MEKSIKO - TURA I ODMOR 16.1.2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na relacijama Beograd-Amsterdam-Meksiko Siti, Kankun-Amsterdam-Beograd, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* i 5* lokalne kategorizacije (na turi 4* na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto/američki doručak), a u Kankunu 5* na bazi “sve uključeno“, što podrazumeva uključene obroke i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana, razgledanja, obilasci i ulaznice prema programu, transfere, usluge licenciranog vodiča iz Beograda, kao i usluge lokalnog vodiča na destinaciji, troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 364.81 evra (EUR 225.00-YR, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 19.38-RS, EUR 0.22-RS, EUR 16.58-CJ, EUR 19.00-RN, EUR 9.57-S1, EUR 36.86-UK, EUR 32.74-XD). Konačan iznos avio taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne, a plaćaju se na destinaciji (oko 5 evra po danu boravka), kao ni međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje treba da pokriva i Covid 19, lični troškovi.


SMEŠTAJ (lokalna kategorizacija):
Meksiko Siti: Casa Blanca 4* ili sličan https://en.hotel-casablanca.com.mx
Hotel se nalazi u finasijskom i kulturnom cetru grada, u neposrednoj blizini čuvene avenije Reforma i na pešačkoj udaljenosti od Trga Sokalo (Zocalo) i Katedrale. Hotel ima bazen i fitnes centar, a u sobama je dostupan wifi i aparat za kafu/čaj.

Oahaka: Hotel Casa Conzatti 4*  ili sličan https://casaconzatti.com.mx/

Hotel se nalazi u srcu centra grada Oahaka, u zgradi koja je bila dom Don Kasijana Konzatija, prirodnjaka i botaničara rođenog u Italiji sa sedištem u Oahaki krajem prošlog veka. Sobe su funkcionalne i elegantno uređene. Imaju TV sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima, telefon, klima uređaj, fen, sef, Wi-Fi. Restoran Magnoliija nudi najbolja jela regionalne kuhinjje.

San Kristobal de las Kasas: Hotel Casa Mexicana 4* ili sličan https://www.hotelcasamexicana.com/
Hotel Casa Mexicana je zgrada u kolonijalnom stilu koja se nalazi na 100 metara od crkve Santo Domingo, u istorijskom centru grada. Sobe u hotelu imaju drvene podove i balkone sa pogledom na baštu. Svaka soba ima TV sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima, telefon i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom.  Restoran Los Magueies služi internacionalnu i meksičku kuhinju, dok bar La Cucaracha nudi meksička i tipična jukatanska jela. Takođe u krugu od 100 metara od hotela nalaze se brojni lokalni barovi i restorani.

Palenke:  Hotel Villa Mercedes Palenque 4* ili sličan https://www.hotelesvillamercedes.com/
Hotel se nalazi u veoma lepoj tropskoj basti, ima dva spoljašnja bazena kao i spa u majanskom stilu. Sastoji se od više manjih zgrada sa krovovima od trske i slame, sve sobe imaju satelitsku TV, kao i privatno kupatilo. U hotelskom restoranu služe tipičnu meksičku hranu. Postoji i bar pored bazena. Nalazi se u nepostednoj blizini aerodroma.

Kampeće: Hotel Plaza Campeche 4* ili sličan  https://hotelplazacampeche.com/?lang=en

Smešten pored parka San Martin u centru Kampečea, hotel Plaza Campeche nudi otvoreni bazen, besplatan privatni parking i klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Obala je udaljena samo 500 metara.  Opremljene u klasičnom stilu, svaka moderna soba hotela Plaza Campeche ima televizor sa ravnim ekranom, sef i aparat za kafu/čaj. Kupatila imaju fen za kosu.  Hotelski restoran Bicentenario služi meksičku i internacionalnu kuhinju, uključujući tipična regionalna jela. Tu je i kafić koji radi 24 sata i elegantan bar gde možete uživati u pićima i grickalicama.  Hotel Plaza Campeche se nalazi u istorijskom centru grada, na 3 minuta hoda od Katedrale Kampeče i Parka Nezavisnosti.

Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe 5* ili sličan

https://www.park-royalhotels.com/es/hoteles/mexico/cancun/grand-park-royal-cancun
U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran, ima dobar prilaz celom Kankunu i ima prelepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/delimičnim pogledom  na okean. All inclusive plan podrazumeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za decu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za decu i odrasle, izemđu ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo...

