INDIJA - ZLATNI TROUGAO 26.12.2023.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

Jedinstvena cena obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 397.80 evra (EUR 248.00-YQ, EUR 41.08-YR, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 19.38-RS, 0.22-RS, EUR 30.76-G4, EUR 0.94-PZ, EUR 30.76-QA, EUR 5.14-R9, EUR 0.72-IN, EUR 13.21-P2, EUR 2.13-WO, od kojih su YQ i YR nerefundabilne), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 5* (lokalne kategorizacije) u Delhiju, Agri i u hotelu sa 4* u Džajpuru, ishrana na bazi polupansiona (doručak je švedski sto, večera – određen meni), razgledanja i transferi prema programu klimatizovanim autobusom, 1 noćenje sa doručkom u Dohi u hotelu sa 4*, troškovi organizovanja putovanja, usluge lokalnog vodiča na destinaciji kao i usluge licenciranog vodiča Kontiki Travel & Service koji putuje sa grupom iz Beograda. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: troškovi vize za Indiju (koja se dobija elektronski i trenutno iznosi 25 evra), usluga viziranja (10 evra), obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni i koje se plaćaju na destinaciji (oko 30 evra za ceo boravak), fakultativni izleti (ukoliko postoje), međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa preporukom da pokriva lečenje Covida.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:
VIZE: Za ovo putovanje državljanima Republike Srbije potrebna je viza za Indiju koja se dobija posredstvom naše agencije. Za pribaljanje e-vize potrebno je dostavii skeniran pasoš (prva strana pasoša) koji mora da važi 6 ½ meseci po povratku sa puta, kao i skeniranu fotografiju skorijeg datuma, na beloj pozadini, u formatu JPEG, veličine min 10KB, maksimalne 300KB, kao i popunjen formular koji se dobija u agenciji ili ga možete odštampati sa Kontikijevog sajta.
VALUTA:  Indija: indijska rupija    1 EUR = 90.78 INR    1 USD = 82.29 INR 
KLIMA: Suvo i toplo sa temperaturama od 13 do 29◦C. Period visoke turističke sezone.
HOTELI: 
Delhi - Radisson Blu Dwarka Hotel 5* (ili sličan)    https://www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka
Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, kupatilom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova.

Agra - Clarks Shiraz Hotel 5* (ili sličan)  http://www.hotelclarksshiraz.com/                                               
Luksuzan hotel sa 5*, poznat po raskošnom smeštaju i toplom gostoprimstvu. Hotel je na nekolko minuta udaljen od čuvenog Tadž Mahala. Sve sobe su centralno klimatizovane, sa kupatilom, satelitskim LCD TV, mini barom. Hotel ima otvoreni bazen, spa, welnes i fitnes centar.

Džajpur – Sarovar Premier 4* (ili sličan)  https://www.sarovarhotels.com/sarovar-premiere-jaipur/
Smešten u ambijentalnom okruženju, blizu aerodroma, železničke i autobuske stanice, hotel Sarovar Premier je prikladan izbor za one koji traže luksuz i udobnost. Komforne sobe su opremljene sa klima uređajem, televizorom, sefom, mini barom, aparatom za kafu/čaj, kupatilom. Hotel ima restoran, bar, bazen.

Doha – The Royal Riviera Hotel 4* (ili sličan) https://www.theroyalrivierahotel.com.qa/
Smešten uz Korniš, hotel gleda na Arapski zaliv. Do trgovačkog centra Citi Center se stiže za 10 minuta vožnje, kao i do međunarodnog aerodroma Doha. Hotel direktno gleda na Muzej Islamske umetnosti. Nudi besplatan WiFi, teretanu i bazen na krovu sa terasom za sunčanje. Sve smeštajne jedinice su klimatizovane i moderno uređene i imaju mini-bar i sopstveno kupatilo. Hotel ima restoran International koji služi razne arapske i internacionalne specijalitete.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 25. OKTOBRA 2023. ILI DO POPUNE MESTA.
 

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.
 
VAŽNE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Na letovima Qatar Airways-a dozvoljen je jedan prtljag do 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Masterata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.   
Program putovanja br. 3 od 02.10.2023.

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3                                                                                                                                                    
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021
Kategorija licence A 

SMESTAJ INDIJA TURA Indija/Delhi
SMESTAJ INDIJA TURA-
 
 

SPISAK HOTELA NA TURI INDIJA - ZLATNI TROUGAO

Delhi
- Radisson Blu Dwarka Hotel 5* (ili sličan) https://www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka
Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova.

