PRESTONICE SKANDINAVIJE I SOGNEFJORD 10.08.2019.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA  (Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Napomena: cena za treću osobu u dvokrevetnoj sa pomoćnim ležajem : 1469 ili cena sa ranim bukingom 1389 evra . Na turi se može dobiti samo jedna trokrevetna soba.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Kopenhagen-Stokholm-Beograd,transferi autobusom prema programu, prevoz autobusom na relaciji Oslo–Hemsedal-Hamar-Stokholm, dvočasovno krstarenje Sognafjordom, jednočasovna vožnja turističkom Flam železnicom,dvočasovna vožnja standardnom železnicim na relaciji Mirdal-Vos, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* I 3 * na bazi 4 noćenja sa doručkom, prevoz brodom kompanije DFDS u dvokrevetnim unutrašnjim kabinama (Klasa B) na bazi 1 noćenja sa večerom(švedski sto i jedno piće) na relaciji Kopenhagen-Oslo i 3  noćenja sa doručkom i večerom (set meni) u oblasti Hamar i Hamsedal, razgledanja prema programu Stokholma, Osla, Kopenhagena, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse oko 111,22 evra (od kojih YQ  68.00 evra  ne podleže refundaciji i evra 0.98RF, 16.72RS ,4.48LG, 14.98YA, 5.84 LJ, 0.22RS podležu refundaciji), (plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate), posluženje u avionu, dinarski deo  aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi, međunarodno putno osiguranje (koje je obavezno i uplaćuje se u agenciji), fakultativni izleti i posete koje nisu predviđene programom.   
 
Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu akontacije (40 %) najkasnije do 5. jula ili do popune mesta.

Prilikom rezervacije aranžmana obavezno treba dati sledeće podatke: datum rođenja, broj pasoša i državljanstvo. Ovi podaci potrebni su za brodske liste putnika.

Hoteli :
 

Kopenhagen : Scandic Copenhagen 4*  http://www.scandichotels.com/Hotels/Denmark/Copenhagen/Scandic-Copenhagen/
Ovaj hotel se nalazi na 500 m od glavne železničke stanice u Kopenhagenu, prekoputa planetarijuma Tiho Brahe. U neposrednoj blizini je i zabavni park Tivoli Gardens. Stroeget, ulica za šoping je na pešačkoj udaljenosti od hotela.Hotel ima 18 renoviranih spratova na kojima se nalazi jedan od najvećih konferencijskih centara u Kopenhagenu, recepciju, luksuzni restoran, bar i teretanu.Svaka soba je klimatizovana I poseduje sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, mini bar, besplatan WIFI, TV i sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Oslo: Thon Munch  3* http://www.thonhotels.com/hotels/countrys/norway/oslo/thon-hotel-munch/ 

Nedavno renoviran hotel se nalazi u centru Osla, na 150 m od železničke stanice i u blizini Pozorišta i Kraljevske palate. Od sadržaja ima: restoran za doručak, WI Fi u celom hotelu. Sobe imaju kablovsku TV, telefon, kupatilo sa fenom za kosu. Doručak po principu samoposluživanja

Hemsedal : Hotel Skogstad 3* http://skogstadhotell.no/

Porodični hotel , sa dugom tradicijom nalazi se u poznatom ski centru, okružen planinama, ski stazama, stazama za nordijsko skijanje, golf terenima. Od sadržaja ima: restoran, bar, Wi Fi, kongresnu salu, saunu i parno kupatilo. Ima 83 sobe i sve su opremljene jednostavno.Neke od soba imaju i balkon. Sve sobe imaju: pisaći sto, Wi Fi, kupatilo. U sobama nema fena za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni.

Hamar: Hotel First Victoria Hamar 4* www.firsthotels.no/hoteller/norge/hamar/first-hotel-victoria/ 

Hotel se nalazi u centru grada, na 150 m od železničke stanice, sa predivnim pogledom na jezero. Renoviran je 2012 .godine a od sadržaja hotel ima restoran sa japanskom kuhinjom , kafe-bar, lobi bar, poslovni centar, WI FI u celom hotelu. Sve sobe imaju WI FI, centralno grejanje, telefon, TV, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni

Stockholm: Hotel Courtyard by Marriott Stockholm 4* www.marriott.com/hotels/travel/stocy-courtyard-stockholm-kungsholmen/

Nalazi se u blizini starog dela grada, na jednom od ostrva Stokholma, ostrvu Kungsholmen, na 5 minuta hoda od metro stanice Rhorilsplan i na 20 minita hoda do Gradske većnice. Od sadržaja hotel ima Bar, snek bar u lobiju, restoran sa jelima švedske i internacionalne kuhinje, teretanu, kongresne sale. Sobe imaju sef, kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pisaći sto, velike prozore sa pogledom na jezero ili park. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

KORISNE INFORMACIJE:

Lokalno vreme: U Danskoj, Švedskoj i Norveškoj je isto kao i u Srbiji .


