JUZNA AFRIKA 02.12.2023.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši  u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe,jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

Jedinstvena cena obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smestaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* i 4* (lokalne kategorizacije) prema programu, ishrana prema programu, kompletan turistički program, transferi kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja (licencirani vodič koji ide sa grupom iz Beograda i usluge lokalnog vodiča na destinaciji), avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 528 evra (EUR  270-YQ, EUR 4.48-LG, EUR  0.98-RF, EUR 19.38-RS, EUR  40,48-YR, EUR  0.22-RS, EUR 30,32-G4, EUR 0.92-PZ, EUR 30,32-QA, EUR 5,06-R9, EUR 4,83-H1, EUR 24,99-NA, EUR 4,26-EV, EUR 4,50-UM, EUR 14,00-WC, EUR 14,00-WC, EUR 27,27- ZA, EUR 32,19-CB, EUR 13,80-XI, od kojih su YQ I YR nerefundabilne). Konačan iznos avio taksi podložan je promeni I utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre zapocinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: viza za Južnu Afriku 40 evra (dobija se u ambasadi Južne Afrike u Sofiji, Bugarska), viza za Namibiju 80 evra, dobija se u ambasadi Namibije u Beču, Austrija), usluga viziranja za obe zemlje (oko 150 evra po osobi - konačan iznos će biti utvrđen po formiranju grupe), viza za Zimbabve se dobija po sletanju u Zimbabve i na licu mesta se plaća oko 30 usd, fakultativni izleti, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje se u ovom delu sveta preporučuju i plaćaju se na destinaciji, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, lični troškovi.

Napomena: Putovanje kroz Namibiju realizuje se autobusima. Dnevno se prelazi izmedju 150 i 450 km. ukljućujući i sve usputne obilaske i razgledanja. Namibija ima relativno dobru infrastrukturu, ali se moraju očekivati lošiji putevi, presvučeni katranom ili prašnjavi, zemljani na pojedinim delovima, zbog specifičnosti terena po kojima će se voziti.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

VIZE - Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebne vize za sve tri zemlje. Viza za Zimbabve dobija se na granici, a ostale dve posredstvom naše agencije.  Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u nasim poslovnicama ili na sajtu www.kontiki.rs

KLIMA:
U sve tri zemlje su prosečne dnevne temperaturame  15-25 °C, pa čak i 30 °C, ali su mogući tropski pljuskovi. Jutra i noći hladniji. U Svakopmundu može, a ne mora da bude povoljno vreme za kupanje. Ima svoju specifičnu mikro klimu. Klima u pustinji u Namibiji je pustinjska, što znači visoke temperature preko dana, a dosta niske noću.
• VALUTE:
Juzna Afrika:  JA. Rand          1usd = 18.59 ZAR                1eur = 20.06 ZAR
Zimbabve      Z. Dolar           1usd =  361 ZWD         1eur = 390 ZWD
Namibija Na. Dolar          1usd = 18.59 NAD              1eur = 20.06 NAD

• SMEŠTAJ:

Doha – The Royal Riviera Hotel 4* (https://www.theroyalrivierahotel.com.qa/) ili sličan
Hotel se nalazi u srcu Dohe, na samo 20 minuta od međunarodnog aerodroma Hamad i na pešačkoj udaljenosti od Souk Vakif. Do trgovačkog centra Citi Center se stiže za 10 minuta vožnje, a hotel direktno gleda na Muzej islamske umetnosti. Smešten uz Korniš, hotel gleda na zaliv. Hotel nudi besplatan WiFi, teretanu i krovni bazen sa terasom za sunčanje. Sve smeštajne jedinice su klimatizovane i moderno uređene. Opremljene tepihom, svaka soba i apartman imaju mini-bar i sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom. Neki nude pogled na more i grad.  Hotelski restoran služi razne arapske i internacionalne specijalitete.

