KOSTARIKA NOVEMBAR

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini, a njihova rezervacija se vrši upit.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: povratnu avio kartu u ekonomskoj klasi na relaciji : Budimpešta– San Hose  – Budimpešta (sa jednim presedanjem i uračunatim svim taksama i prtljagom) ; avionske takse koje u ovom trenutku ukupno iznose 395 EUR (EUR 200 YR (nerefundabilna), EUR 34.00YQ, EUR10.00YR 5.00FE EUR 53.01HU EUR;EUR 350.84XT, 16.58CJ EUR, 19.00RN EUR, 1.89A1 EUR, 25.47B1,EUR 11.80FS, EUR 2.94IK, EUR 14.15NW); privatan transfer na relaciji Beograd- Budimpešta aerodorm- Beograd ; sve transfere prema planu i programu putovanja u klimatizovanim vozilima; smeštaj u hotelima na bazi 12 noćenja sa doručkom(švedski sto ili kontinentalni) prema planu i programu putovanja (sobe 1/2 );obilazak vulkana Poas, degustaciju kafe Doka uz doručak i ručak u La Paz Gardenu; obilazak NP Manual Antonio u pratnji stučnog vodiča-biologa; ulaznica za “Salvatura park” i obilazak visećih mostova u pratnji biologa; ulazak u Rio Celeste NP; izlete i ulaznice koji nisu navedeni kao fakultativni; troškove organizacije putovanja; usluge lokalnog vodiča na svim izletima na destinaciji kao i usluge licenciranog vodiča Kontiki Travel & Service koji putuje sa grupom iz Beograda. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato: Vizu za Kostariku (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana u Kostariki); mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit; mogućnost smeštaja u sobe 1/3 – na upit; individualni troškovi; fakultativni izleti i obilasci; ulaznice u kulturno-istorijske spomenike i sakralne objekte koje nisu uračunate u jedinstvenu cenu putovanja; doplata za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti); međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa osiguranjem od COVIDA (možete uplatiti u agenciji).


OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:


VIZE: Za ovo putovanje državljanima Republike Srbije - vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana u Kostariki)

VALUTA: KOLON  1 EUR = 700 CRC 
KLIMA: Ovo je početak kišne sezone i vodi se kao period niske turističke sezone. Sa temperaturama od 20 do 29◦C.
USLOVI ULASKA U KOSTARIKU:
Za putovanje u Kostariku trenutno nije neophodno posedovati nijedan dokument vezan za COVID-19.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Vožnja Katamaranom iz Tamarinda
Poludnevno krstarenje mirnim vodama Pacifika u jednom od najlepših zaliva (Papagajo ). Ovo je savršena prilika za doživljaj opuštenog  kostarikanskog načina života. Jutarnji transfer od smeštaja do peščane plaže- Plaja Flamingo gde se putnici ukrcavaju na katamaran. Po izlaska iz luke, posada će podići jedra kako bi putnicima omogućila da iskuse tišinu i mekoću blagog ljuljuškanja broda nošenog vetrom. Krstarenje duž obale Guanakaste. Na brodu su obezbeđene grickalice i lokalni specijaliteti. Krsatrnje nudi potpuno drugačiju perspektivu obale; skrivene uvale, poluostrva obrubljena džunglom, peščane plaže… Tokom krstarenja je moguće videti mnoštvo ptica, šarene ribice , morske kornjače, delfine, a za vreme sezone parenja i kitove. Pošto se brod usidri moguća je vožnja kajacima , veslanje na dasci , ronjenje i istraživanje plaža. Ljubitelji ronjenja će uz posadu broda moći da  vide obilje tropskih riba, jegulja, raža, rakova, a povremeno i  korale vezane za podvodne formacije stena. Piće i grickalice će biti poslužene tokom boravka na brodu, a ručak sastoji od sveže napravljenih sendviča, voća, čipsa i kolačića biće obezbeđen nakon što se završi sa kupanjem.Po završenom krstarenju transfer do hotela. (Cena izleta je 140eur po osobi)

