KARNEVAL U RIO DE ZANEIRU 14.02.2023.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA  (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Narodne Banke na dan uplate)

Jedinstvana cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, sa uključenim avio taksama u iznosu od 272,36 evra (nerefundabilnim: EUR 5.00-YR i EUR 200.00-YR, i refundabilnim: EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.91-RS, EUR 0.22-RS, EUR 14.80-CJ, EUR 16.46-RN, EUR 13.51-BR). Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi noćenje sa doručkomu u hotelu sa 4* lokalne kategorizacije (po proceni našeg partnera iz Brazila hotel je 3*), ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodič), Konačan iznos avio taksi je podložan promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezni i plaćaju se na destinaciji (5 evra po danu boravka), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju lečenja Covida-19 i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje. Cene za sambodrom će naknadno biti poznate, kao i mogućnost njihove kupovine.


HOTEL:

Hotel u Rio de Žaneiru: Mirador Cpacabana Rio 4* lokalne kategorizacije (po proceni našeg partnera iz Brazila hotel je 3*), https://www.hotelmirador.com.br/ ili sličan -  nalazi se 650 m od čuvene plaže Kopakabana. Ima bazen sa savršenim pogledom na Rio. Buffet doručak služe u luksuzno opremljenom restoranu, u kome se preko dana mogu poručiti lokalni ili internacionalni specijaliteti. Sve sobe imaju mini bar (plaća se), kablovsku TV, besplatni WiFi i privatno kupatilo sa tušem. Ima i nepušačke sobe. Ima fitnes centar i saunu. U baru se služe razni kokteli i osvežavajuća pića.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Brazil (za boravak do 90 dana). Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

COVID-19:
 Za ulazak u Brazil potrebno je imati dokaz o vakcinaciji protiv COVDA 19 u štampanoj ili elektronskoj formi. Vakcine moraju biti, one koje su priznate od Svetske zdravstvene organizacije.


NAPOMENA: Takodje, strancima se savetuje da ne nose skupocene stvari, posebno nakit i veće količine novca, kao i da izbegavaju favele i sporedne ulice, noću.

VALUTA:    Brazil: B. REAL1USD = 4,90 BRL1 EUR = 5,19 BRL   
U Brazilu se mogu koristiti sve najpoznatije svetske kreditne kartice (American Express, Diners Club, Visa, Master Card, kao i one koje su izdale naše banke za korišćenje u inostranstvu. 
KLIMA: Ovo je period visoke turističke sezone sa pravim letnjim temperaturama od 25C do 33°C, ali su povremeno mogući kraći pljuskovi.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE 01. NOVEMBAR 2022. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

OPŠTE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom
radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.
• Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno, ali se preporučuje.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• Kon Tiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)
• avans od najmanje 40% od ukupne cene aranzmana prilikom prijave, a ostatak, najkasnije 15 dana pre polaska na put.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM – 0008717, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 2 od 25.06.2022.  Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                                      Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

SMESTAJ U RIO DE ZANEIRU Brazil/Rio De Žaneiro

Brazil
KARNEVAL U RIO DE ŽANEIRU
8 dana (6 noćenja) – avionom i autobusom
Polazak: 14. februar 2023/ Povratak: 21. februar 2023.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Rio de Žaneiro, jedan od najlepših gradova na svetu, glavni je grad istoimene brazilske države, jedne od 26 federalnih država. Ima nešto preko 6 miliona stanovnika. Nalazi se u Guanabara zalivu, na Atlantskom okeanu. Smešten je u dužini od 24 km. između planina i okeana. To je grad čuvenih karioka, stanovnika Ria, uvek nasmejanih, vedrih, dobro raspoloženih i spremnih za sambu.  Iako više nije prestonica Brazila, veliki je kulturni, finansijski i turistički centar zemlje. Reklo bi se da je najpoznatija svetska adresa.
 

Dan 1
BELGRADE
(14.02.2023.) BEOGRAD–AMSTERDAM–RIO DE ŽANEIRO Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 04:00 časova. Poletanje za Amsterdam u 06:00 časova (let KL 1898). Dolazak u 08:30 časova. Nastavak putovanja za Rio de Žaneiro u 10:40 časova (let KL 705). Dolazak u Rio de Žaneiro u 18:40 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Dan 2
RIO DE ŽANEIRO
(15.02.2023.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Celodnevno razgledanje ovog fascinantnog grada, čiji su najlepši ukras: plaže Kopakabana, Leblon, Ipanema i Botafoga, simboli grada "Glava šećera" i brdo Korkovado sa čuvenom statuom Hrista, Tidžuka šuma, ulica Branko, crkva Kandelabria, Katedrala Svetog Sebastijana, gradsko pozorište, Nacionalna biblioteka, zgrada Muzeja lepih umetnosti i dr. Uveče fakultativna šetnja po ulicama Rija da bi se doživela karnevalska atmosfera. Noćenje.
Dan 3
RIO DE ŽANEIRO
(16.02.2023.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Slobodan dan za odmor i kupanje. Uveče fakultativna šetnja po ulicama Rija, da bi se doživela karnevalska atmosfera. Noćenje.
Dan 4
RIO DE ŽANEIRO
(17.02.2023.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje i sunčanje i individualne obilaske. Moguće je organizovati fakultativni izlet za carski grad Petropolis. Tom prilikom, obilazi se muzej u letnjoj palati cara Pedra II brazilskog, katedrala u kojoj se nalaze grobnice cara i njegove žene. Najlepši deo ture je tzv. “Kristalna palata”, koja se sastoji od više različitih građevina iz carskog i modernijeg doba. Noćenje.
Dan 5
RIO DE ŽANEIRO
(18.02.2023.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje i sunčanje, i individualne obilaske. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Uveče fakultativna šetnja po ulicama Rija da bi se doživela karnevalska atmosfera ili fakultativni odlazak na sambodrom (potrebne ulaznice) radi posmatranja parade sambo škola. Noćenje.
Dan 6
RIO DE ŽANEIRO
(19.02.2023.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje i sunčanje, i individualne obilaske Noćenje.(15.02.2018.) RIO DE ŽANEIRO – FRANKFURT Doručak. Slobodno pre podne. Posle podne transfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 22:50 časova (let LH 501). Obrok u avionu.
Dan 7
RIO DE ŽANEIRO
(20.02.2023.) RIO DE ŽANEIRO-AMSTERDAM Doručak. Odjavljivanje iz soba do podneva. Slobodan dan za uživanje u ovom prelepom gradu. Večernji transfer na aerodrom. Poletanje za Amsterdam u 20:50 časova (let KL 706).
Dan 8
BELGRADE
(21.02.2023.) AMSTERDAM–BEOGRAD Dolazak u Amsterdam u 12:15 časova. Slobodno vreme do polaska za Beograd. U dogovoru sa vodičem moguće organizovati odlazak do centra Amsterdama. Poletanje za Beograd u 20:35 časova (let KL 1899). Dolazak u Beograd u 22:55 časova.