SKOTSKA TURA 29.05.2020

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Ne postoji mogućnost rezervacije trokrevetne sobe .
Jednokrevetne sobe u svim hotelima, mogu se dobiti isključivo na upit !

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Minhen-Edinburg-Frankfurt-Beograd, avio-takse u trenutku objavljivanja programa oko 106 evra (Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja), smeštaj u hotelima sa 2, 3 i 4*  zvezdice u Edinburgu, Avimoru i Glazgovu, u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom, autobuski transferi i razgledanja prema programu, jednočasovno krstarenje brodićem po jezeru Loh Nes, ulaznice i obilazak zamkova Dunotar i Balmoral, obilazak destilerije i degustacija viskija, usluge vodiča Kontiki Travel i lokalnih vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

Cena putovanja ne obuhvata: viza za Britaniju (trenutna cena): 125 evra ( ova cena je često podložna promeni od strane Ambasade, a period obrade zahteva traje oko mesec dana ), usluga online popunjavanja zahteva i zakazivanje termina: 20 evra, trosak koji se placa direktno i lično u  aplikacionom centru, na dan predaje dokumentacije u dinarskoj protivvrednosti u iznosu od oko 35 evra, obilasci i usluge koje nisu naznačene programom putovanja, napojnica za vozača na turi (10€ po putniku), međunarodno putno osiguranje.     

Napomena:

Program putovanja može biti korigovan u slučaju promene kursa britanske funte na monetarnom tržištu.

Opšte informacije o vizi :
UK VIZA (turistička poseta, period važenja vize do 6 meseci)
Dokumentaciju prema datim instrukcijama, stranka sakuplja i lično predaje u zakazano vreme u Viza Aplikacioni Centar Beograd. Od zavrsetka popunjavanja online aplikacije  na zakazivanje, prvog slobodnog, termina se ceka oko nedelju dana.
Putnici su dužni da u agenciji prethodno dostave:
1. Kopiju prve strane pasoša,
2. Popunjen formular, koji se dobija u agenciji (popunjava se olovkom, čitko i detaljno).Ovaj formular samo služi agenciji kako bi u posebnoj online aplikaciji mogli da se prekucaju i upišu svi podaci koje putnici u formularu popune .
3.   Potvrdu o zaposlenju na engleskom jeziku.

Naglašavamo da je diskreciono pravo svake ambasade da odbije ili odobri vizu osobama koje apliciraju, kao i da obrazlože ili ne svoju odluku.  Agencija nema nikakav uticaj na procenu od strane ambasade, niti na njihovu odluku.
Osnovne informacije o proceduri i potrebnoj dokumentaciji za dobijanje UK vize  možete naći na sajtu agencije www.kontiki.rs. ili  na telefon 20 98 184.

Smeštaj:

Edinburg : Ibis Budget Edinburgh Park 2 *
https://ibis-budget-edinburgh-park.edinburgh-hotel.org/en    (noćenje 29.05. na 31.05.2020.)

Veoma popularan medju turistima ovaj Ibis hotel se nalazi u poslovnom delu grada, u blizini aerodroma i na 9 km od centra grada i Edinburškog zamka. Stanica gradskog prevoza nalazi se preko puta ulaza u hotel a do centra grada vožnja traje oko 20 minuta. U blizini je i Edinburgh Gateway- železnička stanica, kao i zoo-vrt. Sadržaj: restoran, koktel i kafe bar. Smeštaj: sobe su manje kvadrature (13 m 2), modernog dizajna i imaju WI FI, TV, telefon, radni sto, klima uređaj, kompletno opremljeno kupatilo sa tuš kabinom. Fen za kosu se dobija na recepciji (uz doplatu ili depozit). Usluga: kombinacija engleskog i kontinentalnog buffet doručka.

Edinburg: Courtyard by Marriott Edinburgh West 4 * 
https://www.marriott.co.uk/hotels/travel/edihw-courtyard-edinburgh-west/  (noćenje 2.6. na 3.6.2020.)

Hotel iz lanca Marriott nalazi se u poslovnom delu grada, u blizini Univerziteta i na 8 km od centra Edinburga.Na dva minuta hoda od hotela nalazi se stanica gradskog prevoza kojim se za 30 minuta stiže do starog dela grada. Sadržaj: restoran, bar, kongresne sale, mini market. Sobe: opremljene u modernom dizajnu imaju WI FI, TV, telefon, radni sto, klima uređaj, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, servis za kafu i čaj. Usluga: škotski doručak se služi po principu samoposluživanja.