●Novac.  Švedska: Šved. kruna (1 SEK = 0.0959 € ;1€  = 10,41 SEK), Danska: Dan.kruna (1 DKK = 0.134 €;1€=7,43 DKK ), Norveška: Nor. kruna (1 NOK = 0.1038 €;1€=9,6 NOK). (Kursna lista na dan objavljivanja programa). Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u svim Skandinavskim zemljama. Visa, Mastercard i Diners češće se prihvataju od American Express-a. Na brodovima se po pravilu plaća u valutama zemalja između kojih brod plovi. Preporučujemo da na put ponesete danske krune za prvi dan boravka. Njih možete kupiti u svim većim menjačnicama u Srbiji.


Klima: Imajući u vidu da se radi o severnoj Evropi, klima je blaža nego što se očekuje zahvaljujući toplom pojasu koji pravi Golfska struja. Prosečna jutarnja i večernja temperatura je oko 10 – 15 C, a dnevna i do 25 C. Iz tog razloga preporučujemo slojevitu garderobu, kišobran, kišnu kabanicu i jaknu kakvu biste nosili kod nas u proleće ili jesen.

OPŠTE NAPOMENE:

•Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Fakultativni izleti plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta (ukoliko ih ima na turi )potrebno je najmanje 15 učesnika.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj  i vreme panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje  (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Molimo putnike da dva dana pre polaska obavezno provere u agenciji tačno vreme poletanja aviona.
• Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Kontiki Travel & Service doo.

NAČINI PLAĆANJA:
-  avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
-  gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.

- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa
bankom).
-administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.
                                                                                                                                                                               
Beograd, 29.jul 2019.                                                              KonTiki Travel&Service doo Beograd-Stari grad, Kolarčeva br.3

Program broj 3                                                                              Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.  

PRESTONICE SKANDINAVIJE  3* I 4*-
 
 

Hoteli na polasku 20.07.2019.

Kopenhagen: Scandic Copenhagen 4* http://www.scandichotels.com/Hotels/Denmark/Copenhagen/Scandic-Copenhagen/
Ovaj hotel se nalazi na 500 m od glavne železničke stanice u Kopenhagenu, prekoputa planetarijuma Tiho Brahe. U neposrednoj blizini je i zabavni park Tivoli Gardens. Stroeget, ulica za šoping je na pešačkoj udaljenosti od hotela.Hotel ima 18 renoviranih spratova na kojima se nalazi jedan od najvećih konferencijskih centara u Kopenhagenu, recepciju, luksuzni restoran, bar i teretanu.Svaka soba je klimatizovana I poseduje sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, mini bar, besplatan WIFI, TV i sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Oslo: Thon Munch 3* http://www.thonhotels.com/hotels/countrys/norway/oslo/thon-hotel-munch/

Nedavno renoviran hotel se nalazi u centru Osla, na 150 m od železničke stanice i u blizini Pozorišta i Kraljevske palate. Od sadržaja ima: restoran za doručak, WI Fi u celom hotelu. Sobe imaju kablovsku TV, telefon, kupatilo sa fenom za kosu. Doručak po principu samoposluživanja

Hemsedal : Hotel Skogstad 3* http://skogstadhotell.no/

Porodični hotel , sa dugom tradicijom nalazi se u poznatom ski centru, okružen planinama, ski stazama, stazama za nordijsko skijanje, golf terenima. Od sadržaja ima: restoran, bar, Wi Fi, kongresnu salu, saunu i parno kupatilo. Ima 83 sobe i sve su opremljene jednostavno.Neke od soba imaju i balkon. Sve sobe imaju: pisaći sto, Wi Fi, kupatilo. U sobama nema fena za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni.

