TRANSIBIRSKA ZELEZNICA 10. AVGUST 2019.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

U cenu putovanja je uključeno: avio-prevoz na navedenim relacijama, smeštaj u četvorokrevetnim  kupeima voza (6 noći) i u dvokrevetnim  sobama u hotelima sa 4* (u Moskvi i Pekingu i ostalim mestima prema programu putovanja (8 noći), transferi i razgledanja i ishrana prema programu (puni pansioni sa tri obroka počev od večere prvog i doručka poslednjeg dana), troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

Putovanje vozom u trajanju od 6 noći je u specijalnom, privatnom Velikom sibirskom ekspres vozu (Grand Trans Siberian Express). Četvorokrevetne kabine imaju po dva kreveta dole i dva gore. Toaleti sa lavaboom nalaze se na oba kraja vagona. Mogućnosti za tuširanje su u hotelima u kojima se odseda, kao i u hotelima koji će se koristiti za kraći dnevni boravak u Krasnojarsku i Ulan Udeu (jedna soba po kupeu).

U cenu putovanja nije uključeno: avio takse 253 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih: EUR 219.35YQ i refundabilnih: 0.98RF, 16.72RS, 3.30LG, 12.43CN, 0.22RS), (podložne su promeni, konačan iznos se plaća prilikom štampanja avio karata, 7 dana pred put), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1.790 dinara koji se plaća po rezervaciji, napojnice za lokalne vodiče i osoblje voza (daje se na licu mesta, preporučuje se 200 evra za ceo boravak), fakultativni izleti, kao ni međunarodno putno osiguranje koje se preporučuje.


OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

VIZE: Srpskim državljanima sa biometrijskim pasosima Republke Srbije nisu potrebne vize za Rusiju, Mongoliju i Kinu. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

VALUTA:
Rusija: Rublja (RUB)          1 usd = 67 RUB,          1 eur =  76,88 RUB
Mongolija: Tugrik (MNT)      1 usd = 2664,04 MNT  1 eur =  3057,22 MNT
Kina: Juan Renminbi (CNY)  1 usd = 6,76 CNY        1 eur =  7,76 CNY


Klima: Letnji period najpovoljniji za putovanje u ove tri zemlje. Dnevne temperature i do 40°C u Mongoliji, inače oko 30-35°C. Vrlo male mogućnosti za slabiju kišu.

PRIJAVLJIVANJE I UPLATA AKONTACIJE DO 65 DANA PRE PUTOVANJA ILI DO POPUNE MESTA

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.


• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).


• Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.


• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.


• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od cene aranžmana prilikom otvaranja rezervacije, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
• preko računa
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 16. februar  2019.          KonTiki Travel & Service d.o.o, Beograd, Kolarčeva 3

Program broj 2                                  Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

SMESTAJ TRANSIBIRSKA ZELEZNICA-
 
 

Putovanje vozom u trajanju od 6 noći je u specijalnom, privatnom Velikom sibirskom ekspres vozu (Grand Trans Siberian Express). Četvorokrevetne kabine imaju po dva kreveta dole i dva gore. Toaleti sa lavaboom nalaze se na oba kraja vagona. Mogućnosti za tuširanje su u hotelima u kojima se odseda, kao i u hotelima koji će se koristiti za kraći dnevni boravak u Krasnojarsku i Ulan Udeu (jedna soba po kupeu). 


   
 

Spisak hotela na Transibirskoj turi


 
 
 

Putovanje vozom u trajanju od 6 noći je u specijalnom, privatnom Velikom sibirskom ekspres vozu (Grand Trans Siberian Express). Četvorokrevetne kabine imaju po dva kreveta dole i dva gore. Toaleti sa lavaboom nalaze se na oba kraja vagona. Mogućnosti za tuširanje su u hotelima u kojima se odseda, kao i u hotelima koji će se koristiti za kraći dnevni boravak u Krasnojarsku i Ulan Udeu (jedna soba po kupeu). 


