MEKSIKO-TURA I ODMOR 19.11.22.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na relacijama Beograd-Istanbul-Kankun-Istanbul-Beograd, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3*, 4* i 5* lokalne kategorizacije prema programu na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto/američki doručak), a u Kankunu 5* na bazi “sve uključeno“, što podrazumeva uključene obroke i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana, razgledanja, obilasci autobusom i ulaznice prema programu, transfere, usluge licenciranog vodiča iz Beograda, kao i usluge lokalnog vodiča na destinaciji, troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 363,91 evra (EUR 273.00-YR ne-refundabilna taksa, EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS,EUR 0.22-RS,EUR  4.48-LG,  EUR 10.00-TR, EUR 25.37-UK, EUR 33.14-XD). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne, a plaćaju se na destinaciji (oko 5 evra po danu boravka), kao ni međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje treba da pokriva i Covid 19, i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

SMEŠTAJ (lokalna kategorizacija):
Kankun: Hotel Krystal Urban Cancun 4* ili sličan
https://en.krystalurban-cancun.com/?_ga=2.163462844.1490825680.1657288292-1780205394.1657288292

Hotel se nalazi u oblasti Malekon u predivnom i uzbudljivom centru Kankuna, okružen restoranima i poslovnim objektima i u blizini najboljih plaza u meksičkom zalivu. predivnom i uzbudljivom centru Kankuna. Sobe su modern opremljene i imaju balkon, Tv, apparat za kafu/čaj, sef, besplatan WiFi. Hotel ima otvoreni bazen, spa centar, teretanu, nekoliko barova i restoran u kojem se služi doručak na bazi švedskog stola.

Merida: Hotel El Conquistador 5* ili sličan https://www.elconquistador.com.mx/en/
Hotel se nalazi iznad šetališta Paseo Monteho i 2,5 km od glavnog trga Merida. Ima bazen, teretanu i besplatan bežični internet u celom objektu.  Moderno uređene sobe imaju klima-uređaj, radni sto, kablovsku televiziju i mini-bar. Kupatila imaju kadu ili tuš i fen za kosu. Hoyel ima fitnes centar i otvoreni bazen na krovu hotela sa kojeg se pruža prelep pogled na grad. Restoran služi regionalnu hranu, meksičku kuhinju i internacionalna jela, kao i doručak na bazi švedskog stola.

Kampeče: Hotel Plaza Campeche 4* ili sličan https://hotelplazacampeche.com/?lang=en
Smešten pored parka San Martin u centru Kampečea, hotel Plaza Campeche nudi otvoreni bazen, besplatan privatni parking i klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Obala je udaljena samo 500 metara.  Opremljene u klasičnom stilu, svaka moderna soba hotela Plaza Campeche ima televizor sa ravnim ekranom, sef i aparat za kafu/čaj. Kupatila imaju fen za kosu.  Hotelski restoran Bicentenario služi meksičku i internacionalnu kuhinju, uključujući tipična regionalna jela. Tu je i kafić koji radi 24 sata i elegantan bar gde možete uživati u pićima i grickalicama.  Hotel Plaza Campeche se nalazi u istorijskom centru grada, na 3 minuta hoda od Katedrale Kampeče i Parka Nezavisnosti.

Palenke: Hotel Tulija Express Palenque 4* ili sličan https://www.tulijahotelpalenque.com/
Hotel se nalazi u poslovnom srcu i turističkom delu, na nekoliko minuta od autobusa stanice i 8 km od veličanstvenog arheološkog nalazišta Palenke. Centar Palenkea je udaljen samo 1 km od hotela. Hotel ima otvoreni bazen. Sve sobe u hotelu imaju klima-uređaj, prostor za sedenje, aparat za kafu i kupatilo. Restoran služi tradicionalnu meksičku kuhinju i američka jela. Na recepciji koja radi 24 sata postoji sef. 

Kalakmul: Hotel Puerta Calakmul 4* ili sličan https://www.puertacalakmul.com/
Hotel se nalazi u mestu Kalakmul, Campeche. To je veoma posebno mesto koje pruža odmor, opuštanje i potpuno odvajanje od svakodnevne rutine. U ovom hotelu su dostupni otvoreni bazen, restoran i bar/salon. Takođe su obezbeđeni besplatni WiFi u javnim prostorima i sobama.

