranja, međunarodno putno osiguranje.

Trokrevetne sobe (dvokrevetne sa pomoćnim ležajem) mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu. 


Hoteli:


Lima – San Augustin Exclusive 3/4 * - www.hotelessanaugustin.com.pe – lociran je u srcu čuvene četvrti Miraflores, u blizini brojnih restorana i prodavnica. Ima 105 klimatizovanih soba u kojima je dostupan WiFi, pisaći sto, sef, minibar, kablovska Tvi telefon. Postoji restoran, bar, kafeterija, servis za pranje veša, biznis centar, i prodavnica suvenira.

Kusko – San Augustin Plaza 3/4 * www.hotelessanaugustin.com.pe – lociran ispred hrama sunca (Korikanča), dva ćoška od glavnog trga u blizini restorana i prodavnica. Sve sobe su klimatizovane, imaju WiFi, stolice, stočić, sef, minibar, aparat za kafu/čaj, plazma TV, telefon, , privatno kupatilo. Postoji restoran, servis za pranje veša, WiFi u javnim prostorijama, biznis centar, lift, rum servis, kiseonik na raspolaganju na recepciji.

Puno – Jose Antonio Puno 3/4 * - www.hotelesjoseantonio.com nalazi se na obali jezera na 10tak minuta od grada. Ima 106 soba, Imaju WiFi, grejanje, sef, minibar, kablovsju TV, telefon i fen. U hotelu se nalazi restoran “El Rejo” i bar El Molino”. Servis za pranje, menjačnicu, ATM internet, biznis centar, saunu, đakuzi, salu za konferencije, prodavnice.

La Paz – Presidente 4* - www.hotelpresidente-bo.com – lociran je u centru grada, u blizini glavnog trga, restorana i prodavnica. Sve sobe su klimatizovane, imaju kablovsku TV, telefon, WiFi, sistem za grejanje, sef, i mini bar. U restoranu postoji restoran, rum servis, biznis centar, servis za pranje veša, i taxi servis.

Santiago de Čile – Best Western Marina Las Condes 4*www.marinahotels.cl – lociran je u jednom od glavnih poslovnih centara grada u blizini Parque Arauco, najvećeg gradskog šoping centra. Klimatizovane sobe imaju kablovsku TV, sef, centralno grejanje, telofon. Takođe hotel ima restoran, rum servis, bar, zatvoreni bazen, saunu i sobe za sastanke.

Buenos Ajres – Kenton Palace Buenos Aires 4*- www.kentonpalace.com.ar– lociran je u jednom od najpoznatijih boemskih delova grada, u blizini glavnih turističkih atrakcija. Sobe su prostrane, klimatizovane i uređene da obezbeđuju dizajn visoke tehnologije i privatnosti. Imaju LED TV, WiFi, ekološki A/C, mini bar, digitalni sef, i servis za pranje veša.  U hotelu se pored restorana nalazi i vinski bar i spa.

Iguasu – Viale Cataratas Hotel 4*www.vialecataratas.com.br – nalazi se na oko 20 tak km. od nacionalnog parka Iguasu. Sve sobe su klimatizovane, imaju LCD kablovsku TV, mini bar, sef, telefon, privatno kupatilo. Hotel ima restoran, 2 bara, sobu za razne igre, suvu i vlažnu saunu, fitnes centar, biznis centar i 2 bazena.

Rio de Žaneiro –Mirador Rio Copacabana 4* - www.hotelmirador.com.br nalazi se 650 m. od čuvene plaže Kopakabana. Ima bazen sa savršenim pogledom na Rio. Buffet doručak služe u luksuzno opremljenom restoranu, u kome se preko dana mogu poručiti lokalni ili internacionalni specijaliteti. Sve sobe imaju mini bar (plaća se), kablovsku TV, besplatni WiFi, privatno kupatilo sa tušem, Ima i nepušačke sobe. Ima fitnes centar i saunu. U baru se služe razni kokteli i osvežavajuća pića. Mogu se dobiti i nepušačke sobe.


OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE :

NAPOMENA : S obzirom da tura uključuje i mesta sa visokim nadmorskim visinama, oko 4.000 m n/v, preporučujemo potencijalnim  putnicima sa srčanim problemima i visokim krvnim pritiskom da obavezno konsultuju lekara.