Kejp Taun – Garden Court Nelson Mendela Bul. 3* (www.southernsun.com) ili sličan
Nalazi se u blizini glavnih saobraćajnica i udaljen je svega 15 min. od aerodroma. Ima glavni restoran i bazen. Svaka soba je klimatizovana, ima satelitski TV, sopstveno kupatilo. Restoran ima pogled na luku i u njemu se služi bife ili kontinentalni doručak. Postoji i 24 časovni room servis, recepcija radi 24 sata, postoji fitness centar, restoran, menjačnica i prevoz do aerodroma. WiFi je dostupan u celom hotelu.

Johanesburg – Garden Court Sandton City 3* (www.southernsun.com) ili sličan
Ovo je vrlo moderan hotel povezan sa Sandton centrom za konvencije, kao i Sandton šoping centrom. Ima spoljašnji bazen, fitness centar. Sve sobe su dekorisane toplim bojama, moderno opremljene televizorima sa satelitskim kanalima, radnim stolom, kao i aparatom za pravljenje čaja ili kafe i sopstvenim kupatilom. Restoran nudi veoma bogati izbor internacionalnih jela, a bar osvežavajuća pića i lagane snekove.

Viktorijini vodopadi  –. The Elephant Hills Resort 4* (www.africansunhotels.com) ili sličan
Smešten je na malom brdu sa divnim pogledom na Zambezi reku. Ima terene za golf, spa i bazen. Svaka soba ili apartman ima dnevnu sobu opremljenu konfornim delom za sedenje i TV, klimatizovane su i imaju aparat za spremanje kafe ili čaja i sopstveno kupatilo. Svakoga dana servira se engleski doručak. Brojne su aktivnosti koje se mogu organizovati za goste hotela, kao splavarenje, vožnja čamcem po reci pri zalasku sunca, vožnja helikopterom, itd.

Vindhuk – Safari Court Hotel 4 * (www.safaricourt hotel.com)  ili sličan
Hotel pripada grupi Accor hotela i ima bazen na otvorenom preko cele godine, kao i Wi Fi po celom objektu. Gosti mogu da uživaju u velnes i fitnes centru preko celog dana. Svaka soba je takođe klimatizovana i opremljena TV-om, mini barom. Postoji lep restoran, ali po želji gosta hrana ili piće može se poslužiti i u sobi. Postoji i prostorija za odlaganje prtljaga, zatim i prodavnica suvenira, kao i igraonica za decu.
Swakopmund  Sands Hotel 3*  (www.swakopmundsands.com) ima pogled na Atlantski okean,  a nalazi se blizu Nacionalnog akvarijuma. Hotel ima veliku salu za odmor kao i biznis centar i besplatni WiFi. Hotel je moderan i ima stilizovan nameštaj. Svaka soba ima TV , radni sto, sef, sopstveno kupatilo. Doručak se služi u restoranu za doručak. Hotel moze da organizuje prevoz do aerodroma kao i razne izlete.

Etosha Village - Taleni Etosha Village 3*+  (www.etosha-village.com
Luksuzni smeštaj u selu Taleni Etoša se sastoji od luksuznih jedinica ili kampova. 45 luksuznih jedinica opremljeno je prostranim klimatizovanim spavaćim sobama, sopstvenim kupatilom sa umivaonikom, toaletom, toaletom i tušem. Posetiocima u Taleni Etosha Village-u su na raspolaganju restoran, bar, bazen i restoran.

Damarland  - Twyfelfontein  Country Lodge 4* (www.twyfelfontein.com.na) nalazi se na 43 km od okamenjene šume. Hotel je veoma dobro opremljen restoranom i privatnim parkingom. Sve sobe su klimatizovane sa privatnim kupatilom. Neke sobe imaju terase sa pogledom na prelepe  planine. Gostima su svakodnevno na raspolaganju engleski doručak ili kontinentalni doručak.

