KASTILJA I EKSTREMADURA 15.04.2020

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Napomena : rezervacija  jednokrevetne  sobe isključivo na upit ! Broj ovih soba je ograničen.
Ne postoji mogućnost rezervacije trokrevetnih soba.

U jedinstvenu cenu putovanja je uračunato: Prevoz letom Air Serbia na relaciji Beograd-Madrid-Beograd, avio-takse  od 117 evra (konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja), koje se plaćaju u agenciji u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije,na dan uplate, smeštaj u u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja sa doručkom u hotelima sa 4* zvezdice u Madridu, Salamanki, smeštaj u zamku-hotelu 4* u gradu Siudad Rodrigo, večera u Madridu 15.04., večera u Siudad Rodrigo 20.04., poseta vinariji i degustacija vina u  Plasensiji, autobuski transferi i razgledanja prema programu: panoramski obilazak Madrida, Segovije, Avile, Salamanke i Plasensije bez ulazaka u lokalitete, usluge lokalnih vodiča, troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča Kontiki Travel & Service.

U cenu putovanja nije uračunato: posluženje u avionu, fakultativni izleti i posete koji nisu naznačeni programom putovanja, međunarodno putno osiguranje, napojnica za vozača na turi (10€ po putniku).

Napomena: Sadržaj panoramskog razgledanja, raspored fakultativnih izleta kao i obilazaka lokaliteta predviđenih programom, podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena lokaliteta i slično). Fakultativni izleti  nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.


Smeštaj:

Madrid  (noćenje 15.04. na 17.04.20.)
Hotel Catalonia Gran Via 4 * https://www.cataloniahotels.com/es/hotel/catalonia-gran-via

Hotel se nalazi u centralnoj ulici Madrida, u ulici Gran Via, nedaleko od Trga Sibeles i Kapije Sunca. Hotel je smešten u zgradi iz XX veka sa prelepom fasadom u stilu eklekticizma. U blizini se nalaze  brojni restorani, kafei i mesta za razonodu i značajni kulturno-istorijski smomenici. Od sadržaja ima : terasu sa bazenom ( u upotrebi u letnjem periodu), teretanu, Spa centar (uz doplatu),kongresne sale, 185  standardniha i superior sobe, restoran,  kafe bar. Standardne  sobe koje imaju pisaći sto, klima uređaj, wi-fi, TV, sef, minibar, telefon, kompletno opremljeno kupatilo sa  fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera 15.04. služi se kao meni.


Salamanka: Hotel Vincci Ciudad de Salamanca 4 * https://www.vinccisalamanca.com/

Hotel se nalazi na 25 munuta hoda od katedrale i glavnog trga. U blizini hotela nalaze se brojne prodavnice i restorani a i stanica gradskog prevoza koji vodi do centra grada. Od sadržaja ima bar,snek bar, restoran, kongresne sale. Sobe su prostrane, modern dekorisane, sa kompletno opremljenim kupatilom sa fenom za kosu, minibar, TV, telefon. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


Siudad Rodrigo: Parador Nacional 4 * https://www.parador.es/es/paradores/parador-de-ciudad-rodrigo

Luksuzan hotel smešten je u zamku Enrika II Trastamare iz XIV veka. Nekada zamak a sada hotel nalazi se na brdu iznad grada sa predivnim pogledom na dolinu i srednjovekovni grad. Kamena, restaurirana građevina starog zamka, prelep vrt, nameštaj u stilu srednjovekovne Kastilje kao i mnoštvo detalja iz epohe, daju posebu draž boravku u ovom hotelu. U okviru hotela nalazi se bar, kongresne sale. U restoranu smeštenom u prostoriji sa lukovima i tapiserijama sa istorijskom tematikom služe se specijaliteti nacionalne kuhinje. Sobe imaju kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, minibar, TV, klima uređaj, wi fi, telefon. Večera se služi kao meni a doručak po principu samoposluživanja.


