PERU, BOLIVIJA I CILE 08. OKTOBAR 2020.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Napomena: Trokrevetne sobe mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer treći krevet uglavnom ne odgovara standardima za odraslu osobu.

Jedinstvena cena aranžmana obuhvata: prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz autobusom prema programu (ili mini-busom, u zavisnosti od broja putnika), smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* i 3/4* (lokalne kategorizacije) na bazi noćenja sa doručkom, transferi i razgledanja prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 285 evra (170 evra za LATAM i 115 evra za LH). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje, a koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za nosače kofera, lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 5 evra po danu boravka, plaćaju se na destinaciji), lokalne takse u inostranstvu, koje svaki putnik plaća lično, na licu mesta (oko 50-60 USD, ukoliko postoje), troškovi viza i usluga viziranja (oko 95 usd), međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje. Na lokalnim letovima LATAM avio kompanije snek i piće visu nisu uključeni, ali mogu se kupiti i platiti ili lokalnom valutom ili kreditnom karticom.

Hoteli:

Lima –Hotel Casa Andina Standard Miraflores Centro 3* (3*- lokalna kategorizacija) www.casa-andina.com
nalazi se u četvrti Miraflores, u blizini restorana i prodavnica. Udaljen je 10-tak minuta od plaže. Ima 49 klimatizovanih soba i svaka ima WiFi, sef, pisaći sto, mini bar,kablovsku TV, telefon i fen za kosu. Hotel ima restoran, recepciju, servis za pranje veša, internet, biznis centar, konferencijsku salu, parking

Kusko - Hotel Jose Antonio Cusco 3 / 4*(4* lokalna kategorizacija) www.hotelesjoseantonio.com 
nalazi se sedam blokova od glavnog tga sa restoranima i prodavnicama i deset minuta od aerodroma. Sve sobe imaju grejanje, WiFi, sef, mini bar, kablovsku TV, telefon i fen. Hotel ima restoran “El Rejo”, bar “El Molino”, recepciju, servis za pranje, menjačnicu, biznis centar, salu za konferencije i prodavnicu suvenira.

Puno- Hotel Jose Antonio Puno 3* / 4* (4*lokalna kategorizacija), www.hotelesjoseantonio.com 
nalazi se na obali jezera Titikaka, desetak minuta od grada Puno. Sve sobe imaju grejanje, WiFi, sef, minibbar, kablovsku TV, telefon i fen za kosu. Hotel ima restoran, bar, servis za pranje veša, Internet, poslovni centar, sobni servis, lekara, aparat za kiseonik na recepciji, salu za konferencije i prodavnicu suvenira.

La Paz- hotel Presidente 3* / 4*  (5* lokalna kategorizacija), www.hotelpresidente.com.bo 
nalazi se u centru grada, nedaleko od San Francisko crkve. Udobne klimatizovane sobe opremljene su kablovskom TV-om, delom za sedenje,, imaju kupatilo I fen, mini bar, aparatom za spremanje kafe ili čaja,telefon. Ima dva restorana, La bella vista služi lokalne specialitete, dok La Kantuta kafe priprema egzotične koktele. Hotel takođe ima recepciju, lift, servis za pranje, Internet/WiFi, biznis centar, fitnes centar, spa, zatvoreni bazen I salu za konferencije.

Santiago de Čile – Hotel Best Western Marina Las Condes 4*( 4* lokalna kategorizacija), www.bestwestern.com 
Nalazi se u jednom od glavnih poslovnih centara u blizini parka Arauko, najvećeg šoping centra u gradu. Sobe su klimatizovane i imaju kablovsku TV, mini bar, sef, centralno grejanje, telefon. Ima nekoliko restorana, bar, zatvoreni bazen, saunu i salu za sastanke.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE :

VIZE: Za ovo putovanje državljanima Republike Srbije koji poseduju biometrijske pasoše potrebna viza za Boliviju. Dobija se u Konzulatu Bolivije u Kusku. Placa se lično (oko 95 usd, a potrebne su dve fotografije, rezervacije hotela, kopije programa putovanja I kopija pasoša): Državljani bivših jugoslovenskih republika treba da se obrate konkretnim diplomatskim predstavništvima u svojim zemljama. 
Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima  pribavljanja viza  mogu se dobiti u Odeljenju viza  (telefon 011/2098 184).

