KOLUMBIJA 29.01.2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po zvanicnom kursu Narodne Banke na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit.
 

Jedinstvana cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, sa uključenim avio taksama u iznosu od 429 evra (nerefundabilne EUR 342.00-YR , i refundabilne EUR 4.48-LG ,EUR 91.79-XT( XT EUR 0.98-RF EUR 19.38-RS EUR 0.22-RS EUR 3.00-M6 EUR 10.00-TR EUR 43.01-CO EUR14.03-JS EUR 1.17-AH) Smeštaj u Kolumbiji u hotelima 3* i  4* na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto), transfere lokalnim avio kompanijama na destinaciji, transfer turističkim mini busevima na navedenim relacijama, ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju). Konačan iznos avio taksi je podložan promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezni i plaćaju se na destinaciji (5 evra po danu boravka), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju lečenja Covida-19 i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE :
VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Kolumbiju (za boravak do 90 dana). Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
COVID-19: 
NAPOMENA: Takodje, strancima se savetuje da ne nose skupocene stvari, posebno nakit i veće količine novca, kao i da izbegavaju sporedne ulice, noću.
VALUTA:  Kolumbijski PEZO,  1 eur= 3500, 34 COP    1 usd= 3046,36 COP
KLIMA:  Kolumbija u ovom periodu, ima  prijatnu, ali raznovrsnu klimu u zavisnosti od nadmorske visine. U Bogoti, dnevne temperature su oko 18°-20°, dok su u Medeljinu i Kartageni od 25° -30°. Jutarnje i večernje na višim nadmorskim visinama od 5°- 10 °C. Mogući povremeni pljuskovi.

SMEŠTAJ: 
Bogota - Hotel B3 Virrey 4* (ili sličan)  https://hotelesb3.com/en/
Ovaj moderan hotel nudi besplatan bežični internet i besplatan parking u ekskluzivnoj oblasti Čiko u severnoj Bogoti, na 100 metara od parka Virrej i 700 metara od tržnog centra El Retiro i Zone T. U cenu je uključen dnevni doručak na bazi švedskog stola. Sve sobe su opremljene televizorom sa ravnim ekranom,  stolom i sopstvenim kupatilom sa fenom. Gosti mogu da vežbaju u raspoloživom fitnes centru. Recepcija je otvorena 24 sata može organizovati usluge hemijskog čišćenja. Svetski trgovinski centar je udaljen 15 minuta vožnje, Muzej Botero je udaljen 15 km, a Međunarodni aerodrom El Dorado je udaljen 30 minuta vožnje.

Salento - Hotel Hacienda Combia 3* (ili sličan)  https://www.combia.com.co
Smešten u živopisnoj istorijskoj seoskoj kući iz 1887. godine, Hotel Hacienda Combia nudi besplatan bežični internet i panoramski pogled na pejzaž sa otvorenog bazena. Nalazi se odmah izvan Kalarke. Sobe u hotelu Hacienda Combia imaju rustične prozore sa šarenim ramovima. Sobe su opremljene sa svojim kupatilom. Gosti se mogu opustiti u sauni i hidromasažnoj kadi ili se opustiti na terasi za sunčanje na velikim ležaljkama. U restoranu se služi američki doručak, a tokom večeri gosti su pozvani da probaju recepte nacionalne i internacionalne kuhinje.

Medelin - Hotel Estelar Blue 4* (ili sličan) https://en.estelarblue.com/
Hotel Estelar Blue nudi prostrane sobe s besplatnim bežičnim internetom u Medeljinu. Poseduje fitnes centar i mali restoran koji služi doručak na bazi švedskog stola. El Kastiljo je udaljen 2 km. Svaka soba je moderno uređena i opremljena je modernim nameštajem. Sadržaji soba uključuju kablovsku televiziju i sopstveno kupatilo sa toaletnim priborom. Estelar Blue Hotel ima lak pristup centru Medeljina. Na 10 minuta vožnje od stanice metroa Aguacatala.

Kartagena  - Hotel Don Pedro De Heredia 4*  (ili sličan)    https://www.hoteldonpedrodeheredia.com/               
Hotel Don Pedro De Heredia se nalazi u istorijskom centru Kartagene. Ima otvoreni bazen i nudi klimatizovane sobe sa mermernim podovima i televizorima sa ravnim ekranom. Sobe u hotelu Don Pedro imaju rustični dekor. Oni uključuju starinski nameštaj od drveta i tradicionalne plafone sa gredama. Svaka soba je opremljena satelitskom televizijom, besplatnim bežičnim internetom i mini-barom. Ujutru hotel služi američki doručak. Tu je i terasa na krovu na kojoj se gosti mogu opustiti u ležaljkama i uživati u panoramskom pogledu na kolonijalnu arhitekturu i grad. Hotel Don Pedro De Heredia se nalazi manje od 3 km od pristaništa Kartahena i La Popa.

