SRI LANKA TURA I ODMOR 06.08.2022.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 4* na turi i 5* na obali okeana (lokalna kategorizacija), avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 379,91 evra (EUR 248.00-YQ, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.91-RS, EUR 38.72-YR, EUR 0.22-RS, EUR 16.92-G4, EUR 0.88-PZ, EUR 52.80-LK, od kojih su YQ i YR nerefundabilne), rani check in sa doručkom po dolasku u Kolombo, doplata za kasni check out iz hotela sa večerom poslednjeg dana, ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodič). Konačan iznos avio taksi je podložan promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje se u ovom delu sveta obavezni i plaćaju se na destinaciji (5 evra po danu boravka), viza (35 evra) i troškovi viziranja (10 evra), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju Covida, i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

Napomena:
Prijava putnika za „Interkontinentalna putovanja”, postaje punovažna, uplatom akontacije u visini 15% od cene aranžmana, ako je učinjena odmah po objavi programa putovanja i nastavlja se po fazama, na sledeći način:
- 60 dana, pre otpočinjanja putovanja, Putnik je dužan uplatiti još 20% od vrednosti aranžmana,
- 45 dana, pre otpočinjanja putovanja, Putnik je dužan uplatiti, još 15% vrednosti aranžmana.
Ostatak ugovorene cene, ako drugačije nije ugovoreno, plaća se 30 dana pre početka putovanja.
Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

SMEŠTAJ:
Kolombo – Cinnamon Lakeside Hotel 5* (www.cinnamonhotels.com) ili sličan

Hotel se nalazi na 6 min. šetnje do plaže, a lociran je na obali Beira jezera u Kolombu, na 10 min. vožnje od Crescat Bulevar šoping mola. Hotel ima 9 restorana ili kafica u kojima može da se jede. Postoji i spoljašnji bazen, tereni za tenis i skvoš, kao i teretana. Stilske sobe imaju plazma TV, aparat za kafu ili čaj i sef. Kupatila su od mermera. Hotel je udaljen 45 min. od aerodroma Bandaranaike.

Dambula – Sigiriana Resort & Spa by Thilanka 4* (www.sigirianaresort.com) ili aličan
Hotel je udaljen 25 min. pešice od Dambula pećinskog hrama i 30 min. vožnje od Sigirija stene. Međunarodni aerodrom Bandanaraike je udaljen 180 km. Sobe su koloritne sa privatnim balkonima. Svaka soba ima DVD player, sef i aparat za kafu ili čaj. Kupatila imaju kade. Gosti mogu da se relaksiraju u ajurveda spa, gde može da se vežba joga ili relaksira u parnom kupatilu. Razne sportske discipline su moguće, kao i rentiranje bicikala.

Kendi – Amaya Hills 4* (www.amayaresorts.com) ili sličan  
Hotel se nalazi u središtu kulturnog trougla sa divnim pogledom na okolinu. Građen je u tradicionalnom šrilankanskom stilu, ima spoljašnji bazen, spa i restoran. Klimatizovane sobe imaju TV i apartat za kafu ili čaj. Gosti imaju na raspolaganju teretanu, dostupni su im skvoš  i biijar.

Hotel na moru – Wadduwa – The Blue Water 5* (www.bluewatersrilanka.com) ili sličan
Hotel se nalazi se na zapadnoj obali Šri Lanke, 35 km južno od Kolomba u mestu Vaduva. Sobe su vrlo prostrane i imaju balkone, kao i TV, besplatan Wi-Fi (u celom hotelu). Pod u sobama je ili drveni ili pokriven keremičkim pločicama i imaju deo za sedenje i mini bar. Kupatila imaju i tuš i kadu. Hotel ima 24 časovni sobni servis, biznis centar kao i fitnes centar.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:
• Površina: 65.610km
• Državno uređenje:  Demokratska Socijalisticka Država Šri Lanka (po proglašenju nezavisnosti 1972 godine ime Šri Lanke bilo je  Slobodna Suverena Nezavisna Republika Šri Lanka,  a 1978. definitivno menja ime u sadašnje)
• Glavni grad: Sri Jayawardenapura politički i administrativni centar
• Najveci grad: Kolombo, oko 700.000 stanovinika, šire gradsko područje oko 2.4 miliona. Ekonomski centar i velika  luka.
• Stanovništvo: oko 22 miliona (Sinhalezi 73%, Tamili 18% i Maori 8%)
• Zvanični jezici: sinhaleski i tamilski
• Verska pripadnost: budisti 69%, hinduisti 13%, muslimani 9% i katolici 9%
• Vreme: +3,5 časova u odnosu na Srbiju

