INDIJA I NEPAL 25. DECEMBAR 2019. NOVO

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Trokrevetne sobe ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4 i 5* u Indiji i  5* u Nepalu (lokalna kategorizacija), ishrana na bazi polupansiona (doručak je švedski sto, večera – određen meni), razgledanja i transferi prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja, avio takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 310,57 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: troškovi on-line izrade vize za Indiju (trenutno iznosi 27 evra), usluga viziranja (10 evra), viza za Nepal se plaća na aerodromu po sletanju u Katmandu (trenutno iznosi 25 usd), obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni i koje se plaćaju na destinaciji (oko 30 evra za ceo boravak), fakultativni izleti (ukoliko postoje), međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE :

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Indiju i Nepal. Indijska viza se dobija posredstvom naše agencije, a nepalska po sletanju u Nepal (na aerodromu). Obavezno je poneti 2 fotografije 5x5cm sa sobom. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon011/2098-184).

VALUTE:  Indija - indijska rupija        1 eur = 77.6640 INR    1 usd = 68.8338 INR 
              Nepal - nepalska rupija      1 eur  = 124.842 NPR  1 usd = 110.652 NPR

KLIMA:  Suvo i toplo sa prosečnim temperaturama od 8 do 22◦C u Indiju, dok je u Nepalu malo svežije sa prosečnim temperaturama od 4 do 18◦C. Jutra i večeri svežije.

HOTELI: 


Delhi - Radisson Blu Dwarka Hotel 5* https://www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka  ili sličan 

Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova.


Agra - Clarks Shiraz Hotel  5*    http://www.hotelclarksshiraz.com ili sličan

Luksuzan hotel sa 5*, poznat po raskošnom smeštaju i toplom gostoprimstvu. Hotel je na nekolko minuta udaljen od čuvenog Tadž Mahala. Sve sobe su centralno klimatizovane, sa satelitskim LCD TV, mini barom. Hotel ima otvoreni bazen, spa, welnes i fitnes centar.

Džajpur Four Points by Sheraton Jaipur 4*
https://www.marriott.com/hotels/travel/jaifp-four-points-jaipur-city-square?program=spg ili sličan

Hotel se nalazi u centru Džajpura. Sadrži otvoreni bazen, fitnes centar i spa. Moderne sobe su opremljene sa klima uređajem, televizorom sa ravnim ekranom, sefom, mini barom, aparatom za kafu/čaj.


Katmandu - Hotel Malla 4* http://themallahotel.com/  ili sličan 

Hotel se nalazi u samom centru grada, u turističkoj oblasti Tamel. Uudaljen je oko 20 minuta vožnje od aerodroma.  Ima otvoreni bazen, fitness centar, saunu, masažu, bar, restoran. Klimatizovane sobe imaju satelitski TV, mini bar, fen za kosu.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 21. OKTOBAR 2019. ILI DO POPUNE MESTA.

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:
 
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2019 od 26.09.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd,  21.10.2019.                                      KonTiki TRAVEL & Service d.o.o, Beograd, Kolarčeva 3.
Program broj  8.                                                           Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.


INDIJA I NEPAL TURA Indija/Delhi
INDIJA I NEPAL TURA-
 
 HOTELI:

SMESTAJ NA POLASKU 25.12.2019.

Delhi
- Radisson Blu Dwarka Hotel 5* https://www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka ili sličan

Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova.


Agra - Clarks Shiraz Hotel 5* http://www.hotelclarksshiraz.com ili sličan

Luksuzan hotel sa 5*, poznat po raskošnom smeštaju i toplom gostoprimstvu. Hotel je na nekolko minuta udaljen od čuvenog Tadž Mahala. Sve sobe su centralno klimatizovane, sa satelitskim LCD TV, mini barom. Hotel ima otvoreni bazen, spa, welnes i fitnes centar.

Džajpur Fortune Select Metropolitan Hotel 5*

https://www.fortunehotels.in/jaipur-fortune-select-metropolitan.dh.41 ili sličan

Lociran u samom srcu grada, na oko 10 km od aerodroma i na oko 20 minuta vožnje od od Džajpur železničke stanice. Hotel ima otvoreni bazen, spa, teretanu. Sobe su klimatizovane, sadrže sef, kablovski TV, mini bar, aparat za čaj i kafu.

Katmandu - Hotel Malla 4* http://themallahotel.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u samom centru grada, u turističkoj oblasti Tamel. Uudaljen je oko 20 minuta vožnje od aerodroma. Ima otvoreni bazen, fitness centar, saunu, masažu, bar, restoran. Klimatizovane sobe imaju satelitski TV, mini bar, fen za kosu. 


•SMEŠTAJ NA POLASKU 06.03.2020.