Avimor : Aviemor Resort 4* www.macdonaldhotels.co.uk/our-hotels/scotland/aviemore/macdonald-aviemore-resort#utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=aviemore-resort-gmb
MacDonalds Hotelski kompleks sa 4 * sastoji se od tri hotela i nekoliko brvnara. Nalazi se u srcu Hajlendsa,  okružen  divljom škotskom prirodom i u centru turističkog mesta Avimor. Hotelski kompleks je namenjen ljubiteljima opuštajućeg odmora i skijanja. U okolini hotela ima nekoliko šumskih staza idealnih za ljubitelje prirode i aktivnog odmora. Iz hotela se pruža predivan pogled na obližnja brda.  Sadržaj: Spa i fitnes centar sa bazenom, saunom,  restorani, barovi, kongresne sale, prodavnica suvenira, besplatan Wi Fi u zajedničkim prostorijama.  Smeštaj: jedan deo soba je opremljene u klasičnom stilu sa draperijama i tkaninama u cvetnom ili kariranom dezenu a drugi u modernom, minimalističkom stilu. Sve sobe imaju radni sto, TV, telefon, WI FI (uz doplatu), kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja. U kom od tri hotela će gosti biti smešteni biće objavljeno pred polazak na put.

Glazgov:  Ibis Glasgow City Centre    3*  https://all.accor.com/hotel/3139/index.en.shtml

Hotel sa 3* nalazi se na 10 minuta hoda od centra grada i 20 minuta od katedrale, u zoni u kojoj ima puno muzeja i galerija. U blizini hotela nalaze se  kongresni centar, brojne prodavnice i restorani. Od sadržaja ima: restoran, bar, snek bar, sef na recepciji, Wi Fi (uz doplatu). Smeštaj: sve sobe imaju TV, telefon, radni sto, klima uređaj, aparat za kafu i čaj, kupatilo sa fenom za kosu. Usluga: doručak se služi po principu samoosluživanja.

Korisne informacije o Škotskoj :

Škotska

Vremenska razlika: - 1 sat

Klima: Što se tiče klime zbog brdovitog terena Škotska je u proseku kišovitija od Engleske. Ipak, leti prevladava sunčano vrijeme sa prosečnim temperaturama od 20 C . Posle kiše ili noću temperatura padne do cca 10 C.  Uvek postoji mogućnost povremenih pljuskova. Preporučujemo da pre polaska proverite vremensku prognozu. Slične temperature su i u Severnoj Irskoj.

Odeća i obuća :Preporučujemo sportsku i praktičnu odeću (najbolje slojevitu), toplu odeću, pogodnu za vetar ili vlažno vreme (vetrovka, kišobran, kape…), odeću dugih rukava, te udobnu sportsku obuću.
Električni napon: 220 V, 50 Hz trofazna – potreban je adapter. Ponekad se može pozajmiti na recepciji. Preporučujemo da ipak kupite pre polaska u specijalizovanim trgovinama.Obično se adapter može kupiti i u duty-free šopu na aerodromima.

Novac: Britanska Funta. Kursna listna na dan objavljivanja programa: 1 GBP = 1,17 Eur. Gotovo na svim mestima je moguće plaćanje kreditnim karticama.

Hrana: Prosečan obrok košta cca 10–30 GBP (u zavisnosti od kvaliteta restorana) .Nepisano je pravilo konobarima ostaviti 10% napojnice ukoliko ista nije već uračunata u račun. Isto pravilo važi i za taksiste

Kupovina: Gotovo svuda nalaze se prodavnice suvenira i nacionalnih obeležja poput poznatog Škotskog kilta. Za veliku kupovinu preporučujemo Princes Street i St.George Street prepune malih prodavnica u Edinburgu, ali i šoping raj u Glazgovu :Buchanan Street ( ulica prepuna tržnih centara ).

KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

Napomena: 
Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
Fakultativni izleti ( ukoliko bude vremena za organizaciju istih) nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Krajnji rok za  predaju dokumentacije za vizu je 27. februar 2020. Samo tako će u agenciji biti moguće  putnicima popuniti online aplikacije i na vreme zakazati termine u ambasadi. Procedura nakon predaje dokumentacije u ambasadi traje mesec dana.

