KENIJA 24.01.2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Jedinstvena cena putovanja uključuje: Prevoz avionom na navedenim relacijama, vožnja na safariu mini vozilima,  smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4*, rani ulazak u sobe po dolasku i 2 noćenja sa doručkom u Najrobiju (La Maison Royale), 2 noćenja na bazi punog pansiona kod Naivaša jezera, (Burch’s Resort Naivasha), 2 noćenja na bazi punog pansiona u Masai Mara N.P (La Maison Royale) i 5 noćenja na bazi polupansiona u Mombasi u hotelu sa 3* (Bambur Beach Hotel), obroci, razgledanja i transferi prema programu kao i  troškovi organizacije i vođenja putovanja  (licencirani vodic iz Beograda). Avio takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 327.39 eur (EUR 242.00-YR, EUR 0.98-RF, EUR19.38-RS, EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG, EUR 3.00-M6, EUR 10.00-TR, EUR 47.33-TU, od kojih su YR nerefundabilne). Avio-takse su podložne promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja).

U cenu aranžmana nije uključeno: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače (preporučuje se oko 8 usd po danu po osobi), kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (preporučuje se 5 usd po danu po osobi), troškovi vize za jedan ulazak i izlazak (do 90 dana) iznosi 48€ (u trenutku objavljivanja programa) i usluga viziranja 10€, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, lični troškovi.

Napomena: Rezervacija trokrevetnih soba vrsi se na upit.  Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem mogu se takodje dobiti na upit, ali ih ne preporučujemo, jer treći krevet ne odgovara standardu za odraslu osobu.

SMEŠTAJ:
Najrobi – La Maison Royal - Westland 4*  https://lmrhotel.com/westlands/ ili sličan
Hotel je udaljen 5 min od centra grada. Poznat je po svom baru na krovu sa fantasticnim pogledom. Sobe su elegantno opremljene u toplim tonovima, svaka ima klima uređaj, satelitsku TV, sef i mini bar, kao i dobro opremljeno kupatilo. Restoran je poznat po francuskoj, mediteranskoj i afričkoj kuhinji.

Naivaša jezero – Burch’ s Resort 4* https://www.burchsresort.co.ke/#/ ili sličan

Hotel je veoma dobro lociran, u blizini Nacionalnih parkova. Sobe su prostrane i sadrže sopstveno kupatilo sa tušem, TV sa satelitskim kanalima, aparat za kafu/čaj, besplatan Wifi. U restoranu se služe raznovrsna afrička i američka jela.

Masai Mara - La Maison Royal 4* https://lmrhotel.com/mara/ ili sličan

Hotel je smešten u mestu Sekenani. Hotel ima terasu sa pogledom na planinu i vrt, kao i otvoreni bazen tokom cele godine, spa sadržaje i velnes pakete. Poseduje besplatan WiFi, bar i restoran u kojem se služi kontinentalni doručak. Šator ima privatni ulaz, zvučno izolovane zidove, terasu sa pogledom na baštu, kao i sopstveno kupatilo sa tušem.

Mombasa – Bamburi Beach hotel 3* https://bamburibeachkenya.com/ ili sličan

Hotel Bamburi Beach je udaljen 12 km od Mombase i 25 km od međunarodnog aerodroma. Hotel ima 149 soba, svaku sa sopstvenim privatnim balkonom sa pogledom na Indijski okean. Sobe imaju balkone, klima uređaj, mini bar, aparat za kafu/čaj, TV i telefon. Prelepi rustični restoran na otvorenom služi jela afričke, indijske i evropske kuhinje na bazi švedskog stola za doručak, ručak i večeru. Hotel ima 4 bara, 3 restorana, veliki otvoreni bazen, teretanu, fitness centar, večernju zabavu.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE :


VIZE: Srpskim državljanima sa biometrijskim pasošima Republke Srbije (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Keniju (dobija se elektronskim putem). Potrebno je dostaviti skeniranu kopiju pasoša i fotografiju u boji na beloj pozadini.

Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

USLOVI ULASKA U KENIJU: Za državljane R. Srbije potrebna je viza za ulazak u Keniju koja se dobija elektronskim putem. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti najmanje 6 meseci i u pasošu mora postojati bar jedna prazna stranica. Posedovanje „žutog kartona" Svetske zdravstvene organizacije (vakcina protiv žute groznice) nije preduslov za dobijanje vize i nije neophodan za putnike koji dolaze iz Evrope u Keniju i planiraju da borave samo u njoj.


VALUTA:  Kenija  - Kenijski Šiling  1USD =  150.63 KES;        1EUR = 159.32 KES

                   
KLIMA:  Zbog svog položaja na ekvatoru ima prijatnu tropsku klimu ali i velike regionalne varijacije preko cele godine. Period između juna i oktobra je suvlji i svežiji period u Keniji. Na obali je uvek toplo i vlažno, dok je u oblasti Nakuru i Masai Mara Nacionalnih parkova nešto svežije, pre svega ujutru i uveče. Dnevne temperature od 23-28°C.

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).


• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.


• Na letovima Turkish Airways-a je dozvoljen jedan prtljag do 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg, ali je na lokalnim letovima dozvoljen prtljag do 15kg (uključujući i ručni prtljag). Svi  putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.


• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.


• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.


• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Masterata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.   

Program putovanja br. 1 od 01.11.2023.


Kon Tiki Travel & Service doo Beograd - Stari grad, Kolarčeva br.3                                                                                                           
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021

Kategorija licence A     

SMESTAJ KENIJA TURA Kenija/Najrobi
SMESTAJ KENIJA TURA-
 
 

SMEŠTAJ:

Najrobi – La Maison Royal - Westland 4*
https://lmrhotel.com/westlands/ ili sličan

Hotel je udaljen 5 min od centra grada. Poznat je po svom baru na krovu sa fantasticnim pogledom. Sobe su elegantno opremljene u toplim tonovima, svaka ima klima uređaj, satelitsku TV, sef i mini bar, kao i dobro opremljeno kupatilo. Restoran je poznat po francuskoj, mediteranskoj i afričkoj kuhinji.

Naivaša jezero – Burch’ s Resort 4* https://www.burchsresort.co.ke/#/ ili sličan

Hotel je veoma dobro lociran, u blizini Nacionalnih parkova. Sobe su prostrane i sadrže sopstveno kupatilo sa tušem, TV sa satelitskim kanalima, aparat za kafu/čaj, besplatan Wifi. U restoranu se služe raznovrsna afrička i američka jela.

Masai Mara - La Maison Royal 4* https://lmrhotel.com/mara/ ili sličan

Hotel je smešten u mestu Sekenani. Hotel ima terasu sa pogledom na planinu i vrt, kao i otvoreni bazen tokom cele godine, spa sadržaje i velnes pakete. Poseduje besplatan WiFi, bar i restoran u kojem se služi kontinentalni doručak. Šator ima privatni ulaz, zvučno izolovane zidove, terasu sa pogledom na baštu, kao i sopstveno kupatilo sa tušem.

Mombasa – Bamburi Beach hotel 3* https://bamburibeachkenya.com/ ili sličan

Hotel Bamburi Beach je udaljen 12 km od Mombase i 25 km od međunarodnog aerodroma. Hotel ima 149 soba, svaku sa sopstvenim privatnim balkonom sa pogledom na Indijski okean. Sobe imaju balkone, klima uređaj, mini bar, aparat za kafu/čaj, TV i telefon. Prelepi rustični restoran na otvorenom služi jela afričke, indijske i evropske kuhinje na bazi švedskog stola za doručak, ručak i večeru. Hotel ima 4 bara, 3 restorana, veliki otvoreni bazen, teretanu, fitness centar, večernju zabavu. 


 
 
 

SMEŠTAJ:

Najrobi – La Maison Royal - Westland 4*
https://lmrhotel.com/westlands/ ili sličan

Hotel je udaljen 5 min od centra grada. Poznat je po svom baru na krovu sa fantasticnim pogledom. Sobe su elegantno opremljene u toplim tonovima, svaka ima klima uređaj, satelitsku TV, sef i mini bar, kao i dobro opremljeno kupatilo. Restoran je poznat po francuskoj, mediteranskoj i afričkoj kuhinji.

