KUBA - TURA I ODMOR U VARADERU 19.03.2023.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Napomena: Rezervacije jednokrevetnih i trokrevetnih soba mogu se dobiti isključivo na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem se ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.


Jedinstvena cena putovanja obuhvata: avionski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Havana-Istanbul-Beograd, aerodromske takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 429,14 eur, (EUR 342.00-YR (nerefundabilna), EUR 0.98-RF, EUR 17.13-RS, 0.22-RS, EUR 4.48-LG, EUR 10.00-TR, EUR 25,25-CU, EUR 29.08-Q5), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* u Havani na bazi 3 noćenja sa doručkom, u hotelu sa 4* u Trinidadu na bazi 2 noćenja, usluga “sve uključeno” i u hotelu sa 5* u Varaderu na bazi 4 noćenja, usluga “sve uključeno”, sva razgledanja prema programu, večera u u restoranu “La Bodeguita del Medio”, jedan koktel u Floridita baru i jedan u muzeju ruma, jedan autentičan ručak tokom razgledanja, autobuski transferi, usluge našeg licenciranog vodiča koji ide sa grupom iz Beograda (kao i usluge lokalnog vodiča na destinaciji), troškovi organizovanja i vođenja putovanja, Konačan iznos avio taksi podložan je promeni i utrvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti, međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje pokriva i Covid 19.


Važna napomena:
Državljani Republike Srbije mogu da uđu u Republiku Kubu, bez dodatnih potvrda o vakcinaciji i bez PCR testa. Na međunarodnim aerodromima vršiće se nasumični antigenski test. (Od 6. aprila ulazak na Kubu, u vezi sa Kovid -19, je slobodan. Nije potreban PCR test niti potvrda vo vakcinaciji).

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVE I UPLATE JE DO 19.12.2022 G. ILI DO POPUNE MESTA

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.


Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon  011 / 2098-000.


HOTELI:

HAVANA: MEMORIES MIRAMAR LA HABANA 4* ili sličan            http://www.memoriesresorts.com/en/resort/havana.aspxml
Hotel se nalazi u Petoj aveniji luksuzne zone Miramar, koja predstavlja diplomatski i rezidencijalni deo grada. Smešten je u okruženju ambasada i luksuznih vila i udaljen 15 km od međunarodnog aerodroma “Hose Marti” i 10 minuta vožnje od kolonijalnog centra Havane. Ispunjava sve uslove za ugodan boravak. Gostima su na raspolaganju dva restorana: “Vuelta del Mundo” internacionalne kuhinje i “El Patio” u kome se služe francuski i karipski specijaliteti, bar, snek bar pored bazena, otvoreni bazen, sauna, džakuzi, fitnes centar, igralište za decu, stolovi za stoni tenis, tereni za odbojku i skvoš, i pristup internetu. U večernjim časovima se u lobi baru organizuje muzički program. U sklopu hotela se nalaze 427 prostrane sobe sa telefonom, TV-om, klimatizacijom, mini-barom, sefom i potpuno opremljenim kupatilom.

TRINIDAD: MEMORIES TRINIDAD DEL MAR 4* ili sličan
https://www.memoriesresorts.com/resort/memories-trinidad-del-mar
Hotel se nalazi na plaži Ankon, nedaleko od centra Trinidada. Gostima su na raspolaganju veliki otvoreni bazen, mini klub za decu, fitnes centar sa saunom i teniske terene. Sve sobe su klimatizovane sa satelitskom televizijom, sa balkonom ili terasom, imaju klima uređaj, mini bar, sef, datelitski TV, sopstveno kupatilo i fen za kosu. Usluga “sve uključeno” podrazumeva uključene obroke, snek i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana u restoranima i barovima.