OPŠTE NAPOMENE:
 
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zbaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan plaćanja.

• Za državljane Republike Srbije potrebna je viza za ovo putovanje. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
Krajnji rok za prijavu i uplatu akontacije : 20.februar 2020.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta po danima, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima  ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza kao i promene kursa britanske funte na monetarnom trzištu i slično promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel&Service doo.

Opšti uslovi putovanja za Škotsku turu : OTKAZ UGOVARA OD STRANE PUTNIKA ZA ARANZMAN: Škotska tura
Za putovanja iz ponude “ Evropska putovanja“- kružna tura :

- Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre opočetka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova,
- 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
- 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
- 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
- 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
- 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
- 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja,

NAČINI PLAĆANJA: 
-  avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
-  gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
-administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO
   
U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2020 od 10.01.2020. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068022 od 01.01.2020. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd,17.februar 2020.                      KonTiki Travel&Service doo Beograd-Stari grad, Kolarceva 3.
Program broj 4.                                                         Licenca OTP 113/2020 od 01.02.2020.
                                                                                                    Kategorija licence A 40

SKOTSKA TURA HOTELI 3* I 4* Velika Britanija/Edinburgh
SKOTSKA TURA HOTELI 3* I 4*-
 
 

Smeštaj:

Edinburg : Ibis Budget Edinburgh Park 2 *
https://ibis-budget-edinburgh-park.edinburgh-hotel.org/en (noćenje 29.05. na 31.05.2020.)

Veoma popularan medju turistima ovaj Ibis hotel se nalazi u poslovnom delu grada, u blizini aerodroma i na 9 km od centra grada i Edinburškog zamka. Stanica gradskog prevoza nalazi se preko puta ulaza u hotel a do centra grada vožnja traje oko 20 minuta. U blizini je i Edinburgh Gateway- železnička stanica, kao i zoo-vrt. Sadržaj: restoran, koktel i kafe bar. Smeštaj: sobe su manje kvadrature (13 m 2), modernog dizajna i imaju WI FI, TV, telefon, radni sto, klima uređaj, kompletno opremljeno kupatilo sa tuš kabinom. Fen za kosu se dobija na recepciji (uz doplatu ili depozit). Usluga: kombinacija engleskog i kontinentalnog buffet doručka.

Edinburg: Courtyard by Marriott Edinburgh West 4 *
https://www.marriott.co.uk/hotels/travel/edihw-courtyard-edinburgh-west/ (noćenje 2.6. na 3.6.2020.)

Hotel iz lanca Marriott nalazi se u poslovnom delu grada, u blizini Univerziteta i na 8 km od centra Edinburga.Na dva minuta hoda od hotela nalazi se stanica gradskog prevoza kojim se za 30 minuta stiže do starog dela grada. Sadržaj: restoran, bar, kongresne sale, mini market. Sobe: opremljene u modernom dizajnu imaju WI FI, TV, telefon, radni sto, klima uređaj, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, servis za kafu i čaj. Usluga: škotski doručak se služi po principu samoposluživanja.

Avimor : Aviemor Resort 4* www.macdonaldhotels.co.uk/our-hotels/scotland/aviemore/macdonald-aviemore-resort#utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=aviemore-resort-gmb
MacDonalds Hotelski kompleks sa 4 * sastoji se od tri hotela i nekoliko brvnara. Nalazi se u srcu Hajlendsa, okružen divljom škotskom prirodom i u centru turističkog mesta Avimor. Hotelski kompleks je namenjen ljubiteljima opuštajućeg odmora i skijanja. U okolini hotela ima nekoliko šumskih staza idealnih za ljubitelje prirode i aktivnog odmora. Iz hotela se pruža predivan pogled na obližnja brda. Sadržaj: Spa i fitnes centar sa bazenom, saunom, restorani, barovi, kongresne sale, prodavnica suvenira, besplatan Wi Fi u zajedničkim prostorijama. Smeštaj: jedan deo soba je opremljene u klasičnom stilu sa draperijama i tkaninama u cvetnom ili kariranom dezenu a drugi u modernom, minimalističkom stilu. Sve sobe imaju radni sto, TV, telefon, WI FI (uz doplatu), kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja. U kom od tri hotela će gosti biti smešteni biće objavljeno pred polazak na put.

