KENIJA 19.06.2022.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja uključuje: Prevoz avionom na navedenim relacijama, vožnja na safariu mini vozilima,  smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4*: u Najrobiju – Tamarind Tree hotel, kod Naivaša jezera – Naivasha Sopa Loge, u Masai Mara N.P - Mara  Sopa Lodge ili Zebra Plains Camp, u Mombasi Southern Palm Beach hotel i u Nairobiu– Four Points by Sheraton Airport hotel,  obroci i razgledanja prema programu, transferi, troškovi organizacije i vođenja putovanja. Avio takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 305,58  evra (EUR 228.00-YR, EUR 0.98-RF, EUR16.91-RS, EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG, EUR 10.00-TR, EUR 44.99-TU, od kojih su YQ i YR nerefundabilne).

U cenu aranžmana nije uključeno: fakultativni izleti (ukoliko postoje), troškovi vize za jedan ulazak i izlazak (do 90 dana) iznosi 47€ (u trenutku objavljivanja programa) i usluge viziranja 10€, napojnice za lokalne vodiče i vozače (preporučuje se 5 usd po danu boravka po osobi), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju Covida, i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

SMEŠTAJ:

Najrobi – Tamarind Tree hotel 4* ili sličan
 https://tamarindtree-hotels.com/

Nalazi se idealno lociran 5 km udaljen od grada, u blizini čuvenog restorana Carnivore u kome se služe specijaliteti od divljih životinja. Ima spoljašnji bazen koji se greje, fitness centar i lepu baštu. Sve sobe imaju satelitsku i kablovsku TV, besplatni  WiFi, sobe sa pogledom na baštu i bazen, privatna kupatila. Takođe u sobama se nalazi aparat za kafu i čaj.

Naivaša jezero – Naivasa Sopa Lodge 4* ili sličan https://www.sopalodges.com/lake-naivasha-sopa-resort/the-resort

Spoljašnji zidovi kućica su od kamena, što daje određeni karakter u toliko pre što su obloženi puzavicama i bogunvilijama različitih boja. Kamenih detalja ima i po sobama. Kućice su na dva sprata. Gornje sobe imaju jedan veliki krevet, dok i svaka soba ima balkon sa detaljima od kovanog gvozđa i nameštajem koji se uklapa u celinu. Donje sobe imaju po dva velika kreveta i dnevnu sobu isped koje se otvara prelep pogled na bastu. Sve sobe imaju TV, mini bar, telefon, sef, aparat za čaj i kafu i otvorene, prostrane verande.

Masai Mara – Mara Sopa Lodge 4* ili sličan https://www.sopalodges.com/masai-mara-sopa-lodge/the-lodge

Ovaj lodž bio je jedan od prvih te vrste sagrađenih u Masai Mara nacionalnom parku. Baš to je razlog što su bašta i svo drveće i ostalo zelenilo raskošno razvijeni i rascvetali. Sve kućice prate dizajn tradicionalnih afričkih okruglih kuća sa kupastim krovovima.  Unutrašnjost svake kućice je rađena od prirodnih materijala u afričkom stilu i sve to doprinosi veoma prijatnoj atmosferi. Svaka kućica ima dve sobe. Svaka soba ima mrežu protiv komaraca, elektronski sef, privatno kupatilo. Postoji bazen sa barom.
  ili
Masai Mara – Zebra plains camp 4* ili sličan https://zebraplainscollection.com/ 

Sastoji se od dva luksuzna safari kampa koji se sastoji od šatora. Oba kampa su locirana u zaštićenim delovima u kojima živi najpoznatije pleme u Africi, Masai narod. Zahvaljujući tome, preko 90% zaposlenih u kampu su iz ovog plemena.

Mombasa – Southern Palms Beach Resort 4* ili sličan https://southernpalmskenya.com/

Nalazi se na Diana plaži u Ukundi, 35 km. od Mombase. Ima dva otvorena bazena i pet restorana, koji gledaju na bazen, bašte ili Indijski okean. Sobe imaju televizor, mini bar (plaća se), aparat za čaj ili kafu i privatno kupatilo od kojih neke imaju samo tuš, a neke i tuš i kadu. U celom kompleksu ima pet restorana i dva bara. U restoranima se služi najraznovrsnija internacionalna jela. Razne aktivnosi i sportovi mogu se organizovati preko recepcije. Takođe postoji i fitnes centar.

