LIBAN 20. MART 2019.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

NAPOMENE: Dvokrevetne sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i rade se na upit.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelu sa  4* u Bejrutu (ili sličnim po lokalnoj kategorizacij) na bazi polupansiona, transferi i razgledanja prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič iz Beograda).

U cenu putovanja nije uključeno: Avio-takse u iznosu od 106.7 evra, koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi: 12.00 YQ evra i refundabilnih: 0.98 RF, 16.72 RS, 0.22 RS, 4.48 LG, 31.98 WP, 10.00 WQ, 0.35 H4, 0.35 H4, 29.62 LB evra (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), troškovi web check-in i čekiranja na aerodromu kao i izbor željenog sedišta na letu, dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 35usd za ceo boravak), međunarodno putno osiguranje.

HOTEL:

Gems Aparthotel 4* - Bejrut http://gemshotel.com.lb/ ili sličan
Gems Hotel nudi moderan smeštaj u srcu Bejruta, 100m od ulice Hamra, a12 min od plaže. Gosti mogu uživati u besplatnom bežičnom internetu u celom objektu. Sobe imaju TV sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima. Recepcija je na raspolaganju 24h. Hotel ima i restoran. Aerodrom Rafik Hariri je udaljen 8 km.

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE :

VIZE: Državljani Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) libansku vizu dobijaju po sletanju na aerodrom u Bejrutu i besplatna je. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Telefon ambasade Izraela u Beogradu: 011/3643-500.

PAŽNJA: Ženske osobe do 25 godina starosti prilikom prijavljivanja obavezno to moraju naglasiti službeniku agencije.
VAŽNA NAPOMENA: Lica koja imaju u pasošu izraelski pečat ili vizu, ne mogu putovati u Liban!
VALUTA: Libanska funta LBP. Po zvaničnom kursu 1 Evro je približno 1,745.33 LBP, a 1 USD je 1,507.50 LBP.
KLIMA: Mesec mart najčešće se karakteriše veoma prijatnim vremenskim uslovima, sa temperaturama preko dana od 20°-29°C,  ali se noću mogu spustiti i do 15°C.
 
PRIJAVLJIVANJE I UPLATA AKONTACIJE DO 31. DECEMBRA 2018. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompaniji i stranom partneru. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

VAŽNE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Osiguranje od otkaza putovanja se preporučuje.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta predviđenih programom podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
•Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najmanje 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno ali se preporučuje.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
 

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)
 
U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 01. Februar 2019.                            KonTiki TRAVEL & Service d.o.o, Beograd, Kolarčeva 3.
Program broj  4.                                                             Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

SMESTAJ LIBAN Liban/Bejrut
SMESTAJ LIBAN-
 
 

Gems Aparthotel 4* - Bejrut http://gemshotel.com.lb/ ili sličan

Gems Hotel nudi moderan smeštaj u srcu Bejruta, 100m od ulice Hamra, a12 min od plaže. Gosti mogu uživati u besplatnom bežičnom internetu u celom objektu. Sobe imaju TV sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima. Recepcija je na raspolaganju 24h. Hotel ima i restoran. Aerodrom Rafik Hariri je udaljen 8 km.
 


   
 

Hotel na turi po Libanu


 
 
 

Gems Aparthotel 4* - Bejrut http://gemshotel.com.lb/ ili sličan

Gems Hotel nudi moderan smeštaj u srcu Bejruta, 100m od ulice Hamra, a12 min od plaže. Gosti mogu uživati u besplatnom bežičnom internetu u celom objektu. Sobe imaju TV sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima. Recepcija je na raspolaganju 24h. Hotel ima i restoran. Aerodrom Rafik Hariri je udaljen 8 km.
 


   
 

Hotel na turi po Libanu


 

LIBAN
8 dana (7 noćenja)- avionom
Polazak: 20.mart 2019. / Povratak: 27.mart 2019.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Liban je mediteranska zemlja na raskršću Bliskog istoka i Zapada, hrišćanstva i islama, i tradicionalnog i modernog. Poznat je po odličnoj nacionalnoj kuhinji, lepim plažama i najlepšem gradu na Bliskom istoku- Bejrutu.. Liban je blagosloven predivnim planinskim pejzažima, veličanstvenim drevnim ruševinama i gostoljubivim ljudima. Nagradjuje putnika hranom za dušu i praznikom za čula i želudac.
 

