JAPAN 25.10.2023.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama, kao i autobusom i vozom (šinkansenom), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* (lokalna kategorizacija) u Osaki i 4* u Tokiju i Kjotu, na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni/švedski sto), transferi i sva razgledanja prema programu, troškovi organizovanja putovanja, usluge lokalnog vodiča kao i usluge licenciranog vodiča Kontiki Travel & Service koji putuje sa grupom iz Beograda, avio takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 331 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato: obavezne napojnice za lokalne vodiče, vozače i nosače kofera koje su u ovom delu sveta obavezne i koje se plaćaju na destinaciji (oko 40 usd za ceo boravak), fakultativni izleti (ukoliko postoje), međunarodno putno zdravstveno osiguranje, lični troškovi.


OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE :

Valuta: Japanski jen  1EUR = 149 JPY    1USD 139 JPY
Klima: Vrlo prijatan period za obilazak Japana, period visoke sezone. Dnevne temperature oko 25◦C. Mogući kraći pljuskovi.
Vize: Državljanima Srbije sa biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Japan. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

SMEŠTAJ:

Tokio – Asakusa View Hotel Annex Rokku 4* ili sličan
https://www.viewhotels.jp/asakusa-annex/
Asakusa Viev Hotel Annek Rokku se nalazi u Ašakuši, najpopularnijem mestu za razgledanje Tokija.  Hotel se nalazi na samo 2 minuta hoda od stanice Sukuba Express Line Asakusa. Na oko 300m od hotrela se nalazi tržni centar Ašakuša Roks. Sobe su udobne i funkcionalne i imaju LCD TV, klima uređaj, pročišćivač vazduha, aparat za kafu/čaj, sef. Hotel ima fitnes centar, privatni parking, restoran u kojem se služi doručak na bazi švedskog stola, kao i bar.

Kjoto – ALA Hotel Kyoto 4* ili sličan
https://alahotel-kyoto.co.jp/
Smešten u centru Kjota, na 300 metara od metro stanice TKP Garden City Kyoto. Hotel ima recepciju koja radi 24 sata. Sobe su klimatizovane i opremljene su televizorom sa ravnim ekranom, fenom za kosu, aparatom za kafu/čaj.sobe i besplatnim WiFi. Doručak se služi u restoranu na bazi švedskog stola.

Osaka – Hotel Plaza Osaka 3* ili sličan
https://plazaosaka.com/
Hotel Plaza Osaka je udaljen na samo 5 minuta hoda od stanice Hankyu Juso koja je udaljena jednu stanicu od stanice JR Osaka i stanice Umeda. Ima odličan pristup sa aerodroma i pogodnu bazu za razgledanje Kjota, Hjoga i Nare. Hotel ima četiri restorana (kineski restoran, teppaniaki (topli tanjir) restoran, zapadnjački i japanski restoran) kao i bar I kafe.  Hotel ima 653 sobe koje su klimatizovane i opremljene televizorom sa ravnim ekranom, fenom za kosu, aparatom za kafu/čaj.

PRIJAVLJIVANJE I UPLATA AKONTACIJE (40%) DO 01.09.2023. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:

• Organizator putovanja KONTIKI TRAVEL & SERVICE zadržava pravo da usled promene epidemioloških mera koje donose nadležni organi države Srbije, kao i država tranzita ili krajnje destinacije izvrši promenu programa putovanja. Državljanima Republike Srbije koji putuju u inostranstvo preporučujemo da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati. Od momenta objavljivanja programa putovanja do momenta realizacije putovanja, moguće su izmene uslova za realizaciju putovanja, ukidanja pojedinih mera ili uvođenja novih. S obzirom da se uslovi putovanja mogu menjati na dnevnoj bazi za realizaciju putovanja, merodavni su uslovi putovanja vazeći na dan početka putovanja. Prilikom uvođenja eventualnih novih epidemioloških mera koje ne utiču na realizaciju ugovorenog putovanja, ne može biti osnov za otkaz putovanja od strane putnika.


• Putnici su u obavezi da  daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.


• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.


• Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.


• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike. U cenu takođe nije uključeno obavezno međunarodno putno osiguranje.


OPŠTE NAPOMENE:


• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje, već važeći biometrijski pasoš (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja). Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje


• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.