Glazgov: Ibis Glasgow City Centre 3* https://all.accor.com/hotel/3139/index.en.shtml

Hotel sa 3* nalazi se na 10 minuta hoda od centra grada i 20 minuta od katedrale, u zoni u kojoj ima puno muzeja i galerija. U blizini hotela nalaze se kongresni centar, brojne prodavnice i restorani. Od sadržaja ima: restoran, bar, snek bar, sef na recepciji, Wi Fi (uz doplatu). Smeštaj: sve sobe imaju TV, telefon, radni sto, klima uređaj, aparat za kafu i čaj, kupatilo sa fenom za kosu. Usluga: doručak se služi po principu samoosluživanja. 


 
 
 

Smeštaj:

Edinburg : Ibis Budget Edinburgh Park 2 *
https://ibis-budget-edinburgh-park.edinburgh-hotel.org/en (noćenje 29.05. na 31.05.2020.)

Veoma popularan medju turistima ovaj Ibis hotel se nalazi u poslovnom delu grada, u blizini aerodroma i na 9 km od centra grada i Edinburškog zamka. Stanica gradskog prevoza nalazi se preko puta ulaza u hotel a do centra grada vožnja traje oko 20 minuta. U blizini je i Edinburgh Gateway- železnička stanica, kao i zoo-vrt. Sadržaj: restoran, koktel i kafe bar. Smeštaj: sobe su manje kvadrature (13 m 2), modernog dizajna i imaju WI FI, TV, telefon, radni sto, klima uređaj, kompletno opremljeno kupatilo sa tuš kabinom. Fen za kosu se dobija na recepciji (uz doplatu ili depozit). Usluga: kombinacija engleskog i kontinentalnog buffet doručka.

Edinburg: Courtyard by Marriott Edinburgh West 4 *
https://www.marriott.co.uk/hotels/travel/edihw-courtyard-edinburgh-west/ (noćenje 2.6. na 3.6.2020.)

Hotel iz lanca Marriott nalazi se u poslovnom delu grada, u blizini Univerziteta i na 8 km od centra Edinburga.Na dva minuta hoda od hotela nalazi se stanica gradskog prevoza kojim se za 30 minuta stiže do starog dela grada. Sadržaj: restoran, bar, kongresne sale, mini market. Sobe: opremljene u modernom dizajnu imaju WI FI, TV, telefon, radni sto, klima uređaj, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, servis za kafu i čaj. Usluga: škotski doručak se služi po principu samoposluživanja.

Avimor : Aviemor Resort 4* www.macdonaldhotels.co.uk/our-hotels/scotland/aviemore/macdonald-aviemore-resort#utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=aviemore-resort-gmb
MacDonalds Hotelski kompleks sa 4 * sastoji se od tri hotela i nekoliko brvnara. Nalazi se u srcu Hajlendsa, okružen divljom škotskom prirodom i u centru turističkog mesta Avimor. Hotelski kompleks je namenjen ljubiteljima opuštajućeg odmora i skijanja. U okolini hotela ima nekoliko šumskih staza idealnih za ljubitelje prirode i aktivnog odmora. Iz hotela se pruža predivan pogled na obližnja brda. Sadržaj: Spa i fitnes centar sa bazenom, saunom, restorani, barovi, kongresne sale, prodavnica suvenira, besplatan Wi Fi u zajedničkim prostorijama. Smeštaj: jedan deo soba je opremljene u klasičnom stilu sa draperijama i tkaninama u cvetnom ili kariranom dezenu a drugi u modernom, minimalističkom stilu. Sve sobe imaju radni sto, TV, telefon, WI FI (uz doplatu), kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja. U kom od tri hotela će gosti biti smešteni biće objavljeno pred polazak na put.

Glazgov: Ibis Glasgow City Centre 3* https://all.accor.com/hotel/3139/index.en.shtml

Hotel sa 3* nalazi se na 10 minuta hoda od centra grada i 20 minuta od katedrale, u zoni u kojoj ima puno muzeja i galerija. U blizini hotela nalaze se kongresni centar, brojne prodavnice i restorani. Od sadržaja ima: restoran, bar, snek bar, sef na recepciji, Wi Fi (uz doplatu). Smeštaj: sve sobe imaju TV, telefon, radni sto, klima uređaj, aparat za kafu i čaj, kupatilo sa fenom za kosu. Usluga: doručak se služi po principu samoosluživanja. 


