PAPUA NOVA GVINEJA, SINGAPUR I AUSTRALIJA 25. NOVE

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrši se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama, a u unutrašnjosti PNG čarter letove, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima i lodževima. Smeštaj na brodu "Sepik Spirit". Lodževi su kućice, uglavnom građene od drveta, najčešće u tradicionalnom stilu, vrlo udobne, svaka soba sa kupatilom, smeštene u veoma lepom prirodnom okruženju. Ishrana i razgledanja prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse 650,58 evra koje se sastoje od sledećih taksa u EUR (402.00-YQ, 4.48-LG, 0.98-RF, 16.72-RS, 14.32-YR, 0.22-RS, 17.18-G4, 0.90-PZ, 19.72-WY, 37.59-AU, 7.08-L7, 21.57-SG, 3.09-I9, 18.44-GC, 4.00-OP, 3.09-NX, 4.07-VA, 30.91-PG, 18.44-GC, 3.09-NX, 19.60-WY, 3.09-I9 - (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1.790 dinara koji se plaća po rezervaciji, fakultativni izleti, lokalne avio-takse (u koliko postoje), troškovi obezbeđivanja viza za Australiju (100 evra) i Papua Nove Gvineje (40 evra) i usluge viziranja 100 evra, međunarodno putno zdravstevno osiguranje kao i osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.


OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

SMEŠTAJ: Hoteli i lodževi:

Singapur-Village hotel Bugis 4*http://village-hotel-bugis.bestsingaporehotels.net/en/   ili sličan

Nalazi se u Viktorija ulici u neposrednoj blizini Bugis metro stanice. Ima otvoreni bazen i fitnes centar. Beplatni WiFi u svim sobama i ostalim javnim prostorijama. Takođe se nalazi u blizini šoping ulica. Sobe su opremljene kablovskom TV, aparatom za pravljenje kafe ili čaja. Hotel ima 2 restorana, jedan sa specijalitetima kineske i jedan sa internacionalnom kuhinjom. 

Maunt Hagen – Rondon Ridž Lodge  https://pngvaluetours.com/rondon-ridge-mt-hagen/   ili sličan

Nalazi se na oko 2300 m n/v u provinciji Zapadne visoravni  sa fantastičnim pogledom na Vagi dolinu i Maunt hagen lanac. Lodž ima 12 vrlo lepo opremljenih soba i krevetima koji se greju zbog hladnih planinskih noći. Sobe su sa nameštajem od ružinog drveta ili  bambusa. Na raspolaganju su elekrična ćebad. Svaka soba ima moderno kupatilo sa tušem. Aparat za kafu ili čaj u svakoj sobi.

Lejk Muraj (Zapadna provincija) - Lake Muray Lodge  http://pngtours.com/lakemurray.html  ili sličan

Nalazi se na obali istoimenog jezera, najvećeg u Papui koje se pruža na preko 2000 km². To je novi lodž sa 12 drvenih kućica na stubovima duž obale. Svaka soba ima ventilator na tavanici, moderno kupatilo i pokrivenu verandu sa pogledom na jezero. Ceo lodž dobija struju putem solarnog napajanja.

Sepik oblast - Sepik Spirit brod - https://www.remotelands.com/hotel/sepik-spirit  ili sličan

Vrlo udoban, svaka soba sa kupatilom i klima uređajem - brod se koristi samo kao hotel, jer ne plovi.

Port Morezbi – Airways hotel 4 / 5 * https://www.airways.com.pg/  ili sličan

Nalazi se na 2 min. od međunarodnog aerodroma u Port Mrezbiu. Pruža vrlo luksuzan smeštaj. Okružen je svojom sopstvenom botaničkom baštom. Svaka soba ima kupatilo, besplatni WiFi, kablovsku TV, Klima uređaje, aparat za kafu i čaj, i balkon. Postoji fitnes centar, bazen, tereni za skvoš i tenis, kao i spa. Hotel je udaljen 8 min. vožnje od centra grada.

