SRI LANKA TURA I ODMOR 28.12.2022.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 4* i 5* na turi i 4* na obali okeana, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 464.16 evra (EUR 270YQ, EUR 44.24YR, EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 17.13RS, EUR 0.22RS, EUR 33.14G4, EUR 1.02PZ, EUR 33.14QA, EUR 5.52R9, EUR 9.05HY, EUR 40.21NN, EUR 5.03P9) od kojih su YQ i YR nerefundabilne), ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, novogodišnja večera (80 eur), dodatak za kasni check out iz hotela sa večerom poslednjeg dana, transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodič), Konačan iznos avio taksi je podložan promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja. 
U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje se u ovom delu sveta obavezni i plaćaju se na destinaciji (5 evra po danu boravka), viza (35 evra) i troškovi viziranja (10 evra), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju Covida, i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

SMEŠTAJ
:


Kolombo – Hilton Hotel 5*
 (www.hilton.com/en/hotels/colhitw-hilton-colombo/) ili sličan

Hotel Hilton Colombo je udaljen 45 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma Bandaranaike. Nalazi se na pešačkoj udaljenosti od prodavnica i restorana u okrugu Fort i Pettah bazara. Hotel poseduje otvoreni bazen, poslovni centar i 10 restorana.  Prostrane sobe imaju klima uređaj, mini bar, aparat za kafu/čaj, LCD TV, radni prostor i udobnu sofu kao i mermerno kupatilo sa odvojenim tušem i kadom.  Hotel sadrži dobro opremljen fitnes centar i teniske terene.

Dambula – Sigiriana Resort & Spa by Thilanka 4*
 (www.sigirianaresort.com) ili sličan

Sobe su koloritne sa privatnim balkonima. Svaka soba ima DVD player, sef i aparat za kafu ili čaj. Kupatila imaju kade. Gosti mogu da se relaksiraju u ajurveda spa, gde može da se vežba joga ili relaksira u parnom kupatilu. Razne sportske discipline su moguće, kao i rentiranje bicikala. Resort je udaljen 25 min. hoda od Dambula pećinskog hrama i 30 min. vožnje od Sigirija stene. Međunarodni aerodrom Bandanaraike je udaljen 180 km.

Kendi – Amaya Hills 4*
 (www.amayaresorts.com)  ili sličan

Nalazi se u središtu kulturnog trougla sa divnim pogledom na okolinu. Građen je u tradicionalnom šrilankanskom stilu, ima spoljašnji bazen, spa i restoran. Klimatizovane sobe imaju TV i apartat za kafu ili čaj. Gosti imaju na raspolaganju teretanu, dostupni su im skvoš  i biijar.

Hotel na moru – Jie Jie Beach Hotel by Jetwing 4*
 delux sobe (www.jetwinghotels.com)  ili sličan

Jedan od najvećih hotela u oblasti Panaduva je dosta dobro lociran hotel što omogućava da se za relativno kraće vreme stiže do važnijih mesta. Sobe su klimatizovane, sa garderoberom, čajnikom, mini-barom, sefom, TV-om sa ravnim ekranom i sopstvenim kupatilom sa tušem. Besplatan WiFi dostupan je svim gostima. Hotel ima otvoreni bazen kao i bazen za decu. U restoranu se služe obroci na bazi švedskog stola (samoplosluživanje).

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE
:

• Površina: 65.610km
• Državno uređenje:  Demokratska Socijalisticka Država Šri Lanka (po proglašenju nezavisnosti 1972 godine ime Šri Lanke bilo je  Slobodna Suverena Nezavisna Republika Šri Lanka,  a 1978. definitivno menja ime u sadašnje)
• Glavni grad: Sri Jayawardenapura politički i administrativni centar
• Najveci grad: Kolombo, oko 700.000 stanovinika, šire gradsko područje oko 2.4 miliona. Ekonomski centar i velika  luka.
• Stanovništvo: oko 22 miliona (Sinhalezi 73%, Tamili 18% i Maori 8%)
• Zvanični jezici: sinhaleski i tamilski
• Verska pripadnost: budisti 69%, hinduisti 13%, muslimani 9% i katolici 9%
• Vreme: +3,5 časova u odnosu na Srbiju
• Roming: obezbeđen

VIZA: Viza za Šri Lanku je potrebna za nosioce srpskih pasoša (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) i trenutno iznosi 35 evra, dobija se posredstvom naše agencije (pribavlja se online), a usluga viziranja je 10 evra. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
VALUTA: Šrilankanska rupija 1USD = 360.15 LKR; 1EUR = 360.20 LKR
KLIMA: Tropska, toplo sa velikim procentom vlažnosti. U ovom periodu je sunčano i toplo, ali su mogući kraći tropski pljuskovi. Period visoke turističke sezone.

USLOVI ULASKA U ŠRI LANKU: Prema trenutnim uslovima državljani Republike Srbije mogu ući u Šri Lanku ukoliko poseduju potvrdu o vakcinaciji  ili  sa negativnim rezulatom PCR testa (u roku od 72h od ukrcavanja u avion) ili negativnim rezultatom antigentskog testa (u roku od 48h od ukrcavanja u avion).