Četumal: Hotel Los Cocos 3* ili sličan http://hotelloscocos.com.mx/en
Njegova modernistička arhitektura, smaragdno zelenilo njegovih bujnih vrtova i topla i temeljna pažnja njegovih ljudi, pored njegove privilegovane lokacije i poznatog ukusa restorana meksičke kuhinje, učinili su ga omiljenim među posetiocima. Sobe su prostrane i udobne, imaju klima uređaj, Tv. Telefon, WiFi.

Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe 5* ili sličan 
https://www.park-royalhotels.com/es/hoteles/mexico/cancun/grand-park-royal-cancun 

U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran ima dobar prilaz celom Kankunu i ima prelepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/delimičnim pogledom  na okean. All inclusive plan podrazumeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za decu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za decu i odrasle, između ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo...

VAŽNE I KORISNE INFORMACIJE:
• VIZE
Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za  Meksiko, za koju putnici apliciraju lično, direktno u ambasadi i koja je za naše državljane besplatna. Ukoliko stranka ima validnu američku vizu, nije potrebna meksička. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
Ulazak u Meksiko u uslovima COVID 19
Državljani R. Srbije mogu, uz posedovanje odgovarajuće vize, bez posebnih ograničenja da uđu u Meksiko. Meksiko nije usvojio ograničenja ulaska stranaca u zemlju, ali se preduzimaju odgovarajuće mere ukoliko osobe ispoljavaju simptome na korona virus. Po dolasku u Meksiko, putnici su dužni da popune upitnik za identifikaciju faktora rizika https://afac.hostingerapp.com/

• VALUTA:
 
Meksiko – meksički peso 1USD = 20,46 MXN; 1EUR = 20,76 MXN;
• KLIMA:
Novembar je kraj niske sezone i početak visoke, kada su padavine sve manje, vreme se stabilizuje, temperatura vazduha opada i manja je vlažnost. Maksimalna temperatura u toku dana je 30°C. Jutra i večeri su svežiji (oko 15 -20 °C), a preko dana je 25 - 30°C.                 

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije  na dan uplate.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi broj IM – 0008717, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail: office@globos.rs 

Program broj 1 od 14.07.2022.                     
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.     
Kategorija licence A                                                                                                                                 
Kon Tiki Travel &Service doo Beo grad- Stari grad, Kolarčeva br.3


SMESTAJ MEXIKO Meksiko/Kankun
SMESTAJ MEXIKO-
 
 

SMEŠTAJ (lokalna kategorizacija):

Kankun: Hotel Krystal Urban Cancun 4* ili sličan

https://en.krystalurban-cancun.com/?_ga=2.163462844.1490825680.1657288292-1780205394.1657288292
Hotel se nalazi u oblasti Malekon u predivnom i uzbudljivom centru Kankuna, okružen restoranima i poslovnim objektima i u blizini najboljih plaza u meksičkom zalivu. predivnom i uzbudljivom centru Kankuna. Sobe su modern opremljene i imaju balkon, Tv, apparat za kafu/čaj, sef, besplatan WiFi. Hotel ima otvoreni bazen, spa centar, teretanu, nekoliko barova i restoran u kojem se služi doručak na bazi švedskog stola.

Merida: Hotel El Conquistador 5* ili sličan https://www.elconquistador.com.mx/en/
Hotel se nalazi iznad šetališta Paseo Monteho i 2,5 km od glavnog trga Merida. Ima bazen, teretanu i besplatan bežični internet u celom objektu. Moderno uređene sobe imaju klima-uređaj, radni sto, kablovsku televiziju i mini-bar. Kupatila imaju kadu ili tuš i fen za kosu. Hoyel ima fitnes centar i otvoreni bazen na krovu hotela sa kojeg se pruža prelep pogled na grad. Restoran služi regionalnu hranu, meksičku kuhinju i internacionalna jela, kao i doručak na bazi švedskog stola.