Agra - Clarks Shiraz Hotel 5* (ili sličan) http://www.hotelclarksshiraz.com/
Luksuzan hotel sa 5*, poznat po raskošnom smeštaju i toplom gostoprimstvu. Hotel je na nekolko minuta udaljen od čuvenog Tadž Mahala. Sve sobe su centralno klimatizovane, sa satelitskim LCD TV, mini barom. Hotel ima otvoreni bazen, spa, welnes i fitnes centar.

Džajpur – Sarovar Premier 4* (ili sličan) https://www.sarovarhotels.com/sarovar-premiere-jaipur/
Smešten u ambijentalnom okruženju, blizu aerodroma, železničke i autobuske stanice, hotel Sarovar Premier je prikladan izbor za one koji traže luksuz i udobnost. Komforne sobe su opremljene sa klima uređajem, televizorom, sefom, mini barom, aparatom za kafu/čaj. Hotel ima restoran, bar, bazen.
 


SPISAK HOTELA NA TURI BISEI INDIJE

Daramšala - Amritara Surya Hotel 4* ili sličan https://www.amritara.co.in/hotel-in-mcleodganj.html
Smešten na lancu Dhauladhar, Amritara Suria hotel nudi moderan smeštaj, restoran i bar u okviru objekta. Nalazi se na samo 500 metara od hrama Dalaj Lame. Sobe gledaju na dolinu, sa klimatizacijom i grejanjem, opremljene su sefom, kablovskom televizijom i mini-barom. Na raspolaganju su pribor za pripremu čaja/kafe sa električnim kuvalom. U kupatilu se nalazi tuš, besplatan toaletni pribor i fen za kosu. U restoraniu hotela Amritara Suria služe se razna lokalna, kontinentalnim i gudžarati jelima. Udaljen je 3 km od Muzeja umetnosti Kangra i 14 km od aerodroma Gaggal. Udaljen je 95 km do železničke stanice Pathankot. Autobuska stanica McLeodganj je samo 600 metara od objekta.

Amricar -Hotel Fairfield bi Marriott Amritsar 4* ili sličan https://www.marriott.com/
Ovaj hotel ima fitnes centar, zajednički salon i terasu za sunčanje sa bazenom. Doručak je na bazi švedskog stola. Hotel Fairfield bi Marriott Amritsar sa 4 zvezdice nudi room-service, recepciju koja radi 24 sata i besplatan WiFi. Dostupan je besplatan privatni parking, a hotel takođe nudi iznajmljivanje automobila za goste koji žele da istraže okolinu. Sve sobe poseduju klima uređaje, radne stolove, čajnik, mini-bar, sef, TV sa ravnim ekranom i sopstveno kupatilo sa tušem. U hotelu Fairfield bi Marriott Amritsar sve sobe su opremljene posteljinom i peškirima. U okviru smeštaja ćete naći restoran koji služi kinesku, indijsku i italijansku kuhinju. Popularna odredišta u blizini Fairfield bi Marriott Amritsar uključuju hram Durgiana, železničku stanicu Amritsar Junction i tvrđavu Gobindgarh.

Mumbai- Farias hotel 4* (ili sličan) https://fariyas.com/hotel-in-mumbai/
Smešten u Mumbaju, hotel Fariias je na 5 minuta vožnje od kapije Indije. Ima otvoreni bazen, 4 restorana i sobe za nepušače sa besplatnim bežičnim internetom. Sobe u hotelu Fariias su moderno dekorisane. Svaka soba je opremljena sefom i TV-om sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima. Obezbeđeni su kada i toaletni pribor. Gosti mogu da vežbaju u fitnes centru ili da uživaju u opuštajućim tretmanima tela u spa centru. Hotel nudi usluge iznajmljivanja automobila i menjanja valuta, a osoblje na turističkom desku može pomoći u organizovanju putovanja. Restoran Tamarind služi odličan izbor internacionalnih jela sa roštilja. Ostali izbori za ručavanje uključuju osvežavajuća pića u taverni -The Signature Bar i Tamarind PoolSide, koji je specijalizovan za meso sa roštilja. Hotel Fariias je udaljen 10 minuta vožnje od mesta Nariman i Svetskog trgovinskog centra. Aerodrom Chhatrapati Shivaji udaljen je otprilike 1 do 1,5 sat vožnje putem.

Aurangbad- The Fern Residency Aurangabad 4* (ili sličan) https://www.fernhotels.com/the-fern-residency-aurangabad
Fern Residenci Aurangabad ima veliki bazen, restoran i besplatan bežični internet u javnim prostorima. Nalazi se odmah pored autobuske stanice i nudi turistički desk i prelepe luksuzne sobe sa LCD TV-om od 32 inča. Sobe su prostrane. