JUŽNA ETIOPIJA I SUDAN 25. OKTOBAR 2018.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate) 

NAPOMENE: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini, a njihova rezervacija se vrši upit.

Cena putovanja uključuje: avio-prevoz na navedenim relacijama, vožnju džipovima (toyota land cruiser), po unutrašnjosti obe zemlje, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4*u Adis Abebi i Kartumu, 3* u Karimi i lodževima i rest hausima turističke kategorije (ili slični) , ishrana prema programu, organizacija putovanja i troškovi vodiča.

Cena putovanja ne uključuje: avio-takse 460.46 evra koje se sastoje od sledećih taksi izraženih u evrima  (nerefundabilne: 58YQ, 298.41YR i refundabilne: 4.48LG, 0.98RF,18.72RS, 0.22RS, 37.38ZY, 16.80AT, 25.47IH). Plaćaju se sedam dana pre polaska na put, jer su podložne promenama), fakultativni izleti (ukoliko postoje), lokalne avio takse (ukoliko postoje), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, viza za Etiopiju 70 evra, viza za Sudan 70 evra, troškovi viziranja za obe zemlje 100 evra, napojnice za lokalne vodiče i vozače, kao i međunarodno putno osiguranje.

HOTELI:
 

Adis Abeba – Nexus hotel 4*- (www.nexusaddis.com) ili sličan
Nexus hotel je hotel koji nudi voma prijatan i sadržajan boravak. Lepe sobe opremljene su plazma TV, aparatom za kuvanje kafe i čaja, sobnim papučama, pomoćnim kozmetičkim detaljima, fenom.  Ima sobe za nepušače. Besplatan šatl bus do aerodroma. Važan detalj je besplatni WiFi.

Adis Abeba – Jupiter International hotel 4* (jupiter-addis-ababa.hotel-rn.com) ili sličan
Moderno opremljene sobe imaju plazma TV sa satelitskim programom, mini bar i sef. Kupatila imaju kadu ili tuš kao i malim besplatnim kozmetičkim (toaletnim) detaljima. Besplatni WiFi, kao i fitnes centar. Restoran nudi bogat izbor hrane a bar dobra pića. Besplatni šatl servis do aerodroma. Spa i velnes centar, fitnes centar, sobe za nepušače.

Adis Abeba-  Caravan hotel 4* - (www.caravanaddis.com) ili sličan 

Nalazi se 4 km od aerodroma i daje beslpatan transfer do / na aerodrom. Recepcija radi 24 sata. Sobe su opremljene plazma TV, mini barom, sefom i pisaćim stolom. Kupatila imaju bide i fen za kosu. Hotel ima bespaltni WiFi. Doručak može bit organizovan vrlo rano. U restoranu mogu da se probaju specijaliteti internacionalne kuhinje. Imaju nepušačke sobe.

Arba Minč– Paradise Lodge –(www.ethiopiahotelguide.com/paradise lodge) ili sličan

Sve kućice (tipa koliba) imaju spoljašnju verandu koja gleda ili na jezero ili na raskošno bogatu baštu. Svaka kućica ima kupatilo sa tušem, mrežu za zaštitu od komaraca, mini bar. Postoji i otvoreni bazen dsa barom, i televizorom. Ovaj lodže poznat je po hrani kao lokalne tako i internacionalne kuhinje , a i po organskim jelima pripremljenim od mesa i povrća koja se gaje na njihovoj sopstvenoj farmi. Postoji i sala za sastanke, venčanja, konferencije i dr i događaje.

Arba Minč– Swaynes lodge- (www.southtravels.com/africa/ethiopia/swayneshotel/index.html) ili sličan

Dizajn Svajnes lodža predstavlja jedinstveni arhitektonski stil dorze plemena. Bungalovi su napravljeni od bambusa i lišća od banane drveta. Spolja deluje kao surla od slona. Sobe su jednostavne u tipičnom etiopijskom stilu. Restoran služi internacionalnu i lokalnu hranu.

Džinka– Jinka Resort– ( www.ethipiahotelguide.com/jinka¬_resort) ili sličan

Jinka Resort je najbolji mogući u Džinki. Sobe su jednostavne ali čiste i imaju kupatilo sa tušem i toplom vodom. Ima i otvoreni restoran koji služi evropsku hranu i dobru kafu.

Džinka– Eco Omo lodge– (  www.eco-omo.com) ili sličan

Ovaj eko lodž nalazi se  u neposrednoj blizini Džinke, u srcu doline reke Omo. Okružen je raskošno bogatom baštom, ima 20 šatora na drvenoj podlozi, pokriveni slamenim krovom da bi se uklopili u prirodni ambijent. Svaki šator ima dva kreveta ili jedan francuski ležaj, kao i kupatilo sa hladnom i toplom vodom. Većina proizvoda koji se koriste za pripremanje hrane u lpodžu odgajaju se na njihovoj farmi.