KLIMA:
Lima -  dnevne temperature 16°C- 23°C, vlažnost veća, na Andima, u Kusku  jutra i večeri nešto svežiji, dnevna temperatura 11-19°C, noćna I do 3°C  Mogući kraći pljuskovi.
La Paz - prosečne dnevne temperature od  15 do 22°C, a noćne I do 4°C. Mogući kraći pljuskovi.
Santiago de Čile – oktobar je mesec između proleća I leta. To period visoke  turističke sezone sa dnevnim prosečnim temperaturama od 21°C - 24°C sa dosta sunčanih perioda.  Retko, mogući kratkotrajni pljuskovi.

VALUTE:
Peru: Peruanski novi  sol        1USD = 3,38  PEN        1EUR = 3,71  PEN
Bolivija :  Boliviano                1USD = 6,91  BOB        1EUR = 7,57 BOB
Čile:  Čilenanski peso            1USD =  795,122 CLP      1EUR = 870,783 CLP

PRIJAVLJIVANJE I UPLATA AKONTACIJE  25.JUL 2020.  ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog strikitnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje najkasnije 5 dana pred polazak (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
• kreditnom karticom masterata OTP banke Srbije do 12 mesečnih rata
• preko računa
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2020 od 10.01.2020. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068022 od 01.01.2020. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Program broj 1 od 09. jun 2020.           Licenca OTP 113/2020 od 01.02.2020.
Kategorija licence A 40

SMESTAJ PERU, BOLIVIJA, CILE-
 
 

Lima –Hotel Casa Andina Standard Miraflores Centro 3* (3*- lokalna kategorizacija) www.casa-andina.com
nalazi se u četvrti Miraflores, u blizini restorana i prodavnica. Udaljen je 10-tak minuta od plaže. Ima 49 klimatizovanih soba i svaka ima WiFi, sef, pisaći sto, mini bar,kablovsku TV, telefon i fen za kosu. Hotel ima restoran, recepciju, servis za pranje veša, internet, biznis centar, konferencijsku salu, parking

Kusko - Hotel Jose Antonio Cusco 3 / 4*(4* lokalna kategorizacija) www.hotelesjoseantonio.com
nalazi se sedam blokova od glavnog tga sa restoranima i prodavnicama i deset minuta od aerodroma. Sve sobe imaju grejanje, WiFi, sef, mini bar, kablovsku TV, telefon i fen. Hotel ima restoran “El Rejo”, bar “El Molino”, recepciju, servis za pranje, menjačnicu, biznis centar, salu za konferencije i prodavnicu suvenira.

Puno- Hotel Jose Antonio Puno 3* / 4* (4*lokalna kategorizacija), www.hotelesjoseantonio.com
nalazi se na obali jezera Titikaka, desetak minuta od grada Puno. Sve sobe imaju grejanje, WiFi, sef, minibbar, kablovsku TV, telefon i fen za kosu. Hotel ima restoran, bar, servis za pranje veša, Internet, poslovni centar, sobni servis, lekara, aparat za kiseonik na recepciji, salu za konferencije i prodavnicu suvenira.

La Paz- hotel Presidente 3* / 4* (5* lokalna kategorizacija), www.hotelpresidente.com.bo
nalazi se u centru grada, nedaleko od San Francisko crkve. Udobne klimatizovane sobe opremljene su kablovskom TV-om, delom za sedenje,, imaju kupatilo I fen, mini bar, aparatom za spremanje kafe ili čaja,telefon. Ima dva restorana, La bella vista služi lokalne specialitete, dok La Kantuta kafe priprema egzotične koktele. Hotel takođe ima recepciju, lift, servis za pranje, Internet/WiFi, biznis centar, fitnes centar, spa, zatvoreni bazen I salu za konferencije.

Santiago de Čile – Hotel Best Western Marina Las Condes 4*( 4* lokalna kategorizacija), www.bestwestern.com
Nalazi se u jednom od glavnih poslovnih centara u blizini parka Arauko, najvećeg šoping centra u gradu. Sobe su klimatizovane i imaju kablovsku TV, mini bar, sef, centralno grejanje, telefon. Ima nekoliko restorana, bar, zatvoreni bazen, saunu i salu za sastanke. 


