SVAJCARSKA TURA 03.08.2023.

 CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

VAŽNA NAPOMENA: dvokrevetne soba sa pomoćnim ležajem i jednokrevetne sobe se mogu dobiti isključivo na upit

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 71,08 evra na dan objavljivanja programa(od toga EUR 19,00-YR  ne podleže refundaciji, a  takse 4,48-LG EUR, 0,98-RF EUR, EUR 17,13-RS, EUR 0,22-RS, EUR 35,27-CH su refundabilne), smeštaj u hotelima sa 4*, u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom, autobuski transferi i razgledanja prema programu, usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

Cena putovanja ne obuhvata: fakultativne izleti (ukoliko postoje), napojnica za vozača na turi (20 evra po putniku), međunarodno putno zdravstveno osiguranje, koje pokriva lečenje i Covid-19 .
 
SMEŠTAJ:
 
Cirih : A-Ja Resort Zurich 4 * https://www.google.com/aclk?sa=L&ai=DChcSEwjL19eEmbv-AhUEB3sKHQqsBe8YABAHGgJsZQ&ase=2&sig=AOD64_2FF81YYmM7G6Re6WwOkEmJdV7tEQ&q&nis=4&adurl&ved=2ahUKEwjIn86Embv-AhWISvEDHXPbA_UQ0Qx6BAgIEAE  ili sličan
 
Hotel A-ja Zurich ima prostrani fitnes centar, koji je otvoren 24/7.
Sobe u hotelu a-ja Zurich imaju klima-uređaj, radni sto i televizor sa ravnim ekranom. Privatna kupatila su opremljena tušem, besplatnim toaletnim priborom i fenom za kosu.
Restoran A-ja DELI nudi raznovrsnu i savremenu kuhinju. Gosti mogu uživati u kafi na spoljnoj terasi ili se opustiti uz večernje piće u baru.
Osoblje na recepciji koja radi non-stop, govori arapski, nemački, engleski i francuski.
Bahnhofstrasse i Paradeplatz udaljeni su 6 km. Aerodrom Cirih udaljen je 13 km od objekta.


Ženeva : NH Geneva Airport hotel 4 * https://www.google.com/aclk?sa=l&ai=DChcSEwjdsb79mrv-AhUKaBgKHWasCFwYABAGGgJsZQ&ase=2&sig=AOD64_0KAGV8wNWEFL9JicDWQhCWVLnfdQ&q&nis=4&adurl&ved=2ahUKEwigtLX9mrv-AhX_SPEDHShmBWkQ0Qx6BAgIEAE  ili sličan
 
Hotel NH Geneva Airport udaljen je od centra grada 10 minuta vožnje javnim prevozom. Pored recepcije nalazi se 24-satni bar koji nudi piće i grickalice.
Sve sobe i apartmani hotela NH Geneva Airport imaju tamne podove od tvrdog drveta, krevete sa dušecima debljine 33 cm, klima-uređaj, aparat za kafu i čaj i bežični pristup internetu.
U restoranu Pavillon i B4 baru služe se jela francuske, mediteranske i internacionalne kuhinje i širok izbor pića. Gosti se mogu opustiti u vellness i fitnes zoni aerodroma Ženeva.
Hotel NH Geneva Airport udaljen je 1 km od aerodroma u Ženevi i 2,5 km od kongresnog centra Palekpo.
Alpin park Jardin je udaljen samo nekoliko koraka. Autobuska i tramvajska stanica Jardin Alpin udaljena je 300 m i pruža direktne veze sa centrom grada i sa Evropskom organizacijom za nuklearna istraživanja (CERN) koja je udaljena 7 minuta vožnje tramvajem ili 6 minuta vožnje.
ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE 15. JUN 2023. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.
 
VAŽNE NAPOMENE:
 
• Nosiocima biometrijskih pasoša R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti 3 meseca od datuma napuštanja Švajcarske, dok pasoš mora biti izdat u poslednjih 10 godina.
 
