SINGAPUR I MALEZIJA 11.03.2024

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem i jednokrevetne su na upit.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u hotelu 4* na bazi usluge noćenja sa doručkom (švedski sto), transferi aerodrom-hotel-aerodrom, troškovi organizovanja putovanja kao i usluge licenciranog vodiča Kontiki Travel & Service koji putuje sa grupom iz Beograda, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 400 eur (EUR 343.00-YR  EUR 0.98-RF  EUR 19.38-RS EUR 0.22-RS EUR 4.48-LG EUR 3.00-M6 EUR 10.00-TR EUR 3.97-G1 EUR 0.20-H8 EUR 14.47-MY) Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti, taksa za vizu za Maleziju (6 EUR), usluga viziranja 10 eur, međunarodno putno zdravstveno osiguranje.


SMEŠTAJ:

Singapur: V Hotel Bencoolen 4* ili sličan  https://www.wwhotels.com/v-hotel/bencoolen/
Smešten u srcu grada, samo 500 metara od Narodnog muzeja, V Hotel Bencoolen ima otvoreni bazen i gosti mogu da uživaju u obrocima u restoranu u okviru objekta. Ovaj udoban butik hotel nalazi se na samo 300 metara od Singapurskog muzeja umetnosti i stanice MRT Bras Basah. Živahna ulica Orchard Road udaljena je samo 10 minuta hoda, a Međunarodni aerodrom Čangi udaljen je 20 km od hotela. Uređene u tamno ljubičastim nijansama, klimatizovane sobe u hotelu V Bencoolen imaju IPTV sa ravnim ekranom, garderober pune dužine i mini-bar. Sobe su sa sopstvenim kupatilom i uključuju fen za kosu. Gosti se mogu obratiti recepciji koja radi 24 sata za pomoć. Restoran u okviru objekta služi francusku i mediteransku kuhinju.

Melaka: Ibis Melaka 4* ili sličan https://all.accor.com/hotel/9101/index.en.shtml

Uz besplatan WiFi i fitnes centar, Ibis Melaka nudi smeštaj u Melaki, 400 metara od hrama Sam Po Kong. Gosti mogu uživati u baru hotela. Besplatan privatni parking je dostupan na licu mesta. Sobe hotela Ibis Melaka su klimatizovane i nude enterijer vedrih boja. Svaka soba ima TV ravnog ekrana sa satelitskim programima, otvoreni ormar i radni sto. Kupatila imaju tuševe. Obezbeđene su papuče, besplatni toaletni pribor i fen za kosu. U okviru objekta postoji recepcija koja radi 24 sata. Iznajmljivanje bicikala je dostupno u ovom hotelu, a oblast je popularna za vožnju bicikla. Porta de Santjago je 700 metara od Ibis Melaka, dok je tvrđava Svetog Jovana udaljena 1,6 km.

Kuala Lumpur : Hotel An Casa4*  ili sličan  https://www.ancasahotels.com.my/ancasa-hotel-kuala-lumpur

Na nekoliko koraka od Kineske četvrti i Trga nezavisnosti, Ancasa Hotel Kuala Lumpur bi Ancasa Hotels & Resorts nudi klasične sobe i pristup fitnes sadržajima. Poseduje restoran sa švedskim stolom i salon. Smešten u istorijskoj četvrti, hotel je lako dostupan sa stanice Plaza Rakiat LRT. Udaljen je sat vremena vožnje od međunarodnog aerodroma Kuala Lumpur. Udobne sobe uređene su u prijatnim, neutralnim, bojama imaju frižider i satelitsku televiziju. Imaju sopstveno kupatilo sa tušem. Radi udobnosti, osoblje obezbeđuje 24-časovnu recepciju. Obilan doručak na bazi švedskog stola sa lokalnim i zapadnim jelima su u ponudi u Saffron Brasserie restoranu u okviru hotela. Opustanje je takođe moguće uz piće u Casa RnB baru kraj recepcije.

