IRSKA TURA 14.09.2019

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

• Jednokrevetne sobe u svim hotelima, mogu se dobiti isključivo na upit i uz doplatu!

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Cirih-Dablin-Frankfurt-Beograd, smeštaj u hotelima sa 4* zvezdice u Dablinu, Limeriku i Golveju u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom, autobuski transferi i razgledanja prema programu, ulaznice: za Triniti koledž i Ginis prodavnicu u Dablinu, Kašel stenu,Hore opatiju,Zamak Kralja Džona u Limeriku, ulaznice za litice Mohera,opatiju Klonmaknois; usluge vodiča Kontiki Travel  i lokalnih vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse 139 evra( od toga evra 60.00 YQ  ne podležu refundaciji i takse evra: 4.48LG,0.98RF ,16.72RS,0.22 RS,9.56 DE,33.34 RA,13.70UP  podležu refundaciji) plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate), dinarski deo  aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi, eventualni fakultativni izleti i posete, viza  za Republiku Irsku (30 evra), usluga viziranja (10 evra), napojnica za vozača na turi, međunarodno putno osiguranje     

VIZA: Informacije o proceduri i potrebnoj dokumentaciji možete naći na sajtu www.kontiki.rs. ili na telefon 20 98 184.
                             
Krajnji rok za  predaju dokumentacije za vizu: 3. avgust 2019.


Smeštaj:


Dublin : Ashling hotel 4 * http://www.ashlinghotel.ie/  (smeštaj 29.04. na 01.05.2019. )

Moderan hotel sa 4*  nalazi se na obali reke Lifi , na oko 3 km od katedrale sv. Patrika i centra grada i na 5 minuta od Narodnom muzeja i Zoo vrta. U blizini hotela nalazi se stanica tramvaja kojim se za 5 minuta vožnje stiže do centra. Sadržaj: nagrađivani Česterfild restoran i Iveagar bar, kongresne sale. Smeštaj : klasične sobe su moderno opremljene i imaju TV, sef, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pribor za kafu i čaj.Usluga : doručak se služi po principu samoposluživanja.

Limerik : Castletroy Park hotel 4 * http://www.castletroypark.ie/

Hotel se nalazi u blizini Univerziteta i Tehnološkog parka u Limeriku i na oko 5 km od centra grada. U blizini hotela nalazi se stanica gradskog autobusa koja vodi do centra. Sadržaj: Akva centar  sa saunom, bazenom, džakuzijem, parnim kupatilom, 2 restorana, bar, terasa WI FI, kongresne sale. Smeštaj : sobe su moderno opremljene i imaju SAT TV, radni sto, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pribor za kafu i čaj.Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja.

Golvej :Conemara Coast Hotel 4* http://www.connemaracoasthotel.ie/

Luksuzan hotel Conemara sa 4 * nalazi se na obali okeana i u neposrednoj blizini zaliva Golvej, u selu Furbo i na 10 min vožnje od grada ( 10 km udaljenosti od centra Golveja). Iz hotela se pruža najlepši pogled na divlji Atlantik, na golvejski zaliv. Zgrada hotela se sastoji od prizemlja i potkrovlja i ima karakterističnu viktorijansku arhitekturu. Sagrađen je početkom XIX veka i bila je u posedu vlastelinske porodice. Ovo je hotel u kojem je najradije odsedala golvejska vlastela. Hotel svojim eksterijerom i enterijerom u mnogome dočarava irsku tradiciju. Sadržaj: 2 a la cart restorana, 2 bara u kojima se osim pića, služi i hrana i u kojima, s vremena na vreme, svira tradicionalni irski bend, unutrašnji bazen dužine 18, 5 m, džakuzi, sauna, parno kupatilo, teretana, sobe za masažu, sobe za holističke terapije, kongresne sale. Smeštaj : 141 soba koji su uglavnom opremljene u klasičnom stilu. Standardne sobe imaju TV, radni sto, kompletno opremljeno kupatilo, WI FI, pribor za kafu i čaj, bocu mineralne vode ,telefon, fen u kupatilu. Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja.

Dablin: Iveagh Garden Hotel Dublin 4* www.iveaghgardenhotel.ie  ( noćenje 18.09. na 19.09.19.)