   
 

Spisak hotela na Transibirskoj turi


 

Transsibirska železnica 
RUSIJA, MONGOLIJA I KINA

Moskva, Jekaterinburg, Novosibirsk, Krasnojarsk, Irkutsk, Bajkal, Ulan Ude, Ulanbator, Peking

15 dana (14 noćenja) - avionom / vozom

Polazak: 10.avgust 2019. / Povratak: 24.avgust 2019.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Transibirska železnica је mreža železnica koja spaja  Moskvu  i  Evropski  deo  Rusije  sa ruskim Dalekim Istokom, Mongolijom, Narodnom Republikom Kinom  i  Japanskim morem. Dužina pruge na relaciji Moskva - Peking iznosi 8961 km. Prolazi kroz tri zemlje: Rusiju, Mongoliju i Kinu.

Rusija, zvanično Ruska Federacija federalna je republika, koja se prostirte u istočnoj Evropi i severnoj Aziji. Po prostranstvu Rusija je najveća država na svetu. Graniči se sa 18 država. Po broju stanovnika је na devetom mestu na svetu. Zvanični jezik je ruski a glavni i najveći grad je Moskva.


Mongolija, između centralne i istočne Azije, retko naseljena zemlja bez izlaza na more, graniči s Rusijom na severu i Kinom na jugu. U starijim dokumentima može se naći još i ime Spoljašnja  Mongolija (za razliku od Unutrašnje Mongolije) koja je kao Autonomna oblast deo Kine. Mongolija je vrlo retko naseljena. To je zemlja stepa, planina i pustinja, pa je zbog toga veoma slabo naseljena.


Narodna Republika Kina – je država u istočnoj Aziji. Poznata kao najmnogoljudnija zemlja sveta, po veličini površine je četvrta na svetu (iza Rusije, Kanade i SAD-a). Pruža se od Tihog okeana na istoku do planinskog lanca Pamira na zapadu (oko 5000 km) i od reke Amura na severu do ostrva Hainana na jugu (oko 4000 km).
 

