IZRAEL 12.11.2023.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENE: Dvokrevetne sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i rade se na upit, kao i jednokrevetne sobe.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, avio-takse u iznosu od 64,59 evra, koje se sastoje od sledeće nerefundabilne takse: 12.00 YR evra i refundabilnih: 0.98RF, 19.38RS, 0.22RS, 27.53IL, 4.48LG evra (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelu sa 4* u Jerusalemu (ili sličnom, po lokalnoj kategorizacij) na bazi polupansiopna, transferi (aerodrom-hotel-aerodrom), doručak po dolasku, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.


U cenu putovanja nije uključeno: Fakultativni izleti sa uključenim ručkom (za koje se opredeljuje prilikom prijavljivanja, i plaća u agenciji), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (35 evra za ceo boravak) i međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju lečenja Covida-19.


SMEŠTAJ:

Holy Land hotel 4*- Jerusalim https://www.holylandhotel.com/ ili sličan
Hotel Holy Land gleda na Stari grad Jerusalima i nalazi se van istorijskih zidina, a u njihovoj neposrednoj blizini.
Od ovog hotela možete da dopešačite do najvažnijih religioznih mesta, uključujući Hramovnu goru, Džamiju Al Aksa i Zapadni zid. Na 5 minuta hoda nalazi se stanica jerusalimske lake železnice Kapija Damaskus (Damascus Gate).
Grob Isusa Hrista i Crkva svih naroda nalaze se na manje od 15 minuta hoda.
Sobe u hotelu Holy Land uređene su moderno i imaju drveni nameštaj svetle boje. Svaka soba uključuje klima-uređaj i kablovsku televiziju. Ima besplatan bežični internet i sobe sa sopstvenim kupatilom.
U restoranu se služe jela internacionalne kuhinje.
Raznovrsni doručak na bazi švedskog stola služi se svakog dana. U baru se služe alkoholna pića.

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE:
VIZE: Državljanima Srbije za ulazak u Izrael i turistički boravak do devedeset (90) dana nije potrebna viza. Na graničnom prelazu umesto unošenja štambilja u pasoš, izraelski pogranični organi izdaju karton o boravku, koji je potrebno čuvati sve vreme boravka u zemlji i pokazati prilikom izlaska iz Izraela. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti šest meseci od datuma ulaska u zemlju.
Valuta: Izraelski šekel - ILS 1€ = 4,10 ILS1USD= 3,70 ILS
Klima: Mesec novembar se karakteriše veoma prijatnim vremenskim uslovima, sa temperaturama preko dana od 18°-24°C, ali se noću mogu spustiti i do 12°C.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Jerusalim i Vitlejem
– celodnevni izlet Vožnja do Maslinove gore, mesta Vaznesenja Isusa Hrista, sa koje se pruža fantastičan pogled. Zaustavljanje na Sionskoj gori i obilazak groba kralja Davida, sobe tajne večere i hrama Uspenja. Odlazak do starog grada i šetnja kroz jermensku i jevrejsku četvrt, do restauiranog rimskog puta Kardo i Zida plača, najveće svetinje za Jevreje. Šetnja ulicom Via Dolorosa (Put bola ili Put krsta) koja predstavlja stradalni put Isusa Hrista, sa 14 stanica koje vode do crkve svetog Groba. Ulazak u crkvu. Vožnja do Vitlejema. Odlazak do crkve Rođenja, sagrađene za vreme cara Konstantina. Po predanju crkva je podignuta nad pećinom u kojoj je rođen Isus Hrist. To je inače jedna od najstarijih hrišćanskih crkava. Uključen ručak. Povratak u Jerusalim. (Cena 95€)


Masada i Mrtvo more – celodnevni izlet Vožnja do Masade, izolovane stene sa platoom na vrhu i starim utvrđenjem građenim za vreme Heroda Velikog. Vožnja uspinjačom do vrha stene, odakle se pruža spektakularan pogled. Masada je bilo poslednje jevrejsko utvrđenje, do pada pod rimsku upravu 70.g. Nastavak vožnje do Mrtvog mora, na 400 m. ispod nivoa mora, najnižeg mesta na zemlji, kao i najslanijeg mora u kome nema živih bića, sem nekih bakterija. Kupanje, tj. plutanje u Mrtvom moru. Uključen ručak. Povratak u Jerusalim. (Cena 150€).