• Sva ograničenja ulaska u Švajcarsku u vezi sa Covid-19, koja su do sada bila na snazi, ukidaju se od 02. maja 2022. godine. Od ovog datuma će važiti uobičajena pravila za ulazak u Švajcarsku.

OPŠTE NAPOMENE:
 
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
 
•Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.   
                                                                                                    
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta po danima, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 7 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
 
• Na letu Swiss-a dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 7kg.
 
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 
• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni
nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
 
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
 
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.


NAČINI PLAĆANJA:
 
Uplata akontacije od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put (u slučaju promene kursa dinara, nenaplaćeni deo podleže promeni- valutna klauzula):
 
• gotovinski
 
• čekovima građana do 6 mesečnih rata
 
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
 
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
 
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
 
• kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata
 
• preko računa
 
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)
 
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IM-0012288, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.           
       
Program broj 2 od 15.05.2023.  Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
                                                                                                Kategorija licence  A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3 

 Švajcarska
CIRIH – BERN – ŽENEVA – LOZANA – MONTRO – DVORAC ŠIJON – LUCERN
6 dana (5 noćenja) – avionom i autobusom
Polazak: 03. avgust 2023/ Povratak: 08. avgust 2023.

FIRST MINUTE POPUST OD 70€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 31. MAJA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU. 

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u 


Švajcarska– prelepa alpska zemlja, nastala pre osam vekova slobodnom voljom svojih građana. Uživa reputaciju jedne od najstabilnijih i najbogatijih zemalja sveta. Švajcarci, nekada odvažni i veoma cenjeni vojnici – najamnici u mnogobrojnim feudalnim vojskama – poslednji put su ratovali pre više od 160 godina. Od tada su iskazali i svoje druge odlike, i nadaleko se pročuli kao vrhunske zanatlije, sposobni graditelji, vešti trgovci i pouzdani bankari. Živeći na malom prostoru, pripadnici tri velika evropska naroda – Nemci, Francuzi i Italijani – koji su u prošlosti dugo i često bili u sukobu, stvorili su od svoje zajedničke, i ne tako davno siromašne i izolovane domovine, jedinstvenu, uglednu i poštovanu državu koja je postala sveopšti i skoro nedostižni uzor. Oko sedam miliona inostranih turista dolazi svake godine u Švajcarsku, privučeni, pre svega, izuzetnim lepotama njenih alpskih predela, besprekorno uređenim turističkim centrima i očaravajućim gradovima.

