KINA CARSKA TURA 01. NOVEMBAR 2020.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji Peking-Sian (brzi voz, ekonomska klasa) i Sian-Sudžou -  1 noćenje (kušet kola, kabina za četiri osobe) i autobusom prema programu, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* (lokalne kategorizacije), ishrana prema programu (doručak u hotelu na bazi švedskog stola, ručak ili večera po programu u lokalnom restoranu – kineska hrana, meni od više različitih jela), razgledanja i transferi prema programu, troškovi organizovanja putovanja, usluge lokalnog vodiča na destinaciji kao i usluge licenciranog vodiča Kontiki Travel & Service koji putuje sa grupom iz Beograda, avio takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 325 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni i koje se plaćaju na destinaciji (4 evra po danu boravka), fakultativni izleti (ukoliko postoje), međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.
 

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

KLIMA:  je izrazito kontinentalna. Proleće kao i jesen, najlepše doba za posetu ovih gradova. Prosečne dnevne temperature se kreću od 7-19°C, jutra i večeri su svežiji.

VALUTA: Kina:  (Kineski juan) 1 USD = 7.07528 CNY  1 EUR = 7.99031 CNY

VIZE: Državljanima Srbije sa biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za  Kinu. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

• Zbog izdavanja voznih karata potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.

SMEŠTAJ:

Hotel u Pekingu: Beijing Pudi Hotel 4* ili sličan      http://beijing-marriott-city-wall.hotels-beijing-ch.com/en/

Hotel se nalazi na oko 12 minuta hoda od stanice metroa Đenguomen (linije 1 i 2) i na oko 15 minuta od Zabranjenog grada, Trga Tjenanmen i Pijace svile. Besplatan WiFi je dostupan u zajedničkim prostorijama. Hotel ima fitnes centar, zatvoreni bazen i 2 restorana u kojima gosti mogu da probaju jela azijske, kineske, italijanske i zapadnjačke kuhinje. Sobe su prostrane, a svaka ima flat-screen TV sa satelitskim kanalima, radni sto, sef, mini bar.

Hotel u Sianu: Bell Tower Hotel 4* ili sličan www.belltowerhotelxian.cn/


Bell Tower Hotel  se nalazi na jednoj od najboljih lokacija u Sianu.  Nalazi se u blizini čuvenog zvonika i na pešačkoj je udaljenosti od gradskih zidina, brojnih restorana i prodavnica. Hotel ima 3 restorana, biznis centar, saunu. Sobe su opremljene sa klima uređajem, satelitskim TV, sefom, mini barom, ketlerom za kafu/čaj. Omogućava besplatan  WiFi.

Hotel u Sudžou: Royal Tulip Suzhou 4* ili sličan www.goldentulip.com/en/hotels/royal-tulip-suzhou

Moderan i elegantan hotel je centralno lociran i osigurava gostima brz i lagan pristup mnogim lokalnim mestima i interesima. Hotel ima bazen, spa i teretanu. Moderno opremljene sobe sadrže privatno kupatilo sa fenom za kosu, TV sa satelitskim kanalima, telefon, mini bar, ketler, fen za kosu, centralnu klimu.

Hotel u Nanđingu: Glarun Jinling Hotel 4* ili sličan  http://162.jinlinghotels.com/English/Index.html
Hotel se nalazi u južnom delu Nanđinga, na oko 12 minuta vožnje (20km) od centra grada. Hotel ima 3 restorana, fitnes centar, bar, besplatan internet. Sobe su oko 30m2 opremljene sa klima uređajem, mini barom, ketlerom, sefom, LCD TV.

Hotel u Hangdžou: Braim canal Hotel 4* ili sličan  www.braimcanalhotel.com

Luksuzan poslovni hotel, centralno lociran, otvoren je 2010. godine. Sadrži 322 sobe koje su opremljene sa satelitskim LCD TV, ketlerom, mini barom, sefom, fenom za kosu. Gostima je na raspolaganju bespatan internet.

Hotel u Šangaju: Grand Mercure Baolong Hotel 4* http://www.baolongmercure.com ili sličan
Hotel je udaljen 9 km od šoping zone Nanđing. Hotel sadrži otvoreni bazen, masažu, saunu, fitness centar, salon lepote, restoran i dva bara. Hotel ima ukupno 372 sobe koje su opremljene sa televizorom, mini barom, fenom. Gostima je na raspolaganju bežični internet.

