OMAN TURA 11.02.2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENE: Dvokrevetne sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i rade se na upit

Jedinstvena cena putovanja uključuje: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama,  aerodromske takse koje su u ovom trenutku 300EUR (EUR208.00-YQ XTEUR 4.48-LG EUR 0.98-RF EUR 19.38-RS, EUR 16.00-YR EUR 0.22-RS EUR 17.54-F6 EUR 2.52-ZR EUR EUR  76.77-XT 2.40-I2 EUR 23.97-OM EUR 5.28-S6) smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima lokalne kategorizacije sa 3 i 4*, obilasci i ishrana prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu  putovanja nije uračunato: obavezna polisa putnog zdravstvenog osiguranja koja pokriva i Covid-19, dodatne obroke, pakete pića na brodu i filmove na letovima, individualni troškove.

COVID-19:
Polisa putnog zdravstvenog osiguranja koja pokriva Covid-19 je obavezna.

SMEŠTAJ:
Ramada Encore by Wyndham Muscat Al-Ghubra 4* ili sličan  https://ramadaencoremuscat.com/ 
Hotel Ramada Encore nudi smeštaj sa 4 zvezdice u Muskatu, na 1 km od tržnog centra Oman Avenues i 5,5 km od Velike džamije Sultana Kabusa. Ovaj hotel sa 4 zvezdice nudi usluge turističkog deska. Smeštaj ima recepciju koja radi non-stop, prevoz do aerodroma, poslugu u sobi i besplatan ViFi u celom objektu. Sobe su klimatizovane sa radnim stolom, čajnikom, mini-barom, sefom, TV-om sa ravnim ekranom i sopstvenim kupatilom sa tušem. U sobama hotela Ramada Encor gosti na raspolaganju imaju prijatnu posteljinu i peškire. Doručak je na bazi švedskog stola, kontinentalne ili američke opcije. U okviru smeštaja ćete naći restoran koji služi američku, indijsku i nepalsku kuhinju. Kraljevska opera Muskat udaljena je 8,3 km od hotela, dok je Kongresni i izložbeni centar Omana udaljen 11 km. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Muskat, udaljen 13 km od Ramada Encore bi Vindham Muscat Al-Ghubra.

Al Diyar Hotel 3 * ili sličan  https://aldiyar.com-hotel.website/ Hotel Diiar se nalazi u mestu Nizva i nudi 2 otvorena bazena i besplatan WiFi u holu objekta. Istorijski souk Nizva je udaljen 6 minuta vožnje od hotela. Hipermarket Lolo udaljen je 4 km . Moderne sobe hotela Dijar su klimatizovane i svaki ima TV ravnog ekrana, sef i mini-bar. Sopstveno kupatilo ima tuš i besplatan toaletni pribor. Hotel Diiar ima restoran i recepciju koja radi 24/7. Uz doplatu se mogu zatražiti usluge hemijskog čišćenja i peglanja. Do tvrđave Nizva u srcu centra grada može se stići automobilom za 10 minuta.

Sama Al Wasil Desert Camp ili sličan  https://samaresorts.com/AlWasilDesertCamp.html  Sama Al Vasil Desert Camp se nalazi u Šahiku i nudi restoran sa švedskim stolom. Uključuje stoni tenis i pikado. Smeštaj će vam obezbediti prostor za sedenje. Privatno kupatilo takođe ima besplatne toaletne potrepštine. Dodatni sadržaji uključuju radni sto, posteljinu i ventilator. Ostali sadržaji u ponudi uključuju zajednički salon, turistički desk i dečije igralište. Selo Ibra, gde se nalazi tradicionalna pijaca, udaljeno je 30 minuta vožnje automobilom. Besplatan parking je dostupan u okviru objekta.