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Boliviju. Dobija se na licu mesta na  granici. Plaća se lično (oko EUR 95, a potrebne su  dve fotografije, rezervacija hotela, kopije programa putovanja I kopija pasoša).

Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima  pribavljanja viza  mogu se dobiti u Odeljenju viza  (telefon 011/2098 184).

VALUTA :                                         
Peru: sol        1usd = 3,30 PEN      1eur = 3,83 PEN
Bolivija : boliviano    1usd = 6.60 BOB      1eur = 8.02 BOB
Čile:  čileanski peso  1usd = 659,064 CLP    1eur = 765,218 CLP
Argentina: argentinski peso  1usd = 41,29 ARS      1eur = 47,94 ARS
Brazil: brazilski real            1usd = 4,04  BRL    1eur = 4,70 BRL                                 

KLIMA:  U svim zemljama vrlo prijatna, sa dnevnim temperaturama 20 – 35°C, sem na Andima (Peru,Bolivija), gde su jutra i večeri nešto svežiji  (10-20 °C noćna temperatura). Mala mogunost za kraće pljuskove.
                                 
PRIJAVLJIVANJE I UPLATA AKONTACIJE  20.JANUAR 2019.  ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:
 
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najmanje 5 dana pred polazak (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• U cenu aranžmana nije uključeno osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA:
• gotovinski – uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put
platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 01.februar 2019.            KonTiki TRAVEL & Service d.o.o, Beograd, Kolarčeva 3, V sprat
Program broj  2.                                         Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

SMESTAJ JUZNOAMERICKA TURA-
 
 

Hoteli:

Lima – San Augustin Exclusive 3/4 * - www.hotelessanaugustin.com.pe – lociran je u srcu čuvene četvrti Miraflores, u blizini brojnih restorana i prodavnica. Ima 105 klimatizovanih soba u kojima je dostupan WiFi, pisaći sto, sef, minibar, kablovska Tvi telefon. Postoji restoran, bar, kafeterija, servis za pranje veša, biznis centar, i prodavnica suvenira.

Kusko – San Augustin Plaza 3/4 * - www.hotelessanaugustin.com.pe – lociran ispred hrama sunca (Korikanča), dva ćoška od glavnog trga u blizini restorana i prodavnica. Sve sobe su klimatizovane, imaju WiFi, stolice, stočić, sef, minibar, aparat za kafu/čaj, plazma TV, telefon, , privatno kupatilo. Postoji restoran, servis za pranje veša, WiFi u javnim prostorijama, biznis centar, lift, rum servis, kiseonik na raspolaganju na recepciji.

Puno – Jose Antonio Puno 3/4 * - www.hotelesjoseantonio.com nalazi se na obali jezera na 10tak minuta od grada. Ima 106 soba, Imaju WiFi, grejanje, sef, minibar, kablovsju TV, telefon i fen. U hotelu se nalazi restoran “El Rejo” i bar El Molino”. Servis za pranje, menjačnicu, ATM internet, biznis centar, saunu, đakuzi, salu za konferencije, prodavnice.

La Paz – Presidente 4* - www.hotelpresidente-bo.com – lociran je u centru grada, u blizini glavnog trga, restorana i prodavnica. Sve sobe su klimatizovane, imaju kablovsku TV, telefon, WiFi, sistem za grejanje, sef, i mini bar. U restoranu postoji restoran, rum servis, biznis centar, servis za pranje veša, i taxi servis.

Santiago de Čile – Best Western Marina Las Condes 4*- www.marinahotels.cl – lociran je u jednom od glavnih poslovnih centara grada u blizini Parque Arauco, najvećeg gradskog šoping centra. Klimatizovane sobe imaju kablovsku TV, sef, centralno grejanje, telofon. Takođe hotel ima restoran, rum servis, bar, zatvoreni bazen, saunu i sobe za sastanke.

Buenos Ajres – Kenton Palace Buenos Aires 4*- www.kentonpalace.com.ar– lociran je u jednom od najpoznatijih boemskih delova grada, u blizini glavnih turističkih atrakcija. Sobe su prostrane, klimatizovane i uređene da obezbeđuju dizajn visoke tehnologije i privatnosti. Imaju LED TV, WiFi, ekološki A/C, mini bar, digitalni sef, i servis za pranje veša. U hotelu se pored restorana nalazi i vinski bar i spa.

