KAZAHSTAN I KIRGISTAN 21. MAJ 2020.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENE: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini, a njihova rezervacija se vrši upit.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 4* u Nur Sultanu, Almatiju, Biškeku, Tarazu, Šimketu i na Isik Kul jezeru, i u jurti u dolini Karkara. Ishrana prema programu (doručak u hotelima na bazi švedskog stola, večera u lokalnim restoranima/ jurti sa set-up menijem), transferi i razgledanja prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 175.18 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za nosače kofera, lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 80usd za ceo boravak i koje se plaćaju na destinaciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.


OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:


VIZE: Srpskim državljanima sa biometrijskim pasošima Republke Srbije nije potrebna viza za Kirgistan i Kazahstan.

Mesec dana pre putovanja, potrebno je dostaviti kopiju pasoša. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava zemalja u svojim zemljama. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon +381 11 2098 184).

VALUTA: Novčana jedinica u Kazahstanu je tenge (KZT): 1 EVRO= 428.164 KZT; 1 USD= 388.639 KZT
Novčana jedinica u Kirgistanu je som (KGS): 1 EVRO= 76.9540 KGS; 1 USD= 69.8451 KGS
KLIMA:  Prijatna, umerena klima sa temperaturama između 10◦C (jutarnja) i 20-25◦C (dnevna).

SMEŠTAJ:
 

Hotel u Nur Sultanu: Duman 4* http://en.hoteldumanastana.com/ ili sličan
Ovaj hotel ima zatvoreni bazen, spa centar, kuglanu i restoran, i nalazi se u širem centru Nur Sultana.
Prostrane, klimatizovane sobe i apartmani hotela Duman pružaju pogled na grad i uključuju: TV ravnog ekrana sa kablovskim kanalima i sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim potrepštinama i ogrtačima. Apartmani imaju zasebnu dnevnu sobu. U Duman-u je dostupan dnevni doručak na bazi švedskog stola.
Gosti hotela mogu besplatno da posete fitness, spa i velnes centar sa saunom. Mogu uživati u piću u baru ili plesati u noćnom klubu hotela. Besplatni bežični internet je dostupan u lobi baru.

Hotel u Almati: Grand Voyage 4*  http://www.grandvoyage-hotel.kz/ili sličan

Hotel Grand Voyage se nalazi u Almati. U sklopu se nalazi i a la carte restoran i bar. Besplatan Wi-Fi je dostupan u celom hotelu. Sve sobe imaju klima uređaj i satelitsku televiziju. Metro stanica Alatau je udaljena 5 minuta, a Kastev muzej umetnosti na 10 minuta hoda od hotela.
Kamp jurti u Karkara dolini:
Kamp jurti raspolaže sa dvokrevetnim i jednokrevtnim šatorima, sa toaletom i tuš kabinom u svakoj.

Hotel u Biškeku: Plaza hotel 4* http://www.plazahotel.kg/en/  ili sličan

Plaza hotel se nalazi u centru grada Biškeka, na par stotina metara od Bele kuće i na kilometar od Ala Tu Trga. Ima spa i velnes centar, zatvoreni bazen, saunu i teretanu i besplatan bežični internet. Sobe su opremljene klima uređajem, frižiderom, električnim čajnikom i televizorom sa satelitskim kanalima, a kupatila fenom i priborom za kupanje. 

Hotel u Tarazu: Barkhat 4* ili sličan

Među sadržajima ovog hotela su: restoran, recepcija otvorena 24 sata dnevno i posluga u sobi, kao i besplatni bežični internet. Objekat poseduje otvoreni bazen tokom cele godine, hamam, spa centar i bar.
U hotelu su sve sobe opremljene klima uređajem i TV-om ravnog ekrana.

Hotel na Isik Kul jezeru: Karven 4* http://www.karvenissykkul.com/ ili sličan

Karven Isik Kul Hotel se nalazi na 251 km od Biškeka i 20 km Čolpon-Ate, u Bulan Sogotu selu. Svaka soba je opremljena TV prijemnikom sa kablovskim kanalima, klima uređajem, frižiderom, sefom i ima pristup internetu. Na teritoriji hotela se mogu naći različiti restorani, uključujući čuveni restoran "Four Seasons" i "Beach Bar". Tu su i otvoren bazen od 25 metara dužine, fitnes sala, teniski teren, teren za odbojku i košarku, noćni klub i spa centar.