Hamar: Hotel First Victoria Hamar 4* www.firsthotels.no/hoteller/norge/hamar/first-hotel-victoria/

Hotel se nalazi u centru grada, na 150 m od železničke stanice, sa predivnim pogledom na jezero. Renoviran je 2012 .godine a od sadržaja hotel ima restoran sa japanskom kuhinjom , kafe-bar, lobi bar, poslovni centar, WI FI u celom hotelu. Sve sobe imaju WI FI, centralno grejanje, telefon, TV, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni

Stockholm: Hotel Courtyard by Marriott Stockholm 4* www.marriott.com/hotels/travel/stocy-courtyard-stockholm-kungsholmen/

Nalazi se u blizini starog dela grada, na jednom od ostrva Stokholma, ostrvu Kungsholmen, na 5 minuta hoda od metro stanice Rhorilsplan i na 20 minita hoda do Gradske većnice. Od sadržaja hotel ima Bar, snek bar u lobiju, restoran sa jelima švedske i internacionalne kuhinje, teretanu, kongresne sale. Sobe imaju sef, kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pisaći sto, velike prozore sa pogledom na jezero ili park. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

Hoteli na polasku 28.07.2019.

Hoteli:

Stokholm: Hotel Scandic Malmen 4* www.scandichotels.com/Hotels/Sweden/Stockholm/Scandic-Malmen

Nalazi se u poznatoj ulici Sodermal okružen brojnim prodavnicama, restoranima i barovima. Metro stanica se nalazi u neposrednoj blizini hotela i do centra se metroom stiže za 5 minuta. Od sadržaja ima restoran, bar u lobiju, fitnes centar. Sobe imaju sef, klima uređaj, kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pisači sto. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Oslo: Thon Munch 3 * http://www.thonhotels.com/hotels/countrys/norway/oslo/thon-hotel-munch/

Nedavno renoviran hotel nalazi se u centru Osla, na 150 m od železničke stanice i u blizini Pozorišta i Kraljevske palate. Od sadržaja ima: restoran za doručak, WI Fi u celom hotelu. Sobe imaju kablovsku TV, telefon, kupatilo sa fenom za kosu. Doručak po principu samoposluživanja

Kopenhagen: Hotel Radisson Blue Scandinavia Copenhagen 4* https://www.radissonblu.com/en/scandinaviahotel-copenhagen

Hotel se nalazi na 15. Minuta hoda od centralne železničke stanice i na 5 minuta hoda od metro linije Island Brygge .Hotel ima restoran, bar, snek bar, kasino, teretanu. Sobe imaju kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, tuš kabinom ili kadom, kablovskom TV, radnim stolom, telefon. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Tallink Silja Line brodska kompanija na relaciji Stokholm-Helsinki-Stokholm www.tallinksilja.com

DFDS brodska kompanija na relaciji Oslo-Kopenhagen www.dfds.com/en

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.
   
 

Spisak hotela na Skandinavskoj turi


 
 
 

Hoteli na polasku 20.07.2019.

Kopenhagen: Scandic Copenhagen 4* http://www.scandichotels.com/Hotels/Denmark/Copenhagen/Scandic-Copenhagen/
Ovaj hotel se nalazi na 500 m od glavne železničke stanice u Kopenhagenu, prekoputa planetarijuma Tiho Brahe. U neposrednoj blizini je i zabavni park Tivoli Gardens. Stroeget, ulica za šoping je na pešačkoj udaljenosti od hotela.Hotel ima 18 renoviranih spratova na kojima se nalazi jedan od najvećih konferencijskih centara u Kopenhagenu, recepciju, luksuzni restoran, bar i teretanu.Svaka soba je klimatizovana I poseduje sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, mini bar, besplatan WIFI, TV i sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Oslo: Thon Munch 3* http://www.thonhotels.com/hotels/countrys/norway/oslo/thon-hotel-munch/

Nedavno renoviran hotel se nalazi u centru Osla, na 150 m od železničke stanice i u blizini Pozorišta i Kraljevske palate. Od sadržaja ima: restoran za doručak, WI Fi u celom hotelu. Sobe imaju kablovsku TV, telefon, kupatilo sa fenom za kosu. Doručak po principu samoposluživanja

Hemsedal : Hotel Skogstad 3* http://skogstadhotell.no/

Porodični hotel , sa dugom tradicijom nalazi se u poznatom ski centru, okružen planinama, ski stazama, stazama za nordijsko skijanje, golf terenima. Od sadržaja ima: restoran, bar, Wi Fi, kongresnu salu, saunu i parno kupatilo. Ima 83 sobe i sve su opremljene jednostavno.Neke od soba imaju i balkon. Sve sobe imaju: pisaći sto, Wi Fi, kupatilo. U sobama nema fena za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni.