Sossusvlei – Le Mirage Resort & Spa 4* (Oasis rooms) (www.mirage-lodge.com) je hotel koji nudi luksuzni smeštaj. Lodž ima bazen kao i WiFi u celom objektu. Sobe su klimatizovane i sve imaju deo za sedenje i mini bar kao i sopstveno kupatilo sa tušem. Hotel ima bazen, restoran, spa i welnes centar, kao i bar.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 15. OKTOBRA 2023. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).

• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.

• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.

• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Masterata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IM-0012288, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 3 od 19.09.2023.                                         
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                                                               
Kategorija licence  A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

SMESTAJ JUZNA AFRIKA,ZIMBABVE I NAMIBIJA Juznoafricka Republika/Kejptaun
SMESTAJ JUZNA AFRIKA,ZIMBABVE I NAMIBIJA-
 
 

Doha – The Royal Riviera Hotel 4* (https://www.theroyalrivierahotel.com.qa/) ili sličan
Hotel se nalazi u srcu Dohe, na samo 20 minuta od međunarodnog aerodroma Hamad i na pešačkoj udaljenosti od Souk Vakif. Do trgovačkog centra Citi Center se stiže za 10 minuta vožnje, a hotel direktno gleda na Muzej islamske umetnosti. Smešten uz Korniš, hotel gleda na zaliv. Hotel nudi besplatan WiFi, teretanu i krovni bazen sa terasom za sunčanje. Sve smeštajne jedinice su klimatizovane i moderno uređene. Opremljene tepihom, svaka soba i apartman imaju mini-bar i sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom. Neki nude pogled na more i grad. Hotelski restoran služi razne arapske i internacionalne specijalitete.

Kejp Taun – Garden Court Nelson Mendela Bul. 3* (www.southernsun.com) ili sličan
Nalazi se u blizini glavnih saobraćajnica i udaljen je svega 15 min. od aerodroma. Ima glavni restoran i bazen. Svaka soba je klimatizovana, ima satelitski TV, sopstveno kupatilo. Restoran ima pogled na luku i u njemu se služi bife ili kontinentalni doručak. Postoji i 24 časovni room servis, recepcija radi 24 sata, postoji fitness centar, restoran, menjačnica i prevoz do aerodroma. WiFi je dostupan u celom hotelu.

Johanesburg – Garden Court Sandton City 3* (www.southernsun.com) ili sličan
Ovo je vrlo moderan hotel povezan sa Sandton centrom za konvencije, kao i Sandton šoping centrom. Ima spoljašnji bazen, fitness centar. Sve sobe su dekorisane toplim bojama, moderno opremljene televizorima sa satelitskim kanalima, radnim stolom, kao i aparatom za pravljenje čaja ili kafe i sopstvenim kupatilom. Restoran nudi veoma bogati izbor internacionalnih jela, a bar osvežavajuća pića i lagane snekove.

Viktorijini vodopadi –. The Elephant Hills Resort 4* (www.africansunhotels.com) ili sličan
Smešten je na malom brdu sa divnim pogledom na Zambezi reku. Ima terene za golf, spa i bazen. Svaka soba ili apartman ima dnevnu sobu opremljenu konfornim delom za sedenje i TV, klimatizovane su i imaju aparat za spremanje kafe ili čaja i sopstveno kupatilo. Svakoga dana servira se engleski doručak. Brojne su aktivnosti koje se mogu organizovati za goste hotela, kao splavarenje, vožnja čamcem po reci pri zalasku sunca, vožnja helikopterom, itd.

Vindhuk – Safari Court Hotel 4 * (www.safaricourt hotel.com) ili sličan
Hotel pripada grupi Accor hotela i ima bazen na otvorenom preko cele godine, kao i Wi Fi po celom objektu. Gosti mogu da uživaju u velnes i fitnes centru preko celog dana. Svaka soba je takođe klimatizovana i opremljena TV-om, mini barom. Postoji lep restoran, ali po želji gosta hrana ili piće može se poslužiti i u sobi. Postoji i prostorija za odlaganje prtljaga, zatim i prodavnica suvenira, kao i igraonica za decu.
Swakopmund Sands Hotel 3* (www.swakopmundsands.com) ima pogled na Atlantski okean, a nalazi se blizu Nacionalnog akvarijuma. Hotel ima veliku salu za odmor kao i biznis centar i besplatni WiFi. Hotel je moderan i ima stilizovan nameštaj. Svaka soba ima TV , radni sto, sef, sopstveno kupatilo. Doručak se služi u restoranu za doručak. Hotel moze da organizuje prevoz do aerodroma kao i razne izlete.

