ISTOCNA AMERIKA 21.03.2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Jedinstvena cena aranžmana obuhvata: Prevoz avionom i autobusom (ili mini-busom, u zavisnosti od broja putnika) na navedenim relacijama, aerodromske takse u iznosu od 105,22 evra (nerefundabilnu: EUR  12.00-YR i refundabilne: EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 19.38-RS, EUR 0.22-RS , EUR 5.12-AY, EUR 19.28-US, EUR 19.28-US, EUR 3.50-XA, EUR 6.40-XY, EUR 5.96-YC, EUR 4.12-XF i EUR 4.50-JFK), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima lokalne kategorizacije sa 3*, obilasci i ishrana prema program (američki doručak), troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno: fakultativni izleti (ako postoje), bakšiš za lokalnog vodiča i vozača koji se u SAD-u smatra obaveznim (plaćanje na licu mesta oko 30 usd po danu: 15 usd za vodiča i 15 usd za vozača), troškovi pribavljanja viza (viza za SAD plaća se u Banca Intesa u iznosu od oko 180 usd u dinarskoj protivvrednosti nakon popunjavanja aplikacije) i usluge viziranja u iznosu od 30 evra, međunarodno putno zdravstveno osiguranje (sa preporukom da uključuje i osiguranje u slučaju Covida).

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza SAD. Viza za SAD plaća se u Narodnoj Banci u iznosu od oko 180 usd (na dan pravljenja programa) u dinarskoj protivvrednosti nakon popunjavanja aplikacije. Zahtevi za vize podnose se elektronskim putem, posredstvom on–line obrasca  DS 160. Vize se izdaju u ambasadi SAD, gde se prethodno  obave razgovori, koji se zakazuju. Radi se  o turističkoj vizi B2. Viza se ne može dobijati na granicnim prelazima. Informacije u vezi podnošenja zahteva za vize moze se naći na sajtu www.belgrade.usembassy.gov. Naša agencija nudi uslugu prekucavanja Vašeg popunjenog formulara (koji dobijate u agenciji) u elekronsku formu i tehničku pomoć oko zakazivanja termina za ličnu predaju dokumenta za vizu ambasadi, u iznosu od 30 evra. Prilikom ulaska u SAD neophodno je popuniti i predati formular 1-94 (bele boje) imigracionom službeniku koji odobrava ulazak. Formular se moze dobiti u avionu ili u redu za pasošku kontrolu. Takodje, prilikom ulaska u SAD neophodno je popuniti i carinski formular. Unošenje hrane, alkohola, i proizvoda biljno-životinjskog porekla je veoma restriktivno. Unos lekova ili medikamenata za ličnu upotrebu je dozvoljen, ukoliko se isti ne mogu nabaviti u SAD u, dok se ne mogu unositi lekovi ili medikamenti koji su striktno zabranjeni u SAD-u. Procedura sveukupno traje oko dva meseca.

Ukoliko imate važeću američku vizu u starom pasošu, nije potrebno prebacivati je u novi (ukoliko niste menjali lične podatke u medjuvremenu), nego samo poneti stari pasoš u kojem se viza nalazi, zajedno sa novim na putovanje.

VALUTA:    USD- Američki dolar    1evro = 1,09 usd        1usd =  0,91 evra 
Klima: Početak proleća je najčešće prijatan period za posetu gradova Istočne obale. Dnevne temperatura se kreću od oko 10°C do 18°C , dok se jutaranje spuštaju i do 5°C. Kao i u našim krajevima, moguću su iznenadna zahladjenja i padavine.

SMEŠTAJ:
Boston: Holiday Inn Express Boston 3* https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/boston/boshj/hoteldetail ili sličan
Hotel se nalazi 9 km od međunarodnog aerodroma Logan. Gradska pozorišna četvrt, Muzej lepih umetnosti i kongresni centar Hajns, nalaze se na 4,5 km, a Kineska četvrt, muzej i biblioteka JFK-a su na 6 km od hotela.
Ovaj hotel nudi sobe za nepušače i topli doručak, fitnes centar koji radi 24 sata, besplatan bežični internet i recepciju koja radi 24 sata.
Sve sobe za goste imaju mikrotalasne pećnice, frižidere, TV ravnog ekrana sa kablovskim kanalima i kupatilo.