Delhi – Vivanta By Taj Dwarka Hotel 5* https://www.vivantahotels.com/en-in/vivanta-new-delhi-dwarka/
Hotel se nalazi u oblasti Dvarka, na oko 500 m od metro stanice. Hotel ima baštu, terasu za sunčanje, bazen za decu i odrasle, spa i velnes centar, fitnes centar i saunu. Gostima su na raspolaganju četiri restorana sa indijskom, italijanskom, japanskom i međunarodnom kuhinjom. Svaka soba ima klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, sef, mini bar, aparat za kafu/čaj. Besplatan wifi je raspoloživ u celom objektu.

Varanasi – Hotel Madin 4* http://www.hotelmadin.com/ ili sličan
Hotel Madin se nalazi u gradu Varanasi koji je odličan izbor za putnike koje zanimaju hramovi, antički spomenici i kultura. U sklopu hotela nalazi se restoran sa baštom i pogledom na grad, otvoreni bazen, spa i velnes centar, fitnes centar i sauna. Svaka soba ima klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, sef, mini bar, električni čajnik. Besplatan wifi je raspoloživ u celom objektu.

Kalkuta – Peerless inn Hotel 4* https://peerlesshotels.co.in/kolkata/index.html ili sličan

Hotel se nalazi u Kalkuti, na 12 minuta peške do centra grada i 20 minuta od istorijskog dela grada Esplanade. Hotel ima spa i velnes centar, fitnes centar, restorane sa indijskom i međunarodnom kuhinjom. Sobe su klimatizovane, imaju TV, sef, mini bar, aparat za kafu i čaj, besplatan wifi.

Katmandu – Hotel Malla 5* http://themallahotel.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u samom centru grada, u turističkoj oblasti Tamel. Udaljen je oko 20 minuta vožnje od aerodroma. Ima otvoreni bazen, fitness centar, saunu, masažu, bar, restoran. Klimatizovane sobe imaju satelitski TV, mini bar, fen za kosu.

KRAJNJII ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 17. JANUARA 2020. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio-kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000. 

   
 

Spisak hotela na turi Indija i Nepal


 
 
 HOTELI:

SMESTAJ NA POLASKU 25.12.2019.

Delhi
- Radisson Blu Dwarka Hotel 5* https://www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka ili sličan

Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova.


Agra - Clarks Shiraz Hotel 5* http://www.hotelclarksshiraz.com ili sličan

Luksuzan hotel sa 5*, poznat po raskošnom smeštaju i toplom gostoprimstvu. Hotel je na nekolko minuta udaljen od čuvenog Tadž Mahala. Sve sobe su centralno klimatizovane, sa satelitskim LCD TV, mini barom. Hotel ima otvoreni bazen, spa, welnes i fitnes centar.

Džajpur Fortune Select Metropolitan Hotel 5*

https://www.fortunehotels.in/jaipur-fortune-select-metropolitan.dh.41 ili sličan

Lociran u samom srcu grada, na oko 10 km od aerodroma i na oko 20 minuta vožnje od od Džajpur železničke stanice. Hotel ima otvoreni bazen, spa, teretanu. Sobe su klimatizovane, sadrže sef, kablovski TV, mini bar, aparat za čaj i kafu.

Katmandu - Hotel Malla 4* http://themallahotel.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u samom centru grada, u turističkoj oblasti Tamel. Uudaljen je oko 20 minuta vožnje od aerodroma. Ima otvoreni bazen, fitness centar, saunu, masažu, bar, restoran. Klimatizovane sobe imaju satelitski TV, mini bar, fen za kosu. 


•SMEŠTAJ NA POLASKU 06.03.2020.


Delhi – Vivanta By Taj Dwarka Hotel 5* https://www.vivantahotels.com/en-in/vivanta-new-delhi-dwarka/
Hotel se nalazi u oblasti Dvarka, na oko 500 m od metro stanice. Hotel ima baštu, terasu za sunčanje, bazen za decu i odrasle, spa i velnes centar, fitnes centar i saunu. Gostima su na raspolaganju četiri restorana sa indijskom, italijanskom, japanskom i međunarodnom kuhinjom. Svaka soba ima klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, sef, mini bar, aparat za kafu/čaj. Besplatan wifi je raspoloživ u celom objektu.

Varanasi – Hotel Madin 4* http://www.hotelmadin.com/ ili sličan
Hotel Madin se nalazi u gradu Varanasi koji je odličan izbor za putnike koje zanimaju hramovi, antički spomenici i kultura. U sklopu hotela nalazi se restoran sa baštom i pogledom na grad, otvoreni bazen, spa i velnes centar, fitnes centar i sauna. Svaka soba ima klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, sef, mini bar, električni čajnik. Besplatan wifi je raspoloživ u celom objektu.