• Na letu Qatar Airways-a dozvoljen je jedan prtljag do 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.


• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).


• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.


USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.


NAČINI PLAĆANJA:


Uplata akontacije od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put (u slučaju promene kursa dinara, nenaplaćeni deo podleže promeni- valutna klauzula):

• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
• kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata
• preko računa
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)
 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IM-0012288, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 2 od 10.07.2023                                                 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                                                               

Kategorija licence  A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

 

SMESTAJ JAPAN 4* Japan/Tokio
SMESTAJ JAPAN 4*-
 
 

SMEŠTAJ:
 

Tokio – Asakusa View Hotel Annex Rokku 4* ili sličan
https://www.viewhotels.jp/asakusa-annex/
Asakusa Viev Hotel Annek Rokku se nalazi u Ašakuši, najpopularnijem mestu za razgledanje Tokija. Hotel se nalazi na samo 2 minuta hoda od stanice Sukuba Express Line Asakusa. Na oko 300m od hotrela se nalazi tržni centar Ašakuša Roks. Sobe su udobne i funkcionalne i imaju LCD TV, klima uređaj, pročišćivač vazduha, aparat za kafu/čaj, sef. Hotel ima fitnes centar, privatni parking, restoran u kojem se služi doručak na bazi švedskog stola, kao i bar.

Kjoto – ALA Hotel Kyoto 4* ili sličan
https://alahotel-kyoto.co.jp/
Smešten u centru Kjota, na 300 metara od metro stanice TKP Garden City Kyoto. Hotel ima recepciju koja radi 24 sata. Sobe su klimatizovane i opremljene su televizorom sa ravnim ekranom, fenom za kosu, aparatom za kafu/čaj.sobe i besplatnim WiFi. Doručak se služi u restoranu na bazi švedskog stola.

Osaka – Hotel Plaza Osaka 3* ili sličan
https://plazaosaka.com/
Hotel Plaza Osaka je udaljen na samo 5 minuta hoda od stanice Hankyu Juso koja je udaljena jednu stanicu od stanice JR Osaka i stanice Umeda. Ima odličan pristup sa aerodroma i pogodnu bazu za razgledanje Kjota, Hjoga i Nare. Hotel ima četiri restorana (kineski restoran, teppaniaki (topli tanjir) restoran, zapadnjački i japanski restoran) kao i bar I kafe. Hotel ima 653 sobe koje su klimatizovane i opremljene televizorom sa ravnim ekranom, fenom za kosu, aparatom za kafu/čaj.  


 
 
 

SMEŠTAJ:
 

Tokio – Asakusa View Hotel Annex Rokku 4* ili sličan
https://www.viewhotels.jp/asakusa-annex/
Asakusa Viev Hotel Annek Rokku se nalazi u Ašakuši, najpopularnijem mestu za razgledanje Tokija. Hotel se nalazi na samo 2 minuta hoda od stanice Sukuba Express Line Asakusa. Na oko 300m od hotrela se nalazi tržni centar Ašakuša Roks. Sobe su udobne i funkcionalne i imaju LCD TV, klima uređaj, pročišćivač vazduha, aparat za kafu/čaj, sef. Hotel ima fitnes centar, privatni parking, restoran u kojem se služi doručak na bazi švedskog stola, kao i bar.

Kjoto – ALA Hotel Kyoto 4* ili sličan
https://alahotel-kyoto.co.jp/
Smešten u centru Kjota, na 300 metara od metro stanice TKP Garden City Kyoto. Hotel ima recepciju koja radi 24 sata. Sobe su klimatizovane i opremljene su televizorom sa ravnim ekranom, fenom za kosu, aparatom za kafu/čaj.sobe i besplatnim WiFi. Doručak se služi u restoranu na bazi švedskog stola.

Osaka – Hotel Plaza Osaka 3* ili sličan
https://plazaosaka.com/
Hotel Plaza Osaka je udaljen na samo 5 minuta hoda od stanice Hankyu Juso koja je udaljena jednu stanicu od stanice JR Osaka i stanice Umeda. Ima odličan pristup sa aerodroma i pogodnu bazu za razgledanje Kjota, Hjoga i Nare. Hotel ima četiri restorana (kineski restoran, teppaniaki (topli tanjir) restoran, zapadnjački i japanski restoran) kao i bar I kafe. Hotel ima 653 sobe koje su klimatizovane i opremljene televizorom sa ravnim ekranom, fenom za kosu, aparatom za kafu/čaj.  


