NORVESKA TURA (GRADOVI I FJORDOVI) 19.08.2019.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Trokrevetne sobe ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.  Popust za treću osobu u dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem:  200 € (Sobe u Skandinaviji su manjih dimenzija od 14 do 20 m2.)

U cenu putovanja je uključeno: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Kopenhagen-Beograd, transferí autobusom prema programu, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* (lokalna kategorizacija) na bazi 2 noćenja sa doručkom ( po principu samoposluživanja) u Kopenhagenu i Bergenu, 3 polupansiona ( doručak i večera (set meni) u oblasti  Ota, Nordfjord i Gol, prevoz brodom kompanije DFDS u dvokrevetnim unutrašnjim kabinama (Klasa B) na bazi 2 polupansiona : doručak i večera (švedski sto i jedno piće) na relaciji Kopenhagen-Oslo i Oslo-Kopenhagen, prevoz autobusom po Norveškoj, petnaestominutni prelazak ferijem  Nordalsfjorda, jednočasovno krstarenje ferijem Geiranger fjordom, jedanaestominutni prelazak na drugu stranu Nordfjorda, dvadesetominutni prelazak ferijem Sognefjorda, obilazak Bergena i Osla, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse oko 118,68 evra (od kojih YQ  68.00 evra  ne podleže refundaciji i evra 0.98RF, 16.72RS ,11.94LG, 14.98YA, 5.84 LJ, 0.22RS podležu refundaciji), (plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate), posluženje u avionu, dinarski deo  aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi, međunarodno putno osiguranje (koje je obavezno i uplaćuje se u agenciji), fakultativni izleti i posete koje nisu predviđene programom: vožnja žičarom u Bergenu - ulaznica  10 evra,ulaznica za Muzej Vikinga u Oslu 6 evra, ulaznica za Tivoli vrtove u Kopenhagenu 13 evra.
  
Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu akontacije (40 %) najkasnije do 5. jula ili do popune mesta.

Prilikom rezervacije aranžmana obavezno treba dati sledeće podatke: datum rođenja, broj pasoša i državljanstvo. Ovi podaci potrebni su za brodske liste putnika.

SMEŠTAJ:

Kopenhagen: Absalon hotel 4* https://www.absalon-hotel.dk/en

Klasičan i moderan hotel nalazi se užurbanom kvartu Vesterbo, na 5 minuta hoda od centralne železničke stanice i Tivoli Gardena a 1 km od Gradske većnice. U neposrednoj blizini hotela nalaze se restorani, kafei i prodavnice. Hotel ima  restoran, bar. Svaka soba je klimatizovana I poseduje sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, sef, frižider, besplatan WIFI, TV. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Otta : Rondeslottet hotell 3* sup http://rondeslottethotell.no/

Planinski hotel nalazi se u središtu nacionalnog parka Rondane,okružen prelepom šumom i planinama. Hotel je od mesta Otta udaljen 11 km. Sadraj: restoran, bar, lobi bar, teretana, sauna, sto za bilijar. Smeštaj: 72 sobe renovirane 2017.godine jednostavno uređene  i imaju  wi fi, kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu. Doručak se služi po principu samo posluživanja. Večera :meni.

Oblast Nordfjord: Nordfjord hotell 4* https://www.nordfjord-hotell.no/

Hotel se nalazi u oblasti Nordfjodeid , okružen prelepom prirodom. Sadržaj: restoran, bar, spa centar sa bazenom, turskim kupatilom, saunom, teretanom, hidromasažnom kadom u dvorištu. SmeštajČ sobe  14 m 2 sa minibarom, radnim stolom, kupatilo sa tuš kabinom, fenom za kosu. Doručak se služi po principu samo posluživanja. Večera:  meni.

Bergen: Grand Terminus Bergen 4*  https://www.grandterminus.no/en/

Hotel se nalazi u centru Bergena, na 50 m od železničke stanice i na 650 m od starog dela grada.Sadržaj: restoran, viski bar,kongresne sale. Smeštaj: sobe veličine od 14 do 20 m2 sa radnim stolom, telefonom, minibarom, TV, Wi-Fi –ijem, kupatilom sa tuš kabinom i fenom za kosu. . Doručak se služi po principu samo posluživanja.

