IRSKA TURA 13.09.2023.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Napomena: dvokrevetne soba sa pomoćnim ležajem i jednokrevetne sobe se mogu dobiti isključivo na upit

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Amsterdam-Dablin-Amsterdam-Beograd, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 70,98 evra na dan objavljivanja programa(od toga EUR 2,00-YR  ne podleže refundaciji, a  takse 4,48-LG EUR, 0,98-RF EUR, EUR 17,13-RS, EUR 0,22-RS, EUR 16,58-CJ, EUR 18,20-RN, EUR 11,39-UP su refundabilne), smeštaj u hotelima sa 3* zvezdice u Dablinu i Limeriku, a 4* u Golveju, u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom, autobuski transferi i razgledanja prema programu, usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

Cena putovanja ne obuhvata: fakultativne izleti (ukoliko postoje), viza za Republiku Irsku (30 evra), usluga viziranja (10 evra),  napojnica za vozača na turi (15 evra po putniku), međunarodno putno zdravstveno osiguranje, koje pokriva lečenje i Covid-19 .

SMEŠTAJ:

Dublin : The Harcourt hotel 3 * https://www.harcourthotel.ie/ ili sličan
Ovaj hotel je smešten je u centru Dablina, u Ulici Harkort (Harcourt), na jugozapadnom uglu Parka Sent Stivens Grin. Sve glavne znamenitosti nalaze se na pešačkoj udaljenosti od hotela. Hotel se nalazi je na potezu tramvajske linije Grin LUAS, kojom gosti mogu stići do ulice Grafton, najekskluzivnije trgovačke četvrti u Irskoj i do najpopularnije četvrti Templ Bar.
Hotel trenutno obuhvata 8 zgrada u georgijanskom stilu koje su na spisku kulturnih dobara, od kojih jedna predstavlja nekadašnji dom pisca Džordža Bernarda Šoa. Hotel ima više od 100 soba, restoran ‘1900’, bar i noćni klub 'DTwo' i pivsku baštu, koja se greje u svim vremenskim uslovima. Ponuda takođe uključuje besplatan bežični internet u svim spavaćim sobama i zajedničkim prostorijama.
Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, TV, telefon, pribor za pripremu čaja/kafe i fen za kosu.

Limerik : Maldron Hotel Limerick 3 * https://www.maldronhotellimerick.com/ ili sličan
Maldron Hotel Limerick ima bar, restoran, besplatni bežnu internet i parking. Nalazi se u blizini Univerziteta u Limeriku (UL) i rute Kork - Dablin. Centar grada je udaljen samo 2 km. Rekreativni centar hotela Maldron ima 20-metarski bazen, saunu, hidromasažnu kadu i parnu sobu.
Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, TV, pribor za pripremu čaja/kafe i fen za kosu.

Golvej: Clybaun hotel 4 * https://www.clybaunhotel.ie/?gad=1&gclid=EAIaIQobChMI1b-IlJ7M_gIVFf3VCh10XQfREAAYASAAEgIxjPD_BwE ili sličan

Hotel se nalazi na idealnoj lokaciji između gradske vreve Galveja i opuštenog primorskog letovališta Salthill. Hotel Clibaun pruža lak pristup Connemari, ostrvima Aran i najboljem delu zapadne Irske.
Hotel Clibaun sa četiri zvezdice je svetao i prostran, sa dosta udobnih mesta za sedenje u zatvorenom i na otvorenom. Uživajte u ležernom piću u O'Gorman's Bar & Bistrou ili se družite sa prijateljima u opuštenom uređenom vrtu. Besplatan bežični internet je dostupan u svim prostorima za ručavanje i piće. Takođe postoji mnogo besplatnog parkinga na licu mesta.
Sadržaji centra za slobodno vreme uključuju grejani bazen, prostranu teretanu sa audio vizuelnom zabavom, parnu sobu, saunu, hidromasažnu kadu i kanadsku hidromasažnu kadu na otvorenom. Postoje i aktivnosti za odrasle i decu. Kozmetička klinika nudi širok izbor tretmana.
O'Gorman's Bar & Bistro nudi celodnevni obrok sa menijem za ručak i menijem hrane za večernji bar. Doručak i večera se poslužuju u restoranu Maritime gde su dostupni i set i a la carte meniji za večeru.
 
ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE 08. JUN 2023. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:

•Za državljane Republike Srbije, ulazak u Irsku je moguć sa prethodno pribavljenom vizom, koja se obezbedjuje u konzulatu Irske Republike u Beogradu. Procedura viziranje traje od 4 do 6 nedelja i potrebna su sledeća dokumenta: pasoš validan minimum 6 meseci po povratku iz Irske, potvrda o zaposlenju na engleskom jeziku sa naznačenim primanjima i radnim mestom, 2 fotografije (3,5x4,5cm), izvod iz banke (listing plate, penzije ili stanje na deviznom računu), kopija polise putnog zdravstvenog osiguranja koje pokriva lečenje Covida, popunjen i odštampan formular online www.visas.ines.gov.ie i motivaciono pismo zašto žele da posete Irsku na engleskom jeziku. U Irsku je moguće ući sa već korišćenom, validnom UK vizom.

•  Državljani Republike Srbije mogu da uću i tranzitiraju kroz Irsku. Ukinute su sve važeće restrikcije što podrazumeva da putnici koji dolaze u Irsku više nisu u obavezi da pre putovanja popune lokator formular, niti  da pri ulasku poseduju negativan PCR test ili dokaz o vakcinaciji ili preležanoj bolesti.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.                                                                                                       
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta po danima, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 7 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letu KLM-a dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 7kg.

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

•Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put (u slučaju promene kursa dinara, nenaplaćeni deo podleže promeni- valutna klauzula):
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
• kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata
• preko računa
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IM-0012288, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 2 od 01.06.2023. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     
 
Kategorija licence  A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3 

IRSKA TURA Irska/Dublin
IRSKA TURA-
 
 

Spisak hotela na kružnoj turi po Irskoj


   
 

SMEŠTAJ:

Dublin : The Harcourt hotel 3 * https://www.harcourthotel.ie/ ili sličan
Ovaj hotel je smešten je u centru Dablina, u Ulici Harkort (Harcourt), na jugozapadnom uglu Parka Sent Stivens Grin. Sve glavne znamenitosti nalaze se na pešačkoj udaljenosti od hotela. Hotel se nalazi je na potezu tramvajske linije Grin LUAS, kojom gosti mogu stići do ulice Grafton, najekskluzivnije trgovačke četvrti u Irskoj i do najpopularnije četvrti Templ Bar.
Hotel trenutno obuhvata 8 zgrada u georgijanskom stilu koje su na spisku kulturnih dobara, od kojih jedna predstavlja nekadašnji dom pisca Džordža Bernarda Šoa. Hotel ima više od 100 soba, restoran ‘1900’, bar i noćni klub 'DTwo' i pivsku baštu, koja se greje u svim vremenskim uslovima. Ponuda takođe uključuje besplatan bežični internet u svim spavaćim sobama i zajedničkim prostorijama.
Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, TV, telefon, pribor za pripremu čaja/kafe i fen za kosu.

Limerik : Maldron Hotel Limerick 3 * https://www.maldronhotellimerick.com/ ili sličan
Maldron Hotel Limerick ima bar, restoran, besplatni bežnu internet i parking. Nalazi se u blizini Univerziteta u Limeriku (UL) i rute Kork - Dablin. Centar grada je udaljen samo 2 km. Rekreativni centar hotela Maldron ima 20-metarski bazen, saunu, hidromasažnu kadu i parnu sobu.
Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, TV, pribor za pripremu čaja/kafe i fen za kosu.

Golvej : The Ardilaun hotel 4 * https://www.theardilaunhotel.ie/ ili sličan
Hotel se nalazi na idealnoj lokaciji među prostranim privatnim posedima u zelenoj četvrti Tejlors Hil, na 1 km od centra grada Golvej. U ponudi je besplatan bežični internet, pristup teretani i besplatan parking za goste.
Hotel Ardilaun je oaza mira i opuštenosti, sa svojim fantastičnim klubom za razonodu koji sadrži bazen od 18 metara, spa kadu, saunu, parnu prostoriju i teretanu vrhunske tehnologije.
Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, TV, telefon, pribor za pripremu čaja/kafe i fen za kosu.
 


