JUZNA AFRIKA 01. APRIL 2020. NOVO

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3*, 3*/4* i 4* (ili slični, lokalna kategorizacija), ishrana prema programu, kompletan turistički program, transferi kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja (licencirani vodič iz Beograda i usluge lokalnog vodiča na destinaciji), avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 451.26 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: aerodromske takse u inostranstvu (plaćaju se na licu mesta, ukoliko postoje), viza za Južnu Afriku 40 evra, viza za Namibiju 80 evra, troškovi viziranja za obe zemlje 150 evra, viza za Zimbabve se dobija po sletanju u Zimbabve i na licu mesta se plaća oko 30 usd, fakultativni izleti, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje se u ovom delu sveta preporučuju i plaćaju se na destinaciji, međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.

NAPOMENA: Putovanje kroz Namibiju realizuje se autobusima. Dnevno se prelazi izmedju 150 i 450 km. ukljućujući i sve usputne obilaske i razgledanja. Namibija ima relativno dobru infrastrukturu, ali se moraju očekivati lošiji putevi, presvučeni katranom ili prašnjavi, zemljani na pojedinim delovima, zbog specifičnosti terena po kojima će se voziti.


OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:


VIZE - Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebne je vize za sve tri zemlje. Viza za ZIMBABVE dobija se na granici (neophodno je poneti 2 fotografije pasoškog formata), a ostale dve posredstvom naše agencije.  Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098-184)

KLIMA:

u sve tri zemlje sa prosečnim dnevnim temperaturama  15-25 °C, pa čak i 30 °C, ali su mogući tropski pljuskovi. Jutra i noći hladniji.U Svakopmundu može, a ne mora da bude povoljno vreme za kupanje. Ima svoju specifičnu mikro klimu.Klima u pustinji u Namibiji je pustinjska, što znači visoke temperature preko dana, a dosta niske noću.

VALUTE: 

Juzna Afrika:  JA Rand          1usd = 15,25 ZAR        1eur = 17,17 ZAR
Zimbabve      Z Dolar                    1usd = 361,900 ZWD              1 eur = 407,535 ZWD
Namibija Na Dolar          1usd = 15,25 NAD              1eur = 17,17 NAD

SMEŠTAJ – HotelI ili slični:


Kejp Taun – Inn on the Square 3* -www.onomohotel.com ili sličan vrlo centralno lociran, sa stilskim, klimatizovanim  sobama opremljenim plazma TV, besplatnim WiFi, posebnim kupatilom I otvorenim bazenom koji se zimi greje sa fantastičnim pogledom na grad. Ima odvojenu mušku I žensku saunu, kao I modernu teretanu.


Johanesburg – Peermont Metcourt Hotel– 3* - www.peermont.com ili sličan nalazi se u delu grada koji se zove Gauteng, u okviru rezorta  čuvenog kazina Emperors Palas. Odlikuje se elegancijom. Udaljen je 5 minuta od Tambo aerodroma. 77 lepo opremljenih soba pružaju jedinstvenu priliku da se provede nekoliko dana u rezortu ili na putu za neku drugu destinaciju u Africi.


Viktorijini vodopadi  –.Victoria Falls Rainbow Hotel 4* www.rtgafrica.com ili sličan udaljen je svega 10 tak minuta od vodopada. Ima otvoreni bazen I bar na krovu sa dobrim pićima. Svaka soba ima plazma TV, klima uređaj, kao I aparat za kafu ili čaj. Kreveti su opremljeni mrežama protiv komaraca, a svaka soba ima I balkon. Restorani imaju afričku I internacionalnu kuhinju.


Vindhuk –Windhoek Garden Guest House 3* / 4 * - https://www.windhoekgardens.com ili sličan u ovom hotelu sve sobe imaju plazma TV, neke imaju kutak za sedenje a sve privatno kupatilo. Hotel ima otvoreni bazen, I barbekju, kao i besplatni WiFi.


Etoša Nacionalni Park –Etosha Safari Camp 3*- https://store.gondwana-collection.com/accommodation/etosha-safari-camp ili sličan u ovom
Hotelu prostor oko bazena nudi mogućnost da se posmatra afrički pejsaž. Takođe je moguće uživati u prijatnim večerima pod zvezdama uz vatru. Besplatni WiFi. Sve sobe su klimatizovane a imaju grejanje, sef, mreže protiv komaraca. Svaka soba ima privatno kupatilo.