Lankavi:  Aloft Langkawi Pantai Tengah 4* ili sličan  https://www.marriott.com/en-us/hotels/lgkal-aloft-langkawi-pantai-tengah/

Aloft Langkavi Pantai Tengah  se nalazi u delu ostrva Pantai Cenangu i nudi besplatno iznajmljivanje bicikala, otvoreni bazen, fitnes centar i restoran. Ovaj hotel sa 4 zvezdice nudi dečiji klub, poslugu u sobi i besplatan WiFi. Hotel ima hidromasažnu kadu i recepciju koja radi 24 sata. Svaka soba u hotelu ima klima-uređaj, prostor za sedenje, flat-screen TV sa satelitskim kanalima, sef i sopstveno kupatilo sa tušem, besplatnim toaletnim priborom i fenom za kosu. Aloft Langkavi Pantai Tengah nudi određene sobe sa pogledom na more, a sve sobe imaju balkon. U sobama nalaze se posteljina i peškiri. Kontinentalni ili azijski doručak na bazi švedskog stola je dostupan svakog dana u objektu. Aloft Langkavi Pantai Tengah nudi veliku terasu za sunčanje. U hotelu možete igrati bilijar. Plaža Pantai Tengah je udaljena 300 metara od Aloft Langkavi Pantai Tengah, dok je plaža Cenang udaljena 2,2 km. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Langkavi, udaljen 7 km od smeštaja.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE :  


VALUTA: SlNGAPUR: Singapurski dolar 1 USD = 1.38746 SGD    1 EUR = 1.54229 SGD

            MALEZIJA: Malajski ringen (MYR) 1USD = 4,40  1EUR= 4,70 MYR
KLIMA:  U Singapuru I Maleziji vlada tropska klima i takva je tokom čitave godine. Temperature se vreću od 24°C do 27°C. U Singapuru su kiše česta pojava i vlažnost vazduha je povećana.
VIZA: Viza za Singapur za državljane Republike Srbije nije potrebna. Viza za Maleziju je potrebna za državljane Republike Srbije. Za apliciranje za vizu je potrena fotokopija prve stranice pasosa (molim Vas da proverite da li je u pasosu ostala bar jedna prazna stranica za vizu kao i da Vam pasos mora vaziti minimum 6 meseci nakon povratka iz Malezije), jedna skorija fotografija podnosioca zahteva za vizu velicine (3.5 cm X 5.0 cm), administrativna taksa za vizu u iznosu od RSD 700.00 (molimo Vas da ponesete tacan iznos). Molimo nosioce pasoša Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i ostalih nacionalnosti da vizni režim za Singapur i  Maleziju  provere u matičnoj ambasadi u svojoj zemlji.

FAKULTATIVNI IZLET:


ISLAND HOPING TOUR:

Jutranja vožnja kombijem do luke odakle se putuje motornim čamcem do prve tačke ostrva u čijem centru se nalazi slatkovodno jezero  Tasik Daiang Buntinga (jezero trudne devojke) najvećeg jezera na Langkaviju. Pauza od sat vremena za obilazak ostrva i kupanje u jezeru. Nakon toga odlazak na naredno ostrvo gde se iz čamaca hrane orlovi i izuzetno iskustvo blizine ovih prelepih predatora. Poslednja stanica biće na beloj peščanoj plaži punoj korala ostrva Beras Basah. Ovo je nenaseljeno ostrvo i priroda je nestvrana, dok je boja mora smaragdno zelena.  Slobodno vreme za sunčanje i kupanje ili sportove na vodi. Ovo je savršena lokacija za uživanje u opuštajućem pikniku u hladu mangrova i benijana koji rastu uz obalu. U podnevnim časovima povratak u hotel. (cena je 60 eur po osobi)

OPŠTE NAPOMENE:


• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.


• Na letu Turkish Airlinesa dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg


• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.


• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.


• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.


USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 1 od 30.10.2023. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     

Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3 

SMESTAJ SINGAPUR I MALEZIJA Singapur/Singapur
SMESTAJ SINGAPUR I MALEZIJA-
 
 

Spisak hotela na turi Malezija i Singapur


   
 

SMEŠTAJ:

Singapur: V Hotel Bencoolen 4*
ili sličan https://www.wwhotels.com/v-hotel/bencoolen/

Smešten u srcu grada, samo 500 metara od Narodnog muzeja, V Hotel Bencoolen ima otvoreni bazen i gosti mogu da uživaju u obrocima u restoranu u okviru objekta. Ovaj udoban butik hotel nalazi se na samo 300 metara od Singapurskog muzeja umetnosti i stanice MRT Bras Basah. Živahna ulica Orchard Road udaljena je samo 10 minuta hoda, a Međunarodni aerodrom Čangi udaljen je 20 km od hotela. Uređene u tamno ljubičastim nijansama, klimatizovane sobe u hotelu V Bencoolen imaju IPTV sa ravnim ekranom, garderober pune dužine i mini-bar. Sobe su sa sopstvenim kupatilom i uključuju fen za kosu. Gosti se mogu obratiti recepciji koja radi 24 sata za pomoć. Restoran u okviru objekta služi francusku i mediteransku kuhinju.