Turmi– Turmi lodge– (travelethiopia.com/hotels/turmi-lodge/ )

Ovaj lodž dobio je ime po samom mestu koje važi za kulturološku destinaciju. U okolini živi pleme hamer. Nalazi se na glavnom putu. Zauzima površinu od 15.5 ha. Ima 24 vrlo konforne sobe sa dva kreveta.  Sve sobe gledaju na divljinu što pruća osećaj blizine samoj prirodi. Građen je u potpuno lokalnom stilu.

Turmi– Busca lodge– (www.buskalodge.com) ili sličan

Nalazi se u srcu Južne Etiopije u dolini reke Omo. Vrlo je jednostavan, tradicionalan a istovremeno vrlo udoban lodže. Građen je takop da se savršeno uklapa u prirodno okruženje. Već u njemu može se dosta naučiti o plemenima koja naseljavaju ovu dolinu, kao hamer, karo, dasaneh i druga plemena.

Konso– Kanta Lodge– (https://www.tourdust.com/accomodation/130-kanta-lodge) ili sličan

Lodž je sagrađen po ugledu na Konso selo. Nudi bespaltni WiFi. Kako je građen u tradicionalnom stilu, smeštaj je u čvrsto građenim kućicama (kolibama) sa krovom od slame, koje se zovu “tukuls”. Sobe su čiste i opremljene kvalitetnim  nameštajem. Sobe su dekorisane lokalnim tkanicama. Opremljene su i ćebadima za sveže noći. Kućice su smeštene u bašti sa cvećem.

Kartum – Grand Holliday Villa hotel 4*– (www.holidayvillahotels.com/sudan/khartoum/holiday-villa-khartoum / )  ili sličan  predstavlja istorijsku zgradu iz 1800 g. u kome se i danas oseća šarm starog sveta kolonijalne ere. Centralno lociran u srcu Kartuma ima 160 soba i nekoliko apartmana, šoping arkadu, i ekskluzivni klub za rekreaciju. U njemu su nekada odsedali Vinston Čerčil, Tomas Kuk, kraljica Viktorija i dr. Ima biznis centar, intenet, 2 bazena (muški i ženski), kao i dečiji , teren za badminton, teniski teren, bilijar, fitnes, spa, frizera, masažu i dr.


Meroe kamp– https://www.originaltravel.co.uk/africa/sudan/luxury-hotels/meroe-safari-camp ili sličan

Nalazi se 230 km od severno od Kartuma, ima pogled na čudesne kraljevske nekropole i piramide. Kamp ima 22 šatora na betonskoj podlozi. Sobe su 4x4m. a imaju pored kreveta mali stočić sa lampom za čitanje, mali ormar sa fijokama i ogledalo. Svaki šator ima svoje kupatilo sa tušem koje se nalazi u zasebnoj kolibi uz sam šator sa njegove zadnje strane. Postoji zatvoreni restoran, ali mogućnost da se jede napolju. Sa verande sa vrha restorana može da se pismatra zalazak sunca. Ima svoj sopstveni generator koji radi do 22.30 ili 23 .00 sata.
Karima– Marawiland hotel 3* ili sličan Lep hotel u u Merovi, malom selu u blizini Karime.

PRIJAVLJIVANJE I UPLATA AKONTACIJE DO 28. JULA 2018.  ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju označeni rok zbog uplate depozita za  rezervacije na lokalnim avio linijama, koje se moraju izvršiti  u određeno vreme, kao i duže procedure za dobijanje viza za obe zemlje.
U protivnom ne garantujemo ni  mesta ni cenu.

VAŽNE NAPOMENE:

Vize:

Za putnike sa novim biometrijskim pasošem  Republike Srbije (važnost najmanje šest meseci od povratka u zemlju) potrebne su  vize za obe zemlje. Takođe je potrebno da u njemu postoje dve uzastopne, prazne stranice.  Važna napomena je da u pasošu ne sme da postoji izraelska viza.
Viza za Etiopiju se obezbedjuje u Rimu i dobija se posredstvom naše agencije.
Viza za Sudan se obezbedjuje u Rimu i dobija se posredstvom naše agencije. Zbog komplikovane i duže procedure oko dobijanja vize za Sudan, potrebno je prijaviti se i doneti dokumentaciju za vizu do 28.07.2018.
Za putnike iz regiona preporučujemo da se sami raspitaju kod konzularnih predstavništava konkretnih zemalja u svojim zemljama.  Za sve informacije u vezi dobijanja viza obratiti se odeljenju viza – telefon: 011/2098 184.

Zdravstvena zaštita: Potrebna vakcina protiv žute groznice, kao i uzimanje pilula protiv malarije (Malarone).
Obratiti se Institutu za javno zdravlje Srbije u Dr. Subotića br 5, tel 011/2684 566.

Klima:
Južna Etiopija- Prosečna visina od oko 1500 m.n/v. omogućava prijatnija jutra i večeri, ali preko dana je toplo.  Mogući kratki pljuskovi.
U Sudanu je ovo topao i sušni period te je istovremeno period visoke turističke sezone (od oktobra do aprila). Prosečne temperature u toku dana su od 32-37◦C, a noću 5-10◦C.