Madrid (noćenje 21.04. na 22.04.20.)
Hotel City House Florida Norte  4 * ( naše mišljenje 3 *)    http://en.hotelfloridanorte.com
Hotel  Florida Norte se nalazi u blizini Kraljevske palate u centru Madrida, preko puta stanice metroa Principe Pío. U blizini hotela nalazi se tržni centar, prodavnice i restorani. Stanica metroa nalazi se prekoputa hotela. Od hotela Florida Norte do Ulice Gran Via i Španskog trga može se stići pešice za samo 10 minuta. Park Kampo del Moro je udaljen 200 metara. Gostima su na raspolaganju restoran, bar, kongresne sale, 24 časa recepcija, soba za prtjag, prodavnica suvenira. Sobe su klimatizovane, jednostavno i praktično uređene. Svaka soba sadrži sef, TV, radio, pisaći sto i potpuno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Kon Tiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru aranžmana biće objavljen na site-u agencije Kon Tiki doo www.kontiki.rs  7 dana pre polaska na put.

OPŠTE NAPOMENE:

- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan plaćanja. Fakultativni izleti u Španiji plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom i fakultativnih izleta, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Krajnji rok za prijavu : 14.februar 2020.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20 ).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.
- Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije  KonTiki Travel & Service doo.
- Opšti uslovi putovanja : OTKAZ UGOVARA OD STRANE PUTNIKA ZA ARANZMAN: Madrid-Salamanka-Porto
Za putovanja iz ponude “ Evropska putovanja“- kružna tura :Madrid-Salamanka-Porto
 

- Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre opočetka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova,
- 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
- 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
- 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
- 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
- 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
- 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja,

NAČINI PLAĆANJA:

-  avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
-  gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa
bankom).
-administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2020 od 10.01.2020. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068022 od 01.01.2020. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd,20.februar 2020.          KonTiki Travel&Service doo Beograd-Stari grad, Kolarceva 3.
Program broj 2.                                   Licenca OTP 113/2020 od 01.02.2020.
                                                                              Kategorija licence A 40

KASTILJA I EKSTREMADURA 15.04.20-
 
 

Madrid (noćenje 15.04. na 17.04.20.)
Hotel Catalonia Gran Via 4 * https://www.cataloniahotels.com/es/hotel/catalonia-gran-via

Hotel se nalazi u centralnoj ulici Madrida, u ulici Gran Via, nedaleko od Trga Sibeles i Kapije Sunca. Hotel je smešten u zgradi iz XX veka sa prelepom fasadom u stilu eklekticizma. U blizini se nalaze brojni restorani, kafei i mesta za razonodu i značajni kulturno-istorijski smomenici. Od sadržaja ima : terasu sa bazenom ( u upotrebi u letnjem periodu), teretanu, Spa centar (uz doplatu),kongresne sale, 185 standardniha i superior sobe, restoran, kafe bar. Standardne sobe koje imaju pisaći sto, klima uređaj, wi-fi, TV, sef, minibar, telefon, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera 15.04. služi se kao meni.


Salamanka: Hotel Vincci Ciudad de Salamanca 4 * https://www.vinccisalamanca.com/

Hotel se nalazi na 25 munuta hoda od katedrale i glavnog trga. U blizini hotela nalaze se brojne prodavnice i restorani a i stanica gradskog prevoza koji vodi do centra grada. Od sadržaja ima bar,snek bar, restoran, kongresne sale. Sobe su prostrane, modern dekorisane, sa kompletno opremljenim kupatilom sa fenom za kosu, minibar, TV, telefon. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


Porto: Hotel Eurostars Heroismo 4 * http://www.eurostarshotels.com.pt/eurostars-heroismo.html

