MADEIRA I LISABON 30.09.2023.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd, lokalni let avio kompanije TAP Portugal na relaciji Lisabon-Funšal-Lisabon, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u hotelu sa 3* u standardnim dvokrevetnim sobama u Lisabonu na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje) i u hotelu sa 4* u Funšalu na bazi 5 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje Lisabona i poludnevno razgledanje Funšala, usluge vodiča na srpskom jeziku koji ide sa grupom iz Beograda, troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 128 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti prema programu (prijavljivanje u agenciji prilikom uplate aranžmana, plaćanje na destinaciji), gradska boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od oko 2 evra po osobi po noći, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika.


HOTELI:

Lisabon: Hotel Avenida Park 3* ili sličan
Položaj: Hotel se nalazi nedaleko od trga Markiz de Pombala. Od metro stanice Parke (Parque) udaljen je 150m
Smeštaj: Sve sobe su jednostavno nameštene i sadrže velike prozore od kojih neki imaju panoramski pogled na Park Edvarda VII. Sobe su klimatizovane sa kupatilom, telefonom, TV sa satelitskim kanalima i besplatnim Wi-Fi.
Sadržaj: Hotel ima bar i restoran.
Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.
Kontakt: https://www.hotelavenidapark.com/pt/index.html

Madeira (Funšal): Dom Pedro Madeira Beach Hotel 4* ili sličan

Položaj: Hotel se nalazi istočnoj obali ostrva, u prelepom zalivu Mačiko, sa fantastičnim pogledom na more, ostrva Desertas i Ponta de Sap Lourenco. Autobuska stanica gradskog prevoza koji vozi do centra grada nalazi se na samo 2 minuta pešice od hotela. Hotel je udaljen manje od 10 minuta vožnje od aerodroma Madeira.

Smeštaj: Sve sobe su sa satelitskom televizijom, klima uređajem, telefonom, radnim stolom.
Sadržaj: Hotel poseduje prostrani bazen sa slanom vodom i ležaljkama oko bazena, besplatan internet u okviru hotela. Restoran Baia de Zarco služi sveže morske plodove i jela internacionalne kuhinje.
Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.
Kontakt: https://madeira.dompedro.com/pt/

FAKULTATIVNI  IZLETI: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje se vrši na destinaciji, isključivo u evrima. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

VAŽNE NAPOMENE:

• Organizator putovanja KONTIKI TRAVEL & SERVICE zadržava pravo da usled promene epidemioloških mera koje donose nadležni organi države Srbije, kao i država tranzita ili krajnje destinacije izvrši promenu programa putovanja. Državljanima Republike Srbije koji putuju u inostranstvo preporučujemo da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati. Od momenta objavljivanja programa putovanja do momenta realizacije putovanja, moguće su izmene uslova za realizaciju putovanja, ukidanja pojedinih mera ili uvođenja novih. S obzirom da se uslovi putovanja mogu menjati na dnevnoj bazi za realizaciju putovanja, merodavni su uslovi putovanja vazeći na dan početka putovanja. Prilikom uvođenja eventualnih novih epidemioloških mera koje ne utiču na realizaciju ugovorenog putovanja, ne može biti osnov za otkaz putovanja od strane putnika.


• Covid 19 – Uslovi ulaska u Portugaliju za državljane Srbije: Od 1. Jula 2022. Godine, ukinute su sve epidemiološke mere za ulazak u Portugaliju.


• Putnici su u obavezi da  daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.


• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.


• Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.


• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike. U cenu takođe nije uključeno obavezno međunarodno putno osiguranje.


OPŠTE NAPOMENE:


• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje, već važeći biometrijski pasoš (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja). Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje


• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 7 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.


• Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag do 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.


• Na lokalnom letu Tap Portugal dozvoljen je jedan prtljag do 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 10 kg.


• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).


• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.


USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put (u slučaju promene kursa dinara, nenaplaćeni deo podleže promeni- valutna klauzula):
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
• kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata
• preko računa
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IM-0012288, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs
                 
Program broj 2 od 01.07.2023.                           
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                                                               

Kategorija licence  A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3 

SMESTAJ MADEIRA I LISABON 3* I 4* Portugalija/Lisabon
SMESTAJ MADEIRA I LISABON 3* I 4*-
 
 

HOTELI:
Lisabon: Hotel Avenida Park 3* ili sličan
Položaj: Hotel se nalazi nedaleko od trga Markiz de Pombala. Od metro stanice Parke (Parque) udaljen je 150m
Smeštaj: Sve sobe su jednostavno nameštene i sadrže velike prozore od kojih neki imaju panoramski pogled na Park Edvarda VII. Sobe su klimatizovane sa kupatilom, telefonom, TV sa satelitskim kanalima i besplatnim Wi-Fi.
Sadržaj: Hotel ima bar i restoran.
Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.
Kontakt: https://www.hotelavenidapark.com/pt/index.html

Madeira (Funšal): Dom Pedro Madeira Beach Hotel 4* ili sličan

Položaj: Hotel se nalazi istočnoj obali ostrva, u prelepom zalivu Mačiko, sa fantastičnim pogledom na more, ostrva Desertas i Ponta de Sap Lourenco. Autobuska stanica gradskog prevoza koji vozi do centra grada nalazi se na samo 2 minuta pešice od hotela. Hotel je udaljen manje od 10 minuta vožnje od aerodroma Madeira.