FAKULATIVNI IZLETI:

Guatape & Piedra Del Penol
Penol Boulder je jedna od najspektakularnijih destinacija u okolini Medeljina. Na monolit visok 200 metara može se popeti stepeništem od 740 stepenica. Uživajte u pogledu koji oduzima dah na zadivljujuću okolinu prepunu zelenih planina i plavih jezera. Selo Guatape je poznato po svojoj crkvi i svojim prelepim, živopisnim slikama koje ukrašavaju kuće u selu. Na ovom jednodnevnom izletu vodićemo vas u slikovitu vožnju kroz Istočno gorje Antiokije. Možete se popeti na Penol Boulder, uživati u ukusnom tipičnom kolumbijskom ručku na obali rezervoara Guatape, istražiti jezero na vožnji čamcem i odvojiti vreme za šetnju i opuštanje.  (cena izleta je 120eur po osobi)

Izlet Ostrva Rosario

Islas del Rosario je arhipelag u Kolumbiji i jedan od 46 prirodnih nacionalnih parkova u zemlji. Područje je proglašeno nacionalnim parkom kako bi se zaštitio jedan od najvažnijih koralnih grebena na obali Kariba. Posetićemo plažu Bendita. Bendita je privatno ostrvo arhipelaga na kome se nalaze tri bele peščane plaže okružene mirnom vodom što ga čini savršenim mestom za kupanje. U dogovoreno vreme nastavljamo dalje ka narednom ostrvu arhipelaga i plaži Bora Bora gde ćemo nastaviti da uživamo u karipskom moru. U dogovoreno vreme transfer do Kartahene (cena izleta je 160 eur po osobi)

Karneval u Barankilji 
Transfer do Barankilje u jutarnjim satima. Celodnevno iskustvo Karnevala koji počinje spektakularnom Paradom Cveća. Uz paket ulaznica uključeno je 4 konzumacije za piće kao i ručak. Povratak u Kartagenu u večernjim satima. ( cena izleta po osobi je 270 eur)

OPŠTE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
• Na letu Turkish Airlines-a dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg, kao i na lokalnim letovima do i sa Havaja.
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.
                   
Program broj 4 od 16.11.2023. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     

Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 

SMESTAJ KOLUMBIJA Kolumbija/Cartagena Columbia

KOLUMBIJA 29.01.2024
Bogota – Salento – Madelin - Kartahena

16 dana (13 noćenja )- avionom i autobusom
Polazak: 29. januar 2024/ Povratak: 13. februar 2024.

FIRST MINUTE POPUST OD 100€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 30. NOVEMBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.


VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u
 
Kolumbija je zemlja na krajnjem severu Južne Amerike, koja se odlikuje vrlo raznolikim pejsažima. Najzastupljenije su kišne šume, brojne plantaže kafe i Andi. I sama prestonica zemlje ,Bogota, je na visokoj nadmorskoj visini, 2645 m.n/v. Njen kulturni život je na zavidnom nivou. Poznata je I kao razvijeni književni centar. Ima stari univerzitet , osnovan 1572 g. Mnogi je nazivaju “američkom Atinom”. Odlikuje se brojnim, dobro očuvanim kolonijalnim zdanjima, a čuven je I po svojim muzejima, kao muzej Botero, muzej zlata I dr. Medeljin, “ grad večitog proleća” prestonica je planinske provincije Antiokija. I u njemu su veoma dobro sačuvane građevine iz kolonijalnog perioda koje se mogu videti u strogom centru grada. Pored muzeja vide se I dostignuća moderne tehnike, te ga zbog toga nazivaju gradom transformacije. Kartagena, luka na Karibiskoj obali, osnovana je još u 16. veku. Od tada potiču najzanimljiviji, veoma dobro očuvani ostaci kolonijalne arhitekture. Naročito je stari grad unutar svojih zidina poznat po tome. Sve u svemu grad koji zaista nudi turistima bogatstvo svoje kulturne zaostavštine i prelepe atmosfere.                           
 