Valute:
Etiopija:  etiopijski BIR    1 evro=34,08 ETB,  1 usd= 27,36 ETB
Sudan:  sudanska Funta    1 evro= 8.75 SDG,  1 usd= 7,02 SDG

Struja:
U Sudanu koristi se struja napona 240V, a utičnica C sa dve igle.
U Etiopiji struja je napona 220 V.
               
VAŽNE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• U cenu aranžmana nije uključeno osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA:
• gotovinski – uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.


Beograd, 15. februar 2018.       KonTiki TRAVEL & Service d.o.o, Beograd, Sremska 3.
Program broj 1.                           OTP 80/2014 od 22.12.2014. 

SMESTAJ ETIOPIJA Etiopija/Adis Abeba
SMESTAJ ETIOPIJA-
 
 

HOTELI:

Adis Abeba – Nexus hotel 4*- (www.nexusaddis.com) ili sličan
Nexus hotel je hotel koji nudi voma prijatan i sadržajan boravak. Lepe sobe opremljene su plazma TV, aparatom za kuvanje kafe i čaja, sobnim papučama, pomoćnim kozmetičkim detaljima, fenom. Ima sobe za nepušače. Besplatan šatl bus do aerodroma. Važan detalj je besplatni WiFi.

Adis Abeba – Jupiter International hotel 4* (jupiter-addis-ababa.hotel-rn.com) ili sličan
Moderno opremljene sobe imaju plazma TV sa satelitskim programom, mini bar i sef. Kupatila imaju kadu ili tuš kao i malim besplatnim kozmetičkim (toaletnim) detaljima. Besplatni WiFi, kao i fitnes centar. Restoran nudi bogat izbor hrane a bar dobra pića. Besplatni šatl servis do aerodroma. Spa i velnes centar, fitnes centar, sobe za nepušače.

Adis Abeba- Caravan hotel 4* - (www.caravanaddis.com) ili sličan

Nalazi se 4 km od aerodroma i daje beslpatan transfer do / na aerodrom. Recepcija radi 24 sata. Sobe su opremljene plazma TV, mini barom, sefom i pisaćim stolom. Kupatila imaju bide i fen za kosu. Hotel ima bespaltni WiFi. Doručak može bit organizovan vrlo rano. U restoranu mogu da se probaju specijaliteti internacionalne kuhinje. Imaju nepušačke sobe.

Arba Minč– Paradise Lodge –(www.ethiopiahotelguide.com/paradise lodge) ili sličan

Sve kućice (tipa koliba) imaju spoljašnju verandu koja gleda ili na jezero ili na raskošno bogatu baštu. Svaka kućica ima kupatilo sa tušem, mrežu za zaštitu od komaraca, mini bar. Postoji i otvoreni bazen dsa barom, i televizorom. Ovaj lodže poznat je po hrani kao lokalne tako i internacionalne kuhinje , a i po organskim jelima pripremljenim od mesa i povrća koja se gaje na njihovoj sopstvenoj farmi. Postoji i sala za sastanke, venčanja, konferencije i dr i događaje.

Arba Minč– Swaynes lodge- (www.southtravels.com/africa/ethiopia/swayneshotel/index.html) ili sličan

Dizajn Svajnes lodža predstavlja jedinstveni arhitektonski stil dorze plemena. Bungalovi su napravljeni od bambusa i lišća od banane drveta. Spolja deluje kao surla od slona. Sobe su jednostavne u tipičnom etiopijskom stilu. Restoran služi internacionalnu i lokalnu hranu.

Džinka– Jinka Resort– ( www.ethipiahotelguide.com/jinka¬_resort) ili sličan

Jinka Resort je najbolji mogući u Džinki. Sobe su jednostavne ali čiste i imaju kupatilo sa tušem i toplom vodom. Ima i otvoreni restoran koji služi evropsku hranu i dobru kafu.

Džinka– Eco Omo lodge– ( www.eco-omo.com) ili sličan

Ovaj eko lodž nalazi se u neposrednoj blizini Džinke, u srcu doline reke Omo. Okružen je raskošno bogatom baštom, ima 20 šatora na drvenoj podlozi, pokriveni slamenim krovom da bi se uklopili u prirodni ambijent. Svaki šator ima dva kreveta ili jedan francuski ležaj, kao i kupatilo sa hladnom i toplom vodom. Većina proizvoda koji se koriste za pripremanje hrane u lpodžu odgajaju se na njihovoj farmi.

Turmi– Turmi lodge– (travelethiopia.com/hotels/turmi-lodge/ )

Ovaj lodž dobio je ime po samom mestu koje važi za kulturološku destinaciju. U okolini živi pleme hamer. Nalazi se na glavnom putu. Zauzima površinu od 15.5 ha. Ima 24 vrlo konforne sobe sa dva kreveta. Sve sobe gledaju na divljinu što pruća osećaj blizine samoj prirodi. Građen je u potpuno lokalnom stilu.