Kampeče: Hotel Plaza Campeche 4* ili sličan https://hotelplazacampeche.com/?lang=en
Smešten pored parka San Martin u centru Kampečea, hotel Plaza Campeche nudi otvoreni bazen, besplatan privatni parking i klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Obala je udaljena samo 500 metara. Opremljene u klasičnom stilu, svaka moderna soba hotela Plaza Campeche ima televizor sa ravnim ekranom, sef i aparat za kafu/čaj. Kupatila imaju fen za kosu. Hotelski restoran Bicentenario služi meksičku i internacionalnu kuhinju, uključujući tipična regionalna jela. Tu je i kafić koji radi 24 sata i elegantan bar gde možete uživati u pićima i grickalicama. Hotel Plaza Campeche se nalazi u istorijskom centru grada, na 3 minuta hoda od Katedrale Kampeče i Parka Nezavisnosti.

Palenke: Hotel Tulija Express Palenque 4* ili sličan https://www.tulijahotelpalenque.com/
Hotel se nalazi u poslovnom srcu i turističkom delu, na nekoliko minuta od autobusa stanice i 8 km od veličanstvenog arheološkog nalazišta Palenke. Centar Palenkea je udaljen samo 1 km od hotela. Hotel ima otvoreni bazen. Sve sobe u hotelu imaju klima-uređaj, prostor za sedenje, aparat za kafu i kupatilo. Restoran služi tradicionalnu meksičku kuhinju i američka jela. Na recepciji koja radi 24 sata postoji sef.

Kalakmul: Hotel Puerta Calakmul 4* ili sličan https://www.puertacalakmul.com/
Hotel se nalazi u mestu Kalakmul, Campeche. To je veoma posebno mesto koje pruža odmor, opuštanje i potpuno odvajanje od svakodnevne rutine. U ovom hotelu su dostupni otvoreni bazen, restoran i bar/salon. Takođe su obezbeđeni besplatni WiFi u javnim prostorima i sobama.

Četumal: Hotel Los Cocos 3* ili sličan http://hotelloscocos.com.mx/en
Njegova modernistička arhitektura, smaragdno zelenilo njegovih bujnih vrtova i topla i temeljna pažnja njegovih ljudi, pored njegove privilegovane lokacije i poznatog ukusa restorana meksičke kuhinje, učinili su ga omiljenim među posetiocima. Sobe su prostrane i udobne, imaju klima uređaj, Tv. Telefon, WiFi.

Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe 5* ili sličan
https://www.park-royalhotels.com/es/hoteles/mexico/cancun/grand-park-royal-cancun
U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran ima dobar prilaz celom Kankunu i ima prelepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/delimičnim pogledom na okean. All inclusive plan podrazumeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za decu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za decu i odrasle, između ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo...
 


 
 
 

SMEŠTAJ (lokalna kategorizacija):

Kankun: Hotel Krystal Urban Cancun 4* ili sličan

https://en.krystalurban-cancun.com/?_ga=2.163462844.1490825680.1657288292-1780205394.1657288292
Hotel se nalazi u oblasti Malekon u predivnom i uzbudljivom centru Kankuna, okružen restoranima i poslovnim objektima i u blizini najboljih plaza u meksičkom zalivu. predivnom i uzbudljivom centru Kankuna. Sobe su modern opremljene i imaju balkon, Tv, apparat za kafu/čaj, sef, besplatan WiFi. Hotel ima otvoreni bazen, spa centar, teretanu, nekoliko barova i restoran u kojem se služi doručak na bazi švedskog stola.

Merida: Hotel El Conquistador 5* ili sličan https://www.elconquistador.com.mx/en/
Hotel se nalazi iznad šetališta Paseo Monteho i 2,5 km od glavnog trga Merida. Ima bazen, teretanu i besplatan bežični internet u celom objektu. Moderno uređene sobe imaju klima-uređaj, radni sto, kablovsku televiziju i mini-bar. Kupatila imaju kadu ili tuš i fen za kosu. Hoyel ima fitnes centar i otvoreni bazen na krovu hotela sa kojeg se pruža prelep pogled na grad. Restoran služi regionalnu hranu, meksičku kuhinju i internacionalna jela, kao i doručak na bazi švedskog stola.