Sever Izraela– celodnevni izlet Vožnja dolinom reke Jordan do Nazareta, grada u kome je Isus proveo svoje detinjstvo. Obilazak bazilike Blagovesti i Crkve Svetog Josifa. Prolazak kroz Kanu, ka Tiberijasu, gradiću koji se nalazi na obali Galilejskog jezera. Vožnja duž Kinerat jezera ka Kapernaumu. Obilazak ostataka drevne sinagoge. Nastavak ka Tabi i poseta crkve Umnožavanja hleba i ribe. Nastavak vožnje ka mestu Jardenit, na kome je kršten Isus Hrist. Uključen ručak. Povratak u Jerusalim. (Cena 125€).

Tel Aviv– celodnevni izlet Vožnja autobusom do Tel Aviv-a. Po dolasku panoramsko razgledanje glavnog grada Izraela, ili kako je popularno nazvan “grad koji nikada ne staje”. To je bio prvi moderni jevrejski grad u Izraelu, a danas predstavlja ekonomski i kulturni centar zemlje. Atmosfera ovog grada je vrlo živahna, užurbana. Ima puno zabave, bogat noćni, ali i bogat kulturni i umetnički život. Tel Aviv je grad karakteristične arhitekture različitih stilova od kojih je najprisutniji I najzanimljiviji internacionalni Bauhaus stil. Centralni deo Tel Aviva koji se zove Beli Grad sastoji se od velikog broja građevina tog stila. Baš zbog toga Beli grad proglašen je za Kulturnu Baštinu čovečanstva. Istorija Tel Aviva počinje u Jafi, 3000 godina staroj luci. Današnji stari grad Jafa potiče iz otomanskog perioda i predstavlja umetnički i turistički centar. Uključen lagani ručak- falafel. Povratak u Jerusalim. (Cena 95€)


Cene su formirane na bazi min. 35 osoba.
Cena paketa ekskurzija je 390 evra.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE 25. SEPTEMBAR 2023. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

OPŠTE NAPOMENE:


• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom

radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 7 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.


• Na letu Air Serbia-e dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.


• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.


• Kon Tiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0012288, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.

Program broj 4 od 26.09.2023.
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.
Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 

HOLY LAND HOTEL Izrael/Jerusalim
HOLY LAND HOTEL-
 
 

Hotel Holy Land gleda na Stari grad Jerusalima i nalazi se van istorijskih zidina, a u njihovoj neposrednoj blizini.
Od ovog hotela možete da dopešačite do najvažnijih religioznih mesta, uključujući Hramovnu goru, Džamiju Al Aksa i Zapadni zid. Na 5 minuta hoda nalazi se stanica jerusalimske lake železnice Kapija Damaskus (Damascus Gate).
Grob Isusa Hrista i Crkva svih naroda nalaze se na manje od 15 minuta hoda.
Sobe u hotelu Holy Land uređene su moderno i imaju drveni nameštaj svetle boje. Svaka soba uključuje klima-uređaj i kablovsku televiziju. Ima besplatan bežični internet i sobe sa sopstvenim kupatilom.
U restoranu se služe jela internacionalne kuhinje.
Raznovrsni doručak na bazi švedskog stola služi se svakog dana. U baru se služe alkoholna pića.

www.holylandhotel.com

 
 


   
 

Hotel Holy Land gleda na Stari grad Jerusalima i nalazi se van istorijskih zidina, a u njihovoj neposrednoj blizin 


   
 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENE: Dvokrevetne sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i rade se na upit, kao i jednokrevetne sobe.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, avio-takse u iznosu od 64,59 evra, koje se sastoje od sledeće nerefundabilne takse: 12.00 YR evra i refundabilnih: 0.98RF, 19.38RS, 0.22RS, 27.53IL, 4.48LG evra (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelu sa  4* u Jerusalemu (ili sličnom, po lokalnoj kategorizacij) na bazi polupansiopna, transferi (aerodrom-hotel-aerodrom), doručak po dolasku, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.