Turmi– Busca lodge– (www.buskalodge.com) ili sličan

Nalazi se u srcu Južne Etiopije u dolini reke Omo. Vrlo je jednostavan, tradicionalan a istovremeno vrlo udoban lodže. Građen je takop da se savršeno uklapa u prirodno okruženje. Već u njemu može se dosta naučiti o plemenima koja naseljavaju ovu dolinu, kao hamer, karo, dasaneh i druga plemena.

Konso– Kanta Lodge– (https://www.tourdust.com/accomodation/130-kanta-lodge) ili sličan

Lodž je sagrađen po ugledu na Konso selo. Nudi bespaltni WiFi. Kako je građen u tradicionalnom stilu, smeštaj je u čvrsto građenim kućicama (kolibama) sa krovom od slame, koje se zovu “tukuls”. Sobe su čiste i opremljene kvalitetnim nameštajem. Sobe su dekorisane lokalnim tkanicama. Opremljene su i ćebadima za sveže noći. Kućice su smeštene u bašti sa cvećem.

Kartum – Grand Holliday Villa hotel 4*– (www.holidayvillahotels.com/sudan/khartoum/holiday-villa-khartoum / ) ili sličan predstavlja istorijsku zgradu iz 1800 g. u kome se i danas oseća šarm starog sveta kolonijalne ere. Centralno lociran u srcu Kartuma ima 160 soba i nekoliko apartmana, šoping arkadu, i ekskluzivni klub za rekreaciju. U njemu su nekada odsedali Vinston Čerčil, Tomas Kuk, kraljica Viktorija i dr. Ima biznis centar, intenet, 2 bazena (muški i ženski), kao i dečiji , teren za badminton, teniski teren, bilijar, fitnes, spa, frizera, masažu i dr.


Meroe kamp– https://www.originaltravel.co.uk/africa/sudan/luxury-hotels/meroe-safari-camp ili sličan

Nalazi se 230 km od severno od Kartuma, ima pogled na čudesne kraljevske nekropole i piramide. Kamp ima 22 šatora na betonskoj podlozi. Sobe su 4x4m. a imaju pored kreveta mali stočić sa lampom za čitanje, mali ormar sa fijokama i ogledalo. Svaki šator ima svoje kupatilo sa tušem koje se nalazi u zasebnoj kolibi uz sam šator sa njegove zadnje strane. Postoji zatvoreni restoran, ali mogućnost da se jede napolju. Sa verande sa vrha restorana može da se pismatra zalazak sunca. Ima svoj sopstveni generator koji radi do 22.30 ili 23 .00 sata.

Karima– Marawiland hotel 3* ili sličan Lep hotel u u Merovi, malom selu u blizini Karime. 


   
 

Hoteli na putovanju u Etiopiji.


 
 
 

HOTELI:

Adis Abeba – Nexus hotel 4*- (www.nexusaddis.com) ili sličan
Nexus hotel je hotel koji nudi voma prijatan i sadržajan boravak. Lepe sobe opremljene su plazma TV, aparatom za kuvanje kafe i čaja, sobnim papučama, pomoćnim kozmetičkim detaljima, fenom. Ima sobe za nepušače. Besplatan šatl bus do aerodroma. Važan detalj je besplatni WiFi.

Adis Abeba – Jupiter International hotel 4* (jupiter-addis-ababa.hotel-rn.com) ili sličan
Moderno opremljene sobe imaju plazma TV sa satelitskim programom, mini bar i sef. Kupatila imaju kadu ili tuš kao i malim besplatnim kozmetičkim (toaletnim) detaljima. Besplatni WiFi, kao i fitnes centar. Restoran nudi bogat izbor hrane a bar dobra pića. Besplatni šatl servis do aerodroma. Spa i velnes centar, fitnes centar, sobe za nepušače.

Adis Abeba- Caravan hotel 4* - (www.caravanaddis.com) ili sličan

Nalazi se 4 km od aerodroma i daje beslpatan transfer do / na aerodrom. Recepcija radi 24 sata. Sobe su opremljene plazma TV, mini barom, sefom i pisaćim stolom. Kupatila imaju bide i fen za kosu. Hotel ima bespaltni WiFi. Doručak može bit organizovan vrlo rano. U restoranu mogu da se probaju specijaliteti internacionalne kuhinje. Imaju nepušačke sobe.

Arba Minč– Paradise Lodge –(www.ethiopiahotelguide.com/paradise lodge) ili sličan

Sve kućice (tipa koliba) imaju spoljašnju verandu koja gleda ili na jezero ili na raskošno bogatu baštu. Svaka kućica ima kupatilo sa tušem, mrežu za zaštitu od komaraca, mini bar. Postoji i otvoreni bazen dsa barom, i televizorom. Ovaj lodže poznat je po hrani kao lokalne tako i internacionalne kuhinje , a i po organskim jelima pripremljenim od mesa i povrća koja se gaje na njihovoj sopstvenoj farmi. Postoji i sala za sastanke, venčanja, konferencije i dr i događaje.