Kanjo Negro iz La Fortune

Utočište divljih životinja Cano Negro se nalazi u severnom delu Kostarike, na samo dva sata vožnje od La Fortune, što ga čini popularnom destinacijom za ljubitelje prirode i putnike. Zbog svog biodiverziteta i velikih močvara, utočište od 25.000 hektara se smatra jednim od najvažnijih močvara na svetu. Kanjo Negro je jezero do kojeg se može doći samo brodom iz malog grada Los Čilesa. Uz lokalnog vodiča /biologa vožnja rekom Frio koja polako vijuga kroz kanjone na putu do lagune Kano Negro. Ovo utočište je poznato posmatračima ptica i biolozima po tome što je dom za preko 300 vrsta ptica, od kojih su neke u opasnosti od izumiranja, uključujući Žabiru ugroženu pricu koja se gnezdi samo na velikom drveću koje je nestalo usled krčenja šuma. Pored ptica poput ružičaste žličarke, severne lopate i belog ibisa, utočište za divlje životinje Cano Negro je takođe dom egzotične ribe Gar i preko 78 vrsta sisara, uključujući retke belorepe jelene. Nakon 2 sata vožnje brodićem, poseta lokalnom restoranu gde će biti serviran tradicionalni ručak na bazi švedskog stola. Povratak u La Fortunu privatnim transferom. (cena ovog izleta je 150 eur)

SMEŠTAJ:
Hotel San Hose - Country Inn and Suites 3*
https://www.sanjose.org/hotels/country-inn-express-suites-carlson-san-jose-international-airport

Countri Inn and Suites je udoban, novouređen aerodromski hotel koji se nalazi u oblasti Cariari. Hotelski sadržaji uključuju restoran, bar, bazen, fitnes centar, poslovni centar, tropske bašte i internet.
Dok ste u Countri Inn and Suites-u, uživaćete u standardnoj sobi. Standardne sobe imaju klima uređaj, kablovsku TV, aparat za kafu, fen za kosu, pristup internetu, sobni sef, peglu i dasku za peglanje. Pomoćni ležaj je kauč za jednu osobu.

Hotel u Manual Antoniu - La Vela Boutique Hotel 4* (ili sličan)

www.lavelahotel.com

La Vela Boutikue Hotel se nalazi samo 300 m od Nacionalnog parka Manuel Antonio.

Sobe imaju anatomske dušeke i posteljinu od egipatskog pamuka, klima uređaj, plazma TV, internet WiFi, sef, mini bar, kupatila sa tušem, fenom za kosu, toaletnim priborom, peškirima za plažu i besplatan parking. .
Doručak na bazi švedskog stola je uključen i služi se oko bazena. La Vela Boutikue Hotel je okružen tropskom šumom.

Hotel Monteverde  –  Hotel & Spa Poco a Poco  4* (ili sličan)

www.hotelpocoapoco.com

Hotel & Spa Poco a Poco smešten u srcu Monteverde-a, poseduje spa centar, pokriveni topli bazen i šarmantne sobe sa pogledom na vrtove. Svaka soba u “Spa Poco a Poco hoteu” pažljivo je uređena i prostrana poseduje balkon, kablovsku TV, sef, sopstveno kupatilo i aparat za kafu. Elegantan restoran nudi raznovrsna jela nacionalne i internacionalne kuhinje, kombinujući lokalne specijalitete sa egzotičnim sastojcima. Spa & Wellness odeljak nudi različite kozmetičke tretmane i masaže koristeći organske proizvode i cveće koje se uzgaja u Monteverdeu.