Sidnej - Travelodge Sydney 3*+  https://www.tfehotels.com/en/hotels/travelodge-hotels/sydney/  ili sličan

Hotel sa povoljnom lokacijom u centru Sidneja, na 2 min. peške od Hajd parka i Oksford ulice. U blizini je glavne železničke stanice. Tačnije, nalazi se u centralnoj poslovnoj četvrti, na 20-ak minuta peške od čuvenog mosta i Sidnejske opere. Sve sobe su klimatizovane i imaju kuhinjice sa mikrotalasnom pećnicom i frižiderom. Imaju takođe i LCD TV sa satelitskim programom. Ima restoran koji služi topli i hladni doručak svakodnevno. Na samo tri minuta hoda od hotela nalazi se veliki broj restorana, kafea i barova. Sef dostupan 24 časa na recepciji.

VALUTE:

Singapur – Singapurski dolar                      1 EUR = 1,552 SGD    1 USD = 1,361 SGD
Papua Nova Gvineja – PG Kina                  1 EUR = 3,771 PGK    1 USD = 3.372 PGK
Austarlija – AUS dolar                                1 EUR = 1,584 AUD      1 USD = 1,416 AUD

KLIMA:

Zbog blizine ekvatora, klima u Singapuru je uvek topla i vlažna. Temperature od 28°C do 35°C. Mogući  kraći, tropski pljuskovi.
Klimu Papue Nove Gvineje karakterišu visoke temperature i vlažnost preko cele godine. Severozapadni monsun duva od decembra do marta, a jugozapadni od maja do oktobra. S obzirom da se radi o tropskoj klimi, padavina ima više ili manje stalno. U svakom slučaju nešto suvlji period je krajem novembra i u decembru mesecu. Temperature se kreću između 25°C i 35°C.
Vreme u Sidneju je prijatno, čak toplo jer u ovom periodu počinje  leto. Mogući kraći pljuskovi. Početak visoke turističke sezone.

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebne vize za Papua Novu Gvineju i Australiju. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 2098-184).


ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE DO 01. OKTOBRA 2019. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio- kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.

• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd,  31.08.2019.                                      KonTiki TRAVEL & Service d.o.o, Beograd, Kolarčeva 3.
Program broj 5.                                                         Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

SMESTAJ SINGAPUR Singapur/Singapur
SMESTAJ SINGAPUR-
 
 Singapur – The Elizabeth Hotel 4* (lokalna kategorizacija)

https://www.stayfareast.com/en/hotels/the-elizabeth-hotel ili sličan

Hotel se nalazi na samo nekoliko minuta pešice od modernog tržnog centra i na oko 10 minuta pešice od Orčard metro stanice. Komforne sobe su klimatizovane i opremljene sa televizorom sa kablovskim kanalima, besplatnim internetom, sefom, mini barom, aparatom za kafu/čaj. Hotel poseduje i otvoreni bazen i fitnes centar. 
   
 

Hoteli na turi Singapur i Indonezija


 
 
 Singapur – The Elizabeth Hotel 4* (lokalna kategorizacija)

https://www.stayfareast.com/en/hotels/the-elizabeth-hotel ili sličan

Hotel se nalazi na samo nekoliko minuta pešice od modernog tržnog centra i na oko 10 minuta pešice od Orčard metro stanice. Komforne sobe su klimatizovane i opremljene sa televizorom sa kablovskim kanalima, besplatnim internetom, sefom, mini barom, aparatom za kafu/čaj. Hotel poseduje i otvoreni bazen i fitnes centar. 
   
 

Hoteli na turi Singapur i Indonezija


 
SMESTAJ PAPUA Papua New Guinea/Port Moresby
SMESTAJ PAPUA-
 
 

Maunt Hagen – Rondon Ridž Lodge https://pngvaluetours.com/rondon-ridge-mt-hagen/ ili sličan

Nalazi se na oko 2300 m n/v u provinciji Zapadne visoravni sa fantastičnim pogledom na Vagi dolinu i Maunt hagen lanac. Lodž ima 12 vrlo lepo opremljenih soba i krevetima koji se greju zbog hladnih planinskih noći. Sobe su sa nameštajem od ružinog drveta ili bambusa. Na raspolaganju su elekrična ćebad. Svaka soba ima moderno kupatilo sa tušem. Aparat za kafu ili čaj u svakoj sobi.