Hotel se nalazi u blizini istorijskog dela grada , u poslovnom I trgovačkom delu Porta, na 1,5 km od glavne Avenije Aliados. Renoviran je 2015. godine i ima 153 sobe. U neposrednoj blizini hotela nalazi se stanica metroa. U blizini hotela nalaze se i brojni restorani i prodavnice. Od sadržaja ima bar, restoran sa portugalskom kuhinjom, kongresne sale, fitnes centar, wi fi. Sobe imaju kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, minibar, sef, TV, telefon. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


Siudad Rodrigo: Parador Nacional 4 * https://www.parador.es/es/paradores/parador-de-ciudad-rodrigo

Luksuzan hotel smešten je u zamku Enrika II Trastamare iz XIV veka. Nekada zamak a sada hotel nalazi se na brdu iznad grada sa predivnim pogledom na dolinu i srednjovekovni grad. Kamena, restaurirana građevina starog zamka, prelep vrt, nameštaj u stilu srednjovekovne Kastilje kao i mnoštvo detalja iz epohe, daju posebu draž boravku u ovom hotelu. U okviru hotela nalazi se bar, kongresne sale. U restoranu smeštenom u prostoriji sa lukovima i tapiserijama sa istorijskom tematikom služe se specijaliteti nacionalne kuhinje. Sobe imaju kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, minibar, TV, klima uređaj, wi fi, telefon. Večera se služi kao meni a doručak po principu samoposluživanja.


Madrid (noćenje 21.04. na 22.04.20.)
Hotel City House Florida Norte 4 * ( naše mišljenje 3 *) http://en.hotelfloridanorte.com
Hotel Florida Norte se nalazi u blizini Kraljevske palate u centru Madrida, preko puta stanice metroa Principe Pío. U blizini hotela nalazi se tržni centar, prodavnice i restorani. Stanica metroa nalazi se prekoputa hotela. Od hotela Florida Norte do Ulice Gran Via i Španskog trga može se stići pešice za samo 10 minuta. Park Kampo del Moro je udaljen 200 metara. Gostima su na raspolaganju restoran, bar, kongresne sale, 24 časa recepcija, soba za prtjag, prodavnica suvenira. Sobe su klimatizovane, jednostavno i praktično uređene. Svaka soba sadrži sef, TV, radio, pisaći sto i potpuno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Kon Tiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru aranžmana biće objavljen na site-u agencije Kon Tiki doo www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put. 


 
 
 

Madrid (noćenje 15.04. na 17.04.20.)
Hotel Catalonia Gran Via 4 * https://www.cataloniahotels.com/es/hotel/catalonia-gran-via

Hotel se nalazi u centralnoj ulici Madrida, u ulici Gran Via, nedaleko od Trga Sibeles i Kapije Sunca. Hotel je smešten u zgradi iz XX veka sa prelepom fasadom u stilu eklekticizma. U blizini se nalaze brojni restorani, kafei i mesta za razonodu i značajni kulturno-istorijski smomenici. Od sadržaja ima : terasu sa bazenom ( u upotrebi u letnjem periodu), teretanu, Spa centar (uz doplatu),kongresne sale, 185 standardniha i superior sobe, restoran, kafe bar. Standardne sobe koje imaju pisaći sto, klima uređaj, wi-fi, TV, sef, minibar, telefon, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera 15.04. služi se kao meni.


Salamanka: Hotel Vincci Ciudad de Salamanca 4 * https://www.vinccisalamanca.com/

Hotel se nalazi na 25 munuta hoda od katedrale i glavnog trga. U blizini hotela nalaze se brojne prodavnice i restorani a i stanica gradskog prevoza koji vodi do centra grada. Od sadržaja ima bar,snek bar, restoran, kongresne sale. Sobe su prostrane, modern dekorisane, sa kompletno opremljenim kupatilom sa fenom za kosu, minibar, TV, telefon. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


Porto: Hotel Eurostars Heroismo 4 * http://www.eurostarshotels.com.pt/eurostars-heroismo.html