PRIJAVLJIVANJE I UPLATA AKONTACIJE (40%) DO 15.09.2020. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
 

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2020 od 10.01.2020. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068022 od 01.01. 2020.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Program broj 1 od 08.06.2020. Licenca OTP 113/2020 od 01.02.2020.
Kategorija licence A 40

SMESTAJ KINA Kina/Peking
SMESTAJ KINA -
 
 

Peking: Jianguo Hotel 4*, http://www.hoteljianguo.com/en/ ili sličan - nalazi se svega 300 m od čuvene piace svile (silk market) kao i 350 m. Od metroa koji omogućava lagano kretanje do glavnih atrakcija Pekinga. Sve sobe su klimatizovane i imaju bespaltni WiFi, deo za sedenje, dobro opremljeno kupatilo sa tušem.  Ima 6 restorana, kao i zatvoreni bazen. Postoiji i dobro opremljen fitnes centar, 24 časovna recepcija. Postoji redstoran sa francuskom kuhinjom, kao i sa tradicionalnim kineskim specijalitetima. Snekovi i osvežavajuća pića u Čarli baru i Londžu kod recepcije. Sian – Grand Metro Park Hotel 4* - savršeno lociran hotel u blizini glanih atrakcija, ima nekoliko restorana, besplatni WiFi i bespaltni parking. Klimatizovane sobe su vrlo elegantno dekorisane, imaju kablovsko-satelitsku TV, mini bar i sef. Dobro opremljeno kupatilo ima kadu. Kineski restoran Paviljon imaju specijaliteta is provincija Šansi, Sečuan i Kanton.  Internacionalni švedski sto na raspolaganju u Kafeu. Ima nepušačke sobe, fitnes centar i kao transfere do/sa aerodroma.


Čengdu:
Mercure Chengdu North Hotel 4* -  http://www.accorhotels.com/gb/hotel-9070-mercure-chengdu-north-/index.shtml ili sličan. Dobro lociran, na oko 15 min vožnje do centra grada. Sobe su vrlo dobro opremljene sa vrlo modernim enterijerom u pastelnim tonovima. Imaju plazma kablovsku TV, besplatni WiFi. Kupatilo opremljeno bade mantilom i  toaletnim detaljima. Hotel ima i besplatni paking, fitnes i spa sa welnes centrom. U restoranima služe kako kineske, tako i internacionalne specijalitete.


Emejšan:
Emei  Shan Grand Hotel 4* - http://www.emshotel.com.cn/ ili sličan, moderni hotel koji se nalazi u blizini Baoguo Si hrama. Hotel ima 24 časovnu recepciju, 24 časovni rum servis, fitnes centar, saunu, masaže, parnu sobu. Restorani nude lokalnu i internacionalnu kuhinju.

Đizuaigou: Poly New Jiuzhai hotel 4* -  http://www.newjiuzhaihotel.com/ ili sličan, zauzima veoma lep položaj u Jiuzhai dolini i  prvi je hotel sa 4* u celoj oblasti. Sve sobe ima klima uređaj, satelitsku TV, direktno telefonsko biranje, kinesku i internacionalnu hranu, saunu, fitness , salon za lepotu, biznis centar.


Čonking
: Ramada Hotel 4* - http://www.ramadaplazacq.com/en.php ili sličan, udaljen je 20 –tak min od čuvenih Dazu gravura u stenama. Lepo opremljene sobe imaju minibar, plazma TV.  Kupatila imaju kadu i tuš, kao i bade mantil i dasku za peglanje. Imaju deo za karaoke, određene rekreativne mogućnosti, kao I bilijar i stoni tenis.  Ima i fitness centar. Restorani nude razne specijalitete. Dobar izbor pića u baru i londžu. Rum servis na raspolaganju.

 

Lidžiang: Wangfu Hotel 4* - http://www.ljhotel.cn/hotel_ljwffd.php?locale=en-us ili sličan. Smešten je kod Južne kapije starog grada, građen je u tradicionalnom kineskom stilu. Luksuzne sobe opremljene su orijentalnim nameštajem, plazma TV i besplatni WiFi, mini bar, aparat za pripremanje kafe ili čaja. Kupatila sa bade mantilima i papučama imaju kade. Ima bar sa prijatnom muzikom, kao I restoranima sa kineskom i internacionalnom hranom. Stoni tenis i masaže se dobijaju na zahtev.