Lejk Muraj (Zapadna provincija) - Lake Muray Lodge http://pngtours.com/lakemurray.html ili sličan

Nalazi se na obali istoimenog jezera, najvećeg u Papui koje se pruža na preko 2000 km². To je novi lodž sa 12 drvenih kućica na stubovima duž obale. Svaka soba ima ventilator na tavanici, moderno kupatilo i pokrivenu verandu sa pogledom na jezero. Ceo lodž dobija struju putem solarnog napajanja.

Sepik oblast - Sepik Spirit brod - https://www.remotelands.com/hotel/sepik-spirit ili sličan

Vrlo udoban, svaka soba sa kupatilom i klima uređajem - brod se koristi samo kao hotel, jer ne plovi.

Port Morezbi – Airways hotel 4 / 5 * https://www.airways.com.pg/ ili sličan

Nalazi se na 2 min. od međunarodnog aerodroma u Port Mrezbiu. Pruža vrlo luksuzan smeštaj. Okružen je svojom sopstvenom botaničkom baštom. Svaka soba ima kupatilo, besplatni WiFi, kablovsku TV, Klima uređaje, aparat za kafu i čaj, i balkon. Postoji fitnes centar, bazen, tereni za skvoš i tenis, kao i spa. Hotel je udaljen 8 min. vožnje od centra grada.

 


 
 
 

Maunt Hagen – Rondon Ridž Lodge https://pngvaluetours.com/rondon-ridge-mt-hagen/ ili sličan

Nalazi se na oko 2300 m n/v u provinciji Zapadne visoravni sa fantastičnim pogledom na Vagi dolinu i Maunt hagen lanac. Lodž ima 12 vrlo lepo opremljenih soba i krevetima koji se greju zbog hladnih planinskih noći. Sobe su sa nameštajem od ružinog drveta ili bambusa. Na raspolaganju su elekrična ćebad. Svaka soba ima moderno kupatilo sa tušem. Aparat za kafu ili čaj u svakoj sobi.

Lejk Muraj (Zapadna provincija) - Lake Muray Lodge http://pngtours.com/lakemurray.html ili sličan

Nalazi se na obali istoimenog jezera, najvećeg u Papui koje se pruža na preko 2000 km². To je novi lodž sa 12 drvenih kućica na stubovima duž obale. Svaka soba ima ventilator na tavanici, moderno kupatilo i pokrivenu verandu sa pogledom na jezero. Ceo lodž dobija struju putem solarnog napajanja.

Sepik oblast - Sepik Spirit brod - https://www.remotelands.com/hotel/sepik-spirit ili sličan

Vrlo udoban, svaka soba sa kupatilom i klima uređajem - brod se koristi samo kao hotel, jer ne plovi.

Port Morezbi – Airways hotel 4 / 5 * https://www.airways.com.pg/ ili sličan

Nalazi se na 2 min. od međunarodnog aerodroma u Port Mrezbiu. Pruža vrlo luksuzan smeštaj. Okružen je svojom sopstvenom botaničkom baštom. Svaka soba ima kupatilo, besplatni WiFi, kablovsku TV, Klima uređaje, aparat za kafu i čaj, i balkon. Postoji fitnes centar, bazen, tereni za skvoš i tenis, kao i spa. Hotel je udaljen 8 min. vožnje od centra grada.

 


 
SMESTAJ AUSTRALIJA TURA Australija/Sidnej
SMESTAJ AUSTRALIJA TURA-
 
 

Sidnej - Travelodge Sydney 3*+ https://www.tfehotels.com/en/hotels/travelodge-hotels/sydney/ ili sličan

Hotel sa povoljnom lokacijom u centru Sidneja, na 2 min. peške od Hajd parka i Oksford ulice. U blizini je glavne železničke stanice. Tačnije, nalazi se u centralnoj poslovnoj četvrti, na 20-ak minuta peške od čuvenog mosta i Sidnejske opere. Sve sobe su klimatizovane i imaju kuhinjice sa mikrotalasnom pećnicom i frižiderom. Imaju takođe i LCD TV sa satelitskim programom. Ima restoran koji služi topli i hladni doručak svakodnevno. Na samo tri minuta hoda od hotela nalazi se veliki broj restorana, kafea i barova. Sef dostupan 24 časa na recepciji.
 