Sur Plaza Hotel 3* ili sličan  https://www.omanhotels.com/surplaza/ Hotel Sur Plaza se nalazi u živopisnom gradu Sur, poznatom starom ribarskom selo koje je tradicionalni proizvođač brodova daua. Hotelom Sur Plaza upravlja portfolio hotela Aitken Spence i nudi objekte svetske klase koji upotpunjuju tradicionalno gostoprimstvo Omana. Hotel je idealna stanica za plažu kornjača u Ras-al-Haddu, Vadi Bani Khalid i Vahiba Sands, glavne turističke atrakcije u Omanu. Sur Plaza Hotel je takođe pogodan za poslovanje sa višenamenskom konferencijskom salom. Restoran u okviru hotela služi kontinentalnu, indijsku, arapsku i kinesku kuhinju. Sur Plaza Hotel takođe organizuje živu muziku i zabavu. Sur se nalazi 200 km od Muskata.
VIZA : VIZA NIJE potrebna za putovanje do 14 dana.
COVID : Nema ograničenja za COVID
KLIMA : Klima je pustinjsko – tropska. U unutrašnjem pustinjskom delu je vrela i suva sa velikim dnevnim temperaturnim amplitudama, dok se u priobalnim krajevima vlažnost povećava, ali temperature ostaju visoke. Tokom proleća i leta duva topao i jak vetar šamal. Maksimalnim dnevne temperature leti dostižu i 40 °C, dok su zime nešto hladnije. Proleće i jesen su najugodniji sa temperaturama između 25 -35 °C.
VALUTA: Lokalna valuta je Omanski rijal. Novac se lako razmenjuje u bankama, menjačnicama i većim hotelima.

1 €= 0.41 OMR ; 1 USD = 0.38 OMR

OPŠTE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
• Na letu Fly Dubaija  dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 7kg,
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.   
                
Program broj 5 od 16.11.2023.  Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     
Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 


 

SMESTAJ OMAN Oman/Maskat
SMESTAJ OMAN -
 
 

SMEŠTAJ:
Ramada Encore by Wyndham Muscat Al-Ghubra 4* ili sličan https://ramadaencoremuscat.com/

Hotel Ramada Encore nudi smeštaj sa 4 zvezdice u Muskatu, na 1 km od tržnog centra Oman Avenues i 5,5 km od Velike džamije Sultana Kabusa. Ovaj hotel sa 4 zvezdice nudi usluge turističkog deska. Smeštaj ima recepciju koja radi non-stop, prevoz do aerodroma, poslugu u sobi i besplatan ViFi u celom objektu. Sobe su klimatizovane sa radnim stolom, čajnikom, mini-barom, sefom, TV-om sa ravnim ekranom i sopstvenim kupatilom sa tušem. U sobama hotela Ramada Encor gosti na raspolaganju imaju prijatnu posteljinu i peškire. Doručak je na bazi švedskog stola, kontinentalne ili američke opcije. U okviru smeštaja ćete naći restoran koji služi američku, indijsku i nepalsku kuhinju. Kraljevska opera Muskat udaljena je 8,3 km od hotela, dok je Kongresni i izložbeni centar Omana udaljen 11 km. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Muskat, udaljen 13 km od Ramada Encore bi Vindham Muscat Al-Ghubra.


Al Diyar Hotel 3 * ili sličan https://aldiyar.com-hotel.website/

Hotel Diiar se nalazi u mestu Nizva i nudi 2 otvorena bazena i besplatan WiFi u holu objekta. Istorijski souk Nizva je udaljen 6 minuta vožnje od hotela. Hipermarket Lolo udaljen je 4 km . Moderne sobe hotela Dijar su klimatizovane i svaki ima TV ravnog ekrana, sef i mini-bar. Sopstveno kupatilo ima tuš i besplatan toaletni pribor. Hotel Diiar ima restoran i recepciju koja radi 24/7. Uz doplatu se mogu zatražiti usluge hemijskog čišćenja i peglanja. Do tvrđave Nizva u srcu centra grada može se stići automobilom za 10 minuta.


Sama Al Wasil Desert Camp ili sličan https://samaresorts.com/AlWasilDesertCamp.html

Sama Al Vasil Desert Camp se nalazi u Šahiku i nudi restoran sa švedskim stolom. Uključuje stoni tenis i pikado. Smeštaj će vam obezbediti prostor za sedenje. Privatno kupatilo takođe ima besplatne toaletne potrepštine. Dodatni sadržaji uključuju radni sto, posteljinu i ventilator. Ostali sadržaji u ponudi uključuju zajednički salon, turistički desk i dečije igralište. Selo Ibra, gde se nalazi tradicionalna pijaca, udaljeno je 30 minuta vožnje automobilom. Besplatan parking je dostupan u okviru objekta.