Nairobi – Four Points by Sheraton Airport hotel 4* ili  https://www.marriott.com/hotels/travel/nbofa-four-points-nairobi-airport/ 

Nalazi se svega 800 m. od aerodrome. Ima spoljašnji bazen, spa i welnes centar sa đakuzijem. Sobe su klimatizovane, imaju TV sa satelitskim programom, mini bar, aparat za kafu ili čaj. Sve sobe imaju i deo za sedenje i kupatila sa tuševima. Posluzuju nekoliko vrsta doručka, a imaju i restoran u kome se služe lokalna, američka i azijska jela.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

VIZE: Srpskim državljanima sa biometrijskim pasošima Republke Srbije (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Keniju (dobija se elektronskim putem). Potrebno je dostaviti skeniranu kopiju pasoša i fotografiju u boji na beloj pozadini.
Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

VALUTA:  Kenija : Kenijski Šiling                1USD =  102,560 KES;        1EUR = 116,257 KES                   

KLIMA:  Zbog svog položaja na ekvatoru ima prijatnu tropsku klimu ali i velike regionalne varijacije preko cele godine. Period između juna i oktobra je suvlji i svežiji period u Keniji. Na obali je uvek toplo i vlažno, dok je u oblasti Nakuru i Masai Mara Nacionalnih parkova nešto svežije, pre svega ujutru i uveče. Dnevne temperature od 23-28°C.

USLOVI ULASKA U KENIJU: Prema trenutnim uslovima državljani Srbije koji dolaze u Keniju moraju da poseduju potvrdu o vakcinaciji protiv virusa Covid-19. Sledeće kategorije putnika su izuzete od ovog zahteva: 1.) putnici sa medicinskim razlozima zbog kojih nisu bili u mogućnosti da se vakcinišu. U ovom slučaju putnik je u obavezi da obezbedi pismo priznatog lekara sa detaljnim navodima o medicinskim razlozima zbog kojih nije bio u mogućnosti da se vakciniše 2.) Putnici koji su se oporavili od aktivne infekcije virusom Covid-19 ili koji su primili rekovalescentnu plazmu u prethodnih 90 dana. Svi putnici koji dolaze u Keniju i koji su potpuno vakcinisani biće izuzeti od zahteva da poseduju PCR test. Svi putnici koji ispunjavaju prethodno navedene uslove i nisu vakcinisani, a dolaze u Keniju moraju da poseduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Deca ispod 5 godina starosti su izuzeta od ove obaveze. Takođe, putnici koji nisu vakcinisani će prilikom dolaska u Keniju kroz bilo koju tačku ulaska biti u obavezi da o svom trošku urade brzi antigenski test po ceni od 30 USD. Ukoliko rezultat brzog antigenskog testa bude pozitivan, putnik je u obavezi da uradi PCR test o svom trošku, po ceni od 50 USD i da se samoizoluje. Deca ispod 5 godina starosti suizuzeta od ovog zahteva. Po sletanju u Keniju neće biti provere papirnih potvrda sa rezultatitma testova na prisustvo virusa Covid-19 niti potvrda o vakcinaciji, tako da avio kompanije moraju da osiguraju da su svi putnici pre ukrcavnja postavili oba dokumenta (rezultat PCR testa i potvrdu o vakcinaciji) na global hevn platformu preko sledećeg linka www.globalhaven.org. Svi putnici koji dolaze u Keniju moraju se registrovati se na “jitenge platform“ http://bit.ly/covid19moh, kako bi se dobio QR Code koji se mora pokazati prilikom sletanja na aerodrom. Svi putnici koji odlaze iz Kenije moraju da se pridržavaju zahteva u vezi sa putovanjem, zdravljem i Covid-19 u zemljama koje su im odredište. Avio kompanije imaju diskreciono pravo da zahtevaju testiranje putnika pre samog odlaska iz Kenije ili dolaska u Keniju.
Vakcina protiv žute groznice, nije obavezna.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU I UPLATU JE 15. MAJ  2022. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

OSTALE NAPOMENE

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.

• Osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.

• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
•kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi broj IM – 0008717, počev od 01.10.2021. godine , kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd . Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail: office@globos.rs 

Program broj 1 od 06.04.2022.                                 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.     
Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 


SMESTAJ KENIJA Kenija/Najrobi
SMESTAJ KENIJA-
 
 

SMEŠTAJ:

Najrobi – Tamarind Tree hotel 4* ili sličan
https://tamarindtree-hotels.com/

Nalazi se idealno lociran 5 km udaljen od grada, u blizini čuvenog restorana Carnivore u kome se služe specijaliteti od divljih životinja. Ima spoljašnji bazen koji se greje, fitness centar i lepu baštu. Sve sobe imaju satelitsku i kablovsku TV, besplatni WiFi, sobe sa pogledom na baštu i bazen, privatna kupatila. Takođe u sobama se nalazi aparat za kafu i čaj.