Twyfelfontein (Damarlend) –Twyfelfontein Country Lodge 3* - https://www.twyfelfontein.com.na ili sličan nalazi se u Khorixasu. Ima spoljašnji bazen, a sve sobe su klimatizovane, imaju besplatni WiFi I privatno kupatilo. Svaka soba ima I pisaći sto, kao I deo za sedenje. Hotel je udaljen 46 km. od Okamenjene šume u Koriaksu


Svakopmund –The Delight Hotel 3* / 4*- https://store.gondwana-collection.com/accommodation/the-delight-swakopmund ili sličan nalazi se 1,6 km od Palm Biča. Svaka soba je klimatizovana, ima besplatni WiFi, plazma TV, mašinu za pripremanje kafe ili čaja, privatno kupatilo.

Naukluft – Sossusvlei Lodge  4*- https://sossusvleilodge.com ili sličan nalazi se na vrhu jedne od crveno peščanih duna Namibijske pustinje. Ima spoljašnji bazen kao I terasu – restoran. Hotel nudi besplatni WiFi. Smeštaj je pod šatorima koji su klimatizovani I imaju individualna kupatila. Gosti imaju izbor između engleskog I kontinentalnog doručka. Postoji prodavnica sa suvenirima, knjigama I afričkim nakitom.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 15. FEBRUARA 2020. ILI DO POPUNE MESTA.

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:
 

•Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
kreditnom karticom masterata OTP banke Srbije do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 26.09.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Program broj 3 od 11. oktobra 2019.           Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

SMESTAJ R JUZNA AFRIKA, ZIMBABVE I NAMIBIJA Juznoafricka Republika/Kejptaun
SMESTAJ R JUZNA AFRIKA, ZIMBABVE I NAMIBIJA-
 
 

Kejp Taun – Inn on the Square 3* -www.onomohotel.com ili sličan vrlo centralno lociran, sa stilskim, klimatizovanim sobama opremljenim plazma TV, besplatnim WiFi, posebnim kupatilom I otvorenim bazenom koji se zimi greje sa fantastičnim pogledom na grad. Ima odvojenu mušku I žensku saunu, kao I modernu teretanu.

Johanesburg – Peermont Metcourt Hotel– 3* - www.peermont.com ili sličan nalazi se u delu grada koji se zove Gauteng, u okviru rezorta čuvenog kazina Emperors Palas. Odlikuje se elegancijom. Udaljen je 5 minuta od Tambo aerodroma. 77 lepo opremljenih soba pružaju jedinstvenu priliku da se provede nekoliko dana u rezortu ili na putu za neku drugu destinaciju u Africi.


Viktorijini vodopadi –.Victoria Falls Rainbow Hotel 4* www.rtgafrica.com ili sličan udaljen je svega 10 tak minuta od vodopada. Ima otvoreni bazen I bar na krovu sa dobrim pićima. Svaka soba ima plazma TV, klima uređaj, kao I aparat za kafu ili čaj. Kreveti su opremljeni mrežama protiv komaraca, a svaka soba ima I balkon. Restorani imaju afričku I internacionalnu kuhinju.


Vindhuk –Windhoek Garden Guest House 3* / 4 * - https://www.windhoekgardens.com ili sličan u ovom hotelu sve sobe imaju plazma TV, neke imaju kutak za sedenje a sve privatno kupatilo. Hotel ima otvoreni bazen, I barbekju, kao i besplatni WiFi.


Etoša Nacionalni Park –Etosha Safari Camp 3*- https://store.gondwana-collection.com/accommodation/etosha-safari-camp ili sličan u ovom
Hotelu prostor oko bazena nudi mogućnost da se posmatra afrički pejsaž. Takođe je moguće uživati u prijatnim večerima pod zvezdama uz vatru. Besplatni WiFi. Sve sobe su klimatizovane a imaju grejanje, sef, mreže protiv komaraca. Svaka soba ima privatno kupatilo.


