LIBAN 21.09.2022.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENE: Dvokrevetne sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i rade se na upit.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom i minibusom na navedenim relacijama, aerodromske takse u trenutku pravljenja programa 135,14 evra (od toga EUR 12,00 YQ  i  EUR  28.00-YR  ne podležu refundaciji, a  takse 4.48-LG EUR, 0.98-RF EUR, EUR 16.91-RS, EUR 0.22-RS, EUR 31.98-WP, EUR 10.00-WQ, EUR 0.36-H4, EUR 0.36-H4, EUR 29.85-LB su refundabilne), smeštaj u hotelu sa  4*  zvezdice u Bejrutu (lokalna kategorizacija) u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona, transferi i razgledanja prema programu, , usluge vodiča Kontiki Travel i lokalnih vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 35usd za ceo boravak), međunarodno putno zdravstveno osiguranje, koje pokriva lečenje i Covid-19, kao i osiguranje od otkaza aranžmana koje se preporučuje, svi obavezni testovi na Covid neophodni za ulazak u navedene zemlje.

SMEŠTAJ:
Gems Aparthotel 4* - Bejrut  ili sličan www.gemshotel.com.lb

Gems Hotel nudi moderan smeštaj u srcu Bejruta, 100m od ulice Hamra, a12 min od plaže. Gosti mogu uživati u besplatnom bežičnom internetu u celom objektu. Sobe imaju TV sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima. Recepcija je na raspolaganju 24h. Hotel ima i restoran. Aerodrom Rafik Hariri je udaljen 8 km.

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE :

VIZE: Državljani Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) libansku vizu dobijaju po sletanju na aerodrom u Bejrutu i besplatna je. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Telefon ambasade Izraela u Beogradu: 011/3643-500.

VAŽNA NAPOMENA: Lica koja imaju u pasošu izraelski pečat ili vizu, ne mogu putovati u Liban!
VALUTA: Libanska funta LBP. Po zvaničnom kursu 1 Evro je približno 1.678.49 LBP, a 1 USD je 1.507,50 LBP.
KLIMA: Mesec septembar najčešće se karakteriše veoma prijatnim vremenskim uslovima, sa temperaturama preko dana od 25°-29°C,  ali se noću mogu spustiti i do 19°C.

COVID-19: Državljani Republike Srbije koji dolaze u Liban, stariji od 12 godina, moraju da urade PCR test u ovlašćenoj laboratoriji zemlje iz koje dolaze, ne stariji od 48 sati ili brzi antigenski test sa QR kodom, ne stariji od 24 časa (od vremena uzimanja uzorka do vremena putovanja).
-Izuzeti od PCR ili brzog antigenskog testa, u zemljama polaska su potpuno vakcinisani putnici, tj. oni koji su primili treću dozu bilo koje vakcine protiv COVID-19. Takođe,  putnici koji imaju dokaz da su primili dve doze vakcine ili kompletnu dozu koja se sastoji od jedne doze, ukoliko period primanja poslednje doze nije stariji od 6 meseci. Putnici koji su  putovali iz Libana i vraćaju se u roku od jedne nedelje izuzimaju se od obavljanja PCR ili antigenskog testa u zemljama polaska. Na stranici Ministarstva zdravlja Libana https://moph.gov.lb/en/MoPHPASS se mogu naći dodatne informacije. 
-Sve eventualne izmene u uslovima ulaska u Liban moguće je proveriti na zvaničnom sajtu Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje, a informacije od značaja za putnike u medjunarodnom saobraćaju na: https://www.zdravlje.gov.rs/tekst/355298/informacije-od-znacaja-za-putnike-u-medjunarodnom-saobracaju-ulazak-u-republiku-srbiju.php 

PRIJAVLJIVANJE I UPLATA AKONTACIJE DO 10. JULA 2022. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompaniji i stranom partneru. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

OPŠTE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 20 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta po danima, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima  ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
• Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put (u slučaju promene kursa dinara, nenaplaćeni deo podleže promeni- valutna klauzula):
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
• kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata
• preko računa
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IM – 0008717, pocev od 01.10. 2021. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 1 od 25.05. 2022. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                                                                                               
Kategorija licence  A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3 

SMESTAJ LIBAN Liban/Bejrut
SMESTAJ LIBAN-
 
 

Hotel na turi po Libanu


   
 

Gems Aparthotel 4* - Bejrut ili sličan www.gemshotel.com.lb

Gems Hotel nudi moderan smeštaj u srcu Bejruta, 100m od ulice Hamra, a12 min od plaže. Gosti mogu uživati u besplatnom bežičnom internetu u celom objektu. Sobe imaju TV sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima. Recepcija je na raspolaganju 24h. Hotel ima i restoran. Aerodrom Rafik Hariri je udaljen 8 km.
 


 
 
 

Hotel na turi po Libanu


   
 

Gems Aparthotel 4* - Bejrut ili sličan www.gemshotel.com.lb

Gems Hotel nudi moderan smeštaj u srcu Bejruta, 100m od ulice Hamra, a12 min od plaže. Gosti mogu uživati u besplatnom bežičnom internetu u celom objektu. Sobe imaju TV sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima. Recepcija je na raspolaganju 24h. Hotel ima i restoran. Aerodrom Rafik Hariri je udaljen 8 km.
 


