ISTANBUL BUS 2019P

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

*SIGURNI POLASCI IZ NOVOG SADA (LOKOMOTIVA) – DOPLATA 15€; ČAČKA (ŽELEZNIČKA STANICA),
KRALJEVA (KOD KEJA) – DOPLATA 20€; KRUŠEVCA (PREKO PUTA AUTOBUSKE STANICE) – DOPLATA 10€
U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD
(putnici iz Novog Sada) ILI DO POJATA I NAZAD (putnici iz Čačka, Kraljeva i Kruševca).

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
Prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji, smeštaj u dvokrevetnoj sobi (sa mogućnošću dodavanja pomoćnog ležaja) u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak - švedski sto), razgledanje prema programu, usluge vodiča-pratioca, troškovi organizacije putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
Dinarski deo aranžmana 1790 RSD po rezervaciji, peronsku kartu za ulazak na BAS stanicu - 50 dinara po osobi (plaća se u agenciji), fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje, ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu, individualni troškovi.

FAKULTATIVNI IZLETI (Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika):
• Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata – 45€ (cena obuhvata ulaznice i usluge vodiča. U obizalak nije uključena poseta hamamu)
• Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom – 20€ (cena obuhvata obilazak patrijaršije, vožnju brodom i usluge vodiča)
• Obilazak Dolmabahče palate – 30€ (cena obuhvata ulaznice za palatu i usluge vodiča. U obilazak nije uključena poseta hamamu)
• Tursko veče – 30€
• Azijski deo Istanbula – 20€

POPUSTI I DOPLATE:

- popust za decu do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe - 20€
- putnici koji ulaze u Nišu i Pirotu popust - 10€
- popust za putnike na sopstvenom prevozu - 40€ po osobi (na upit)

OPIS HOTELA:

Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom iste kategorije:


Hotel Ephesus 3*, www.hotelephesus.com/

Hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray-Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet. U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani. Udaljen je 250m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1, i 400m od metroa, linija M2, Hotel poseduje: restoran, kafeteriju, WiFi, parking, lift. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, i imaju kupatilo, fen za kosu, klimu, telefon, TV, mini bar.

Hotel The Center 3*, www.hotelthecenter.com

Hotel se nalazi u starom evropskom delu istanbula, Aksaray-Laleli, na oko 1 km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2 km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet. U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani. Udaljen je 150m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1, i 400m od metroa, linija M2. Hotel poseduje: restoran, Wi-Fi, parking, lift. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem i poseduju kupatilo, fen za kosu, telefon, TV, mini bar, sef (uz doplatu).

Hotel Hamidiye 3*, www.hamidiyehotel.com

Hotel se nalazi u starom delu grada. Sadržaj hotela: restoran, tursko kupatilo i sauna. U blizini hotela se nalaze prodavnice brze hrane, kafici, restorani. Svaka soba ima kupatilo, fen, TV, telefon, minibar i klima uređaj.

Hotel Laleli Emin 3*, www.aymahotelsgroup.com/eminhotel

Nalazi se u starom delu grada. Hotel poseduje: recepciju, restoran, bar. Svaka soba ima kupatilo, fen, TV, telefon, minibar i klimu.

Hotel Q 3*, www.qhotellaleli.com/aboutqhotel.html

Hotel se nalazi u starom delu grada. Hotela poseduje: recepciju, restoran. Svaka soba ima kupatilo, fen, TV, telefon i klimu.

Kontiki Travel & Service zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.


USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: 
Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
- kreditnim karticama Komercijalne banke plaćanje do 12 mesečnih rata
- preko računa
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)
- administrativnom zabranom (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa agencijom

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika). Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.


• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.


• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

KonTiki Travel & Service d.o.o, Beograd-Stari Grad, Kolarčeva 3/V, Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.
Program broj 2 od 30.januara 2019.godine

ISTANBUL BUS Turska/Istanbul
ISTANBUL BUS-
 
 

OPIS HOTELA:
Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom iste kategorije:

Hotel Ephesus 3*, www.hotelephesus.com/

Lokacija: Hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray – Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kojem se nalaze najznačajnije znamenitosti ( Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija ). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 250 m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1, i 400 m od metroa, linija M2, sa kojim se stiže do trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula. Sadržaj: Hotel raspolaže restoranom, kafeterijom, WiFi-om, parkingom, liftom. Smeštaj: Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om, mini barom. Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - švedski sto)

Hotel Dalan 3*, www.dalanhotel.com

Lokacija: Hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray – Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2 km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kom se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 250m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1, i 400m od metroa, linija M2, sa kojim se stiže do trga Taksim - centra modernog evropskog dela Istanbula. Sadržaj: Hotel raspolaže restoranom, barom, WiFi-om, liftom. Smeštaj: Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om. Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - švedski sto).

Hotel Hamidiye 3*, www.hamidiyehotel.com

Lokacija: hotel se nalazi u starom delu grada. Svaka soba ima kupatilo, fen, TV, telefon, minibar i klima uređaj. Sadržaj hotela: restoran, tursko kupatilo i sauna. U blizini hotela se nalaze prodavnice brze hrane, kafici, restorani.

Kontiki Travel & Service zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.
 


 
 
 

OPIS HOTELA:
Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom iste kategorije:

Hotel Ephesus 3*, www.hotelephesus.com/

Lokacija: Hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray – Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kojem se nalaze najznačajnije znamenitosti ( Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija ). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 250 m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1, i 400 m od metroa, linija M2, sa kojim se stiže do trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula. Sadržaj: Hotel raspolaže restoranom, kafeterijom, WiFi-om, parkingom, liftom. Smeštaj: Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om, mini barom. Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - švedski sto)

Hotel Dalan 3*, www.dalanhotel.com

Lokacija: Hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray – Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2 km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kom se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 250m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1, i 400m od metroa, linija M2, sa kojim se stiže do trga Taksim - centra modernog evropskog dela Istanbula. Sadržaj: Hotel raspolaže restoranom, barom, WiFi-om, liftom. Smeštaj: Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om. Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - švedski sto).

Hotel Hamidiye 3*, www.hamidiyehotel.com

Lokacija: hotel se nalazi u starom delu grada. Svaka soba ima kupatilo, fen, TV, telefon, minibar i klima uređaj. Sadržaj hotela: restoran, tursko kupatilo i sauna. U blizini hotela se nalaze prodavnice brze hrane, kafici, restorani.

Kontiki Travel & Service zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.
 


 

TURSKA - ISTANBUL
6 dana (3 noćenja) - autobusom
Termini putovanja: 25.04.-30.04; 01.05-06.05; 15.05-20.05.2019.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Istanbul - grad koji spaja dva kontinenta. Više evropski nego azijski. Istanbul ili Carigrad. Impozantna istočnjačka arhitektura samo je jedan od razloga zašto ga treba posetiti i uživati u njegovim čarima. Brojni muzeji su svedoci slavne prošlosti Vizantije a zatim i moćnog Otomanskom carstva. Danas je Istanbul jedan od najinteresantnijih gradova sveta. Aja Sofija ili Plava džamija, Topkapi palata i Sulejmanova džamija, Dolmabahče i Berlerbeji palate... Njegov ukras je i atraktivni most koji je spojio nespojivo, plovidba Bosforom... I još mnogo, mnogo toga je fascinantno u megalopolisu. Zapravo, Istanbul je grad koji na svakom koraku inspiriše, u kome se uživa od jutra do sutra. 

Dan 1
BELGRADE
Sastanak putnika na parkingu BAS-ove autobuske stanice u 15:30h. Polazak autobusa u 16:00h. Noćna vožnja teritorijom Srbije, Bugarske i Turske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
Dan 2
ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Golden most, Taksim, Zlatni rog. Silazak na Bosfor, Palata Dolmabahče... Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 3
ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča - Plato Topkapi (Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Slobodno popodne. U večernjim satima fakultativni odlazak u nacionalni turski restoran sa orijentalnom muzikom. Noćenje.
Dan 4
ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Dolmabahče palate. U popodnevnim satima fakultativni odlazak u Vaseljensku patrijaršiju i na krstarenje Bosforom. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 5
ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno izlet u azijski deo Istanbula. Polazak za Srbiju u oko 16h. Vožnja kroz Tursku, Bugarsku i Srbiju sa kraćim pauzama radi odmora.
Dan 6
BELGRADE
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.