Hotel se nalazi u blizini istorijskog dela grada , u poslovnom I trgovačkom delu Porta, na 1,5 km od glavne Avenije Aliados. Renoviran je 2015. godine i ima 153 sobe. U neposrednoj blizini hotela nalazi se stanica metroa. U blizini hotela nalaze se i brojni restorani i prodavnice. Od sadržaja ima bar, restoran sa portugalskom kuhinjom, kongresne sale, fitnes centar, wi fi. Sobe imaju kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, minibar, sef, TV, telefon. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


Siudad Rodrigo: Parador Nacional 4 * https://www.parador.es/es/paradores/parador-de-ciudad-rodrigo

Luksuzan hotel smešten je u zamku Enrika II Trastamare iz XIV veka. Nekada zamak a sada hotel nalazi se na brdu iznad grada sa predivnim pogledom na dolinu i srednjovekovni grad. Kamena, restaurirana građevina starog zamka, prelep vrt, nameštaj u stilu srednjovekovne Kastilje kao i mnoštvo detalja iz epohe, daju posebu draž boravku u ovom hotelu. U okviru hotela nalazi se bar, kongresne sale. U restoranu smeštenom u prostoriji sa lukovima i tapiserijama sa istorijskom tematikom služe se specijaliteti nacionalne kuhinje. Sobe imaju kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, minibar, TV, klima uređaj, wi fi, telefon. Večera se služi kao meni a doručak po principu samoposluživanja.


Madrid (noćenje 21.04. na 22.04.20.)
Hotel City House Florida Norte 4 * ( naše mišljenje 3 *) http://en.hotelfloridanorte.com
Hotel Florida Norte se nalazi u blizini Kraljevske palate u centru Madrida, preko puta stanice metroa Principe Pío. U blizini hotela nalazi se tržni centar, prodavnice i restorani. Stanica metroa nalazi se prekoputa hotela. Od hotela Florida Norte do Ulice Gran Via i Španskog trga može se stići pešice za samo 10 minuta. Park Kampo del Moro je udaljen 200 metara. Gostima su na raspolaganju restoran, bar, kongresne sale, 24 časa recepcija, soba za prtjag, prodavnica suvenira. Sobe su klimatizovane, jednostavno i praktično uređene. Svaka soba sadrži sef, TV, radio, pisaći sto i potpuno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Kon Tiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru aranžmana biće objavljen na site-u agencije Kon Tiki doo www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put. 


 

Španija
KASTILJA I EKSTREMADURA
MADRID- SEGOVIJA-AVILA-SALAMANKA-SIUDAD RODRIGO-PLASENSIA-MADRID

Cena po osobi 1250€


Polazak 15.april 2020. Povratak 22.april 2020.
(8 dana / 7 noćenja) – avionom i autobusom

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


-Španska pokrajina Kastilja i Leon, predstavlja dušu Španije. Neki od najlepših gradova (Avila i Salamanka) nalaze se u ovoj pokrajni, uzdižući se iz usamljenih polja centralne Španije.


-Najstarija i najlepša regija starog sveta, dolina reke Duro (Zlatna reka), koja se proteže severno od Salamanke (provincija Kastilja i Leon) kao i duž granice sa Portugalijom, sve do Porta, uvrštena je na  Uneskovu listu svetske baštine. Osim po značajnoj kulturnoj baštini i prelepom krajoliku, ova regija je poslednjih godina postala popularna vinska ruta.


-Ekstremadura, jedna od provincija Španije, nalazi se u jugozapadnom delu Iberijskog poluostrva.  Na istoku se graniči sa provincijom Kastilja La Manča, a na zapadu sa Portugalijom. Pejzaži kao Nacionalni parkovi  Monfrague i Taho; gradovi kao Truhiljo, Merida, Kaseres, Plasensija, koji baštine veliko kulturno nasleđe, pored proizvodnje poznate španske šunke i sireva (tvrdi kozji i ovčiji sirevi  i specijalitet Torta del Casar-blago gorak lokalni sir od ovčijeg mleka), postaje sve više značajna destinacija na putu vina. Na 90.000 hektara vinograda proizvodi se vino visokog kvaliteta , što vino čini  jednim od najznačajnijih proizvoda Ekstremadure .
 

