TOLEDO-SEVILJA-LISABON 27.04.2019.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

-Jednokrevetne sobe, u svim hotelima, mogu se dobiti isključivo na upit i uz doplatu!
-Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem – isključivo na upit ! Cena kao u dvokrevetnoj.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Minhen-Madrid-Lisabon-Minhen-Beograd, smeštaj u hotelima sa 4* zvezdice u Toledu,Sevilji i Lisabonu u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja sa doručkom, autobuski transferi i razgledanja prema programu,prevoz autobusom na navedenim relacijama, ulaznice za : Katedralu i Hiraldu u Sevilji, Katedralu u Lisabonu, Kraljevsku palatu u Sintri, usluge vodiča Kontiki Travel i lokalnih vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse 168,74 evra (od toga evra 68.00YQ  ne podležu refundaciji i evra 4.48LG ,0.98RF ,16.72RS,16.00YR ,0.22RS, 7.51DE , 40.32RA , 3.47PT, 11.04YP  podležu refundaciji),  plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate), dinarski deo  aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi, ulaznica za Katedralu u Toledu ( cena 12,50 evra, ukoliko nedeljom bude otvorena za posete), fakultativni izleti i posete, Flamenko od 35 evra, Fado od 55 evra, turistička taksa u Lisabonu ( plaća se direktno na recepciji hotela i iznosi 1 evro po osobi, po danu ), karte za metro, napojnica za vozača na turi ( 5 evra po osobi), međunarodno putno osiguranje.
Za fakultativne izlete : Fado i Flamenko prijavljivanje putnika i uplata vrše se na destinaciji.

Smeštaj:


Beatriz Toledo Auditorium & Spa 4* www.beatrizhoteles.com/es/hoteles/toledo/beatriz-toledo-auditorium-spa

Okružen velikim vrtom hotel se nalazi u rezidencijalnom delu grada, u blizini reke Taho, na 5 minuta vožnje kolima od starog dela grada. Na 150m od hotela nalazi se stanica gradskog prevoza kojim se za 15 minuta stize do starog grada. Od katedrale je udaljen oko 3 km. Sadržaj: 295 soba , veliki Spa centar sa bazenom (radno vreme od 10 do 22 h, korišćenje sa doplatom), prostran vrt sa bazenom (u upotrebi u letnjem periodu), bar, diskoteka, 2 restorana, kongresne sale, golf tereni u blizini hotela. Standardne sobe  imaju pisaći sto, klima uređaj, wi-fi, SAT TV, sef,
minibar,terasu, telefon, kompletno opremljeno kupatilo sa  fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


Sevilja : NH Sevilla Viapol 4* www.nh-hotels.com/nh/en/hotels/spain/seville/nh-viapol.html

Nalazi se u širem centru Sevilje i starog dela grada, u kvartu Nervion, na 800 m od Trga Španije. Do centra grada, starog jezgra grada (udaljenost 1,5km) brzo se stiže gradskim prevozom. Stanica tramvaja nalazi se na 50 m od hotela. U blizini hotela nalaze se brojne radnje i restorani. Veliki šoping centar udaljen je 800 m od hotela. U okviru hotela je restoran, bar, kongresne sale. Standardne sobe su prostrane , elegantno uređene i imaju kompletno uređeno kupatilo sa fenom za kosu,  WI FI, klima uređaj, SAT TV, telefon, radni sto, minibar, sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja

Lisabon : VIP Executive Entrecampoence Hotel & Conference 4 * 

https://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Entrecampos/About-Hotel.aspx

Bivši Villa Rica hotel sada jedan od hotela iz lanca VIP  nalazi se u širem centru Lisabona, na 3 km  od Trga Markes de Pombal i 5 km od Trga Rosio kao i najznačajnijih kulturno- istorijskih spomenika Lisabona.  Na 5 minuta hoda od hotela nalazi se stanica metro linije Entrecampos kojom se za 15 minuta stiže do centra grada (Trga Markes de Pombal). U blizini hotela nalaze se nekoliko barova i kafea.  Hotel od sadržaja ima restoran, bar, kafe bar, piano bar, kongresne sale, bazen, teretanu. Sve sobe imaju klima uređaj, kablovsku TV, telefon, sef, minibar, kompletno opremljeno kupatilo, Wi Fi. Usluga: Doručak se služi po principu samoposluživanja.

KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu akontacije (40 %) najkasnije do 15. februar 2019.

Napomena: Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka gradova i lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama ili lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika ili promenom , predviđenog, vremenskog termina ulaska u neki lokalitet, naveden u  programu putovanja ,štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa  na dan plaćanja.


• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika ili ,štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.


• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.


• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel&Service doo.


• Opšti uslovi putovanja : OTKAZ UGOVARA OD STRANE PUTNIKA ZA ARANZMAN: Toledo-Sevilja-Lisabon

Za putovanja iz ponude “ Evropska putovanja“- kružna tura:

- Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre opočetka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova,
- 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
- 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
- 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
- 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
- 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
- 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja,

NAČINI PLAĆANJA: 

-  avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
-  gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa
bankom).
-administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 01.februar 2019.  KonTiki Travel & Service doo  Beograd-Stari grad, Kolarčeva br.3

Program broj 2                                    Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014. 

TOLEDO - SEVILJA - LISABON -
 
 Smeštaj:

Beatriz Toledo Auditorium & Spa 4* www.beatrizhoteles.com/es/hoteles/toledo/beatriz-toledo-auditorium-spa

Okružen velikim vrtom hotel se nalazi u rezidencijalnom delu grada, u blizini reke Taho, na 5 minuta vožnje kolima od starog dela grada. Na 150m od hotela nalazi se stanica gradskog prevoza kojim se za 15 minuta stize do starog grada. Od katedrale je udaljen oko 3 km. Sadržaj: 295 soba , veliki Spa centar sa bazenom (radno vreme od 10 do 22 h, korišćenje sa doplatom), prostran vrt sa bazenom (u upotrebi u letnjem periodu), bar, diskoteka, 2 restorana, kongresne sale, golf tereni u blizini hotela. Standardne sobe imaju pisaći sto, klima uređaj, wi-fi, SAT TV, sef,
minibar,terasu, telefon, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


Sevilja : NH Sevilla Viapol 4* www.nh-hotels.com/nh/en/hotels/spain/seville/nh-viapol.html

Nalazi se u širem centru Sevilje i starog dela grada, u kvartu Nervion, na 800 m od Trga Španije. Do centra grada, starog jezgra grada (udaljenost 1,5km) brzo se stiže gradskim prevozom. Stanica tramvaja nalazi se na 50 m od hotela. U blizini hotela nalaze se brojne radnje i restorani. Veliki šoping centar udaljen je 800 m od hotela. U okviru hotela je restoran, bar, kongresne sale. Standardne sobe su prostrane , elegantno uređene i imaju kompletno uređeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, klima uređaj, SAT TV, telefon, radni sto, minibar, sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja

Lisabon : VIP Executive Entrecampoence Hotel & Conference 4 *

https://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Entrecampos/About-Hotel.aspx

Bivši Villa Rica hotel sada jedan od hotela iz lanca VIP nalazi se u širem centru Lisabona, na 3 km od Trga Markes de Pombal i 5 km od Trga Rosio kao i najznačajnijih kulturno- istorijskih spomenika Lisabona. Na 5 minuta hoda od hotela nalazi se stanica metro linije Entrecampos kojom se za 15 minuta stiže do centra grada (Trga Markes de Pombal). U blizini hotela nalaze se nekoliko barova i kafea. Hotel od sadržaja ima restoran, bar, kafe bar, piano bar, kongresne sale, bazen, teretanu. Sve sobe imaju klima uređaj, kablovsku TV, telefon, sef, minibar, kompletno opremljeno kupatilo, Wi Fi. Usluga: Doručak se služi po principu samoposluživanja.

KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

 


 
 
 Smeštaj:

Beatriz Toledo Auditorium & Spa 4* www.beatrizhoteles.com/es/hoteles/toledo/beatriz-toledo-auditorium-spa

Okružen velikim vrtom hotel se nalazi u rezidencijalnom delu grada, u blizini reke Taho, na 5 minuta vožnje kolima od starog dela grada. Na 150m od hotela nalazi se stanica gradskog prevoza kojim se za 15 minuta stize do starog grada. Od katedrale je udaljen oko 3 km. Sadržaj: 295 soba , veliki Spa centar sa bazenom (radno vreme od 10 do 22 h, korišćenje sa doplatom), prostran vrt sa bazenom (u upotrebi u letnjem periodu), bar, diskoteka, 2 restorana, kongresne sale, golf tereni u blizini hotela. Standardne sobe imaju pisaći sto, klima uređaj, wi-fi, SAT TV, sef,
minibar,terasu, telefon, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


Sevilja : NH Sevilla Viapol 4* www.nh-hotels.com/nh/en/hotels/spain/seville/nh-viapol.html