Arba Minč– Swaynes lodge- (www.southtravels.com/africa/ethiopia/swayneshotel/index.html) ili sličan

Dizajn Svajnes lodža predstavlja jedinstveni arhitektonski stil dorze plemena. Bungalovi su napravljeni od bambusa i lišća od banane drveta. Spolja deluje kao surla od slona. Sobe su jednostavne u tipičnom etiopijskom stilu. Restoran služi internacionalnu i lokalnu hranu.

Džinka– Jinka Resort– ( www.ethipiahotelguide.com/jinka¬_resort) ili sličan

Jinka Resort je najbolji mogući u Džinki. Sobe su jednostavne ali čiste i imaju kupatilo sa tušem i toplom vodom. Ima i otvoreni restoran koji služi evropsku hranu i dobru kafu.

Džinka– Eco Omo lodge– ( www.eco-omo.com) ili sličan

Ovaj eko lodž nalazi se u neposrednoj blizini Džinke, u srcu doline reke Omo. Okružen je raskošno bogatom baštom, ima 20 šatora na drvenoj podlozi, pokriveni slamenim krovom da bi se uklopili u prirodni ambijent. Svaki šator ima dva kreveta ili jedan francuski ležaj, kao i kupatilo sa hladnom i toplom vodom. Većina proizvoda koji se koriste za pripremanje hrane u lpodžu odgajaju se na njihovoj farmi.

Turmi– Turmi lodge– (travelethiopia.com/hotels/turmi-lodge/ )

Ovaj lodž dobio je ime po samom mestu koje važi za kulturološku destinaciju. U okolini živi pleme hamer. Nalazi se na glavnom putu. Zauzima površinu od 15.5 ha. Ima 24 vrlo konforne sobe sa dva kreveta. Sve sobe gledaju na divljinu što pruća osećaj blizine samoj prirodi. Građen je u potpuno lokalnom stilu.

Turmi– Busca lodge– (www.buskalodge.com) ili sličan

Nalazi se u srcu Južne Etiopije u dolini reke Omo. Vrlo je jednostavan, tradicionalan a istovremeno vrlo udoban lodže. Građen je takop da se savršeno uklapa u prirodno okruženje. Već u njemu može se dosta naučiti o plemenima koja naseljavaju ovu dolinu, kao hamer, karo, dasaneh i druga plemena.

Konso– Kanta Lodge– (https://www.tourdust.com/accomodation/130-kanta-lodge) ili sličan

Lodž je sagrađen po ugledu na Konso selo. Nudi bespaltni WiFi. Kako je građen u tradicionalnom stilu, smeštaj je u čvrsto građenim kućicama (kolibama) sa krovom od slame, koje se zovu “tukuls”. Sobe su čiste i opremljene kvalitetnim nameštajem. Sobe su dekorisane lokalnim tkanicama. Opremljene su i ćebadima za sveže noći. Kućice su smeštene u bašti sa cvećem.

Kartum – Grand Holliday Villa hotel 4*– (www.holidayvillahotels.com/sudan/khartoum/holiday-villa-khartoum / ) ili sličan predstavlja istorijsku zgradu iz 1800 g. u kome se i danas oseća šarm starog sveta kolonijalne ere. Centralno lociran u srcu Kartuma ima 160 soba i nekoliko apartmana, šoping arkadu, i ekskluzivni klub za rekreaciju. U njemu su nekada odsedali Vinston Čerčil, Tomas Kuk, kraljica Viktorija i dr. Ima biznis centar, intenet, 2 bazena (muški i ženski), kao i dečiji , teren za badminton, teniski teren, bilijar, fitnes, spa, frizera, masažu i dr.


Meroe kamp– https://www.originaltravel.co.uk/africa/sudan/luxury-hotels/meroe-safari-camp ili sličan

Nalazi se 230 km od severno od Kartuma, ima pogled na čudesne kraljevske nekropole i piramide. Kamp ima 22 šatora na betonskoj podlozi. Sobe su 4x4m. a imaju pored kreveta mali stočić sa lampom za čitanje, mali ormar sa fijokama i ogledalo. Svaki šator ima svoje kupatilo sa tušem koje se nalazi u zasebnoj kolibi uz sam šator sa njegove zadnje strane. Postoji zatvoreni restoran, ali mogućnost da se jede napolju. Sa verande sa vrha restorana može da se pismatra zalazak sunca. Ima svoj sopstveni generator koji radi do 22.30 ili 23 .00 sata.

Karima– Marawiland hotel 3* ili sličan Lep hotel u u Merovi, malom selu u blizini Karime. 


   
 

Hoteli na putovanju u Etiopiji.


 
SMESTAJ SUDAN Sudan/Khartoum
SMESTAJ SUDAN-
 
 

Kartum – Grand Holliday Villa hotel 4*– (www.holidayvillahotels.com/sudan/khartoum/holiday-villa-khartoum / ) ili sličan predstavlja istorijsku zgradu iz 1800 g. u kome se i danas oseća šarm starog sveta kolonijalne ere. Centralno lociran u srcu Kartuma ima 160 soba i nekoliko apartmana, šoping arkadu, i ekskluzivni klub za rekreaciju. U njemu su nekada odsedali Vinston Čerčil, Tomas Kuk, kraljica Viktorija i dr. Ima biznis centar, intenet, 2 bazena (muški i ženski), kao i dečiji , teren za badminton, teniski teren, bilijar, fitnes, spa, frizera, masažu i dr.