Hotel Tamarindu –  Hotel Arco Iris 4* (ili sličan)  

www.hotelarcoiris.com

Hotel Arco Iris nudi otvoreni bazen, bujne tropske vrtove i šarmantan klimatizovan smeštaj, na samo 500 metara od plaže Tamarindo. Restoran “Seasons Gourmet” koji se nalazi u okviru hotela služi mediteransku kuhinju. Ovaj butik hotel nudi svetle sobe i bungalove, uređene u savremenom stilu. Sve smeštajne jedinice imaju besplatan bežični internet, kablovsku televiziju, sef i mini-bar. Kupatila imaju besplatne toaletne potrepštine. Arco Iris je udaljen 5 minuta hoda od prodavnica, internacionalnih restorana i živahnog noćnog života Tamarinda.


Hotel u La Fortuni -  Hotel Arenal Springs Resort & Spa 4* (ili sličan)   

www.hotelarenalspring.com

Hotel Arenal Springs Resort & Spa se nalazi u La Fortuni, na 20 minuta vožnje od lokacije vulkana Arenal i nudi otvoreni bazen i restoran. Dostupan je besplatan bežični internet u holu hotela. Prostrane sobe poseduju flat-screen TV sa kablovskim kanalima i klima-uređaj. U okviru soba se nalazi kupatila sa tušem. Dodatni sadržaji uključuju terasu, mini bar i aparat za kafu kao i prekrasan pogledu na vulkan Arenal i vrt iz svih smeštajnih jedinica.  Restoran u okviru objekta nudi usluge na bazi švedskog stola, kao i jela po narudžbi. Hotel Arenal Springs Resort & Spa ima italijanski restoran, kao i jedan specijalizovan za internacionalnu kuhinju, kao i suši bar. Objekat ima besplatan parking, prostor za jogu i termalne izvore.


KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU I UPLATU JE DO  2. OKTOBRA  2023.  ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena

VAŽNE NAPOMENE:


• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije  na dan uplate.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
 

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
 

Uplata akontacije od najmanje 40 % od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
•kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi broj IM-0012288, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd . Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail : office@globos.rs 

Program broj 1 od 07.02.2023.                                     
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.     

Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3 

KOSTARIKA SMESTAJ Kosta Rika/San Hose
KOSTARIKA SMESTAJ -
 
 

SMEŠTAJ:
Hotel San Hose - Country Inn and Suites 3*
https://www.sanjose.org/hotels/country-inn-express-suites-carlson-san-jose-international-airport

Countri Inn and Suites je udoban, novouređen aerodromski hotel koji se nalazi u oblasti Cariari. Hotelski sadržaji uključuju restoran, bar, bazen, fitnes centar, poslovni centar, tropske bašte i internet.
Dok ste u Countri Inn and Suites-u, uživaćete u standardnoj sobi. Standardne sobe imaju klima uređaj, kablovsku TV, aparat za kafu, fen za kosu, pristup internetu, sobni sef, peglu i dasku za peglanje. Pomoćni ležaj je kauč za jednu osobu.

Hotel u Manual Antoniu - La Vela Boutique Hotel 4* (ili sličan)

www.lavelahotel.com

La Vela Boutikue Hotel se nalazi samo 300 m od Nacionalnog parka Manuel Antonio.

Sobe imaju anatomske dušeke i posteljinu od egipatskog pamuka, klima uređaj, plazma TV, internet WiFi, sef, mini bar, kupatila sa tušem, fenom za kosu, toaletnim priborom, peškirima za plažu i besplatan parking. .
Doručak na bazi švedskog stola je uključen i služi se oko bazena. La Vela Boutikue Hotel je okružen tropskom šumom.

Hotel Monteverde – Hotel & Spa Poco a Poco 4* (ili sličan)

www.hotelpocoapoco.com

Hotel & Spa Poco a Poco smešten u srcu Monteverde-a, poseduje spa centar, pokriveni topli bazen i šarmantne sobe sa pogledom na vrtove. Svaka soba u “Spa Poco a Poco hoteu” pažljivo je uređena i prostrana poseduje balkon, kablovsku TV, sef, sopstveno kupatilo i aparat za kafu. Elegantan restoran nudi raznovrsna jela nacionalne i internacionalne kuhinje, kombinujući lokalne specijalitete sa egzotičnim sastojcima. Spa & Wellness odeljak nudi različite kozmetičke tretmane i masaže koristeći organske proizvode i cveće koje se uzgaja u Monteverdeu.