Nalazi se u širem centru Sevilje i starog dela grada, u kvartu Nervion, na 800 m od Trga Španije. Do centra grada, starog jezgra grada (udaljenost 1,5km) brzo se stiže gradskim prevozom. Stanica tramvaja nalazi se na 50 m od hotela. U blizini hotela nalaze se brojne radnje i restorani. Veliki šoping centar udaljen je 800 m od hotela. U okviru hotela je restoran, bar, kongresne sale. Standardne sobe su prostrane , elegantno uređene i imaju kompletno uređeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, klima uređaj, SAT TV, telefon, radni sto, minibar, sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja

Lisabon : VIP Executive Entrecampoence Hotel & Conference 4 *

https://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Entrecampos/About-Hotel.aspx

Bivši Villa Rica hotel sada jedan od hotela iz lanca VIP nalazi se u širem centru Lisabona, na 3 km od Trga Markes de Pombal i 5 km od Trga Rosio kao i najznačajnijih kulturno- istorijskih spomenika Lisabona. Na 5 minuta hoda od hotela nalazi se stanica metro linije Entrecampos kojom se za 15 minuta stiže do centra grada (Trga Markes de Pombal). U blizini hotela nalaze se nekoliko barova i kafea. Hotel od sadržaja ima restoran, bar, kafe bar, piano bar, kongresne sale, bazen, teretanu. Sve sobe imaju klima uređaj, kablovsku TV, telefon, sef, minibar, kompletno opremljeno kupatilo, Wi Fi. Usluga: Doručak se služi po principu samoposluživanja.

KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

 


 

Španija-Portugalija
TOLEDO – SEVILJA -LISABON
TOLEDO – MADRID -TRUHILJO – MERIDA - SEVILJA – ARASENA- EVORA – LISABON-SINTRA-KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ - EŠTORIL
(avionom i autobusom)

Polazak 27. april 2019.
(8 dana / 7 noćenja)

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

Cena po osobi 865 €


Iberijsko poluostvro smešteno je na krajnjem jugo-zapadu Evrope u okviru koga se nalaze države Portugal, Španija, Andora i mali deo teritorije Francuske. Na jugo-istoku i istoku okruženo je Sredozemnim morem a na severu i zapadu Atlantikom. Portugal i Španija zauzimaju najveći deo Iberijskog poluostrva i kao zemlje koje su bile keltske, grčke, rimske , gotske, arapske i na kraju hrišćanske  uspele su da iskoriste uticaje raznih kultura i tradicija i tako stvore veliku i značajnu kulturu. Bogata istorija, značajni spomenici kulture i sačuvani srednjovekovni gradovi koji pripadaju svetskoj kulturnoj baštini, tradicija, specifičnosti i kontrasti čine najznačajnija obeležja Iberijskog poluostva.


Lisabon i regije Algarve i Alentežo u Portugalu kao i španske pokrajine Kastilja sa Madridom, malo skrajnuta Ekstremadura sa Truhiljom i Meridom ,  andaluzijski biser Sevilja, istorijski su jedna od najznačajnija odredišta Iberijskog poluostrva.


Neodoljivost Portugala ogleda se u njegovom staromodnom šarmu , elegantnim gradićima, bogato ukrašenim palatama, uspavanim selima. Španska pokrajina Kastilja i Leon, predstavlja dušu Španije. Neki od najlepših gradova nalaze se u ovoj pokrajni, uzdižući se iz usamljenih polja centralne Španije. Vibrantni Madrid sa svojim kulturno-istorijskim spomenicima, brežuljkasta i šumovita oblast Ekstremadure, prošarana maslinjacima i voćnjacima ali i poznata po dobro očuvanim arheološkim ostacima iz rimskog perioda, samo su deo bogate zaostavštine Iberijskog poluostrva.
 