 

U zemlji Samuraja
             
JAPAN
Tokio, Kjoto, Osaka

Polazak: 25. oktobar 2023. / Povratak: 04. novembar 2023.
11 dana / 8 noćenja, avionom i vozom 


VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Japanska prestonica Tokio nalazi se na najvećem ostrvu u arhipelagu Honšu. Predstavlja jedan od najvećih gradova na svetu. Danas je Tokio veoma savremen grad, jedan od najvećih finansijskih centara na svetu. Šetnja Tokijom, kroz carsku baštu, brojne lepo uređene parkove i moderne gradske četvrti, a naročito čuvenu Ginzu, pokazaće nam koliko su Japanci vezani za prirodu, koliko je poštuju i čuvaju, kao i koliko poštovanje imaju jedni prema drugima. Upoznaćemo se sa japanskom religijom, običajima, istorijom i kulturom preko čuvenih hramova Meidži i Asakusa, Sengaku-dži ili hrama samuraja.Kjoto je sedište japanske tradicionalne kulture i mesto gde su se odigrali mnogi značajni događaji za istoriju Japana. Sa 17 lokacija pod zaštitom UNESCO-a, više od 1600 budističkih hramova i preko 400 Šinto hramova, Kjoto je takođe jedan od najbogatijih gradova svetu kad je u pitanju kultura. Osaka je dugo bio ekonomski centar Japana, i aglomeracija je od preko 19 miliona ljudi. Osaka je poznata po Osaka Akvarijumu, Zoo vrtu, Univerzal Studiju, Umeda neboderu, Osaka zamku, mnogobrojnim parkovima, svetilištima i hramovima.
 

