INDIJA I NEPAL 06. MART 2020. NOVO

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.
 
Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima (lokalna kategorizacija) sa 4 i 5* u Indiji i  5* u Nepalu, ishrana na bazi polupansiona (doručak je švedski sto, večera – određen meni), razgledanja i transferi prema programu, troškovi organizovanja putovanja, usluge lokalnog vodiča na destinaciji kao i usluge licenciranog vodiča Kontiki Travel & Service koji putuje sa grupom iz Beograda, avio takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 311,14 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: troškovi on-line izrade vize za Indiju (trenutno iznosi 27 evra), usluga viziranja (10 evra), viza za Nepal se plaća na aerodromu po sletanju u Katmandu (trenutno iznosi 25 usd), obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni i koje se plaćaju na destinaciji (oko 30 evra za ceo boravak), fakultativni izleti (ukoliko postoje), međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.


OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE: 
KLIMA: Suvo i toplo sa temperaturama od 15 do 29◦C. Period visoke turističke sezone.

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Indiju i Nepal. Indijska viza se dobija posredstvom naše agencije, a nepalska po sletanju u Nepal (na aerodromu). Obavezno je poneti 2 fotografije 5x5cm sa sobom. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon011/2098-184).

VALUTA: Indija - indijska rupija        1 eur = 75.4971 INR  1 usd = 65.0602 INR 
              Nepal – nepalska rupija    1eur  = 120.605 NPR  1 usd =103.591 NPR
• SMEŠTAJ:

Delhi – Vivanta By Taj Dwarka Hotel 5*  https://www.vivantahotels.com/en-in/vivanta-new-delhi-dwarka/

Hotel se nalazi u oblasti Dvarka, na oko 500 m od metro stanice. Hotel ima baštu, terasu za sunčanje, bazen za decu i odrasle, spa i velnes centar, fitnes centar i saunu. Gostima su na raspolaganju četiri restorana sa indijskom, italijanskom, japanskom i međunarodnom kuhinjom. Svaka soba ima klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, sef, mini bar, aparat za kafu/čaj. Besplatan wifi je raspoloživ u celom objektu.

Varanasi – Hotel Madin 4* http://www.hotelmadin.com/ ili sličan
Hotel Madin se nalazi u gradu Varanasi koji je odličan izbor za putnike koje zanimaju hramovi, antički spomenici i kultura. U sklopu hotela nalazi se restoran sa baštom i pogledom na grad, otvoreni bazen, spa i velnes centar, fitnes centar i sauna. Svaka soba ima klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, sef, mini bar, električni čajnik. Besplatan wifi je raspoloživ u celom objektu.

Kalkuta – Peerless inn Hotel 4*  https://peerlesshotels.co.in/kolkata/index.html ili sličan

Hotel se nalazi u Kalkuti, na 12 minuta peške do centra grada i 20 minuta od istorijskog dela grada Esplanade. Hotel ima spa i velnes centar, fitnes centar, restorane sa indijskom i međunarodnom kuhinjom. Sobe su klimatizovane, imaju TV, sef, mini bar, aparat za kafu i čaj, besplatan wifi.

Katmandu – Hotel Malla 5* http://themallahotel.com/  ili sličan 

Hotel se nalazi u samom centru grada, u turističkoj oblasti Tamel. Udaljen je oko 20 minuta vožnje od aerodroma. Ima otvoreni bazen, fitness centar, saunu, masažu, bar, restoran. Klimatizovane sobe imaju satelitski TV, mini bar, fen za kosu.

KRAJNJII ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 17. JANUARA 2020. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio-kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:
 
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).

• Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.

• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2019 od 26.09.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd,  01.11.2019.                                      KonTiki TRAVEL & Service d.o.o, Beograd, Kolarčeva 3.
Program broj  6.                                                     Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

INDIJA I NEPAL TURA Indija/Delhi
INDIJA I NEPAL TURA-
 
 HOTELI:

SMESTAJ NA POLASKU 25.12.2019.