Hotel Tamarindu – Hotel Arco Iris 4* (ili sličan)

www.hotelarcoiris.com

Hotel Arco Iris nudi otvoreni bazen, bujne tropske vrtove i šarmantan klimatizovan smeštaj, na samo 500 metara od plaže Tamarindo. Restoran “Seasons Gourmet” koji se nalazi u okviru hotela služi mediteransku kuhinju. Ovaj butik hotel nudi svetle sobe i bungalove, uređene u savremenom stilu. Sve smeštajne jedinice imaju besplatan bežični internet, kablovsku televiziju, sef i mini-bar. Kupatila imaju besplatne toaletne potrepštine. Arco Iris je udaljen 5 minuta hoda od prodavnica, internacionalnih restorana i živahnog noćnog života Tamarinda.


Hotel u La Fortuni - Hotel Arenal Springs Resort & Spa 4* (ili sličan)

www.hotelarenalspring.com

Hotel Arenal Springs Resort & Spa se nalazi u La Fortuni, na 20 minuta vožnje od lokacije vulkana Arenal i nudi otvoreni bazen i restoran. Dostupan je besplatan bežični internet u holu hotela. Prostrane sobe poseduju flat-screen TV sa kablovskim kanalima i klima-uređaj. U okviru soba se nalazi kupatila sa tušem. Dodatni sadržaji uključuju terasu, mini bar i aparat za kafu kao i prekrasan pogledu na vulkan Arenal i vrt iz svih smeštajnih jedinica. Restoran u okviru objekta nudi usluge na bazi švedskog stola, kao i jela po narudžbi. Hotel Arenal Springs Resort & Spa ima italijanski restoran, kao i jedan specijalizovan za internacionalnu kuhinju, kao i suši bar. Objekat ima besplatan parking, prostor za jogu i termalne izvore. 


 
 
 

SMEŠTAJ:
Hotel San Hose - Country Inn and Suites 3*
https://www.sanjose.org/hotels/country-inn-express-suites-carlson-san-jose-international-airport

Countri Inn and Suites je udoban, novouređen aerodromski hotel koji se nalazi u oblasti Cariari. Hotelski sadržaji uključuju restoran, bar, bazen, fitnes centar, poslovni centar, tropske bašte i internet.
Dok ste u Countri Inn and Suites-u, uživaćete u standardnoj sobi. Standardne sobe imaju klima uređaj, kablovsku TV, aparat za kafu, fen za kosu, pristup internetu, sobni sef, peglu i dasku za peglanje. Pomoćni ležaj je kauč za jednu osobu.

Hotel u Manual Antoniu - La Vela Boutique Hotel 4* (ili sličan)

www.lavelahotel.com

La Vela Boutikue Hotel se nalazi samo 300 m od Nacionalnog parka Manuel Antonio.

Sobe imaju anatomske dušeke i posteljinu od egipatskog pamuka, klima uređaj, plazma TV, internet WiFi, sef, mini bar, kupatila sa tušem, fenom za kosu, toaletnim priborom, peškirima za plažu i besplatan parking. .
Doručak na bazi švedskog stola je uključen i služi se oko bazena. La Vela Boutikue Hotel je okružen tropskom šumom.

Hotel Monteverde – Hotel & Spa Poco a Poco 4* (ili sličan)

www.hotelpocoapoco.com

Hotel & Spa Poco a Poco smešten u srcu Monteverde-a, poseduje spa centar, pokriveni topli bazen i šarmantne sobe sa pogledom na vrtove. Svaka soba u “Spa Poco a Poco hoteu” pažljivo je uređena i prostrana poseduje balkon, kablovsku TV, sef, sopstveno kupatilo i aparat za kafu. Elegantan restoran nudi raznovrsna jela nacionalne i internacionalne kuhinje, kombinujući lokalne specijalitete sa egzotičnim sastojcima. Spa & Wellness odeljak nudi različite kozmetičke tretmane i masaže koristeći organske proizvode i cveće koje se uzgaja u Monteverdeu.