Hotel sa 4 * nalazi se u centru Dablina, na 850 m udaljenosti od Katedrale Sv. Patrika. U blizini hotela nalaze se brojni restorani i barovi kao i dva parka. Sadržaj : restoran, bar. Smeštaj : moderno opremljene sobe sa Wi Fi jem, TV’om, kompletno opremljenim kupatilom sa fenom za kosu. Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja.


KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.


Korisne informacije o Irskoj:
 

Vremenska razlika: - 1 sat

Klima: Prosečne dnevne temperature u aprilu su cca 15 C . Posle kiše ili noću temperatura padne do cca 4 C.  Uvek postoji mogućnost povremenih pljuskova.  Preporučujemo da pre polaska  proverite vremensku prognozu.


Odeća i obuća: Preporučujemo sportsku i praktičnu odeću (najbolje slojevitu), toplu odeću, pogodnu za vetar ili vlažno vreme (vetrovka, kišobran, kape…), odeću dugih rukava, te udobnu sportsku obuću.

Električni napon: 220 V, 50 Hz trofazna – potreban je adapter. Ponekad se može pozajmiti na recepciji. Preporučujemo da ipak kupite pre polaska u specijalizovanim trgovinama.Obično se adapter može kupiti i u duty-free šopu na aerodromima.

Novac: Evro . Gotovo na svim mestima je moguće plaćanje kreditnim karticama.

Hrana: Prosečan obrok košta cca 20–25 evra (u zavisnosti od kvaliteta restorana) .

Banke i trgovine: Banke su otvorene radnim danom od 10:00 h –12:30h  i od 13:30 h–16:00 h, a trgovine od 09:00 h–17:30 h od ponedjeljka do subote. Četvrtkom i petkom neke trgovine ostaju otvorene i kasnije. U vreme praznika radno vreme se menja.

Kupovina: Na mnogim mestima u Irskoj moći ćete pronaći originalne suvenire i ručne radove. Poznati su vuneni džemperi sa ostrva Aran, tkanine od tvida u Donegalu, dimljeni lososi, whisky, pivo , čipka, keltski nakit...U Dublinu je glavna šoping zona Grafton street gde ćete pronaći trgovine koje nude gotovo sve: odeću, proizvode od kristala, vune . Pešačka zona ,,Temple Bar” je puna malih trgovina, pabova, restorana, pozorišta, uličnih svirača itd.

Pab:  Institucija koja je preuzeta iz britanske tradicije. Pab (Pub) - skraćeno od public house, znači mesto sastajanja. Najstariji pub u Irskoj star je cca 800 godina. U Dublinu je poznata četvrt pabova:TEMPLE BAR. Zabranjen je ulaz u pab mlađima od 18.godina.

Pušenje: zabranjeno je pušenje na svim javnim mestima i u pabovima.

Gastronomija: Irska tradicija je prilično pod uticajem britanske: obilan doručak, lagani ručak i najvažniji obrok – večera.

Pića: pivo Guinness- pravi nacionalni simbol, Irish coffee , Whisky - Jameson.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa  na dan plaćanja.

• Za državljane Republike Srbije potrebna je viza za ovo putovanje. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Krajnji rok za prijavu: 10.jul 2019.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta po danima, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima  ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Na letu  Swiss Airlines-a dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel&Service doo.

• Opšti uslovi putovanja : OTKAZ UGOVARA OD STRANE PUTNIKA ZA ARANZMAN: Irska tura

Za putovanja iz ponude “ Evropska putovanja“- kružna tura : Irska tura
- Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre opočetka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova,
- 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
- 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
- 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
- 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
- 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
- 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja,

NAČINI PLAĆANJA: 
-  avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
-  gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa
bankom).
-administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

   
Beograd, 17.maj.2019.    KonTiki Travel&Service doo Beograd-Stari grad, Kolarčeva br.3
      Program broj 2                     Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

IRSKA TURA 14.09.19 Velika Britanija/Dablin
IRSKA TURA 14.09.19-
 
 

Smeštaj:

Dublin : Ashling hotel 4 * http://www.ashlinghotel.ie/ (smeštaj 29.04. na 01.05.2019. )

Moderan hotel sa 4* nalazi se na obali reke Lifi , na oko 3 km od katedrale sv. Patrika i centra grada i na 5 minuta od Narodnom muzeja i Zoo vrta. U blizini hotela nalazi se stanica tramvaja kojim se za 5 minuta vožnje stiže do centra. Sadržaj: nagrađivani Česterfild restoran i Iveagar bar, kongresne sale. Smeštaj : klasične sobe su moderno opremljene i imaju TV, sef, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pribor za kafu i čaj.Usluga : doručak se služi po principu samoposluživanja.