Iguasu – Viale Cataratas Hotel 4*- www.vialecataratas.com.br – nalazi se na oko 20 tak km. od nacionalnog parka Iguasu. Sve sobe su klimatizovane, imaju LCD kablovsku TV, mini bar, sef, telefon, privatno kupatilo. Hotel ima restoran, 2 bara, sobu za razne igre, suvu i vlažnu saunu, fitnes centar, biznis centar i 2 bazena.

Rio de Žaneiro –Mirador Rio Copacabana 4* - www.hotelmirador.com.br nalazi se 650 m. od čuvene plaže Kopakabana. Ima bazen sa savršenim pogledom na Rio. Buffet doručak služe u luksuzno opremljenom restoranu, u kome se preko dana mogu poručiti lokalni ili internacionalni specijaliteti. Sve sobe imaju mini bar (plaća se), kablovsku TV, besplatni WiFi, privatno kupatilo sa tušem, Ima i nepušačke sobe. Ima fitnes centar i saunu. U baru se služe razni kokteli i osvežavajuća pića. Mogu se dobiti i nepušačke sobe.
 


   
 

Spisak hotela na Južnoameričkoj turi


 
 
 

Hoteli:

Lima – San Augustin Exclusive 3/4 * - www.hotelessanaugustin.com.pe – lociran je u srcu čuvene četvrti Miraflores, u blizini brojnih restorana i prodavnica. Ima 105 klimatizovanih soba u kojima je dostupan WiFi, pisaći sto, sef, minibar, kablovska Tvi telefon. Postoji restoran, bar, kafeterija, servis za pranje veša, biznis centar, i prodavnica suvenira.

Kusko – San Augustin Plaza 3/4 * - www.hotelessanaugustin.com.pe – lociran ispred hrama sunca (Korikanča), dva ćoška od glavnog trga u blizini restorana i prodavnica. Sve sobe su klimatizovane, imaju WiFi, stolice, stočić, sef, minibar, aparat za kafu/čaj, plazma TV, telefon, , privatno kupatilo. Postoji restoran, servis za pranje veša, WiFi u javnim prostorijama, biznis centar, lift, rum servis, kiseonik na raspolaganju na recepciji.

Puno – Jose Antonio Puno 3/4 * - www.hotelesjoseantonio.com nalazi se na obali jezera na 10tak minuta od grada. Ima 106 soba, Imaju WiFi, grejanje, sef, minibar, kablovsju TV, telefon i fen. U hotelu se nalazi restoran “El Rejo” i bar El Molino”. Servis za pranje, menjačnicu, ATM internet, biznis centar, saunu, đakuzi, salu za konferencije, prodavnice.

La Paz – Presidente 4* - www.hotelpresidente-bo.com – lociran je u centru grada, u blizini glavnog trga, restorana i prodavnica. Sve sobe su klimatizovane, imaju kablovsku TV, telefon, WiFi, sistem za grejanje, sef, i mini bar. U restoranu postoji restoran, rum servis, biznis centar, servis za pranje veša, i taxi servis.

Santiago de Čile – Best Western Marina Las Condes 4*- www.marinahotels.cl – lociran je u jednom od glavnih poslovnih centara grada u blizini Parque Arauco, najvećeg gradskog šoping centra. Klimatizovane sobe imaju kablovsku TV, sef, centralno grejanje, telofon. Takođe hotel ima restoran, rum servis, bar, zatvoreni bazen, saunu i sobe za sastanke.

Buenos Ajres – Kenton Palace Buenos Aires 4*- www.kentonpalace.com.ar– lociran je u jednom od najpoznatijih boemskih delova grada, u blizini glavnih turističkih atrakcija. Sobe su prostrane, klimatizovane i uređene da obezbeđuju dizajn visoke tehnologije i privatnosti. Imaju LED TV, WiFi, ekološki A/C, mini bar, digitalni sef, i servis za pranje veša. U hotelu se pored restorana nalazi i vinski bar i spa.

Iguasu – Viale Cataratas Hotel 4*- www.vialecataratas.com.br – nalazi se na oko 20 tak km. od nacionalnog parka Iguasu. Sve sobe su klimatizovane, imaju LCD kablovsku TV, mini bar, sef, telefon, privatno kupatilo. Hotel ima restoran, 2 bara, sobu za razne igre, suvu i vlažnu saunu, fitnes centar, biznis centar i 2 bazena.