Gol: Hotel Storefjell Resort 4 * http://www.storefjell.no/

Hotel se nalazi u poznatom ski centru na 20 km od mesta Gol i u blizini planine Jotunheimen. Od sadržaja ima: teretanu, Spa centar sa saunom,vodenim toboganom, džakuzijem, turskim kupatilom,bazenom, restoran, sto za stoni tenis i bilijar, teren za skvoš. Sobe imaju TV, minibar, WI FI, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni

DFDS-  feri - brodska kompanija  (dvokrevetne, unutrašnje kabine, B klasa) https://www.dfds.com/en/

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.
 
KORISNE INFORMACIJE: 

• Površina: 323 758 km² (kopno) – tj. gotovo osmostruka površina Danske

• Broj stanovnika: 4,5 miliona.
• Radno vreme: Radno vreme varira, ali osnovno radno vreme tokom godine za banke je 09.00 – 15.00 (subotom i nedjeljom zatvoreno) i trgovine 10.00 – 17.00 h ili duže (neke i do 22.00), nedjeljom zatvoreno. Subotom je uglavnom skraćeno radno vreme.
• Jezik: norveški, prvi strani jezik je engleski, drugi strani jezik je za mnoge nemački.
• Električna energija: 220 V
• Valuta: norveška kruna (1NOK=0,1028 € ili 1€= 9,72696 NOK ). (Kursna lista na dan objavljivanja programa ).
• U većini trgovina i restorana prihvataju se kreditne kartice: Mastercard, Visa i Diners. Putnički čekovi se moraju unovčiti u banci, pošti ili menjačnici.
• Klima: Norveška nije tako hladna kao što se obično misli. Zahvaljujući toploj Golfskoj struji, koja prolazi većim delom norveške obale, klima je toplija u poređenju sa područjima iste geografske dužine u Rusiji i Kanadi. Na toj dugoj obali preovladava obalska klima koja se odlikuje niskim temperaturnim razlikama (blage zime i sveža leta), relativno mnogo padavina i visokom vlažnošću vazduha. Jugoistočni deo Norveške ima manje padavina, zimi je hladniji, a leti topliji. U Norveškoj  najviše padavina ima na jesen, a najmanje krajem zime i početkom proleća.  Prosečna jutarnja i večernja temperatura je oko 10C, a dnevna i do 15C. Iz tog razloga preporučujemo slojevitu garderobu, kišobran, kišnu kabanicu i jaknu kakvu biste nosili i kod nas u proleće ili jesen.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta (ukoliko ih ima na turi )potrebno je najmanje 15 učesnika.


• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Sadržaj  i vreme panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje  (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Molimo putnike da dva dana pre polaska obavezno provere u agenciji tačno vreme poletanja aviona.


• Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.


• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Kontiki Travel & Service doo.


NAČINI PLAĆANJA:
 

-  avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
-  gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa
bankom).
-administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.
                                                                                                                                                             
Beograd, 01.Jun 2019.            KonTiki Travel&Service doo Beograd-Stari grad, Kolarčeva br.3

Program broj 2                                Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014. 

NORVESKA TURA 4* Danska/Kopenhagen
NORVESKA TURA 4*-
 
 

Kopenhagen: Absalon hotel 4* https://www.absalon-hotel.dk/en

Klasičan i moderan hotel nalazi se užurbanom kvartu Vesterbo, na 5 minuta hoda od centralne železničke stanice i Tivoli Gardena a 1 km od Gradske većnice. U neposrednoj blizini hotela nalaze se restorani, kafei i prodavnice. Hotel ima restoran, bar. Svaka soba je klimatizovana I poseduje sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, sef, frižider, besplatan WIFI, TV. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Otta : Rondeslottet hotell 3* sup http://rondeslottethotell.no/

Planinski hotel nalazi se u središtu nacionalnog parka Rondane,okružen prelepom šumom i planinama. Hotel je od mesta Otta udaljen 11 km. Sadraj: restoran, bar, lobi bar, teretana, sauna, sto za bilijar. Smeštaj: 72 sobe renovirane 2017.godine jednostavno uređene i imaju wi fi, kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu. Doručak se služi po principu samo posluživanja. Večera :meni.

Oblast Nordfjord: Nordfjord hotell 4* https://www.nordfjord-hotell.no/

Hotel se nalazi u oblasti Nordfjodeid , okružen prelepom prirodom. Sadržaj: restoran, bar, spa centar sa bazenom, turskim kupatilom, saunom, teretanom, hidromasažnom kadom u dvorištu. SmeštajČ sobe 14 m 2 sa minibarom, radnim stolom, kupatilo sa tuš kabinom, fenom za kosu. Doručak se služi po principu samo posluživanja. Večera: meni.