Naivaša jezero – Naivasa Sopa Lodge 4* ili sličan https://www.sopalodges.com/lake-naivasha-sopa-resort/the-resort

Spoljašnji zidovi kućica su od kamena, što daje određeni karakter u toliko pre što su obloženi puzavicama i bogunvilijama različitih boja. Kamenih detalja ima i po sobama. Kućice su na dva sprata. Gornje sobe imaju jedan veliki krevet, dok i svaka soba ima balkon sa detaljima od kovanog gvozđa i nameštajem koji se uklapa u celinu. Donje sobe imaju po dva velika kreveta i dnevnu sobu isped koje se otvara prelep pogled na bastu. Sve sobe imaju TV, mini bar, telefon, sef, aparat za čaj i kafu i otvorene, prostrane verande.

Masai Mara – Mara Sopa Lodge 4* ili sličan https://www.sopalodges.com/masai-mara-sopa-lodge/the-lodge

Ovaj lodž bio je jedan od prvih te vrste sagrađenih u Masai Mara nacionalnom parku. Baš to je razlog što su bašta i svo drveće i ostalo zelenilo raskošno razvijeni i rascvetali. Sve kućice prate dizajn tradicionalnih afričkih okruglih kuća sa kupastim krovovima. Unutrašnjost svake kućice je rađena od prirodnih materijala u afričkom stilu i sve to doprinosi veoma prijatnoj atmosferi. Svaka kućica ima dve sobe. Svaka soba ima mrežu protiv komaraca, elektronski sef, privatno kupatilo. Postoji bazen sa barom.
ili
Masai Mara – Zebra plains camp 4* ili sličan https://zebraplainscollection.com/

Sastoji se od dva luksuzna safari kampa koji se sastoji od šatora. Oba kampa su locirana u zaštićenim delovima u kojima živi najpoznatije pleme u Africi, Masai narod. Zahvaljujući tome, preko 90% zaposlenih u kampu su iz ovog plemena.

Mombasa – Southern Palms Beach Resort 4* ili sličan https://southernpalmskenya.com/

Nalazi se na Diana plaži u Ukundi, 35 km. od Mombase. Ima dva otvorena bazena i pet restorana, koji gledaju na bazen, bašte ili Indijski okean. Sobe imaju televizor, mini bar (plaća se), aparat za čaj ili kafu i privatno kupatilo od kojih neke imaju samo tuš, a neke i tuš i kadu. U celom kompleksu ima pet restorana i dva bara. U restoranima se služi najraznovrsnija internacionalna jela. Razne aktivnosi i sportovi mogu se organizovati preko recepcije. Takođe postoji i fitnes centar.

Nairobi – Four Points by Sheraton Airport hotel 4* ili https://www.marriott.com/hotels/travel/nbofa-four-points-nairobi-airport/

Nalazi se svega 800 m. od aerodrome. Ima spoljašnji bazen, spa i welnes centar sa đakuzijem. Sobe su klimatizovane, imaju TV sa satelitskim programom, mini bar, aparat za kafu ili čaj. Sve sobe imaju i deo za sedenje i kupatila sa tuševima. Posluzuju nekoliko vrsta doručka, a imaju i restoran u kome se služe lokalna, američka i azijska jela. 


   
 

Spisak hotela na kružnoj turi Kenija i Sejšeli


 
 
 

SMEŠTAJ:

Najrobi – Tamarind Tree hotel 4* ili sličan
https://tamarindtree-hotels.com/

Nalazi se idealno lociran 5 km udaljen od grada, u blizini čuvenog restorana Carnivore u kome se služe specijaliteti od divljih životinja. Ima spoljašnji bazen koji se greje, fitness centar i lepu baštu. Sve sobe imaju satelitsku i kablovsku TV, besplatni WiFi, sobe sa pogledom na baštu i bazen, privatna kupatila. Takođe u sobama se nalazi aparat za kafu i čaj.