U cenu putovanja nije uključeno: Fakultativni izleti sa uključenim ručkom (za koje se opredeljuje prilikom prijavljivanja, i plaća u agenciji), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (35 evra za ceo boravak) i međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju lečenja Covida-19.


KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE:

VIZE:
 Državljanima Srbije za ulazak u Izrael i turistički boravak do devedeset (90) dana nije potrebna viza. Na graničnom prelazu umesto unošenja štambilja u pasoš, izraelski pogranični organi izdaju karton o boravku, koji je potrebno čuvati sve vreme boravka u zemlji i pokazati prilikom izlaska iz Izraela. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti šest meseci od datuma ulaska u zemlju.

Valuta: Izraelski šekel - ILS  1€ = 4,10 ILS1USD= 3,70 ILS
Klima: Mesec novembar se karakteriše veoma prijatnim vremenskim uslovima, sa temperaturama preko dana od 18°-24°C,  ali se noću mogu spustiti i do 12°C.
 
FAKULTATIVNI IZLETI:

Jerusalim i Vitlejem
– celodnevni izlet Vožnja do Maslinove gore, mesta Vaznesenja Isusa Hrista, sa koje se pruža fantastičan pogled. Zaustavljanje na Sionskoj gori i obilazak groba kralja Davida, sobe tajne večere i hrama Uspenja. Odlazak do starog grada i šetnja kroz jermensku i jevrejsku četvrt, do restauiranog rimskog puta Kardo i Zida plača, najveće svetinje za Jevreje. Šetnja ulicom Via Dolorosa (Put bola ili Put krsta) koja predstavlja stradalni put Isusa Hrista, sa 14 stanica koje vode do crkve svetog Groba. Ulazak u crkvu. Vožnja do Vitlejema. Odlazak do crkve Rođenja, sagrađene za vreme cara Konstantina. Po predanju crkva je podignuta nad pećinom u kojoj je rođen Isus Hrist. To je inače jedna od najstarijih hrišćanskih crkava. Uključen ručak. Povratak u Jerusalim. (Cena 95€)     


Masada i Mrtvo more – celodnevni izlet Vožnja do Masade, izolovane stene sa platoom na vrhu i starim utvrđenjem građenim za vreme Heroda Velikog. Vožnja uspinjačom do vrha stene, odakle se pruža spektakularan pogled. Masada je bilo poslednje jevrejsko utvrđenje, do pada pod rimsku upravu 70.g. Nastavak vožnje do Mrtvog mora, na 400 m. ispod nivoa mora, najnižeg mesta na zemlji, kao i najslanijeg mora u kome nema živih bića, sem nekih bakterija. Kupanje, tj. plutanje u Mrtvom moru. Uključen ručak. Povratak u Jerusalim. (Cena 150€).


Sever Izraela– celodnevni izlet Vožnja dolinom reke Jordan do Nazareta, grada u kome je Isus proveo svoje detinjstvo. Obilazak bazilike Blagovesti i Crkve Svetog Josifa. Prolazak kroz Kanu, ka Tiberijasu, gradiću koji se nalazi na obali Galilejskog jezera. Vožnja duž Kinerat jezera ka Kapernaumu. Obilazak ostataka drevne sinagoge. Nastavak ka Tabi i poseta crkve Umnožavanja hleba i ribe. Nastavak vožnje ka mestu Jardenit, na kome je kršten Isus Hrist. Uključen ručak. Povratak u Jerusalim. (Cena 125€).


Tel Aviv– celodnevni izlet Vožnja autobusom do Tel Aviv-a. Po dolasku panoramsko razgledanje glavnog grada Izraela, ili kako je popularno nazvan “grad koji nikada ne staje”. To je bio prvi moderni jevrejski grad u Izraelu, a danas predstavlja ekonomski i kulturni centar zemlje. Atmosfera ovog grada je vrlo živahna, užurbana. Ima puno zabave, bogat noćni, ali i bogat kulturni i umetnički život. Tel Aviv je grad karakteristične arhitekture različitih stilova od kojih je najprisutniji I najzanimljiviji internacionalni Bauhaus stil. Centralni deo Tel Aviva koji se zove Beli Grad sastoji se od velikog broja građevina tog stila. Baš zbog toga Beli grad proglašen je za Kulturnu Baštinu čovečanstva. Istorija Tel Aviva počinje u Jafi, 3000 godina staroj luci. Današnji stari grad Jafa potiče iz otomanskog perioda i predstavlja umetnički i turistički centar. Uključen lagani ručak- falafel. Povratak u Jerusalim. (Cena 95€)