Bergen: Grand Terminus Bergen 4* https://www.grandterminus.no/en/

Hotel se nalazi u centru Bergena, na 50 m od železničke stanice i na 650 m od starog dela grada.Sadržaj: restoran, viski bar,kongresne sale. Smeštaj: sobe veličine od 14 do 20 m2 sa radnim stolom, telefonom, minibarom, TV, Wi-Fi –ijem, kupatilom sa tuš kabinom i fenom za kosu. . Doručak se služi po principu samo posluživanja.

Gol: Hotel Storefjell Resort 4 * http://www.storefjell.no/

Hotel se nalazi u poznatom ski centru na 20 km od mesta Gol i u blizini planine Jotunheimen. Od sadržaja ima: teretanu, Spa centar sa saunom,vodenim toboganom, džakuzijem, turskim kupatilom,bazenom, restoran, sto za stoni tenis i bilijar, teren za skvoš. Sobe imaju TV, minibar, WI FI, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni

DFDS- feri - brodska kompanija (dvokrevetne, unutrašnje kabine, B klasa) https://www.dfds.com/en/

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

 


 
 
 

Kopenhagen: Absalon hotel 4* https://www.absalon-hotel.dk/en

Klasičan i moderan hotel nalazi se užurbanom kvartu Vesterbo, na 5 minuta hoda od centralne železničke stanice i Tivoli Gardena a 1 km od Gradske većnice. U neposrednoj blizini hotela nalaze se restorani, kafei i prodavnice. Hotel ima restoran, bar. Svaka soba je klimatizovana I poseduje sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, sef, frižider, besplatan WIFI, TV. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Otta : Rondeslottet hotell 3* sup http://rondeslottethotell.no/

Planinski hotel nalazi se u središtu nacionalnog parka Rondane,okružen prelepom šumom i planinama. Hotel je od mesta Otta udaljen 11 km. Sadraj: restoran, bar, lobi bar, teretana, sauna, sto za bilijar. Smeštaj: 72 sobe renovirane 2017.godine jednostavno uređene i imaju wi fi, kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu. Doručak se služi po principu samo posluživanja. Večera :meni.

Oblast Nordfjord: Nordfjord hotell 4* https://www.nordfjord-hotell.no/

Hotel se nalazi u oblasti Nordfjodeid , okružen prelepom prirodom. Sadržaj: restoran, bar, spa centar sa bazenom, turskim kupatilom, saunom, teretanom, hidromasažnom kadom u dvorištu. SmeštajČ sobe 14 m 2 sa minibarom, radnim stolom, kupatilo sa tuš kabinom, fenom za kosu. Doručak se služi po principu samo posluživanja. Večera: meni.

Bergen: Grand Terminus Bergen 4* https://www.grandterminus.no/en/

Hotel se nalazi u centru Bergena, na 50 m od železničke stanice i na 650 m od starog dela grada.Sadržaj: restoran, viski bar,kongresne sale. Smeštaj: sobe veličine od 14 do 20 m2 sa radnim stolom, telefonom, minibarom, TV, Wi-Fi –ijem, kupatilom sa tuš kabinom i fenom za kosu. . Doručak se služi po principu samo posluživanja.

Gol: Hotel Storefjell Resort 4 * http://www.storefjell.no/

Hotel se nalazi u poznatom ski centru na 20 km od mesta Gol i u blizini planine Jotunheimen. Od sadržaja ima: teretanu, Spa centar sa saunom,vodenim toboganom, džakuzijem, turskim kupatilom,bazenom, restoran, sto za stoni tenis i bilijar, teren za skvoš. Sobe imaju TV, minibar, WI FI, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni

DFDS- feri - brodska kompanija (dvokrevetne, unutrašnje kabine, B klasa) https://www.dfds.com/en/

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

 


 

Norveška
NORVEŠKA TURA
KOPENHAGEN-OSLO –OTA-GAIRANGER FJORD-HELESILT-BERGEN - HARDANGERFJORD -GOL – OSLO –KOPENHAGEN 

Polazak 19. avgust 2019.
(8 dana / 7 noćenja) – avionom, autobusom i brodom

CENA PO OSOBI 1649€


VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

Norveška je zemlja na raskršću kojoj su data najljepša čuda prirode i značajno bogatstvo...