Njujork: Voco Times Square South 3* 
https://www.ihg.com/voco/hotels/us/en/new-york/nycvm/hoteldetail ili sličan
Ovaj hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti od pozorišne četvrti, a na 750 metara od prodavnice Mejsi na Herald skveru.
Svaka soba ima TV ravnog ekrana, pribor za kafu i čaj, besplatan bežični internet i kupatilo.
U okviru hotela postoji 24-časovna recepcija, fitnes centar i poslovni centar. Hotel ima konsijerž desk, višejezično osoblje, terasu i restoran.
Stanica Njujork Penn je udaljena 400 metara od hotela, dok je Central Park udaljen 2 km. Najbliža stanica metroa je 34 Street-Penn Station i udaljena je 240 metara od hotela.

Vašington: Hampton Inn& suites Washington DC-Navy Yard 3* 
https://www.hilton.com/en/hotels/wasnyhx-hampton-suites-washington-dc-navy-yard/ ili sličan
Hotel se nalazi u neposrednoj blizini Nacionalnog parka, a stanica metroa, koja omogućava lak pristup celom gradu, se nalazi preko puta. Vrhovni sud je udaljen 1,6 km, zgrada američkog Kapitola je 2,5 km, dok je Nacionalni tržni centar udaljen 2,3 km od imovine. Najbliži aerodrom je Nacionalni aerodrom Ronald Regan, udaljen 4 km.
Svaka soba ima TV ravnog ekrana, frižider, besplatan bežični internet i kupatilo, a hotel ima 24-časovnu recepciju.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letu Air Serbia-e dozvoljena su dva prtljaga maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 4 od 01.11.2023. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     

Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

SMESTAJ ISTOCNA AMERIKA Sjedinjene Americke Drzave/Boston
SMESTAJ ISTOCNA AMERIKA-
 
 

Spisak hotela na turi po Istočnoj Americi


   
 

SMEŠTAJ:

Boston: Holiday Inn Express Boston 3*
https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/boston/boshj/hoteldetail ili sličan

Hotel se nalazi 9 km od međunarodnog aerodroma Logan. Gradska pozorišna četvrt, Muzej lepih umetnosti i kongresni centar Hajns, nalaze se na 4,5 km, a Kineska četvrt, muzej i biblioteka JFK-a su na 6 km od hotela.
Ovaj hotel nudi sobe za nepušače i topli doručak, fitnes centar koji radi 24 sata, besplatan bežični internet i recepciju koja radi 24 sata.
Sve sobe za goste imaju mikrotalasne pećnice, frižidere i TV ravnog ekrana sa kablovskim kanalima.

Njujork: Voco Times Square South 3*

https://www.ihg.com/voco/hotels/us/en/new-york/nycvm/hoteldetail ili sličan
Ovaj hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti od pozorišne četvrti, a na 750 metara od prodavnice Mejsi na Herald skveru.
Svaka soba ima TV ravnog ekrana, pribor za kafu i čaj i besplatan bežični internet.
U okviru hotela postoji 24-časovna recepcija, fitnes centar i poslovni centar. Hotel ima konsijerž desk, višejezično osoblje, terasu i restoran.
Stanica Njujork Penn je udaljena 400 metara od hotela, dok je Central Park udaljen 2 km. Najbliža stanica metroa je 34 Street-Penn Station i udaljena je 240 metara od hotela.

Vašington: Hampton Inn& suites Washington DC-Navy Yard 3*

https://www.hilton.com/en/hotels/wasnyhx-hampton-suites-washington-dc-navy-yard/ ili sličan
Hotel se nalazi u neposrednoj blizini Nacionalnog parka, a stanica metroa, koja omogućava lak pristup celom gradu, se nalazi preko puta. Vrhovni sud je udaljen 1,6 km, zgrada američkog Kapitola je 2,5 km, dok je Nacionalni tržni centar udaljen 2,3 km od imovine. Najbliži aerodrom je Nacionalni aerodrom Ronald Regan, udaljen 4 km.
Svaka soba ima TV ravnog ekrana, frižider i besplatan bežični internet, a hotel ima 24-časovnu recepciju. 