Rio de Žaneiro –Mirador Rio Copacabana 4* - www.hotelmirador.com.br nalazi se 650 m. od čuvene plaže Kopakabana. Ima bazen sa savršenim pogledom na Rio. Buffet doručak služe u luksuzno opremljenom restoranu, u kome se preko dana mogu poručiti lokalni ili internacionalni specijaliteti. Sve sobe imaju mini bar (plaća se), kablovsku TV, besplatni WiFi, privatno kupatilo sa tušem, Ima i nepušačke sobe. Ima fitnes centar i saunu. U baru se služe razni kokteli i osvežavajuća pića. Mogu se dobiti i nepušačke sobe.
 


   
 

Spisak hotela na Južnoameričkoj turi


 

VELIKA JUŽNOAMERIČKA TURA

PERU, BOLIVIJA, ČILE, ARGENTINA I BRAZIL

Polazak: 20. mart 2019. / Povratak: 08.april 2019.
21 dan/18 noćenja, avionom

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-U
 

Južna Amerika je kontinent na Južnoj hemisferi preko koga prelazi Ekvator. Nalazi se između Tihog i Atlantskog okeana, a na severu se prostire Severna Amerika. Duž cele Južne Amerike, njenim  zapadnim delom, protežu se Andi a istočno od Anda su tropske šume sa najvećom rekom na svetu, Amazonom. Na ovom kontinentu nalazi se 12 zemalja od kojih je pet uvršetno u ovu turu. Peru je zemlja raskošno bogatih prirodnih lepota, arheoloških ostataka iz pre kolumbijskog perioda, kao i monumentalnih ostataka iz perioda Inka. Naša tura obilazi puno od toga, kao i prava remek dela arhitekture i umetnosti iz kolonijalnog perioda. U svakoj od pet zemalja postoje božanstvena dela koja su uvrštena u svetsku kulturnu ili prirodnu baštinu čovečanstva, među kojima su i remek dela iz Perua. U Boliviji, La Paz je najviša metropola na svetu i njegova mesečeva dolina, koji predstavljaju jedinstven doživljaj. Kada  se stigne u Santijago de Čile ima se osećaj kao da se sletelo na drugu planetu, razvijenu, modernu, užurbanu, ali ipak sa velikim bogatstvom u kolonijalnoj arhitekturi i drugim bogatstvima. Argentina sa svojim glavnim gradom Buenos Ajresom i delom Iguasu vodopada kao da nudi ono najlepše i najznačajnije, ali teško je reći sta je to sve u ovoj zemlji u superlativima. I na kraju Brazil, sa najveselijim i jednim od najlepših gradova na svetu Rio de Žaneirom, je verovatno pravo mesto za „finale grande“ ove ture.