Hamar: Hotel First Victoria Hamar 4* www.firsthotels.no/hoteller/norge/hamar/first-hotel-victoria/

Hotel se nalazi u centru grada, na 150 m od železničke stanice, sa predivnim pogledom na jezero. Renoviran je 2012 .godine a od sadržaja hotel ima restoran sa japanskom kuhinjom , kafe-bar, lobi bar, poslovni centar, WI FI u celom hotelu. Sve sobe imaju WI FI, centralno grejanje, telefon, TV, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni

Stockholm: Hotel Courtyard by Marriott Stockholm 4* www.marriott.com/hotels/travel/stocy-courtyard-stockholm-kungsholmen/

Nalazi se u blizini starog dela grada, na jednom od ostrva Stokholma, ostrvu Kungsholmen, na 5 minuta hoda od metro stanice Rhorilsplan i na 20 minita hoda do Gradske većnice. Od sadržaja hotel ima Bar, snek bar u lobiju, restoran sa jelima švedske i internacionalne kuhinje, teretanu, kongresne sale. Sobe imaju sef, kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pisaći sto, velike prozore sa pogledom na jezero ili park. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

Hoteli na polasku 28.07.2019.

Hoteli:

Stokholm: Hotel Scandic Malmen 4* www.scandichotels.com/Hotels/Sweden/Stockholm/Scandic-Malmen

Nalazi se u poznatoj ulici Sodermal okružen brojnim prodavnicama, restoranima i barovima. Metro stanica se nalazi u neposrednoj blizini hotela i do centra se metroom stiže za 5 minuta. Od sadržaja ima restoran, bar u lobiju, fitnes centar. Sobe imaju sef, klima uređaj, kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pisači sto. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Oslo: Thon Munch 3 * http://www.thonhotels.com/hotels/countrys/norway/oslo/thon-hotel-munch/

Nedavno renoviran hotel nalazi se u centru Osla, na 150 m od železničke stanice i u blizini Pozorišta i Kraljevske palate. Od sadržaja ima: restoran za doručak, WI Fi u celom hotelu. Sobe imaju kablovsku TV, telefon, kupatilo sa fenom za kosu. Doručak po principu samoposluživanja

Kopenhagen: Hotel Radisson Blue Scandinavia Copenhagen 4* https://www.radissonblu.com/en/scandinaviahotel-copenhagen

Hotel se nalazi na 15. Minuta hoda od centralne železničke stanice i na 5 minuta hoda od metro linije Island Brygge .Hotel ima restoran, bar, snek bar, kasino, teretanu. Sobe imaju kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, tuš kabinom ili kadom, kablovskom TV, radnim stolom, telefon. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Tallink Silja Line brodska kompanija na relaciji Stokholm-Helsinki-Stokholm www.tallinksilja.com

DFDS brodska kompanija na relaciji Oslo-Kopenhagen www.dfds.com/en

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.
   
 

Spisak hotela na Skandinavskoj turi


 

Danska-Norveška-Švedska
PRESTONICE SKANDINAVIJE sa obilaskom SOGNEFJORDA
KOPENHAGEN–OSLO–HEMSEDAL-SOGNEFJORD–FLAM–HAMAR-STOKHOLM