Dan 1
BELGRADE
(03.08.2023) BEOGRAD–CIRIH Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki Travel u 07:00 časova. Poletanje za Cirih u 09:20 (let LX1413). Dolazak u Cirih u 11:15 časova. Obilazak Ciriha, najvećeg švajcarskog grada sa 1,3 miliona stanovnika. Vožnja najlepšim gradskim četvrtima na obodu Ciriškog jezera, kraj čuvene Politehničke škole (u kojoj je predavao Albert Ajnštajn a diplomirao mladi inženjer Nikola Pašić) i Nacionalnog muzeja Švajcarske. Obilazak pešice gradskog jezgra Lindenhof, na vrhu brdašca, iznad reke Limat, koja ističe iz jezera. Šetnja jednom od najelegantnijih i najskupljih trgovačkih ulica u Evropi, Banhofštrase, sa mnogobrojnim buticima i luksuznim prodavnicama. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 2
CIRIH
(04.08.2023) CIRIH–BERN–ŽENEVA (oko 398km) Doručak. Polazak za Bern. Vožnja dolinom reke Eme sa nepreglednim planinskim pašnjacima, oblasti poznatoj po mlečnim proizvodima, posebno po čuvenom siru ementaleru, jednom od najznačajnijih izvoznih artikala Švajcarske. Po dolasku u Bern, poseta Barengrabenu (staništu medveda) gde i danas živi nekoliko medveda koji su inače zaštitni znak grada i čija se silueta nalazi u grbu kantona Bern. Odlazak do Vrta ruža, vidikovca odakle se pruža izvanredan pogled na švajcarsku prestonicu, koja leži na okuci reke Aare. Šetnja pešačkom zonomkraj zgrade Saveznog parlamenta, katedrale i gradske kule sa čuvenim satnim mehanizmom a zatim trgovačkom ulicom Kramgase sa natkrivenim trotoarima, ispod kojih su mnogobrojne starinske prodavnice sa magacinima iz XVII i XVIII veka, danas preuređene u luksuzne butike. Slobodno vreme. Polazak za Ženevu. Vožnja kroz kantone Bern, Fribur i Vo, kraj jezera Murten i Volen a zatim kraj Nešatelskog i Ženevskog jezera, na razmeđi Alpa i velike krečnjačke planine Jure. Dolazak u Ženevu. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 3
ZENEVA
(05.08.2023) ŽENEVA Doručak. Razgledanje grada. Vožnja kroz kompleks na kome su Palata naroda, Muzej Crvenog krsta i sedišta različitih međunarodnih organizacija. Šetnja centralnim delom grada, preko mosta Monblan do katedrale, gradske većnice i impresivnog spomenika velikanima Reforme, podignutom 1917. godine povodom četristogodišnjice od pojave ove ideje i pokreta od univerzalnog značaja čiji su prošlost I razvitak u velikoj meri vezani za Ženevu i njene žitelje. Slobodno popodne. Individualni povratak u hotelu. Noćenje.
Dan 4
ZENEVA
(06.08.2023) ŽENEVA–LOZANA–MONTRO–DVORAC ŠIJON–ŽENEVA (oko 190km) Doručak. Vožnja auto – putem duž obala Ženevskog jezera do Lozane, glavnog grada kantona Vo (Vaud) i prestonice svetskog sporta u kome je Olimpijski muzej i sedište Međunarodnog olimpijskog komiteta. Po dolasku, panoramsko razgledanje “gornjeg” grada oko katedrale, najlepše građevine u gotskom stilu u Švajcarskoj i “donjeg” grada oko pristaništa i šetališta na obali jezera. Kraći odmor. Odlazak do grada Montro, izgrađenog na padinama obraslim raskošnom vegetacijom koji se spuštaju ka Ženevskom jezeru. Grad odiše atmosferom “belle époque” (prvih decenija XX veka), poznat je kao mesto održavanja regatta, parade i raznovrsnih skupova švajcarskog i francuskog visokog društva a pre svega po svom letnjem televizijsakom i džez festival. Obilazak dvorca Šijon (Chillon), na samoj obali jezera koji je inače poznat po poemi lorda Bajrona “Zatvorenik Šijona” (1816) sa upečatljivim opisom političkih prilika i stradanja zakletog pristalice Reforme, sveštenika Fransoa de Bonivara, koji je tu bio zatočen od 1530. do 1536. godine. Povratak u Ženevu. Noćenje.
Dan 5
ZENEVA
(07.08.2023) ŽENEVA–LUCERN–CIRIH (oko 315km) Doručak. Vožnja do Lucerna, po mnogima, najlepšeg grada Švajcarske. Dolazak u Lucern, poznat po čuvenom Kapelbrike (Kapellbrucke), najstarijem pokrivenom drvenom mostu u Evropi (XIII vek), koji je deo svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO. Razgledanje stare gradske četvrti na obali jezera, sa kućama bogatih trgovaca na kojima su fasade oslikane u jarkim bojama. Odlazak do spomenika umirućem lavu, podignutom u slavu pripadnika Švajcarske kraljevske garde, koji su pali braneći Luja XVI, avgusta 1792. godine u Parizu u vreme Francuske revolucije. Slobodno vreme. Polazak za Cirih. Smeštaj u hotelu. Noćenje.