Dan 1
BELGRADE
(25.10.2023.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 11:00 časova. Poletanje za Dohu u 13:20 časova (let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u 19:15 časova. Čekanje na vezu.
Dan 2
DOHA
(26.10.20203) DOHA – TOKIO Nastavak putovanja za Tokio u 02:25 časova (let QR 806). Obrok u avionu. Sletanje u Tokio u 18:55 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 3
TOKIO
(27.10.2023.) TOKIO Doručak. Celodnevni obilazak ovog velikog, modernog i interesantnog grada, blistavo čiste i užurbane prestonice „Zemlje izlazećeg sunca". Obilazak velikog trga ispred kompleksa Carske palate (nije otvorena za turiste), koja se nalazi u strogom centru grada, u veoma lepom ambijentu japanskog parka. Zatim obilazak velikog svetilišta u parku Meiđi, građenom u klasičnom šinto stilu. Atmosfera prohujalih vekova i Edo perioda (staro ime Tokija), još uvek je sačuvana u vrlo živopisnom delu grada koji se zove Ašakuša, u kome se nalazi jedan od najstarijih i najvažnijih hramova, Ašakuša Kanon. Obilazak budističkog hrama Senso-ji, koji je jedan od najstarijih i najznačajnijih hramova u Tokiju. Sagrađen je 645. godine u čast boginje Kanon. U okviru hrama nalazi se trgovačka ulica Nakamise u kojoj možete pronaći suvenire kao što su kimoni i lepeze na sklapanje i tradicionalne lokalne grickalice. Zaustavljanje radi fotografisanja ispred 634 metra visokog televizijskog tornja (Tokyo Sky Tree). U nastavku razgledanja, vožnja kroz luksuzni deo grada Ginza, koji je tokom fantastičnog i ekonomskog uspeha Japana 1980-tih bila najskuplja četvrt za život na svetu. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 4
TOKIO
(28.10.2023.) TOKIO – NIKO – TOKIO Doručak. (Sa sobom poneti samo ranac ili ručni prtljag sa garderobom i neophodnim stvarima za jednu noć jer će ostali prtljag, 1 komad po osobi biti transferisan u posebnom vozilu i biće dostavljen sutradan u hotelu u Kjotu). Polazak za Niko (oko 3 sata vožnje), koji je važan duhovni centar šinto-budističke religije. Veliki šogun Tokugava ijatcu izabrao je ovo mesto za svoje večno boravište, a njegov unuk će mu 1634. godine podići mauzolej, sa očiglednom željom da impresionira rivale. Celokupna kulturna baština Nika predstavlja istinsko remek delo, zato nije čudo što je pod zaštitom UNESCA. Razgledanje hrama Tošogu, unutar čijeg kompleksa se nalazi Sveta štala sa svetski poznatom reljefnom kompozijicom „Tri mudra majmuna" gde majmuni simbolišu Konfučijev moralni kodeks ljudskog životnog ciklusa: „Ne vidim zlo, ne čujem zlo, ne govorim zlo", zatim odlazak do vodopdada Kegon kao i do jezera Ćuzenđi radi fotografisanja, zahvaljujući kome je Niko poznat kao izletište i odmaralište. Šetnja uskom trgovačkom ulicom Kašija Jokošo u kojoj se prodaju tradicionalni japanski slatkiši i kolači, po kojima je uličica i dobila ime. Povratak u Tokio. Noćenje.
Dan 5
KJOTO
(29.10.2023.) TOKIO – KJOTO Doručak. Vožnja autobusom na planinu Fudži, najvišu planinu Japana (3776m) sa ugašenim vulkanom. Planina Fudži je vulkan koji je poslednju erupciju imao 1707. godine, mada ga geolozi još uvek svrstavaju u aktivne. Predstavlja sveto mesto i simbol Japana, a ujedno je i nepresušan izvor umetničke inspiracije, kao i predmet hodočašća. Njena zastupljenost u japanskoj umetnosti datira još iz 11. veka, a i tokom 19. veka Japanci su je napravili ikonom Japana. Ukoliko vremenski uslovi dozvoljavaju dolazak do 5. stanice na planini Fudži odlakle ćemo uživati u sjajnom pogledu. Odlazak na jezero Kavaguči (jedno od pet jezera Fudžija), šetnja pored jezera i uživanje u pogledu na planine čije se konture ocrtavaju na površini jezera. Zaustavljanje kod Oiši parka radi fotografisanja., Transfer na Odawara železničku stanicu. Putovanje brzim „metak“vozom – (šinkansenom) za Kjoto, putovanje traje oko dva sata. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 6
KJOTO
(30.10.2023.) KJOTO Doručak. Celodnevni obilazak nekadašnje prestonice Japana. Kjoto i Nara su jedini gradovi koji nisu pretrpeli saveznička bombardovanja krajem II svetskog rata i tu se sačuvalo mnogo više originalnih građevina nego bilo gde drugo u Japanu. Sa svojih 1500 budističkih hramova, preko 300 šinto svetilišta, 100 muzeja, imperijalnom palatom i šogunovim dvorcem, preko 3000 umetničkih i zanatskih radnji, Kjoto, naročito stara četvrt Gion, je mesto gde se još uvek sačuvala atmosfera pravog, tradicionalnog Japana. U predgrađu japanskog grada Kjota, nalazi se bambusova šuma Arašijama. Još od drevnih vremena ovo mesto je bila omiljena destinacija prinčeva, koji su ovde dolazili da pronađu