Melaka: Ibis Melaka 4* ili sličan https://all.accor.com/hotel/9101/index.en.shtml

Uz besplatan WiFi i fitnes centar, Ibis Melaka nudi smeštaj u Melaki, 400 metara od hrama Sam Po Kong. Gosti mogu uživati u baru hotela. Besplatan privatni parking je dostupan na licu mesta. Sobe hotela Ibis Melaka su klimatizovane i nude enterijer vedrih boja. Svaka soba ima TV ravnog ekrana sa satelitskim programima, otvoreni ormar i radni sto. Kupatila imaju tuševe. Obezbeđene su papuče, besplatni toaletni pribor i fen za kosu. U okviru objekta postoji recepcija koja radi 24 sata. Iznajmljivanje bicikala je dostupno u ovom hotelu, a oblast je popularna za vožnju bicikla. Porta de Santjago je 700 metara od Ibis Melaka, dok je tvrđava Svetog Jovana udaljena 1,6 km.

Kuala Lumpur : Hotel An Casa4* ili sličan https://www.ancasahotels.com.my/ancasa-hotel-kuala-lumpur

Na nekoliko koraka od Kineske četvrti i Trga nezavisnosti, Ancasa Hotel Kuala Lumpur bi Ancasa Hotels & Resorts nudi klasične sobe i pristup fitnes sadržajima. Poseduje restoran sa švedskim stolom i salon. Smešten u istorijskoj četvrti, hotel je lako dostupan sa stanice Plaza Rakiat LRT. Udaljen je sat vremena vožnje od međunarodnog aerodroma Kuala Lumpur. Udobne sobe uređene su u prijatnim, neutralnim, bojama imaju frižider i satelitsku televiziju. Imaju sopstveno kupatilo sa tušem. Radi udobnosti, osoblje obezbeđuje 24-časovnu recepciju. Obilan doručak na bazi švedskog stola sa lokalnim i zapadnim jelima su u ponudi u Saffron Brasserie restoranu u okviru hotela. Opustanje je takođe moguće uz piće u Casa RnB baru kraj recepcije.

Lankavi: Aloft Langkawi Pantai Tengah 4* ili sličan https://www.marriott.com/en-us/hotels/lgkal-aloft-langkawi-pantai-tengah/

Aloft Langkavi Pantai Tengah se nalazi u delu ostrva Pantai Cenangu i nudi besplatno iznajmljivanje bicikala, otvoreni bazen, fitnes centar i restoran. Ovaj hotel sa 4 zvezdice nudi dečiji klub, poslugu u sobi i besplatan WiFi. Hotel ima hidromasažnu kadu i recepciju koja radi 24 sata. Svaka soba u hotelu ima klima-uređaj, prostor za sedenje, flat-screen TV sa satelitskim kanalima, sef i sopstveno kupatilo sa tušem, besplatnim toaletnim priborom i fenom za kosu. Aloft Langkavi Pantai Tengah nudi određene sobe sa pogledom na more, a sve sobe imaju balkon. U sobama nalaze se posteljina i peškiri. Kontinentalni ili azijski doručak na bazi švedskog stola je dostupan svakog dana u objektu. Aloft Langkavi Pantai Tengah nudi veliku terasu za sunčanje. U hotelu možete igrati bilijar. Plaža Pantai Tengah je udaljena 300 metara od Aloft Langkavi Pantai Tengah, dok je plaža Cenang udaljena 2,2 km. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Langkavi, udaljen 7 km od smeštaja. 