 

Velika Britanija
ŠKOTSKA TURA
EDINBURG – PERT – STONHEJVEN- DUNOTAR-BALMORAL- AVIMOR - INVERNES – LOH NES – FORT VILIJAM - GLAZGOV

Polazak: 29.maj 2020.  Povratak: 3.jun 2020.
6 dana / 5 noćenja) – avionom i autobusom

Cena po osobi 1290€

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Škotska leži na rubu Atlantika, na severu ostrva Velike Britanije i jedna je od četiri nacije koje čine Veliko Kraljevstvo ( druge tri su Engleska, Vels i Severna Irska). Prvi put se spominje u I veku kada Rimljani osvajaju Veliku Britaniju. Konačno ime dobija u V i VI veku po imenu Scoti, terminu kojim su nazivani Geli, narodi današnje Škotske i Irske. Ona je dugo za rimske legije predstavljala neosvojivi sever Britanije, te je tako Rimski imperator Hadrijan, kako bi zaštitio Rimsko carstvo od upada ratničkih plemena iz brdovitih škotskih predela, bio prisiljen da naloži podizanje velikog zida (Hadrijanov zid).


Škoti su oduvek bili nacija, jedan od prvih naroda kod kojih se pojam nacije, kao i svest o političkoj i kulturnoj pripadnosti, u odnosu na druge narode, razvio u periodu teških borbi škotskih patriota za oslobodjenje od engleske vlasti tokom XIII i XIV veka. Kraljevina Škotska je bila nezavisna država do 1.maja 1707., kada je na osnovu Zakona o Uniji ušla u zajednicu sa Kraljevstvom Engleskom i tako formirala Kraljevinu Veliku Britaniju. Tada su se ujedinile Engleska, Škotska i Vels sa Severnom Irskom. Škotska je sada politički uređena kao parlamentarna demokratija sa parlamentom u Edinburgu.


Ovo je zemlja stena i vode, kiltova i tartana, viskija i gajdi kao i tradicionalnog urđenja (Klanovi). Karakteriše je beskrajno more slikovitih zelenih pašnjaka, šumski pejzaži u izmaglici, planinska jezera. Škotska je oaza mira i netaknute prirode. Iako zauzima jednu trećinu površine Velike Britanije i čak 11000 km britanske obale,veoma je slabo naseljena. To stvara utisak da je sve podređeno prirodi. Ima 47 prirodnih rezervata koji sačinjavaju stotine ostrva, kanala, reka, jezera i planina.

Škotska je poznata širom sveta po proizvodnji viskija (gde se koristi naziv whisky, nasuprot whiskey u irskoj varijanti) Škoti tvrde da su ga oni izmislili, dok neki misle da je ipak Irska prava postojbina viskija. Dok se širom sveta uglavnom konzumiraju varijante nastale mešanjem viskija iz više izvora, ovde postoji dosta lokalnih podruma gde se može pronaći single malt (nemešani 100% malt viski), sa procesom zrenja od minimum tri godine.
 

