PROVANSA I AZURNA OBALA 30.04.2019.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

-Jednokrevetne sobe, u svim hotelima, mogu se dobiti isključivo na upit i uz doplatu!
-Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem – isključivo na upit ! Cena kao u dvokrevetnoj.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Minhen-Marselj--Minhen-Beograd, smeštaj u hotelima sa 4* zvezdice u Marselju i Nici  i u hotelu sa 3 * u Avinjonu u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom, autobuski transferi i razgledanja Marselja, Nimesa, Le Bo, Eks an Provance, Avinjona, Kana,Nice, prevoz autobusom na navedenim relacijama, ulaznice za : Amfiteatar u Nimesu, ulaznica za most Pont du Gard, ulaznica za Katedralu u Avinjonu, usluge vodiča Kontiki Travel i lokalnih vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:  Avio-takse 196,86 evra (od toga evra 84.00YQ  ne podležu refundaciji i evra 4.48LG, 0.98RF,16.72RS, 16.00YR, 0.22RS, 7,51D,38.50RA,6.60-QX, 4,51IZ, 8,14FR, 9,20FR  podležu refundaciji),  plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate), dinarski deo  aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi, fakultativni izleti i posete, boravišna takse u gradovima Francuske, plaća se na recepciji hotela,po dolasku (cena zavisi od kategorizacije hotela i kreće se od 1,21 do 3 evra po danu, po osobi ),napojnica za vozača na turi ( 5 evra po osobi), međunarodno putno osiguranje.

Smeštaj:


Marselj : Golden Tulip Marseille Euromed 4* www.goldentulip.com/en/hotels/golden-tulip-marseille-centre-euromed

Moderan hotel sa 4 * nalazi se u blizini dokova Marselja, u novom delu grada, na 500 metara od šoping centra i na oko 2 km od starog grada. Na 100 m od hotela nalazi se stanica gradskog prevoza kojim se za 10 minuta stiže do centra grada.Od sadržaja hotel ima: restoran La Table, bar, teretana, bazen, kongresne sale, biznis centar. Standardne sobe  imaju klima uređaj, wi-fi, SAT TV, sef, telefon, kompletno opremljeno kupatilo sa  fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Avinjon : Bristol Hotel Avignon 3* http://www.bristol-avignon.com/en/

Šarmantan hotel nalazi se u starom delu grada, unutar zidina, na 10 minuta hoda od Papske palate. U sklopu hotela je 24h recepcija, 2 kongresne sale, restoran za doručak, bar. Sve sobe imaju kupatilo sa fenom za kosu, mini-bar, klima uređaj, SAT TV, WI FI. Doručak se služi se po principu samoposluživanja.

Nica: Novotel Nice Centre 4* https://www.accorhotels.com/gb/hotel-1103-novotel-nice-centre-vieux-nice/index.shtml

Hotel se nalazi na 10 minuta hoda od starog dela Nice, u neposrednoj blizini kongresnog centra Nice . Od sadržaja hotel ima restoran, bar,  krovni bazen ( u upotrebi u letnjem periodu), biznis centar, kongresne sale. Sobe su prostrane, moderno opremljene sa kompletno opremljenim kupatilom, fenom za kosu, SAT TV-om, bežičnim internetom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu akontacije (40 %) najkasnije do 15. februar 2019.

Napomena: Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka gradova i lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama ili lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika ili promenom , predviđenog, vremenskog termina ulaska u neki lokalitet, naveden u  programu putovanja ,štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa  na dan plaćanja.


• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika ili ,štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.


• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.


• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel&Service doo.


• Opšti uslovi putovanja : OTKAZ UGOVARA OD STRANE PUTNIKA ZA ARANZMAN: Provansa i Azurna obala

Za putovanja iz ponude “ Evropska putovanja“- kružna tura :

- Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre opočetka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova,
- 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
- 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
- 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
- 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
- 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
- 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja,

NAČINI PLAĆANJA:
-  avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
-  gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa
bankom).
-administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.


Beograd, 03.april 2019.   KonTiki Travel & Service doo  Beograd-Stari grad, Kolarčeva br.3

Program broj 3                      Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014. 