Norveška je po svim standardima, jedna od najlepših zemalja na planeti, a ta lepota je za Norvežane ogromna odgovornost. Veličanstveni planinski vrhovi, zastrašujuće strmi fjordovi, nepregledne šume, jezera kristalno plave boje, Polarna svetlost i zemlja Ponoćnog Sunca, Norveška je sve ovo i još mnogo toga. Ova zemlja se nedvosmisleno može pohvaliti najlepšim i najdramatičnijim krajolikom u Europi. To ne čudi ako se uzme u obzir da Norveška ima preko 1.300 rezervata prirode, ogromno prostranstvo prirodnih lepota, tišine i svež vazduh. Norvežani su ljudi koji vole prirodu i ta ljubav je deo nacionalnog karaktera.  Divljina u Norveškoj postala je mnogo više od potrage za odmorom, to je ideja koju oni rado prihvataju, gdje oni beže od gužve i realnosti . Ovo je najevidentnije u nacionalnim parkovima koji su simboli njihove želje da zaštite i očuvaju svoju prirodnu sredinu, svoje predivne pejzaže i sve druge elemente prirode. Najpoznatiji simboli, no koje su Norvežani poebno ponosni, su  fjordovi, krivudavi morski zalivi smaragdnozelene boje, duboko usečeni u kopno sa rečicama koje se ulivaju u njih. Kao prava umetnička dela prirode našli su se i pod zaštitom Uneska.                                                                                                                                                                                            