Dan 1
BELGRADE
( 15.april 2020.) BEOGRAD – MADRID Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Kon Tiki u 15:00 časova. Let za Madrid kompanijom Air Serbia (JU574)u 17:00 časova . Sletanje na aerodrom u Madridu u 20:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera u hotelu. Noćenje.
Dan 2
MADRID
(16.april 2020.) MADRID Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje glavnog grada Španije autobusom: Španski trg na kome se nalazi visoki beli spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’; Gran Via (Velika ulica) karakteristična po visokim oblim i stepenastim soliterima poređanim sa obe strane ulice koje podsećaju na njujorške solitere iz 20-tih godina XX veka; Kalje Major nekada glavna gradska ulica; Trg Puerta del Sol ili Kapija Sunca, zvanični centar grada i mesto na kome je bila jedna od nekadašnjih pet kapija grada iz XV veka;Trg Cibelije; Kružni skver sa fontanom iz XVIII veka; Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala za vreme vladavine Burbona u XVIII veku i posvećena kralju Karlu III. Slobodno popodne za individualni oblilazak grada.Noćenje.
Dan 3
MADRID
(17.april 2020.) MADRID Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Toledo. Vožnja do Toleda, srcem Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama šafrana, vetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Toledo, staru prestonicu Španije i jedan od najlepših gradova ove zemlje. Sagrađen je na brdu u čijem podnožju teče reka Taho. Panorama sa vidikovca na obali reke Taho, panorama palate-tvrđave Alcazar; šetnja starim jezgrom grada karakterističnom po brojnim zgradama koje spadaju u najlepši primer mavarske i srednjovekovne arhitekture Španije, ali i gradu poznatom po proizvodnji marcipana. Razgledanje Gotske katedrale (Catedral de Toledo), građene tokom tri veka, od XIII do XV, sa elementima baroka, neoklasicizma i mudehar stila. Razgledanje oltara i riznice u kojoj se nalaze El Grekova platna; El Grekovi apostolati i "Skidanje tunike sa Hrista"... Poseta Crkvi Sv. Tome sa El Grekovim remek delom "Sahrana Grofa od Orgaza"(Cena izleta 69 €; cena za dete 2-12 god. 45 €). Uveče fakultativna poseta čuvenom spektaklu španskog flamenka. (Cena izleta: oko 40 €) Noćenje.
Dan 4
Salamanca
(18.april 2020.) MADRID-SEGOVIJA-AVILA-SALAMANKA (oko 270 km) Doručak. Vožnja prema podnožju planine Sijera de Guadarama i gradu Segoviji. Grad se nalazi na listi svetske kulturne baštine i jedan je od najživopisnijih gradova Španije. Simboli grada su: najbolje očuvan rimski akvadukt, velelepni dvorac Alkazar de Segovia, nastao u XII veku (poslužio kao inspiracija Voltu Dizniju). Dvorac Alkazar je poznat i po tome što je upravo tu španska kraljica Izabela obećala finansijsku pomoć Kolumbu u osvajanju novog kontinenta. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama . Slobodno vreme za individualni obilazak i šetnju. Nastavak vožnje kroz živopisne predele pokrajine Kastilja i Leon prema gradu Avila. Grad ,, kamena i svetaca“ koji se nalazi na 1100 metara nadmorske visine prepoznatljiv je po dugim zidinama srednjovekovne tvrđave i 90 utvrđenih tornjeva, nastalih u XI veku. Zidine Avile jedne su od najlepših i najbolje očuvanih srednjovekovnih utvrđenja Evrope. Avila je poznata i kao grad triju kultura, grad mistike i duhovnosti čiji je najpoznatiji predstavnik sveta Tereza Avilska, zaštitnica reda Karmelićanki i velika reformatorka katoličke crkve. Obilazak istorijske četvrti grada sa utvrđenom katedralom iz XII veka, gotskim palatama i romaničkim crkvama. Nakon pauze za šetnju i odmor nastavak putovanja prema Salamanki. Po dolasku u Salamanku transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 5