Naivaša jezero – Burch’ s Resort 4* https://www.burchsresort.co.ke/#/ ili sličan

Hotel je veoma dobro lociran, u blizini Nacionalnih parkova. Sobe su prostrane i sadrže sopstveno kupatilo sa tušem, TV sa satelitskim kanalima, aparat za kafu/čaj, besplatan Wifi. U restoranu se služe raznovrsna afrička i američka jela.

Masai Mara - La Maison Royal 4* https://lmrhotel.com/mara/ ili sličan

Hotel je smešten u mestu Sekenani. Hotel ima terasu sa pogledom na planinu i vrt, kao i otvoreni bazen tokom cele godine, spa sadržaje i velnes pakete. Poseduje besplatan WiFi, bar i restoran u kojem se služi kontinentalni doručak. Šator ima privatni ulaz, zvučno izolovane zidove, terasu sa pogledom na baštu, kao i sopstveno kupatilo sa tušem.

Mombasa – Bamburi Beach hotel 3* https://bamburibeachkenya.com/ ili sličan

Hotel Bamburi Beach je udaljen 12 km od Mombase i 25 km od međunarodnog aerodroma. Hotel ima 149 soba, svaku sa sopstvenim privatnim balkonom sa pogledom na Indijski okean. Sobe imaju balkone, klima uređaj, mini bar, aparat za kafu/čaj, TV i telefon. Prelepi rustični restoran na otvorenom služi jela afričke, indijske i evropske kuhinje na bazi švedskog stola za doručak, ručak i večeru. Hotel ima 4 bara, 3 restorana, veliki otvoreni bazen, teretanu, fitness centar, večernju zabavu. 


 

KENIJA 24.01.2024.

NAJROBI, SAFARI U NACIONALNIM PARKOVIMA NAKURU I MASAI MARA I ODMOR U MOMBASI

13 dana / 11 noćenja – avionom i autobusom
Polazak: 24. januar 2024. / Povratak: 05. februar 2024.

FIRST MINUTE POPUST OD 100 € PO OSOBI ZA UPLATE DO 30. NOVEMBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u 


Kenija, zemlja na istoku Afrike, jedna je od turistički najrazvijenijih zemalja "crnog" kontinenta. Moderna prestonica Najrobi se ubraja među najznačajnije gradove Afrike a prirodne lepote ove zemlje zadivljuju turiste iz celog sveta, koji od svega najviše uživaju u safariju tj. traganju za divljim životinjama po savanama, tj. nacionalnim parkovima i odmoru na lepim, peščanim plažama Indijskog okeana.
 