VAŽNE NAPOMENE
:


• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije  na dan uplate.


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.
NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna                        ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi broj IM-0012288, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd . Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail : office@globos.rs 

Program broj 2 od 01.10.2022.                                      Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.     

                                                                                                      Kategorija licence A
                                            Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 

SMESTAJ TURA I ODMOR SRI LANKA Šri Lanka/Kolombo
SMESTAJ TURA I ODMOR SRI LANKA-
 
 SMEŠTAJ:

Kolombo – Cinnamon Lakeside Hotel 5* (www.cinnamonhotels.com) ili sličan

Hotel se nalazi na 6 min. šetnje do plaže, a lociran je na obali Beira jezera u Kolombu, na 10 min. vožnje od Crescat Bulevar šoping mola. Hotel ima 9 restorana ili kafica u kojima može da se jede. Postoji i spoljašnji bazen, tereni za tenis i skvoš, kao i teretana. Stilske sobe imaju plazma TV, aparat za kafu ili čaj i sef. Kupatila su od mermera. Hotel je udaljen 45 min. od aerodroma Bandaranaike.

Dambula – Sigiriana Resort & Spa by Thilanka 4* (www.sigirianaresort.com) ili aličan
Hotel je udaljen 25 min. pešice od Dambula pećinskog hrama i 30 min. vožnje od Sigirija stene. Međunarodni aerodrom Bandanaraike je udaljen 180 km. Sobe su koloritne sa privatnim balkonima. Svaka soba ima DVD player, sef i aparat za kafu ili čaj. Kupatila imaju kade. Gosti mogu da se relaksiraju u ajurveda spa, gde može da se vežba joga ili relaksira u parnom kupatilu. Razne sportske discipline su moguće, kao i rentiranje bicikala.

Kendi – Amaya Hills 4* (www.amayaresorts.com) ili sličan
Hotel se nalazi u središtu kulturnog trougla sa divnim pogledom na okolinu. Građen je u tradicionalnom šrilankanskom stilu, ima spoljašnji bazen, spa i restoran. Klimatizovane sobe imaju TV i apartat za kafu ili čaj. Gosti imaju na raspolaganju teretanu, dostupni su im skvoš i biijar.

Hotel na moru – Wadduwa – The Blue Water 5* (www.bluewatersrilanka.com) ili sličan
Hotel se nalazi se na zapadnoj obali Šri Lanke, 35 km južno od Kolomba u mestu Vaduva. Sobe su vrlo prostrane i imaju balkone, kao i TV, besplatan Wi-Fi (u celom hotelu). Pod u sobama je ili drveni ili pokriven keremičkim pločicama i imaju deo za sedenje i mini bar. Kupatila imaju i tuš i kadu. Hotel ima 24 časovni sobni servis, biznis centar kao i fitnes centar.

 


   
 

Smeštaj naših putnika na turi po Šri Lanki i Indijskom okeanu 


 
 
 SMEŠTAJ:

Kolombo – Cinnamon Lakeside Hotel 5* (www.cinnamonhotels.com) ili sličan

Hotel se nalazi na 6 min. šetnje do plaže, a lociran je na obali Beira jezera u Kolombu, na 10 min. vožnje od Crescat Bulevar šoping mola. Hotel ima 9 restorana ili kafica u kojima može da se jede. Postoji i spoljašnji bazen, tereni za tenis i skvoš, kao i teretana. Stilske sobe imaju plazma TV, aparat za kafu ili čaj i sef. Kupatila su od mermera. Hotel je udaljen 45 min. od aerodroma Bandaranaike.

Dambula – Sigiriana Resort & Spa by Thilanka 4* (www.sigirianaresort.com) ili aličan
Hotel je udaljen 25 min. pešice od Dambula pećinskog hrama i 30 min. vožnje od Sigirija stene. Međunarodni aerodrom Bandanaraike je udaljen 180 km. Sobe su koloritne sa privatnim balkonima. Svaka soba ima DVD player, sef i aparat za kafu ili čaj. Kupatila imaju kade. Gosti mogu da se relaksiraju u ajurveda spa, gde može da se vežba joga ili relaksira u parnom kupatilu. Razne sportske discipline su moguće, kao i rentiranje bicikala.

Kendi – Amaya Hills 4* (www.amayaresorts.com) ili sličan
Hotel se nalazi u središtu kulturnog trougla sa divnim pogledom na okolinu. Građen je u tradicionalnom šrilankanskom stilu, ima spoljašnji bazen, spa i restoran. Klimatizovane sobe imaju TV i apartat za kafu ili čaj. Gosti imaju na raspolaganju teretanu, dostupni su im skvoš i biijar.