Francuska
PROVANSA I AZURNA OBALA
MARSELJ – NIMES –PONT DU GARD – AVINJON–LE BO-EKS AN PROVANCE-KAN–NICA-MARSELJ

Polazak 30. april 2019.
(6 dana / 5 noćenja)
(avionom i autobusom)

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Provansa – regija u zaleđu Azurne obale proteže se od Primorskih Alpa na istoku do doline Rone na zapadu.Plodna dolina Provanse je najnaseljenija i sa brojnim ambijentalno privlačnim naseljima, značajnim kulturno-istorijskim spomenicima, nastalim u doba Rimskog carstva i Srednjeg veka, turistički je najprivlačniji deo pokrajine. Idilični prizori u kojima dominiraju polja lavande, vinogorje, čempresi, masline koje okružuju seoske kuće ili voćnjaci stare plemićke vile, samo su deo lepote koju pruža Provansa. Osim privlačne prirode značaj ovoj regiji daju i gradovi i kulturno-istorijski spomenici nastali još u doba Rimskog carstva, mesta u kojima su se rodili ili stvarali slikari Sezan i Van Gog, kao i grad Avinjon koji je od 1309. do 1417.godine bio sedište rimskog Pape.


Azurna obala ili Francuska rivijera, sinonim za eleganciju i opušten život svetskog džet-seta, često je spominjana po svojoj lepoti i glamuroznosti. Nalazi se na jugu Francuske, na 30 km od Italije i odlikuje je posebna mikroklima, umereno mediteranska, sa više od 300 sunčanih dana godišnje. Nica, glavni grad Azurne obale prostire se celom dužinom predivnog zaliva Anđela i pravi je turistički i privredni centar Azurne obale
.