Polazak: 10.08.2019.
(9 dana / 8 noćenja) – avionom, autobusom, brodom i vozom


VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


CENA PO OSOBI 1549€

Skandinavija je naziv koji se upotrebljava za tri zemlje severne Evrope, Norvešku, Švedsku i Dansku. Ove tri zemlje grupisane su pod ovim nazivom zbog  istorijskih, kulturnih i jezičkih karakteristika. Kolektivna oznaka  “Skandinavija” danas prvenstveno odražava lingvističke sličnosti, ali i istorijske i socijalne veze između tih zemalja. Zemlje severne Evrope su nešto poput bratstva zbog načina na koji su vekovima, još od doba vikinga, stvarali saveze i vladali jedni nad drugima. Jedna od ovih zemalja se posebno ističe po prirodnim lepotama i  to je Norveška. Po svim standardima Norveška je jedna od najlepših zemalja na planeti a Norvežani  ljudi koji vole prirodu.  Divljina u Norveškoj postala je mnogo više od potrage za odmorom, to je ideja koju oni rado prihvataju, gde oni beže od gužve i realnosti . Ljubav prema prirodi je najevidentnija u nacionalnim parkovima koji su simboli njihove želje da zaštite i očuvaju svoju prirodnu sredinu, svoje predivne pejzaže. Najpoznatiji simboli, na koje su Norvežani posebno ponosni, su  fjordovi, krivudavi morski zalivi smaragdnozelene boje, duboko usečeni u kopno sa rečicama koje se ulivaju u njih. Kao prava umetnička dela prirode našli su se i pod zaštitom Uneska. 

