MAROKO 10. MART 2021.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENE: Dvokrevetne sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i rade se na upit.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima (lokalne kategorizacije): u Kazablanki i Fesu 4*, a u Marakešu 5* na bazi polupansiona, (švedski sto), transferi (aerodrom-hotel-aerodrom), troškovi organizovanja i vođenja putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 111 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti koji se plaćaju na destinaciji, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 5 evra po danu boravka) i plaćaju se na destinaciji, viza za Maroko u iznosu od 22 evra, usluga viziranja u iznosu od 10 evra, međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.


HOTELI:

Hotel u Kazablanki: Oum Palace Hotel & Spa 4*
 https://www.oumpalace.com/ ili sličan

Ovaj hotel je smešten u poslovnom delu Kazablanke, na samo nekoliko minuta hoda od Medine. Ima 2 restorana i pristup bežičnom internetu. Sobe u hotelu Oum Palace Hotel & Spa su klimatizovane i svaka je opremljena: TV-om sa satelitskim kanalima i radnim stolom. U restoranu Volubilis Oum Palace služe se jela tradicionalne marokanske kuhinje, a restoran Al Lacout nudi internacionalne specialitete. U ovom hotelu se ne služe alkoholna pića. Spa centar sadrži hamam i saunu.

Hotel u Fesu: Royal Mirage 4*
http://www.royalmirageinternational.com/rmimulti/en/hotels/royal-mirage-fes ili sličan
Ovaj hotel se nalazi u srcu Fesa, u blizini mnogih muzeja i kulturnih atrakcija, kao što je stara Medina. Ima pristup bežičnom internetu i bazen na otvorenom. Sobe su prostrane, moderno i elegantno dekorisane, a svaka poseduje LCD TV. Tradicionalna jela se služe svake večeri.

Hotel u Marakešu: Palm Plaza Hotel& Spa 5* https://www.hotelpalmplaza.com/en/ ili sličan
Ovaj hotel nalazi se u četvrti Agdal, novoj stambenoj oblasti Marakeša. Ima pristup bežičnom internetu i bazen na otvorenom. Gostima su na raspolaganju udobne sobe sa LCD TV-om. U hotelskom restoranu služi se večera po principu švedskom stola. U večernjim satima se možete opustiti u tihom piano baru ili se zabavljati u noćnom klubu. Spa centar obuhvata mali bazen, saunu, hamam i teretanu i dodatno se naplaćuje.

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE:

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 3 meseci po povratku sa putovanja)  je potrebna viza za Maroko i obezbedjuje se posredstvom agencije. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Prilikom prijavljivanja je potrebno dostaviti kopiju pasoša.

Valuta: Marokanski dirham –  MAD  1 € = 10,87 MAD        1USD= 9,67 MAD
Klima: Mesec mart se karakteriše prijatnim vremenskim uslovima, sa temperaturama preko dana od 18°-26°C, ali se noću mogu spustiti i ispod 12°C. Povremeno moguća kiša.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE 31. DECEMBAR 2020. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Razgledanje Rabata- Prestonica Maroka je prijatno iznenađenje. Smešten između atlanske obale i delte reke Bu Regreg, Rabat deluje kao provincijski grad. Početkom veka Francuzi su odabrali Rabat za administrativni centar zemlje i ukrasili ga trgovima, parkovima i građevinama po ugledu na francuske gradove. Obilazak kompleksa Kule i mauzoleja Hasana II i Oudaja kazbaha (tvrdjave). Panoramski deo razgleda uključuje prolazak pored kraljevske palate (raskošno zdanje i zvanična rezidencija kralja Hasana II) i stare kapije Bab Ruah. (Cena 28 €). 