Dan 1
BELGRADE
(29.maj) BEOGRAD– MINHEN – EDINBURG. Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki Travel u 04.30 sati. Poletanje za Minhen u 06.30 (let LH1739). Dolazak u Minhen u 08.00 sati. Nastavak putovanja za Edinburg sa istog aerodroma u 08:55 (let LH2524). Dolazak u Edinburg u 10.10 sati, po lokalnom vremenu. Polazak na panoramsko razgledanje Edinburga koga smatraju jednim od najšarmantnijih gradova Evrope ali i “Atinom severa”. U isto vreme moderan i tradicionalan, ovaj grad sjedinjuje istorijsko nasleđe sa bogatom savremenom kulturnom scenom. Edinburg je vekovima bio dom kraljeva, velikih političara, crkvenih poglavara i izumitelja. Obilazak počinje panoramom stare luke “Leit” sa kratkom foto-pauzom ispred “Royal Yacht Britannia”; obilazak džordžijanskog novog grada: Ulica Kvin, Trg Svetog Đorđa, Šarlotin trg, Ulica Prinses; nacionalni spomenik na brdu Kalton- prvobitno zamišljen kao replika atinskog Partenona a posvećen poginulima u Napoleonovim ratovima; panorama edinburškom zamku koji je u XII veku služio kao utvrđenje, da bi tokom vremena bio pretvoren u kraljevsku palatu, vojni garnizon i državni zatvor. Zamak je sve do ujedinjenja dveju kruna 1603. godine bio omiljena rezidencija kraljeva, nakon čega se kralj konačno nastanio u Engleskoj. Nastavak šetnje glavnom pešačkom ulicom Rojal Majl (Royal Mile), koja povezuje dve stare kraljevske rezidencije: edinburški dvorac i dom kraljice Meri “Holyrood House”, uz panoramu zgrade Parlamenta, poznate po modernoj arhitekturi i inovativnom dizajnu; “High street”; Edinburški univerzitet. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne za individualna razgledanja ili šoping. Preporučujemo obilazak “Grass Market” - staro jezgro grada, Nacionalni muzej Škotske itd. Noćenje.
Dan 2
EDINBURGH
(30.maj) EDINBURG Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak Edinburga.Noćenje.
Dan 3
EDINBURGH
(31.maj) EDINBURG-PERT-STONHEJVEN-zamak DUNOTAR – zamak BALMORAL- AVIMOR (oko 340 km) Doručak. Polazak autobusom prema planinskoj oblasti Hajlenda, koju odlukuje mnoštvo planinskih prevoja, šumaraka, močvarnih predela i živopisnih gradića sa ostacima srušenih dvoraca ali i spomenika iz kamenog doba. Prelazak preko mosta Firt of Fort do grada Pert, starog srednjovekovnog grada, kulturnog i istorijskog središta škotske grofovije Pertšir. Kraća šetnja gradom i pauza radi odmora. Nastavak vožnje pored obližnjeg gradića Skoun, srednjovekovnog grada, formiranog oko manastira i istoimene kraljevske palate. Velelepna gotska palata Skoun, koja se nalazi u blizini mesta, okružena velikim vrtom, značajna je i po replici Kamena sudbine (čuva se u Edinburškom dvorcu) ili Krunidbenog kamena koji se vekovima koristio u ceremoniji krunisanja škotskih a potom i monarha Velike Britanije. Nastavak putovanja prema Stonhejvenu, gradu na obali Severnog mora, do ruševina čuvenog zamka Donatar, gde je snimljen film “Hrabro srce”. Na strmoj litici, visokoj preko 50 m iznad mora, povezanog kopnom samo uskim grebenom, leže ostaci ovog dvorca. U dvorcu Danator sagrađenom u IV veku., čuvala su se škotska kraljevska odličja sve do XVII veka. Od nekadašnjeg odbrambenog utvrđenja ostali su samo delovi tornja, nekoliko stambenih građevina i kapele. Zbog svog dominatnog položaja, visoko na steni, dvorac je jedan od najviše fotografisanih objekata u Škotskoj. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje dvorca. Vožnja prema dolini reke Di i gradiću Balater. Ovo živopisno, viktorijansko mesto, okruženo predivnom prirodom, nalazi se u okviru nacionalnog parka Kerngorm (Plave planine) i najbliže je naseljeno mesto dvorcu Balmoral. Dvorac Balmoral je letnja, Škotska rezidencija kraljevske porodice još od kada ga je princ Albert kupio za kraljicu Viktoriju 1852.godine. Nakon smrti kraljice dvorac je pripao kralju Edvardu VII, a zatim i svakom od njegovih naslednika. Zbog njegove veličine i lepote kraljica ga je nazvala "ovaj divni raj". Obilazak dvorca i foto pauza. Nastavak putovanja kroz centralnu Škotsku, putem koji vodi dalje na sever do nacionalnog parka Kengom koji je dom pet od šest najviših planina Škotske. Odlazak do hotela smeštenog u prelepom planinskom okruženju mesta Avimor. Smeštaj. Slobodno vreme.Noćenje.