Twyfelfontein (Damarlend) –Twyfelfontein Country Lodge 3* - https://www.twyfelfontein.com.na ili sličan nalazi se u Khorixasu. Ima spoljašnji bazen, a sve sobe su klimatizovane, imaju besplatni WiFi I privatno kupatilo. Svaka soba ima I pisaći sto, kao I deo za sedenje. Hotel je udaljen 46 km. od Okamenjene šume u Koriaksu


Svakopmund –The Delight Hotel 3* / 4*- https://store.gondwana-collection.com/accommodation/the-delight-swakopmund ili sličan nalazi se 1,6 km od Palm Biča. Svaka soba je klimatizovana, ima besplatni WiFi, plazma TV, mašinu za pripremanje kafe ili čaja, privatno kupatilo.

Naukluft – Sossusvlei Lodge 4*- https://sossusvleilodge.com ili sličan nalazi se na vrhu jedne od crveno peščanih duna Namibijske pustinje. Ima spoljašnji bazen kao I terasu – restoran. Hotel nudi besplatni WiFi. Smeštaj je pod šatorima koji su klimatizovani I imaju individualna kupatila. Gosti imaju izbor između engleskog I kontinentalnog doručka. Postoji prodavnica sa suvenirima, knjigama I afričkim nakitom. 


 
 
 

Kejp Taun – Inn on the Square 3* -www.onomohotel.com ili sličan vrlo centralno lociran, sa stilskim, klimatizovanim sobama opremljenim plazma TV, besplatnim WiFi, posebnim kupatilom I otvorenim bazenom koji se zimi greje sa fantastičnim pogledom na grad. Ima odvojenu mušku I žensku saunu, kao I modernu teretanu.

Johanesburg – Peermont Metcourt Hotel– 3* - www.peermont.com ili sličan nalazi se u delu grada koji se zove Gauteng, u okviru rezorta čuvenog kazina Emperors Palas. Odlikuje se elegancijom. Udaljen je 5 minuta od Tambo aerodroma. 77 lepo opremljenih soba pružaju jedinstvenu priliku da se provede nekoliko dana u rezortu ili na putu za neku drugu destinaciju u Africi.


Viktorijini vodopadi –.Victoria Falls Rainbow Hotel 4* www.rtgafrica.com ili sličan udaljen je svega 10 tak minuta od vodopada. Ima otvoreni bazen I bar na krovu sa dobrim pićima. Svaka soba ima plazma TV, klima uređaj, kao I aparat za kafu ili čaj. Kreveti su opremljeni mrežama protiv komaraca, a svaka soba ima I balkon. Restorani imaju afričku I internacionalnu kuhinju.


Vindhuk –Windhoek Garden Guest House 3* / 4 * - https://www.windhoekgardens.com ili sličan u ovom hotelu sve sobe imaju plazma TV, neke imaju kutak za sedenje a sve privatno kupatilo. Hotel ima otvoreni bazen, I barbekju, kao i besplatni WiFi.


Etoša Nacionalni Park –Etosha Safari Camp 3*- https://store.gondwana-collection.com/accommodation/etosha-safari-camp ili sličan u ovom
Hotelu prostor oko bazena nudi mogućnost da se posmatra afrički pejsaž. Takođe je moguće uživati u prijatnim večerima pod zvezdama uz vatru. Besplatni WiFi. Sve sobe su klimatizovane a imaju grejanje, sef, mreže protiv komaraca. Svaka soba ima privatno kupatilo.


Twyfelfontein (Damarlend) –Twyfelfontein Country Lodge 3* - https://www.twyfelfontein.com.na ili sličan nalazi se u Khorixasu. Ima spoljašnji bazen, a sve sobe su klimatizovane, imaju besplatni WiFi I privatno kupatilo. Svaka soba ima I pisaći sto, kao I deo za sedenje. Hotel je udaljen 46 km. od Okamenjene šume u Koriaksu


Svakopmund –The Delight Hotel 3* / 4*- https://store.gondwana-collection.com/accommodation/the-delight-swakopmund ili sličan nalazi se 1,6 km od Palm Biča. Svaka soba je klimatizovana, ima besplatni WiFi, plazma TV, mašinu za pripremanje kafe ili čaja, privatno kupatilo.

Naukluft – Sossusvlei Lodge 4*- https://sossusvleilodge.com ili sličan nalazi se na vrhu jedne od crveno peščanih duna Namibijske pustinje. Ima spoljašnji bazen kao I terasu – restoran. Hotel nudi besplatni WiFi. Smeštaj je pod šatorima koji su klimatizovani I imaju individualna kupatila. Gosti imaju izbor između engleskog I kontinentalnog doručka. Postoji prodavnica sa suvenirima, knjigama I afričkim nakitom. 