svoj unutrašnji mir. Lokalne legende govore da je bambusova šuma nastala kako bi ljude zaštitila od zla. Danas je ovo čudesno mesto, jedna od omiljenih turističkih atrakcija. Potom obilazak zamka Nidžo – rezidencije Tokugava klana za vreme njihovog šogunata, koji je svojevrstan arhitektonski biser, poznat po bogatoj dekorativnoj umetnosti momojama perioda, hrama Rioanđi poznatog kao hram mirnog zmaja. Obilazak hrama Kinkakuđi ili Zlatnog paviljona, u divnom parku koji je klasičan primer japanske baštenske kulture srednjeg veka. Zlatni paviljon spada među najpoznatije hramove u Kjotu. Zaustavićemo se i kod zatvorene pijace Nišiki gde se mogu naći hrana i suveniri kao i tradicionalna odeća i obuća. Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.
Dan 7
OSAKA
(31.10.2023.) KJOTO – NARA – OSAKA Nakon doručka odlazak autobusom na celodnevno razgledanje Nare. Umetnička blaga iz zapadne i centralne Azije stizala su na istok putem svile kome je Nara bila poslednja stanica. To je bila prva prestonica Japana, poznata i po tome što je budizam prvi put počeo da se propoveda u njoj i odatle se raširio po celoj zemlji. Obilazak hrama Todaiđi iz 8.veka, građenog u cilju zaštite zemlje i prosperiteta nacije. Hram se još uvek sastoji od tridesetak paviljona iz različitih perioda i stilova i smatra se najvećom drvenom građevinom na svetu. Razgledanje jedne od najvećih bronzanih statua Bude (Daibutsu) u Japanu. U nastavku, obilazak svetilišta Kasuga, poznatom po hiljadama fenjera i svetiljki koji se pale tokom festivala, pravog nacionalnog bogatstva iz 8.veka i Parka jelena. Vožnja do Osake (oko sat vremena). Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.
Dan 8
OSAKA
(01.11.2023.) OSAKA Doručak. (Sa sobom poneti samo ranac ili ručni prtljag sa garderobom i neophodnim stvarima za jednu noć jer će ostali prtljag, 1 komad po osobi biti transferisan u posebnom vozilu i biće dostavljen sutradan u hotel u Tokiju). Nakon doručka odlazak na celodnevno razgledanje ove interesantne metropole sa preko hiljadu godina dugom istorijom. Danas je treći po veličini grad u Japanu, sa oko 3,2 miliona stanovnika. Osaka ima potpuno drugačiju atmosferu od Tokija, jer su vekovno prisustvo stranaca i lučki maniri dali gradu humor, entuzijazam i ležerno – prijateljsko ponašanje, kakvo se teško sreće na drugim mestima u Japanu. Obilazak Himeđi hrama. Izgrađen 1333. godine, Himeđi hram predstavlja najbolji primerak prototipa japanskog dvorca koji se održao kroz vreme. Pošto je ostao netaknut u obimnom razaranju u II svetskom ratu, jedan je od najočuvanijih dvoraca u zemlji. Danas je najveći i najposećeniji dvorac u Japanu. Palata obuhvata kompleks od 83 zgrade koje su zaštićene naprednim odbrambenim sistemom. Struktura odbrambenog sistema se sastoji od debelih zidina i lavirinta staza koje su dizajnirane tako da zbune potencijalne napadače. Pored se nalazi Kokoen park, nekadašnja rezidencija lordova koji oduševljava lepotom svojim vodopadima, vrtovima čaja i bambusa. Dolazak u Kobe koji se nalazi 30tak kilometara od Osake. Kobe je velika luka sa viševekovnom tradicijom i danas je šesti po veličini grad u Japanu. Poseta trgovačkom i zabavnoj četvrti „Kobe Harborlamd“ u kojem se nalazi veliki broj prodavnica, restorana, kafića i drugih zabavnih sadržaja. Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.
Dan 9
TOKIO
(02.11.2023.) OSAKA – TOKIO Doručak. Odlazak na poludnevno razgledanje grada. Vožnja autobusom kroz grad, razgledanje spolja zamka Osaka – Đo, sagrađenom u 16. veku, u kome je danas smešteno nekoliko muzeja. Poseta „plovećoj bašti“ - vidikovcu na 39. i 40. spratu zgrada Umeda odakle se pruža pogled na ceo grad. Slobodno vreme u kvartu Dotombori, omiljenog gastronomskog i zabavnog centra stanovnika Osake. Potom transfer na železničku stanicu. Putovanje brzim „metak“ vozom - (šinkansenom) za Tokio, putovanje traje oko dva i po sata. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 10
DOHA
(03.11.2023.) TOKIO – DOHA Doručak. Razgledanje jedne od najmodernijih gradskih četvrti Šibuja koja je poznata po velikim trgovačkim centrima i nebrojenim prodavnicama, kao i po najpopularnijem pešačkom prelazu na svetu. Potom obilazak Haradžuku, poznate ulice mode, kao i Šindžuku, jednog od najvećih trgovačkih i zabavnih okruga Tokija. Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 21:55 časova. Obrok u avionu.
Dan 11
BELGRADE
(04.11.2023.) DOHA – BEOGRAD Sletanje u Dohu u 05:00 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 07:10 časova (let QR 231). Obrok u avionu. Sletanje u Beograd u 10:45 časova.