   
 

Smeštaj naših putnika je na sledećim hotelima


 
 
 

Sidnej - Travelodge Sydney 3*+ https://www.tfehotels.com/en/hotels/travelodge-hotels/sydney/ ili sličan

Hotel sa povoljnom lokacijom u centru Sidneja, na 2 min. peške od Hajd parka i Oksford ulice. U blizini je glavne železničke stanice. Tačnije, nalazi se u centralnoj poslovnoj četvrti, na 20-ak minuta peške od čuvenog mosta i Sidnejske opere. Sve sobe su klimatizovane i imaju kuhinjice sa mikrotalasnom pećnicom i frižiderom. Imaju takođe i LCD TV sa satelitskim programom. Ima restoran koji služi topli i hladni doručak svakodnevno. Na samo tri minuta hoda od hotela nalazi se veliki broj restorana, kafea i barova. Sef dostupan 24 časa na recepciji.
 


   
 

Smeštaj naših putnika je na sledećim hotelima


 

PAPUA NOVA GVINEJA, SINGAPUR I AUSTRALIJA (SIDNEJ)
15 dana (11 noćenja) – avionom
Polazak: 25. novembar 2019. / Povratak: 09. decembar 2019.

FIRST MINUTE POPUST OD 200 € PO OSOBI ZA UPLATE DO 30. SEPTEMBAR ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Singapur  jedna je od najlepših mini ostrvskih  država Azije.  Nalazi se na svega 137 km severno od ekvatora što potpuno određuje njenu klimu. Danas je to  jedna od najrazvijenijih i najmodernijih  zemalja ne samo Azije već i sveta. Grad Singapur osnovan je 1819. godine i od tada se razvija u pravu moćnu lepoticu, bogatu raskošnom vegetacijom. Ima toliko atrakcija koje uključuju ne samo stara, istorijska zdanja već i primerke svetski najmodernije arhitekture, prava čuda modernog sveta. To je grad-država koja Vam pruža apsolutno sve.                                               


Papua Nova Gvineja nalazi se na jugozapadu Pacifika, u Okeaniji, tačnije rečeno u Melaneziji. Zauzima istočnu polovinu ostrva Nova Gvineja. Kulturološki je najraznovrsnija zemlja na svetu. Poljoprivredna je zemlja, a svega 18% živi u urbanim centrima. Ima oko 7 miliona stanovnika sa 852 različitih jezika. Najmanje je ispitana zemlja kako kulturološki  tako i geografski. Pored velikog bogatstva u kulturnim, etničkim, jezičkim, prirodnim i drugim lepotama zemlja je još uvek nedovoljno posećena od turista iz celog sveta, ali postaje sve poznatija. Svako ko je poseti jednom potpuno je oduševljen i ima želju da se vrati.


Australija je zemlja čija je nacija veoma mlada, a sama zemlja veoma stara. Antroplozi smatraju da su kontinent počele da naseljavaju male grupe ljudi iz jugoistočne Azije još pre 150.000 godina, dok Abordžini ovde žive najmanje 40.000 godina u svom vremenu snova. Veliki broj istraživača dolazio je do obala ove zemlje u pokušaju da je otkriju, sve do Džejmsa Kuka i kasnije kapetana Artura Filipa, koji je po prvi put sa oko hiljadu putnika, većinom zatvorenika, uplovio u Botani zaliv u blizini današnjeg Sidneja. Danas je Australija jedna vrlo moderna, razvijena i uređena  država, daleko od vremena “nepoznate južne zemlje”, što u prevodu i znači. To je zemlja u kojoj turizam cveta jer ljudi svih zemalja uživaju u svemu što ova zemlja pruža.
 