Meroe kamp– https://www.originaltravel.co.uk/africa/sudan/luxury-hotels/meroe-safari-camp ili sličan

Nalazi se 230 km od severno od Kartuma, ima pogled na čudesne kraljevske nekropole i piramide. Kamp ima 22 šatora na betonskoj podlozi. Sobe su 4x4m. a imaju pored kreveta mali stočić sa lampom za čitanje, mali ormar sa fijokama i ogledalo. Svaki šator ima svoje kupatilo sa tušem koje se nalazi u zasebnoj kolibi uz sam šator sa njegove zadnje strane. Postoji zatvoreni restoran, ali mogućnost da se jede napolju. Sa verande sa vrha restorana može da se pismatra zalazak sunca. Ima svoj sopstveni generator koji radi do 22.30 ili 23 .00 sata.

Karima– Marawiland hotel 3* ili sličan Lep hotel u u Merovi, malom selu u blizini Karime.  


   
 

Smestaj na putovanju po Sudanu


 
 
 

Kartum – Grand Holliday Villa hotel 4*– (www.holidayvillahotels.com/sudan/khartoum/holiday-villa-khartoum / ) ili sličan predstavlja istorijsku zgradu iz 1800 g. u kome se i danas oseća šarm starog sveta kolonijalne ere. Centralno lociran u srcu Kartuma ima 160 soba i nekoliko apartmana, šoping arkadu, i ekskluzivni klub za rekreaciju. U njemu su nekada odsedali Vinston Čerčil, Tomas Kuk, kraljica Viktorija i dr. Ima biznis centar, intenet, 2 bazena (muški i ženski), kao i dečiji , teren za badminton, teniski teren, bilijar, fitnes, spa, frizera, masažu i dr.

Meroe kamp– https://www.originaltravel.co.uk/africa/sudan/luxury-hotels/meroe-safari-camp ili sličan

Nalazi se 230 km od severno od Kartuma, ima pogled na čudesne kraljevske nekropole i piramide. Kamp ima 22 šatora na betonskoj podlozi. Sobe su 4x4m. a imaju pored kreveta mali stočić sa lampom za čitanje, mali ormar sa fijokama i ogledalo. Svaki šator ima svoje kupatilo sa tušem koje se nalazi u zasebnoj kolibi uz sam šator sa njegove zadnje strane. Postoji zatvoreni restoran, ali mogućnost da se jede napolju. Sa verande sa vrha restorana može da se pismatra zalazak sunca. Ima svoj sopstveni generator koji radi do 22.30 ili 23 .00 sata.

Karima– Marawiland hotel 3* ili sličan Lep hotel u u Merovi, malom selu u blizini Karime.  


   
 

Smestaj na putovanju po Sudanu


 

JUŽNA ETIOPIJA I SUDAN
 

ADIS ABEBA, ARBA MINČ, KONSO, ĐINKA, MAGO, TURMI, ADIS ABEBA, KARTUM, DONGOLA, KARIMA, DŽEBEL BARKAL, NURI,  BAJUDA  PUSTINJA, MEROE, KARTUM

15 dana (13 noćenja)- avionom

Polazak: 25.oktobar/ Povratak: 08.novembar 2018.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Etiopija je jedna od najzanimljivijih afričkih zemalja ako se uzmu u obzir bogatstvo u kulturno istorijskim spomenicima, čudesno lepoj prirodi i raznolikim, mnogobrojnim plemenima. Cilj ove ture je da predstavi baš ta raznovrsna plemena koja nastanjuju jug zemlje naročito dolinu reke Omo. U direktnom kontaktu sa njima uverićete se o specifičnosti njihovog života sa svih aspekata. Među svim plemenima naročito se izdvajaju ari, bena, dasaneh, dorze, hamer, kara, konso, mursi, cemaj i turkana.


Sudan je takođe jedna veoma zanimljiva zemlja, naročito Severni Sudan. Ono što se smatra Severnim Sudanom danas, u starim vremenima bilo je poznato kao kraljevina Nubija koju su pokorili egipćani oko 2600 g. pre n.e. i držali je pod svojom vlašću do 350 g.n.e. Baš iz tog perioda, perioda crnih faraona, razgledanjima pokrićemo najveće i najlepše spomenike kulture kao što su Karima, Bajuda pustinja, Nuri, Meroe…
 