   
 

Spisak hotela na turi Peru, Bolivija i Čile


 
 
 

Lima –Hotel Casa Andina Standard Miraflores Centro 3* (3*- lokalna kategorizacija) www.casa-andina.com
nalazi se u četvrti Miraflores, u blizini restorana i prodavnica. Udaljen je 10-tak minuta od plaže. Ima 49 klimatizovanih soba i svaka ima WiFi, sef, pisaći sto, mini bar,kablovsku TV, telefon i fen za kosu. Hotel ima restoran, recepciju, servis za pranje veša, internet, biznis centar, konferencijsku salu, parking

Kusko - Hotel Jose Antonio Cusco 3 / 4*(4* lokalna kategorizacija) www.hotelesjoseantonio.com
nalazi se sedam blokova od glavnog tga sa restoranima i prodavnicama i deset minuta od aerodroma. Sve sobe imaju grejanje, WiFi, sef, mini bar, kablovsku TV, telefon i fen. Hotel ima restoran “El Rejo”, bar “El Molino”, recepciju, servis za pranje, menjačnicu, biznis centar, salu za konferencije i prodavnicu suvenira.

Puno- Hotel Jose Antonio Puno 3* / 4* (4*lokalna kategorizacija), www.hotelesjoseantonio.com
nalazi se na obali jezera Titikaka, desetak minuta od grada Puno. Sve sobe imaju grejanje, WiFi, sef, minibbar, kablovsku TV, telefon i fen za kosu. Hotel ima restoran, bar, servis za pranje veša, Internet, poslovni centar, sobni servis, lekara, aparat za kiseonik na recepciji, salu za konferencije i prodavnicu suvenira.

La Paz- hotel Presidente 3* / 4* (5* lokalna kategorizacija), www.hotelpresidente.com.bo
nalazi se u centru grada, nedaleko od San Francisko crkve. Udobne klimatizovane sobe opremljene su kablovskom TV-om, delom za sedenje,, imaju kupatilo I fen, mini bar, aparatom za spremanje kafe ili čaja,telefon. Ima dva restorana, La bella vista služi lokalne specialitete, dok La Kantuta kafe priprema egzotične koktele. Hotel takođe ima recepciju, lift, servis za pranje, Internet/WiFi, biznis centar, fitnes centar, spa, zatvoreni bazen I salu za konferencije.

Santiago de Čile – Hotel Best Western Marina Las Condes 4*( 4* lokalna kategorizacija), www.bestwestern.com
Nalazi se u jednom od glavnih poslovnih centara u blizini parka Arauko, najvećeg šoping centra u gradu. Sobe su klimatizovane i imaju kablovsku TV, mini bar, sef, centralno grejanje, telefon. Ima nekoliko restorana, bar, zatvoreni bazen, saunu i salu za sastanke. 


   
 

Spisak hotela na turi Peru, Bolivija i Čile


 

PERU, BOLIVIJA I ČILE

Polazak: 08.oktobar 2020./Povratak: 22.oktobar 2020.
15 dana/12 noćenja, avionom

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Peru ili “Kraljevina Sunca”, je  zemlja antičke kulture u kojoj se tardicionalni način života starih naroda zadržao do današnjih dana. Pored raskošno lepe prirode I raznovrsnih pejsaža ono što najviše privlači turiste su kulturno istorijski spemenici poznati u celom svetu. Pored “Izgubljenog grada Inka” Maču Pikču, tu su I impresivne ruševine u Kusku i okolini, jezero Titikaka, Naska linije, Kolka kanjon I dr.
           
Bolivija  ili kako je popularno zovu “Tibet Južne Amerike” jedna je od najviših I najzabačenijih  zemalja ovog kontinenta. To je zemlja kontrasta u kojoj se pruzaju  Andi, ali bez izlaza na okean. Više od polovine stanovništva su punokrvni indijanci koji su skoro u potpunosti zadržali staru  tradiciju  i običaje. Zajedno sa misterioznim ostacima starih civilizacija,  Bolivija je jedna od najinteresantnijih destinacija Južne Amerike.