Dan 1
BELGRADE
(27.04.2019.) BEOGRAD–MINHEN–MADRID Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki u 11:00 časova. Poletanje za Minhen u 13:10 časova (Let LH173). Sletanje u Minhen u 14:40 časova. Nastavak putovanja za Madrid sa istog aerodroma u 15:30 časova (Let LH1804). Sletanje u Madrid u 18:05 časova. Po dolasku na madridski aerodrom polazak autobusa ka Toledu ( 85 km). Nakon jednočasovne vožnje a po dolasku u Toledo transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 2
Toledo
(28.04.2019.) TOLEDO-MADRID-TOLEDO(oko 140 km) Doručak. Odlazak u šetnju do starog gradskog jezgra Toleda. Kratka šetnja i upoznavanje sa istorijom grada, starom prestonicom Španije i jednim od najlepših gradova Španije. Šetnja starim jezgrom grada karakterističnom po brojnim zgradama koje spadaju u najlepši primer mavarske i srednjovekovne arhitekture Španije, ali i gradu poznatom po proizvodnji marcipana. Slobodno vreme do polaska autobusa za Madrid.Vožnja srcem Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama šafrana, vetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Madrid. Panoramski obilazak grada autobusom: Španski trg na kome se nalazi visoki beli spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’; Gran Via (Velika ulica) karakteristična po visokim oblim i stepenastim soliterima poređanim sa obe strane ulice koje podsećaju na njujorške solitere iz 20-tih godina XX veka; Kalje Major nekada glavna gradska ulica;Trg Puerta del Sol ili Kapija Sunca, zvanični centar grada i mesto na kome je bila jedna od nekadašnjih pet kapija grada iz XV veka;Trg Cibelije; Kružni skver sa fontanom iz XVIII veka; Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala za vreme vladavine Burbona u XVIII veku i posvećena kralju Karlu III. Slobodno vreme za individualno razgledanje Madrida, obilazak muzeja ili kupovinu. Povratak u Toledo u popodnevenim satima. Noćenje.
Dan 3
SEVILJA
(29.04.2019.) TOLEDO-TRUHILJO-MERIDA-SEVILJA ( oko 500 km) Doručak. Rani jutranji polazak autobusom za Sevilju. Vožnja prema regiji Ekstremadure, ekonomski i turistički najzabačenijeg dela Španije. Smeštena uz samu granicu sa takođe ruralnim delom Portugalije, ova brežuljkasta i šumovita oblast, prošarana maslinjacima i vonjacima, na rekama Taho i Guadiana, čuvena je po usamljenim zamkovima na vrhovima brda, ali i po dobro očuvanim arheološkim ostacima iz rimskog perioda i brojnim parkovima prirode. Glavni grad Ekstremadure je Merida, jedan od najvažnijih gradova Rimskog carstva i dugo vremena granica islamskog i hrišćanskog dela Španije. Osim Meride Ekstremadura skriva brojna druga prekrasna mesta, kao što je Truhiljo, mesto značajno u istoriji Španije a za vreme vladavine kraljice Izabele I od Kastilje. Kraća šetnja ovim turističkim središtem Ekstremadure: staro gradsko jezgro sa renesansnim palatama, stara arapska palata, Crkva iz XIII veka- Santa Maria la Major, Spomen kuća -Muzej Pisaro, spomenik Pisaru,itd. Grad je zauzimao značajno mesto u XVI veku i na mapi španskog osvajanja Amerike bio je obeležen kao mesto rođenja Francisa Pisara, osvajača civilizacije Inka.Nastavak putovanja prema Meridi, gradu koji se nalazi na raskršću puteva koji vode na sever i jug. U antičko doba, glavni grad rimske provincije Lusitanije, koji je podigao car August kao mesto za odmor rimskih legija, danas je glavni grad Ekstramadure. Veliki rimski arheološki kompleks uvršten je na UNESCO listu svetske kulturne baštine. Panoramski obilazak grada:Akvadukt čuda, Rimski most, Utvrđenje Alkasaba, ostaci hipodroma, amfiteatar, Trajanov luk itd. Nastavak putovanja prema pokrajini Andaluziji i gradu Sevilji, četvrtom po veličini i svakako najzanimljivijem i najraskošnijem gradu Andaluzije. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 4
SEVILJA
(30.04.2019.) SEVILJA Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje Sevilje: Ostaci nekadašnjih mavarskih zidina, Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duvana, parkovi i velelepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svetsku izložbu u okviru kojih se nalaze pavijoni nekoliko latinoameričkih zemalja. Trg Španije–polukružno zdanje sa mostovima i fontanama koje je 1929, za vreme Svetske izložbe, bilo glavni paviljon za izlaganje, obilazak parkova Marije Luize. Nastavak obilaska Sevilje šetnjom do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini Katedrale na svetu (u kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je: „Napravićemo nešto za šta će svi na svetu misliti da smo ludi!”), Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara... La Hiralde (La Giralda), tornja smeštenog tik uz katedralu. Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže peške strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se božanstveni pogled ne samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada.Noćenje.