Dan 1
BELGRADE
(25.11.2019.) BEOGRAD – DOHA – SINGAPUR Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 09:40 časova. Poletanje za Dohu u 11:40 časova (let QR 232). Obrok u avionu. Dolazak u 18:45 časova. Nastavak putovanja za Singapur u 20:15 časova (let QR 942). Obrok u avionu.
Dan 2
SINGAPORE
(26.11.2019.) SINGAPUR Dolazak u 09:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj (po međunarodnim uzansama u sobe se ulazi između 12:00 i 14:00 časova). Poludnevno razgledanje grada čiji naziv u prevodu znači "lavlji grad". Singapur je jedan od najmodernijih gradova Jugoistočne Azije, sa jednom od najboljih prirodnih luka u svetu, puno moderne arhitekture, ali i mnogo raskošnog tropskog zelenila, starih hramova sa tipičnom kineskom atmosferom. Obilazak obuhvata trg Padan sa značajnim građevinama građenim u engleskom kolonijalnom stilu, kinesku četvrt, stari kineski hram, Sri Marijaman hindu hram, brdo Faber i dr. Slobodno posle podne. Noćenje.
Dan 3
PORT MORESBY
(27.11.2019.) SINGAPUR – PORT MOREZBI (Papua Nova Gvinja) Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja. Sobe se napuštaju do 12:00 časova ili po dogovoru. Posle podne transfer na aerodrom. Poletanje za Port Morezbi u 20:15 časova (let PX 393). Obrok u avionu.
Dan 4
PORT MORESBY
(28.11.2019.) – PORT MOREZBI (Papua Nova Gvinja) – MAUNT HAGEN Dolazak u 04:50 časova. Nastavak putovanja za Maunt Hagen u 08:30 časova (let PX 180). Dolazak u 09:30 časova. Transfer do lodža. Smeštaj. Slobodno vreme za kraće individualno upoznavanje okoline. Maunt Hagen je provincijska prestonica Zapadnih visoravni. U njemu žive različita plemena od kojih su najbrojnija Melpa i Nabilier. Smešten je u lepoj i plodnoj Vagi dolini u kojoj postoje dokazi o najstarijoj poljoprivredi u svetu. Večera. Noćenje u lodžu RONDON RIDŽ.
Dan 5
MOUNT HAGEN
(29.11.2019.) MAUNT HAGEN Doručak. Celodnevni izlet po veoma živopisnoj okolini. Odlazak do Vagi doline, koja je pokrivena velikim plantažama kafe i čaja. Vrlo su živopisna sela sa baštama koje se obrađuju na veoma stari način. Obilazak sela u kome živi Melpa narod, kojim vlada "veliki čovek". On održava svoj status pravljenjem "mogasa" (razmena skupocenih i prestižnih poklona), što obavezuje onog koji dobija, a garantuje stalno poštovanje onome koji poklanja. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 6
MOUNT HAGEN
(30.11.2019.) MAUNT HAGEN Doručak. Nastavak razgledanja doline u kojoj živi Melpa narod i dalje upoznavanje sa njihovom jedinstvenom kultorom i tradicijom. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 7
MOUNT HAGEN
(01.12.2019.) MAUNT HAGEN – LEJK (Jezero) MURAJ Doručak. Transfer do aerodroma Kagamuga. Poletanje čarter letom do jezera Muraj. Po dolasku transfer do lodža. Smeštaj. Ručak. Posle podne šetnja oko jezera i obilazak malog sela. Moguća šetnja i do lokalne pijace. Povratak u lodž. Večera. Noćenje u lodžu LAKE MURRAY.
Dan 8
Lake Murray
(02.12.2019.) LEJK MURAJ Doručak. Celodnevni obilazak ove novoistražene oblasti koja danas postaje vrlo popularna na turističkom tržištu. Upoznavanje sa do sada neotkrivenim i jedinstvenim tradicijama i kulturama u ovoj oblasti. Način života ovih ljudi potpuno se razlikuje od onih na visoravnima ili u oblasti reke Sepik. U toku ture upoznate ćete se kako se prave suknje i razni drugi predmeti od lokalne trave. Ko bude želeo moći će i sam da se oproba u ovom zanatu. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 9
MOUNT HAGEN