 
 
 

Spisak hotela na turi Malezija i Singapur


   
 

SMEŠTAJ:

Singapur: V Hotel Bencoolen 4*
ili sličan https://www.wwhotels.com/v-hotel/bencoolen/

Smešten u srcu grada, samo 500 metara od Narodnog muzeja, V Hotel Bencoolen ima otvoreni bazen i gosti mogu da uživaju u obrocima u restoranu u okviru objekta. Ovaj udoban butik hotel nalazi se na samo 300 metara od Singapurskog muzeja umetnosti i stanice MRT Bras Basah. Živahna ulica Orchard Road udaljena je samo 10 minuta hoda, a Međunarodni aerodrom Čangi udaljen je 20 km od hotela. Uređene u tamno ljubičastim nijansama, klimatizovane sobe u hotelu V Bencoolen imaju IPTV sa ravnim ekranom, garderober pune dužine i mini-bar. Sobe su sa sopstvenim kupatilom i uključuju fen za kosu. Gosti se mogu obratiti recepciji koja radi 24 sata za pomoć. Restoran u okviru objekta služi francusku i mediteransku kuhinju.

Melaka: Ibis Melaka 4* ili sličan https://all.accor.com/hotel/9101/index.en.shtml

Uz besplatan WiFi i fitnes centar, Ibis Melaka nudi smeštaj u Melaki, 400 metara od hrama Sam Po Kong. Gosti mogu uživati u baru hotela. Besplatan privatni parking je dostupan na licu mesta. Sobe hotela Ibis Melaka su klimatizovane i nude enterijer vedrih boja. Svaka soba ima TV ravnog ekrana sa satelitskim programima, otvoreni ormar i radni sto. Kupatila imaju tuševe. Obezbeđene su papuče, besplatni toaletni pribor i fen za kosu. U okviru objekta postoji recepcija koja radi 24 sata. Iznajmljivanje bicikala je dostupno u ovom hotelu, a oblast je popularna za vožnju bicikla. Porta de Santjago je 700 metara od Ibis Melaka, dok je tvrđava Svetog Jovana udaljena 1,6 km.

Kuala Lumpur : Hotel An Casa4* ili sličan https://www.ancasahotels.com.my/ancasa-hotel-kuala-lumpur

Na nekoliko koraka od Kineske četvrti i Trga nezavisnosti, Ancasa Hotel Kuala Lumpur bi Ancasa Hotels & Resorts nudi klasične sobe i pristup fitnes sadržajima. Poseduje restoran sa švedskim stolom i salon. Smešten u istorijskoj četvrti, hotel je lako dostupan sa stanice Plaza Rakiat LRT. Udaljen je sat vremena vožnje od međunarodnog aerodroma Kuala Lumpur. Udobne sobe uređene su u prijatnim, neutralnim, bojama imaju frižider i satelitsku televiziju. Imaju sopstveno kupatilo sa tušem. Radi udobnosti, osoblje obezbeđuje 24-časovnu recepciju. Obilan doručak na bazi švedskog stola sa lokalnim i zapadnim jelima su u ponudi u Saffron Brasserie restoranu u okviru hotela. Opustanje je takođe moguće uz piće u Casa RnB baru kraj recepcije.

Lankavi: Aloft Langkawi Pantai Tengah 4* ili sličan https://www.marriott.com/en-us/hotels/lgkal-aloft-langkawi-pantai-tengah/

Aloft Langkavi Pantai Tengah se nalazi u delu ostrva Pantai Cenangu i nudi besplatno iznajmljivanje bicikala, otvoreni bazen, fitnes centar i restoran. Ovaj hotel sa 4 zvezdice nudi dečiji klub, poslugu u sobi i besplatan WiFi. Hotel ima hidromasažnu kadu i recepciju koja radi 24 sata. Svaka soba u hotelu ima klima-uređaj, prostor za sedenje, flat-screen TV sa satelitskim kanalima, sef i sopstveno kupatilo sa tušem, besplatnim toaletnim priborom i fenom za kosu. Aloft Langkavi Pantai Tengah nudi određene sobe sa pogledom na more, a sve sobe imaju balkon. U sobama nalaze se posteljina i peškiri. Kontinentalni ili azijski doručak na bazi švedskog stola je dostupan svakog dana u objektu. Aloft Langkavi Pantai Tengah nudi veliku terasu za sunčanje. U hotelu možete igrati bilijar. Plaža Pantai Tengah je udaljena 300 metara od Aloft Langkavi Pantai Tengah, dok je plaža Cenang udaljena 2,2 km. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Langkavi, udaljen 7 km od smeštaja. 


 

SINGAPUR I MALEZIJA 11.03.2024.

13 dana (10 noćenja) – avionom i autobusom

Polazak: 11. mart 2024. / Povratak: 23. mart 2024.