Smeštaj: Sve sobe su sa satelitskom televizijom, klima uređajem, telefonom, radnim stolom.
Sadržaj: Hotel poseduje prostrani bazen sa slanom vodom i ležaljkama oko bazena, besplatan internet u okviru hotela. Restoran Baia de Zarco služi sveže morske plodove i jela internacionalne kuhinje.
Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.
Kontakt: https://madeira.dompedro.com/pt/ 


 
 
 

HOTELI:
Lisabon: Hotel Avenida Park 3* ili sličan
Položaj: Hotel se nalazi nedaleko od trga Markiz de Pombala. Od metro stanice Parke (Parque) udaljen je 150m
Smeštaj: Sve sobe su jednostavno nameštene i sadrže velike prozore od kojih neki imaju panoramski pogled na Park Edvarda VII. Sobe su klimatizovane sa kupatilom, telefonom, TV sa satelitskim kanalima i besplatnim Wi-Fi.
Sadržaj: Hotel ima bar i restoran.
Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.
Kontakt: https://www.hotelavenidapark.com/pt/index.html

Madeira (Funšal): Dom Pedro Madeira Beach Hotel 4* ili sličan

Položaj: Hotel se nalazi istočnoj obali ostrva, u prelepom zalivu Mačiko, sa fantastičnim pogledom na more, ostrva Desertas i Ponta de Sap Lourenco. Autobuska stanica gradskog prevoza koji vozi do centra grada nalazi se na samo 2 minuta pešice od hotela. Hotel je udaljen manje od 10 minuta vožnje od aerodroma Madeira.

Smeštaj: Sve sobe su sa satelitskom televizijom, klima uređajem, telefonom, radnim stolom.
Sadržaj: Hotel poseduje prostrani bazen sa slanom vodom i ležaljkama oko bazena, besplatan internet u okviru hotela. Restoran Baia de Zarco služi sveže morske plodove i jela internacionalne kuhinje.
Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.
Kontakt: https://madeira.dompedro.com/pt/ 


 

Portugal
LISABON I MADEIRA
8 dana (7 noćenja) – avionom i autobusom
Polazak: 30. septembar 2023. / Povratak: 07. oktobar 2023.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Lisabon je udobno smešten između sedam brda na severnoj strani ušća reke Težo. To je grad pun kontrasta, od savremene visokogradnje do građevina u stilu art nuvo, ima mozaične pločnike, zgrade crepova vedrih boja i srednjovekovnu mavarsku oblast Alfama. Najzapadnija je evropska prestonica i ujedno prestonica dobrih vina i fado muzike.


Madeira, ostrvo večnog proleća, rođeno iz vulkana u sred Atlantika. Turiste impresionira bujna vegetacija, šarenilo cvetova i zelenilo na liticama crnih vulkanskih stena. Magično portugalsko ostrvo smešteno duboko u Atlantiku udaljeno je od kopna Portugalije skoro 1000 km, a od najbližeg afričkog kopna oko 700 km. Opčinjava raskošna vegetacija prekrasnih 180 km obale, prelepe plaže, planinski vrhovi i putevi kao i šarmantna koloritna turistička mesta.
 