Kampeče: Hotel Plaza Campeche 4* ili sličan https://hotelplazacampeche.com/?lang=en
Smešten pored parka San Martin u centru Kampečea, hotel Plaza Campeche nudi otvoreni bazen, besplatan privatni parking i klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Obala je udaljena samo 500 metara. Opremljene u klasičnom stilu, svaka moderna soba hotela Plaza Campeche ima televizor sa ravnim ekranom, sef i aparat za kafu/čaj. Kupatila imaju fen za kosu. Hotelski restoran Bicentenario služi meksičku i internacionalnu kuhinju, uključujući tipična regionalna jela. Tu je i kafić koji radi 24 sata i elegantan bar gde možete uživati u pićima i grickalicama. Hotel Plaza Campeche se nalazi u istorijskom centru grada, na 3 minuta hoda od Katedrale Kampeče i Parka Nezavisnosti.

Palenke: Hotel Tulija Express Palenque 4* ili sličan https://www.tulijahotelpalenque.com/
Hotel se nalazi u poslovnom srcu i turističkom delu, na nekoliko minuta od autobusa stanice i 8 km od veličanstvenog arheološkog nalazišta Palenke. Centar Palenkea je udaljen samo 1 km od hotela. Hotel ima otvoreni bazen. Sve sobe u hotelu imaju klima-uređaj, prostor za sedenje, aparat za kafu i kupatilo. Restoran služi tradicionalnu meksičku kuhinju i američka jela. Na recepciji koja radi 24 sata postoji sef.

Kalakmul: Hotel Puerta Calakmul 4* ili sličan https://www.puertacalakmul.com/
Hotel se nalazi u mestu Kalakmul, Campeche. To je veoma posebno mesto koje pruža odmor, opuštanje i potpuno odvajanje od svakodnevne rutine. U ovom hotelu su dostupni otvoreni bazen, restoran i bar/salon. Takođe su obezbeđeni besplatni WiFi u javnim prostorima i sobama.

Četumal: Hotel Los Cocos 3* ili sličan http://hotelloscocos.com.mx/en
Njegova modernistička arhitektura, smaragdno zelenilo njegovih bujnih vrtova i topla i temeljna pažnja njegovih ljudi, pored njegove privilegovane lokacije i poznatog ukusa restorana meksičke kuhinje, učinili su ga omiljenim među posetiocima. Sobe su prostrane i udobne, imaju klima uređaj, Tv. Telefon, WiFi.

Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe 5* ili sličan
https://www.park-royalhotels.com/es/hoteles/mexico/cancun/grand-park-royal-cancun
U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran ima dobar prilaz celom Kankunu i ima prelepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/delimičnim pogledom na okean. All inclusive plan podrazumeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za decu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za decu i odrasle, između ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo...
 


 

Meksiko
TURA PO JUKATANU I ODMOR U KANKUNU
12 dana / 9 noćenja, avionom i autobusom

Polazak: 19. novembar 2022. / Povratak: 30. novembar 2022.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Meksiko – zemlja u kojoj se prepliću prošlost i sadašnjost, domovina Maja i Asteka u kojoj su neizbrisiv trag ostavili španski konkistadori; zemlja dragocenog arheološkog blaga, drevnih hramova, piramida i šarmantnih kolonijalnih gradova sa velikim trgovima, magične mešavine boja, ukusne hrane i pesme, toplog sunca, tekile i marijačija.

Kankun je u poslednjih 30 godina izrastao od malog sela u džungli u jedno od najpoznatijih svetskih letovališta. Predstavlja biser Kariba sa svojim dugim peščanim plažama i tirkiznoplavom bojom mora. Ima bezbroj restorana, kafića, barova, noćnih klubova, koji su stecište mnogobrojnih turista iz celog sveta.
 