Etosha Village - Taleni Etosha Village 3*+ (www.etosha-village.com)
Luksuzni smeštaj u selu Taleni Etoša se sastoji od luksuznih jedinica ili kampova. 45 luksuznih jedinica opremljeno je prostranim klimatizovanim spavaćim sobama, sopstvenim kupatilom sa umivaonikom, toaletom, toaletom i tušem. Posetiocima u Taleni Etosha Village-u su na raspolaganju restoran, bar, bazen i restoran.

Damarland - Twyfelfontein Country Lodge 4* (www.twyfelfontein.com.na) nalazi se na 43 km od okamenjene šume. Hotel je veoma dobro opremljen restoranom i privatnim parkingom. Sve sobe su klimatizovane sa privatnim kupatilom. Neke sobe imaju terase sa pogledom na prelepe planine. Gostima su svakodnevno na raspolaganju engleski doručak ili kontinentalni doručak.

Sossusvlei – Le Mirage Resort & Spa 4* (Oasis rooms) (www.mirage-lodge.com) je hotel koji nudi luksuzni smeštaj. Lodž ima bazen kao i WiFi u celom objektu. Sobe su klimatizovane i sve imaju deo za sedenje i mini bar kao i sopstveno kupatilo sa tušem. Hotel ima bazen, restoran, spa i welnes centar, kao i bar.

 


 
 
 

Doha – The Royal Riviera Hotel 4* (https://www.theroyalrivierahotel.com.qa/) ili sličan
Hotel se nalazi u srcu Dohe, na samo 20 minuta od međunarodnog aerodroma Hamad i na pešačkoj udaljenosti od Souk Vakif. Do trgovačkog centra Citi Center se stiže za 10 minuta vožnje, a hotel direktno gleda na Muzej islamske umetnosti. Smešten uz Korniš, hotel gleda na zaliv. Hotel nudi besplatan WiFi, teretanu i krovni bazen sa terasom za sunčanje. Sve smeštajne jedinice su klimatizovane i moderno uređene. Opremljene tepihom, svaka soba i apartman imaju mini-bar i sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom. Neki nude pogled na more i grad. Hotelski restoran služi razne arapske i internacionalne specijalitete.

Kejp Taun – Garden Court Nelson Mendela Bul. 3* (www.southernsun.com) ili sličan
Nalazi se u blizini glavnih saobraćajnica i udaljen je svega 15 min. od aerodroma. Ima glavni restoran i bazen. Svaka soba je klimatizovana, ima satelitski TV, sopstveno kupatilo. Restoran ima pogled na luku i u njemu se služi bife ili kontinentalni doručak. Postoji i 24 časovni room servis, recepcija radi 24 sata, postoji fitness centar, restoran, menjačnica i prevoz do aerodroma. WiFi je dostupan u celom hotelu.

Johanesburg – Garden Court Sandton City 3* (www.southernsun.com) ili sličan
Ovo je vrlo moderan hotel povezan sa Sandton centrom za konvencije, kao i Sandton šoping centrom. Ima spoljašnji bazen, fitness centar. Sve sobe su dekorisane toplim bojama, moderno opremljene televizorima sa satelitskim kanalima, radnim stolom, kao i aparatom za pravljenje čaja ili kafe i sopstvenim kupatilom. Restoran nudi veoma bogati izbor internacionalnih jela, a bar osvežavajuća pića i lagane snekove.