Dan 1
BELGRADE
(30.09.2023.) BEOGRAD – LISABON Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 10:45 časova ispred šaltera KonTiki. Poletanje za Lisabon u 13:15 časova (let JU490). Sletanje u Lisabon u 16:15 časova. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Komersio, Rosio, Restauradores, velika Avenida da Liberdade, spomenik Markiza de Pombal sa čuvenim parkom Edvarda VII, odakle se grad širi prema severu. U zapadnom delu grada obilazi se Park Nacija, novi deo grada nastao 1998. godine kada se u Lisabonu održala velika svetska EXPO izložba u čijoj se blizini nalazi Okenarijum sa preko 5 hiljada vrsta flore i faune iz celog sveta. U istočnom delu obilazi se istorijska četvrt Belem, odakle su kretali na svoja velika putovanja mnogi poznati moreplovci, velelepni manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima i kula Belem. Dolazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.
Dan 2
LISABON
(01.10.2023.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril (oko 8 sati). Povratak u hotel. Noćenje. Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu. Cena izleta: 70 evra po osobi.
Dan 3
FUNCHAL
(02.10.2023.) LISABON – MADEIRA (FUNŠAL) Doručak. Slobodno pre podne za individualno razgledanje grada. Transfer na aerodrom. Poletanje za Funšal, glavni grad Madeire u 16:50 časova (let TP1687). Sletanje u 18:35 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 4
FUNCHAL
(03.10.2023) FUNŠAL Doručak. Poludnevno razgledanje grada. Funšal je osnovan 1421. godine za vreme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „Najčistije evropske prestonice“, a zaljubljenicima u fudbal poznat je i kao rodni grad Kristijana Ronalda. Poseta Santa Katarina botaničkoj bašti čiji položaj pruža idealne uslove za rast bujne vegetacije i iz kojeg se pruža pogled na očaravajuči krajolik zaliva Funšal i okolne planine. Vrt broji više od 2000 egzotičnih biljaka sa svih kontinenata - orhideje, kale, magnolije, cvet rajske ptice, azaleje, bromelije, kaktusi, palme, paprati i mnoge druge vrste. Potom poseta gradskoj pijaci gde se nalaze štandovi sa cvećem, svežim voćem i povrćem, ribom i morskim plodovima Atlantika, među kojima se ističe riba „espada". Razgledanje završavamo posetom jednim od vinskih podruma Madeire i degustacijom vina. Posle podne slobodno. Noćenje.
Dan 5
FUNCHAL
(04.10.2023.) FUNŠAL Doručak. Slobodan dan ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet “Zapadna obala Madeire”. Noćenje. Naša prva stanica je u mestu Pico da Tore odakle uživamo u prekrasnom pogledu na Kamara de Lobos, atraktivno ribarsko selo poznato po terasastim rasadima banana i vinove loze. Nakon toga odlazimo do rta Kabo Girao, druge najviše morske litice na svetu, stene sa koje se pruža prekrasan pogled na zaliv Funšal. Zatim nastavljamo do živopisnog sela Ribeira Brava na jugozapadnoj obali koji je jedan od najstarijih gradova na ostrvu, a danas predstavlja turistički centar. Sledeće zaustavljanje je u Enkumeadi da biste uživali u pogledu na obe strane ostrva, pre nego što se nastavi do S.Vicentea, lepog sela smeštenog usred vulkanskih vrhova na severnoj strani ostrva. Nastavljamo do šarmantnog gradića Porto Moniz, severozapadne tačke, gde se mogu naći prirodni vulkanski bazeni za kupanje među stenovitim formacijama. Na putu nazad za Funšal prolazimo preko visokog planinskog prevoja Paul da Serra. Cena izleta: 70 evra po osobi.
Dan 6
FUNCHAL
(05.10.2023.) FUNŠAL Doručak. Slobodan dan ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet “Istočna Obala Madeira”. Noćenje. Ovo je još jedan obavezni izlet za otkrivanje lepote ovog ostrva. Izlet uključuje odlazak do Pico do Arieiro – trećeg najvišeg vrha na ostrvu (1818m) sa kojeg se pruža prekrasan pogled na okolne planine, vrhove i doline. Dolazak do mesta Ribeiro Frio i poseta bašte i ribnjaku. Dolazak do sela Santana na severnoj strani ostrva, mestu koje je jedan od glavnih simbola Madeire, poznato po tipičnim belim kućama sa slamnatim krovovima. Dolazak do vidikovca Ponta de Sao Lourenco – istočni kraj ostrva sa veličanstvenim pogledom na Atlantik. Cena izleta: 70 evra po osobi.
Dan 7
FUNCHAL
(06.10.2023.) FUNŠAL Doručak. Slobodan dan. Uveče mogućnost odlaska na fakultativnu tradicionalnu večeru uz folklorni program. Noćenje. Fakultativno oproštajna večera u tipičnom Madeira restoranu gde je glavno jelo „Espetada“ (govedina na ražnju začinjena i pečena na otvorenoj vatri) i drugi delikatesi iz kuhinje Madeire (uključena kafa i vino). Za vreme večere igraće folklorna grupa i bićete pozvani da im se pridružite u ovim tradicionalnim igrama. Uključen je autobuski transfer. Cena po osobi: 55 evra po osobi.
Dan 8
BELGRADE
(07.10.2023) FUNŠAL – LISABON – BEOGRAD Doručak (za poneti). Transfer na aerodrom. Poletanje za Lisabon u 06:00 časova (let TP1684). Dolazak u 07:40 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Beograd u 16:55h (let JU 491). Sletanje u Beograd u 21:45 časova.