Dan 1
BELGRADE
(30.04.2019.) BEOGRAD–MINHEN–MARSELJ Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki u 11:00 časova. Poletanje za Minhen u 13:05 časova (Let LH1723). Sletanje u Minhen u 14:35 časova. Nastavak putovanja za Marselj sa istog aerodroma u 15:35 časova (Let LH2264). Sletanje u Marselj u 17:10 časova. Po dolasku transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 2
AVIGNON
(01.05.2019.) MARSELJ--PONT DU GARD-AVINJON (oko 170 km) Doručak. Marselj predstavlja kombinaciju bogatog i dinamičnog kulturnog nasljeđa . Godine 2013. Marselj je doslovno procvetao jer je kao evropski grad kulture doživeo značajna ulaganja u infrastrukturu, javni prevoz i kulturne sadržaje.Odlazak u panoramski obilazak grada : Bazilika Notre Dame de la Guarde nalazi se na brdu odakle se pruža veličanstven pogled na grad: ostaci stare luke, Canebiere- glavna gradska arterija u starom delu grada, duga 1 km, proteže se od Stare luke do kvarta Reforme.U ovoj ulici je 1934. ubijen jugoslovenski kralj Aleksandar I Karađorđević , Katedrala, Opera podignuta krajem XVIII veka , Tvrđava Sv. Viktora. … Kraća pauza u staroj luci.Nakon kraće pauze vožnja prema reci Gardon i spektakularnom mostu „Pont du Gard“, nekadašnjem rimskom akvaduktu i jednom od najposećenijih spomenika Francuske. Most se nalazi na listi svetske kulturne baštine i pod zaštitom je UNESCO-a. Ovo je bio najviši akvadukt – most u Rimskom carstvu i jedan je od najbolje sačuvanih. Sastoji se od tri niza lukova, na visini od 48 m iznad reke Gard. Panorama mosta i kratka pauza sa slikanje. Nastavak putovanja prema Avinjonu. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 3
AVIGNON
(02.05.2019.) AVINJON-ARL-AVINJON (oko 45 km u jednom pravcu) Doručak. Obilazak Avinjona – glavnog grada Provanse i nakada papskog grada.Obilazak starog jezgra grada; Papska palata čija je gradnja započela 1335.godine u jednostavnom arhitektonskom stilu a završena u gotskom stilu, kada je i nastao niz tornjeva i zidova koji se izdižu 50 m iznad grada. Konačan izgled palate trebalo je da pokaže veliku moć Pape u srednjem veku. Panorama starog avinjonskog mosta iznad reke Rone, sagrađenog u XIII veku, koji je imao 22 luka i od kojih su ostala sačuvana samo četiri, ulica Republika, katedrala “Notr Dame des Doms”. Slobodno vreme za individualno razgledanje i šetnju. Nastavak putovanja prema Arlu koji je,poput mnogih gradova Rimskog carstva, sagrađen po modelu rimskog grada u kome se i danas osećaju tragovi minulih vremena, uključujući ostatke rimskog cirkusa i arenu koji su od 1981. godine pod zaštitom UNESCO-a. Grad je dobio status rimske kolonije 45. godine pre nove ere u koju su se naseljavali veterani rimskih legija koji su se borili na strani Julija Cezara. Njegov strateški dobar položaj duž reke Rone u južnoj Galiji omogućio je gradu da se razvije u značajan ekonomski, politički i kulturni centar. Na levoj obali reke gde se nalazio centar rimske administracije rasuti su ostaci javnih zgrada kao što su teatar, amfiteatar, kupatila i cirkus. Obilazak amfiteatra i rimskog teatra. U nastavku razgledanja obilazak fondacije Vincenta Van Goga, slikara koji je ovde proveo deo života i gde je naslikao svoju poznatu sliku “Suncokreti”. Slobodno vreme za individualni obilazak Arla. Povratak u Avinjon. Noćenje.
Dan 4
NICA
(03.05.2019.) AVINJON- LE BO- EKS AN PROVANCE-KAN-NICA (oko 290 km) Doručak.Polazak autobusom prema živopisnom, planinskom selu Le Bo. Kratka šetnja uskim, popločanim ulicama ovog, delom, razrušenog mesta, koji svojim spektakularnim položajem, na steni okružen ruševinama zidina, predstavlja jedno od najposćenijih sela Provanse.Nastavak vožnje kroz živopisne predele Provanse. Dolazak u grad Eks an Provans, nekadašnji glavni grad Provanse i rodno mesto slavnog slikara Sezana. Obilazak starog dela grada koji odiše atmosferom prohujalih vekova i u kome se, po dolasku, prvo uočava velika fontana sa figurama tri žene koje simbolišu pravdu, kulturu i poljoprivredu; šetalište Mirabo iz XVII veka sa drvoredom topola,Trg Albertas, gradska skupština, katedrala Sv. Spasitelja... Pauza za kratku šetnju, obilazak dućana, suvenirnica.Nastavak putovanja prema Azurnoj obali i mondenskom Kanu. Obilazak grada : Bulevar Kroazet sa čuvenim hotelima, Festivalska palata, Aleja filmskih zvezda, Marina, čuveni hoteli „Karlton“ i „Martinez“, uske i krivudave ulice starog dela grada... Slobodno vreme za šetnju. Polazak prema Nici. Smeštaj u hotelu.Noćenje
Dan 5
MARSELJ
(04.05.2019.) NICA–MARSELJ (oko 200 km) Doručak. Panoramski obilazak Nice ; poznato englesko šetalište – šest kilometara duga promenada; Trg Masena, palata“ Lascaris“, panorama Katedrale Sv. Nikole – ruska crkva sagrađena 1912. godine po porudžbini ruskog cara Nikolaja II, čuvena cvetna pijaca „ Cours Saleya“ i ulice u centru grada. Slobodno vreme za šetnju i individualni obilazak živopisnih ulica starog grada. Nastavak putovanja prema Marselju. Po dolasku transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 6
BELGRADE
(05.05.2019.) MARSELJ-MINHEN-BEOGRAD Doručak . Odjavljivanje iz soba do 10.00 časova. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Minhen u 17:50 časova (Let LH2265). Sletanje u Minhen u 19:20 časova. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Beograd u 21:05 časova (Let LH1726). Sletanje u Beograd u 22:35 časova.