IZRAEL 11.11.2022.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: rezervacija dvokrevetnih soba sa pomoćnim ležajem vrši se na upit i ne preporučujemo ih za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja uključuje: prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, avio takse 203,7 evra (nerefundabilne: EUR 142.00-YR i refundabilne: EUR 0.98-RF, EUR 16.91-RS, EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG, EUR 10.00-TR, EUR 29.11-IL), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* (lokalne kategorizacije), usluga prema programu, uglavnom švedski sto za doručak i večera, posete, obilasci i transferi prema programu klimatizovanim autobusom, troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače, kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 50 USD za ceo boravak), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju lečenja Covida-19, koje je obavezno i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

Valuta: Izral - Izraleski šekel:      1 USD = 3,21 ILS    1 evro = 3,67 ILS   
Klima: U severnijem delu Izraela temperatura se kreće od 20 do 28°C, dok u južnijem delu zemlje temperature mogu biti i do 30°C.  Ovo je preiod visoke turističke sezone i najbolji period za obilazak ove zemlje.
Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Izrael. Putnici iz ostalih zemalja i regiona bi trebalo sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Prilikom prijavljivanja je potrebno dostaviti kopiju pasoša.

Što se tiče ulaska u Izrael, može se desiti, ukoliko u pasošu postoje pečati arapskih ili drugih islamskih drzava, da dodje do rigoroznije kontrole iz bezbednosnih razloga.

Trenutni uslovi za ulazak srpskih državnjana u Izrael za vreme Covid-19: Počev od 21. maja ukida se obaveza PCR testa, kako pri polasku, tako i pri dolasku u Izrael, dok je posedovanje putnog osiguranja sa pokrićem Covid-a obavezno.
Putnici koji ulaze u Izrael imaju obavezu popunjavanja ulaznog obrasca entry statement form i to mogu uraditi 10 dana pred put.
- Uneti lične podatke putnika, zdravstvenu izjavu, informacije o primljenim vakcinama, oporavku
- Dobijanje Green Pass-a: ukoliko se smatrate vakcinisanim ili oporavljenim, u skladu sa Ministarstvom zdravlja Izraela – učitati dokumentaciju o vakcinaciji ili oporavku u obrazac i dobiće se Green Pass koji omogućava izuzeće od izolacije u slučaju kontakta sa potvrđenim Covid pacijentom u Izraelu. Ukoliko nije dobijen Green Pass nakon popunjavanja izraelskog ulaznog obrasca putnici će biti u obavezi da uđu u izolaciju u slučaju kontakta sa potvrđenim Covid pacijentom u Izraelu, u skladu sa smernicama.

U Izrael se ulazi preko aerodroma Ben Gurion, pod uslovom da nisu boravili u nekoj od država sa tzv. Crvene liste u poslednjih 14 dana pre ulaska u Izrael. Mogu da udju vakcinisani i oni koji su preležali COVID 19. Za vakcinisane je potrebno da su primili jednu od vakcina koje su priznate u svetu (Pfaizer, Moderna, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac, SinoPharm, Serum iz Indije). Potrebno je da budu primljene dve doze, a da je od druge doze prošlo najmanje 14 dana do dana ulaska u Izrael. Sa primljenom buster dozom potrebno je najmanje 14 ili više dana od dana ulaska u Izrael.  Lica koja su preležala COVID 19, i ako su još primila bar jednu dozu od priznatih vakcina moraju da imaju digitalni sertifikat o izlečenju sa pozitivnim NAAT testom, ne starijim od 6 meseci.

SMEŠTAJ:

Tel  Aviv/ Jafa– Hotel Ruth Daniel Residence 3*
 https://ruthdanielresidence.com-israel.com/en/ ili sličan

Udaljen je 12 min peške od plaže. Nalazi se na 4 km od centra Tel Aviva, na Bulevaru Jerusalim. Ima besplatni WiFi, sve sobe klimatizovane i kablovsku TV.  To je moderan i potpuno renoviran hotel. Sve sobe su vrlo koloritne i imaju frižider. Doručak je švedski sto sa izraelskim i internacionalnim jelima. Nalazi se u kraju sa puno restorana, kafea i radnji. Takodje se u blizini nalaze umetničke galerije stare Jafe, tipični marketi, kao i arhitektura stare Jafe do koje se pešači oko 10-ak min.