Sur Plaza Hotel 3* ili sličan https://www.omanhotels.com/surplaza/

Hotel Sur Plaza se nalazi u živopisnom gradu Sur, poznatom starom ribarskom selo koje je tradicionalni proizvođač brodova daua. Hotelom Sur Plaza upravlja portfolio hotela Aitken Spence i nudi objekte svetske klase koji upotpunjuju tradicionalno gostoprimstvo Omana. Hotel je idealna stanica za plažu kornjača u Ras-al-Haddu, Vadi Bani Khalid i Vahiba Sands, glavne turističke atrakcije u Omanu. Sur Plaza Hotel je takođe pogodan za poslovanje sa višenamenskom konferencijskom salom. Restoran u okviru hotela služi kontinentalnu, indijsku, arapsku i kinesku kuhinju. Sur Plaza Hotel takođe organizuje živu muziku i zabavu. Sur se nalazi 200 km od Muskata.
 


 
 
 

SMEŠTAJ:
Ramada Encore by Wyndham Muscat Al-Ghubra 4* ili sličan https://ramadaencoremuscat.com/

Hotel Ramada Encore nudi smeštaj sa 4 zvezdice u Muskatu, na 1 km od tržnog centra Oman Avenues i 5,5 km od Velike džamije Sultana Kabusa. Ovaj hotel sa 4 zvezdice nudi usluge turističkog deska. Smeštaj ima recepciju koja radi non-stop, prevoz do aerodroma, poslugu u sobi i besplatan ViFi u celom objektu. Sobe su klimatizovane sa radnim stolom, čajnikom, mini-barom, sefom, TV-om sa ravnim ekranom i sopstvenim kupatilom sa tušem. U sobama hotela Ramada Encor gosti na raspolaganju imaju prijatnu posteljinu i peškire. Doručak je na bazi švedskog stola, kontinentalne ili američke opcije. U okviru smeštaja ćete naći restoran koji služi američku, indijsku i nepalsku kuhinju. Kraljevska opera Muskat udaljena je 8,3 km od hotela, dok je Kongresni i izložbeni centar Omana udaljen 11 km. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Muskat, udaljen 13 km od Ramada Encore bi Vindham Muscat Al-Ghubra.


Al Diyar Hotel 3 * ili sličan https://aldiyar.com-hotel.website/

Hotel Diiar se nalazi u mestu Nizva i nudi 2 otvorena bazena i besplatan WiFi u holu objekta. Istorijski souk Nizva je udaljen 6 minuta vožnje od hotela. Hipermarket Lolo udaljen je 4 km . Moderne sobe hotela Dijar su klimatizovane i svaki ima TV ravnog ekrana, sef i mini-bar. Sopstveno kupatilo ima tuš i besplatan toaletni pribor. Hotel Diiar ima restoran i recepciju koja radi 24/7. Uz doplatu se mogu zatražiti usluge hemijskog čišćenja i peglanja. Do tvrđave Nizva u srcu centra grada može se stići automobilom za 10 minuta.


Sama Al Wasil Desert Camp ili sličan https://samaresorts.com/AlWasilDesertCamp.html

Sama Al Vasil Desert Camp se nalazi u Šahiku i nudi restoran sa švedskim stolom. Uključuje stoni tenis i pikado. Smeštaj će vam obezbediti prostor za sedenje. Privatno kupatilo takođe ima besplatne toaletne potrepštine. Dodatni sadržaji uključuju radni sto, posteljinu i ventilator. Ostali sadržaji u ponudi uključuju zajednički salon, turistički desk i dečije igralište. Selo Ibra, gde se nalazi tradicionalna pijaca, udaljeno je 30 minuta vožnje automobilom. Besplatan parking je dostupan u okviru objekta.


Sur Plaza Hotel 3* ili sličan https://www.omanhotels.com/surplaza/

Hotel Sur Plaza se nalazi u živopisnom gradu Sur, poznatom starom ribarskom selo koje je tradicionalni proizvođač brodova daua. Hotelom Sur Plaza upravlja portfolio hotela Aitken Spence i nudi objekte svetske klase koji upotpunjuju tradicionalno gostoprimstvo Omana. Hotel je idealna stanica za plažu kornjača u Ras-al-Haddu, Vadi Bani Khalid i Vahiba Sands, glavne turističke atrakcije u Omanu. Sur Plaza Hotel je takođe pogodan za poslovanje sa višenamenskom konferencijskom salom. Restoran u okviru hotela služi kontinentalnu, indijsku, arapsku i kinesku kuhinju. Sur Plaza Hotel takođe organizuje živu muziku i zabavu. Sur se nalazi 200 km od Muskata.
 