Dan 1
BELGRADE
(10.8.2019.) BEOGRAD–KOPENHAGEN Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Kon Tiki u 16:00 časova. Poletanje za Kopenhagen u 18:00 časova (Let JU404). Sletanje u Kopenhagen u 20:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 2
OSLO
(11.8.2019.) KOPENHAGEN – OSLO Doručak. Odjavljivanje iz soba do 11:00 h. Odlazak u panoramski obilazak grada autobusom. Ova preko 850 godina stara prestonica jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. U ovom gradu prepunom crkava, muzeja, brojnih spomenika kulture, kafea i restorana, preovladavaju pešaci i biciklisti u odnosu na automobile. Najinteresantniji je srednjovekovni centar grada i najduža Evropska pešačka zona –Stroget. Panoramski obilazak grada obuhvata vožnju pored Tivoli parka, palate Kristijansborg iz XVIII veka, gde se danas nalazi Danski parlament, Gradske većnice, Nove Karlsbergerove glipkoteke, Nacionalnog muzeja, Stare berze, Danskog Kraljevskog pozorišta, prelepe Amelienborg palate-danas zimske rezidencije Danske Kraljevske porodice, čuvene skulpture „Mala sirena“, lučke četvrti sa starim jedrenjacima itd. Slobodno vreme do polaska u luku i ukrcavanje na brod za Oslo. Brod isplovljava u popodnevnim satima. Smeštaj u unutrašnje kabine. Krstarenje velikim putničkim brodom sa više restorana i prodavnica. Večera na brodu. Noćna plovidba. Noćenje
Dan 3
OSLO
(12.8.2019.) OSLO Doručak. Uplovljavanje u luku Oslo oko 09.30 časova. Po dolasku u Oslo odlazak u panoramski obilazak grada. Glavni grad Norveške i grad sa najvišim kvalitetom života, nalazi se na dnu istoimenog fjorda dugog više od 100 kilometara i 12 kilometara širokog koji se završava u zalivu Baltičkog mora. Panoramski obilazak „ Grada parkova“. Panorama glavne poslovne i trgovačke ulice grada „Karl Johansgate“, tvrđave Akershus, Katedrale iz XVII veka, Nacionalnog muzeja, Kraljevske palate i Univerziteta, panorama zadivljujućih figura (oko 200 ) u Vigelandovom parku (poznatog umetnika Gustava Vigelanda, koji je svoje skulpture poklonio gradu). Kraće zaustavljanje kod poznate zimske ski-skakaonice Holmenkolen, odakle se pruža predivan pogled na grad i Oslo fjord.Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne za individualnu šetnju gradom Noćenje.
Dan 4
OSLO
(13.8.2019.) OSLO–HEMSEDAL (oko 210 km) Doručak. Polazak autobusom prema živopisnim predelima unutrašnjosti Norveške. Vožnja kroz regiju Buskerund, uz obalu Tirifjorda i kroz oblast beskrajnih crnogoričnih šuma prema severo-zapadu zemlje sa kraćim pauzama radi odmora. Dolazak u mesto Hemsedal, poznato letnje i zimsko turističko mesto smešteno u dolini Halingdal. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 5
SONDERBORG
(14.8.2019.) HEMSEDAL- FLAM-MIRDAL-VOS-SOGNEFJORD-HEMSEDAL (oko 350 km) Doručak. Vožnja prema Flamu preko planinskog prevoja, putem sa serpentinama. Prolazak pored Borgund crkve, najbolje sačuvane crkve-brvnare iz XII veka.Nakon 100 km vožnje dolazak u Flam, norveški grad koji je smešten najdublje u unutrašnjosti prelepog Sognefjorda. Ukrcavanje na poznati turistički voz. Flam železnica kreće od seoceta na obalama Aurlandsfjorda, nakon čega se penje po najstrmijem usponu na svetu kada je u pitanju železnica sa standardnim kolosekom. Za samo 20 kilometara voz pređe visinu od preko 860 metara kako bi došao do planinskog platoa Mirdal za manje od jednog sata. Vožnja Flam železnicom pruža predivan pogled na vodopade: „Rjoandefossen“, koji imaju slobodan pad od 140 metara, kao i na „Kjosfossen“ vodopade, gde se voz, ponekad, tokom leta zaustavlja kako bi putnici mogli da naprave impresivne fotografije. Nakon jednočasovne vožnje Flam železnicom i dolaska na Mirdal stanicu prelazak u standardni voz koji saobraća do mesta Vos. Nakon dvočasovne vožnje prelazak u autobus i vožnja do Gudvagena. Ukrcavanje na trajekt i prelazak fjorda Sognefjord. Ovaj ,,Kralj fjordova,, najduži je i najdublju fjord na svetu. Radi se o 204 km dugom zalivu Atlantskog okeana koji je nastao pre mnogo hiljada godina i tako postao najlepši prizor norveške prirode i jedan od dva fjorda koji se nalazi na Unesco listi kulturne baštine. Nakon dva sata plovidbe i uživanja i prekrasnim prizorima iskrcavanje sa trajekta. Povratak autobusom u hotel u Hemsedalu. Večera. Noćenje.
Dan 6
HAMAR
(15.8.2019.) HEMSEDAL- HAMAR (oko 190 km) Doručak. Nastavak putovanja za Hamar, gradić smešten na istočnoj obali jezera Mjosa, najvećeg u Norveškoj. Obala ovog jezera slovi za najplodnije zemljište Norveške, tako da je pogodna za razvoj poljoprivrede. Jedno od najpoznatijih obeležja grada su ruševine katedrale koja potiče još iz vikinškog perioda. Da bi bila zaštićena od propadanja, 1998. godine je prekrivena velikom staklenom konstrukcijom. Po dolasku u Hamar smeštaj u hotelu.Večera.Noćenje.
Dan 7
STOKHOLM
(16.8.2019.) HAMAR - STOKHOLM (oko 560 km) Polazak autobusom za Švedsku i vožnja živopisnim predelima Norveške, kroz regiju jezera i beskrajne crnogorične šume, pored prelepih malih naselja sa drvenim kućama. Kraća usputna pauza u Karlstadu, malom, živopisnom gradu u središtu Švedske, smeštenom na jednom od najvećih švedskih jezera, Vanern. Kraća pauza radi odmora. Nastavak putovanja za Stokholm. Dolazak u Stokholm nakon sedmočasovne vožnje. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 8
STOKHOLM
(17.8.2019.) STOKHOLM Doručak. Odlazak u panoramski obilazak grada. Prestonica Švedske podignuta je na 11 ostrva, međusobno spojenih sa 50 mostova, na mestu gde se jezero Melaren dodiruje sa Baltičkim morem. Stokholm je osnovan kao utvrđenje u XIII veku i vremenom se širio na okolna ostrva. Danas je stecište svetske inteligencije i sinonim znanja možda baš zahvaljujući Nobelovoj nagradi, koja se dodeljuje u ovom gradu. Polazak u panoramsko razgledanje grada : Gamla stan- najstariji deo grada sa Storkirkan crkvom iz XIV veka, veličanstvena Kraljevska palata koja svedoči o Švedskoj dominaciji u srednjem veku, Gradska kuća , koja je ujedno i najvažnija građevina XX veka zbog svoje čuvene zlatne sale u kojoj se održava banket nakon dodele Nobelove nagrade, Katedrala itd. Povratak u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje.
Dan 9
BELGRADE
(18.8.2019.) STOKHOLM -BEOGRAD Doručak. Odjavljivanje iz soba do 11:00 h. Slobodno vreme. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20:25 časova (Let JU415) Sletanje na beogradski aerodrom u 23:00 časova.