Delhi
- Radisson Blu Dwarka Hotel 5* https://www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka ili sličan

Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova.


Agra - Clarks Shiraz Hotel 5* http://www.hotelclarksshiraz.com ili sličan

Luksuzan hotel sa 5*, poznat po raskošnom smeštaju i toplom gostoprimstvu. Hotel je na nekolko minuta udaljen od čuvenog Tadž Mahala. Sve sobe su centralno klimatizovane, sa satelitskim LCD TV, mini barom. Hotel ima otvoreni bazen, spa, welnes i fitnes centar.

Džajpur Fortune Select Metropolitan Hotel 5*

https://www.fortunehotels.in/jaipur-fortune-select-metropolitan.dh.41 ili sličan

Lociran u samom srcu grada, na oko 10 km od aerodroma i na oko 20 minuta vožnje od od Džajpur železničke stanice. Hotel ima otvoreni bazen, spa, teretanu. Sobe su klimatizovane, sadrže sef, kablovski TV, mini bar, aparat za čaj i kafu.

Katmandu - Hotel Malla 4* http://themallahotel.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u samom centru grada, u turističkoj oblasti Tamel. Uudaljen je oko 20 minuta vožnje od aerodroma. Ima otvoreni bazen, fitness centar, saunu, masažu, bar, restoran. Klimatizovane sobe imaju satelitski TV, mini bar, fen za kosu. 


•SMEŠTAJ NA POLASKU 06.03.2020.


Delhi – Vivanta By Taj Dwarka Hotel 5* https://www.vivantahotels.com/en-in/vivanta-new-delhi-dwarka/
Hotel se nalazi u oblasti Dvarka, na oko 500 m od metro stanice. Hotel ima baštu, terasu za sunčanje, bazen za decu i odrasle, spa i velnes centar, fitnes centar i saunu. Gostima su na raspolaganju četiri restorana sa indijskom, italijanskom, japanskom i međunarodnom kuhinjom. Svaka soba ima klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, sef, mini bar, aparat za kafu/čaj. Besplatan wifi je raspoloživ u celom objektu.

Varanasi – Hotel Madin 4* http://www.hotelmadin.com/ ili sličan
Hotel Madin se nalazi u gradu Varanasi koji je odličan izbor za putnike koje zanimaju hramovi, antički spomenici i kultura. U sklopu hotela nalazi se restoran sa baštom i pogledom na grad, otvoreni bazen, spa i velnes centar, fitnes centar i sauna. Svaka soba ima klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, sef, mini bar, električni čajnik. Besplatan wifi je raspoloživ u celom objektu.

Kalkuta – Peerless inn Hotel 4* https://peerlesshotels.co.in/kolkata/index.html ili sličan

Hotel se nalazi u Kalkuti, na 12 minuta peške do centra grada i 20 minuta od istorijskog dela grada Esplanade. Hotel ima spa i velnes centar, fitnes centar, restorane sa indijskom i međunarodnom kuhinjom. Sobe su klimatizovane, imaju TV, sef, mini bar, aparat za kafu i čaj, besplatan wifi.

Katmandu – Hotel Malla 5* http://themallahotel.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u samom centru grada, u turističkoj oblasti Tamel. Udaljen je oko 20 minuta vožnje od aerodroma. Ima otvoreni bazen, fitness centar, saunu, masažu, bar, restoran. Klimatizovane sobe imaju satelitski TV, mini bar, fen za kosu.

KRAJNJII ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 17. JANUARA 2020. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio-kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000. 

   
 

Spisak hotela na turi Indija i Nepal


 
 
 HOTELI:

SMESTAJ NA POLASKU 25.12.2019.

Delhi
- Radisson Blu Dwarka Hotel 5* https://www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka ili sličan

Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova.


Agra - Clarks Shiraz Hotel 5* http://www.hotelclarksshiraz.com ili sličan

Luksuzan hotel sa 5*, poznat po raskošnom smeštaju i toplom gostoprimstvu. Hotel je na nekolko minuta udaljen od čuvenog Tadž Mahala. Sve sobe su centralno klimatizovane, sa satelitskim LCD TV, mini barom. Hotel ima otvoreni bazen, spa, welnes i fitnes centar.

Džajpur Fortune Select Metropolitan Hotel 5*

https://www.fortunehotels.in/jaipur-fortune-select-metropolitan.dh.41 ili sličan

Lociran u samom srcu grada, na oko 10 km od aerodroma i na oko 20 minuta vožnje od od Džajpur železničke stanice. Hotel ima otvoreni bazen, spa, teretanu. Sobe su klimatizovane, sadrže sef, kablovski TV, mini bar, aparat za čaj i kafu.

Katmandu - Hotel Malla 4* http://themallahotel.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u samom centru grada, u turističkoj oblasti Tamel. Uudaljen je oko 20 minuta vožnje od aerodroma. Ima otvoreni bazen, fitness centar, saunu, masažu, bar, restoran. Klimatizovane sobe imaju satelitski TV, mini bar, fen za kosu. 


•SMEŠTAJ NA POLASKU 06.03.2020.


Delhi – Vivanta By Taj Dwarka Hotel 5* https://www.vivantahotels.com/en-in/vivanta-new-delhi-dwarka/
Hotel se nalazi u oblasti Dvarka, na oko 500 m od metro stanice. Hotel ima baštu, terasu za sunčanje, bazen za decu i odrasle, spa i velnes centar, fitnes centar i saunu. Gostima su na raspolaganju četiri restorana sa indijskom, italijanskom, japanskom i međunarodnom kuhinjom. Svaka soba ima klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, sef, mini bar, aparat za kafu/čaj. Besplatan wifi je raspoloživ u celom objektu.

Varanasi – Hotel Madin 4* http://www.hotelmadin.com/ ili sličan
Hotel Madin se nalazi u gradu Varanasi koji je odličan izbor za putnike koje zanimaju hramovi, antički spomenici i kultura. U sklopu hotela nalazi se restoran sa baštom i pogledom na grad, otvoreni bazen, spa i velnes centar, fitnes centar i sauna. Svaka soba ima klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, sef, mini bar, električni čajnik. Besplatan wifi je raspoloživ u celom objektu.

Kalkuta – Peerless inn Hotel 4* https://peerlesshotels.co.in/kolkata/index.html ili sličan

Hotel se nalazi u Kalkuti, na 12 minuta peške do centra grada i 20 minuta od istorijskog dela grada Esplanade. Hotel ima spa i velnes centar, fitnes centar, restorane sa indijskom i međunarodnom kuhinjom. Sobe su klimatizovane, imaju TV, sef, mini bar, aparat za kafu i čaj, besplatan wifi.

Katmandu – Hotel Malla 5* http://themallahotel.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u samom centru grada, u turističkoj oblasti Tamel. Udaljen je oko 20 minuta vožnje od aerodroma. Ima otvoreni bazen, fitness centar, saunu, masažu, bar, restoran. Klimatizovane sobe imaju satelitski TV, mini bar, fen za kosu.

KRAJNJII ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 17. JANUARA 2020. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio-kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000. 

   
 

Spisak hotela na turi Indija i Nepal


 

INDIJA I NEPAL 
Delhi, Varanasi, Kalkuta, Katmandu
10 dana (8 noćenja) - avionom
Polazak: 06. mart 2020. / Povratak: 15. mart 2020.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Indija je zemlja izvanredne različitosti, od drevnih tradicija i umetničkog nasleđa do veličanstvenih pejzaža i kulinarskih kreacija. Indija će zapaliti Vašu radoznalost, protresti Vaša čula i zagrejati Vašu dušu. Nepal je mala i lepa kontinentalna zemlja bogate kulture, prirodnih lepota i dobronamernih ljudi, ukupne površine od 147,181 kvadratnih kilometara. Nalazi se između dve velike zemlje - Indije i Kine. Znana je još i kao krov sveta s  obzirom da se najviši vrh na svetu - Mont Everest (Sagarmatha) nalazi baš ovde. Nepal je takođe i rodno mesto Gautama Buddhe.
 