VIZA: Viza za Šri Lanku je potrebna za nosioce srpskih pasoša (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) i trenutno iznosi 35 evra, dobija se posredstvom naše agencije, a usluga viziranja je 10 evra. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
VALUTA: Šrilankanska rupija 1USD = 199,55 LKR; 1EUR = 233,89 LKR
KLIMA: Ovo je letnji period koji je veoma povoljan za odmor i obilazak ove zemlje, a naročito mesec avgust. Temperature vazduha oko 30°C, a mora oko 28°C.

VAŽNE NAPOMENE:
Prema trenutnim uslovima državljani Republike Srbije mogu ući u Šri Lanku ukoliko poseduju potvrdu o vakcinaciji uz negativan PCR test (u roku od 72h od ukrcavanja u avion) ili negativan antigentski test (u roku od 48h od ukrcavanja u avion).
Program putovanja važi samo za vakcinisane putnike. Putnici moraju imati zeleni digitalin sertifikat (mogu ga skinuti sa E-uprave).

OSTALE NAPOMENE
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.
• Osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna                        ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO).

OTKAZ PUTOVANJA U SLUČAJU INTERKONTINENTALNIH TURA:
Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškove, 
• 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
• 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
• 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
• 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi broj IM – 0008717, počev od 01.10.2021. godine , kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd . Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail: office@globos.rs 

Program broj 1 od 18.03.2022.                                     
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.     
Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3


SMESTAJ TURA I ODMOR SRI LANKA Šri Lanka/Kolombo
SMESTAJ TURA I ODMOR SRI LANKA-
 
 SMEŠTAJ:

Kolombo – Cinnamon Lakeside Hotel 5* (www.cinnamonhotels.com) ili sličan

Hotel se nalazi na 6 min. šetnje do plaže, a lociran je na obali Beira jezera u Kolombu, na 10 min. vožnje od Crescat Bulevar šoping mola. Hotel ima 9 restorana ili kafica u kojima može da se jede. Postoji i spoljašnji bazen, tereni za tenis i skvoš, kao i teretana. Stilske sobe imaju plazma TV, aparat za kafu ili čaj i sef. Kupatila su od mermera. Hotel je udaljen 45 min. od aerodroma Bandaranaike.

Dambula – Sigiriana Resort & Spa by Thilanka 4* (www.sigirianaresort.com) ili aličan
Hotel je udaljen 25 min. pešice od Dambula pećinskog hrama i 30 min. vožnje od Sigirija stene. Međunarodni aerodrom Bandanaraike je udaljen 180 km. Sobe su koloritne sa privatnim balkonima. Svaka soba ima DVD player, sef i aparat za kafu ili čaj. Kupatila imaju kade. Gosti mogu da se relaksiraju u ajurveda spa, gde može da se vežba joga ili relaksira u parnom kupatilu. Razne sportske discipline su moguće, kao i rentiranje bicikala.

Kendi – Amaya Hills 4* (www.amayaresorts.com) ili sličan
Hotel se nalazi u središtu kulturnog trougla sa divnim pogledom na okolinu. Građen je u tradicionalnom šrilankanskom stilu, ima spoljašnji bazen, spa i restoran. Klimatizovane sobe imaju TV i apartat za kafu ili čaj. Gosti imaju na raspolaganju teretanu, dostupni su im skvoš i biijar.

Hotel na moru – Wadduwa – The Blue Water 5* (www.bluewatersrilanka.com) ili sličan
Hotel se nalazi se na zapadnoj obali Šri Lanke, 35 km južno od Kolomba u mestu Vaduva. Sobe su vrlo prostrane i imaju balkone, kao i TV, besplatan Wi-Fi (u celom hotelu). Pod u sobama je ili drveni ili pokriven keremičkim pločicama i imaju deo za sedenje i mini bar. Kupatila imaju i tuš i kadu. Hotel ima 24 časovni sobni servis, biznis centar kao i fitnes centar.