Hotel u Šimkentu: Canvas 4* http://www.canvashotelshymkent.com/ ili sličan

Hotel se nalazi 3 km od starog grada Šimkenta i ima zatvoreni bazen, saunu i fitnes centar. Besplatan WI-FI je dostupan u celom hotelu. Sobe su klimatizovane, a kupatila su opremljena fenom i papučama. Moderni restoran Canvas nudi specijalitete evropske i libanske kuhinje.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE 15. MART 2020. ILI DO POPUNE MESTA

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
kreditnom karticom masterata OTP banke Srbije do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 26.09.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Program broj 4 od 02. decembar 2019.          Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

SMESTAJ KAZAHSTAN I KIRGISTAN-
 
 

SMEŠTAJ:
 

Hotel u Nur Sultanu: Duman 4* http://en.hoteldumanastana.com/ ili sličan
Ovaj hotel ima zatvoreni bazen, spa centar, kuglanu i restoran, i nalazi se u širem centru Nur Sultana. Prostrane, klimatizovane sobe i apartmani hotela Duman pružaju pogled na grad i uključuju: TV ravnog ekrana sa kablovskim kanalima i sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim potrepštinama i ogrtačima. Apartmani imaju zasebnu dnevnu sobu. U Duman-u je dostupan dnevni doručak na bazi švedskog stola.
Gosti hotela mogu besplatno da posete fitness, spa i velnes centar sa saunom. Mogu uživati u piću u baru ili plesati u noćnom klubu hotela. Besplatni bežični internet je dostupan u lobi baru.

Hotel u Almati: Grand Voyage 4* http://www.grandvoyage-hotel.kz/ili sličan

Hotel Grand Voyage se nalazi u Almati. U sklopu se nalazi i a la carte restoran i bar. Besplatan Wi-Fi je dostupan u celom hotelu. Sve sobe imaju klima uređaj i satelitsku televiziju. Metro stanica Alatau je udaljena 5 minuta, a Kastev muzej umetnosti na 10 minuta hoda od hotela.
Kamp jurti u Karkara dolini:
Kamp jurti raspolaže sa dvokrevetnim i jednokrevtnim šatorima, sa toaletom i tuš kabinom u svakoj.

Hotel u Biškeku: Plaza hotel 4* http://www.plazahotel.kg/en/ ili sličan

Plaza hotel se nalazi u centru grada Biškeka, na par stotina metara od Bele kuće i na kilometar od Ala Tu Trga. Ima spa i velnes centar, zatvoreni bazen, saunu i teretanu i besplatan bežični internet. Sobe su opremljene klima uređajem, frižiderom, električnim čajnikom i televizorom sa satelitskim kanalima, a kupatila fenom i priborom za kupanje.

Hotel u Tarazu: Barkhat 4* ili sličan

Među sadržajima ovog hotela su: restoran, recepcija otvorena 24 sata dnevno i posluga u sobi, kao i besplatni bežični internet. Objekat poseduje otvoreni bazen tokom cele godine, hamam, spa centar i bar.
U hotelu su sve sobe opremljene klima uređajem i TV-om ravnog ekrana.

Hotel na Isik Kul jezeru: Karven 4* http://www.karvenissykkul.com/ ili sličan

Karven Isik Kul Hotel se nalazi na 251 km od Biškeka i 20 km Čolpon-Ate, u Bulan Sogotu selu. Svaka soba je opremljena TV prijemnikom sa kablovskim kanalima, klima uređajem, frižiderom, sefom i ima pristup internetu. Na teritoriji hotela se mogu naći različiti restorani, uključujući čuveni restoran "Four Seasons" i "Beach Bar". Tu su i otvoren bazen od 25 metara dužine, fitnes sala, teniski teren, teren za odbojku i košarku, noćni klub i spa centar.

Hotel u Šimkentu: Canvas 4* http://www.canvashotelshymkent.com/ ili sličan

Hotel se nalazi 3 km od starog grada Šimkenta i ima zatvoreni bazen, saunu i fitnes centar. Besplatan WI-FI je dostupan u celom hotelu. Sobe su klimatizovane, a kupatila su opremljena fenom i papučama. Moderni restoran Canvas nudi specijalitete evropske i libanske kuhinje.  


 
 
 

SMEŠTAJ:
 

Hotel u Nur Sultanu: Duman 4* http://en.hoteldumanastana.com/ ili sličan
Ovaj hotel ima zatvoreni bazen, spa centar, kuglanu i restoran, i nalazi se u širem centru Nur Sultana. Prostrane, klimatizovane sobe i apartmani hotela Duman pružaju pogled na grad i uključuju: TV ravnog ekrana sa kablovskim kanalima i sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim potrepštinama i ogrtačima. Apartmani imaju zasebnu dnevnu sobu. U Duman-u je dostupan dnevni doručak na bazi švedskog stola.
Gosti hotela mogu besplatno da posete fitness, spa i velnes centar sa saunom. Mogu uživati u piću u baru ili plesati u noćnom klubu hotela. Besplatni bežični internet je dostupan u lobi baru.