Viktorijini vodopadi –. The Elephant Hills Resort 4* (www.africansunhotels.com) ili sličan
Smešten je na malom brdu sa divnim pogledom na Zambezi reku. Ima terene za golf, spa i bazen. Svaka soba ili apartman ima dnevnu sobu opremljenu konfornim delom za sedenje i TV, klimatizovane su i imaju aparat za spremanje kafe ili čaja i sopstveno kupatilo. Svakoga dana servira se engleski doručak. Brojne su aktivnosti koje se mogu organizovati za goste hotela, kao splavarenje, vožnja čamcem po reci pri zalasku sunca, vožnja helikopterom, itd.

Vindhuk – Safari Court Hotel 4 * (www.safaricourt hotel.com) ili sličan
Hotel pripada grupi Accor hotela i ima bazen na otvorenom preko cele godine, kao i Wi Fi po celom objektu. Gosti mogu da uživaju u velnes i fitnes centru preko celog dana. Svaka soba je takođe klimatizovana i opremljena TV-om, mini barom. Postoji lep restoran, ali po želji gosta hrana ili piće može se poslužiti i u sobi. Postoji i prostorija za odlaganje prtljaga, zatim i prodavnica suvenira, kao i igraonica za decu.
Swakopmund Sands Hotel 3* (www.swakopmundsands.com) ima pogled na Atlantski okean, a nalazi se blizu Nacionalnog akvarijuma. Hotel ima veliku salu za odmor kao i biznis centar i besplatni WiFi. Hotel je moderan i ima stilizovan nameštaj. Svaka soba ima TV , radni sto, sef, sopstveno kupatilo. Doručak se služi u restoranu za doručak. Hotel moze da organizuje prevoz do aerodroma kao i razne izlete.

Etosha Village - Taleni Etosha Village 3*+ (www.etosha-village.com)
Luksuzni smeštaj u selu Taleni Etoša se sastoji od luksuznih jedinica ili kampova. 45 luksuznih jedinica opremljeno je prostranim klimatizovanim spavaćim sobama, sopstvenim kupatilom sa umivaonikom, toaletom, toaletom i tušem. Posetiocima u Taleni Etosha Village-u su na raspolaganju restoran, bar, bazen i restoran.

Damarland - Twyfelfontein Country Lodge 4* (www.twyfelfontein.com.na) nalazi se na 43 km od okamenjene šume. Hotel je veoma dobro opremljen restoranom i privatnim parkingom. Sve sobe su klimatizovane sa privatnim kupatilom. Neke sobe imaju terase sa pogledom na prelepe planine. Gostima su svakodnevno na raspolaganju engleski doručak ili kontinentalni doručak.

Sossusvlei – Le Mirage Resort & Spa 4* (Oasis rooms) (www.mirage-lodge.com) je hotel koji nudi luksuzni smeštaj. Lodž ima bazen kao i WiFi u celom objektu. Sobe su klimatizovane i sve imaju deo za sedenje i mini bar kao i sopstveno kupatilo sa tušem. Hotel ima bazen, restoran, spa i welnes centar, kao i bar.

 


 

JUŽNA AFRIKA
REPUBLIKA JUŽNA AFRIKA, ZIMBABVE, NAMIBIJA

Polazak: 02. decembar 2023. / Povratak: 17. decembar 2023.
16 dana / 13 noćenja, avionom i autobusom 


VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Johanesburg, poznatiji kao Jo'burg, je grad koji se brzo menja i samo je  srce Južnoafričke Republike. Posle skoro 20 godina pada, grad sada gleda sa optimizmom u budućnost. Jo'burg je neverovatno prijateljski, opušten grad u kome ima puno da se vidi, od podsećanja na nedavnu prošlost zemlje u Muzeju aparthejda do savremenih ulica Melvile.


Zimbabve je još jedna od afričkih zemalja koja se može pohvaliti ogromnim prirodnim lepotama i etničkom raznovrsnošću. Za ovo kratko vreme koje je predviđeno ovom turom obići će se jedno od prirodnih čuda sveta, Viktorijini vodopadi.