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU I UPLATU JE 30. SEPTEMBAR 2023. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
             
Prilikom prijavljivanja obavezno je doneti kopiju pasoša i važeću američku vizu, ukoliko je imate.


VIZE: Državljanima Srbije (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za  Meksiko, za koju putnici apliciraju lično, direktno u ambasadi i koja je za naše državljane besplatna. Ukoliko stranka ima validnu američku vizu, nije potrebna meksička viza. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.


Ulazak u Meksiko u uslovima COVID 19

Državljani R. Srbije mogu, uz posedovanje odgovarajuće vize, bez posebnih ograničenja da uđu u Meksiko. Meksiko nije usvojio ograničenja ulaska stranaca u zemlju, ali se preduzimaju odgovarajuće mere ukoliko osobe ispoljavaju simptome na korona virus. Po dolasku u Meksiko, putnici su dužni da popune upitnik za identifikaciju faktora rizika https://afac.hostingerapp.com/.
• VALUTA:  
Meksiko – meksički peso 1USD = 17.08 MXN; 1EUR =  18.76 MXN;
• KLIMA: Većina mesta je na 1000 - 2200 m n/v, pa su jutra i večeri svežiji (oko 15 -20 °C), a preko dana je 25 - 35°C. Na Jukatanu je prava tropska klima, vlažnije i toplo. Kankun - pravo vreme za kupanje. Period visoke turističke sezone.

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije  na dan uplate.


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).


• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.


• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.


• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.


• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Masterata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IM-0012288, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 2 od 01.09.2023.                                         

Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                                                               

Kategorija licence  A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 

SMESTAJ MEXICO Meksiko/Meksiko Siti
SMESTAJ MEXICO -
 
 

SMEŠTAJ (lokalna kategorizacija):

Meksiko Siti: Casa Blanca 4* ili sličan
https://en.hotel-casablanca.com.mx

Hotel se nalazi u finasijskom i kulturnom cetru grada, u neposrednoj blizini čuvene avenije Reforma i na pešačkoj udaljenosti od Trga Sokalo (Zocalo) i Katedrale. Hotel ima bazen i fitnes centar, a u sobama je dostupan wifi i aparat za kafu/čaj.

Oahaka: Hotel Casa Conzatti 4* ili sličan https://casaconzatti.com.mx/

Hotel se nalazi u srcu centra grada Oahaka, u zgradi koja je bila dom Don Kasijana Konzatija, prirodnjaka i botaničara rođenog u Italiji sa sedištem u Oahaki krajem prošlog veka. Sobe su funkcionalne i elegantno uređene. Imaju TV sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima, telefon, klima uređaj, fen, sef, Wi-Fi. Restoran Magnoliija nudi najbolja jela regionalne kuhinjje.

San Kristobal de las Kasas: Hotel Casa Mexicana 4* ili sličan https://www.hotelcasamexicana.com/
Hotel Casa Mexicana je zgrada u kolonijalnom stilu koja se nalazi na 100 metara od crkve Santo Domingo, u istorijskom centru grada. Sobe u hotelu imaju drvene podove i balkone sa pogledom na baštu. Svaka soba ima TV sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima, telefon i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Restoran Los Magueies služi internacionalnu i meksičku kuhinju, dok bar La Cucaracha nudi meksička i tipična jukatanska jela. Takođe u krugu od 100 metara od hotela nalaze se brojni lokalni barovi i restorani.

Palenke: Hotel Villa Mercedes Palenque 4* ili sličan https://www.hotelesvillamercedes.com/
Hotel se nalazi u veoma lepoj tropskoj basti, ima dva spoljašnja bazena kao i spa u majanskom stilu. Sastoji se od više manjih zgrada sa krovovima od trske i slame, sve sobe imaju satelitsku TV, kao i privatno kupatilo. U hotelskom restoranu služe tipičnu meksičku hranu. Postoji i bar pored bazena. Nalazi se u nepostednoj blizini aerodroma.