Dan 1
BELGRADE
(25.10.2018.) BEOGRAD– BEČ– ADIS ABEBA Sastanak grupe na aerodromu "Nikola Tesla" ispred šaltera Kon Tiki u 16:30 časova. Poletanje za Beč u 18:30 (let JU 604). Dolazak u 20:00 časova. Nastavak putovanja za Adis Abebu u 23:00 časova (let ET 725). Obrok u avionu.
Dan 2
ADDIS ABABA
(26.10.2018.) ADIS ABEBA Dolazak u Adis Abebu u 05:50 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Kraća pauza. Poludnevno razgledanje prestonice Etiopije koja se nalazi na 2.400 m. n/v, i predstavlja treću najvišu prestonicu na svetu. Poseta Nacionalnom arheološkom muzeju jednom od najbogatijih u Africi, u kome se nalazi pored ostalih mnogobrojnih eksponata, skelet "Lusi", star 3,6 miliona godina. Odlazak do brda Entoto, Merkata, najveće pijace na otvorenom u Africi i dr. Ručak. Slobodno posle podne. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.
Dan 3
ARBA MINCH
(27.10.2018.) ADIS ABEBA– ARBA MINČ Doručak (rano ujutru). Polazak džipovima na jug Etiopije ka gradu Arba Minč. Vožnja sa obilascima traje oko 12 sati (oko 480 km. Put uglavnom asfalt, oko 20% kaldrma). Prolazi se kroz veoma lepe predele ovog dela Etiopije. Usput se obilazi crkva klesana u steni Adadi Mariam i kasnije polje Tija Stela. Nastavak putovanja. Ručak . Nastavak putovanja za planinsko selo Čenča, poznatog po narodu dorze. Kasnije dolazak u Arba Minč, najveći grad Južne Etiopije. U prevodu naziv grada znači četrdeset izvora, koji postoje u neposrednij blizini. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 4
ARBA MINCH
(28.10.2018.) ARBA MINČ– JEZERO ČAMO– KONSO- DŽINKA Doručak. Vožnja ka delu Nacionalnog parka Ne Sar, tj. jezera Čamo (ukupno oko 250 km, oko 4 sata vožnje- put uglavnom asfaltiran, a manja deonica kaldrma). Vožnja brodićem do tačke Azo Gebeja, u prevodu "pijaca krokodila", gde se mogu videti brojni krokodili sa Nila, krda nilskih konja, kao i puno različitih vrsta ptica. Ručak. U toku vožnje do Džinke nailazi se na različita plemena kao Bena i Cemaj. Dolazak. Smeštaj u lodžu. Večera. Noćenje.
Dan 5
TURMI
(29.10.2018.). DŽINKA– MAGO– TURMI Doručak. Vožnja kroz deo Mago Nacionalnog parka (67 km; neasfaltirani put). Usput, obilazak sela u kome živi Mursi pleme, u vrlo niskim kućama od slame. Jedna su od najoriginalnijih etničkih grupa u zemlji. Veoma su prepoznatljive žene koje u svojim istegljenim usnama i usnoj školjki nose ploče od terakote. Muškarci su poznati po zanimljivim frizurama. Usput obilazak Ari plemena. Ručak. Vožnja do sela Turmi, u kome živi Hamer pleme. Spadaju među najlepše i najuglednije ljude u bazenu reke Omo. Žene se ističu po vrlo dekorativnoj gerderobi i zanimljivim frizurama. Večera. Noćenje.
Dan 6
TURMI
(30.10.2018.) TURMI Doručak. Odlazak za jedno od sela u kome živi Karo narod, poznat po zanimljivom oslikavanju lica, ruku, grudi i nogu, korišćenjem gline i prirodne, biljne boje. Karo muškarci se izdvajaju i po svojim izuzetnim frizurama. Piknik ručak. Povratak u Turmi. Večera. Noćenje.
Dan 7
KONSO
(31.10.2018.) TURMI– KONSO Doručak. Polazak za Konso, koji je udaljen od Turmija 187 km (75 km asfalt, a 112 km prilično ravan šljunak). Usput obilazak sela u kome živi Konso pleme, poznato po drvenim statuama. Ručak. Obilazak sela i malog muzeja u kome su izložene vaka statue. Dolazak u Konso. Smeštaj u lodžu. Večera. Noćenje.
Dan 8
ADDIS ABABA
(01.11.2018.) KONSO– ARBA MINČ- ADIS ABEBA Doručak. Transfer na aerodrom u Arba Minču (90 km., 70% asfalt, a 30% kaldrma, oko dva i po sata vožnje). Poletanje za Adis Abebu u 16:10 časova (let ET 135). Dolazak u 16:50 časova. Transfer do hotela. Smeštaj za dnevni boravak. Slobodno vreme za šetnje i kupovinu. Večera u tradicionalnom restoranu. Transfer na aerodrom. Čekanje na vezu.
Dan 9
ADDIS ABABA