Kunming
: Jinjiang Hotel 4* - http://hotels.jinjiang.com/Hotels/604 ili sličan, ima svaku sobu sa TV, klimom i mini barom, frižiderom i aparatom za kafu ili čaj. Kupatila su sa kadama ili tuševima. Ima besplatni WiFi, fitness centar, nepušačke sobe, besplatni parking.


Šangaj
: Sunrise on the Bund Hotel 4* - http://www.sunrisesha.com/en/hotelinfo.html ili sličan, nalazi se 5 min od metro stanice. Ima moderne dobro opremljene sobe -plazma TV, mini bar, radni sto, se. Kupatila su takođe dobro opremljena. Ima zatvoreni bazen, fitnes, spa I velnes centar I 8 različitih restorana, nepušačke sobe. Omogućava besplatan  WiFi. Na raspolaganju biznis centar i sala za konferencije.


   
 

Spisak hotela na turi Kina koju niste videli


 
 
 

Peking: Jianguo Hotel 4*, http://www.hoteljianguo.com/en/ ili sličan - nalazi se svega 300 m od čuvene piace svile (silk market) kao i 350 m. Od metroa koji omogućava lagano kretanje do glavnih atrakcija Pekinga. Sve sobe su klimatizovane i imaju bespaltni WiFi, deo za sedenje, dobro opremljeno kupatilo sa tušem.  Ima 6 restorana, kao i zatvoreni bazen. Postoiji i dobro opremljen fitnes centar, 24 časovna recepcija. Postoji redstoran sa francuskom kuhinjom, kao i sa tradicionalnim kineskim specijalitetima. Snekovi i osvežavajuća pića u Čarli baru i Londžu kod recepcije. Sian – Grand Metro Park Hotel 4* - savršeno lociran hotel u blizini glanih atrakcija, ima nekoliko restorana, besplatni WiFi i bespaltni parking. Klimatizovane sobe su vrlo elegantno dekorisane, imaju kablovsko-satelitsku TV, mini bar i sef. Dobro opremljeno kupatilo ima kadu. Kineski restoran Paviljon imaju specijaliteta is provincija Šansi, Sečuan i Kanton.  Internacionalni švedski sto na raspolaganju u Kafeu. Ima nepušačke sobe, fitnes centar i kao transfere do/sa aerodroma.


Čengdu:
Mercure Chengdu North Hotel 4* -  http://www.accorhotels.com/gb/hotel-9070-mercure-chengdu-north-/index.shtml ili sličan. Dobro lociran, na oko 15 min vožnje do centra grada. Sobe su vrlo dobro opremljene sa vrlo modernim enterijerom u pastelnim tonovima. Imaju plazma kablovsku TV, besplatni WiFi. Kupatilo opremljeno bade mantilom i  toaletnim detaljima. Hotel ima i besplatni paking, fitnes i spa sa welnes centrom. U restoranima služe kako kineske, tako i internacionalne specijalitete.


Emejšan:
Emei  Shan Grand Hotel 4* - http://www.emshotel.com.cn/ ili sličan, moderni hotel koji se nalazi u blizini Baoguo Si hrama. Hotel ima 24 časovnu recepciju, 24 časovni rum servis, fitnes centar, saunu, masaže, parnu sobu. Restorani nude lokalnu i internacionalnu kuhinju.

Đizuaigou: Poly New Jiuzhai hotel 4* -  http://www.newjiuzhaihotel.com/ ili sličan, zauzima veoma lep položaj u Jiuzhai dolini i  prvi je hotel sa 4* u celoj oblasti. Sve sobe ima klima uređaj, satelitsku TV, direktno telefonsko biranje, kinesku i internacionalnu hranu, saunu, fitness , salon za lepotu, biznis centar.


Čonking
: Ramada Hotel 4* - http://www.ramadaplazacq.com/en.php ili sličan, udaljen je 20 –tak min od čuvenih Dazu gravura u stenama. Lepo opremljene sobe imaju minibar, plazma TV.  Kupatila imaju kadu i tuš, kao i bade mantil i dasku za peglanje. Imaju deo za karaoke, određene rekreativne mogućnosti, kao I bilijar i stoni tenis.  Ima i fitness centar. Restorani nude razne specijalitete. Dobar izbor pića u baru i londžu. Rum servis na raspolaganju.