VARADERO: GRAND MEMORIES VARADERO 5* (ocena Kontikija 4+*) ili sličan
http://www.memoriesresorts.com/en/resort/grand-memories.aspx
Hotel se nalazi u Varaderu, 2 km od ekološkog rezervata Varaikakos i 4 km od Delfinarijuma. Gostima su na raspolaganju dva otvorena bazena sa barom, teretana, sauna, dečji klub, teren za tenis, stoni tenis, bilijar, 7 restorana…wifi je dostupan u lobiju uz doplatu. Sobe imaju TV, sef, balkon, fen, peglu, mini bar i klima uređaj. Usluga “sve uključeno” podrazumeva uključene obroke, snek i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana u restoranima i barovima.

FAKULTATIVNI IZLETI: Prijava i uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, u dogovoru sa vodičem. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Iz Havane:
KABARE TROPIKANA: Uživajte u predstavi iz boljeg ugla, bliže sceni. Posetite krunski dragulj noćnog života Havane! Zauzmite najbolja mesta i uživate u živoj kubanskoj muzici, zamršenoj koreografiji i živopisnim kostimima kabarea Tropicana. Od otvaranja 1939. godine, ova predstava na otvorenom privlači posetioce iz celog sveta i nastavlja da zabavlja. Plesači će vas izvući iz svog mesta i krenuti uz zvuke autentične kubanske muzike kao što su salsa, bolero, mambo i još mnogo toga. Cena se kreće od 100 do 150 usd u zavisnosti da li je uključena večera i prevoz.

Iz Varadera:

KATAMARAN

Celodnevni izlet. Transfer autobusom do luke Gaviota. Ukrcavanje na katamaran i vožnja do bazena, gde se gostima pruža prilika da se slikaju sa delfinima. Nastavak vožnje do ostrva Cayo Blanco; ručak (uključen u cenu izleta) i kupanje. U povratku kupanje na koralnom grebenu gde se dobijaju maske i peraja za posmatranje podvodnog sveta kubanske obale. (cena po osobi 100 usd)

JEEP SAFARI (ECO TOUR)

Celodnevna nezaboravna avantura. Vožnja džipom seoskim putevima kroz kubansku savanu; prolazak kroz polja šećerne trske. Pauza kod Saturnove pećine i mogućnost kupanja u prohladnoj slatkoj vodi. Vožnja broda rekom Kanimar. Ručak na seoskom ranču. Pauza za jahanje konja ili bikova, i vožnju biciklom po jezeru… Prolazak kroz Matanzas, glavni grad istoimene provincije. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. (cena po osobi 85 usd)

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE:


• Građanima Srbije nije potrebna ulazna viza za Kubu. Molimo putnike koji nisu državljani Republike Srbije da provere u Kubanskoj ambasadi u Beogradu neophodnost posedovanja vize za ulazak na Kubu: 011/36 92 441.

• Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
• Pasoš mora imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
• Kuba je zemlja u kojoj je uobičajeno i obavezno davanje bakšiša za usluge u hotelima, restoranima, autobusima…
• Na letovima Turskish Airlines-a je dozvoljen 1 prtljag do 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 7kg. Dozvoljeni ručni prtljag na ovim letovima mora biti maksimalnih dimenzija 55cm x 35 cm x 25 cm (uključujući ručku, točkiće i džepove) do 7kg težine. Napominjemo da u ručnom prtljagu nije dozvoljeno nositi oštre predmete i tečnost.
• Lokalno vreme je minus 6 sati u odnosu na vreme u Srbiji.
• Struja je 220 volti.
• Novac. Lokalna valuta je nacionalni pesos (turisti koriste za plaćanje dolare)

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije  na dan uplate.


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).


• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.


• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.


• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.


• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
•kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi broj IM-0012288, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd . Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail : office@globos.rs 


Program broj 1 od 23.11.2022.                                     
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.     

Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 

SMESTAJ KUBA Kuba/Havana
SMESTAJ KUBA-
 
 

Spisak hotela na turi po Kubi


   
 

HOTELI:
 

HAVANA: MEMORIES MIRAMAR LA HABANA 4* ili sličan http://www.memoriesresorts.com/en/resort/havana.aspxml
Hotel se nalazi u Petoj aveniji luksuzne zone Miramar, koja predstavlja diplomatski i rezidencijalni deo grada. Smešten je u okruženju ambasada i luksuznih vila i udaljen 15 km od međunarodnog aerodroma “Hose Marti” i 10 minuta vožnje od kolonijalnog centra Havane. Ispunjava sve uslove za ugodan boravak. Gostima su na raspolaganju dva restorana: “Vuelta del Mundo” internacionalne kuhinje i “El Patio” u kome se služe francuski i karipski specijaliteti, bar, snek bar pored bazena, otvoreni bazen, sauna, džakuzi, fitnes centar, igralište za decu, stolovi za stoni tenis, tereni za odbojku i skvoš, i pristup internetu. U večernjim časovima se u lobi baru organizuje muzički program. U sklopu hotela se nalaze 427 prostrane sobe sa telefonom, TV-om, klimatizacijom, mini-barom, sefom i potpuno opremljenim kupatilom.

TRINIDAD: MEMORIES TRINIDAD DEL MAR 4* ili sličan
https://www.memoriesresorts.com/resort/memories-trinidad-del-mar
Hotel se nalazi na plaži Ankon, nedaleko od centra Trinidada. Gostima su na raspolaganju veliki otvoreni bazen, mini klub za decu, fitnes centar sa saunom i teniske terene. Sve sobe su klimatizovane sa satelitskom televizijom, sa balkonom ili terasom, imaju klima uređaj, mini bar, sef, datelitski TV, sopstveno kupatilo i fen za kosu. Usluga “sve uključeno” podrazumeva uključene obroke, snek i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana u restoranima i barovima.

VARADERO: GRAND MEMORIES VARADERO 5* (ocena Kontikija 4+*) ili sličan
http://www.memoriesresorts.com/en/resort/grand-memories.aspx
Hotel se nalazi u Varaderu, 2 km od ekološkog rezervata Varaikakos i 4 km od Delfinarijuma. Gostima su na raspolaganju dva otvorena bazena sa barom, teretana, sauna, dečji klub, teren za tenis, stoni tenis, bilijar, 7 restorana…wifi je dostupan u lobiju uz doplatu. Sobe imaju TV, sef, balkon, fen, peglu, mini bar i klima uređaj. Usluga “sve uključeno” podrazumeva uključene obroke, snek i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana u restoranima i barovima.
 


 
 
 

Spisak hotela na turi po Kubi


   
 

HOTELI:
 

HAVANA: MEMORIES MIRAMAR LA HABANA 4* ili sličan http://www.memoriesresorts.com/en/resort/havana.aspxml
Hotel se nalazi u Petoj aveniji luksuzne zone Miramar, koja predstavlja diplomatski i rezidencijalni deo grada. Smešten je u okruženju ambasada i luksuznih vila i udaljen 15 km od međunarodnog aerodroma “Hose Marti” i 10 minuta vožnje od kolonijalnog centra Havane. Ispunjava sve uslove za ugodan boravak. Gostima su na raspolaganju dva restorana: “Vuelta del Mundo” internacionalne kuhinje i “El Patio” u kome se služe francuski i karipski specijaliteti, bar, snek bar pored bazena, otvoreni bazen, sauna, džakuzi, fitnes centar, igralište za decu, stolovi za stoni tenis, tereni za odbojku i skvoš, i pristup internetu. U večernjim časovima se u lobi baru organizuje muzički program. U sklopu hotela se nalaze 427 prostrane sobe sa telefonom, TV-om, klimatizacijom, mini-barom, sefom i potpuno opremljenim kupatilom.