Dan 1
BELGRADE
(06.03.2020.) BEOGRAD – DOHA – DELHI Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 09:40 časova. Poletanje za Dohu u 11:40 časova (Let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u 18:45 časova. Poletanje za Delhi u 19:45 časova (Let QR 578). Obrok u avionu.
Dan 2
DELHI
(07.03.2020.) DELHI Sletanje u 02:05 časova. Transfer do hotela. Po dolasku u hotel odmah ulazak u sobe. Noćenje. Doručak. Oko 09:00 časova odlazak na razgledanje glavnog grada Indije, čiji kulturno-istorijski spomenici potiču iz različitih perioda njegove istorije. Delhi se ističe sjajnom kolonijalnom arhitekturom, čiji su najlepši primeri zgrada Parlamenta, Predsednička palata, Kapija Indije, zgrade ministarstva, itd. Obilazak dva čuvena spomenika iz daleke prošlosti grada: Kutub Minara iz 12. veka sagrađenog kao simbol pobede islama nad hindu religijom i Humajunovog mauzoleja iz 16.veka za koji kažu da je služio kao model za izgradnju čuvenog Tadž Mahala. Poseta Radžgatu, mestu na kome je kremiran Mahatma Gandi. Razgledanje uključuje i najimpresivnije arhitektonske celine Delhija: Crvenu tvrđavu (spolja), jedan od bisera mogulske umetnosti srednjeg veka i najveću džamiju Indije - Džami Masdžid. Kratka vožnja rikšama kroz stari deo grada i čuvenu ulicu Čandi Čok. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 3
DELHI
(08.03.2020.) DELHI – VARANASI Doručak. Poletanje za Varanasi u 13:20 časova (let UK 994). Sletanje u Varansi u 14:45 časova. Varanasi je smešten na svetoj reci Gang i jedan je od najsvetijih Hindu gradova. Transfer do hotela. Smeštaj. Posle podne odlazak do stepeništa reke Gang gde se održavaju ceremonije i molitve vernika. Uživanje u ceremoniji Aarti. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 4
VARANASI
(09.03.2020.) VARANASI Oko 05:30 časova odlazak na plovidbu brodom rekom Gang. Uživanje u panorami grada koji se budi u svojoj lepoti na rumenom izlasku sunca. Prolazak pored čuvenih gatova.. Vožnja kroz Beranas Hindu univerziteta sa posetom hramu Barat Mata. Povratak u hotel na doručak Nakon odmora odlazak za Sarnat, 13 km od Varanasija, u kome se nalazi obnovljeni budistički hram. Ime je dobio po Saranganati, u prevodu Bog jelena, jer se veruje da je ovaj rođen u parku jelena, odakle je Buda propovedao Darmu prvi put. Ostatak dana sobodan za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.
Dan 5
KOLKATA
(10.03.2020.) VARANASI – KALKUTA Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Kalkutu u 12:10 časova (Let AI421). Sletanje u 13:20 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje. Kalkuta je kapija istočne Indije. To je grad bogatog kulturnog i istorijskog nasleđa, vrlo užurbanog ritma i posebne atmosfere, odnosno grad sa više lica. U period od oktobra do marta Kalkuta zrači poztivnom energijom zahvaljujući brojnim sunčanim danima, blagom zimom, svetlima, bojama, vašarima, sajmovima, dobrim raspoloženjem i čistim duhom.
Dan 6
KOLKATA