 

JUŽNA AFRIKA
REPUBLIKA JUŽNA AFRIKA, ZIMBABVE, NAMIBIJA
                   
16 dana (13 noćenja) - avionom

Polazak: 01. april 2020. / Povratak: 16. april 2020.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Johanesburg, poznatiji kao Jo'burg, je grad koji se brzo menja i samo je  srce Južnoafričke Republike. Posle skoro 20 godina pada, grad sada gleda sa optimizmom u budućnost. Jo'burg je neverovatno prijateljski, opušten grad u kome ima puno da se vidi, od podsećanja na nedavnu prošlost zemlje u Muzeju aparthejda do savremenih ulica Melvile.


Zimbabve je još jedna od afričkih zemalja koja se može pohvaliti ogromnim prirodnim lepotama i etničkom raznovrsnošću. Za ovo kratko vreme koje je predviđeno ovom turom obići će se jedno od prirodnih čuda sveta, Viktorijini vodopadi.

Malo zemalja u Africi može se pohvaliti takvim prirodnim  lepotama kao Namibija. Ime zemlje potiče od njene (i svetske) najstarije pustinje Namib. Kroz unutrašnjosti, planine Naukluft, Brandberg, Spickope i Damaraland, stvaraju slikovite pejzaže.  

Dan 1
BELGRADE
(01.04.2020.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" ispred šaltera Kon Tiki Travel-a u 10:00 časova. Poletanje za Dohu u 12:05 časova (let QR 232). Dolazak u 17:55 časova. Čekanje na vezu.
Dan 2
KEJPTAUN
(02.04.2020.) DOHA – KEJP TAUN Poletanje za Kejp Taun u 01:40 časova (let QR 1369). Dolazak u 11:10 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Poludnevno razgledanje grada, koji se smatra jednim od najlepših na afričkom kontinentu i zauzima veoma impresivan položaj. Razgledanje obuhvata vožnju kroz Malajsku četvrt Bo Kaap, poznatu po uskim kaldrmisanim ulicama, zatim odlazak do čuvene Tejbl (Sto) planine (ukoliko dozvole vremenski uslovi), koja je veoma specificna po svojoj mikro klimi i endemskim biljnim i zivotinjskim svetom. Spuštanje sa planine zičarom, što predstavlja izuzetan doživljaj. U nastavku razgledanja obićiće se najzanimljiviji delovi centra grada, sa svojim istorijskim zgradama i spomenicima. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.
Dan 3
KEJPTAUN
(03.04.2020.) KEJP TAUN Doručak. Celodnevni izlet za Rt Dobre nade. To je prilika da se dođe do najjugozapadnije tačke africkog kontinenta do koje su prvi evropski moreplovci doplovljavali u 15 i 16. veku. Izlet uključuje upoznavanje sa biljnim i životinjskim svetom malog poluostrva Dobre nade, kao što su pingvini, morski lavovi, vrlo retki crni kormorani i dr, kao i vožnju brodićem do ostrva Duiker (ukoliko dozvole vremenski uslovi). Obilazak Nacionalne Botaničke Bašte, u svetu čuvene po vrlo neobičnim endemskim vrstama zbog kojih se svrstava u 7 najpoznatijih bašti u svetu. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 4
JOHANNESBURG
(04.04.2020.) KEJP TAUN – JOHANEZBURG – PRETORIJA – JOHANESBURG Transfer na aerodrom. Poletanje za Johanesburg u 09:00 časova (let BA 6406). Dolazak u 11:00 časova. Polazak autobusom za Pretoriju (oko 1 sat vožnje), jednu od zvaničnih prestonica Južne Afrike. Razgledanje grada. Pretoriju nazivaju gradom džakarandi (vrsta drveta sa veoma lepim cvetovima). Istovremeno, to je vrlo zanačajan istorijski grad sa interesantnim građevinama i spomenicima vezanih za istoriju grada i zemlje. Povratak u Johanezburg. Po dolasku, kraće panoramsko razgledanje grada ( u koliko bude vremena) u kome je pronađen prvi grumen zlata i odakle je buknula "zlatna groznica" u drugoj polovini 19. veka. Danas je Johanezburg jedan veoma moderan grad i najveći poslovni centar u celoj Africi. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 5