Dan 1
BELGRADE
(10.08.2019.) BEOGRAD-MOSKVA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla", kod šaltera KonTiki u 11:25 časova. Poletanje za Moskvu u 13:25 časova (Let SU 2091). Sletanje u 17:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 2
MOSKVA
(11.08.2019.) MOSKVA-JEKATERINBURG Doručak. Celodnevno razgledanje grada, imperijalne istorije i arhitektonske raskoši, na jedinstveni način dočarava spoj bogate kulture i tradicije najvećeg slovenskog naroda. Moskva je 1918. godine postala glavni grad Ruske Federacije. Od 1922. do 1991. bila je glavni grad SSSR. Sada je prestonica Rusije. Politički, kulturni, naučni, privredni, trgovački i turistički centar, grad moderne kulture koji čuva svoje drevno nasleđe u jedinstvenim kupolama brojnih crkava i veličanstvenim zdanjima Kremlja. Crveni trg, Hram Hrista spasitelja, brojni spomenici, muzeji i galerije, Univerzitet Lomonosov, Boljšoj teatar, fascinantni metro... Ovo su samo neki od simbola grada jedinstvene lepote, životne snage i tradicionalnog gostoprimstva u kome se vešto prepliće istorija i tradicija, šarm i folklor, prošlo i ovovremensko. Izuzetan grad koji posetiocu daruje izuzetan doživljaj. Poslepodne transfer na stanicu. Ukrcavanje na voz. Smeštaj. Početak transkontinentalnog putovanja između Evrope i Azije koje od Moskve do Pekinga iznosi oko 8.000 km. Polazak voza prema Jekaterinburgu. Ručak i večera. Noćna vožnja.
Dan 3
EKATERINBU
(12.08.2019.) JEKATERINBURG Doručak. Dnevna vožnja. Usputne stanice grad Vladimir, Njižninovgorod i Perm. Vožnja kroz prelepe predele planinske oblasti Urala. Dolazak u stanicu Jekaterinburg, "glavni grad Uralskih planina". Transfer do hotela. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 4
EKATERINBU
(13.08.2019.) JEKATERINBURG-NOVOSIBIRSK Doručak. Jekaterinburg je osnovan 1723. godine. Grad na granici Evrope i Azije dobio je ime po Svetoj Katarini, a poznat je po svirepom ubistvu porodice Romanovih od strane boljševika, posle revolicije 1918. godine u Ipatevoj kući. Poseta manastiru posvećenom porodici Romanov. Manastir se nalazi na mestu gde su boljševici hteli da sakriju njihova tela i prikriju tragove posle ubistva. Danas se ova oblast smatra za sveto mesto Ruske pravoslavne crkve. Obilazak Jekaterinburga, istorijskog trga, starog dela grada, spomenika Lenjinu. Poslepodnevni polazak za Novosibirsk. Ručak i večera. Noćna vožnja.
Dan 5
NOVOSIBIRSK
(14.08.2019.) NOVOSIBIRSK Doručak. Celodnevna vožnja kroz ravnice zapadnog Sibira. Dolazak na najveću stanicu transsibirske železnice Novosibirsk. Pored Moskve i St. Petersburga, ovo je treći grad po veličini u Rusiji. Osnovan je 1893. godine na reci Ob. Za vreme vladavine Staljina doživljava procvat, jer postaje glavni centar industrije Sovjetskog Saveza. Transfer do hotela. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 6
IRKUTSK
(15.08.2019.) NOVOSIBIRSK-IRKUTSK Doručak. Panoramsko razgledanje grada i obilazak Krasnog prospekta, hrama Aleksandra Nevskog i Lenjinovog trga, Teatra opere, najvećeg u Rusiji, najstarijeg dela grada, kao i poseta crkvi Svetog Nikolaja i hramu Aleksandra Nevskog. Posle podne odlazak u tajgu, pravu sibirsku šumu. Poseta muzeju na otvorenom posvećenom upravo transsibirskoj železnici. Povratak u Novosibirsk, Kraće krstarenje rekom Ob, tokom koga će se proći ispod ogromnog železničkog mosta, sastavnog dela transsibirske železnice. U večernjim satima nastavak putovanja prema Irkutsku. Noćna vožnja. Ručak i večera.
Dan 7
IRKUTSK
(16.08.2019.) NOVOSIBIRSKA OBLAST - KRASNOJARSK - IRKUTSK Dnevna vožnja. Ova ruta smatra se najlepšom na putu ka istoku. Putovanje traje ceo dan i pruža mogućnost razgledanja najlepših predela Rusije. Usputno zaustavljanje u Krasnojarsku, koji je bio poznat kao "zatvoreni grad" za vreme sovjetske vlasti. Grad se nalazi na čuvenoj reci Jenisej. Orijentaciono razgledanje, šetnja glavnom trgovačkom ulicom u kojoj su iako u srcu Sibira zasađena stabla palmi. Povratak na železničku stanicu i nastavak putovanja za Irkutsk. Noćenje u vozu.
Dan 8
IRKUTSK