TRINIDAD: MEMORIES TRINIDAD DEL MAR 4* ili sličan
https://www.memoriesresorts.com/resort/memories-trinidad-del-mar
Hotel se nalazi na plaži Ankon, nedaleko od centra Trinidada. Gostima su na raspolaganju veliki otvoreni bazen, mini klub za decu, fitnes centar sa saunom i teniske terene. Sve sobe su klimatizovane sa satelitskom televizijom, sa balkonom ili terasom, imaju klima uređaj, mini bar, sef, datelitski TV, sopstveno kupatilo i fen za kosu. Usluga “sve uključeno” podrazumeva uključene obroke, snek i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana u restoranima i barovima.

VARADERO: GRAND MEMORIES VARADERO 5* (ocena Kontikija 4+*) ili sličan
http://www.memoriesresorts.com/en/resort/grand-memories.aspx
Hotel se nalazi u Varaderu, 2 km od ekološkog rezervata Varaikakos i 4 km od Delfinarijuma. Gostima su na raspolaganju dva otvorena bazena sa barom, teretana, sauna, dečji klub, teren za tenis, stoni tenis, bilijar, 7 restorana…wifi je dostupan u lobiju uz doplatu. Sobe imaju TV, sef, balkon, fen, peglu, mini bar i klima uređaj. Usluga “sve uključeno” podrazumeva uključene obroke, snek i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana u restoranima i barovima.
 


 

KUBA
TURA I ODMOR U VARADERU

HAVANA-SIENFUEGOS-TRINIDAD-
SANTA KLARA-VARADERO

Polazak: 19. mart 2023. / Povratak: 30. mart 2023.
(12 dana / 9 noćenja) – avionom i autobusom 


FIRST MINUT POPUST OD 100 € PO OSOBI ZA UPLATE DO 15. DECEMBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Kuba je za sve narode sveta izuzetno atraktivna destinacija. Gotovo sve sa čime se sreću na Kubi je izuzetno. Bogata prošlost u kojoj su jedni pored drugih našli mesto španski konkvistadori, karipski gusari, crni robovi, belosvetski trgovci, američki magnati i mafijaši, domaći diktatori i revolucionari. Čudesni gradovi u čijim se zdanjima često sreću uspele kombinacije različitih stilova, među kojima se naročito ističe Havana – istovremeno velegradski dinamična i starinski romantična - sa svojom kolonijalnom arhitekturom. Kubanci su uvek nasmejani, prijateljski raspoloženi, dobro informisani i obrazovani. Čine sve da mnogobrojne strance iznenade i razvesele. Raskošna priroda sa dugim peščanim plažama koje zapljuskuje toplo, tirkiznoplavo more i bujna vegetacija koja krasi parkove, vrtove i bašte i ispunjava vazduh aromatičnim mirisom.
 