Dan 1
BELGRADE
(20.03.2019.) BEOGRAD–ATINA–BEJRUT Sastanak putnika na aerodromu „NikolaTesla" kod šaltera KonTiki u 12:25 časova. Poletanje za Atinu u 14:25 časova (let A3 977). Sletanje u 17:20 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Bejrut u 23:55 časova (Let A3 936).
Dan 2
BEIRUT
(21.03.2019.) BEJRUT Sletanje u 01:50 časova. Transfer autobusom do hotela. Smeštaj u hotelu. Doručak. Posle odmora, polazak na razgledanje prestonice Libana, znanog kao „Pariz Bliskog istoka“. Bejrut je grad naglašenih kontrasta, na granici istoka i zapada. Slobodoljubiv i demokratski evropski duh se u njemu uspešno kombinuje sa vekovnim arapskim tradicijama. Razgledanje srca Bejruta – Hamre, glavnog trgovačkog i finasijskog kvarta grada. U njegovom centru je Trg Etual odakle se ulice zvezdasto šire u različitim pravcima kao i Parlament, druge javne gradjevine i Crkva Svetog Djordja. Odlazak do „Golubijih stena“ udaljenih svega nekoliko desetina metara od obale (Korniša), za koje su vezane različite legende. U centru grada je i „Veliki dvorac“ poslednja rezidencija otomanskih vlasti kao i najčuvenija Džamija Al Amin. Obilazak Nacionalnog muzeja. Večera sa folklornim programom. Noćenje.
Dan 3
BEIRUT
(22.03.2019.) BEJRUT-KEDROVE ŠUME-BHAREH-KOZHAJ-BEJRUT Doručak. Odlazak na celodnevno razgledanje sa uključenim ručkom. Obilazak severa Libana. Odlazak do rezervata gde se nalaze ostaci nekad velike kedrove šume koja se spominje u Starom zavetu. Neka stabla stara su i više od 1000 godina. U Bharehu obilazak muzeja, koji je prvobitno bio manastir, gde su izložena dela i knjige čuvenog, svetski poznatog libanskog pisca i poete Gibran Kalil Gibrana, Zatim poseta manastiru Kozhaj. Povratak u Bejrut. Noćenje.
Dan 4
BEIRUT
(23.03.2019.) BEJRUT-BALBEK-ANŽAR-KSARA-BEJRUT Doručak. Odlazak na celodnevno razgledanje sa uključenim ručkom. Vožnja kroz plodnu dolinu Beka i poseta najčuvenijeg antičkog lokaliteta Balbeka. Grad leži na visini od 1.150 m.n.v. i upisan je u listu kulturne baštine UNESCO. Obilazak hramova posvećenih Jupiteru, Bahusu i Veneri. Nastavak putovanja i poseta mestu Anžar, sagrađenom u 8. veku od dinastije Umajad, na kome se sada nalaze ostaci palata, lukova, rezidencija, takođe na listi kulturne baštine UNESCO. Odlazak do vinarije Ksara i degustacija čuvenog libanskog vina. Povratak u Bejrut. Noćenje.
Dan 5
BEIRUT
(24.03.2019.) BEJRUT- PEĆINA DŽEITA- HARISA- BIBLOS- BEJRUT Doručak. Odlazak na celodnevno razgledanje sa uključenim ručkom. Poseta Džeiti, poznatoj po svojoj pećini, jednoj od najznačajnijih prirodnih lepota Libana koja se nalazila u finalu na izboru za sedam svetskih čuda prirode. Pećina je stara više hiljada godina i smatra se jednom od najlepših na svetu. Polazak za Harisu. Po dolasku odlazak žičarom do statue Bogorodice odakle se pruža predivan pogled na Bejrut i zaliv Žunije. Nastavak vožnje ka Biblosu, šarmantnom gradiću sa velikom istorijom. Grad Ozirisa i Adonisa, po kome je i Biblija dobila ime. Smatra se najstarijim nastanjenim gradom na svetu. Još jedan od gradova na listi kulturne baštine UNESCO. Povratak u Bejrut. Noćenje.
Dan 6
BEIRUT
(25.03.2019.) BEJRUT-SIDON-TIR-MAGDUŠ-BEJRUT Doručak. Odlazak na celodnevno razgledanje tri grada: Sidona, Tira i Magduša, sa uključenim ručkom. Sidon je najveći i najtajanstvenijeg grad južnog Libana, jedan od najstarijih feničanskih gradova. U gradu Tiru, koji je pod zaštitom UNESCO-a, se i danas mogu videti dobro sačuvani ostaci kolosalnog hipodroma, jednog od najvećih u istočnim delovima rimske imperije. Ostaci profane arhitekture odlično urađenih kupatila pokazuju koliko je Tir bio elegantan i moćan grad nekada. Magduš je poznat po Kuli gospe Mantare, koja je sagradjena iznad pećine za koju se veruje da je mesto večnog počinka Device Marije. Povratak u Bejrut. Noćenje.
Dan 7
BEIRUT
(26.03.2019.) BEJRUT-BEJTEDIN-DIR EL KAMAR-BEJRUT Doručak. Odlazak do gradića Bejtedin gde je sačuvana palata iz 19. Veka. Nastavak vožnje do Dir el Kamara. Obilazak muzeja, crkve i karavan saraja. Ručak. Povratak u Bejrut. Noćenje.
Dan 8
BELGRADE
(27.03.2019.) BEJRUT–ATINA–BEOGRAD. Rano ujutru transfer na aerodrom. Poletanje za Atinu u 04:15 časova (let A3 937). Sletanje u 06:15 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Beograd u 12:45 časova (Let A3 976). Sletanje u 13:40 časova.