(11.03.2020.) KALKUTA Doručak. Celodnevno razgledanje Kalkute, glavnog grada države Zapadni Bengal. Ima preko 14 miliona stanovnika. Atmosfera grada ne može nikoga da ostavi ravnodušnim. Obilazi se Dalhauzi trg sa zgradom sedišta državne vlade. Ova zgrada predstavlja srce Kalkute u kome se nalaze i mnoge druge zgrade od velikog poslovnog i bankarskog značaja. Vide se takođe i Zgrada pisaca iz perioda britanske dominacije koja je danas sedište vlade zapadnog Bengala, zatim zgrada glavne pošte, crkva Svetog Jovana, Pijaca cveća, Haura most, džainistički hram. Razgledanje uključuje i impozantnu građevinu Viktorijin Memorijal, u kojoj se smešten i umetnički muzej Kalkute. Tu se takođe nalaze i slike i statue najviđenijih ljudi koji su igrali značajne uloge u istorjii Indije toga doba. Poseta indijskom muzeju kao i kući indijske majke, majke Tereze, u kojoj je ona živela i radila, kao i anglikanske katedrale Sv. Pavla, koja je i sedište biskupije u zapadnom Bengalu. Večera. Noćenje.
Dan 7
KATMANDU
(12.03.2020.) KALKUTA – KATMANDU Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Katmandu u 13:55 časova (let AI 247). Sletanje u Katmandu u 15:30 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.
Dan 8
KATMANDU
(13.03.2020.) KATMANDU Doručak. Celodnevno razgledanje starog jezgra Katmandua i čuvene stupe Svajanbunat. Grad Katmandu je grad-muzej sa veoma autentičnom i dobro očuvanom arhitekturom prethodnih vekova. Razgledanje obuhvata jedinstveni hram u svetu - Hram žive boginje Kumari Bahal, zatim najstariju drvenu građevinu u gradu Kastamandap, Trg Durbar sa mnoštvom hramova i palatu Hanuman Doka, staru palatu nepalskih kraljeva. Sledi, zatim, i poseta jednom od najvažnijih budističkih svetilišta i poznatom mestu hodočasnika u Nepalu, Svajanbunatu, koji se nalazi na brežuljku, 3 km od glavnog grada. Sagrađen je pre više od 2.500 godina i dominira dolinom Katmandua koja je kao svetska baština pod zaštitom Uneska. Za budiste Katmandua, to je važna svetinja, jer veruju da ih Buda neprestano posmatra i štiti sa svojih četvoro očiju uprtih na sve četiri strane sveta. Posle podne odlazak za Patan, koji se nalazi 5 km južno od Katmandua, u Katmandu dolini, na južnoj strani reke Bagmati. Patan je jedan od tri kraljevska grada u dolini. Poznat je pod imenom Lalitpur ili grad lepih umetnosti, u kome se pored lepih građevina srednjovekovne arhitekture, nalaze i četiri stupe za koje se veruje da su građene u 3. veku p.n.e. za vreme vladara Ašoke. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 9
KATMANDU
(14.03.2020.) KATMANDU Doručak. Napuštanje soba. Obilazak Bagdaona ili Baktapura, grada bogova, čija arhitektura starih građevina predstavlja pravo remek-delo. Poznat je po bogatoj kulturi, hramovima i umetničkim predmetma od drveta, metala i kamena. Razgledanje Trga Durbar, Palate sa 55 prozora, hrama Njatapol i dr. Posle podne odlazak na poludnevni izlet van grada i razgledanje stupe Bodnat, jedne od najvećih te vrste u svetu, u čijoj okolini žive tibetski kaluđeri u manastirima. Nakon toga vožnja do velikog svetilišta Pašupatinat, koje predstavlja najsvetije mesto za sve hindu vernike Nepala, posvećeno bogu Šivi. Nalazi se na reci Bagmati, na čijim se obalama vrše kremiranja. Potom razgledanje stupe Budanat, jedne od najvećih u svetu, u čijoj okolini žive tibetanski kaluđeri u manastirima. Večera u lokalnom restoranu. Transfer do aerodroma.
Dan 10
BELGRADE
(15.03.2020.) KATMANDU – DOHA – BEOGRAD Poletanje za Dohu u 02:10 časova (let QR 649). Obrok u avionu. Sletanje u 05:00 časova. Poletanje za Beograd u 06:50 časova (let QR 231). Obrok u avionu. Dolazak u Beograd u 10:40 časova.