(17.08.2019.) IRKUTSK Doručak. Dolazak u Irkutsk u prepodnevnim satima. Smeštaj u hotelu. Razgledanje istorijskog centra grada, manastira Znamenski i šetnja prospektom Karla Marksa. Irkutsk je osnovan kao gradić u kome se odvijala trgovina zlatom. Posle izgradnje puta, brojni proizvodi, većinom iz Kine uvozili su se preko Irkutska. Tokom 19. veka mnogi ruski oficiri i plemići, proterani u egzil, naseljavaju grad. Od tada, on važi za centar kuturnog i intelektualnog života Sibira, a shodno tome nazivaju ga Parizom Sibira. Prisustvovanje kraćem, privatnom koncertu klasične muzike u nekadašnjoj kući ruskih grofova. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 9
ULAN BATOR
(18.08.2019.) IRKUTSK-ULAN BATOR Doručak. Vožnja do jezera Bajkal (oko sat vremena). Jezero Bajkal predstavlja najveće jezero na svetu sa prosečnom dubinom od 745 m, a zauzima 20% ukupnog sadržaja svetskih slatkovodnih vodenih akumulacija. Poznato je po čistoći vode, pa odatle naziv “biser Sibira“. Najdublja tačka se nalazi na 1.642 m. To je i najstarije jezero na svetu sa preko 1.700 različitih vrsta biljaka i životinja, od kojih dve trećine endemske vrste. Zbog toga 1996. godine Unesko stavlja ovaj predeo pod zaštitu. Šetnja po mestašcu Listvjanka, kratko zadržavanje kod crkve Svetog Nikole tipične drvene ruske crkve. Ručak u tipičnom restoranu uz degustaciju poznate ribe omulj, koja živi samo u ovom jezeru. Kratko krstarenje po jezeru. Ukrcavanje na voz koji ide malom brzinom duž obala jezera. Večernji polazak vozom za Ulanbator (Mongolija).
Dan 10
ULAN BATOR
(19.08.2019.) IRKUTSK - ULAN UDE - ULANBATOR (MONGOLIJA) Dnevna vožnja kroz fascinantne predele između Sibira i pustinje Gobi. U prepodnevnim satima usputno zaustavljanje u gradu Ulan Ude, prestonici Burjatske Autonomne Republike. Nalazi se na raskrsnici puteva između Istoka i Zapada. U starom gradskom jezgru sačuvano je puno sibirskih, drvenih kuća. Poseta jednom selu pravoslavnih “starovernka”, koji danas žive kao i njihovi preci od pre nekoliko vekova. Ručak - pravi tradicionalni. Nastavak putovanja ka Mongoliji. Prelazak rusko-mongolske granice. Noćenje u vozu. Večera.
Dan 11
ULAN BATOR
(20.08.2019.) ULANBATOR Dolazak u Ulanbator u jutarnjim satima.Transfer do hotela. Doručak. Poludnevno razgledanje prestonice Mongolije sa obilaskom centralnog trga Suha Bator, Bogd Kan muzeja, smeštenog u zdanju koje je nekada služilo kao zimska a povremeno i letnja palata mongolskih kanova. Ulan Bator je danas moderan grad ali i grad u koji su promene došle vrlo sporo. Tek početkom 21. veka, počeli su da niču novi restorani, hoteli i supermarketi, koji su transformisali mongolsku prestonicu iz prilično uspavanog trgovačkog mesta u moderniju metropolu. Odlazak do manastira Gandan, centra budističke religije u Mongoliji. To je jedan od retkih manastira koji nije bio porušen ranih 30 godina prošlog veka. U njemu se nalazi mongolski budistički univerzitet, kao i biblioteka sa vrlo retkim knjigama i rukopisima. Uveče prisustvovanje predstavi folklora Mongolije. Ručak i večera. Noćenje u hotelu.
Dan 12
ULAN BATOR
(21.08.2019.) ULANBATOR - NACIONALNI PARK TERELJ - ULAN BATOR Doručak. Odlazak do Nacionalnog parka Terelj (110 km). Uživanje u prelepim planinskim predelima. Vožnja ka mestima gde se može upoznati nomadski život stanovništva u čuvenim šatorima, tj. jurtama. Kraća predstava u kojoj će se videti nacionalne sportske discipline Mongolije (rvanje, jahanje na konjima i gađanje lukom i strelom). Povratak u hotel u Ulanbatoru. Noćenje.
Dan 13
PEKING
(22.08.2019.) ULANBATOR-PEKING Doručak. Poseta Istorijskom muzeju Ulanbatora, koji prikazuje istoriju mongolskog naroda od Džingis-kana do danas. Kasnije poseta radionici kašmira. Uveče transfer na aerodrom. Poletanje za Peking. Dolazak u 20:20 časova. Trtansfer do hotela. Smeštaj. Noćenje. Ručak i večera.
Dan 14
PEKING
(23.08.2019.) PEKING Doručak. Odlazak do mesta u kome se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida, jedinog dela ljudskih ruku vidljivog sa Meseca, koji je poznat i kao osmo čudo sveta. Posle podne obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, neprocenjivim dragocenostima kineske arhitekture i umetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Povratak u hotel. Ručak i večera (u pekinškom restoranu poznatom po čuvenoj pekinškoj patki). Noćenje.
Dan 15
BELGRADE
(24.08.2019.) PEKING-MOSKVA-BEOGRAD Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Moskvu u 11:40 časova (let SU 205). Obroci u avionu. Sletanje u Moskvu u 14:55 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 17.20 (SU 2096). Sletanje u 19.20 časova.