Salamanca
(19.april 2020.) SALAMANKA Nakon doručka obilazak jednog od najlepših renesansnih gradova Evrope i grada sa najstarijim univerzitetom u Španiji (osnovanim 1218. godine). Salamanka je nakon osnivanja Univerziteta svrstavana (posle Bolonje, Oksforda i Pariza) u četvrti vodeći univerzitetski centar, kada doživljava pravi kulturni i arhitektonski procvat. U to vreme dobija i naziv „Zlatni grad“ a razlog je odsjaj koji je stvarao specijalni pesak od koga su izgrađene fasade mnogih građevina. Panoramska i pešačka tura po gradu: Španski trg, „Kuća školjki“ karakteristična po kombinaciji gotske i tipične španske renesansne arhitekture, Univerzitet, stara romanička i nova katedrala.Povratak u hotel. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Noćenje.
Dan 6
Salamanca
(20.april 2020.) SALAMANKA-Siudad RODRIGO(oko 90 km) Doručak. Polazak autobusom prema Siudad Rodrigo koji se nalazi nedaleko od granice sa Portugalijom. Grad koji se nalazi u oblasti Salamanke, vrlo blizu granice, imao je vekovima važan strategijski značaj.To je razlog što su vekovima unutar grada nastajale brojne fortifikacije. U centru grada vredne pažnje nalaze se Katedrala, brojne plemićke kuće, samostani. Gradom dominira tvrđava i zamak porodice Trastamara iz XIV veka, koja je danas pretvoren u luksuzan hotel. Odlazak do zamka-hotela. Smeštaj. Slobodno po podne. Večera. Noćenje.
Dan 7
MADRID
(21.april 2020.) Siudad RODRIGO-PLASENSIJA-MADRID(oko 370 km) Doručak. Polazak autobusom prema Plasensiji, jednom od najlepših gradova provincije Ekstremadura. U srednjem veku ovo je bio glavni grad provincije. Ekstremadura je regija poznata po proizvodnji šunke, proizvodima od divljači, po proizvodnji piva ,,Herte“ sa oznakom porekla i najboljeg sira u Španiji. Kraći obilazak grada: stara Katedrala iz XIII veka i nova iz XV veka; Španski trg na kome se spajaju svi putevi koji vode prema zidinama; Većnica iz XVI veka i zidine koje okružuju svaki centimetar starog grada, a koje su počele da se grade krajem XII veka; akvadukt iz XVI veka... Plasensija se nalazi i u blizini nacionalnog parka Monfrague koji se ističe mnoštvom pašnjaka i jednom od najbolje sačuvanih mediteranskih šuma. Grad je poznat i po gastronomiji i dobrom vinu koje se proizvodi u ovoj španskoj regiji.U vinogorju Ekstremadure gaje se brojne autohtone sorte. Nakon obilaska grada odlazak do vinskog podruma na degustaciju vina Plasensije. Upoznavanje sa organskom proizvodnjom vina. Degustacija vina uz tapase. Nastavak putovanja prema Madridu. Po dolaku u Madrid transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 8
BELGRADE
(22.april 2020.) MADRID-BEOGRAD Doručak. Odjavljivanje iz hotela do 10:00 časova. Slobodno vreme do odlaska na aerodrom. Preporučujemo obilazak muzeja Prado (proslavio 2019.godine 200 godina postojanja); Muzej savremene umetnosti ili Muzej Tisen-Bormenica. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd( JU575) u 21:00 časova. Dolazak u Beograd u 23:55 časova.