Dan 1
BELGRADE
(29.01.2024) BEOGRAD – ISTANBUL Čekiranje na aerodromu „Nikola Tesla" u 17:30 časova. Poletanje za Istanbul u 20:30 časova (let TK1084).
Dan 2
BOGOTA
(30.01.2024) ISTANBUL – BOGOTA Sletanje u Istanbul u 00:05 časova. Nastavak putovanja iz Istanbula u 9:30 časova (TK900). Dolazak u Bogotu u 14:55 časova. Prestonicu Kolumbije osnovao je 1538. Španac Gonzalo Himenez de Kesada pod imenom Santa Fe. Ovde se mešaju kolonijalna prošlost i uzavrela energija moderne metropole. Sa preko 5.000 parkova Bogota spada u najzelenije prestonice sveta. Po dolasku transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 3
BOGOTA
(31.01.2024) BOGOTA Doručak. Pre podne pešačka tura po strogom centru grada, La Kandelariji, koja je istorijsko jezgro Bogote, sa svojim kaldrmisanim ulicama, arhitekturom starih kuća i crkava u španskom kolonijalnom i baroknom stilu. Na trgu Bolivar nalaze se razne vladine institucije, zatim Botero muzej. Biser razgledanja je svakako čuveni Muzej Zlata, koji sadrži blizu 34.000 zlatnih predmeta. Nakon toga kraća vožnja do planine Monserat na 3.048 m., odakle se pruža zamagljen i prekrasan pogled na grad. Nakon vožnje žičarom stiže se do mesta sa kog se grad doživljava na drugačiji način. Obilazak male kapele sa čuvenom statuom ležećeg Hrista. Posle podne povratak u hotel. Noćenje.
Dan 4
BOGOTA
(01.02.2024) BOGOTA Doručak. Izlet do čuvene Zipakire. Vožnja do 42km (26mi) ka severu do Zipakire. Grad soli izgrađen je u 18. veku i može se pohvaliti istorijskim centrom okruženim unikatnim kafićima i restoranima. Zatim spuštanje liftom 180m ispod zemlje do čuvene podzemne katedrale od soli, koja predstavlja monumentalno remek delo arhitekture, građeno rukama samih rudara koji su radili u rudniku. Nakon rudnika odlazak do malog grada Čia radi ručka u nadaleko poznatom restoranu „Andres Carne de Res“. Posle ručka povratak u Bogotu i slobodno popodne. Noćenje.
Dan 5
SALENTO
(02.02.2024) BOGOTA- ARMENIJA - SALENTO Doručak. Jutarnji let za Armeniju, poznatu oblast kafe u centralnoj Kolumbiji. Let u trajanju od 1h. Po dolasku u Armeniju koja je izuzetno živopisan grad, čekiranje u hotel i slobodno vreme. Noćenje.
Dan 6
SALENTO
(03.02.2024) SALENTO Doručak. Nakon doručka polazak transportnim džipovima do prelepe doline Kokora. Dolina Kokora je deo Nacionalnog parka Las Nevadas, jednog od najlepših parkova Južene Amerike. Dolina je poznatija po tome što je prekrivena najvišim palmama na svetu, takozvanim “voštanim palmama”. Prizor izuzetno visokih i vrlo tankih palmi koje dostižu visinu od 70 metara je zaista prizor za pamćenje. Slobodno vreme za šetnju kroz dolinu. Transfer do slikovitog grada Salenta. Salento je najstarije mesto u oblasti Kindio, a njegova tradicionalna arhitektura i zanatske radionice ga čine unikatnim biserom centralne Kolumbije. Raznobojne kolonijalne kuće, balkoni puni cveća i vrlo ljubazno stanovništvo čine ovo mesto nezaboravnim. Ručak. Nakon ručka odlazak na plantažu kafe. Obzirom da je Kolumbija treći najveći proizvođač kafe na svetu, nemoguće je zaobići mirisnu plantažu u dolini Selenta. Susret sa svakodnevnim životom farmera koji rade na plantažama, šetnja kroz plantažu i upoznavanje sa procesom od „biljke do šoljice“. Povratak u hotel . Noćenje.
Dan 7
MEDELLIN
(04.02.2024) SALENTO - MADELIN Doručak. Nakon doručka transfer do Medeljina privatnim prevozom sa usputnim stajanjem. Kolumbija je zemlja netaknute prirode što ćete imati prilike da vidite uz put do Medelina. Medelin , poznat i kao „Grad večnog proleća“ zbog prijatne klime i umerenih temperatura u dolini okružen prelepim vrhovima visokih planina. Medeljin je imao izuzetan preokret u istoriji i danas je jedan od najvažnijih gradova u zemlji za posao, politiku, modu i noćni život. Po dolasku u Medeljin smeštaj u hotel. Noćenje.
Dan 8
MEDELLIN