Dan 1
BELGRADE
(19.11.2022.) BEOGRAD – ISTANBUL Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Kontikija u 18:00 časova. Poletanje za Istanbul u 20:20 časova (let TK 1084).
Dan 2
CANCUN
(20.11.2022.) ISTANBUL – KANKUN Dolazak u 00:05 časova. Nastavak putovanja za Kankun u 02:30 časova (let TK 184). Sletanje u 12:55 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Slobodno posle podne za odmor i obilazak predivnog i uzbudljivog centra Kankuna. Noćenje.
Dan 3
MERIDA
(21.11.2022.) KANKUN – ČIČEN ICA – ISAMAL – MERIDA Doručak. Polazak za fascinantnu Čičen Icu. Čičen Ica je centar civilizacije Maja na Jukatanu, a bila je poznata kao Meka za majanske hodočasnike. Za razliku od ostalih majanskih gradova Čičen Ica je bila otkrivena ubrzo posle španskog osvajanja. Obilaze se piramida Kastiljo, Hram jaguara, Platforma jagura, Hram 1000 stubova, Hram Čak Mola, sveto jezero, opservatorija i dr. Usput poseta šarmantnog gradića Isamal, koji je poznat kao „Žuti grad“ jer je još u 11. veku bio mesto hodočasća kako bi se doneli darovi bogu Sunca, i zato su fasede žute boje. Dolazak u Meridu, grad sa autentičnom španskom arhitekturom iz 16.veka. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 4
CAMPECHE
(22.11.2022.) MERIDA – UŠMAL – KAMPEČE Doručak. Posle doručka odlazak za Ušmal, jedan od najpoznatijih i najposećenijih gradova Maja. Malo se zna o poreklu i razvoju ovog važnog političkog i ekonomskog centra koji je svoju kulminaciju doživeo između 7. i 10. veka. Obilazi se Piramida čarobnjaka, ženski manastir, Guvernerova palata, Kuća kornjača i dr. U toku popodneva dolazak u Kampeče. Kraće panoramsko razgledanje grada osnovanog u 16.veku. Bio je dobro utvrđen, pa je i danas potpuno okružen zidinama iz 16. i 17.veka. Kako se nalazi na obali Meksičkog zaliva, mesto je veoma poznato po ribljim specijalitetima. Poznati su i suveniri rađeni od kornjačinog oklopa, kao i filigranski nakit. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 5
PALENQUE
(23.11.2022.) KAMPEČE – PALENKE Doručak. Odlazak za Palenke. Usput obilazak arheološkog mesta Edzna, stiskom i vizuelno veoma impresivnom mestu. Njena najviša piramida može se videti mnogo pre nego što se uđe u arheološku zonu. Dolazak u Palenke. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 6
PALENQUE
(24.11.2022.) PALENKE - KALAKMUL Doručak. Poseta arheološkom lokalitetu Palenke, koji se ubraja među najlepše iz Maja perioda. Spomenici se uzdižu na niskim brežuljcima, među bujnom tropskom vegetacijom, koja je progutala grad kada je napušten u 10.veku (Hram zapisa, Velika palata, Hram krsta). Dolazak u Kalakmul. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 7
CANCUN
(25.11.2022.) KALAKMUL – ČIKANA – ČETUMAL Doručak. Rano ujutru posle doručka obilazak arheološkog mesta Kalakmul i ekološkog rezervata prirode. Usred tropske šume, Kalakmul je bio centar moći Zmijskog kraljevstva. Ovde se nalazio izuzetan sistem za navodnjavanje i velika piramida. Nakon toga odlazak do Čikana i obilazak arheološkog mesta. Dolazak u Četumal. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 8
CANCUN
(26.11.2022.). ČETUMAL – TULUM – KANKUN Doručak. Nakon doručka odlazak za Kankun. Usput obilazak arheološkog mesta Tulum, gradu koji se nalazi na karipskoj obali meksičkog poluostrva Jukatan. Poznat je po plažama i dobro očuvanim ruševinama drevnog grada Maja. Glavna zgrada je El Castilo ili Zamak, smešten na stenovitoj litici iznad bele peskovite plaže i tirkiznog mora. Dolazak u Kankun. Smeštaj u hotelu na bazi “sve uključeno”. Večera. Noćenje.
Dan 10
CANCUN
(27. i 28.11.2022.) KANKUN Boravak u hotelu na bazi „sve uključeno“. Slobodni dani za odmor i kupanje. Noćenje.
Dan 11
ISTANBUL
(29.11.2022.) KANKUN – ISTANBUL Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Istanbul u 13:50 časova (let TK 184). Obroci u avionu.
Dan 12
BELGRADE
(30.11.2022.) ISTANBUL – BEOGRAD Sletanje u Istanbul u 09:45 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 18:45 časova (let TK 1083). Sletanje u 19:25 časova.