Razgledanje Fesa- Fes je smešten u srcu severenog Maroka. Bio je carska prestonica u vreme dinastije Merenida, Vatasida i Alauita i vekovima je intelektualno, istorijsko i duhovno središte zemlje. Šetnja kroz stari grad (medinu), jedan od najvećih živih srednjovnih gradova na svetu u kome vreme kao da je stalo pre nekoliko stotina godina i gde na jednom kvadratnom kilometru posluje 300.000 trgovaca, zanatlija, vidara, pisara, prodavaca i zabavljača. Poseta nekih od ovih autentičnih prodavnica sa prezentacijom proizvoda i njihove izrade. Obilazak čuvenih živopisnih, starinskih farbara kože. Kapije i zidovi starog grada (Fes el Bali) ostali su netaknuti, što doprinosi njegovoj tajanstvenosti. Obilazak medrese Bu Inanija i foto pauza kod čuvenih zlatnih vrata kraljevske palate. (Cena 32 €).


Razgledanje Meknesa i Volubilisa-  Smešten u plodnoj dolini, Meknes leži otprilike na pola puta između Fesa i Rabata. Jedan je od četiri carska grada Maroka, koji je u XVII veku ulepšao vladar Mulaj Ismail po ugledu na francusku arhitekturu i graditeljske poduhvate Luja XIV koji mu je bio uzor. Razgledanje starog dela grada: obilazak prostranog centralnog trga El Hedim dugačkog gotovo 200m okruženog radnjama i kafeima i kapije Bab al Mansur, najlepše gradske kapije u Maroku. Odlazak do Volubilisa, najbolje očuvanih ostataka rimskog grada u Maroku, sa čuvenim, dobro očuvanim, mozaicima. (Cena 30 €).


Razgledanje Kazablanke- Panoramsko razgledanje grada autobusom: trgovi Muhameda V i Ujedinjenih Nacija, sa foto pauzom ispred grandiozne nove Džamija Hasana II (u koju se ne ulazi) i šetnja kornišem. (Cena 25 €).     


Razgledanje Marakeša- Nekadašnja prestonica Maroka, poznata kao “crveni grad”, je izgrađena u XI veku, u podnožju Visokog Atlasa. Obilazak Bahia palate, čiji je najveći deo palate uništen nakon pada saidske dinastije, ali je ostalo dovoljno da se nasluti bogatstvo u kom su živeli. Šetnja uskim ulicama medine, sa mnogobrojnim prodavcima. Poseta nekih od ovih autentičnih prodavnica sa prezentacijom proizvoda i njihove izrade. Obilazak najživopisnijeg trga u Maroku Džema-el-Fna, koji podseća tokom dana i večeri na ogromno šareno vašarište sa akrobatama, ukrotiteljima zmija i muzičarima. Foto pauza ispred velike džamije sa 70 metara visokim minaretom Kutubija podignutim u XII veku, koji je zaštitini znak grada i verovatno najsavršeniji islamski spomenik u severnoj Africi. (Cena 36 €).


Razgledanje Ourzazatea i Ait Benhadou- Jutarnji polazak za Ait Benhadou, dom jednog od najpoznatijih kasbaha i korišćen je kao mesto snimanja desetina filmova. Vekovima je ova oaza na obalama reke Oued Ounila bila ključno središte trans-saharske trgovačke rute i to nasleđe je ispisano na zidovima kasbe ovog UNESCO-vog lokaliteta. Razgledanje Kasbah Taourirt u Ourzazateu. Kasno večernji povratak u Marakeš. (Cena 65 €).

Razgledanje vrta Mažorel- Ovaj predivnu pejzažnu baštu je kreirao francuski orijentalista Žak Mažorel u periodu od 1923 do 1963. Godine; da bi je očaran njenom lepotom 80’tih godina, sa sa svojim partnerom Pijerom Beržeom, otkupio čuveni francuski dizajner Iv Sent Loren. Koliko ljubavi i kreativnosti je uložio u restauraciju iste, govori i podatak da se tu nalazio i njegov pepeo. (Cena 22 €).


Cene su formirane na bazi minimum 15 osoba.
Cena paketa ekskurzija je 175 evra.