Naivaša jezero – Naivasa Sopa Lodge 4* ili sličan https://www.sopalodges.com/lake-naivasha-sopa-resort/the-resort

Spoljašnji zidovi kućica su od kamena, što daje određeni karakter u toliko pre što su obloženi puzavicama i bogunvilijama različitih boja. Kamenih detalja ima i po sobama. Kućice su na dva sprata. Gornje sobe imaju jedan veliki krevet, dok i svaka soba ima balkon sa detaljima od kovanog gvozđa i nameštajem koji se uklapa u celinu. Donje sobe imaju po dva velika kreveta i dnevnu sobu isped koje se otvara prelep pogled na bastu. Sve sobe imaju TV, mini bar, telefon, sef, aparat za čaj i kafu i otvorene, prostrane verande.

Masai Mara – Mara Sopa Lodge 4* ili sličan https://www.sopalodges.com/masai-mara-sopa-lodge/the-lodge

Ovaj lodž bio je jedan od prvih te vrste sagrađenih u Masai Mara nacionalnom parku. Baš to je razlog što su bašta i svo drveće i ostalo zelenilo raskošno razvijeni i rascvetali. Sve kućice prate dizajn tradicionalnih afričkih okruglih kuća sa kupastim krovovima. Unutrašnjost svake kućice je rađena od prirodnih materijala u afričkom stilu i sve to doprinosi veoma prijatnoj atmosferi. Svaka kućica ima dve sobe. Svaka soba ima mrežu protiv komaraca, elektronski sef, privatno kupatilo. Postoji bazen sa barom.
ili
Masai Mara – Zebra plains camp 4* ili sličan https://zebraplainscollection.com/

Sastoji se od dva luksuzna safari kampa koji se sastoji od šatora. Oba kampa su locirana u zaštićenim delovima u kojima živi najpoznatije pleme u Africi, Masai narod. Zahvaljujući tome, preko 90% zaposlenih u kampu su iz ovog plemena.

Mombasa – Southern Palms Beach Resort 4* ili sličan https://southernpalmskenya.com/

Nalazi se na Diana plaži u Ukundi, 35 km. od Mombase. Ima dva otvorena bazena i pet restorana, koji gledaju na bazen, bašte ili Indijski okean. Sobe imaju televizor, mini bar (plaća se), aparat za čaj ili kafu i privatno kupatilo od kojih neke imaju samo tuš, a neke i tuš i kadu. U celom kompleksu ima pet restorana i dva bara. U restoranima se služi najraznovrsnija internacionalna jela. Razne aktivnosi i sportovi mogu se organizovati preko recepcije. Takođe postoji i fitnes centar.

Nairobi – Four Points by Sheraton Airport hotel 4* ili https://www.marriott.com/hotels/travel/nbofa-four-points-nairobi-airport/

Nalazi se svega 800 m. od aerodrome. Ima spoljašnji bazen, spa i welnes centar sa đakuzijem. Sobe su klimatizovane, imaju TV sa satelitskim programom, mini bar, aparat za kafu ili čaj. Sve sobe imaju i deo za sedenje i kupatila sa tuševima. Posluzuju nekoliko vrsta doručka, a imaju i restoran u kome se služe lokalna, američka i azijska jela. 


   
 

Spisak hotela na kružnoj turi Kenija i Sejšeli


 

KENIJA

NAJROBI, SAFARI U NACIONALNIM PARKOVIMA NAKURU I MASAI MARA I ODMOR U MOMBASI
                                         
Polazak: 19. jun 2022. / Povratak: 29. jun 2022.
11 dana (10 noćenja) – avionom 

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u 


Kenija, zemlja na istoku Afrike, jedna je od turistički najrazvijenijih zemalja "crnog" kontinenta. Moderna prestonica Najrobi se ubraja među najznačajnije gradove Afrike a prirodne lepote ove zemlje zadivljuju turiste iz celog sveta, koji od svega najviše uživaju u safariju tj. traganju za divljim životinjama po savanama, tj. nacionalnim parkovima i odmoru na lepim, peščanim plažama Indijskog okeana.
 