FIRST MINUT POPUST OD 100€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 30.NOVEMBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u 


Republika Singapur, država/grad u jugoistočnoj Aziji na jugu Malajskog poluostrva. Singapur znači lavlji grad, ali ga zbog svog strategijskog položaja još nazivaju i Azijski Gibraltar.  Zahvaljujući svojoj modernoj arhitekturi, mnoštvu hramova i bogatoj tropskoj vegetaciji zauzima posebno mesto na turističkoj mapi sveta.

Malezija je zemlja u jugoistočnoj Aziji, nalazi na jugu Malajskog poluostrva poznata je po plažama iz snova, tropskim šumama i velikoj kulturnoj raznolikosti. Malezja je destinacija koja nudi autentične doživljaje poput trekinga u džungli punoj egzotičnih životinja, posmatranje neobičnih ptica i orangutana. S druge strane, uživanje na prekrasnim plažama sa kristalno čistim morem kao i njenom kulturnom bogatstvu koje se zasniva u velikoj etničkoj raznolikosti. 

Dan 1
BELGRADE
(11.03.2024.) BEOGRAD – ISTANBUL Čekiranje putnika na aerodromu “ Nikola Tesla” u 17:20 časova. Poletanje za Istanbul u 20:20 časova (let TK1084). Obrok u avionu.
Dan 2
ISTANBUL
(12.03.2024.) ISTANBUL – SINGAPUR Sletanje u Istanbul 00:05. Nastavak leta za Singapur u 1:55 časova (TK0054). Sletanje u Singapur u 17:30 časova. Singapur je sunčano, tropsko ostrvo u jugoistočnoj Aziji, na samom dnu Malajskog poluostrva. Singapur je grad-država koji se prostire na oko 728 kvadratnih km. Poznat je i kao “grad bašti” jer skoro 50% ostrva je pod egzotičnim zelenim površinama. Singapur je moderna metropola koja nudi infrastrukturu svetske klase, potpuno integrisanu transportnu mrežu širom ostrva i obilje aktivnosti na otvorenom. Po dolasku u Singapur transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Dan 3
SINGAPORE
(13.03.2024.) SINGAPUR Doručak. Nakon doručka odlazak na poludnevno razgledanje grada čiji naziv u prevodu znači „lavlji grad". Singapur je jedan od najmodernijih gradova jugoistočne Azije, sa izuzetnom prirodnom lukom, zgradama sa pečatom moderne arhitekture, starih hramova i mnogo raskošnog tropskog zelenila. Obilazak Trga Padan sa značajnim zdanjima građenim u engleskom kolonijalnom stilu, indijske i kineske četvrti starog i kineskog hrama, hindu hrama Šri Marijaman, brda Faber, botaničke bašte i dr. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 4
SINGAPORE
(14.03.2024.) SINGAPUR – MELAKA Doručak. Rani jutarnji polazak ka Maleziji. Putovanje autobusom do malezijskog grada Melake, istorijskog centra Malezije. Po dolasku obilazak istorijskih mesta kao što je hram Čeng Hon Teng – najstariji funkcionalni kineski hram u Maleziji, džamije Kampung Kling, ulice Džonker (Antikue Rov), Muzeja Baba & Nionia, zgrade Stadu, Kule sa satom i čuvene Porta de Santjago. Nakon razgledanja smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
Dan 5
KULA LUMPUR
(15.03.2024.) MELAKA – KUALA LUMPUR Doručak. Slobodno vreme do polaska za Kuala Lumpur. Transfer u trajanju od 3h do Kuala Lumpura. Kulala Lumpur je blještava i moderna prestonica Malezije, koja broji preko 8 miliona stanovnika. Pored egzotičnog bilja i vitkih palmi gradski pejzaž Kuala Lumpura je ispunjen blistavim neboderima, modernim tržnim centrima , ali i kolonijalnom arhitekturom. Glavni grad Malezije je nadaleko poznat po brojnim znamenitostima, uključujući Petronas kule, central market i preko 400 miliona godina stare Batu pećine. Glavno gradsko središte se zove “Zlatni trougao” i obuhvata četvrti Bukit Bintang, KL centar i Kinesku četvrt. Gurmani imaju mnogo razloga da vole Kuala Lumpur. Hiljade gradskih tezgi, kafića i restorana služe sve vrste delikatesa koji se mogu zamisliti. Po dolasku u Kuala Lumpur smeštaj u hotel. Predveče obilazak kineske četvrti u pratnji vodiča. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 6