(02.11.2018.) ADIS ABEBA– KARTUM Poletanje za Kartum u 00:15 časova (let ET 342). Dolazak u Kartum 01:05 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje. Doručak. Poludnevno razgledanje Kartuma, višemilionske prestonice Sudana, najveće države u Africi. Grad se nalazi na ušcu Belog i Plavog Nila, od kojih nastaje čuveni Nil. Obilazak Arheološkog muzeja, koji pored mnogobrojnih vrednih eksponata sadrži i dva prelepa hrama preneta sa Naser jezera koje je restaurirao Unesco. Odlazak za Omdurman (jedan od tri najveća grada koji čine Kartum u širem smislu), a nalazi se na samoj reci Nil. Obilazak Kalifine kuće i Mahdijeve grobnice (samo spolja). Šetnja po koloritnom suku. Pri zalaku sunca održava se ceremonija igara Derviša u transu- prisustvovanje. Noćenje.
Dan 10
KARIMA
(03.11.2018.) KARTUM- KARIMA Doručak. Polazak ka severu i putovanje kroz pustinju, gde pogledom može da se obuhvati raspon od 360˚stepeni. Dolazak do arheoloških iskopina Stare Dongole, prestonice nekadašnjeg kraljevstva Makuria, u blizini Nila. Ručak (piknik) u selu Gadar, u tipično oslikanoj nubijskoj kući. Obilazak iskopina stare prestonice. Nastavak putovanja ka Karimi. Dolazak. Smeštaj. Večera u tipičnom nubijskom rest hausu. Noćenje.
Dan 11
KARIMA
(04.11.2018.) KARIMA– DŽEBEL BARKAL– NURI- KARIMA Doručak. Obilazak Džebel Barkala. Džebel u prevodu znači planina i može se videti na daljini od desetak kilometara. U podnožju ove izolovane i izvanredno crvene planine od peščanika, nalazi se veliki hram posvećen faraonima nove oblasti i njihovom bogu Amonu. Od davnina predstavlja sveto mesto i smatraju ga Olimpom Nubije i kao takav bio je više od hiljadu godina njen religiozni centar. Obilazak ruševina hrama i okoline. Ručak. Nastavak putovanja na jug, do sela El Kuru, u kome se nalazi jedna od nekropola stare prestonice Napate. Obilaze se dva groba otkrivena u steni ispod piramida, dekorisana slikama faraona, bogova i višebojnim hijeroglifskim natpisima. U nastavku, prelazak preko Nila do Nuri piramida. Uživanje u zalasku sunca okruženi piramidama. Povratak u Karimu. Večera. Noćenje.
Dan 12
MEROE
(05.11.2018.) KARIMA– BAJUDA PUSTINJA- MEROE Doručak. Prelazak preko reke Nil i ulazak u tzv. Bajuda pustinju, oblast koja je okružena "omčom" koju formira Nil između 4. i 6. katarakta. Karakteriše se oštrim, crnim, kupastim, bazaltnim planinama, uglavnom vulkanskog porekla. U ovoj oblasti moguće sresti izolovane grupe Bišarin nomada. Piknik ručak u pustinji. Posle ručka dolazak u grad Atbara, na ušću Nila i Atbara reke. Vožnja na jug kroz deo u kome raste nisko drvo akacije. U jednom momentu pojavljuje se vise od četrdeset piramida, na brdu, od kojih su neke izvanredno očuvane i pripadaju kraljevskim nekropolama Meroe. Skoro svaka piramida ima sopstvenu zagrobnu kapelu, čiji su zidovi bogato ukrašeni reljefima koji predstavljaju život kralja i ponude bogovima. Smeštaj u udobnim, dobro opremljenim šatorima. Večera. Noćenje.
Dan 13
MEROE
(06.11.2018.) MEROE– HRAMOVI NAGA I MUSAVARAT- KARTUM Rano ujutru još jedna poseta piramidama Meroea. Doručak. Vožnja na jug sa usputnim posetama arheološkim lokalitetima, Naga i Musavarat. U Nagi se nalazi hram posvećen Apedemaku iz 1.veka n.e., izvanredna građevina sa ba reljefima na kojima su predstavljeni bog sa lavljom glavom, faraon, plemić i nekoliko ritualnih scena. U okolini se vide ostaci lukova i hramova u egipatskom, rimskom i grčkom stilu. U blizini Nage nalazi se lokalitet Musavarata, ruševine velikog hrama koji je nekada imao izuzetno važnu ulogu. Veliki ograđeni prostor sastoji se od više građevina i zidina koji okružuju hram iz 1.v.n.e. Na zidovima se može videti veliki broj slonova, što govori da su ove životinje igrale nekada veliku ulogu u ovom kraju. U blizini se nalazi još jedan hram posvećen bogu Apedemaku. Piknik ručak. Nastavak putovanja za Kartum. Smeštaj u hotelu. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.
Dan 14
ADDIS ABABA
(07.11.2018.) KARTUM– ADIS ABEBA Doručak. Slobodno pre podne. Transfer do aerodroma. Poletanje za Adis Abebu 17:45 časova (let ET347). Dolazak u 20:35 časova. Čekanje na vezu.
Dan 15
BELGRADE
(08.11.2018.) ADIS ABEBA –BEČ- BEOGRAD Nastavak putovanja za Beč u 00:45 časova (let ET 724). Dolazak u 05:15 časova. Poletanje za Beograd u 09:25 časova (let JU 601). Dolazak u 10:45 časova.