Kalkuta – Peerless inn Hotel 4* https://peerlesshotels.co.in/kolkata/index.html ili sličan

Hotel se nalazi u Kalkuti, na 12 minuta peške do centra grada i 20 minuta od istorijskog dela grada Esplanade. Hotel ima spa i velnes centar, fitnes centar, restorane sa indijskom i međunarodnom kuhinjom. Sobe su klimatizovane, imaju TV, sef, mini bar, aparat za kafu i čaj, besplatan wifi.

Katmandu – Hotel Malla 5* http://themallahotel.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u samom centru grada, u turističkoj oblasti Tamel. Udaljen je oko 20 minuta vožnje od aerodroma. Ima otvoreni bazen, fitness centar, saunu, masažu, bar, restoran. Klimatizovane sobe imaju satelitski TV, mini bar, fen za kosu.

KRAJNJII ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 17. JANUARA 2020. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio-kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000. 

   
 

Spisak hotela na turi Indija i Nepal


 

INDIJA I NEPAL       
11 dana / 9 noćenja, avionom
Polazak: 25. decembar 2019. / Povratak: 04. januar 2020.


VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

    

Indija je zemlja izvanredne različitosti- od drevnih tradicija i umetničkog nasleđa do veličanstvenih pejzaža i kulinarskih kreacija. Indija će zapaliti Vašu radoznalost, protresti Vaša čula i zagrejati Vašu dušu.

Nepal je mala i lepa kontinentalna zemlja bogate kulture, prirodnih lepota i ljudi, ukupne površine od 147,181 kvadratnih kilometara. Nalazi se izmedju dve velike zemlje- Indije i Kine. Može se reći da je krov sveta, obzirom da se najviši vrh na svetu- Mont Everest (Sagarmatha) nalazi baš ovde. Nepal je takodje i rodno mesto Gautama Buddhe.
 