Cene su formirane na bazi min. 35 osoba.
Cena paketa ekskurzija je 390 evra.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE 25. SEPTEMBAR 2023. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

OPŠTE NAPOMENE:


• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom

radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 7 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.


• Na letu Air Serbia-e dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.


• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.


• Kon Tiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0012288, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 1 od 27.07.2023.  Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                 
Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 


   
 

FIRST MINUTE POPUST OD 70€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 31. AVGUSTA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

Polazak: 12. novembar 2023 / Povratak: 16. novembar 2023. 
5 dana (4 noćenja)- avionom i autobusom 


1.dan (12.11.2023.) BEOGRAD– TEL AVIV– JERUSALIM Sastanak putnika na aerodromu „NikolaTesla" kod šaltera KonTiki dva i po časa pre poletanja. Poletanje za Tel Aviv u 00:30 časova (let JU816). Dolazak u 04:20 časova.  Transfer autobusom do Jerusalema (oko sat i po vožnje). Doručak. Slobodno vreme ili fakultativno razgledanje Jerusalima i Vitlejema. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

2 do 4.dan (13.11 do 15.11.2023.) JERUSALEM Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Večera. Noćenje.

5.dan (16.11.2023.) JERUSALEM- TEL AVIV– BEOGRAD Doručak. Odjavljivanje iz soba oko 11:00 časova. Slobodno vreme za individualna razgledanja i kupovinu do polaska na aerodrom Ben Gurion u Tel Avivu. Poletanje za Beograd u 19:00 časova (JU 813). Dolazak u 21:00 časova.  


 
 
 

Hotel Holy Land gleda na Stari grad Jerusalima i nalazi se van istorijskih zidina, a u njihovoj neposrednoj blizini.
Od ovog hotela možete da dopešačite do najvažnijih religioznih mesta, uključujući Hramovnu goru, Džamiju Al Aksa i Zapadni zid. Na 5 minuta hoda nalazi se stanica jerusalimske lake železnice Kapija Damaskus (Damascus Gate).
Grob Isusa Hrista i Crkva svih naroda nalaze se na manje od 15 minuta hoda.
Sobe u hotelu Holy Land uređene su moderno i imaju drveni nameštaj svetle boje. Svaka soba uključuje klima-uređaj i kablovsku televiziju. Ima besplatan bežični internet i sobe sa sopstvenim kupatilom.
U restoranu se služe jela internacionalne kuhinje.
Raznovrsni doručak na bazi švedskog stola služi se svakog dana. U baru se služe alkoholna pića.

www.holylandhotel.com

 
 


   
 

Hotel Holy Land gleda na Stari grad Jerusalima i nalazi se van istorijskih zidina, a u njihovoj neposrednoj blizin 


   
 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENE: Dvokrevetne sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i rade se na upit, kao i jednokrevetne sobe.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, avio-takse u iznosu od 64,59 evra, koje se sastoje od sledeće nerefundabilne takse: 12.00 YR evra i refundabilnih: 0.98RF, 19.38RS, 0.22RS, 27.53IL, 4.48LG evra (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelu sa  4* u Jerusalemu (ili sličnom, po lokalnoj kategorizacij) na bazi polupansiopna, transferi (aerodrom-hotel-aerodrom), doručak po dolasku, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.


U cenu putovanja nije uključeno: Fakultativni izleti sa uključenim ručkom (za koje se opredeljuje prilikom prijavljivanja, i plaća u agenciji), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (35 evra za ceo boravak) i međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju lečenja Covida-19.


KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE:

VIZE:
 Državljanima Srbije za ulazak u Izrael i turistički boravak do devedeset (90) dana nije potrebna viza. Na graničnom prelazu umesto unošenja štambilja u pasoš, izraelski pogranični organi izdaju karton o boravku, koji je potrebno čuvati sve vreme boravka u zemlji i pokazati prilikom izlaska iz Izraela. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti šest meseci od datuma ulaska u zemlju.

Valuta: Izraelski šekel - ILS  1€ = 4,10 ILS1USD= 3,70 ILS
Klima: Mesec novembar se karakteriše veoma prijatnim vremenskim uslovima, sa temperaturama preko dana od 18°-24°C,  ali se noću mogu spustiti i do 12°C.
 
FAKULTATIVNI IZLETI:

Jerusalim i Vitlejem
– celodnevni izlet Vožnja do Maslinove gore, mesta Vaznesenja Isusa Hrista, sa koje se pruža fantastičan pogled. Zaustavljanje na Sionskoj gori i obilazak groba kralja Davida, sobe tajne večere i hrama Uspenja. Odlazak do starog grada i šetnja kroz jermensku i jevrejsku četvrt, do restauiranog rimskog puta Kardo i Zida plača, najveće svetinje za Jevreje. Šetnja ulicom Via Dolorosa (Put bola ili Put krsta) koja predstavlja stradalni put Isusa Hrista, sa 14 stanica koje vode do crkve svetog Groba. Ulazak u crkvu. Vožnja do Vitlejema. Odlazak do crkve Rođenja, sagrađene za vreme cara Konstantina. Po predanju crkva je podignuta nad pećinom u kojoj je rođen Isus Hrist. To je inače jedna od najstarijih hrišćanskih crkava. Uključen ručak. Povratak u Jerusalim. (Cena 95€)     


Masada i Mrtvo more – celodnevni izlet Vožnja do Masade, izolovane stene sa platoom na vrhu i starim utvrđenjem građenim za vreme Heroda Velikog. Vožnja uspinjačom do vrha stene, odakle se pruža spektakularan pogled. Masada je bilo poslednje jevrejsko utvrđenje, do pada pod rimsku upravu 70.g. Nastavak vožnje do Mrtvog mora, na 400 m. ispod nivoa mora, najnižeg mesta na zemlji, kao i najslanijeg mora u kome nema živih bića, sem nekih bakterija. Kupanje, tj. plutanje u Mrtvom moru. Uključen ručak. Povratak u Jerusalim. (Cena 150€).


Sever Izraela– celodnevni izlet Vožnja dolinom reke Jordan do Nazareta, grada u kome je Isus proveo svoje detinjstvo. Obilazak bazilike Blagovesti i Crkve Svetog Josifa. Prolazak kroz Kanu, ka Tiberijasu, gradiću koji se nalazi na obali Galilejskog jezera. Vožnja duž Kinerat jezera ka Kapernaumu. Obilazak ostataka drevne sinagoge. Nastavak ka Tabi i poseta crkve Umnožavanja hleba i ribe. Nastavak vožnje ka mestu Jardenit, na kome je kršten Isus Hrist. Uključen ručak. Povratak u Jerusalim. (Cena 125€).


Tel Aviv– celodnevni izlet Vožnja autobusom do Tel Aviv-a. Po dolasku panoramsko razgledanje glavnog grada Izraela, ili kako je popularno nazvan “grad koji nikada ne staje”. To je bio prvi moderni jevrejski grad u Izraelu, a danas predstavlja ekonomski i kulturni centar zemlje. Atmosfera ovog grada je vrlo živahna, užurbana. Ima puno zabave, bogat noćni, ali i bogat kulturni i umetnički život. Tel Aviv je grad karakteristične arhitekture različitih stilova od kojih je najprisutniji I najzanimljiviji internacionalni Bauhaus stil. Centralni deo Tel Aviva koji se zove Beli Grad sastoji se od velikog broja građevina tog stila. Baš zbog toga Beli grad proglašen je za Kulturnu Baštinu čovečanstva. Istorija Tel Aviva počinje u Jafi, 3000 godina staroj luci. Današnji stari grad Jafa potiče iz otomanskog perioda i predstavlja umetnički i turistički centar. Uključen lagani ručak- falafel. Povratak u Jerusalim. (Cena 95€)


Cene su formirane na bazi min. 35 osoba.
Cena paketa ekskurzija je 390 evra.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE 25. SEPTEMBAR 2023. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

OPŠTE NAPOMENE:


• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom

radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 7 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.