 

LIBAN
7 dana (6 noćenja)- avionom i minibusom
Polazak: 21. septembar 2022. / Povratak: 27. septembar 2022.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

Liban je mediteranska zemlja na raskršću Bliskog istoka i Zapada, hrišćanstva i islama, i tradicionalnog i modernog. Poznat je po odličnoj nacionalnoj kuhinji, lepim plažama i najlepšem gradu na Bliskom istoku- Bejrutu. Liban je blagosloven predivnim planinskim pejzažima, veličanstvenim drevnim ruševinama i gostoljubivim ljudima. Nagradjuje putnika hranom za dušu i praznikom za čula i želudac.

Dan 1
BELGRADE
(21.09.2022.) BEOGRAD–ATINA–BEJRUT Sastanak putnika na aerodromu „NikolaTesla" kod šaltera KonTiki u 17:00 časova. Poletanje za Atinu u 19:20 časova (let A3 977). Sletanje u 21:55 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Bejrut u 23:55 časova (Let A3 946).
Dan 2
BEIRUT
(22.09.2022.) BEJRUT Sletanje u 01:50 časova. Transfer autobusom do hotela. Smeštaj u hotelu. Posle doručka i odmora, polazak na razgledanje prestonice Libana, znanog kao „Pariz Bliskog istoka“. Bejrut je grad naglašenih kontrasta, na granici istoka i zapada. Slobodoljubiv i demokratski evropski duh se u njemu uspešno kombinuje sa vekovnim arapskim tradicijama. Razgledanje srca Bejruta – Hamre, glavnog trgovačkog i finasijskog kvarta grada. U njegovom centru je Trg Etual odakle se ulice zvezdasto šire u različitim pravcima kao i Parlament, druge javne gradjevine i Crkva Svetog Djordja. Ručak. Odlazak do „Golubijih stena“ udaljenih svega nekoliko desetina metara od obale (Korniša), za koje su vezane različite legende. U centru grada je i „Veliki dvorac“ poslednja rezidencija otomanskih vlasti kao i najčuvenija Džamija Al Amin. Obilazak Nacionalnog muzeja. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 3
BEIRUT
(23.09.2022.) BEJRUT- PEĆINA DŽEITA- HARISA- BIBLOS- BEJRUT Doručak. Odlazak na celodnevno razgledanje sa uključenim ručkom. Poseta Džeiti, poznatoj po svojoj pećini, jednoj od najznačajnijih prirodnih lepota Libana koja se nalazila u finalu na izboru za sedam svetskih čuda prirode. Pećina je stara više hiljada godina i smatra se jednom od najlepših na svetu. Polazak za Harisu. Po dolasku odlazak žičarom do statue Bogorodice odakle se pruža predivan pogled na Bejrut i zaliv Žunije. Nastavak vožnje ka Biblosu, šarmantnom gradiću sa velikom istorijom. Grad Ozirisa i Adonisa, po kome je i Biblija dobila ime. Smatra se najstarijim nastanjenim gradom na svetu. Još jedan od gradova na listi kulturne baštine UNESCO. Povratak u Bejrut. Noćenje.
Dan 4
BEIRUT
(24.09.2022.) BEJRUT-BALBEK-ANŽAR-KSARA-BEJRUT Doručak. Odlazak na celodnevno razgledanje sa uključenim ručkom. Vožnja kroz plodnu dolinu Beka i poseta najčuvenijeg antičkog lokaliteta Balbeka. Grad leži na visini od 1.150 m.n.v. i upisan je u listu kulturne baštine UNESCO. Obilazak hramova posvećenih Jupiteru, Bahusu i Veneri. Nastavak putovanja i poseta mestu Anžar, sagrađenom u 8. veku od dinastije Umajad, na kome se sada nalaze ostaci palata, lukova, rezidencija, takođe na listi kulturne baštine UNESCO. Odlazak do vinarije Ksara i degustacija čuvenog libanskog vina. Povratak u Bejrut. Noćenje.
Dan 5
BEIRUT
(25.09.2022.) BEJRUT-SIDON-TIR-MAGDUŠ-BEJRUT Doručak. Odlazak na celodnevno razgledanje tri grada sa uključenim ručkom: Sidona, Tira i Magduša. Sidon je najveći i najtajanstvenijeg grad južnog Libana, jedan od najstarijih feničanskih gradova. U gradu Tiru, koji je pod zaštitom UNESCO-a, se i danas mogu videti dobro sačuvani ostaci kolosalnog hipodroma, jednog od najvećih u istočnim delovima rimske imperije. Ostaci profane arhitekture odlično urađenih kupatila pokazuju koliko je Tir bio elegantan i moćan grad nekada. Magduš je poznat po Kuli gospe Mantare, koja je sagradjena iznad pećine za koju se veruje da je mesto večnog počinka Device Marije. Povratak u Bejrut. Noćenje.
Dan 6
BEIRUT
(26.09.2022.) BEJRUT-BEJTEDIN-DIR EL KAMAR-BEJRUT Doručak. Odlazak do gradića Bejtedin gde je sačuvana palata iz 19. Veka. Nastavak vožnje do Dir el Kamara. Obilazak muzeja, crkve i karavan saraja. Ručak. Povratak u Bejrut. Noćenje.
Dan 7
BELGRADE
(27.09.2022.) BEJRUT–ATINA–BEOGRAD. Rano ujutru transfer na aerodrom. Poletanje za Atinu u 04:30 časova (let A3 947). Sletanje u 06:30 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Beograd u 08:00 časova (Let A3 976). Sletanje u 08:40 časova.