VAŽNE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
• kreditnom karticom masterata OTP banke Srbije do 12 mesečnih rata
• preko računa
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A40, po polisi br. IN-0000004, počev od 01.10.2020. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.

Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs

Beograd,27.11.2020.
PROGRAM PUTOVANJA br.3 od 27.11.2020.

KonTiki Travel & Service doo Beograd - Stari grad, Kolarčeva 3.
Licenca OTP 113/2020 od 01.02.2020.
Kategorija licence A 40

SMESTAJ MAROKO Maroko/Marakes
SMESTAJ MAROKO-
 
 

Hotel u Kazablanki: Oum Palace Hotel & Spa 4* https://www.oumpalace.com/ ili sličan
Ovaj hotel je smešten u poslovnom delu Kazablanke, na samo nekoliko minuta hoda od Medine. Ima 2 restorana i pristup bežičnom internetu. Sobe u hotelu Oum Palace Hotel & Spa su klimatizovane i svaka je opremljena: TV-om sa satelitskim kanalima i radnim stolom. U restoranu Volubilis Oum Palace služe se jela tradicionalne marokanske kuhinje, a restoran Al Lacout nudi internacionalne specialitete. U ovom hotelu se ne služe alkoholna pića. Spa centar sadrži hamam i saunu.

Hotel u Fesu: Royal Mirage 4*
http://www.royalmirageinternational.com/rmimulti/en/hotels/royal-mirage-fes ili sličan
Ovaj hotel se nalazi u srcu Fesa, u blizini mnogih muzeja i kulturnih atrakcija, kao što je stara Medina. Ima pristup bežičnom internetu i bazen na otvorenom. Sobe su prostrane, moderno i elegantno dekorisane, a svaka poseduje LCD TV. Tradicionalna jela se služe svake večeri.

Hotel u Marakešu: Palm Plaza Hotel& Spa 5* https://www.hotelpalmplaza.com/en/ ili sličan
Ovaj hotel nalazi se u četvrti Agdal, novoj stambenoj oblasti Marakeša. Ima pristup bežičnom internetu i bazen na otvorenom. Gostima su na raspolaganju udobne sobe sa LCD TV-om. U hotelskom restoranu služi se večera po principu švedskom stola. U večernjim satima se možete opustiti u tihom piano baru ili se zabavljati u noćnom klubu. Spa centar obuhvata mali bazen, saunu, hamam i teretanu i dodatno se naplaćuje. 


 
 
 

Hotel u Kazablanki: Oum Palace Hotel & Spa 4* https://www.oumpalace.com/ ili sličan
Ovaj hotel je smešten u poslovnom delu Kazablanke, na samo nekoliko minuta hoda od Medine. Ima 2 restorana i pristup bežičnom internetu. Sobe u hotelu Oum Palace Hotel & Spa su klimatizovane i svaka je opremljena: TV-om sa satelitskim kanalima i radnim stolom. U restoranu Volubilis Oum Palace služe se jela tradicionalne marokanske kuhinje, a restoran Al Lacout nudi internacionalne specialitete. U ovom hotelu se ne služe alkoholna pića. Spa centar sadrži hamam i saunu.

Hotel u Fesu: Royal Mirage 4*
http://www.royalmirageinternational.com/rmimulti/en/hotels/royal-mirage-fes ili sličan
Ovaj hotel se nalazi u srcu Fesa, u blizini mnogih muzeja i kulturnih atrakcija, kao što je stara Medina. Ima pristup bežičnom internetu i bazen na otvorenom. Sobe su prostrane, moderno i elegantno dekorisane, a svaka poseduje LCD TV. Tradicionalna jela se služe svake večeri.

Hotel u Marakešu: Palm Plaza Hotel& Spa 5* https://www.hotelpalmplaza.com/en/ ili sličan
Ovaj hotel nalazi se u četvrti Agdal, novoj stambenoj oblasti Marakeša. Ima pristup bežičnom internetu i bazen na otvorenom. Gostima su na raspolaganju udobne sobe sa LCD TV-om. U hotelskom restoranu služi se večera po principu švedskom stola. U večernjim satima se možete opustiti u tihom piano baru ili se zabavljati u noćnom klubu. Spa centar obuhvata mali bazen, saunu, hamam i teretanu i dodatno se naplaćuje. 