Hotel na moru – Wadduwa – The Blue Water 5* (www.bluewatersrilanka.com) ili sličan
Hotel se nalazi se na zapadnoj obali Šri Lanke, 35 km južno od Kolomba u mestu Vaduva. Sobe su vrlo prostrane i imaju balkone, kao i TV, besplatan Wi-Fi (u celom hotelu). Pod u sobama je ili drveni ili pokriven keremičkim pločicama i imaju deo za sedenje i mini bar. Kupatila imaju i tuš i kadu. Hotel ima 24 časovni sobni servis, biznis centar kao i fitnes centar.

 


   
 

Smeštaj naših putnika na turi po Šri Lanki i Indijskom okeanu 


 

                              ŠRI LANKA
  TURA PO ŠRI LANKI I ODMOR NA INDIJSKOM OKEANU

10 dana / 7 noćenja – avionom i autobusom
Polazak: 28. decembar 2022. / Povratak: 06. januar 2023.

FIRST MINUT POPUST OD 70 € PO OSOBI ZA UPLATE DO 15. OKTOBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

Još je čuveni Marko Polo rekao da je Šri Lanka biser Indijskog okeana, jedno od najlepših ostrva te veličine u svetu. Raskošna tropska lepota, spomenici bogate kulturno-istorijske prošlosti, vrlo koloritni praznici i procesije, mirisi čaja i začina i prelepe peščane plaže predstavljaju pravi doživljaj za oči, dušu i telo.
 

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u   

Dan 1
BELGRADE
(28.12.2022.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 09:15 časova. Poletanje za Dohu u 11:45 časova (let QR232). Sletanje u 18:45 časova. Čekanje na vezu.
Dan 2
DOHA
(29.12.2022.) DOHA – KOLOMBO Poletanje za Kolombo u 01:30 časova (let QR664). Sletanje u Kolombo u 08:45 časova. Posle pasoških i carinskih formalnosti, transfer do grada. Nakon toga kratko razgledanje grada, vožnjom do trgovačkog dela, Sinamon bašte, obilazaka tvrđave, koja je bila nekadašnji administrativni centar i vojni garnizon, Bazar, čuveni Hindu hram, Holandsku crkvu i dr. Odlazak do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme za odmor. Večera. Noćenje.
Dan 3
KOLOMBO
(30.12.2022.) KOLOMBO – PINAVELA – DAMBULA Doručak. Odlazak do Pinavele u kome se nalazi sirotište za slonove, koje postoji od 1975. godine u kome živi vise od 40 slonova uključujući i bebe, napuštene i povređene. Nakon toga odlazak za Dambulu. Razgledanje poznatih pećinskih hramova Dambule, koje se odlikuju vrlo vrednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom. Dolazak u hotel. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 4
DAMBULA
(31.12.2022.) DAMBULA – SIGIIRIJA – POLUNARUVA – DAMBULA Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje ka steni Sigiriji na kojoj je u 5.veku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane „najlepši grad koji je ikada postojao". Stena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lepim freskama „Devojke Sigirije". Uvrštena je u svetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nemi svedok bogate kulturno-istorijske prošlosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prestonice u periodu između 11. i 13. veka. Ceo kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Svečana Novogodišnja večera. Noćenje.
Dan 5
DAMBULA
(01.01.2023.) DAMBULA – MATALE – KENDI Doručak. Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lepe i brdovite predele zemlje, sa brojnim plantažama čaja. U gradiću Matale poseta bašti začina, po kojima je Šri Lanka poznata. Nastavak putovanja. Obilazak radionice batika. Dolazak u Kendi. Kraće razgledanje grada, vozeći se čuvenim prevoznim sredstvom Tuk Tuk. Uveče pristustvovanje predstavi sa tradicionalnim plesom i bubnjarima. Večera. Noćenje.
Dan 6
KENDI
(02.01.2023.) KENDI – HOTEL NA MORU (PANADURA) Doručak. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Poseta Kraljevskoj botaničkoj bašti Peradenija, u kojoj se mogu videti veoma retke i endemske vrste biljaka. Obilazak muzeja dragog kamenja, s obzirom da je Šri Lanka poznata i kao ostrvo dragog kamenja. Vožnja kroz drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio poslednja prestonica klasične i nezavisne sinhaleske kraljevine. Polazak ka hotelu na obali Indijskog okeana. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 8
SRI LANKA
(03.01.- 04.01.2023.) HOTEL NA MORU (PANADURA) Doručak. Boravak u hotelu na bazi polupansiona. Slobodno vreme za odmor i kupanje u hotelu na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koje se odlikuje lepim peščanim plažama i brojnim plantažama palmi. Noćenja.
Dan 9
KOLOMBO
(05.01.2023.) HOTEL NA MORU (PANADURA) – KOLOMBO Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Večera. Kasni večernji transfer na aerodrom.
Dan 10
BELGRADE
(06.01.2023.) KOLOMBO – DOHA – BEOGRAD Poletanje za Dohu u 03:00 časova (let QR659). Sletanje u Dohu u 05:30 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 07:05 časova (let QR231). Sletanje u Beograd u 10:35 časova.