 


   
 

Smeštaj naših putnika na turi po Šri Lanki i Indijskom okeanu 


 
 
 SMEŠTAJ:

Kolombo – Cinnamon Lakeside Hotel 5* (www.cinnamonhotels.com) ili sličan

Hotel se nalazi na 6 min. šetnje do plaže, a lociran je na obali Beira jezera u Kolombu, na 10 min. vožnje od Crescat Bulevar šoping mola. Hotel ima 9 restorana ili kafica u kojima može da se jede. Postoji i spoljašnji bazen, tereni za tenis i skvoš, kao i teretana. Stilske sobe imaju plazma TV, aparat za kafu ili čaj i sef. Kupatila su od mermera. Hotel je udaljen 45 min. od aerodroma Bandaranaike.

Dambula – Sigiriana Resort & Spa by Thilanka 4* (www.sigirianaresort.com) ili aličan
Hotel je udaljen 25 min. pešice od Dambula pećinskog hrama i 30 min. vožnje od Sigirija stene. Međunarodni aerodrom Bandanaraike je udaljen 180 km. Sobe su koloritne sa privatnim balkonima. Svaka soba ima DVD player, sef i aparat za kafu ili čaj. Kupatila imaju kade. Gosti mogu da se relaksiraju u ajurveda spa, gde može da se vežba joga ili relaksira u parnom kupatilu. Razne sportske discipline su moguće, kao i rentiranje bicikala.

Kendi – Amaya Hills 4* (www.amayaresorts.com) ili sličan
Hotel se nalazi u središtu kulturnog trougla sa divnim pogledom na okolinu. Građen je u tradicionalnom šrilankanskom stilu, ima spoljašnji bazen, spa i restoran. Klimatizovane sobe imaju TV i apartat za kafu ili čaj. Gosti imaju na raspolaganju teretanu, dostupni su im skvoš i biijar.

Hotel na moru – Wadduwa – The Blue Water 5* (www.bluewatersrilanka.com) ili sličan
Hotel se nalazi se na zapadnoj obali Šri Lanke, 35 km južno od Kolomba u mestu Vaduva. Sobe su vrlo prostrane i imaju balkone, kao i TV, besplatan Wi-Fi (u celom hotelu). Pod u sobama je ili drveni ili pokriven keremičkim pločicama i imaju deo za sedenje i mini bar. Kupatila imaju i tuš i kadu. Hotel ima 24 časovni sobni servis, biznis centar kao i fitnes centar.

 


   
 

Smeštaj naših putnika na turi po Šri Lanki i Indijskom okeanu 


 

Šri Lanka
TURA PO ŠRI LANKI I ODMOR NA INDIJSKOM OKEANU
(u vreme čuvenog budističkog praznika Perahera)

11 dana / 8 noćenja – avionom i autobusom
Polazak: 06. avgust 2022. / Povratak: 16. avgust 2022.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Još je čuveni Marko Polo rekao da je Šri Lanka biser Indijskog okeana, jedno od najlepših ostrva te veličine u svetu. Raskošna tropska lepota, spomenici bogate kulturno-istorijske prošlosti, vrlo koloritni praznici i procesije, prelepe peščane plaže, predstavljaju pravi doživljaj za oči, dušu i telo.

Perahera, velika drevna svečanost, slavi se svake godine u julu ili avgustu, a datum se određuje prema lunarnom kalendaru. Višednevna svetkovina se održava u čast iznošenja Budinog zuba, najsvetije od svih relikvija Šri Lanke. Uz zvuke tradicionalnih bubnjeva, uz ples ritualno ukrašenih igrača, gutača vatre, akrobata i drugih učesnika koji nose baklje, povorka od preko stotinu raskošno ukrašenih slonova prolazi ulicama Kendija, a najlepše i najgizdavije okićen slon na leđima nosi zlatni kovčežić sa Budinim zubom, za koji budisti veruju da ima moć da prizove kišu. Princeza Hemamali je zub, skriven u kosi, krišom prenela iz Indije u Šri Lanku u 3.veku i od tada predstavlja najsvetiji simbol budizma na ovom egzotičnom ostrvu burne istorije, čaja, mirisnih začina i gostoljubivih ljudi.
 