Dan 1
BELGRADE
(19.03.2023.) BEOGRAD – ISTANBUL Sastanak putnika sa predstavnikom naše agencije kod šaltera KonTiki Travela na aerodromu “Nikola Tesla” u 18:00 časova. Poletanje za Istanbul u 20:20 časova (let TK 1084).
Dan 2
HAVANA
(20.03.2023.) ISTANBUL – HAVANA Dolazak 00:05 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Havanu u 02:05 časova (let TK 183). Dolazak u 07:45 časova. Po obavljanju pasoških i carinskih formalnosti transfer autobusom do hotela. Smeštaj. Posle podne obilazak stare Havane. Večera u u restoranu “La Bodeguita del Medio”. Potom odlazak do tvrđave San Karlos de la Kabanja. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 3
HAVANA
(21.03.20223.) HAVANA Doručak. Celodnevni obilazak Havane. Polazak na turu “Stazama Hemingveja”: poseta njegovog imanja/muzeja “La Vigia” Nastavak i obilazak stare Havane i šetnja živopisnim ulicama koje još uvek čuvaju stari šarm Kube. Obilaze se, izmedju ostalog, Trg Revolucije, Trg sa Katedralom, Trg oružja i Trg Franje Asiškog. Koktel u Floridita baru. U toku slobodnog vremena, predlog posete pijace suvenira. Povratak u hotel. Mogućnost fakultativnog izleta Tropicana show. Noćenje.
Dan 4
HAVANA
(22.03.20223.) HAVANA Doručak. Poludnevno razgledanje moderne Havane, obilazak vladinih zgrada iz 60-tih godina i spomenike posvećene nacionalnim herojima, kao Hoze Marti na trgu Revolucije i Čegevare. Obilazak muzeja ruma. Uključen jedan koktel. Nakon toga odlazak do Nasional hotela, koji se smatra simbolom istorije, kulture i kubanskog identiteta (uključen jedan koktel). Povratak u hotel. Slobodno vreme za samostalno upoznavanje Havane. Noćenje.
Dan 5
TRINIDAD
(23.03.20223.) HAVANA – GUAMA – SIENFUEGOS – TRINIDAD Doručak. Rano ujutru polazak za Trinidad. Vožnja kroz živopisne pejzaže. Dolazak do istorijski važnog regiona oko Zaliva Svinja, u kome se 1961. godine dogodio pokušaj invazije Kube od strane disidenata i CIA-e. Poseta najvećeg zaštićenog prirodnog rezervata na teritoriji Karibskog mora – močvare Zapata u kojem se nalazi farma krokodila, mesto gde su ove praistorijske vrste našle dom. Autentičnu kubanski ručak (uključen u cenu). Posle podne dolazak u Sienfuegos, „Bisera juga“, grada koji su osnovali Francuzi u 1815.godine i ostavili svoj pečat kroz šarmantru i elegantnu kolonijalnu arhitekturu, što ga razlikuje od ostalih mesta na Kubi. Panoramsko razgledanje između ostalog obuhvata delove grada Malekon, Prado, Punta Gorda. Šetnja istorijskim jezgrom grada koje je pod zaštitom UNESCO-a. Dolazak u Trinidad. Smeštaj u hotel Memories Trinidad del Mar na bazi „sve uključeno“. Noćenje.(18.05.2022.) HAVANA Doručak. Poludnevno razgledanje moderne Havane, obilazak vladinih zgrada iz 60-tih godina i spomenike posvećene nacionalnim herojima, kao Hoze Marti na trgu Republike i Čegevare. Obilazak muzeja ruma. Uključen jedan koktel. Pauza za ručak (nije uključen). Nakon toga odlazak do Nasional hotela, koji se smatra simbolom istorije, kulture i kubanskog identiteta. Povratak u hotel. Slobodno vreme za samostalno upoznavanje Havane. Noćenje.
Dan 6
TRINIDAD
(24.03.20223.) TRINIDAD Doručak. Polazak na razgledanje Trinidada. Osnovan je 23. decembra 1514. godine, od strane Dijega Velaskeza de Kuelara, nazvan „Villa de la Santisima Trinidad”. Jedan je od najbolje očuvanih gradova na Karibima, i iz vremena kada je trgovina šećerom bila glavna industrija ovog regiona. Šetnja po starom istorijskom jezgru grada. Njegove kaldrmisane ulice i šarena arhitektura pomažu vam da imate uvid u život najmoćnijih zemljoposednika pre mnogo, mnogo godina. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.
Dan 10
VARADERO
(26–28.03.2023.) VARADERO Boravak u hotelu na bazi "sve uključeno". Slobodni dani za kupanje, sunčanje i razonodu. Za vreme boravka u Varaderu mogucnost organizovanja raznovrsnih fakultativnih izleta. Noćenja.
Dan 11
ISTANBUL
(29.03.2023.) VARADERO HAVANA – ISTANBUL Doručak. Tranfer na aerodrom. Poletanje za Istanbul u 09:15 časova. (let TK 183). Obroci u avionu.
Dan 12
BELGRADE
(30.03.2023.) ISTANBUL – BEOGRAD Sletanje u Istanbul u 10:10 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 19:50 časova (let TK 1083) Sletanje u 19:30 časova.