             
Čile  nalazi se stišnjen između Anda I Tihog okeana sa  dužinom obale od 4300 km.  Odlikuje se raznovrsim I veoma raskošnim pejsažima. Tu se nalazi najsuvlja pustinja na svetu, mnogo šuma, fantastični glečeri I fjordovi. Uočljiv je uticaj evropljana, naročito u gradovima, gde su kulturni uticaji najvidljiviji. U današnje vreme Čile je jedna od najrazvijenijih zemalja Južne Amerike, ali I jedna od najatraktivnijih na kontinentu.
 

Dan 1
BELGRADE
(08.oktobar 2020.) BEOGRAD – FRANKFURT – SAO PAOLO Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 11:00. Poletanje za Frankfurt u 14:00 (let LH 1407). Sletanje u 15:55 časova. Nastavak putovanja za Sao Paolo u 21:45 (LA 8071).
Dan 2
LIMA
(09.oktobar 2020.) SAO PAOLO – LIMA Dolazak u Sao Paolo u 05:05. Nastavak putovanja za Limu u 07:25 (let LA 8202). Dolazak u 10:50. Transfer do hotela. Smeštaj (prema međunarodnim uzansama u sobe se ulazi između 12:00 i 14:00 časova). Slobodno posle podne. Noćenje.
Dan 3
LIMA
(10.oktobar 2020.) LIMA Doručak. Pre podne razgledanje prestonice Perua, koja je od svog osnivanja bila poznata kao „grad kraljeva". U 16. i 17.veku važila je za najveći i najmoćniji grad Južne Amerike. Obilazak Trga oružja na kome se nalaze sjajna stara kolonijalna zdanja, kao što su Katedrala (obilazak), predsednička i biskupova palata, obilazak čuvenog trga San Martin, kao i Muzeja zlata. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 4
CUSCO
(11.oktobar 2020.) LIMA - KUSKO Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Kusko u 09:45 (let LA 2015). Dolazak u 11:08. Transfer do hotela. Smeštaj. Posle podne poludnevno razgledanje centra legendarne imperije Inka (grad se nalazi na 3.326 m n/v.). Trg oružja sa kolonijalnim građevinama jedan je od najlepših u Peruu. Obilazak Korikanče ili hrama Sunca, katedrale I ulice Loreto iz Inka perioda. Kusko je bio više nego prestonica, jer je simbolisao idealnu državu, gde su svi bili ujedinjeni pod „Bogom sunca". U neposrednoj okolini grada obilaze se ruševine starog Sačajhuaman, svetilišta Kenko, Puka Pukare I Tombomačaje. Noćenje.
Dan 5
CUSCO
(12.oktobar 2020.) KUSKO Doručak. Celodnevni izlet do čuvene Svete doline Inka, reke Urubamba, koja je za vreme Inka bila glavni poljoprivredni centar. Obilazak vrlo koloritne pijace u Pisku, kao i ostataka moćnog utvrđenja Oljantajtambo. Odlazak do tipične kuće u gradiću Oljantajtambo, koje često nazivaju “poslednjim Inka selom u Peruu.” Povratak u Kusko. Noćenje.
Dan 6
CUSCO
(13.oktobar 2020.) KUSKO – MAČU PIKČU - KUSKO Doručak. Rani jutarnji transfer do stanice Oljantajtambo. Polazak vozom (ranac težine 5 kg dozvoljen u vozu) za gradić Akva Kalijentes, koji se nalazi na kraju Svete doline. Odatle se malim autobusima ide do svetski poznatih ruševina Maču Pikču. Poznat kao Izgubljeni grad Inka, uvršten je u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO. Izgrađen je od kamena, bez upotrebe cementa, što pokazuje vrhunsku sposobnost graditelja toga vremena. U ranim večernjim satima povratak u Kusko. Noćenje.
Dan 7
CUSCO
(14.oktobar 2020.) KUSKO Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili fakultativne izlete. Dan je predviđen za vadjenja vize za Boliviju u konzulatu Bolivije u Kusku. Noćenje.
Dan 8
PUNO
(15.oktobar 2020.) KUSKO - PUNO Rani jutarnji polazak autobusom za Puno (oko 6 -7 sati vožnje) sa usputnim zadržavanjima za kratki predah. Obilazak čuvene Andahuajijas crkve, koju zbog visokih umetničkih vrednosti nazivaju Sikstinskom kapelom Južne Amerike. Ručak u prirodi (lanč-paket). Obilazak Rakči ruševina, odličan primer gradnje Inka graditelja. Dolazak u malo selo Pukara, obilazak Muzeja kamena. Nakon toga odlazak do čuvenih Sijustani čulpasa, tj. nekropola, jedne od najvećih u Americi. Dolazak u Puno. Smeštaj. Noćenje.