 

Lidžiang: Wangfu Hotel 4* - http://www.ljhotel.cn/hotel_ljwffd.php?locale=en-us ili sličan. Smešten je kod Južne kapije starog grada, građen je u tradicionalnom kineskom stilu. Luksuzne sobe opremljene su orijentalnim nameštajem, plazma TV i besplatni WiFi, mini bar, aparat za pripremanje kafe ili čaja. Kupatila sa bade mantilima i papučama imaju kade. Ima bar sa prijatnom muzikom, kao I restoranima sa kineskom i internacionalnom hranom. Stoni tenis i masaže se dobijaju na zahtev.


Kunming
: Jinjiang Hotel 4* - http://hotels.jinjiang.com/Hotels/604 ili sličan, ima svaku sobu sa TV, klimom i mini barom, frižiderom i aparatom za kafu ili čaj. Kupatila su sa kadama ili tuševima. Ima besplatni WiFi, fitness centar, nepušačke sobe, besplatni parking.


Šangaj
: Sunrise on the Bund Hotel 4* - http://www.sunrisesha.com/en/hotelinfo.html ili sličan, nalazi se 5 min od metro stanice. Ima moderne dobro opremljene sobe -plazma TV, mini bar, radni sto, se. Kupatila su takođe dobro opremljena. Ima zatvoreni bazen, fitnes, spa I velnes centar I 8 različitih restorana, nepušačke sobe. Omogućava besplatan  WiFi. Na raspolaganju biznis centar i sala za konferencije.


   
 

Spisak hotela na turi Kina koju niste videli


 

KINA - CARSKA ISTORIJSKA TURA
 

PEKING, SIAN, SUDŽOU, VELIKI KANAL, NANĐING, HANGDŽOU, ŠANGAJ
 

15 dana / 12 noćenja, avionom i vozom
Polazak: 01. novembar 2020. / Povratak: 15. novembar 2020.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

Za Kineze Kina je – centar sveta. Za one koji je nisu upoznali idoživeli velika je misterija. Između ostalog i zato jer je dugo, dugo bila skivena od ostatka sveta Velikim zidom koji je brižno čuvao mir ne samo veličanstvene imperije već i civilizacije o čijim se vrednostima moglo samo naslućivati.Baš takva Kina je oduvek interesovala i mamila Evropljane. Još od dana kada je Marko Polo zakoračio na njen prostor pa sve do danas kada je i zvanično jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija.Na jednom putovanju upoznaćete obilje njenih prirodnih lepota, proći putevima burne prošlosti pretvorene u bogatstvo istorije, ali i uživati u fascinantnj sadašnjosti. Kineski Sian je kolevka istorije ove zemlje, a Peking i Šangaj putokaz njene budućnosti