Dan 1
BELGRADE
(19.08.2019.) BEOGRAD–KOPENHAGEN Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “NikolaTesla” ispred šaltera Kon Tiki 16:00 časova. Poletanje za Kopenhagen u 18:00 časova (Let JU404). Sletanje u Kopenhagen u 20:15 časova.Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 2
KOPENHAGEN
(20.08.2019.) KOPENHAGEN–OSLO Doručak. Odjavljivanje iz hotela .Polazak autobusom u panoramski obilazak grada autobusom. Ova preko 850 godina stara prestonica jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. U ovom gradu prepunom crkava, muzeja, brojnih spomenika kulture, kafea i restorana, preovladavaju pešaci i biciklisti u odnosu na automobile. Najinteresantniji je srednjovekovni centar grada i najduža Evropska pešačka zona –Stroget. Panoramski obilazak grada obuhvata vožnju pored Tivoli parka, palate Kristijansborg iz XVIII veka, gde se danas nalazi Danski parlament, Gradske većnice, Nove Karlsbergerove glipkoteke, Nacionalnog muzeja, Stare berze, Danskog Kraljevskog pozorišta, prelepe Amelienborg palate- danas zimske rezidencije Danske Kraljevske porodice, čuvene skulpture „Mala sirena“, lučke četvrti sa starim jedrenjacima itd. Slobodno vreme do polaska u luku i ukrcavanje na brod za Oslo. Brod isplovljava u 16:45 časova. Smeštaj u unutrašnje kabine. Krstarenje velikim putničkim brodom sa više restorana i prodavnica. Večera na brodu .Noćna plovidba. Noćenje.
Dan 3
OSLO
(21.08.2019.) OSLO–OTA(oko 290 km) Doručak. Uplovljavanje u luku Oslo oko 09:30 časova. Polazak autobusom prema centralnoj oblasti Norveške, gradu i istoimenoj reci Ota.Vožnja živopisnim , šumovitim predelima Norveške, dolinom jezera Mjosa, najdužeg i jednog od najdubljih jezera Norveške i Evrope. Nastavak vožnje kroz regiju Opland, pored Olimpijskog ski centra Lilehamer. Usputne, kraće pauze radi odmora. Dolazak u Otu, planinski grad sa nešto više od 1.600 stanovnika . Grad je smešten u dolini između dva nacionalna parka : Rondane sa više planinskih vrhova preko 2000 m nadmorske visine i parka Jotunhejmen. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 4
Nordfjordur
(22.08.2019.) OTA–(OBLAST RAMSDALFJORD I NORDALSFJORDA)-PUT TROLOVA-GEIRANGERFJORD-NORDFJORD (vožnja autobusom i ferijem (oko 350 km vožnje autobusom)) Nakon doručka polazak autobusom prema severozapadu kroz prekrasne fjordovske krajolike, visoravan, crnogorične šume i planinske predele nacionalnih parkova Reinheimen i Dalsida. Deo nacionalnog parka Reinheimen čini i takozvana Zemlja trolova(Trolstigen). Dobila je ime po visokim, strmim padinama planina. Pauza kod zida Trol, najviše evropske vertikalne stene. Nastavak vožnja do jedne od turističkih atrakcija Norveške, do Puta Trolova, koja je deo projekta Nacionalne turističke rute i može se videti sa novih spektakularnih vidikovaca. Vožnja putem koji ima strmi nagib od 9 procenata a sastoji se od11 unakrsnih krivina koje vode do strme planine. Put okružuju visoke planine a Stigfosen vodopad sliva se niz planinu prema Isterdalen dolini. Put Trolova vijuga do vrha Stigrora (858 metara nadmorske visine). Impresivni Trolstigen zavija i uspinje se kroz planinski teren, pored vodopada, fjordova, tunela i zamrznutih jezera. Otvorio ga je 1936. kralj Hakon VII, nakon osam godina gradnje, a 2005. je stavljan na Listu svetske kulturne baštine UNESCO. Njegovo ime znači “put trolova”, jer prema norveškoj legendi trolovi prolaze planinama Trolstigena svake noći, ali se ujutro sa prvim sunčevim zracima pretvaraju u kamen.Nastavak vožnje obalom fjordova: Ramsdal Storfjordena i Nordalsfjorda. Dolazak do sela Linge,ukrcavanje na feri i petnaestominutni prelazak na južnu stranu Nordalsfjorda.Nastavak vožnje autobusom do Gerangerfjorda. Uspon ( trajanje vožnje 30 minuta) uz planinu Dalsniba turističkim, krivudavim putem, do platoa ( vidikovca) na vrhu (1500 m nadmorske visine), sa koga se pruža veličanstven pogled na kraj Geiranger fjord. Geiranger fjord pripada zapadnim fjordovima Norveške i uvršten je na listu Unesko nasleđa. Kraće slobodno vreme na vidikovcu za uživanje u predivnom pogledu, fotografisanje i odmor. Povratak u mesto Geiranger.Ukrcavanje na feri i početak jednočasovnog krstarenja Geiranger fjordom. Vožnja s pogledom na najpoznatije slapove ovog fjorda kao što su ,,Sedam sestara”, „Nevestin veo” i dr., na usamljene farme iznad fjordova i smaragdno zeleni krajolik. Voda 16 km dugačkog Geirangerfjorda je slana, pa se zato ne smrzava tokom dugih zimskih meseci. Pošto plime gotovo i da nema, u mirnoj vodi ogledaju se nebo, 2000 m visoki planinski vrhovi sa obe strane i strme stene na ulasku u fjord. A visoko iznad njih impozantni glečeri i glečerske doline ostavljaju bez daha. Iskrcavanje u Helesiltu. Ovo je mala luka i jedan od najpoznatijih mesta za odmor Norveške. U neposrednoj blizini je Hornidal jezero, najdublje u Evropi. Nastavak putovanja autobusom uz obalu jezera do mesta Nordfjord koji se nalazi na istoimenom fjordu. Po dolasku u mestašce smeštaj u hotelu. Večera.Noćenje. (Preporuka za ovaj dan: poneti toplu odeću, nepromočivu i udobnu obuću ).