Tiberijas– Hotel King Solomon hotel 3* https://www.kingsolomontib.co.il/ ili sličan

Ima veliki spoljašnji bazen i sunčanu terasu. Sve sobe su klimatizovane, veoma elegantno opremljene i imaju besplatni WiFi. Svaka soba ima TV, deo za sedenje sa sofom, aparatom za kafu ili čaj i frižider. Kupatila imaju kade. U hotelu se nalaze restoran i bar, kao i bašta i terasa. Soba za sastanke i fitness su takodje na raspolaganju.

Jerusalim- Jerusalem Gate Hotel 3* https://www.jerusalemgatehotel.com/ ili sličan
Nalazi se na ulazu u Sveti grad. Stari grad i istorijski centar Jerusalima su udaljeni 15-ak min. autobusom. Ima moderne, udobne i prostrane sobe. Postoji i hotelska teretane locirana u šoping centru pored hotela. Ima kafe u kome se mogu kupiti sendviči, salate, dezerti i veliki izbor pica.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE 08. SEPTEMBAR 2022. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

OPŠTE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom
radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Postoji mogućnost promene redosleda obilazaka zbog gužvi i promene rasporeda rada verskih objekata!
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.
• Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno, ali se preporučuje.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• Kon Tiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)
• avans od najmanje 40% od ukupne cene aranzmana prilikom prijave, a ostatak, najkasnije 15 dana pre polaska na put.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM – 0008717, pocev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 2 od 01.08.2022.  Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                                     Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 


SMESTAJ IZRAEL 3* Izrael/Tel Aviv
SMESTAJ IZRAEL 3*-
 
 

Tel Aviv/ Jafa– Hotel Ruth Daniel Residence 3* https://ruthdanielresidence.com-israel.com/en/ ili sličan

Udaljen je 12 min peške od plaže. Nalazi se na 4 km od centra Tel Aviva, na Bulevaru Jerusalim. Ima besplatni WiFi, sve sobe klimatizovane i kablovsku TV. To je moderan i potpuno renoviran hotel. Sve sobe su vrlo koloritne i imaju frižider. Doručak je švedski sto sa izraelskim i internacionalnim jelima. Nalazi se u kraju sa puno restorana, kafea i radnji. Takodje se u blizini nalaze umetničke galerije stare Jafe, tipični marketi, kao i arhitektura stare Jafe do koje se pešači oko 10-ak min.

Tiberijas– Hotel King Solomon hotel 3* https://www.kingsolomontib.co.il/ ili sličan

Ima veliki spoljašnji bazen i sunčanu terasu. Sve sobe su klimatizovane, veoma elegantno opremljene i imaju besplatni WiFi. Svaka soba ima TV, deo za sedenje sa sofom, aparatom za kafu ili čaj i frižider. Kupatila imaju kade. U hotelu se nalaze restoran i bar, kao i bašta i terasa. Soba za sastanke i fitness su takodje na raspolaganju.

Jerusalim- Jerusalem Gate Hotel 3* https://www.jerusalemgatehotel.com/ ili sličan
Nalazi se na ulazu u Sveti grad. Stari grad i istorijski centar Jerusalima su udaljeni 15-ak min. autobusom. Ima moderne, udobne i prostrane sobe. Postoji i hotelska teretane locirana u šoping centru pored hotela. Ima kafe u kome se mogu kupiti sendviči, salate, dezerti i veliki izbor pica.
 