• Na letu Air Serbia-e dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.


• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.


• Kon Tiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0012288, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 1 od 27.07.2023.  Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                 
Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 


   
 

FIRST MINUTE POPUST OD 70€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 31. AVGUSTA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

Polazak: 12. novembar 2023 / Povratak: 16. novembar 2023. 
5 dana (4 noćenja)- avionom i autobusom 


1.dan (12.11.2023.) BEOGRAD– TEL AVIV– JERUSALIM Sastanak putnika na aerodromu „NikolaTesla" kod šaltera KonTiki dva i po časa pre poletanja. Poletanje za Tel Aviv u 00:30 časova (let JU816). Dolazak u 04:20 časova.  Transfer autobusom do Jerusalema (oko sat i po vožnje). Doručak. Slobodno vreme ili fakultativno razgledanje Jerusalima i Vitlejema. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

2 do 4.dan (13.11 do 15.11.2023.) JERUSALEM Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Večera. Noćenje.

5.dan (16.11.2023.) JERUSALEM- TEL AVIV– BEOGRAD Doručak. Odjavljivanje iz soba oko 11:00 časova. Slobodno vreme za individualna razgledanja i kupovinu do polaska na aerodrom Ben Gurion u Tel Avivu. Poletanje za Beograd u 19:00 časova (JU 813). Dolazak u 21:00 časova.  


 

IZRAEL
PUTOVANJE U SVETU ZEMLJU

Polazak: 12. novembar 2023 / Povratak: 16. novembar 2023.
5 dana (4 noćenja)- avionom i autobusom


FIRST MINUTE POPUST OD 70€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 30. SEPTEMBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Izrael je sveta i obećana zemlja u kojoj je rođeno hrišćanstvo. Na svetoj zemlji su sagrađena najveća svetilišta i mesta hodočašća. U Izraelu su i grobnice najvećih jevrejskih predaka ali je i mesto prvog polaganja Zavetnog kovčega sa Deset božjih zapovesti.

Tel Aviv, Jerusalim, Vitlajem, Mrtvo more i reka Jordan, Via Dolores, Kumran i Masada samo je delić onog zbog čega vredi videti i doživeti ovu u mnogo čemu specifičnu zemlju fascinantnih gradova, od onih nastalih pre Hista pa sve do današnjih metropola, zemlju zadivljujućih kulturno-arheoloških lokaliteta, neverovatnih istorijskih dešavanja koja liče na legende, zemlju inspirišućih pejzaža… Susret uživo sa Izraelom je putovanje za one koji žele da znaju, da dožive, za avanturiste koji prepoznaju kulturne vrednosti bez predrasuda, za one koji žele da obiđu svet…I još nešto: Izrael je danas moderna zemlja izutetne lepote i velelepne baštine koju posećuju milioni turista iz celog sveta. Zato, ne propustite priliku da sebe i svoju ličnost obogatite novim saznanjima i duhovnim vrednostima. 

Dan 1
BELGRADE
(12.11.2023.) BEOGRAD– TEL AVIV– JERUSALIM Čekiranje putnika na aerodromu „NikolaTesla" dva i po časa pre poletanja. Poletanje za Tel Aviv u 00:30 časova (let JU816). Dolazak u 04:20 časova. Transfer autobusom do Jerusalema (oko sat i po vožnje). Doručak. Slobodno vreme ili fakultativno razgledanje Jerusalima i Vitlejema. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 4
JERUSALIM
(13.11 do 15.11.2023.) JERUSALEM Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Večera. Noćenje.
Dan 5
BELGRADE
(16.11.2023.) JERUSALEM- TEL AVIV– BEOGRAD Doručak. Odjavljivanje iz soba oko 11:00 časova. Slobodno vreme za individualna razgledanja i kupovinu do polaska na aerodrom Ben Gurion u Tel Avivu. Poletanje za Beograd u 19:00 časova (JU 813). Dolazak u 21:00 časova.