Dan 5
LISABON
(01.05.2019.) SEVILJA–ARASENA-EVORA-LISABON (oko 400 km) Doručak. Polazak autobusom prema portugalskoj granici, kroz čaroban svet, planinsku oblast Andaluzije. Vožnja kroz brdovite predele obrasle gustom šumom kestena i hrasta kao i brojne voćnjake koji čine ovu oblast najzelenijom u Andaluziji. Kratka pauza u slikovitom andaluzijskom gradu Araseni, koji se nalazi u podnožju istoimene planine, poznatom mestu za odmor stanovnika Sevilje. U ovam gradu, smeštenom u podnožju brda na kome se nalazi mavarsko utvrđenje koje dominira ovim gradom, uočava se tipična arhitektura andaluzijskih gradova i bogato mavarsko nasleđe. Osim značajnih građevina iz XIII i XIV veka, ostavštine vitezova Templara, jedno od znamenitosti grada je i najduža pećina u Španiji, pećina Čuda.Ovo je i oblast u kojoj se proizvodi čuvena iberijska šunka. Nastavak vožnje prema portugalskoj granici. Prolazak kroz žitnicu Portugala, pokrajinu Alentežo do mesta Evora. Evora, rimsko-mavarski grad u srcu Portugala, nalazi se pod zaštitom Uneska još od 1986. godine. Iako mali sa svega 50.000 stanovnika, Evora je vrlo šarmantan i simpatičan grad, prepoznatljiv po izrazito belim fasadama koje na momente razbijaju žuti delovi fasadne plastike. Obilazak grada: Praca do Giraldo- šaren i veoma širok trg sa velikom crkvom u centru, Rimski hram, koji datira još iz I veka nove ere i najočuvaniji je rimski hram u Portugalu.;Park (jardim publico), Katedrala, sagrađena u XII. veku, sa dva tornja….Nakon kraće pauze nastavak vožnje prema Lisabonu. Po dolasku u Lisabon, smeštaj u hotelu. Noćenje
Dan 6
LISABON
(02.05.2019.) LISABON Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika Navigatorima i manastira Svetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Povratak u hotel. Slobodno popodne ili odlazak metroom (u pratnji vodiča) do Parka nacija, futurističkog arhitektonskog kompleksa rođenog na istočnom rubu grada za potrebe održavanja EXPO-a '98, poslednje velike svetske izložbe XX veka. U savršenom spoju šetališta kraj reke i moderne arhitekture, svoj pečat su ostavili najveći savremeni arhitekti Iberijskog poluostrva Alvaro Siza Vieira i Santiago Kalatrava. Tu su i brojni drugi zabavni sadržaji poput koncertne arene, pozorišta, kazina i tržnog centra. Ovde se može uroniti i u čudesni podvodni svet okeana u najvećem akvarijumu Evrope – Okeanarijumu, provozati se žičarom sa koje se pruža nezaboravan pogled na spektakularni 17 km dugi most Vasko da Gama, ili se prosto prepustiti opuštenom životnom ritmu Portugalaca u brojnim barovima i ribljim restoranima kraj reke. Noćenje.
Dan 7
LISABON
(03.05.2019.) LISABON-SINTRA-KABO DA ROKA-KAŠKAIŠ-EŠTORIL-LISABON Doručak. Celodnevni izlet za Sintru , Kabo de Roka i Kaškaiš. Vožnja do Sintre i šetnja elegantnim gradićem u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, a koji je UNESCO 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Nalazi se na 30 km od Lisabona, okružena brdima kojima dominiraju utvrđenja i kitnjasta palata Pena, podignute u XIX veku. Nacionalna palata u Sintri zidana je na temeljima palate iz XV veka i nosi obeležja mavarskog, gotskog, baroknog i lokalnog stila kralja Manuela. Obilazak Nacionalne palate. Nastavak vožnje do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope, čije su geografske koordinate upisane na kameni obelisk smešten na rtu, duboko uronjenom u Atlantik. Kratka pauza. Nastavak puta do Kaškaiša, živopisnog mesta na obali u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i potom Eštorila, mondenskog letovališta 25 km zapadno od Lisabona, poznatog po velikom kazinu. Kraće zaustavljanje i foto pauza. Vožnja obalom do Lisabona. Povratak u Lisabon. Noćenje.
Dan 8
BELGRADE
(04.05.2019.) LISABON-MINHEN-BEOGRAD Doručak (Lanč paket). Rani jutarnji transfer na aerodrom. Poletanje za Minhen u 06:15 časova (Let LH1793). Sletanje u Minhen u 10:10 časova. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Beograd u 15:00 časova (Let LH1728). Sletanje u Beograd u 16:25 časova.