 

Oman 11.02.2024
Muskat , Ras Al Džink, Sur, Vahiba Sands, Džabal Akhdar, Nizva, Džabel Šams, Misfah , Al Hamra

Polazak: 11. februar 2024. / 18. februar 2024.
(8 dana / 6 noćenja) – avionom i autobusom 


FIRST MINUT POPUSTI OD 70 EURA VAŽE ZA UPLATE DO 30. NOVEMBRA  ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Oman je zemlja izuzetnih prirodnih lepota. Monarhija kojom upravlja sultan Kabos bin Said smeštena je na jugoistočnoj obali Arapskog poluostrva s izlazom na Arpsko more i Omanski zaliv na severoistoku. Nekada je bio trgovačko središte, odnosno trgovački put od obala Sredozemlja do Azije... Ono što danas Oman čini posebnim jeste jedinstven pristup brojnim turističkim atrakcijama kroz koje se vešto prepliću bogato kulturno nasleđe i moderan stil. Na jednoj strani su beskonačne bele peščane plaže i dine koje kriju osvežavajuće oaze, a na drugoj planinski tereni s jedinstvenim ekosistemom... Glavni grad Muskat ponosi se epitetom najčistije arapske prestonice, što je uz mnoge znamenitiosti i muzeje s eksponatima iz različitih istorijskih epoha čini magično privlačnom za turiste iz celog sveta...