Hotel Tamarindu – Hotel Arco Iris 4* (ili sličan)

www.hotelarcoiris.com

Hotel Arco Iris nudi otvoreni bazen, bujne tropske vrtove i šarmantan klimatizovan smeštaj, na samo 500 metara od plaže Tamarindo. Restoran “Seasons Gourmet” koji se nalazi u okviru hotela služi mediteransku kuhinju. Ovaj butik hotel nudi svetle sobe i bungalove, uređene u savremenom stilu. Sve smeštajne jedinice imaju besplatan bežični internet, kablovsku televiziju, sef i mini-bar. Kupatila imaju besplatne toaletne potrepštine. Arco Iris je udaljen 5 minuta hoda od prodavnica, internacionalnih restorana i živahnog noćnog života Tamarinda.


Hotel u La Fortuni - Hotel Arenal Springs Resort & Spa 4* (ili sličan)

www.hotelarenalspring.com

Hotel Arenal Springs Resort & Spa se nalazi u La Fortuni, na 20 minuta vožnje od lokacije vulkana Arenal i nudi otvoreni bazen i restoran. Dostupan je besplatan bežični internet u holu hotela. Prostrane sobe poseduju flat-screen TV sa kablovskim kanalima i klima-uređaj. U okviru soba se nalazi kupatila sa tušem. Dodatni sadržaji uključuju terasu, mini bar i aparat za kafu kao i prekrasan pogledu na vulkan Arenal i vrt iz svih smeštajnih jedinica. Restoran u okviru objekta nudi usluge na bazi švedskog stola, kao i jela po narudžbi. Hotel Arenal Springs Resort & Spa ima italijanski restoran, kao i jedan specijalizovan za internacionalnu kuhinju, kao i suši bar. Objekat ima besplatan parking, prostor za jogu i termalne izvore. 


 

BISERI KOSTA RIKE
(San Hose, Manual Antonio, Monteverde, Tamarindo i La Fortuna)

16 dana (12 noćenja) – avionom i autobusom

Polazak: 31. oktobra 2023 / Povratak: 15.novembar 2023.

FIRST MINUT PONUDA SA POPUSTOM OD 100 €  PO OSOBI ZA UPLATE DO 20. APRILA ILI DO POPUNJENOSTI KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA SPECIJALNU PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Kostarika je raj za zaljubljenike u prirodu. Jedna trećina povšine Kostarike se nalazi pod nacionalnim parkovima, prirodnim rezervatima i tropskim šumama što je čini jedinstvenom u ovom delu sveta. U njoj se nalazi 28 nacionalnih parkova, od toga su tri pod zaštitom UNESCO-a. Ako ste ljubitelji prirode, vulkana, netaknutih plaža, životinja, ako vam je san da hotate po “stazama na drveću” i visećim mostovima kroz kišne šume i  šume oblaka, da vidite tropske životinje, tukane, velike papagaje, bašte leptira, posmatrate lenjivce i da iz bliza vidite korkodile ili jaguare krenite sa  Kon Tikijem u ovu jedinstvenu avanturu.


Sam naziv “ Costa Rica “  u prevodu sa španskog znači „Bogata obala”.  Bogatstvo  njenih prirodnih odlika kao i nadmorska visina i idealna klima  čine da u Kostarici uspevaju najkvalitetnije sorte kafe i da je u svetskom vrhu izvoznika ovog dragocenog zrna. Ukoliko ste  tip osobe kojoj kafa ne budi adrenalin Kostarika ima bogatu ponudu za ljubitelje avanturističkih sportova kao što su surfovanje , rafting ,zip line i jahanje konja.  Ako pak volite lepu plažu i da uživate uz koktele u Kostarici  možete pronaći  svoje  mesto pod suncem na obe njene obale - Pacifičkoj i Karipskoj. Ova zemlja je parče raja za svakog putnika koji uživa u prirodi i svemu što ona ima da pruži. Izraz  „ Pura Vida“ čućete od  na svakom koraku od nasmejanih lokalaca i imaćete priliku da vidite njihovu ljubav prema prirodi  i životinjama koje žive u njoj.
 