Limerik : Castletroy Park hotel 4 * http://www.castletroypark.ie/

Hotel se nalazi u blizini Univerziteta i Tehnološkog parka u Limeriku i na oko 5 km od centra grada. U blizini hotela nalazi se stanica gradskog autobusa koja vodi do centra. Sadržaj: Akva centar sa saunom, bazenom, džakuzijem, parnim kupatilom, 2 restorana, bar, terasa WI FI, kongresne sale. Smeštaj : sobe su moderno opremljene i imaju SAT TV, radni sto, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pribor za kafu i čaj.Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja.

Golvej :Conemara Coast Hotel 4* http://www.connemaracoasthotel.ie/

Luksuzan hotel Conemara sa 4 * nalazi se na obali okeana i u neposrednoj blizini zaliva Golvej, u selu Furbo i na 10 min vožnje od grada ( 10 km udaljenosti od centra Golveja). Iz hotela se pruža najlepši pogled na divlji Atlantik, na golvejski zaliv. Zgrada hotela se sastoji od prizemlja i potkrovlja i ima karakterističnu viktorijansku arhitekturu. Sagrađen je početkom XIX veka i bila je u posedu vlastelinske porodice. Ovo je hotel u kojem je najradije odsedala golvejska vlastela. Hotel svojim eksterijerom i enterijerom u mnogome dočarava irsku tradiciju. Sadržaj: 2 a la cart restorana, 2 bara u kojima se osim pića, služi i hrana i u kojima, s vremena na vreme, svira tradicionalni irski bend, unutrašnji bazen dužine 18, 5 m, džakuzi, sauna, parno kupatilo, teretana, sobe za masažu, sobe za holističke terapije, kongresne sale. Smeštaj : 141 soba koji su uglavnom opremljene u klasičnom stilu. Standardne sobe imaju TV, radni sto, kompletno opremljeno kupatilo, WI FI, pribor za kafu i čaj, bocu mineralne vode ,telefon, fen u kupatilu. Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja.

Dablin: Iveagh Garden Hotel Dublin 4* www.iveaghgardenhotel.ie ( noćenje 18.09. na 19.09.19.)

Hotel sa 4 * nalazi se u centru Dablina, na 850 m udaljenosti od Katedrale Sv. Patrika. U blizini hotela nalaze se brojni restorani i barovi kao i dva parka. Sadržaj : restoran, bar. Smeštaj : moderno opremljene sobe sa Wi Fi jem, TV’om, kompletno opremljenim kupatilom sa fenom za kosu. Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja.


KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.
 


   
 

Spisak hotela po Irskoj turi


 
 
 

Smeštaj:

Dublin : Ashling hotel 4 * http://www.ashlinghotel.ie/ (smeštaj 29.04. na 01.05.2019. )

Moderan hotel sa 4* nalazi se na obali reke Lifi , na oko 3 km od katedrale sv. Patrika i centra grada i na 5 minuta od Narodnom muzeja i Zoo vrta. U blizini hotela nalazi se stanica tramvaja kojim se za 5 minuta vožnje stiže do centra. Sadržaj: nagrađivani Česterfild restoran i Iveagar bar, kongresne sale. Smeštaj : klasične sobe su moderno opremljene i imaju TV, sef, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pribor za kafu i čaj.Usluga : doručak se služi po principu samoposluživanja.

Limerik : Castletroy Park hotel 4 * http://www.castletroypark.ie/

Hotel se nalazi u blizini Univerziteta i Tehnološkog parka u Limeriku i na oko 5 km od centra grada. U blizini hotela nalazi se stanica gradskog autobusa koja vodi do centra. Sadržaj: Akva centar sa saunom, bazenom, džakuzijem, parnim kupatilom, 2 restorana, bar, terasa WI FI, kongresne sale. Smeštaj : sobe su moderno opremljene i imaju SAT TV, radni sto, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pribor za kafu i čaj.Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja.