Dan 5
BERGEN
(23.08.2019.) NORDFJORD-SOGNEFJORD–BERGEN (oko 280 km) Doručak. Posle doručka kraća vožnja prema selu Lote, ukrcavanje na feri i jedanaestominutni prelazak na drugu stranu Nordfjorda. Nastavak vožnje autobusom prema Bergenu kroz zapadnu regiju Norveške, preko planinskih prevoja, visoravni, uz obalu jezera i reke Stardaselve, odakle se u daljini može videti Jostedom, najveći glečer kontinentalne Evrope. Usputne, kraće, pauze radi odmora. Po dolasku u selo Lavik koji se nalazi na severnoj obali Sognefjorda dvadesetominutni prelazak ferijem na drugu stranu fjorda. Ovaj ,,Kralj fjordova,, najduži je i najdublju,, fjord na svetu. Radi se o 204 km dugom zalivu Atlantskog okeana koji je nastao pre mnogo hiljada godina i tako postao najlepši prizor norveške prirode. Put dalje vodi kroz visoravni i dolinu jezera Breimsvatnet do Knarvika , najvećeg naselja regije Nordland. Ovaj grad sa Bergenom povezuju dva mosta. Dolazak u Bergen u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor ili šetnju. Preporučujemo vožnju žičarom (bergenskom atrakcijom) do brda Floen, odakle se pruža spektakularan pogled na Bergen. Noćenje.
Dan 6
GOL
(24.08.2019.) BERGEN-HARDANGERFJORD-VORINGFOS VODOPAD-GOL (oko 300 km) Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Obillazak Bergena, nekada glavnog grada Norveške i jednog od najlepših skandinavskih gradova. Grad je poznat kao grad između sedam planina ali i kao kapija fjordova. Dvočasovni obilazak grada: očuvane drvene kuće iz doba Hanse, luka Brigen, tvrđava Bergenhus, Crkva Svete Marije, slikovita riblja pijaca koja dočarava sva bogatstva ribljih specijaliteta Skandinavije. Bergen je vekovima bio središte trgovine s dalekim severom a njegovo staro gradsko jezgro sačuvalo je od zaborava umetnost predaka i nasleđe Bergena. Stara gradska četvrt nalazi se na listi svetske kulturne baštine. Grad je poznat i po brojnim muzejima, galerijama, kao i spomen kući kompozitora Edvarda Griga. Nastavak vožnje autobusom kroz prelepu prirodu, uz južnu obalu Veafjorda, pored malih, tipičnih norveških naselja i drvenih crkava, ka Hardanger fjordu trećem na svetu po dužini (113 km) i s maksimalnom dubinom od 891 metar. Prelazak fjorda preko istoimenog mosta, jednog od najdužih visećih mostova na svetu, do gradića Vosenvagen, koji leži na severoistočnoj obali jezera Vangsvatnet.Nastavak vožnje preko planinskog prevoja , visoravni Hardangervida odakle se pruža savršen pogled na deo fjorda i okolinu. Ova visoravan je jedna od najvećih u Evropi a zbog svoje izuzetne atraktivnosti proglašena je Nacionalnim parkom. Visoravan se uzdiže nad šumom i okružena je brojnim jezercima, vodopadima i širokim močvarama. Foto pauza kod vodopada Voringfosen, jedne od najposećenijih turističkih atrakcija Norveške. Velika količina vode sa Hardangervida platoa pada u dolinu sa visine od 145 m i tako čini veličanstven vodopad. Nastavak vožnje preko Geila, najpoznatijeg ski centra Norveške do Gola. Mesto Gol, okruženo Golsfjelet planinama nalazi se u istočnoj oblasti Halingdal i poznat je ski centar karakterističan po brojnim cross- country stazama . Po dolasku smeštaj u hotelu u blizini mesta. Večera. Noćenje.
Dan 7
KOPENHAGEN
(25.08.2019.) GOL-OSLO- KOPENHAGEN (oko 170 km ) Doručak. Polazak autobusom za Oslo.Vožnja živopisnim predelima, dolinom reke Halingdaselve u oblaski Buskerund. Kraće pauze radi odmora. Po dolasku u Oslo panoramski obilazak grada autobusom. Glavni grad Norveške i grad sa najvišim kvalitetom života, nalazi se na dnu istoimenog fjorda dugog više od 100 kilometara i 12 kilometara širokog koji se završava u zalivu Baltičkog mora. Odlazak na panoramski obilazak „ Grada parkova“. Panorama glavne poslovne i trgovačke ulice grada „Karl Johansgate“, tvrđave Akershus, Katedrale iz XVII veka, Nacionalnog muzeja, Kraljevske palate i Univerziteta, panorama zadivljujućih figura (oko200) u Vigelandovom parku (poznatog umetnika Gustava Vigelanda, koji je svoje skulpture poklonio gradu). Transfer do luke. Ukrcavanje na brod za Kopenhagen .Brod isplovljava u 16:30 časova. Smeštaj u unutrašnje kabine. Krstarenje velikim putničkim brodom sa više restorana i prodavnica. Večera na brodu .Noćna plovidba. Noćenje.
Dan 8
BELGRADE
(26.08.2019.) KOPENHAGEN - BEOGRAD Doručak. Iskrcavanje sa broda u 09:45 časova. Transfer autobusom do centra Kopenhagena. Slobodno vreme za individualni obilazak grada (prtljag ostaje u autobusu). Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 21:00 časova (Let JU405) . Dolazak na beogradski aerodrom u 23:00 časova.