(05.02.2024) MADELIN Doručak. Nakon doručka panoramsko razgledanje grada Medeljin. Razgledanje započinje u staroj četvrti, na čuvenom trgu Botero. Saznaćete zanimljive detalje o tome kako je grad doživeo transformaciju, koristeći inovativni transportni sistem u siromašnijim delovima grada. Takođe se obilazi i najnovija inovacija grada, električno stepenište Komune 13. Posle podne slobodno. Noćenje.
Dan 9
MEDELLIN
(06.02.2024) MADELIN Doručak. Slobodan dan u Medelinu ili odlazak na fakultativni izlet u Gvatape. Guatape, koja je najpopularnija turistička destinacija kolumbijaca. Prva stanica je impozantni, 200 m visoki granitni monolit El Penjol. Penjanje na El Penjol (740 stepenika ) i uživanje u pogledu na jezero sa stotinama malih ostrva od kojeg zastaje dah. Zatim obilazak živopisnog sela Gvatape i tradicionalni ručak posle kojeg sledi povratak u Medelin. Noćenje.
Dan 10
CARTAGENA
(07.02.2024) MADELIN - KARTAGENA Doručak. Poletanje za Kartagenu u popodnevnim časovima 13:03 (let AV 9510). Dolazak u 14:10 časova. Kartagenu je osnovao 1533. godine španac, Pedro de Heredija. Istorija Kartahene veoma zanimljiva: od starosedelačkih plemena koja su se bavila proizvodnjom zlata, španskog kolonijalizma, pirata , porobljenih Afrikanca, utvrđenja, katolicizma i inkvizicije, imigranata, nezavisnosti, do knjiga, umetnosti i filmova. Sa tako fascinantnom i burnom istorijom, raznolikost kulture i živa energija omogućavaju posetiocima uvid u prošlost i priliku da se opuste u ovom jedinstvarnom gradu. Za Kartagenu se kaže da je muzej Kolumbije koji živi, diše i pulsira. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 11
CARTAGENA
(08.02.2024) KARTAGENA Doručak. Šetnja starim jezgrom grada u pratnji lokalnog vodiča. Poseta spomenika kao što su Kula sa satom ili statua Don Pedra de Heredija, osnivača grada kao i drugih manje posećenih delova istorijskog centra. Tokom šetnje primetni su mnogi uticaji mnogih kultura - romaničke, maurske, kolonijalne,arapske, španske i severnoameričke koji su dali oblik Kartageni. Šetnja do parka Bolivar, okrenutog prema Palati inkvizicije, koja je jedna od najlepših zgrada u gradu i trgu San Pedro Klaver. Nakon pešačke ture sledi degustacija lokalnih specijaliteta i upoznavanje sa kolumbijskom uličnom- kuhinjom. Poželjan je dobar apetit i avanturistički stav. Jedan od najboljih načina da se stekne uvid u svakodnevni život i kulturu lokalnog stanovništva je da doživite njihovu kulinarsku kulturu. Isprobavanje lokalnih delicija: od malih grickalica, obilnijeg jela, nečeg slatkog ili nečeg zdravog. Probajte hranu kao što su „empanadas”, „arepa’huevo”, „arekuipe”, „cocadas” i različito voće kao što su papaja, granadila, guanabana i još mnogo toga. Povratak u hotel u popodnevnim satima. Noćenje.
Dan 12
CARTAGENA
(09.02.2024) KARTAGENA Slobodan dan za obilazak Kartagene ili fakultativni izlet na ostrvo Rosario. Transfer do luke. Vožnja motornim brodićem do ostrva Rosario Enkanto. Ceo izlet traje 8 sati. Ostrvo se ističe prelepim peščanim plažama, kristalno čistom vodom koja prosto mami da se zapliva. Ručak. Posle podne povratak u Kartagenu. Noćenje.
Dan 13
CARTAGENA
(10.02.2024) KARTAGENA – BARANKILJA KARNEVAL Doručak. Slobodan dan u Kartageni ili fakultativni odlazak na spektakularni karneval u Barankilji. Povratak u večernjim satima u Kartagenu. Noćenje.
Dan 14
BOGOTA
(11.02.2024) KARTAHENA- BOGOTA Doručak. Jutarnji let za Bogotu. Nakon dolaska, slobodno vreme u Bogoti. Noćenje.
Dan 15
ISTANBUL
(12.02.2024) BOGOTA- ISTANBUL Doručak . Odjava iz hotela u jutarnjim satima i slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u podnevnim časovima. Let iz Bogote (TK801) u 16:25 časova.
Dan 16
BELGRADE
(13.02.2024) ISTANBUL- BEOGRAD Dolazak U Istanbul u 16:30. Čekanje na vezu. Poletanje za Beograd u 19:50 časova (TK1083). Dolazak u Beograd u 19:35 časova.