Dan 1
BELGRADE
(25.12.2019.) BEOGRAD – DOHA – DELHI Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 09:40 časova. Poletanje za Dohu u 11:40 časova (Let QR232). Obrok u avionu. Sletanje u 18:45 časova. Poletanje za Delhi u 19:45 časova (Let QR 578). Obrok u avionu.
Dan 2
DELHI
(26.12.2019.) DELHI Sletanje u 02:05 časova. Transfer do hotela. Po dolasku u hotel odmah ulazak u sobe. Noćenje. Doručak. Poludnevno razgledanje glavnog grada Indije, čiji kulturno-istorijski spomenici potiču iz različitih perioda njegove istorije. Delhi se ističe sjajnom kolonijalnom arhitekturom, čiji su najlepši primeri zgrada Parlamenta, Predsednička palata, Kapija Indije, zgrade ministarstva, itd. Obilazak dva čuvena spomenika iz daleke prošlosti grada: Kutub Minara iz 12. veka, sagrađenog kao simbol pobede islama nad hindu religijom i Humajunovog mauzoleja iz 16.veka za koji kažu da je služio kao model za izgradnju čuvenog Tadž Mahala. Večera. Noćenje.
Dan 3
DELHI
(27.12.2019.) DELHI Doručak. Poludnevno razgledanje uključuje najimpresivnije arhitektonske celine Delhija: Crvenu tvrđavu (spolja), jedan od bisera mogulske umetnosti srednjeg veka i najveću džamiju Indije - Džami Masdžid. Kratka vožnja rikšama kroz stari deo grada i čuvenu ulicu Čandi Čok. Poseta Radžgatu, mestu na kome je kremiran Mahatma Gandi. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.
Dan 4
AGRA
(28.12.2019.) DELHI – AGRA Doručak. Polazak za Agru, nekadašnju prestonicu velikih mogula (vožnja traje 4 do 5 sati). Usput poseta Sikandri – vrt mauzolej, konačno počivalište cara Akbara. Car je za života lično inicirao gradnju ovog mauzoleja. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Posle podne obilazak impozantne i savršeno očuvane Crvene tvrđave, iz vremena kada je Agra bila prestonica Indije, za vreme prvih mogula. U njoj je jedan od najpoznatijih mogula, šah Džahan, proveo svoje poslednje dane u zatočeništvu, sa pogledom na Tadž Mahal, večnu kuću svoje velike ljubavi. Večera. Noćenje.
Dan 5
JAIPUR
(29.12.2019.) AGRA – DŽAJPUR Rano ujutru obilazak u svetu čuvenog spomenika indijskog srednjeg veka, Tadž Mahala, veličanstvenog mauzoleja od mermera, simbola besmrtne ljubavi. Sagradio ga je u 17.veku šah Džahan svojoj voljenoj ženi Muntaz Mahal. Uživanje u neverovatnom prizoru izlaska Sunca iznad Tadž Mahala. Povratak u hotel. Doručak. Polazak za Džajpur, državu Radžastan (vožnja traje oko šest sati). Usput, razgledanje ostataka Fatehpur Sikria, grada koga je veliki Akbar gradio kao svoju prestonicu, ali je ubrzo napustio zbog nepovoljnih pustinjskih uslova. Arhitektura napuštenog grada je savršeno sačuvana i predstavlja još jedno remek-delo arhitekture mogula. Dolazak u Džajpur u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 6
JAIPUR
(30.12.2019.) DŽAJPUR Doručak. Pre podne razgledanje tvrđave Amber, udaljene 11 km od grada. Tvrđava Amber, smeštena na brdu, najlepši je primer Radžput arhitekture. Unutrašnjost zdanja je veoma bogato ukrašena slonovačom, ogledalima, staklom i izuzetnim slikama. Posle podne obilazak jednog od najzanimljivijih gradova Indije. Stari deo poznat je kao „ružičasti grad" u čijoj su izgradnji učestvovali najbolji majstori i umetnici iz raznih krajeva. Ovo je grad sa izuzetno zanimljivom atmosferom. Obilazak uključuje palatu, koja je danas dobrim delom pretvorena u muzej, zatim čuvenu observatoriju Džantar Mantar, iz 1726. godine, kao i spoljašnjost Palate vetrova, ili Hava Mahal, koja predstavlja najlepši primer arhitekture toga vremena. Večera. Noćenje.
Dan 7
DELHI
(31.12.2019.) DŽAJPUR – DELHI Doručak. U toku prepodneva polazak autobusom za Delhi (oko pet sati vožnje). Dolazak. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za individualna razgledanja. Svečana Novogodišnja večera. Noćenje.
Dan 8
KATMANDU
(01.01.2020.) DELHI – KATMANDU Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Katmandu u 12:50 časova (let AI 215). Dolazak u 14:35 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.
Dan 9
KATMANDU
(02.01.2020.) KATMANDU Doručak. Dolina Katmandua predstavlja pravu riznicu kulture, istorije i umetnosti. Celodnevno razgledanje starog jezgra Katmandua i čuvene stupe Svajanbunat. Grad Katmandu je grad-muzej sa veoma autentičnom i dobro očuvanom arhitekturom prethodnih vekova. Razgledanje obuhvata jedinstveni hram u svetu - hram žive boginje Kumari Bahal, zatim najstariju drvenu građevinu u gradu Kastamandap, Trg Durbar sa mnoštvom hramova i palatu Hanuman Doka, staru palatu nepalskih kraljeva. Zatim poseta jednom od najvažnijih budističkih svetilišta i poznatom mestu hodočasnika u Nepalu - Svajanbunatu, koji se nalazi na brežuljku, 3 km od glavnog grada. Sagrađen je pre više od 2.500 godina i dominira dolinom Katmandua koja je proglašena UNESCO-vom svetskom baštinom. Za budiste Katmandua, to je važna svetinja, jer veruju da ih Buda neprestano posmatra i štiti sa svojih četvoro očiju uprtih na sve četiri strane sveta. Posle podne odlazak za Patan, koji se nalazi 5 km južno od Katmandua, u Katmandu dolini, na južnoj strani reke Bagmati. Patan je jedan od 3 kraljevskih gradova u dolini. Poznat je pod imenom Lalitpur, ili grad lepih umetnosti, u kome se pored lepih građevina srednjovekovne arhitekture, nalaze i četiri stupe za koje se veruje da su građene u 3. veku p.n.e. za vreme vladara Ašoke. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 10
KATMANDU
(03.01.2020.) KATMANDU – DOHA Doručak. Napuštanje soba. Obilazak Bagdaona ili Baktapura, grada bogova, čija arhitektura starih građevina predstavlja pravo remek-delo. Poznat je po bogatoj kulturi, hramovima i umetničkim predmetma od drveta, metala i kamena. Razgledanje Trga Durbar, Palate sa 55 prozora, hrama Njatapol i dr. Posle podne odlazak na poludnevni izlet van grada i razgledanje stupe Bodnat, jedne od najvećih te vrste u svetu, u čijoj okolini žive tibetski kaluđeri u manastirima. Nakon toga vožnja do velikog svetilišta Pašupatinat, koje predstavlja najsvetije mesto za sve hindu vernike Nepala, posvećeno bogu Šivi. Nalazi se na reci Bagmati, na čijim se obalama vrše kremiranja. Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 20:35 časova (let QR 651). Obrok u avionu. Sletanje u 23:45 časova.
Dan 11
BELGRADE
(04.01.2020.) DOHA – BEOGRAD Poletanje za Beograd u 06:50 časova (let QR 231). Obrok u avionu. Dolazak u 10:40 časova.