 
 
 

Tel Aviv/ Jafa– Hotel Ruth Daniel Residence 3* https://ruthdanielresidence.com-israel.com/en/ ili sličan

Udaljen je 12 min peške od plaže. Nalazi se na 4 km od centra Tel Aviva, na Bulevaru Jerusalim. Ima besplatni WiFi, sve sobe klimatizovane i kablovsku TV. To je moderan i potpuno renoviran hotel. Sve sobe su vrlo koloritne i imaju frižider. Doručak je švedski sto sa izraelskim i internacionalnim jelima. Nalazi se u kraju sa puno restorana, kafea i radnji. Takodje se u blizini nalaze umetničke galerije stare Jafe, tipični marketi, kao i arhitektura stare Jafe do koje se pešači oko 10-ak min.

Tiberijas– Hotel King Solomon hotel 3* https://www.kingsolomontib.co.il/ ili sličan

Ima veliki spoljašnji bazen i sunčanu terasu. Sve sobe su klimatizovane, veoma elegantno opremljene i imaju besplatni WiFi. Svaka soba ima TV, deo za sedenje sa sofom, aparatom za kafu ili čaj i frižider. Kupatila imaju kade. U hotelu se nalaze restoran i bar, kao i bašta i terasa. Soba za sastanke i fitness su takodje na raspolaganju.

Jerusalim- Jerusalem Gate Hotel 3* https://www.jerusalemgatehotel.com/ ili sličan
Nalazi se na ulazu u Sveti grad. Stari grad i istorijski centar Jerusalima su udaljeni 15-ak min. autobusom. Ima moderne, udobne i prostrane sobe. Postoji i hotelska teretane locirana u šoping centru pored hotela. Ima kafe u kome se mogu kupiti sendviči, salate, dezerti i veliki izbor pica.
 


 

Izrael
7 dana (5 noćenja)- avionom i autobusom
Polazak: 11. novembar 2022/ Povratak: 17. novembar 2022.

FIRST MINUTE POPUST OD 60€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 31. AVGUSTA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Izrael, zemlja Srednjeg Istoka na Mediteranskom moru, biblijski predstavlja Svetu zemlju kako za jevreje, tako i za hrišćane i muslimane. Na svetoj zemlji sagradjena su najveća svetilišta i mesta hodočašća. U Izraelu su i grobnice najvećih jevrejskih predaka, ali je i mesto prvog polaganja Zavetnog kovčega sa Deset Božjih zapovesti, Tel Aviv, Jerusalim, Vitlajem, Mrtvo more i reka Jordan, Via Dolores, Kumran i Masada samo je delić onoga zbog čega vredi videti i doživeti ovu po mnogo čemu specifičnu zemlju fascinantnih gradova, od onih pre Hrista pa sve do današnjih metropola
 