Dan 1
BELGRADE
(19.06.2022.) BEOGRAD – ISTANBUL – NAJROBI Sastanak putnika na aerodromu „Beograd " kod šaltera KonTiki u 13:30 časova. Poletanje za Istanbul u 15:30 časova (let TK 1080). Sletanje u 18:15 časova. Nastavak putovanja za Najrobi u 20:40 časova (let TK 607).
Dan 2
NAJROBI
(20.06.2022.) NAJROBI Dolazak u 03:10 časova. Transfer do hotela. Po dolasku u hotel odmah ulazak u sobe. Noćenje. Doručak. Pre podne orijentaciono razgledanje Najrobija, "zelenog grada okupanog suncem". Mada je relativno mlad grad, ima interesantnu istoriju. Razgledanje obuhvata Parlament, Nacionalni muzej, Nacionalni akvarijum, park zmija, panorama grada dr. Noćenje.
Dan 3
NAJROBI
(21.06.2022) NAJROBI – NAIVAŠA JEZERO (NACIONALNI PARK) Doručak. Posle doručka polazak mini busevima (6-7 osoba) ka zapadu zemlje, do jezera Naivaša. Vožnja kroz veoma plodne i slikovite predele zemlje, sa velikim planatažama čaja i kafe. Jezero je veoma bitno za hortikulturu Kenije. Dolazak u rizort. Smeštaj. Ručak. Posle podne vožnja čamcem po jezeru i šetnja po ostrvu. Povratak u rizort. Večera. Noćenje.
Dan 4
NAIVASHA
(22.06.2022.) NAIVAŠA – NAKURU – NAIVAŠA Doručak. Odlazak na safari do Nakuru jezera, na kome se može videti na hiljade flamingosa i drugih ptica (u kišnom period manje zbog nedostatka algi na jezeru, kojima se hrane). Nakuru nacionalni park je prvi i najveći po broju nosoroga (belih i crnih) u Keniji. Takođe je poznat i po bogatstvu i raznovrsnosti ptičijeg sveta. Usput se nailazi na razne divlje životinje koje žive u toj oblasti, kao majmuni, gazele, bivoli, zebre, bradavičaste svinje, močvarne antilope i dr. Povratak u resort. Večera. Noćenje.
Dan 5
NAIVASHA
(23.06.2022.) NAIVAŠA – MASAI MARA Doručak. Polazak mini busevima za Masai Mara Nacinalni Park. Vožnja kroz živopisne predele velike Rift doline u trajanju od 5 sati. Ručak. Smeštaj. Odlazak na poslepodnevni safari, vozilima sa otvorenim krovovima. Masai Mara je jedan od najvećih nacionalnih parkova u Keniji. Čini deo Serengeti eko sistema, koji velikim delom pripada i Tanzaniji. Veoma je bogat životinjama koje se slobodno kreću po njemu. Vožnja kroz park pruža mogućnost da se iz neposredne blizine u prirodnom okruženju vide razne životinje. Večera. Noćenje.
Dan 6
NAIVASHA
(24.06.2022.) MASAI MARA Doručak. Celodnevni boravak u Masai Mara nacionalnom parku na safariu sa pauzom za ručak. Masai Mara nacionalni park jedan je od najpoznatijih parkova te vrste u svetu. Odlikuje ga veliko bogatstvo u životinjskom svetu. To je najposećeniji nacionalni park u Keniji. Naročito se ističe životinjama koje pripadaju u svetu čuvenoj grupi “5 velikih” ili big five (5), kao što su, lav, slon, bivo, leopard i nosorog. Povratak u rizort. Večera. Noćenje.
Dan 7
MOMBASA
(25.06.2022) NAIVAŠA – NAJROBI – MOMBASA Doručak. Posle doručka odlazak za Najrobi. Vožnja traje oko 5 sati. Dolazak. Ručak (lanč boksovi). Transfer na aerodrome. Poletanje za Mombasu u večernjim satima. Dolazak. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 8
MOMBASA
(26.06.2022.) MOMBASA Doručak. Poludnevno razgledanje Mombase, drugog po veličini grada u Keniji. Nalazi se na obali Indijskog okeana i ima oko 1.2 miliona stanovnika. Kao regionalni i kulturni centar ima veliku luku, međunarodni aerodrom pa je samim tim postao i regionalni centar turizma. Zbog svog položaja imao je kroz istoriju veliki značaj kao trgovinski centar i kao takav bio kontrolisan od strane mnogih zemalja. Povratak u hotel. Slobodno posle podne za odmor i kupanje na prelepoj plaži Diani. Večera. Noćenje.
Dan 9
MOMBASA
(27.06.2022.) MOMBASA Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje i druge aktivnosti. Večera. Noćenje.
Dan 10
NAJROBI
(28.06.2022.) MOMBASA – NAIROBI Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Poletanje za Nairobi. Po dolasku smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje do polaska na aerodrom.
Dan 11
BELGRADE
(29.06.2019.) NAIROBI – ISTANBUL – BEOGRAD Transfer na aerodrom. Poletanje za Istanbul u 03:55 časova (let TK 608). Dolazak u 10:30 časova. Čekanje na let. Poletanje za Beograd u 14:00 časova (let TK 1079) Dolazak u 14:40 časova.