Dan 9
PUNO
(16.oktobar 2020.) PUNO Doručak. Izlet do plutajućih ostrva Uros i Takile. Vožnja brodićem po jezeru do ostrva Uros, koja su poznata kao „plutajuća". Na njima žive potomci Ajmara Indijanaca u kolibama od pruća. Kasnije odlazak do Takile ostrva, koje je veoma poznato po koloritnim nošnjama njegovih stanovnika. Selo je sagrađeno na poljoprivrednim terasama bez ulica, već samo stazama. Tipičan ručak. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 10
LA PAZ
(17.oktobar 2020.) PUNO- JEZERO TIKIKAKA - LA PAZ Doručak. Polazak autobusom ka graničnom prelazu Kasani a zatim odlazak do gradića Kopakabana, koje je po mišljenju mnogih, najvažnije hodočasničko mesto u Latinskoj Americi. Obilazak crkve Kopakabana. Odatle se katamaranom prelazi jezero Titikaka, najviše plovno jezero na svetu (3.820 m n/v.), Odlazak do Ostrva sunca, koje već pripada Boliviji. Obilazak južnog dela ostrva, a zatim iz mesta Kokotoni nastavak putovanja autobusom za La Paz. U toku dana lakši ručak na katamaranu. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 11
LA PAZ
(18.oktobar 2020.) LA PAZ Doručak. Polazak na poludnevno razgledanje glavnog grada Bolivije, najviše metropole na svetu, koja leži na oko 4000 m n/v. Smešten je u valovitoj dolini Čokejapu i okružen je visokim vrhovima večito pokrivenim snegom. Grad je osnovan u 16. veku i do danas je zadržao mnoge građevine iz kolonijalnog vremena, i to u odličnom stanju. Obilazak strogog centra grada, glavni trg Muriljo sa predsedničkom palatom, Metropoliten katedralom I Parlamentom. Vožnjom kroz vrlo elegantne četvrti, dolazi se do čuvene Mesečeve doline, koju nazivaju geološkom „prostotom" majke prirode. Ako ranije niste, na ovom mestu sigurno ćete uspeti da dočarate sebi mesečev pejzaž od crvenkastih i zelenih stena starih nekoliko miliona godina. Vožnja žičarom do mesta sa fantastičnim pogledom na ceo grad. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 12
SANTIJAGO DE ČILE
(19.oktobar 2020.) LA PAZ- LIMA - SANTIJAGO DE ČILE Rani jutarnji transfer na aerodrom. Poletanje za Santijago u 08:30 (let LA893). Dolazak u 12:27. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 13
SANTIJAGO DE ČILE
(20.oktobar 2020.) SANTIJAGO DE ČILE Doručak. Ovaj grad, koji u svojoj zaleđini ima Ande, važi za jedan od najčistijih i najevropskijih gradova Južne Amerike. U toku prepodnevnog razgledanja prolazi se pored lepih i važnih građevina i trgova kao što su Trg oružja, katedrala Santo Domingo, zgrada Nacionalnog kongresa, Palacio de la Moneda (predsednička palata), Trg Ustava i dr. Vožnja kroz moderne i elegantne četvrti grada do brda San Kristobal, odakle se pruža fantastičan pogled na ceo grad. Posle podne slobodno. Slobodno vreme za odmor i individualna razgledanja. Noćenje.
Dan 14
FRANKFURT
(21.oktobar 2020.) SANTIJAGO DE ČILE – SAO PAOLO - FRANKFURT Doručak. Slobodno pre podne ili fakultativni izlet za čuvena letovališta na obali Tihog okeana Valparaiso i Vinja del Mar. Transfer do aerodroma. Poletanje za Sao Paolo u 19:00 (let 8041). Dolazak u 22:55 . Nastavak putovanja za Frankfurt u 23:55 (let LA8070). Obrok u avionu.
Dan 15
BELGRADE
(22.oktobar 2020.) FRANKFURT - BEOGRAD Sletanje u Frankfurt u 16:50. Poletanje za Beograd u 21:30 (let LH 1410). Sletanje u 23:20.