Hotel u Almati: Grand Voyage 4* http://www.grandvoyage-hotel.kz/ili sličan

Hotel Grand Voyage se nalazi u Almati. U sklopu se nalazi i a la carte restoran i bar. Besplatan Wi-Fi je dostupan u celom hotelu. Sve sobe imaju klima uređaj i satelitsku televiziju. Metro stanica Alatau je udaljena 5 minuta, a Kastev muzej umetnosti na 10 minuta hoda od hotela.
Kamp jurti u Karkara dolini:
Kamp jurti raspolaže sa dvokrevetnim i jednokrevtnim šatorima, sa toaletom i tuš kabinom u svakoj.

Hotel u Biškeku: Plaza hotel 4* http://www.plazahotel.kg/en/ ili sličan

Plaza hotel se nalazi u centru grada Biškeka, na par stotina metara od Bele kuće i na kilometar od Ala Tu Trga. Ima spa i velnes centar, zatvoreni bazen, saunu i teretanu i besplatan bežični internet. Sobe su opremljene klima uređajem, frižiderom, električnim čajnikom i televizorom sa satelitskim kanalima, a kupatila fenom i priborom za kupanje.

Hotel u Tarazu: Barkhat 4* ili sličan

Među sadržajima ovog hotela su: restoran, recepcija otvorena 24 sata dnevno i posluga u sobi, kao i besplatni bežični internet. Objekat poseduje otvoreni bazen tokom cele godine, hamam, spa centar i bar.
U hotelu su sve sobe opremljene klima uređajem i TV-om ravnog ekrana.

Hotel na Isik Kul jezeru: Karven 4* http://www.karvenissykkul.com/ ili sličan

Karven Isik Kul Hotel se nalazi na 251 km od Biškeka i 20 km Čolpon-Ate, u Bulan Sogotu selu. Svaka soba je opremljena TV prijemnikom sa kablovskim kanalima, klima uređajem, frižiderom, sefom i ima pristup internetu. Na teritoriji hotela se mogu naći različiti restorani, uključujući čuveni restoran "Four Seasons" i "Beach Bar". Tu su i otvoren bazen od 25 metara dužine, fitnes sala, teniski teren, teren za odbojku i košarku, noćni klub i spa centar.

Hotel u Šimkentu: Canvas 4* http://www.canvashotelshymkent.com/ ili sličan

Hotel se nalazi 3 km od starog grada Šimkenta i ima zatvoreni bazen, saunu i fitnes centar. Besplatan WI-FI je dostupan u celom hotelu. Sobe su klimatizovane, a kupatila su opremljena fenom i papučama. Moderni restoran Canvas nudi specijalitete evropske i libanske kuhinje.  


 

PUT SVILE
KAZAHSTAN I KIRGISTAN
11 dana (10 noćenja) – avionom
Polazak: 21. maj 2020/ Povratak: 31. maj 2020.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Do pomorskih otkrića, najveću mrežu trgovačkih puteva predstavljao je Veliki put svile, kojim su se prenosili ne samo svila, zlato i drugi vredni prizvodi, već i različite ideje, kulturne vrednosti i religije. Vekovima svet nije znao mnogo o svili i narodima koji su je proizvodili. Više od dve hiljade godina to je bila najčuvanija tajna u istoriji.


Ovo putovanje otkriće mnoge tajne koje su se krile u lavirintima starih gradova na putu svile, kao i kolevke različitih civilizacija sa raznovrsnim etničkim sastavom, tradicijama i religijama. Kažu da je put svile nekada izgledao kao ogrlica sastavljena od bisera, koja se prostirala preko celog Orijenta pa sve do Mediterana.
 