Dan 1
BELGRADE
(20.03.2019.) BEOGRAD–FRANKFURT–MADRID Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 11:35 časova. Poletanje za Frankfurt u 13:35 časova (let LH 1407). Sletanje u 15:35 časova. Nastavak putovanja za Madrid u 19:25 časova (Let LA 705). Dolazak u 22:00.
Dan 2
LIMA
(21.03.2019.) MADRID – LIMA Poletanje za Limu je u 00:35 (letLA2485) Sletanje u 06:50 časova. Po dolasku poludnevno razgledanje prestonice Perua, koja je od svog osnivanja bila poznata kao Grad kraljeva. U 16. i 17. veku važila je za najveći i najmoćniji grad u Južnoj Americi. U toku razgledanja obilaze se Trg oružja, na kome se nalaze sjajne stare kolonijalne građevine, kao što su katedrala, gradska većnica, predsednička i biskupova palata. Vožnja kroz grad do čuvenog manastira San Francisco sasvojim tunelima I katakombama. Kasnije, obilazak jednog od najzanimljivijih muzeja – Muzej zlata. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 3
CUSCO
(22.03.2019.) LIMA–KUSKO Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Kusko u 08:14 (let LA 2023). Dolazak. Transfer do hotela, smeštaj i kratak odmor za aklimatizaciju (grad se nalazi na 3.326 m). Posle podne razgledanje centra legendarne Inka imperije. Trg oružja sa svojim kolonijalnim građevinama je jedan od najlepših u Peruu. Obilazak čuvene katedrale I Korikanče, tj. hrama Sunca. Kusko je bio više nego prestonica, jer je simbolisao idealnu državu, gde su svi bili ujedinjeni pod bogom Sunca. U neposrednoj okolini grada obilaze se ruševine starog Saksajuamana, Kenko, Puca Pucara I Tambomachay. Noćenje.
Dan 4
CUSCO
(23.03.2019.) KUSKO Doručak. Celodnevni izlet do čuvene Svete doline Inka reke Urubamba, koja je za vreme Inka bila glavni poljoprivredni centar. Obilazak vrlo koloritne pijace u Pisku, kao i ostataka moćnog Inka utvrđenja Oljantajtambo, kao i poseta lokalnoj kući. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u Kusko. Noćenje.
Dan 5
CUSCO
(24.03.2019.) KUSKO–MAČU PIKČU–KUSKO Doručak. Transfer do Oljantajtambo stanice. Polazak vozom za gradić Akva Kalijentes, koji se nalazi na kraju Svete doline. Odatle se ide malim autobusima do svetski poznatih ruševina Maču Pikču. Poznat kao Izgubljeni grad Inka, uvršten je u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO. Izgrađen je od kamena, bez upotrebe cementa, što pokazuje vrhunsku sposobnost graditelja toga vremena. U ranim večernjim satima povratak u Kusko. Noćenje.
Dan 6
PUNO
(25.03.2019.) KUSKO–PUNO (Titikaka jezero) Doručak. Rani jutarnji (oko 06.00 časova) polazak autobusom za Puno (oko 6-7 sati vožnje) sa usputnim zadržavanjima za kratki predah i obilaske. Ručak (box lunch). Obilazak ruševina Siljustani, koje su poznate po svojim čulpasima, kulama u kojima su sahranjivali svoje pokojnike. Ceo kompleks nekropola je jedan od najvećih u Americi. Dolazak u Puno. Po dolasku, vožnja brodićem po jezeru do Uros ostrva, koja su poznata kao "plutajuća". Na njima žive potomci Ajmara Indijanaca u kolibama od pruća. Odlazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.
Dan 7
LA PAZ
(26.03.2019.) PUNO–JEZERO TIKIKAKA–LA PAZ Rani jutarnji doručak. Polazak autobusom ka gradiću Kopakabana, koje je po mišljenju mnogih, najvažnije hodočasničko mesto u Latinskoj Americi. Odatle se katamaranom prelazi jezero Titikaka, najviše plovno jezero na svetu (3.820 m), do ostrva Sunca, koje već pripada Boliviji. Lagani ručak na katamaranu. Obilazak dela ostrva I prisustvovanje ajmara ceremoniji. Iskrcavanje u pograničnom mestašcu Kasani a zatim autobusom za La Paz. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 8
LA PAZ
(27.03.2019.) LA PAZ Doručak. Pre podne razgledanje glavnog grada Bolivije, najviše metropole na svetu, koja leži na oko 4000 m n/v. Smešten je u valovitoj dolini Čokejapu i okružen je visokim vrhovima večito pokrivenim snegom. Grad je osnovan u 16. veku i do danas je zadržao mnoge građevine iz kolonijalnog vremena. Posle razgledanja grada vožnjom kroz vrlo elegantne četvrti, dolazi se do čuvene Mesečeve doline, koju nazivaju geološkom "prostotom" majke prirode. Ako ranije niste, na ovom mestu ćete sigurno uspeti da dočarate sebi mesečev pejzaž od crvenkastih i zelenih stena starih nekoliko miliona godina. Povratak u grad. Noćenje.
Dan 9
SANTIJAGO DE ČILE
(28.03.2019.) LA PAZ–SANTIAGO DE ČILE Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Santijago u 11:20 (let LA 893). Dolazak u 15:30. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 10