Kampeće: Hotel Plaza Campeche 4* ili sličan https://hotelplazacampeche.com/?lang=en

Smešten pored parka San Martin u centru Kampečea, hotel Plaza Campeche nudi otvoreni bazen, besplatan privatni parking i klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Obala je udaljena samo 500 metara. Opremljene u klasičnom stilu, svaka moderna soba hotela Plaza Campeche ima televizor sa ravnim ekranom, sef i aparat za kafu/čaj. Kupatila imaju fen za kosu. Hotelski restoran Bicentenario služi meksičku i internacionalnu kuhinju, uključujući tipična regionalna jela. Tu je i kafić koji radi 24 sata i elegantan bar gde možete uživati u pićima i grickalicama. Hotel Plaza Campeche se nalazi u istorijskom centru grada, na 3 minuta hoda od Katedrale Kampeče i Parka Nezavisnosti.

Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe 5* ili sličan

https://www.park-royalhotels.com/es/hoteles/mexico/cancun/grand-park-royal-cancun
U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran, ima dobar prilaz celom Kankunu i ima prelepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/delimičnim pogledom na okean. All inclusive plan podrazumeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za decu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za decu i odrasle, izemđu ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo... 


 
 
 

SMEŠTAJ (lokalna kategorizacija):

Meksiko Siti: Casa Blanca 4* ili sličan
https://en.hotel-casablanca.com.mx

Hotel se nalazi u finasijskom i kulturnom cetru grada, u neposrednoj blizini čuvene avenije Reforma i na pešačkoj udaljenosti od Trga Sokalo (Zocalo) i Katedrale. Hotel ima bazen i fitnes centar, a u sobama je dostupan wifi i aparat za kafu/čaj.

Oahaka: Hotel Casa Conzatti 4* ili sličan https://casaconzatti.com.mx/

Hotel se nalazi u srcu centra grada Oahaka, u zgradi koja je bila dom Don Kasijana Konzatija, prirodnjaka i botaničara rođenog u Italiji sa sedištem u Oahaki krajem prošlog veka. Sobe su funkcionalne i elegantno uređene. Imaju TV sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima, telefon, klima uređaj, fen, sef, Wi-Fi. Restoran Magnoliija nudi najbolja jela regionalne kuhinjje.

San Kristobal de las Kasas: Hotel Casa Mexicana 4* ili sličan https://www.hotelcasamexicana.com/
Hotel Casa Mexicana je zgrada u kolonijalnom stilu koja se nalazi na 100 metara od crkve Santo Domingo, u istorijskom centru grada. Sobe u hotelu imaju drvene podove i balkone sa pogledom na baštu. Svaka soba ima TV sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima, telefon i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Restoran Los Magueies služi internacionalnu i meksičku kuhinju, dok bar La Cucaracha nudi meksička i tipična jukatanska jela. Takođe u krugu od 100 metara od hotela nalaze se brojni lokalni barovi i restorani.

Palenke: Hotel Villa Mercedes Palenque 4* ili sličan https://www.hotelesvillamercedes.com/
Hotel se nalazi u veoma lepoj tropskoj basti, ima dva spoljašnja bazena kao i spa u majanskom stilu. Sastoji se od više manjih zgrada sa krovovima od trske i slame, sve sobe imaju satelitsku TV, kao i privatno kupatilo. U hotelskom restoranu služe tipičnu meksičku hranu. Postoji i bar pored bazena. Nalazi se u nepostednoj blizini aerodroma.

Kampeće: Hotel Plaza Campeche 4* ili sličan https://hotelplazacampeche.com/?lang=en

Smešten pored parka San Martin u centru Kampečea, hotel Plaza Campeche nudi otvoreni bazen, besplatan privatni parking i klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Obala je udaljena samo 500 metara. Opremljene u klasičnom stilu, svaka moderna soba hotela Plaza Campeche ima televizor sa ravnim ekranom, sef i aparat za kafu/čaj. Kupatila imaju fen za kosu. Hotelski restoran Bicentenario služi meksičku i internacionalnu kuhinju, uključujući tipična regionalna jela. Tu je i kafić koji radi 24 sata i elegantan bar gde možete uživati u pićima i grickalicama. Hotel Plaza Campeche se nalazi u istorijskom centru grada, na 3 minuta hoda od Katedrale Kampeče i Parka Nezavisnosti.

Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe 5* ili sličan

https://www.park-royalhotels.com/es/hoteles/mexico/cancun/grand-park-royal-cancun
U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran, ima dobar prilaz celom Kankunu i ima prelepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/delimičnim pogledom na okean. All inclusive plan podrazumeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za decu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za decu i odrasle, izemđu ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo... 