 
 
 

Spisak hotela na kružnoj turi po Irskoj


   
 

SMEŠTAJ:

Dublin : The Harcourt hotel 3 * https://www.harcourthotel.ie/ ili sličan
Ovaj hotel je smešten je u centru Dablina, u Ulici Harkort (Harcourt), na jugozapadnom uglu Parka Sent Stivens Grin. Sve glavne znamenitosti nalaze se na pešačkoj udaljenosti od hotela. Hotel se nalazi je na potezu tramvajske linije Grin LUAS, kojom gosti mogu stići do ulice Grafton, najekskluzivnije trgovačke četvrti u Irskoj i do najpopularnije četvrti Templ Bar.
Hotel trenutno obuhvata 8 zgrada u georgijanskom stilu koje su na spisku kulturnih dobara, od kojih jedna predstavlja nekadašnji dom pisca Džordža Bernarda Šoa. Hotel ima više od 100 soba, restoran ‘1900’, bar i noćni klub 'DTwo' i pivsku baštu, koja se greje u svim vremenskim uslovima. Ponuda takođe uključuje besplatan bežični internet u svim spavaćim sobama i zajedničkim prostorijama.
Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, TV, telefon, pribor za pripremu čaja/kafe i fen za kosu.

Limerik : Maldron Hotel Limerick 3 * https://www.maldronhotellimerick.com/ ili sličan
Maldron Hotel Limerick ima bar, restoran, besplatni bežnu internet i parking. Nalazi se u blizini Univerziteta u Limeriku (UL) i rute Kork - Dablin. Centar grada je udaljen samo 2 km. Rekreativni centar hotela Maldron ima 20-metarski bazen, saunu, hidromasažnu kadu i parnu sobu.
Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, TV, pribor za pripremu čaja/kafe i fen za kosu.

Golvej : The Ardilaun hotel 4 * https://www.theardilaunhotel.ie/ ili sličan
Hotel se nalazi na idealnoj lokaciji među prostranim privatnim posedima u zelenoj četvrti Tejlors Hil, na 1 km od centra grada Golvej. U ponudi je besplatan bežični internet, pristup teretani i besplatan parking za goste.
Hotel Ardilaun je oaza mira i opuštenosti, sa svojim fantastičnim klubom za razonodu koji sadrži bazen od 18 metara, spa kadu, saunu, parnu prostoriju i teretanu vrhunske tehnologije.
Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, TV, telefon, pribor za pripremu čaja/kafe i fen za kosu.
 


 

IRSKA TURA 
DABLIN –KILKENI–KAŠEL STENA - LIMERIK - MOHERSKE LITICE-BUREN - GOLVEJ –KLONMAKNOIS

6 dana (5 noćenja) – avionom i autobusom
Polazak: 13. septembar 2023/ Povratak: 18. septembar 2023.
 

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Republika Irska, Eire na irskom, zemlja je na krajnjem zapadu Evrope i ujedno i južni deo trećeg najvećeg ostrva u Evropi. Ovo je zemlje u kojoj se istorija i religija prepliću do neraskidivosti i ulaze u poru svakog stanovnika. Irska je zemlja u kojoj samo 11 posto stanovnika govori maternji jezik, gelski, zemlja koja, po poreklu, ima brojniju dijasporu nego domicilno stanovništvo. Rat za nezavisnost početkom XX veka je doveo do formiranja slobodne države Irske 1922. god., kada je ostrvo podeljeno na Republiku Irsku i Severnu Irsku, koja pripada Ujedinjenom Kraljevstvu.

Irska je ostrvo sa nestvarno lepom obalom, brojnim jezerima, planinama i obilnom kišom koja je čini tako zelenom da je poznata i kao „smaragdno ostrvo. Među njenim glavnim atrakcijama su uređena sela, srednjovekovni gradovi, ulični festivali, tradicionalna muzika i ples, napušteni dvorci i ,,divlji atlantski put “ koji se prostire zapadnom ivicom ostrva i predstavlja najduži obalski put na svetu. Irska je dugo bila jedna od najsiromašnijih evropskih zemalja dok je danas moderna, tehnološki napredna ekonomija. Uprkos geografskoj izolaciji Irska ima bogatu kulturnu baštinu a svetu je dala velike književne veličine kao što su Flen O’Brajen, Džojs, Jejts, Beket, Šejmus Din, itd.  Irci su jedan od najdruželjubivijih naroda Evrope, obožavaju da pričaju priče iz davnina i da plešu.