Dan 4
GLAZGOV
(1.jun) AVIMOR-INVERNES-LOH NES-FORT VILIJAM-GLENSOU-GLAZGOV (oko 320 km) Doručak. Polazak autobusom prema severu Škotske, ka Hajlendu, regiji jezera i drevnih šuma. Hajlends je planinski predeo u severnom delu Škotske čiji je najviši vrh Ben Nevis, ujedno najviša planina Velike Britanije(1343 m.). Planine Hajlendsa su pretežno ogoljene i retko naseljene. Stanovnici ovih oblasti se nazivaju gorštacima i poznati su po tradicionalnom društvenom uredjenju– klanovima. Dolazak u Invernes, glavni grad severne škotske regije Hajlends, gde se nalazi legendarno jezero Loh Nes. Invernes predstavlja značajnu škotsku luku u zalivu Morej a karakterišu ga prostrane ulice s obe strane reke, niz tipičnih kamenih zgrada škotske arhitekture, mostovi, crkve koje se svojim tornjevima visoko izdižu iznad reke i tvđava Ivernes koja dominira gradom. Kratka pauza za šetnju gradom i odmor. Nastavak vožnje ka luci i ukrcavanje na turistički brod. Jednočasovno krstarenje jezerom Nes, u kome po legendi živi najpoznatije vodeno čudovište. Radi se o drugom po veličini i prvom po dubini jezeru u Škotskoj. Krstarenje neprozirnim, mističnim jezerom, koje čuva tajnu najpoznatijeg čudovišta modernog doba, Nesi. Sa broda se pruža pogled na ostatke, nekada, velelepnog zamka Urkhart, smeštenog iznad jezera i važnoj odbrambenoj tački u istoriji Škotske. Zamak je izgrađen za ekstravagantno škotsko plemstvo još u XII veku. Nakon vožnje jezerom nastavak putovanja autobusom uz podnožje planine Ben Nevis do mesta Fort Vilijama, jednog od najvećih naselja klana Kameron u oblasti Lohber. Mesto je turistički centar, poznat po prirodnim atrakcijama, pre svega po najvišem planinskom vrhu Škotske Ben Nevisu ali i po tradicionalnom načinu života klanova. Obilazak istoimene destilerije Ben Nevis, jedne od najpoznatijih i najprestižnijih destilerija Škotske. Upoznavanje sa načinom proizvodnje škotskom viskija i degustacija viskija. Nastavak vožnje spektakularnom dolinom Glensou, poznatom po brojnim vodopadima i pešačkim stazama, do oblasti jezera Loh Lomond i dalje do Glazgova, najvećeg grada Škotske, smeštenog na obalama reke Klaj. Dolazak u Glazgov u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za individualnu šetnju gradom ili kupovinu suvenira. Noćenje.
Dan 5
GLAZGOV
(2.jun) GLAZGOV - EDINBURG (oko 80 km) Doručak. Panoramski obilazak Glazgova, kosmopolitskog grada u kome je istaknut kontrast modernog i užurbanog stila življenja sa okruženjem monumentalne viktorijanske arhitekture. Obilazak starog gradskog jezgra kojim dominira “George Square” sa mnogobrojnim statuama poznatih Škota i viktorijanskim zdanjem gradske skupštine; obilazak parka Kelvingrouv u blizini koga je smešten i glazgovski univerzite.Vožnja pored Kraljevske koncertne dvorane i tržnog centra Bjukenan galerije ; Katedrale Sv. Manga i Muzeja religije i religijske umetnosti. Sledi vožnja kroz “Merchant City”, jednu od najstarijih gradskih četvrti pretvorenu u otmeni stambeni kvart sa mnoštvom barova, restorana, galerija. Glazgov je centar brodogradnje, i za razliku od Londona ili prestonice Škotske Edinburga, važi za grad industrije i radništva. Nakon obilaska slobodno vreme za individualni obilazak ili kraći odmor. Nastavak vožnje autobusom preko oblasti Loulandsa prema Edinburgu. Ovo je kulturološka i istorijska regija Škotske, koja obuhvata krajeve jugoistočno od linije Dumbarton -Stonhejven, odakle se proteže Hajlands. Osnovna razlika koja je delila ove dve oblasti nekada je bio jezik. Naime u Loulandsu se govorio škotski, jezik blizak engleskom, dok se u hajladsu govorilo gelskim jezikom. Sada je Loulands razvijen industrijski i poljoprivredni kraj. Kraće pauze radi odmora. Po dolasku u Edinburg transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme za individualni obilazak grada ili kupovinu. Noćenje.
Dan 6
BELGRADE
(3.jun) EDINBURG-FRANKFURT-BEOGRAD Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 12.50 sati (let LH963). Dolazak u Frankfurt u 15.40 sati. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Beograd u 21.30 sati (let LH1410). Dolazak u Beograd u 23.20 sati.