Malo zemalja u Africi može se pohvaliti takvim prirodnim  lepotama kao Namibija. Ime zemlje potiče od njene (i svetske) najstarije pustinje Namib. Kroz unutrašnjosti, planine Naukluft, Brandberg, Spickope i Damaraland, stvaraju slikovite pejzaže.  

Dan 1
BELGRADE
(02.12.2023.) BEOGRAD – DOHA Čekiranje putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 09:00 časova. Poletanje za Dohu u 11:45 časova (let QR 232). Dolazak u 18:45 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 2
KEJPTAUN
(03.12.2023.) DOHA – KEJP TAUN Doručak. Slobodan dan. Napuštanje soba oko 12:00 časova. Transfer na aerodrom. Poletanje za Kejp Taun u 20:00 časova (let QR 1371).
Dan 3
KEJPTAUN
(04.12.2023.) KEJP TAUN Dolazak u 05:00 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Doručak. Poludnevno razgledanje grada, koji se smatra jednim od najlepših na afričkom kontinentu i zauzima veoma impresivan položaj. Razgledanje obuhvata vožnju kroz Malajsku četvrt poznatu po uskim kaldrmisanim ulicama, zatim odlazak do čuvene Tejbl (Sto) planine (ukoliko dozvole vremenski uslovi), koja je veoma specificna po svojoj mikro klimi i endemskim biljnim i zivotinjskim svetom. U nastavku razgledanja obićiće se najzanimljiviji delovi centra grada, sa svojim istorijskim zgradama i spomenicima. Odlazak do veoma lepe i zanimljive Kirstenbos botaničke bašte, koja je poznata po bogatoj juznoafričkoj endemskoj flori. Kraće slobodno vreme za uživanje kod Vikorije i Albert obale (ukoliko vreme bude dozvolilo). Povratak u hotel. Kraće slobodno vreme. Noćenje.
Dan 4
JOHANNESBURG
(05.12.2023.) KEJP TAUN – JOHANESBURG – VIKTORIJINI VODOPADI (ZIMBABVE) Doručak. Poletanje za Johanesburg u 06:00 časova (let SA302). Dolazak u 08:00 časova. Poletanje za Viktorijine vodopade u 10:50 časova (let SA 040). Dolazak u 12:25 časova. Smeštaj u hotelu. Viktorijini vodopadi predstavljaju pravo remek delo prirode i nalaze se na granici između Zambije i Zimbabvea. Kasnije posle podne vožnja brodom po reci Zambezi, pred zalazak sunca, što takođe predstavlja nezaboravan doživljaj. Noćenje.
Dan 5
JOHANNESBURG
(06.12.2023.) VIKTORIJINI VODOPADI – JOHANESBURG Doručak. Šetnja oko vodopada koje nazivaju sedmim prirodnim čudom sveta. To su najveći i najčudesniji vodopadi na svetu. Posle šetnje transfer na aerodrom. Poletanje za Johanesburg u 13:10 časova (let SA 041). Dolazak u 14:50 časova. Smeštaj. Hotel se nalazi u Sandtonu, najbogatijem predgradju Johanesburga. Slobodno vreme za kupovinu i individualna razgledanja ovog predgrađa. Johanesburg je poznat kao “Grad zlata”, jer je u njemu prvi put pronađen grumen zlata. Noćenje.
Dan 6
WINDHOEK
(07.12.2023.) JOHANESBURG – VINDHUK Doručak. Pre podne razgledanje Johanesburga. Pored toga što je “grad zlata” on predstavlja i srce ekonomije cele zemlje. Voznja Kroz predgrađe Rosebank na putu do brda Ustava na kome se nalazi i stari zatvorski kompleks gde je na hiljade ljudi kažnjeno pre pobede demokratije. Nakon toga transfer na aerodrom. Poletanje za Vindhuk u 15:00 časova (let SA 076). Dolazak u 16:55 časova. Vindhuk je prestonica Namibije i grad sa