Golvej :Conemara Coast Hotel 4* http://www.connemaracoasthotel.ie/

Luksuzan hotel Conemara sa 4 * nalazi se na obali okeana i u neposrednoj blizini zaliva Golvej, u selu Furbo i na 10 min vožnje od grada ( 10 km udaljenosti od centra Golveja). Iz hotela se pruža najlepši pogled na divlji Atlantik, na golvejski zaliv. Zgrada hotela se sastoji od prizemlja i potkrovlja i ima karakterističnu viktorijansku arhitekturu. Sagrađen je početkom XIX veka i bila je u posedu vlastelinske porodice. Ovo je hotel u kojem je najradije odsedala golvejska vlastela. Hotel svojim eksterijerom i enterijerom u mnogome dočarava irsku tradiciju. Sadržaj: 2 a la cart restorana, 2 bara u kojima se osim pića, služi i hrana i u kojima, s vremena na vreme, svira tradicionalni irski bend, unutrašnji bazen dužine 18, 5 m, džakuzi, sauna, parno kupatilo, teretana, sobe za masažu, sobe za holističke terapije, kongresne sale. Smeštaj : 141 soba koji su uglavnom opremljene u klasičnom stilu. Standardne sobe imaju TV, radni sto, kompletno opremljeno kupatilo, WI FI, pribor za kafu i čaj, bocu mineralne vode ,telefon, fen u kupatilu. Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja.

Dablin: Iveagh Garden Hotel Dublin 4* www.iveaghgardenhotel.ie ( noćenje 18.09. na 19.09.19.)

Hotel sa 4 * nalazi se u centru Dablina, na 850 m udaljenosti od Katedrale Sv. Patrika. U blizini hotela nalaze se brojni restorani i barovi kao i dva parka. Sadržaj : restoran, bar. Smeštaj : moderno opremljene sobe sa Wi Fi jem, TV’om, kompletno opremljenim kupatilom sa fenom za kosu. Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja.


KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.
 


   
 

Spisak hotela po Irskoj turi


 

Republika Irska

IRSKA TURA 

DABLIN –KILKENI–KAŠEL STENA - LIMERIK - MOHERSKE LITICE-BUREN - GOLVEJ –KLONMAKNOIS

Polazak: 14. septembar 2019.
(6 dana / 5 noćenja) – avionom i autobusom


Cena po osobi 1155€
 
VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Republika Irska, Eire na irskom, zemlja je na krajnjem zapadu Evrope i ujedno i južni  deo trećeg najvećeg ostrva u Evropi. Ovo je zemlje u kojoj se istorija i religija prepliću do neraskidivosti i ulaze u poru svakog stanovnika.Irska je zemlja u kojoj samo 11 posto stanovnika govori maternji jezik, gelski, zemlja koja, po poreklu, ima brojniju dijasporu nego domicilno stanovništvo. Rat za nezavisnost početkom XX veka je doveo do formiranja  slobodne države Irske 1922. god., kada je ostrvo podeljeno  na Republiku Irsku i Severnu Irsku, koja pripada Ujedinjenom Kraljevstvu.

Irska je ostrvo sa nestvarno lepom obalom, brojnim jezerima, planinama i obilnom kišom koja je čini tako zelenom da je poznata i kao „smaragdno ostrvo. Među njenim glavnim atrakcijama su uređena sela, srednjovekovni gradovi,ulični festivali, tradicionalna muzika i ples, napušteni dvorci i ,,divlji atlantski put “ koji se prostire zapadnom ivicom ostrva i predstavlja najduži obalski put na svetu. Irska je dugo bila jedna od najsiromašnijih evropskih zemalja dok je danas moderna, tehnološki napredna ekonomija. Uprkos geografskoj izolaciji Irska ima bogatu kulturnu baštinu a svetu je dala velike književne veličine kao što su Flen O’Brajen, Džojs, Jejts , Beket, Šejmus Din, itd.  Irci su jedan od najdruželjubivijih naroda Evrope, obožavaju da pričaju priče iz davnina i da plešu.  