 
 
 

Spisak hotela na turi po Istočnoj Americi


   
 

SMEŠTAJ:

Boston: Holiday Inn Express Boston 3*
https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/boston/boshj/hoteldetail ili sličan

Hotel se nalazi 9 km od međunarodnog aerodroma Logan. Gradska pozorišna četvrt, Muzej lepih umetnosti i kongresni centar Hajns, nalaze se na 4,5 km, a Kineska četvrt, muzej i biblioteka JFK-a su na 6 km od hotela.
Ovaj hotel nudi sobe za nepušače i topli doručak, fitnes centar koji radi 24 sata, besplatan bežični internet i recepciju koja radi 24 sata.
Sve sobe za goste imaju mikrotalasne pećnice, frižidere i TV ravnog ekrana sa kablovskim kanalima.

Njujork: Voco Times Square South 3*

https://www.ihg.com/voco/hotels/us/en/new-york/nycvm/hoteldetail ili sličan
Ovaj hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti od pozorišne četvrti, a na 750 metara od prodavnice Mejsi na Herald skveru.
Svaka soba ima TV ravnog ekrana, pribor za kafu i čaj i besplatan bežični internet.
U okviru hotela postoji 24-časovna recepcija, fitnes centar i poslovni centar. Hotel ima konsijerž desk, višejezično osoblje, terasu i restoran.
Stanica Njujork Penn je udaljena 400 metara od hotela, dok je Central Park udaljen 2 km. Najbliža stanica metroa je 34 Street-Penn Station i udaljena je 240 metara od hotela.

Vašington: Hampton Inn& suites Washington DC-Navy Yard 3*

https://www.hilton.com/en/hotels/wasnyhx-hampton-suites-washington-dc-navy-yard/ ili sličan
Hotel se nalazi u neposrednoj blizini Nacionalnog parka, a stanica metroa, koja omogućava lak pristup celom gradu, se nalazi preko puta. Vrhovni sud je udaljen 1,6 km, zgrada američkog Kapitola je 2,5 km, dok je Nacionalni tržni centar udaljen 2,3 km od imovine. Najbliži aerodrom je Nacionalni aerodrom Ronald Regan, udaljen 4 km.
Svaka soba ima TV ravnog ekrana, frižider i besplatan bežični internet, a hotel ima 24-časovnu recepciju. 


 

SAD
Istočna Amerika 21.03.2024.
Boston-Njujork-Filadelfija-Vašington
                                 
9 dana (7 noćenja)- avionom i autobusom
Polazak: 21. mart 2024/ Povratak: 29. mart 2024.

FIRST MINUTE POPUST OD 90€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 30. NOVEMBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.


VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


SAD, relativno mlada zemlja, jedna je od najpoželjnijih i najpopularnijih destinacija sveta. Milioni turista svake godine posete Ameriku i njene gradove i prirodne lepote. Nasuprot prirodnim lepotama nacionalnih parkova, urbani centri predstavljaju posebnu atrakciju, sa svetski poznatim muzejima, najboljim muzičkim i pozorišnim događajima, raznovrsnim restoranima, buticima svetske mode i različitim mogućnostima za zabavu, otvoreni su za sve ljude i različite stilove života, a njihova opuštenost ih čini nezaboravnim.
 