Dan 1
BELGRADE
(31.10.2023.) BEOGRAD – BUDIMPEŠTA Polazak za Budimpeštu u 20:00 časova ispred Arene u Beogradu. Vožnja prema Mađarskoj sa usputnim zadržavanjima.
Dan 2
SAN HOSE
(01.11.2023.) BUDIMPEŠTA – SAN HOSE Dolazak na aerodrom List Ferenc i let za Pariz u 00:06 časova (let AF1695). Dolazak u Pariz u 08:25 časova po lokalnom vremenu. Čekanje na let. Poletanje za San Hose u 13:40 časova (let AF 430). Sletanje u San Hose u 16:55 časova. Transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 3
SAN HOSE
(02.11.2023.) SAN HOSE – VULKAN POAS, PLANTAŽA KAFE I VODOPAD LA PAZ Doručak. Odlazak na celodnevni izlet na kojem se obilazi prekrasni vulkan Poas, plantaža i radionica kafe „Doka“, spasilački centar za divlje životinje kao i fantastični vodopad „La Paz“. Jutarnji polazak iz hotela i vožnja kroz slikovite predele centralne Kostarike u pratnji lokalnog vodiča. “Doka Coffee Estate“ je prva stanica ovog izleta gde se prolazi svaki korak procesa od toga kako se zrno kafe sadi, klija, bere i prži pre nego što se melje do savršenstva. Za kraj je ostavljena degustacija kafe gde putnici imaju priliku da ocene dali Doka opravdano nosi prestižnu titulu - „Najbolja kafa na svetu“. Sledeća stanica je Vulkan Poas. Poas vulkan se nalazi se na 2.708 m. n/v. i jedan je od najspektakularnijih živih vulkana u Kosta Riki. Ima ogroman krater, 1,5 km u prečniku, a 300 m. dubine. Transfer do vulkana kroz nacionalni park i kratka šetnja kraj gejzira, fumarola, gasovitih sumpornih bazena i ključalog mulja. Po dolaksu na vrhu vulkana putnike čekaju spektakularni prizori kratera od kojih je jedan ispunjen svetlucavom tirkizno-zelenom vodom. Za kraj odlazak do kompleksa „Vrtovi vodopada La Paz“ u kojem se nalaze i najlepši vodopadi Kostarike. U okviru kompleksa postoji i rehabilitacioni zoološki vrt stvoren za širok spektar spasenih životinja kao što su majmuni, lenjivci i tropske ptice. Lokalni vodič /prirodnjak koji će biti uz grupu ispričaće zanimljive činjenice o divljim životinjama koje se mogu sresti na ovom podneblju. Nakon ispunjenog dana, izlet se završava tradicionalanalnim kostarikanskim ručkom nakon kojeg sledi povratak u San Hose. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 4
MANUEL ANTONIO
(03.11.2023.) SAN HOSE – MANUEL ANTONIO Doručak. Transfer do Manual Antonia, gradića na Pacifičkoj obali u trajanju od 4 časa. Manual Antonio je biser nadomak nacionalnog parka sa prekrasnim plažama i bogatom ponudom restorana i barova. Ljubitelji netaknute prirode će zavoleti ove autentične plaže obrubljene džunglom i živopisne zalaske sunca. Ono što posebnu draž daje ovom mestu je blizina egzotičnih divljih životinja u nacionalnom parku i okolnoj šumi. Po dolasku u Manul Antonio smeštaj u hotel i slobodno vreme za plažu. Noćenje.
Dan 5
MANUEL ANTONIO