Dan 1
BELGRADE
(01.11.2020.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera Kon Tiki u 09:00 časova. Poletanje za Dohu u 11:40 časova (Let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u 18:30 časova. Čekanje na vezu.
Dan 2
DOHA
(02.11.2020.) DOHA – PEKING Poletanje za Peking u 01:55 časova (Let QR 892). Obrok u avionu. Sletanje u 14:45 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 3
PEKING
(03.11.2020.) PEKING Doručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, neprocenjivim dragocenostima kineske arhitekture i umetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Odlazak do Hrama neba, jednog od najlepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i poseta galeriji - fabrici bisera. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 4
PEKING
(04.11.2020.) PEKING Doručak. Odlazak do mesta u kome se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida, jedinog dela ljudskih ruku vidljivog sa Meseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije, zatim i prelepe Letnje palate, u blizini Pekinga. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog poslednjim dostignućima moderne arhitekture, poput stadiona "Ptičije gnezdo“ i "Vodena kocka" ili velikog olimpijskog bazena. Poseta Muzeju žada u kome je i prodajna galerija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 5
SIJAN
(05.11.2020.) PEKING – SIAN Doručak (lanč paket). Transfer do železničke stanice. Polazak voza za Sian, jednu od prestonica stare Kine. Po dolasku obilazak čuvenog Muzeja terakote, u kome je smešteno preko 6.000 iskopanih figura vojnika napravljenih od terakote u prirodnoj veličini sa fizionomijama ljudi iz različitih delova Kine. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 6
SUZHOU
(06.11.2020.) SIAN – SUDŽOU Doručak. Pre podne razgledanje grada koji je bio početna tačka na čuvenom "Putu svile". Obilazak Pagode velike guske i starih kapija kao i Šansi istorijskog muzeja. Večera. Transfer do železničke stanice. Odlazak vozom za Sudžou.
Dan 7
SUZHOU
(07.11.2020.) SUDŽOU Dolazak. Doručak. Celodnevno razgledanje grada, koga nazivaju Venecijom Kine, zbog brojnih kanala koji ga presecaju. U starom delu grada još uvek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu istoriju. Naročito je bio razvijen za vreme Song dinastije. Pored kanala oduvek je bio poznat i po svojim veoma lepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Obilazak čuvene bašte Pokornog upravitelja, koja je zbog lepote i kulturno istorijskog značaja na UNESCO listi kulturne baštine. Poseta fabrici svile. Večera. Noćenje.
Dan 8
SUZHOU
(08.11.2020.) SUDŽOU Doručak. Obilazak Tigrovog brda, Velikog kanala i radionice za vez. Veliki kanal je najstariji i najduži (1.795 km) na svetu. Ima 24 prevodnice i oko 60 mostova. Njegova izgradnja počela je još u 5.veku p.n.e. Proteže se od Pekinga do Hangdžoua. Usput zaustavljanje kod sela Džou, na čuvenom Velikom kanalu. Večera. Noćenje.
Dan 9
NANĐING
(09.11.2020.) SUDŽOU – NANĐING Doručak. Polazak autobusom za Nanđing (oko 3 sata vožnje), jednu od šest starih kineskih prestonica. Nalazi se na čuvenij reci Jangce. U toku razgledanja obilazak Mauzoleja dr. Sun Jatsena, koga su mnogi smatrali ocem moderne Kine i mosta na reci Jangce, jednog od najdužih u Kini. Odlazak do Činhuaj reke, obilazak starih kapija Guan Džo iz Ming perioda, kao i poseta fabrici kristala. Večera. Noćenje.
Dan 10
NANĐING
(10.11.2020.) NANĐING – HANGDŽOU Doručak. Polazak autobusom za Hangdžou (oko 4 sata vožnje). Dolazak. Smeštaj u hotelu. U popodnevnim časovima obilazak Pagode šest harmonija koje predstavljaju jedno od pravih remek dela stare kineske arhitekture. Večera. Noćenje.
Dan 11
HANGZHOU
(11.11.2020.) HANGDŽOU Doručak. Odlazak do Zapadnog jezera, jednog od najlepših u Kini. Okruženo sa tri strane planinama, sa puno pagoda, hramova i drugih istorijskih znamenitosti, najviše je korišćeno kao inspiracija pesnicima i slikarima. Kratka vožnja brodom po jezeru. Obilazak Lingijan hrama. Lingijan hram je jedna od glavnih atrakcija koja se odlikuje sjajnim budustičkim rezbarijima iz 10-14 veka. Poseta fabrici čaja. Večera. Noćenje.
Dan 12
HANGZHOU
(12.11.2020.) HANGDŽOU – ŠANGAJ Doručak. Odlazak autobusom za Šangaj (192 km). Po dolasku razgledanje najmnogoljudnijeg grada Kine, koji od svih kineskih gradova najviše podseća na evropski. Razgledanje uključuje posetu čuvene Ju bašte koja je sagrađena za vreme Ming dinastije, u klasičnom Ming stilu, sa brojnim paviljonima, pasarelama i tunelima. Večera. Noćenje.
Dan 13
SHANGHAI
(13.11.2020.) ŠANGAJ Doručak. Obilazak poslovnog centra Bund, Nanđing ulice, čuvenog Šangaj muzeja.Večera. Noćenje.
Dan 14
SHANGHAI
(14.11.2020.) ŠANGAJ – DOHA Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Sobe se napuštaju u 12:00 časova (prema međunarodnim uzansama). Uveče transfer do aerodroma. Poletanje za Dohu u 23:15 časova (Let QR 871). Obrok u avionu.
Dan 15
BELGRADE
(15.11.2020.) DOHA – BEOGRAD Sletanje u Dohu u 05:10 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 07:00 časova (Let QR 231). Obrok u avionu. Sletanje u 10:40 časova.