Dan 1
BELGRADE
(13.09.2023.) BEOGRAD–AMSTERDAM–DABLIN Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki Travel u 04:00 časova. Poletanje za Amsterdam u 06:10 (let KL1898). Dolazak u Amsterdam u 08:40 časova. Nastavak putovanja za Dablin u 09:45 časova (let KL945). Dolazak u Dablin u 10:25 časova. Panoramsko razgledanje Dablina, glavnog grada Republike Irske: vožnja severnom stranom reke Lifej do zgrade Pošte, ulice O´Konel (glavna ulica Dablina), zgrade Carine i najvećeg evropskog parka Feniks. Nastavak vožnje južnom stranom do Pozorišta Gate, najpoznatijeg teatra koji datira iz 1928. godine; Dame Street, ulice u kojoj se nalazi poznati Dablinski dvorac iz XIII veka i zgrada opštine; Trg Merion na kome je Parlament i gde se nalazi kuća pisca Oskara Vajlda; Narodni muzej; Nacionalna galerija i stara bolnica; katedrala Sv. Patrika iz XII veka, najveća irska crkva posvećena njenom zaštitniku. Nastavak do Trga Grafton , poznatog po mnogobrojnim radnjama, pored rodne kuće vojvode od Velingtona (pobednika nad Napoleonom kod Vaterloa). Obilazak Triniti koledža, najstarijeg koledža u Irskoj, koji je 1592. godine osnovala kraljica Elizabeta I i u kome se čuva The Book of Kells, stara knjiga sa ilustrovanim rukopisom pisanim oko osamstote godine (najavljeno je njeno premeštanje, te će u zavsnosti od toga biti dostupno ili ne za videti). S tradicijom dugom 400 godina koledž se ubraja među najpoznatije svetske univerzitete a Džonatan Svift i Semjuel Beket su samo neki od poznatih učenika. Nakon obilaska grada, odlazak u pivaru Ginis (Guinness)degustacija i upoznavanje sa načinom proizvodnje piva. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 2
DABLIN
(14.09.2023.) DABLIN Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili kupovinu. Noćenje.
Dan 3
LIMERIK
(15.09.2023.) DABLIN-KILKENI-KAŠEL STENA-LIMERIK (oko 250 km) Doručak. Polazak autobusom prema jugu Irske i dobro očuvanom srednjovekovnom gradu Kilkeni, jednom od najlepših gradića u Irskoj. Gradić je poznat po kilkenškom dvorcu koji se nalazi na uzvišenju, tik uz reku Nore. Šetnja glavnom ulicom do katedrale Sv. Marije iz XIX veka. Nastavak šetnje pored Gradske skupštine iz XVIII veka, kuće Rothe - trgovačke zgrade iz XVII veka u kojoj je danas smešten muzej, do Katedrale Sv. Canica (Kenet), jednog od najvećih propovednika hrišćanstva u Irskoj, iz XIII veka, sagrađene u ranogotičkom stilu. Nastavak puta prema zapadnoj obali do gradića Kašel poznatog po muzeju irske tradicionalne muzike i plesa, ali pre svega po jednom od najlepših dvoraca Irske, Kašel steni. Iza ovog imena krije se jedan od najznačajnijih arheoloških lokaliteta Irske. Kašel stena je ujedno i jedan od najlepših irskih zamkova iz koga se krenulo u pokrštavanje Irske. Očaravajuća tvrđava ponosno stoji na brdu, krečnjačkoj steni, u okrugu Tiperari (Tipperary). U okviru sredjovekovnog kompleksa nalaze se ostaci romanske kapele iz XII veka, gotska katedrala iz XIII veka, krst iz XIX veka. Obilazak impresivnog kompleksa sa kapelom sagrađenom u romanskom stilu iz XII veka, gotiske katedrale i okruglog tornja. Odlazak do ruševina obližnje cistercitske opatije (Hore Abbey) iz XIII veka. Ostaci manastirskog kompleksa pokazuju sve odlike jednostavnosti ovog monaškog reda.Ovo je ujedno i jedina cistercitska opatija u irskoj u kojoj je manastir okrenut ka severu. Put iz Kešela se nastavlja prema jugozapadu i gradu Limerik, sedištu istoimene oblasti, uglavnom ruralne. Limerik se nalazi na