Dan 1
BELGRADE
(11.11.2022.) BEOGRAD–ISTANBUL Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki u 18:00 časova. Poletanje za Istanbul u 20:20 časova (let TK 1084).
Dan 2
TEL AVIV
(12.11.2022.) ISTANBUL-TEL AVIV–JAFA Dolazak u 00:05 časova. Polazak za Tel Aviv u 01:40 časova (let TK 792). Dolazak u 02:40 časova. Posle carinske i pasoške kontrole, odlazak u hotel. Smeštaj u hotelu. Kratak odmor. Doručak. Nakon toga, početak razgledanja Tel Aviva– Jafe, tj. stare luke Jafe, koja se pominje još u biblijskim pričama i veruje se da datira još iz 15. veka p.n.e. Posle Jafe grupa nastavlja peške do Neve Cedeka, prvog komšiluka sa jevrejima van Jafe. Kasnije je moguće nastaviti do modernog dela Tel Aviva, do samog centra tog lepog grada. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 3
TIBERIJADA
(13.11.2022.) TEL AVIV–NAZARET–KANA–TZFAT–TIBERIJUS Doručak. Polazak ka Nazaretu, mestu u kome je Bog proglasio rodjenje svoga sina. U tom gradu je odrastao Isus, a to je i mesto u kome su živeli Marija i Jozef. Poseta bazilici Objavljivanja, koja je sagradjena preko pecine u kojoj je Arhandjeo Gabrijel objavio da Marija nosi sina Isusa. Nakon toga vožnja do sela Kana, gde je Isus predstavio svoje prvo čudo, pretvarajući vodu u vino. Nastavak za Tzfat, poznat kao grad Kabalah, jedan od četiri jevrejska sveta grada, u kome se razvio jevrejski misticizam. Grad je vrlo popularan i uvek dobro posećen. Tu mogu da se vide sinagoga, umetničke galerije, ostaci, kao i moderni centar, što omogućava da se sagleda renesansa grada. Nakon razgledanja nastavak putovanja za Tiberijus. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 4
JERUSALIM
(14.11.2022.) OBLAST GALILEJE–TABA–KAPERNAUM–DOMUS GALILEE–PLANINA MASLINA–JERUSALIM Doručak. Odlazak na goru Tavor, mesto Hristovog preobraženja. U nastavku, razgledanje znamenitosti na Galilejskom jezeru: Gora blaženstava, Crkva umnožavanja hleba i ribe, Crkva Petrovog prvenstva u Tabhi. Poseta ostacima Petrove kuće i stare sinagoge u kojoj je Isus propovedao. Zatim se nastavlja ka jugu kroz dolinu reke Jordan i polako se stiže do brda Maslina odakle se pruža fantastičan pogled na Jerusalim. Nastavak putovanja za Jerusalim. Takodje se prolazi pored kapele Dominus Flevit, u kojoj je Isus oplakivao rušenje Jerusalima. Kao uspomena na taj dogadjaj kapela je gradjena u obliku suze. Odatle se peške nastavlja do Gecimanskog vrta gde se Isus molio kada ga je Juda izdao rimljanima. Obilazak Bazilike Agonije tj. Crkve svih nacija, zatim se nastavlja do groba Device, mesta na kome je sahranjena majka Isusova. Po dolasku, smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 5
JERUSALIM
(15.11.2022.) JERUSALIM-JERIHON–MASADA–MRTVO MORE-JERUSALEM Doručak. Polazak ka istoku do doline Jordana do najstarijeg naseljenog grada Jerihona. U Jerihonu, pruža vam se mogućnost da vidite tačnu lokaciju brda Iskušenja, odakle je djavo iskušavao Isusa za vreme njegovog četrdesetodnevnog posta. Nastavak putovanja do Mrtvog mora. Herod Veliki je sagradio dve palate na planini i učvrstio Masadu izmedju 37. i 31. g. Opsada Masade od strane rimskih trupa trajala je izmedju 73. i 74. g. Masada je jedno od najpopularnijih turističkih atrakcija. Kratka vožnja do Mrtvog mora gde ćete imati prilike da plutate na ovom slanom moru, najnižem na zemljinoj kugli. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 6
JERUSALIM
(16.11.2022.) JERUSALIM Doručak. Celodnevno razgledanje Jerusalima. Obilaze se četiri kvarta starog grada: jermenski, jevrejski, muslimanski i hrišćanski. Na Planini Zion obilazi se soba Poslednje Večere. Sa planine Zion odlazak do Zida plača, jednog od najsvetijih mesta za jevreje. Odlazak do džamije Al Aksa, zlatne kupole na steni. Šetnja kroz ulicu Dolorosa– Put Isusovih stradanja, od mesta na kome su mu stavili trnovi venac, do Golgote. Hram Groba Gospodnja: Golgota (mesto raspeća i smrti), Ploča miropomazanja, Sveti Grob. U okviru Starog grada nalazi se koloritni arapski bazar. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 7
BELGRADE
(16.11.2022.) JERUSALIM Doručak. Celodnevno razgledanje Jerusalima. Obilaze se četiri kvarta starog grada: jermenski, jevrejski, muslimanski i hrišćanski. Na Planini Zion obilazi se soba Poslednje Večere. Sa planine Zion odlazak do Zida plača, jednog od najsvetijih mesta za jevreje. Odlazak do džamije Al Aksa, zlatne kupole na steni. Šetnja kroz ulicu Dolorosa– Put Isusovih stradanja, od mesta na kome su mu stavili trnovi venac, do Golgote. Hram Groba Gospodnja: Golgota (mesto raspeća i smrti), Ploča miropomazanja, Sveti Grob. U okviru Starog grada nalazi se koloritni arapski bazar. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.