Dan 1
BELGRADE
(14.septembar) BEOGRAD– CIRIH– DABLIN Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki Travel u 07.00 sati. Poletanje za Cirih u 09.20 (let LX1413). Dolazak u Cirih u 11.15 sati. Nastavak putovanja za Dablin sa istog aerodroma u 12.50 (let LX0406). Dolazak u Dablin u 14.10 sati. Transfer do hotela. Smeštaj . Slobodno popodne. Uveče mogućnost individualnog odlaska do Temple Bara, živopisne četvrti na južnoj obali reke Lifej, poznate po mnoštvu tradicionalnih restorana, barova i pabova. Noćenje.
Dan 2
DABLIN
(15.septembar) DABLIN Doručak. Panoramsko razgledanje Dablina ,glavnog grada Republike Irske: vožnja severnom stranom reke Lifej do zgrade Pošte, ulice O´Konel (glavna ulica Dablina), zgrade Carine i najvećeg evropskog parka Feniks. Nastavak vožnje južnom stranom do Pozorišta Gate, najpoznatijeg teatra koji datira iz 1928. godine; Dame Street, ulice u kojoj se nalazi poznati Dablinski dvorac iz XIII veka i zgrada opštine; Trg Merion na kome je Parlament i gde se nalazi kuća pisca Oskara Vajlda; Narodni muzej; Nacionalna galerija i stara bolnica; katedrala Sv. Patrika iz XII veka, najveća irska crkva posvećena njenom zaštitniku. Nastavak do Trga Grafton , poznatog po mnogobrojnim radnjama, pored rodne kuće vojvode od Velingtona (pobednika nad Napoleonom kod Vaterloa). Obilazak Triniti koledža, najstarijeg koledža u Irskoj, koji je 1592. godine osnovala kraljica Elizabeta I i u kome se čuva The Book of Kells, stara knjiga sa ilustrovanim rukopisom pisanim oko osamstote godine. S tradicijom dugom 400 godina koledž se ubraja među najpoznatije svetske univerzitete a Džonatan Svift i Semjuel Beket su samo neki od poznatih učenika. Nakon obilaska grada, odlazak u pivaru Ginis (Guinness)degustacija i upoznavanje sa načinom proizvodnje piva. Slobodno popodne. Noćenje.
Dan 3
LIMERIK
(16.septembar) DABLIN-KILKENI-KAŠEL STENA-LIMERIK (oko 250 km) Doručak. Polazak autobusom prema jugu Irske i dobro očuvanom srednjovekovnom gradu Kilkeni, jednom od najlepših gradića u Irskoj. Gradić je poznat po kilkenškom dvorcu koji se nalazi na uzvišenju, tik uz reku Nore. Šetnja glavnom ulicom do katedrale Sv. Marije iz XIX veka. Nastavak šetnje pored Gradske skupštine iz XVIII veka, kuće Rothe - trgovačke zgrade iz XVII veka u kojoj je danas smešten muzej, do Katedrale Sv. Canica (Kenet), jednog od najvećih propovednika hrišćanstva u Irskoj, iz XIII veka, sagrađene u ranogotičkom stilu. Nastavak puta prema zapadnoj obali do gradića Kašel poznatog po muzeju irske tradicionalne muzike i plesa ali pre svega po jednom od najlepših dvoraca Irske, Kašel steni. Iza ovog imena krije se jedan od najznačajnijih arheoloških lokaliteta Irske. Kašel stena je ujedno i jedan od najlepših irskih zamkova iz koga se krenulo u pokrštavanje Irske. Očaravajuća tvrđava ponosno stoji na brdu, krečnjačkoj steni, u okrugu Tiperari (Tipperary). U okviru sredjovekovnog kompleksa nalaze se ostaci romanske kapele iz XII veka, gotska katedrala iz XIII veka, krst iz XIX veka. Obilazak impresivnog kompleksa sa kapelom sagrađenom u romanskom stilu iz XII veka, gotiske katedrale i okruglog tornja. Odlazak do ruševina obližnje cistercitske opatije (Hore Abbey) iz XIII veka. Ostaci manastirskog kompleksa pokazuju sve odlike jednostavnosti ovog monaškog reda.Ovo je ujedno i jedina cistercitska opatija u irskoj u kojoj je manastir okrenut ka severu. Put iz Kešela se nastavlja prema jugozapadu i gradu Limerik, sedištu istoimene oblasti, uglavnom ruralne. Limerik se