(03.12.2019.) MAUNT HAGEN – KARAVARI (Oblast Sepik reke) Doručak. Transfer do piste za poletanje čarter letom za Karavari. Po dolasku transfer brodićem do lodža, koji se nalazi na planinskom grebenu iznad reke Karavari, pritoke čuvene Sepik reke. Od lodža pruža se spektakularan pogled na stotine kilometara guste prašume sa svim svojim izazovima. Posle podne odlazak do sela Kundiman u kome se odgaja sago biljka, glavna u ishrani lokalnog stanovništva. Ručak i večera. Noćenje u Karavari lodžu.
Dan 10
MOUNT HAGEN
(04.12.2019.) KARAVARI (Oblast Sepik reke) Doručak. Ovaj dan provešće se u istraživanjima života, kulture, tradicije i verovanja u oblasti Sepik reke i njene pritoke Karavari. Obilasci lokalnih sela. Rastojanja između sela prelaze se malim motornim čamcima. Sepik reka je za ovu zemlju isto što i Amazon za Južnu Ameriku. Dugačka je 1.126 km. Prava je riznica kulture i umetnosti zemlje. Misterija Sepik reke godinama privlači renomirane antropologe i kolekcionare umetničkih dela iz celog sveta. Plovi se kroz raskošno lepe predele i baš tu čovek može da shvati da su umetnost i kultura nerazdvojivi delovi života raznih plemena koja žive u oblasti Sepika. Cela oblast predstavlja pravu galeriju plemenske umetnosti, a svaki njen stanovnik je umetnik. To je oblast vodenog sveta, gde su sela često građena na stubovima, gde se ljudi voze u kanuima. Veliko je bogatstvo u raznim vrstama ptica. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 11
PORT MORESBY
(05.12.2019.) KARAVARI – MAUNT HAGEN – PORT MOREZBI Doručak. Transfer do piste. Poletanje za Maunt Hagen čarter letom. Dolazak u Maunt Hagen. Ručak. Nakon toga let nacionalnom avio- kompanijom za Port Morezbi U 16:45 časova (let PX 187). Dolazak u 17:45 časova. Tranfer do hotela. Smeštaj. Kraće slobodno vreme. Noćenje.
Dan 12
SYDNEY
(06.12.2019.) PORT MOREZBI – SIDNEJ Doručak. Poludnevno razgledanje glavnog grada Papue Nove Gvineje. Ceo grad raštrkan je po brdovitom terenu. Kratka vožnja po okolini. Razgledanje uključuje Nacionalni Parlament (spolja), Nacionalni muzej u kome je izložena sjajna kolekcija umetničkih predmeta sakupljenih od oko 800 različitih plemena ove zemlje. Takođe se obilazi i Botanička bašta, koja je vrlo poznata po izvanrednoj kolekciji orhideja. Poletanje za Sidnej u 14:00 časova (let PX 001). Dolazak u 18:55 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 13
SYDNEY
(07.12.2019.) SIDNEJ Doručak. Razgledanje grada koji je od nekadašnje kažnjeničke kolonije izrastao u pravu svetsku metropolu i najveći grad Australije. Razgledanje uključuje obilazak istorijske četvrti Roks, Kraljevsku botaničku baštu gde se nalazi stolica gđe Mek Kvajrs, punkt sa koga se pruža izuzetan pogled na čuvenu Sidnejsku operu, trgovački deo grada, Kineska četvrt, Darling luka, King's kros, otmene rezidencijalne četvrti Dabl bej i Rouz bej, Bondai plaža, mesto sa spektakularnim pogledom na Tihi okean, vožnju kroz četvrt Padington. Posle podne polazak na vožnju brodom po sidnejskoj luci, jednoj od najbolje zaštićenih na svetu, u koju je u 18. veku uplovio admiral Pacifika Džejms Kuk, i tako definitivno potvrdio postojanje "nepoznate južne zemlje". Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 14
DOHA
(08.12.2019.) SIDNEJ – DOHA Doručak. Slobodno pre podne za individualna razgledanja ili kupovinu. Sidnej je grad muzeja i galerija, vrlo poznatog zoološkog vrta, lepih skverova, botaničke bašte, trgovčkih ulica, kineske četvrti, te je vrlo teško odlučiti se šta obići. Predveče transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 21:45 časova (let QR 909) Obrok u avionu.
Dan 15
BELGRADE
(09.12.2019.) DOHA – BEOGRAD Dolazak u Dohu u 04:50 časova. Poletanje za Beograd u 06:50 časova (let QR 231). Dolazak u 10:40 časova.