Dan 1
BELGRADE
(24.01.2024.) BEOGRAD – ISTANBUL – NAJROBI Čekiranje putnika na aerodromu „Nikola Tesla” u 12:00 časova. Poletanje za Istanbul u 14:35 časova (let TK 1080). Sletanje u 18:25 časova. Nastavak putovanja za Najrobi u 20:35 (let TK 607). Obrok u avionu.
Dan 2
NAJROBI
(25.01.2024.) NAJROBI Dolazak u 03:05. Transfer do hotela. Po dolasku u hotel odmah ulazak u sobe. Doručak. Slobodno pre podne. Posle podne orijentaciono razgledanje Najrobija, "zelenog grada okupanog suncem". Mada je relativno mlad grad, ima interesantnu istoriju. Razgledanje obuhvata Parlament, Nacionalni muzej, Nacionalni akvarijum, park zmija, panorama grada dr. Noćenje.
Dan 3
NAJROBI
(26.01.2024) NAJROBI – NAIVAŠA JEZERO (NACIONALNI PARK) Doručak. Posle doručka polazak mini busevima (6-7 osoba) ka zapadu zemlje, do jezera Naivaša. Vožnja kroz veoma plodne i slikovite predele zemlje, sa velikim planatažama čaja i kafe. Jezero je veoma bitno za hortikulturu Kenije. Dolazak u lodž. Ručak. Smeštaj. Posle podne vožnja čamcem po jezeru i šetnja po ostrvu. Povratak u lodž. Večera. Noćenje.
Dan 4
NAIVASHA
(27.01.2024.) NAIVAŠA – NAKURU – NAIVAŠA Doručak. Odlazak na safari do Nakuru jezera, na kome se može videti na hiljade flamingosa i drugih ptica (u kišnom period manje zbog nedostatka algi na jezeru, kojima se hrane). Ručak (lunch box). Nakuru nacionalni park je prvi i najveći po broju nosoroga (belih i crnih) u Keniji. Takođe je poznat i po bogatstvu i raznovrsnosti ptičijeg sveta. Usput se nailazi na razne divlje životinje koje žive u toj oblasti, kao majmuni, gazele, bivoli, zebre, bradavičaste svinje, močvarne antilope i dr. Povratak u lodž. Večera. Noćenje.
Dan 5
NAIVASHA
(28.01.2024.) NAIVAŠA – MASAI MARA Doručak. Polazak mini busevima za Masai Mara Nacionalni Park. Vožnja kroz živopisne predele velike Rift doline u trajanju od 5 sati. Smeštaj. Ručak. Odlazak na poslepodnevni safari, vozilima sa otvorenim krovovima. Masai Mara je jedan od najvećih nacionalnih parkova u Keniji. Čini deo Serengeti eko sistema, koji velikim delom pripada i Tanzaniji. Veoma je bogat životinjama koje se slobodno kreću po njemu. Voznja kroz park pruža mogućnost da se iz neposredne blizine u prirodnom okruženju vide razne životinje. Večera. Noćenje.
Dan 6
NAIVASHA
(29.01.2024.) MASAI MARA Doručak. Celodnevni boravak u Masai Mara nacionalnom parku. To je najposećeniji nacionalni park u Keniji. Naročito se ističe životinjama koje pripadaju u svetu čuvenoj grupi “5 velikih” ili big five (5), kao što su, lav, slon, bivo, leopard i nosorog. Povratak u rizort. Ručak i večera. Noćenje
Dan 7
MOMBASA
(30.01.2024) MASAI MARA – NAJROBI – MOMBASA Doručak. Odlazak za Najrobi do aerodroma za poletanje za Mombasu. Dolazak. Transfer do rizorta. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 8
MOMBASA
(31.01.2024.) MOMBASA Doručak. Poludnevno razgledanje Mombase, drugog po veličini grada u Keniji. Nalazi se na obali Indijskog okeana i ima oko 1.2 miliona stanovnika. Kao regionalni i kulturni centar ima veliku luku, međunarodni aerodrom pa je samim tim postao i regionalni centar turizma. Zbog svog položaja imao je kroz istoriju veliki značaj kao trgovinski centar i kao takav bio kontrolisan od strane mnogih zemalja. Povratak u hotel. Slobodno posle podne za odmor i kupanje na prelepoj plaži. Večera. Noćenje.
Dan 9
MOMBASA
(01.02.2024.) MOMBASA Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje i druge aktivnosti. Večera. Noćenje.
Dan 10
MOMBASA
(02.02.2024.) MOMBASA Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje i druge aktivnosti. Večera. Noćenje
Dan 11
MOMBASA
(03.02.2024.) MOMBASA Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje i druge aktivnosti. Večera. Noćenje(29.06.2019.) NAIROBI – ISTANBUL – BEOGRAD Transfer na aerodrom. Poletanje za Istanbul u 03:55 časova (let TK 608). Dolazak u 10:30 časova. Čekanje na let. Poletanje za Beograd u 14:00 časova (let TK 1079) Dolazak u 14:40 časova.
Dan 12
NAJROBI
(04.02.2024.) MOMBASA – NAJROBI Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Najrobi. Dolazak. Odlazak u čuveni restoran “Carnivore” za ručak. Kasnije odlazak u hotel. Smeštaj. Noćenje do polaska na aerodrom.
Dan 13
BELGRADE
(05.02.2024.) NAJROBI – ISTANBUL – BEOGRAD Poletanje za Istanbul u 04:50 (TK 608). Dolazak u 11:25 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 13:55 časova (let TK 1079). Dolazak u 13:45 časova.