Dan 1
BELGRADE
(06.08.2022.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 13:40 časova. Poletanje za Dohu u 15:40 časova (let QR232). Sletanje u 21:40 časova. Čekanje na vezu.
Dan 2
DOHA
(07.08.2022.) DOHA – KOLOMBO Poletanje za Kolombo u 01:35 časova (let QR664). Sletanje u Kolombo u 09:00 časova. Posle pasoških i carinskih formalnosti, transfer do hotela. Po dolasku u hotel odmah ulazak u sobe. Doručak. Slobodno vreme za odmor. Večera. Noćenje.
Dan 3
DAMBULA
(08.08.2022.) KOLOMBO – PINAVELA – DAMBULA Doručak. Razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Stara tvrđava sa svojim svetionikom, predsednička palata, Petah - četvrt sa tradicionalnim bazarima, budistički i hindu hramovi, samo su deo bogatstva koje ovaj grad može da pruži. Odlazak do Pinavele u kome se nalazi sirotište za slonove, koje postoji od 1975. godine u kome živi više od 40 slonova uključujući i bebe, napuštene i povređene. Nakon toga odlazak za Dambulu. Razgledanje poznatih pećinskih hramova Dambule, koji se odlikuju vrlo vrednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom. Dolazak u hotel. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 4
DAMBULA
(09.08.2022.) DAMBULA – SIGIIRIJA – POLUNARUVA – DAMBULA Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje ka steni Sigiriji na kojoj je u 5. veku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane „najlepši grad koji je ikada postojao". Stena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lepim freskama „Devojke Sigirije". Uvrštena je u svetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nemi svedok bogate kulturno-istorijske prošlosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prestonice u periodu između 11. i 13. veka. Ceo kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 5
KENDI
(10.08.2022.) DAMBULA – MATALE – KENDI Doručak. Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lepe i brdovite predele zemlje, sa brojnim plantažama čaja. U gradiću Matale poseta bašti začina, po kojima je Šri Lanka poznata. Nastavak putovanja. Obilazak radionice batika. Dolazak u Kendi. Kraće razgledanje grada, vozeći se čuvenim prevoznim sredstvom Tuk Tuk. Uveče, prisustvovanje svetski poznatom festivalu Perahera, koji se svake godine održava u ovom gradu u ovo vreme. Povratak u hotel.Večera. Noćenje.
Dan 6
KENDI
(11.08.2022.) KENDI – HOTEL NA MORU (WADDUWA) Doručak. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Poseta Kraljevskoj botaničkoj bašti Peradenija, u kojoj se mogu videti veoma retke, endemske vrste biljaka. Obilazak muzeja dragog kamenja, s obzirom da je Šri Lanka poznata i kao ostrvo dragog kamenja. Vožnja kroz drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio poslednja prestonica klasične i nezavisne sinhaleske kraljevine. Polazak ka hotelu na obali Indijskog okeana. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 7
WADDUWA
(12.08.2021.) HOTEL NA MORU (WADDUWA) Doručak. Slobodno vreme za odmor i kupanje. Večera. Noćenje.
Dan 9
WADDUWA
(13-14.08.2022.) HOTEL NA MORU (WADDUWA) Doručak. Boravak u hotelu 4* na bazi polupansiona. Slobodno vreme za odmor i kupanje u hotelu na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koje se odlikuje lepim peščanim plažama i brojnim plantažama palmi. Večera. Noćenja.
Dan 10
KOLOMBO
(15.08.2022.) HOTEL NA MORU (WADDUWA) – KOLOMBO Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Večera. Kasni večernji transfer na aerodrom.
Dan 11
BELGRADE
(16.08.2022.) KOLOMBO – DOHA – BEOGRAD Poletanje za Dohu u 04:25 časova (let QR663). Sletanje u Dohu u 06:40 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 07:25 časova (let QR231). Sletanje u Beograd u 11:40 časova.