 

Maroko
CARSKI GRADOVI
Kazablanka – Rabat – Fes – Meknes – Marakeš

9 dana (7 noćenja)- avionom i autobusom

Polazak: 10. mart 2021/ Povratak: 18. mart 2021.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Maroko je zemlja sa mnogobrojnim i jako izraženim prirodnim i društvenim kontrastima. U istim granicama su plodne ravnice, preko 4000 metara visoki vrhovi Atlasa, zelene oaze usred nepregledne Sahare, gotovo 3000 kilometara atlanskih i preko 500 kilometara mediteranskih obala i predivni predeli na obroncima Srednjeg Atlasa koji neobično podsećaju na alpske pejzaže po kojima je Maroko prozvan ”afričkom Švajcarskom”.

Neizmerno bogati i krajnje siromašni žive na istom prostoru, ujedinjeni istom verom, sa zajedničkim predvodnikom nacije, mladim i preduzimljivim kraljem Mohamedom VI čiji se slavni preci, vladari Alauitske dinastije smenjuju na marokanskom prestolu više od 350 godina. Pored kosmopolitske Kazablanke, jedne od najlepših afričkih luka, čije ime izaziva romantične asocijacije, nezaobilazna mesta u poseti ovoj zanimljivoj i raznolikoj zemlji su drevni carski gradovi Rabat, Fes, Marakeš i Meknes čije se vreme osnivanja, procvata ili primate u prošlosti uvek poklapalo sa ”zlatnim dobom” neke od šest velikih marokanskih dinastija. 

Dan 1
BELGRADE
(10.03.2021) BEOGRAD-FRANKFURT-KAZABLANKA Sastanak putnika na aerodromu „NikolaTesla" kod šaltera KonTiki u 10:40 časova. Poletanje za Frankfurt u 13:40 časova (let LH1407). Dolazak u 15:40 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Kazablanku u 21:40 časova (let LH1330).
Dan 2
FES
(11.03.2021) KAZABLANKA-RABAT-FES (oko 295km) Sletanje u 01:10 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Vožnja do Rabata. Fakultativni obilazak Rabata ili slobodno vreme. Nastavak vožnje do Fesa. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 3
FES
(12.03.2021) FES Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Fesa. Večera. Noćenje.
Dan 4
KAZABLANKA
(13.03.2021) FES-MEKNES-KAZABLANKA (oko 295km) Doručak. Vožnja do Meknesa. Slobodno vreme u Meknesu ili fakultativni obilazak Meknesa i Volubilisa. Nastavak vožnje do Kazablanke. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 5
MARRAKECH
(14.03.2021) KAZABLANKA-MARAKEŠ (oko 240km) Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Kazablanke. U ranijim popodnevnim satima, nastavak putovanja do Marakeša. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 6
MARRAKECH
(15.03.2021) MARAKEŠ Doručak. Slobodan dan ili fakultativni obilazak Marakeša. Večera. Noćenje.
Dan 7
MARRAKECH
(16.03.2021) MARAKEŠ Doručak. Slobodan dan ili fakultativni obilazak Ourzazatea i Ait Benhadoua. Večera. Noćenje.
Dan 8
KAZABLANKA
(17.03.2021) MARAKEŠ-KAZABLANKA Doručak. Slobodno prepodne ili fakultativni obilazak vrta Mažorel. Slobodno popodne za kupovinu suvenira. Večera. Večernji transfer do aerodroma u Kazablanki.
Dan 9
BELGRADE
(18.03.2021) KAZABLANKA-FRANKFURT-BEOGRAD Poletanje za Frankfurt u 02:10 časova (LH 1331). Sletanje u 05:45 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Beograd u 11:05 časova (LH 1406). Sletanje u 12:55 časova.