 

Meksiko
VELIKA MEKSIČKA TURA I ODMOR U KANKUNU

Polazak: 16. januar 2024. / Povratak: 31. januar 2024.
16 dana / 14 noćenja, avionom 


FIRST MINUT POPUST OD 100 € PO OSOBI ZA UPLATE DO 30. SEPTEMBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Meksiko – zemlja u kojoj se prepliću prošlost i sadašnjost, domovina Maja i Asteka u kojoj su neizbrisiv trag ostavili španski konkistadori; zemlja dragocenog arheološkog blaga, drevnih hramova, piramida i šarmantnih kolonijalnih gradova sa velikim trgovima, magične mešavine boja, ukusne hrane i pesme, toplog sunca, tekile i marijačija.


Kankun je u poslednjih 30 godina izrastao od malog sela u džungli u jedno od najpoznatijih svetskih letovališta. Predstavlja biser Kariba sa svojim dugim peščanim plažama i tirkiznoplavom bojom mora. Ima bezbroj restorana, kafića, barova, noćnih klubova, koji su stecište mnogobrojnih turista iz celog sveta.

 

Dan 1
BELGRADE
(16.01.2024.) BEOGRAD – AMSTERDAM – MEKSIKO SITI Čekiranje putnika na aerodromu „Nikola Tesla” u 03:30 časova. Poletanje za Amsterdam u 06:00 časova (let KL 1898). Sletanje u 08:35 časova. Nastavak putovanja za Meksiko Siti u 14:30 časova (let Kl 685). Obroci u avionu. Sletanje u 19:35 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 2
MEKSIKO SITI
(17.01.2024.) MEKSIKO SITI Doručak. Razgledanje jednog od najmnogoljudnijih gradova na svetu, koji se nalazi na 2.240 m n/v. Meksiko Siti je najstariji grad na američkom kontinentu. Razgledanje uključuje Trg ustava (Zocalo), katedralu, razgledanje murala Dijega Rivere u Predsedničkoj palati, Nacionalnu palatu, građenu na mestu nekadašnje Moktesumine palate, Paseo de la Reforma, park Čapultepek, posetu Antropološkom muzeju i dr. Noćenje.
Dan 3
MEKSIKO SITI
(18.01.2024.) MEKSIKO SITI Doručak. Posle doručka celodnevni izlet. Poseta bazilici Bogorodice Gvadalupe, najvećem hodočasničkom mestu Latinske Amerike. Prema predanju, izgrađena je na mestu gde se Bogorodica 1531.g. pojavila tek preobraćenom u hrišćanstvo Indijancu Huanu Dijegu. Posle toga odlazak za Teotiuakan, koji je bio centar i izvor svih kultura na visoravni Meksika, najveći grad Novog sveta pre dolaska Španaca. Obilazak piramida Sunca i Meseca, "puta mrtvih" i drugih ostataka nekada impozantnih građevina. Povratak u Meksiko Siti. Noćenje
Dan 4
OAXAKA
(19.01.2024.) MEKSIKO SITI – PUEBLA – OAHAKA Doručak. Rano ujutru odlazak autobusom za Pueblu, grad koji se nalazi na 2.154 m n/v. Grad nije indijanskog porekla, osnovali su ga Španci, pa se odlikuje sjajnom kolonijalnom arhitekturom. UNESCO ga je uvrstio u svetsku kulturnu baštinu. To je mesto gde se izrađuje u svetu poznata glazirana keramika ֱasulehos" i "talavere" (azijskog, špansko-arapskog i meksičko-indijanskog dizajna). Po dolasku razgledanje istorijskog centra grada. Potom polazak za Oahaku. Po dolasku smeštaj u hotelu pa odlazak na pešačko razgledanje centra grada. Noćenje.
Dan 5
OAXAKA
(20.01.2024.) OAHAKA Doručak. Odlazak za Monte Alban i poseta arheološkom nalazištu. Nakon posete transfer do arheološkog nalazišta Mitla. Usput poseta Mezkal destileriji. Po dolasku u Mitlu poseta arheološkom nalazištu. Na povratku za Oahaku poseta gradu Santa Maria del Tule u kojem raste čempres poznat po imenu Tule. To je najdeblje (najšire) stablo na svetu, a staro je po procenama oko 2000 godina. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 6
SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS
(21.01.2024.) OAHAKA – ĆAPA DE KORZO – SAN KRISTOBAL DE LAS KASAS Rano ujutru polazak autobusom za Ćapa de Korzo Doručak će biti poslužen usput. Po dolasku odlazak na izlet i vožnju čamcem duž kanjona Sumidero. Nakon toga pešačka tura u Čiapa de Korzo. Transfer do San Kristobal de las Kasas. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 7
SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS
(22.01.2024.) SAN KRISTOBAL DE LAS KASAS Doručak. Upoznavanja sa lokalnim običajima i tradicijom, odlazak u posetu veoma koloritnim indijanskim selima San Huan Čamula i Sinakantan, gde se očuvao stari način života i gde je lokalno stanovništvo indijanskog porekla očuvalo jezik svojih predaka sve do danas. Po dolasku razgledanje lepog kolonijalnog gradića San Kristobal de las Kasas koji je zadržao svoj karakter i šarm. Noćenje.
Dan 8
PALANGA
(23.01.2024.). SAN KRISTOBAL DE LAS KASAS – PALENKE Doručak. Odlazak za Palenke. Usput obilazak čuvenih vodopada Agua Azul. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 9
CAMPECHE
(24.01.2024.) PALENKE – KAMPEČE Doručak. Poseta arheološkom lokalitetu Palenke, koji se ubraja među najlepše iz Maja perioda. Spomenici se uzdižu na niskim brežuljcima, među bujnom tropskom vegetacijom, koja je progutala grad kada je napušten u 10.veku (Hram zapisa, Velika palata, Hram krsta). Kasnije, nastavak putovanja za Kampeče. Kraće panoramsko razgledanje grada osnovanog u 16.veku. Bio je dobro utvrđen, pa je i danas potpuno okružen zidinama iz 16. i 17.veka. Kako se nalazi na obali Meksičkog zaliva, mesto je veoma poznato po ribljim specijalitetima. Poznati su i suveniri rađeni od kornjačinog oklopa, kao i filigranski nakit. Noćenje.
Dan 10
MERIDA
(25.01.2024.) KAMPEČE – UŠMAL – MERIDA Doručak. Posle doručka odlazak za Ušmal, jedan od najpoznatijih i najposećenijih gradova Maja. Malo se zna o poreklu i razvoju ovog važnog političkog i ekonomskog centra koji je svoju kulminaciju doživeo između 7. i 10. veka. Obilazi se Piramida čarobnjaka, ženski manastir, Guvernerova palata, Kuća kornjača i dr. Nastavak putovanja za Meridu, grada sa autentičnom španskom arhitekturom iz 16.veka. U 19. veku u njemu se nalazila palata jukatanskih veleposednika. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 11
CANCUN
(26.01.2024.) MERIDA – ČIČEN ICA – KANKUN Doručak. Polazak za fascinantnu Čičen Icu. Čičen Ica je centar civilizacije Maja na Jukatanu, a bila je poznata kao Meka za majanske hodočasnike. Za razliku od ostalih majanskih gradova Čičen Ica je bila otkrivena ubrzo posle španskog osvajanja. Obilaze se piramida Kastiljo, Hram jaguara, Platforma jagura, Hram 1000 stubova, Hram Čak Mola, sveto jezero, opservatorija i dr. Posle podne odlazak za Kankun (oko tri i po sata vožnje). Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 12
CANCUN
(27.01.2024.) KANKUN Boravak u hotelu na bazi “sve uključeno“. Slobodan dan za odmor i kupanje. Noćenje.
Dan 13
CANCUN
(28.01.2024.) KANKUN Boravak u hotelu na bazi “sve uključeno“. Slobodan dan za odmor i kupanje. Noćenje.
Dan 14
CANCUN
(29.01.2024.) KANKUN Boravak u hotelu na bazi “sve uključeno“. Slobodan dan za odmor i kupanje. Noćenje.
Dan 15
AMSTERDAM
(30.01.2024.) KANKUN – AMSTERDAM Doručak. Slobodno pre podne. Odjava iz hotela. Transfer na aerodrom. Poletanje za Amsterdam u 17:05 časova (let KL 690). Obroci u avionu.
Dan 16
BELGRADE
(31.01.2024.) AMSTERDAM – BEOGRAD Sletanje u Amsterdam u 08:30 časova. Mogućnost odlaska na fakultativno razgledanje Amsterdama. Nastavak putovanja za Beograd u 20:35 časova (let KL 1899). Sletanje u 22:55 časova.