KULA LUMPUR
(16.03.2024.) KUALA LUMPUR Doručak. Nakon doručka rezgledanje Kuala Lumpura u pratnji lokalnog vodiča. Razgledanje Kraljevske palate, arhitektonske lepotice na vrhu brda u čijem zaleđu se nalazi kraljevski konjički klub. Zatim odlazak do Batu pećina najsvetijeg hrama Tamilskih hindusa van Indije. Zatim sledi obilazak Nacionalnog spomenika, Nacionalne džamije, stere železničke stanice, Trga nezavisnosti.. Šetnja do Džamek džamije, mesta gde je započela istorija Kuala Lumpura. Završetak ture u kineskoj četvrti na Central marketu. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 7
Langkawi
(17.03.2024.) KUALA LUMPUR – LANKAVI Doručak. Let za Lankavi ostrvo u toku dana. Langkavi je dragulj u arhipelagu koji broji oko 100 ostrva u Andamanskom moru. Ovaj arhipelag je deo provincije Kedah i nalaze se na samom severu Malezije, blizu granice sa Tajlandom. Najveće ostrvo je Langkavi, na kojem živi oko 60.000 stanovnika, a pored prelepih plaža na Lankaviju se nalaze i brojni parkovi. UNESCO je 2007. godine dodelio Lankavi ostrvu status prvog Globalnog geoparka u jugoistočnoj Aziji. UNESKO je ovom statusom zaštitio geoparkove “Mačinčang Kambrian”, Park “Kilim Karst”, Park “Daiang Bunting” i biogeo stazu “Kubang Badak”. U okviru ovih geo-šumskih parkova zaštićen je biodiverzitet uključujući mangrove šume, plaže, estuare, pećine, koralne grebene, krečnjačke formacije kao i biljni i životninjski svet. Zbog svega ovoga Lankavi ostrvo je postalo raj za ljubitelje prirode. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje
Dan 8
Langkawi
(18.03.2024.) LANKAVI Doručak. Slobodan dan za plažu i uživanje. Noćenje.
Dan 9
Langkawi
(19.03.2024.) LANKAVI Doručak. Izlet do najveće atrakcije Lankavija – “Sky Bridge” (visećeg mosta). On se nalalazi u geoparku Mačunčang koji je najveći na ostrvu. Izlet počinje vožnjom žičarom dugom 920 metara do vrha čuvene planine Mat Činčang. Uspon žičarom do najvišeg vrha koji je na 850 metara je zaista spektakularan zbog impozantne stneske formacije na kojoj je napravljen vidikovac. Ovo je ujedno i jedna od najstarijih stenskih formacija u jugoistočnoj Aziji, nastala pre oko 550 miliona godina. Žičara vodi do visećeg mosta sa kojeg se vide prizori prekrasnih manjih ostrva oko Lankavija i tirkiznog Andamanskog mora. U vedrim danima može se videti deo Tajlanda na severu i Indonezije prema jugozapadu. Za kraj izleta je ostavljena poseta autentičnom Orijentalnom selu. Nakon poludenvnog izleta povratak u hotel. Noćenje.
Dan 10
Langkawi
(20.03.2024.) LANKAVI Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet “Island Hoping tour” I obilazak 3 ostrva i upoznavanje sa prekrasnim plažama ovih ostrva. Noćenje.
Dan 11
KULA LUMPUR
(21.03.2024.) LANKAVI– KUALA LUMPUR Doručak. Let za Kulala Lumpur u toku dana. Po dolasku u Kuala Lumpur smeštaj u hotel i slobodno vreme. Noćenje.
Dan 12
ISTANBUL
(22.03.2024.) KUALA LUMPUR – ISTANBUL Doručak. Slobodan dan. Sobe se napuštaju do 12:00 časova. U popodnevnim satima polazak na aerodrom u 19h. Poletanje za Istanbul u 23:50 časova (let TK0061). Obrok u avionu.
Dan 13
BELGRADE
(23.03.2024.) ISTANBUL- BEOGRAD Dolazak u Istanbul u 06:05 časova. Poletanje za Beograd u 08:25 časova (TK1081). Dolazak u Beograd u 08:10 časova.