Dan 1
BELGRADE
(21.03.2024) BEOGRAD–NJUJORK-BOSTON Čekiranje putnika na aerodromu „Nikola Tesla" u 04:30 časova. Poletanje za Njujork u 07:20 časova (let JU500). Sletanje u 12:30 časova. Vožnja do hotela u Bostonu, u trajanju od oko četiri i po časa (oko 350 km). Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 2
BOSTON
(22.03.2024) BOSTON Doručak. Poludnevno razgledanje grada koji predstavlja centar američkog obrazovanja i intelektualnog života. Naseljen je još u 17. veku, pa predstavlja i važan istorijski grad. Razgledanje obuhvata Boston "tea party", staru državnu kuću, staru severnu crkvu, poznatu pijacu "Kvinsi" i druge znamenitosti. Posle podne slobodno za individualna razgledanja. Noćenje.
Dan 3
NEW YORK CITY
(23.03.2024) BOSTON–NJUJORK (oko 350km) Doručak. Polazak autobusom za Njujork. Vožnja duž obale Atlantika u trajanju od oko četiri i po časa. Smeštaj u hotelu. Posle podne slobodno za individualna razgledanja. Noćenje.
Dan 4
NEW YORK CITY
(24.03.2024) NJUJORK Doručak. Poludnevno razgledanje jednog od najpoznatijih i najatraktivnijih gradova sveta. Nalazi se na ušću reke Hadson, na zapadnom kraju Long Ailenda u blizini Atlanskog okeana. Nosi epitet "Velike Jabuke". Poznat je i kao grad "koji nikada ne spava", a predstavlja pravi kulturni gigant. Razgledanje obuhvata Tajms skver, Empajer Stejt Bilding, Brodvej, čuvenu Petu aveniju, Rokfelerov centar, nultu tačku, Njujoršku berzu, Centralni park, Linkoln centar, Metroploliten operu, katedralu Svetog Patrika, zgradu Ujedinjenih Nacija. Posle podne slobodno za individualna razgledanja. Noćenje.
Dan 5
NEW YORK CITY
(25.03.2024) NJUJORK Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja u gradu koji pruža sjajne mogućnosti ljubiteljima umetnosti za obilazak svetski poznatih muzeja i galerija, kao što su: Metropoliten muzej, Gugenhajm muzej, Muzej modernih umetnosti i dr. Ne sme se propustiti šetnja po 5. aveniji, koja predstavlja svetski centar visoke mode. Noćenje.
Dan 6
VASINGTON
(26.03.2024) NJUJORK–FILADELFIJA–VAŠINGTON (oko 375km) Doručak. Polazak autobusom za Filadelfiju. Vožnja u trajanju od oko dva časa. Po dolasku razgledanje istorijskog grada u kome je potpisana Deklaracija o nezavisnosti 4. jula. 1776 g. i gde je donet prvi Američki Ustav 1787 g. Simbol grada je "zvono slobode", koje je i glavna turistička atrakcija. Razgledanje uključuje Hol nezavisnosti, zvono slobode, zgradu čuvene Filharmonije, Gradsku većnicu i dr. Posle podne nastavak putovanja za Vašington. Vožnja u trajanju od oko tri časova. Dolazak u Vašington. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 7
VASINGTON
(27.03.2024) VAŠINGTON Doručak. Poludnevno razgledanje grada koji se nalazi na Potomak reci, u blizini kuće Džordža Vašingtona, bivšeg predsednika SAD-a po kome je grad dobio ime, na brdu Vernon. Sedište je vlade SAD-a. Grad je karakterističan po svojoj neo klasičnoj i viktorijanskoj arhitekturi. Stara odluka da ni jedna zgrada ne sme da bude viša od Kapitola, ostala je vazeća do danas. Razgledanje obuhvata aveniju ambasada, Nacionalnu Katedralu, Džordžtaun, Belu Kuću, Kapitol, Memorial predsednika Linkolna, groblje Arlington, Vijetnam Memorijal, Vašington Memorijal i dr. Posle podne slobodno za individualna razgledanja. Preporučuje se poseta brojnim muzejima od kojih je u svetu poznat Smitsonijan muzej, muzej avijacije i svemira (ulaz slobodan). Noćenje.
Dan 8
NEW YORK CITY
(28.03.2024) VAŠINGTON-NJUJORK (oko 375km) Doručak. Vožnja do Njujork, u trajanju od oko četiri i po časova. Poletanje za Beograd u 15:40 časova (JU501).
Dan 9
BELGRADE
(29.03.2024) NJUJORK-BEOGRAD Dolazak u Beograd u 05:20 časova.