(04.11.2023.) MANUAL ANTONIO Doručak. Nakon doručka odlazak u nacionalni park Manuel Antonio. Manual Antonio je najmanji park u Kostarici, ali jedan od najvećih u smislu biodiverziteta. Plaža sa belim peskom smatra se najlepšom u Kostariki. Park je prepun divljih životinja kao što su lenjivci, majmuni, krokodili, mnoštvo ptica, insekata i vodozemaca. Vaš prirodnjak-lokalni vodič će ukazati na obilje divljih životinja, flore i faune koje se nalaze u šumskim krošnjama. Staze nacionalnog parka Manuel Antonio su dobro održavane i smatraju se lakim za hodanje. Staze vode kroz močvaru mangrova, gde se ponekad mogu videti krokodili. Nakon šetnje kroz nacionalni park dolazak do prelepe plaže sa kristalno belim peskom na kojoj je moguće odmoriti se i uroniti u čistu morsku vodu. Park nudi prostorije za presvlačenje. Nakon šetnje kroz park slobodno vreme za kupanje na predivnim plažama. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 6
MONTEVERDE
(05.11.2023) MANUAL ANTONIO- MONTEVERDE Doručak. Rani jutarnji polazak u Monteverde ili kako ga još zovu “ Šuma oblaka “. Putovanje u trajanju od 4h. Monteverde je jedna od najpopularnijih destinacija u Kostarici, jer se u njemu nalazi oko 2.5% svetskog biodiverziteta što znači da čak 10 % biljaka ne možete videti ni na jednom drugom mestu na svetu. Naziv “Šuma oblaka” Monteverde je dobio zbog izuzetne vlažnosti vazduha koja se ovde stvara i pravi oblake koji su sve vreme nad njom. Glavne atrakcije ovog nacionalnog parka su staze na drveću i viseći mostovi. Po dolasku u hotel slobodno vreme. Noćenje.
Dan 7
MONTEVERDE
(06.11.2023) MONTEVERDE Doručak. Jutarnji odlazak u “Savlatura” park prirode koji se nalazi u okviru rezervata ”Monteverde Šuma Oblaka”. Po dolasku sledi pešačka tura kroz šumu, šetnja stazama kroz krošnju drveća i prelazak preko visećih mostova. Kroz Monteverde putnici imaju pratnju lokalnog biologa od koga će moći da čuju interesantne priče o ovoj impozantnoj šumi i životinjama koje ovde žive. Vodič će ukazati na bezbroj sorta orhideja, zanimljivih buba, gnezda retkih ptica a često i porodica majmuna. Kako je u ovom parku planiran ostanak celo popodne, po završetku planirane ture putnici imaju slobodno vreme koje mogu iskoristiti da obiđu još neke znamenitosti ovog parka kao što su rezervat lenjivaca ili bašta leptira (ulaznice se dodatno plaćaju). Ukoliko ste ljubitelj avanture u dogovoru sa vodičem može se fakultativno organizovati i spust najpoznatijim zip-linom na svetu(ove aktivnosti nisu uključene u cenu). Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 8
TAMARINDO
(07.11.2023) MONTEVERDE- TAMARINDO Doručak. Nakon doručka polazak ka severu Pacifičke obale gde se u prekrasnom zalivu Papagajo krije mesto Tamarindo. Putovanje u trajanju od 4h. Kostarika je zemlja raznolike klime i dok nas na pacifičkoj obali mogu dočekati sunčani i suvi predeli, na u centralnom delu zemlje mogući kratkotrajni pljuskovi. Situacija je ista i prilikom obilazaka nacionalnih parkova koji obično imaju svoju mikroklimu. Plaža u Tamarindu je fantastična i ne samo da je jedna od najboljih mesta za surfovanje, pogodna je i za kupanje i poznata po aktivnom noćnom životu jer se ovde nalazi veliki broj restorana i barova. Dolazak u hotel i slobodno vreme za plažu. Noćenje.