početku široke delte reke Šenon u Atlanski okean, prirodnom zaklonu, koga su u IX veku osnovali Vikinzi. Ovaj grad, inače prestonica kulture Irske, karakterističan je po svojim mostovima, po katedrali Sv. Meri, podignutoj na brdu u XII veku, a pre svega po impozantnom dvorcu kralja Džona. Dvorac se sastoji od pet tornjeva opasanim moćnim zidinama, a prostire se na Kraljevskom ostrvu, u centru Limerika. Potiče iz XIII veka i jedan je od najbolje sačuvanih normanskih dvoraca Evrope. Obnovljen je 2013.godine kada je sagrađen moderan vizitorski centar i od kada postaje velika turistička atrakcija Irske. Kraći panoramski obilazak grada koji se završava obilaskom dvorca kralja Džona. Upoznavanjem sa istorijatom dvorca. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 4
GOLVEJ
(16.09.2023.) LIMERIK-BUREN-MOHERSKE LITICE-GOLVEJ (oko 155 km) Doručak. Polazak prema krajnjoj zapadnoj obali ostrva, prema litici Moher. Prolazak kroz oblast Kler, pored gradić Enis i ostataka istoimene franjevačke opatije iz XIII veka. Dolazak na zapadnu obalu Atlantskog okeana, na litice Moher, najveću atrakciju Irske. Obilazak centra za posetioce na liticama i pauza za fotografisanje . Moherske litice najposećenija su destinacija Irske i nalaze se u okrugu Kler, južno od sela Dulin i Buren. Hridi se uzdižu do 214 m nadmorske visine i prostiru na dužini od 8km. Na najvišoj tački smeštena je stara O'Brajenova kula sa koje se, po sunčanom danu, mogu videti Aransko ostrvo i Golvejski zaliv. U strukturi litica smenjuju se različiti slojevi kamena koje naseljavaju retke vrste ptica, zbog čega je proglašeno posebno zaštićenim područjem ptica. S litica se mogu videti i planine Maum Turk u Konemari i Lup Hed na jugu. Nastavak putovanja prema pokrajni Buren, kraškom fenomenu sa oko 2.000 primeraka retkih biljaka i cveća. Krečnjački stenoviti plato ispresecan usecima sastoji se od mnoštva kamenih ploča koje su pre 2500. godina služile kao grobnice. Nastanak kamenih krugova i tragova naseobina iz neolitskog perioda i danas predstavljaju pravu zagonetku. Prolazak i kraće zaustavljanje pored Polnambron megalitskog dolmena starog preko 4.000 godina. Foto pauza. Vožnja se završava u Golveju, gradu na ušću reke Korib u more. Golvej je poznati univerzitetski grad i peti po veličini grad u Irskoj i odlična baza za izlete na ostrvo Aran (Aran) i oblsast Konemara (Connemara).Smeštaj u hotelu na periferiji Golveja. Noćenje.
Dan 5
DABLIN
(17.09.2023.) GOLVEJ-KLONMAKNOIS (CLONMACNOISE)-DABLIN (oko 210 km) Doručak. Vožnja kroz unutrašnjost Irske, slikovitim predelima, do srednjovekovnog manastira Klonmaknois na reci Šenon, sagrađenom sredinom VI veka. Ovde su prvi hrišćanski misionari sagradili crkvu i pretvorili ga, vremenom, u veliki manastirski kompleks sa značajnom bibliotekom, školom i crkvama. Do XIII veka stalno su ga napadali Vikinzi i Normani a drvene građevine zamenile su kamenim. U njemu su utočište našli mnogi učeni ljudi toga doba. U manastirskom kompleksu su i grobovi ranih irskih kraljeva. Obilazak manastira sa ostacima katedrale, 7 crkava, 2 tornja, 3 velika krsta. Nastavak vožnje prema Dablinu . Dolazak u Dablin u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 6
BELGRADE
(18.09.2023.) DABLIN-AMSTERDAM-BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Amsterdam u 13:20 časova (let KL936). Dolazak u Amsterdam u 16:05 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 20:35 časova (let KL1899). Dolazak u Beograd u 22:55 časova.