JOHANNESBURG
(05.04.2020.) JOHANESBURG –VIKTORIJINI VODOPADI (ZIMBABVE) Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Viktorijine vodopade u 11:25 časova (let BA 6285). Dolazak u 13:05 časova. Smeštaj u hotelu. Viktorijini vodopadi predstavljaju pravo remek delo prirode i nalaze se na granici između Zambije I Zimbabvea. Kasnije posle podne vožnja brodom po reci Zambezi, pred zalazak sunca, što takođe predstavlja nezaboravan doživljaj.Noćenje.
Dan 6
WINDHOEK
(06.04.2020.) VIKTORIJINI VODOPADI – JOHANESBURG – VINDHUK (NAMIBIJA) Doručak. Šetnja oko vodopada koje nazivaju sedmim prirodnim čudom sveta. To su najveći I najčudesniji vodopadi na svetu. Posle šetnje transfer na aerodrom. Poletanje za Johanesburg u 13:55 časova (let BA 6282). Dolazak u 15:35 časova. Nastavak putovanja za Vindhuk u 19:30 časova (let SA 078). Dolazak u 21:25 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 7
ETOSHA
(07.04.2020.) VINDHUK – ETOŠA Doručak. Polazak autobusom ka severu zemlje, preko Okahandje, mesta poznatog po predmetima u duborezu, Ojivaronga, stočarske oblasti (vožnja traje oko 3 sata) . Dolazak u lodž u blizini Etoša parka i smeštaj. Ručak. Posle podne odlazak na safari. Večera. Noćenje.
Dan 8
ETOSHA
(08.04.2020.) ETOŠA NACIONALNI PARK Doručak. Polazak na celodnevni safari. Vožnja kroz Etoša nacionalni park. Naziv u prevodu znači "veliko belo mesto suve vode", tj. slano udubljenje koje se nalazi u središtu parka. Veoma je poznat u svetu po bogatstvu u životinjama. U njemu živi 114 vrsta mamala, 340 vrsta ptica, 16 vrsta reptila, jedna vrsta ribe i bezbroj vrsta insekata. Danas zauzima površinu od preko 23.000 km². Ručak u parku. Večera u lodžu. Noćenje.
Dan 9
ETOSHA
(09.04.2020.) ETOŠA– TVAIFELFONTEIN (Damarlend) Doručak. Vožnja do petrifikovane (okamenjene) šume do Tvaifelfonteina (oko 325 km – 4-5 sati vožnje). Usput zaustavljanje kod Okamenjene šume, koja se nalazi na jednom uzvišenju od peščanika po kome su razbacana stabla, za koja se veruje da su stara oko 260 miliona godina. Dužine su i preko 30 m. a prečnika oko 6 m. Ima ih oko 50. Nastavak vožnje za Tvaifelfontein, koji se nalazi u srcu Damarlenda (zemlji damara plemena), a poznat je kao jedna od najvecih galerija petroglifa, starih oko šest hiljada godina. U blizini se nalaze čuvene bazaltne formacije tzv. svirale za orgulje (organ pipes), koje su stare preko 125 miliona godina. To su stenoviti stubovi koji podsećaju na svirale ili cevi orgulja u nekoj velikoj crkvi. "Goruća" planina je poslednji prirodni fenomen za ovaj dan. Kraći obilazak lokalnog muzeja. Doziveti ovaj fenomen moguće je rano ujutru ili kasno posle podne, kada crveno narandzasti skriljci zabljeste na svetlosti u ovo doba dana. Smeštaj u lodž. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 10
SWAKOPMUD
(10.04.2020.) TVAIFELFONTEIN–SVAKOPMUND Doručak. Nastavak putovanja prema jugozapadu ka Svakopmundu (445 km oko 6-7 sati vožnje). Usput obilazak kolonije morskih lavova, Kejp Kros. Dolazak u Svakopmund. To je letovalište na obali Atlantskog okeana, sa mnogobrojnim građevinama iz nemačkog kolonijalnog perioda. Drugi je po veličini grad u Namibiji, a takođe i letnja prestonica, zbog mogućnosti za kupanje i druge sportske aktivnosti. Ipak, klima u ovom gradu je čudna, te jutra i večeri mogu biti vrlo sveža preko cele godine zbog čega Svakopmund ne svrstavaju u toplu tropsku Meku kako mnogi očekuju. Ima puno restorana, kafića, umetničkih galerija, muzeja, park zmija i akvarijum. Dolazak u hotel. Smeštaj. Slobodno posle podne. Nocenje.