Dan 1
BELGRADE
(11.02.2024.) BEOGRAD - DUBAI Čekiranje na aerodromu "Nikola Tesla" u 19:30 časova. Poletanje za Dubai u 22:15 časova (Let FZ1750).
Dan 2
MASKAT
(12.02.2024.) DUBAI- MUSKAT Sletanje u Dubai u 6:35 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Oman u 10:55 časova(FZ041). Sletanje u Oman u 12:05 časova. Nakon sletanja transfer i čekiranje u hotel. Kratak predah do 15:00 časova i polazka na krstarenje duž Omanske obale. Na putu do luke Sultan Kaboos prolazak kraj jaht-kluba Muskat, a zatim i slikovitog ribarskog sela Sidab. Ovo jedinstveno iskustvo krstarenja duž obale Omana počinje u marini Bandar gde se ukrcavamo na drveni brod “dhow”. “ Dhow” je starinski tip brodova, koji svedoče o tradiciji Omana kao velike pomorske nacije. Nekada su ovi brodovi krstarili između Omana i dalekih zemalja bogatih egzotičnom robom. Prema legendi Sinbad Moreplovac je u njima doplovio iz obalnog grada Sura gde se i danas nalazi čuveno brodogradilište dhow-a. Putnici na brodu mogu uživati u bazalkoholnim pićima. Nakon krstarenja povratak u hotel. Noćenje.
Dan 3
MASKAT
(13.02.2024.) MUSKAT Doručak. Nakon doručka odlazak u razgeledanje Muskata. Prvo ide poseta Sultan Kabos Velikoj džamiji, koja je moderna i elegantna te je postala simbola grada. Građena je od 1995. do 2001, može primiti do 20.000 vernika. Jedna od najpoznatijih atrakcija džamije je ručno izrađeni persijski tepih koji se sastoji od 1700 miliona čvorova, težak je 21 tonu, dimenzija 70x60 metara kao i neverovatan luster sa 1122 sijalice, 8 tona težine. Nastavak do Bait Al Zubair Ethnologi Muzej gde je dragocena kolekcija mačeva (Al Saif), Bodeži (Kanjar), razno oružje, izloženi su keramika i omanski običaji i tradicija. Za kraj dolazak pred palatu Alam, zvaničnu rezidenciju sultana. Palata je arhitektonsko čudo zbog svog položaja i dizajna , a nalazi se između portugalskih tvrđava Mirani i Jalali. Povratak u hotel u popodnevnim satima. Noćenje.
Dan 4
MASKAT
(14.02.2024.) MUSKAT -VADI SHAB - RAS AL DŽINK Doručak. Nakon doručka polazak na turu po Omanu. Tura počinje vožnjom na jugoistok, gde se kroz pustinjske predele vozi ka gnezdilištu kornjača - Raz Al Džink-a. Prvo stajalište je ponor Bimah i spektakularni krater sa ledenom tirkiznom vodom. Ova vrtača se smatra jednom od nejlepših na planeti iako se još uvek ne zna tačno kako je nastala. Zaustavljanje u Vadi Shab- u i šetnja kroz jedan od najspektakularnijih klanaca u Omanu, odlazak na prelepu Finsku plažu i vreme za opuštanje pre pre nastavka putovanja kraj starog lučkog grada Sur ka Ras Al Džincu. Finsk plaža je jedna od najlepših plaža u Omanu , prekrivena je belim peskom i predstavlja savršeno mesto za kupanje. Po dolasku u Ras Al Džinc odolazak u hotel . U večernjim satima zajednički odlazak do plaže gde kornjače noću polažu jaja. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 5
SUR
(15.02.2024.) SUR - VAHIBA SANDS Doručak . Prateći obalu nazad prema gradu Suru , jutarnji odlazak do ovog starog omanskog grada poznatom po brodogradilištu starinskih brodova -dhowa. Nakon Sura polazak ka živopisnom okruženju Vadi Bani Khaleda, jednostavno jednog od najlepših vadija u Omanu. Prelazak iz autobusa u džipove koji su predviđeni za pustinjske predele i vožnja do Vadi Bani Khaleda. Osveženje u ovoj oazi i njenim bazenima sa čistom , dubokom i plavom vodom Nakon prilike za šetnju i plivanje, putovanje se zatim nastavlja u pustinju, ka valovitim dinama i raznobojnom pesku Vahibe, do beduinskog kampa gde je prenoćište. Prilika za uživanje u prekrasnom zalasku sunca i večeri. Noćenje. Noćenje u kampu Sama Al Vasil .
Dan 6
NIZWA
(16.02.2024.) VAHIBA SANDS – NIZVA – DŽABAL AKHDAR -NIZVA Doručak. Vožnja kroz pustinju do prve stanice istorijskog grada Nizva. Obilazak impozantne tvrđave iz 17. veka i užurbanog souk-a. Souk u Nizavi je impresivni kompleks pažljivo dizajniran koristeći arhitekturu omanskih tvrđava i elegantne islamske lukove. Veličanstvene prosotrije ovog souka pune su svežeg voća i povrća, začina, poslastica od urmi i sveže ribe. Zatim poseta tvrđavi Nizva sa masivnim topovskim tornjem, što je čini jednom od najimpresivnijih tvrđava u Omanu. Sa vrha tvrđave se pruža prekrasan panoramski pogled na čitavu Nizvu. Nastavak vožnje do Jebel Akhdera, deo planina Hajar, koje se protežu oko 300 km i zovu ih još i “Zelene planine” jer su prekrivene zelenilom. Ovo je jedno od najslikovitijih područja Omana. Popodne vožnja do Nizve i prijavljivanje u hotel. Noćenje.
Dan 7
MASKAT
(17.02.2024.) DŽABEL ŠAMS – MISFAH – AL HAMRA – MUSCAT Doručak. Putovanje do Džabel Šemsa , “Planine sunca” kako je još zovu, a koja se nalazi na preko 3.000 metara nadmorske visine i jedna je od najviših tačaka na Arapskom poluostrvu. Džabel Šemsa se često naziva i “Velikim kanjonom “ Omana. Ove planine se prostiru u dužini od 700 kilometara i njihov luk je ispunjen skrivenim dolinama i plodnim oazama. Jutarnja šetnja po obodu kanjona odakle se prostire prekrasan pogeld Vadi Ghul. Zatim vožnja do zadivljujućeg grada Misfah na padini i dalje do sela Al Hamra, koje ima 400 godina dugu tradiciju, a čiji meštani i dalje žive u starinskim kućama od blata. Vožnja do Jabrina, verovatno najbolje očuvanog omanskog dvorca iz 17. veka, čija je unikatni drveni plafoni pružaju svedočanstvo o veštinama i originalnosti graditelja ove tvrđave. Nastavljamo prema Bahli, jednom od najstarijih malih gradova Omana koji je u 12. veku bio glavni grad ove regije. Kratko zaustavljanje za slikanje tvrđave Bahla. Vožnja do Muskata. Noćenje.
Dan 8
BELGRADE
(18.02.2024.) MUSKAT- DUBAI - BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodorma u 11:00 časova. Let iz Omana za Dubai u 13 :05 časova (FZ042). Dolazak u Dubai u 14 :15 časova. Čekanje na vezu. Let za Beograd u 18:05 časova (let FZ 1749). Dolazak u Beograd u 21:15 časova