Dan 1
BELGRADE
(21.05.2020) BEOGRAD - MOSKVA - NUR SULTAN (ASTANA) Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki, dva sata pre poletanja. Poletanje za Moskvu u 00:45 časova (let SU2093). Sletanje u 04:35 časova. Nastavak putovanja za Nur Sultan u 07:15 časova (Let SU1962). Sletanje u 13:40 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Nakon kraćeg odmora, poseta ALZHIR kampu, duhu režima sovjetskog saveza. Večera. Noćenje.
Dan 2
ASTANA
(22.05.2020) NUR SULTAN (ASTANA) Doručak. Poludnevno razgledanje glavnog grada Kazahstana, koje počinje odlaskom do Trga Nezavisnosti na kojem se nalazi Kazah Eli spomenik i Sultan džamija. Obilazak Astane se nastavlja šetnjom duž Vodeno-zelenog bulevara, gde se izmedju ostalog nalaze i: Smaragdna četvrt, Kongresna dvorana i Palata Nezavisnosti. Prolazi se i pored predsedničkog Centra za kulturu Republike Kazahstan i simbola grada Nur Sultana- spomenik Baiterek. Slobodno popodne za šetnju i individualna razgledanja. Večera. Noćenje.
Dan 3
ALMATY
(23.05.2020) NUR SULTAN (ASTANA) - ALMATI Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Almati tokom prepodneva. Dolazak. Razgledanje Almatija, koje uključuje: Panfilov park sa Zenkovom pravoslavnom katedralom, Veliki patriotski ratni memorijal, Zelonij bazar (zeleni bazar), Muzej muzičkih instrumenata i spomenik nezavisnosti na Trgu Republike. Popodne, vožnja žičarom do Kok Tob brda. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 4
ALMATY
(24.05.2020) ALMATI- ČARIN KANJON- KARAKARA DOLINA (300km/5-6h) Doručak. Celodnevni izlet do najpopularnijeg mesta u Kazahstanu- Čarin kanjona, koji je vetar klesao milionima godina. Nakon šetnje po parku, piknik ručak. Nastavak vožnje do Karkara doline prelaskom graničnog prelaza sa Kirgistanom. Dolazak i smeštaj u kampu jurti (okrugli nomadski šatori). Večera. Noćenje.
Dan 5
ALMATY
(25.05.2020) KARKARA DOLINA – ČOLPON ATA (190km/3-4h) Doručak. Polazak autobusom ka jezeru Isik Kul, biseru centralne Azije, koje se nalazi na 1608m nadmorske visine i poseduje lekovita svojstva. Na putu do jezera se mogu videti Skifijanovi nasipi i nalazišta petroglifa u Čolpon Ati. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 6
BISKEK
(26.05.2020) ČOLPON ATA - BIŠKEK (280/5h km) Doručak. Polazak autobusom ka Biškeku. Usputna poseta kompleksu Burana Kule (11. vek) i Muzeja na otvorenom- Balbals (kameni ratnici). U selu Burana, tradicionalnim igrama, lokalni stanovnici će predstaviti svoje jahačko umeće. Nastavak vožnje do Biškeka. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 7
BISKEK
(27.05.2020) BIŠKEK - ALA ARČA- BIŠKEK (90km/1,5h) Nakon doručka, odlazak ka Ala Arča klisuri- nacionalnom parku, koje je u vreme sovjetske unije bilo mesto samo za privilegovane. Ala Arča klisura je deo Tien Šen planinskog venca i nalazi se samo 45 km od Biškeka. Povratak u Biškek. Šetnjom kroz grad se mogu videti: Trg Pobede, Park Hrastova i Centralni Ala-Tu Trg. Večera sa folklornom predstavom. Noćenje.
Dan 8
TARAZ
(28.05.2020) BIŠKEK- (granični prelaz Čaldovar) - TARAZ (300 km/5-6h) Doručak. Jutarnji polazak autobusom ka graničnom prelazu sa Kazahstanom. Nastavak vožnje ka Tarazu. Smeštaj u hotelu. Popodnevno razgledanje Taraza: lokalnog Muzeja, džamije i crkve. Večera. Noćenje.
Dan 9
SHYMKENT
(29.05.2020) TARAZ – AIŠA BIBI - SAIRAM- ŠIMKENT (210km/3-4h) Doručak. Jutarnji polazak do Sairam kompleksa, jednog od najvećih centara Velikog puta svile u srednjem veku, tada zvanog Ispidžhab. Prvi put se pominje u kineskim rukopisima 629. godine. Do Sairama, usputno razgledanje Aiša Bibi i Babadža Katum mauzoleja. Nastavak vožnje do Šimkenta. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 10
SHYMKENT
(30.05.2020) ŠIMKENT- TURKESTAN- ŠIMKENT (400km/6-7h) Doručak. Polazak na celodnevni izlet u Turkestan, koji privlači ljude svojim istorijskim spomenicima i bogatom istorijom. Poseta istorijsko- arhitektonskog kompleksa Kozret- Sultan i Kodža Ahmed Jasaju mauzoleja (14. vek), nekropole Turkistan grada, orijentalnih kupki i podzemne džamije. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 11
BELGRADE
(31.05.2020) ŠIMKENT – MOSKVA - BEOGRAD Transfer do aerodroma. Poletanje za Moskvu u 05:40 časova (Let SU1951). Sletanje u 06:55 časova. Nastavak putovanja za Beograd 10:15 časova (Let SU2090). Sletanje u 12:20 časova.