nalazi na početku široke delte reke Šenon u Atlanski okean, prirodnom zaklonu, koga su u IX veku osnovali Vikinzi. Ovaj grad, inače prestonica kulture Irske, karakterističan je po svojim mostovima, po katedrali Sv.Meri, podignutoj na brdu u XII veku, a pre svega po impozantnom dvorcu kralja Džona. Dvorac se sastoji od pet tornjeva opasanim moćnim zidinama a prostire se na Kraljevskom ostrvu, u centru Limerika. Potiče iz XIII veka i jedan je od najbolje sačuvanih normanskih dvoraca Evrope. Obnovljen je 2013.godine kada je sagrađen moderan vizitorski centar i od kada postaje velika turistička atrakcija Irske. Kraći panoramski obilazak grada koji se završava obilaskom dvorca kralja Džona .Upoznavanjem sa istorijatom dvorca. Transfer do hotela. Smeštaj . Noćenje.
Dan 4
GOLVEJ
(17.septembar) LIMERIK-BUREN-MOHERSKE LITICE-GOLVEJ (oko 155 km) Doručak. Polazak prema krajnjoj zapadnoj obali ostrva, prema litici Moher. Prolazak kroz oblast Kler, pored gradić Enis i ostataka istoimene franjevačke opatije iz XIII veka. Dolazak na zapadnu obalu Atlantskog okeana, na litice Moher, najveću atrakciju Irske. Obilazak centra za posetioce na liticama i pauza za fotografisanje . Moherske litice najposećenija su destinacija Irske i nalaze se u okrugu Kler, južno od sela Dulin i Buren. Hridi se uzdižu do 214 m nadmorske visine i prostiru na dužini od 8km. Na najvišoj tački smeštena je stara O'Brajenova kula sa koje se, po sunčanom danu, mogu videti Aransko ostrvo i Golvejski zaliv. U strukturi litica smenjuju se različiti slojevi kamena koje naseljavaju retke vrste ptica, zbog čega je proglašeno posebno zaštićenim područjem ptica. S litica se mogu videti i planine Maum Turk u Konemari i Lup Hed na jugu. Nastavak putovanja prema pokrajni Buren, kraškom fenomenu sa oko 2.000 primeraka retkih biljaka i cveća. Krečnjački stenoviti plato ispresecan usecima sastoji se od mnoštva kamenih ploča koje su pre 2500. godina služile kao grobnice. Nastanak kamenih krugova i tragova naseobina iz neolitskog perioda i danas predstavljaju pravu zagonetku. Prolazak i kraće zaustavljanje pored Polnambron megalitskog dolmena starog preko 4.000 godina. Foto pauza. Vožnja se završava u Golveju, gradu na ušću reke Korib u more. Golvej je poznati univerzitetski grad i peti po veličini grad u Irskoj i odlična baza za izlete na ostrvo Aran (Aran) i oblsast Konemara (Connemara).Smeštaj u hotelu na periferiji Golveja. Noćenje.
Dan 5
DABLIN
(18.septembar) GOLVEJ-KLONMAKNOIS (CLONMACNOISE)-DABLIN (oko 210 km) Doručak. Vožnja kroz unutrašnjost Irske, slikovitim predelima, do srednjovekovnog manastira Klonmaknois na reci Šenon, sagrađenom sredinom VI veka.Ovde su prvi hrišćanski misionari sagradili crkvu i pretvorili ga, vremenom, u veliki manastirski kompleks sa značajnom bibliotekom, školom i crkvama. Do XIII veka stalno su ga napadali Vikinzi i Normani a drvene građevine zamenile su kamenim. U njemu su utočište našli mnogi učeni ljudi toga doba. U manastirskom kompleksu su i grobovi ranih irskih kraljeva. Obilazak manastira sa ostacima katedrale, 7 crkava, 2 tornja, 3 velika krsta. Nastavak vožnje prema Dablinu . Dolazak u Dablin u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 6
BELGRADE
(19.septembar )DABLIN-FRANKFURT-BEOGRAD Doručak. Odjavljivanje iz soba do 12 h.Transfer do aerodroma. Poletanje za Frankfurt u 17.55 (let LH0981). Dolazak u Frankfurt u 20.55 sati. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Beograd u 21.55 (let LH1410). Dolazak u Beograd u 23.40 sati.