SANTIJAGO DE ČILE
(29.03.2019.) SANTIAGO DE ČILE Doručak. Ovaj grad, koji u svojoj zaleđini ima Ande, važi za jedan od najčistijih i najevropskijih gradova Južne Amerike. U toku prepodnevnog razgledanja prolazi se pored puno lepih i važnih građevina i trgova kao što su Trg oružja, katedrala Santo Domingo, zgrada Nacionalnog kongresa, Palacio de la Moneda (Predsednička palata), Trg Ustava i dr. Vožnja kroz moderne i elegantne četvrti grada do brda San Kristobal, odakle se pruža fantastičan pogled na ceo grad. Posle podne slobodno. Noćenje.
Dan 11
BUENOS AJRES
(30.03.2019.) SANTIAGO DE ČILE–BUENOS AIRES Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do čuvenih letovališta Vinja del Mar i Valparaiso. Transfer na aerodrom. Poletanje za Buenos Ajres u 20:25 časova (let LA 463). Dolazak u 22.30 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 12
BUENOS AJRES
(31.03.2019.) BUENOS AIRES Doručak. Buenos Aires, lepotica među prestonicama Južne Amerike, važi za jednu od deset najvažnijih metropola u svetu. To je grad koji je pretrpeo najveći evropski kulturni uticaj, pa ga s pravom nazivaju Parizom Južne Amerike. Današnje poludnevno razgledanje grada obuhvatiće vožnju kroz njegove široke bulevare, Aveniju 9. juli, Trg Maja, Casa Rosada (Predsednička palata), katedralu, Kabildo-gradsku većnicu, pozorište Kolon, Obelisk, bogatu gradsku četvrt Rekoleta, gde se nalazi istoimeno groblje. Na njemu je sahranjena legendarna Evita Peron. U nastavku razgledanja ide se do nekada radničke, a danas boemske četvrti grada La Boka, interesantne po svojim šareno obojenim kućicama. Ostatak dana slobodan. Mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta do delte reke Parane, Tigre. Uveče mogućnost organizovanja večere sa tango predstavom. Čuvena igra rođena je baš u ovom gradu, gde se još uvek igra na pravi način. Noćenje.
Dan 13
BUENOS AJRES
(01.04.2019.) BUENOS AIRES Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili kupovinu u gradu koji je poznat po svojim elegantnim buticima i kvalitetnom robom. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta pod nazivom Gaučo tura sa folklornim programom i ručkom na gaučo farmi, na kojoj će se steći prava slika o životu "kauboja" Južne Amerike. Noćenje.
Dan 14
BUENOS AJRES
(02.04.2019.) BUENOS AIRES Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili mogućnost fakultativnih izleta. Noćenje.
Dan 15
IGUAZU FALLS
(03.04.2019.) BUENOS AIRES–IGUASU VODOPADI Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Iguasu vodopade u 11:45 časova (let LA 7508). Dolazak u 13:35 časova. Odlazak do vodopada i šetnja oko najlepših vodopada na svetu, remek dela prirode, koji su smešteni između tri zemlje: Argentine, Brazila i Paragvaja. Današnji obilazak obuhvata argentinsku stranu. Transfer do hotela koji se nalazi sa brazilske strane. Smeštaj. Noćenje.
Dan 16
RIO DE ŽANEIRO
(04.04.2019.) IGUASU VODOPADI–RIO DE ŽANEIRO Doručak. Pre podne nastavak razgledanja vodopada, najpoznatijeg čuda prirode Južne Amerike, sa brazilske strane. Transfer na aerodrom. Poletanje za Rio u 19:00 časova (let LA 4591). Dolazak u 20:55 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 17
RIO DE ŽANEIRO
(05.04.2019.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Po mnogim kriterijumima, Rio je jedan od najlepših i najuzbudljivijih gradova na svetu. Njegov fascinantan polažaj, njegov najlepši ukras – plaže Kopakabana, Leblon, Ipanema i Botafoga, simboli grada – Glava šećera i Korkovado sa čuvenom statuom Hrista Spasitelja, ulica Branko, ne ostavljaju nikoga ravnodušnim. Naše celodnevno razgledanje obuhvatiće sve ono po čemu će vam Rio ostati u nezaboravnoj uspomeni. Noćenje.
Dan 18
RIO DE ŽANEIRO
(06.04.2019.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Slobodan dan za odmor, individualne obilaske i kupovinu. Noćenje.
Dan 19
RIO DE ŽANEIRO
(07.04.2019.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Slobodan dan za odmor, individualne obilaske i kupovinu. Noćenje.
Dan 20
FRANKFURT
(08.04.2019.) RIO DE ŽANEIRO–SAO PAOLO–FRANKFURT Doručak. Slobodan dan. Posle podne transfer na aerodrom. Poletanje za Sao Paolo u 17:05 časova (let LA 3939 ). Dolazak u 18:25 časova. Nastavak putovanja za Frankfurt u 22:10 časova (let LA 8070).
Dan 21
BELGRADE
(09.04.2019.) FRANKFURT–BEOGRAD Sletanje u Frankfurt u 15:05. časova. Poletanje za Beograd u 22:05 časova (let LH 1410). Sletanje u Beograd 23:50 časova.