vrlo živahnom atmosferom. Ima mnogo vrlo interesnatnih istorijskih građevina, muzeja, galerija i radnji sa umetničkim proizvodima, dobrih restorana, modernih prodavnica i dr. Vindhuk se nalazi u srcu Namibije. Zbog takvog položaja predstavlja glavni trgovinski i poslovni centar zemlje. Nadmorska visina od 1.660 m. omogućava mu veoma prijatnu klimu preko cele godine. Ima oko 280.000 stanovnika, a na njegovim ulicama sreću se sve etničke grupe koje žive u Namibiji. Stara arhitektura grad bila je pod velikim uticajem Nemačke. U toku šetnje prolazi se pored starih zdanja kao Kristkirhe (Hristova crkva), Alte Feste, najstarije građevine u gradu, nacionalne galerije, Tintenpalasta ili zgrade Parlamenta i dr. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 7
ETOSHA
(08.12.2023.) VINDHUK – ETOŠA NACIONALNI PARK Doručak. Posle doručka orijentaciono, panoramsko razgledanje Vindhuka. Posle toga, odlazak za Etoša nacionalni park do koga ima oko 415 km, što je oko 5,5 sati vožnje. Vožnja kroz južni deo Etoša nacionalni park. Naziv u prevodu znači "veliko belo mesto suve vode", tj. slano udubljenje koje se nalazi u središtu parka. Veoma je poznat u svetu po bogatstvu životinjskog sveta. U njemu živi 114 vrsta mamala, 340 vrsta ptica, 16 vrsta reptila, jedna vrsta ribe i bezbroj vrsta insekata. Danas zauzima površinu od preko 23.000 km². Posetioci mogu da vide lavove, žirafe, slonove, belog i crnog nisoroga i mnoge druge životinje. Ručak (lunch paket) u parku. Večera u lodžu. Noćenje.
Dan 8
ETOSHA
(09.12.2023.) ETOŠA NACIONALNI PARK Doručak. Celodnevno uživanje u Etoša nacionalnom parku uz mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Ručak (lunch paket) i večera. Noćenje.
Dan 9
ETOSHA
(10.12.2023.) ETOSA NACIONALNI PARK – DAMARLEND – TVAIFELFONTEIN Doručak. Vožnja od južnog dela Etoša nac. parka do Damarlenda, tj. do Tvaifelfonteina (oko 415 km – 4-5 sati vožnje). Usput zaustavljanje kod Okamenjene šume, koja se nalazi na jednom uzvišenju od peščanika po kome su razbacana stabla, za koja se veruje da su stara oko 260 miliona godina. Dužine su i preko 30 m. a prečnika oko 6 m. Ima ih oko 50. Nastavak vožnje za Tvaifelfontein, koji se nalazi u srcu Damarlenda (zemlji damara plemena), a poznat je kao jedna od najvećih galerija petroglifa, starih oko šest hiljada godina. U blizini se nalaze čuvene bazaltne formacije tzv. svirale za orgulje (organ pipes), koje su stare preko 125 miliona godina. To su stenoviti stubovi koji podsećaju na svirale ili cevi orgulja u nekoj velikoj crkvi. "Goruća" planina je poslednji prirodni fenomen za ovaj dan. Kraći obilazak lokalnog muzeja. Doživeti ovaj fenomen moguće je rano ujutru ili kasno posle podne, kada crveno narandžasti škriljci zablješte na svetlosti u ovo doba dana. Smeštaj u lodž. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 10
SWAKOPMUD