Dan 11
SWAKOPMUD
(11.04.2020.) SVAKOPMUND Doručak. Odlazak do Valvis zaliva (30 km.) odakle se polazi na vožnju brodom po luci i laguni u kojoj ima puno delfina I morskih lavova. Valvis Bej (zaliv) je glavni lučki grad u zemlji. Prolazi se pored velike drvene platforme , poznate kao ptičije ostrvo. Sagrađeno je da bi se omogućilo pticama da prave svoja gnezda i skuplja ptićiji izmet od koga se pravi đubrivo. Laguna je poznata po raznim vrstama ptica. Povratak u Svakopmund. Odlazak za Mondesu, svega nekoliko kilometara od centra Svakopmunda, gde se doživljava jedan drugi svet, potpuno afrički. Noćenje.
Dan 12
Namibe
(12.04.2020.) SVAKOPMUND –NAMIB NAUKLUFT.Doručak. Nastavak putovanja ka jugu zemlje (oko 350 km– 5-6 sati vožnje) kroz Namib pustinju, koja se graniči sa Atlantskim okeanom na zapadu i prostire se 1400 km u pravcu sever-jug, širine 140 km. Najstarija je i najekstremnija pustinja na zemlji. Odlikuje se neobičnom lepotom raznovrsnog pejsaža, koji se menja od ogromnih šljunkovitih ravnica do prostranog "mora" peščanih dina, grebenastih dubokih kanjona, vulkanskog kamenja i udaljenih planinskih lanaca. Uživanje u vožnji pri zalasku sunca. Smeštaj u lodžu u okviru nacionalnog parka. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 13
Namibe
(13.04.2020.) NAMIB NAUKLUFT NACIONALNI PARK Doručak. Celodnevni boravak u nacionalnom parku sa obilascima. Ovo je jedan od najvećih nacionalnih parkova u Africi, koji pokriva veći deo Namib pustinje i Naukluft planina. U njemu žive neke od najređh biljnih i životinjskih vrsta. Jedna od najvećih atrakcija mu je Sosusvlei, neverovatno "more" peščanih dina koje se sastoje od šarenog kvarcnog peska, te tako mogu menjati boje od kremaste do oranž, crvene i ljubičaste. Vremenom, vetrovi su vrhove dina formirali u neverovatne oblike. Odlazak do Sesriem kanjona, 30 m. dubokog. Formirala ga je reka Caušab, koja se probijala kroz 15 miliona godina stare naslage peska i šljunka. Povratak u lodž. Slobodno posle podne. Ručak (lanč paketi) I večera. Noćenje.
Dan 14
WINDHOEK
(14.04.2020.) NACIONALNI PARK–VINDHUK Doručak. Polazak autobusom za Vindhuk (oko 350 km. – oko 5 sati vožnje ). Dolazak. Ručak. Posle podne razgledanje glavnog grada Vindhuka, koji se nalazi u srcu Namibije. Zbog takvog položaja predstavlja glavni trgovinski i poslovni centar zemlje. Nadmorska visina od 1.660 m. omogućava mu veoma prijatnu klimu preko cele godine. Ima oko 280.000 stanovnika, a na njegovim ulicama sreću se sve etničke grupe koje zive u Namibiji. Stara arhitektura grada bila je pod velikim uticajem nemačke. U toku razgledanja prolazi se pored starih zdanja kao Kristkirhe (Hristova crkva), Alte Feste, najstarije građevine u gradu, nacionalne galerije, Tintenpalasta ili zgrade Parlamenta i dr. Večera. Noćenje.
Dan 15
DOHA
(15.04.2020.) VINDHUK – DOHA Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 12:40 časova (let QR 1374). Dolazak u 23:05 časova. Čekanje na vezu.
Dan 16
BELGRADE
(16.04.2020.) DOHA – BEOGRAD Poletanje za Beograd u 06:45 časova (let QR 231). Dolazak u 11:05 časova.