Dan 9
TAMARINDO
(08.11.2023) TAMARINDO Doručak. Slobodan dan za plažu. Noćenje.
Dan 10
TAMARINDO
(09.11.2023) TAMARINDO Doručak.Slobodan dan u Tamarindu ili odlazak na fakultativni izlet - vožnja katamaranom. Celodnevno jedrenje u udobnom katamaranu od 40 stopa, uživanje u suncu na krstareći plavetnom obalom Pacifika pre nego no što se brod usidri u prelepom osamljenom zalivu. Kada se katamaran usidri putnici će moći opciono da se oprobaju u ronjenje na dah u pratnji posade koja će im pokazati morski svet Tihog okeana, vožnji kajakom, vožnji na dasci za veslanje, plivanju, plivanju ili samo posmatranju okeana sa udobne ležaljke na palubi.U cenu izleta uključena užina, piće i grickalice. Povratak u Tamarindo u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.
Dan 11
LA FORTUNA
(10.11.2023) TAMARINDO - RIO CELESTE - LA FORTUNA Doručak. Nakon doručka polazak za gradić La Fortuna sa svraćanjem u nacionalni park Tenoro radi razgledanja parka Rio Celeste. Vožnja kroz prekrasne predele Kostarike, kraj malih sela, porodičnih farmi i gde ćete iz vozila imati priliku da vidite skrivene kutke netaknute prašume. Po dolasku u park Tenoro , šetnja kroz šumu u dužini od 3km kroz izuzetne predele gde je moguće posmartati životinje majmuni, ptice, lenjivce i iguane. Šetnja šumskom stazom do vodopada. Vodopadi Rio Celeste su izuzetni zbog jedinstvene tirkizno-plave boje koja je posledica mešanja minerala iz dve reke koje se ovde spajaju. Nastavak putovanja do La Fortune i dolazak u popodnevnim časovima. La Fortuna je lepo i slikovito mesto iznad kojeg se uzdiže vulkan Areal. Po dolasku smeštaj u hotel. Noćenje.
Dan 12
LA FORTUNA
(11.11.2023.) LA FORTUNA Doručak. Slobodan dan u La Fortuni možete iskoristit za uživanje u toplim izvorima u okviru vašeg hotela. Noćenje.
Dan 13
LA FORTUNA
(12.11.2023.) LA FORTUNA Slobodan dan koji možete iskoristiti za odlazak na fakultaivni izlet u nacionalni park “Kanjo Negro” , utočište za divlje životinje koje nalazi se nalazi na dva sata vožnje od La Fortune, u blizini granice sa Nikaragvom. Močvara "Kanjo Negro", zauzima oko 800 ha, a stvara je reka Frio. Vožnja čamcem po ovom izuzetno bogatom rezervatu prirode je izvanredno iskustvo, jer pruža mogućnost da se vide razne ptice koje žive u okruženju. U reci i njenim pritokama ima, pored raznih vrsta riba, i kornjača, kajmana, pa čak i jedna vrsta ajkula i dr. Povratak u La Fortunu nakon ručka. Noćenje.
Dan 14
SAN HOSE
(13.11.2023.) LA FORTUNA – SAN HOSE Doručak. U podnevnim satima vožnja to San Hosea u trajanju od 3 sata. Transfer do aerodroma. Let za Pariz iz San Hosea u 19 časova (AF431).
Dan 15
BUDIMPESTA
(14.11.2023.) SAN HOSE - BUDIMPEŠTA Dolazak u Pariz u 14:30 časova. Čekanje na let za Budimpeštu (AF1694)u 21:35. Dolazak u Budimpeštu u 23:45 časova. Nakon kraće pauze za toalet ili kafu polazak za Beograd kombijem. Transfer preko teritorije Mađarske i Srbije.
Dan 16
BELGRADE
(15.11.2023.) BUDIMPEŠTA - BEOGRAD Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj putovanja.