(11.12.2023.) TVAIFELFONTEIN (DAMARLEND) – SVAKOPMUND Doručak. Nastavak putovanja prema jugozapadu ka Svakopmundu (445 km oko 7-8 sati vožnje), koji se nalazi na namibijskoj obali, koju nazivaju obalom skeleta, zbog brojnih skeleta kitova i brodova koji su bili nasukani na ovoj obali. Dolazak u Svakopmund. To je letovalište na obali Atlantskog okeana, sa mnogobrojnim građevinama iz nemačkog kolonijalnog perioda. Drugi je po veličini grad u Namibiji, a takođe i letnja prestonica, zbog mogućnosti za kupanje i druge sportske aktivnosti. Ipak, klima u ovom gradu je čudna, te jutra i večeri mogu biti vrlo sveža preko cele godine zbog čega Svakopmund ne svrstavaju u toplu tropsku Meku kako mnogi očekuju. Ima puno restorana, kafića, umetničkih galerija, muzeja, park zmija i akvarijum. Dolazak u hotel. Smeštaj. Slobodno posle podne. Noćenje.
Dan 11
SWAKOPMUD
(12.12.2023.) SVAKOPMUND Doručak. Odlazak do Valvis zaliva (30 km.) odakle se polazi na vožnju brodom po luci i laguni u kojoj ima puno Delfina, jitova, pelikana i foka. Valvis Bej (zaliv) je glavni lučki grad u zemlji. Prolazi se pored velike drvene platforme, poznate kao ptičije ostrvo. Sagrađeno je da bi se omogućilo pticama da prave svoja gnezda i skuplja ptičiji izmet od koga se pravi đubrivo. Laguna je poznata po raznim vrstama ptica. Povratak u Svakopmund. Kasnije, fakultativno, može da se obiđe minibusevima Sendvič luka, koja se nalazi Namib Naukluft parku u kojoj se mogu videti flamingosi. Tokom ove šetnja mogućnosti za fotografisanje su ogromne. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 12
Susanville
(13.12.2023.) SVAKOPMUND – SOSSUSVLEI Doručak. Oko 350 km. (5-6 sati) traje vožnja između Svakopmunda i Sossusvlea. Celodnevni boravak u nacionalnom parku sa obilascima. Ovo je jedan od najvećih nacionalnih parkova u Africi, koji pokriva veći deo Namib pustinje i Naukluft planina. U njemu žive neke od najređh biljnih i životinjskih vrsta. Jedna od najvećih atrakcija mu je Sosusvlei, neverovatno "more" peščanih dina koje se sastoje od šarenog kvarcnog peska, te tako mogu menjati boje od kremaste do oranž, crvene i ljubičaste. Vremenom, vetrovi su vrhove dina formirali u neverovatne oblike. Odlazak do Sesriem kanjona, 30 m. dubokog. Formirala ga je reka Caušab, koja se probijala tokom 15 miliona godina kroz stare naslage peska i šljunka. Povratak u lodž. Slobodno posle podne. Ručak (lanč paket) i večera. Noćenje.
Dan 13
Susanville
(14.12.2023.) SOSSUSVLEI Raniji doručak u lodžu. Polazak autobusom do Sossusvlaia da bi se ušlo u Nacionalni park kod Sesiriem ulaza. Obilazak cele oblasti da bi se videli brojni prirodni biseri I lepote ove oblasti kao i Sesriem Kanjon. Ručak (lanč paket) i večera. Noćenje.
Dan 14
WINDHOEK
(15.12.2023.) SOSSUSVLEI – VINDHUK Doručak. Polazak autobusom za Vindhuk (oko 350 km. – oko 5 – 6 sati vožnje ). Dolazak. Ručak (lanč paket) Posle podne slobodno za individualnu šetnju po glavnom gradu, Vindhuku. Noćenje.
Dan 15
DOHA
(16.12.2023.) VINDHUK – KEJP TAUN – DOHA Doručak (za poneti). Transfer na aerodrom. Poletanje za Kejp Taun u 07:00 časova (let 4Z 329). Dolazak u 09:10 časova. Nastavak putovanja za Dohu u 12:35 časova (let QR 1370). Dolazak u 23:20 časova. Čekanje na vezu.
Dan 16
BELGRADE
(17.12.2023.) DOHA – BEOGRAD Poletanje za Beograd u 07:10 časova (let QR 231). Dolazak u 10:45 časova.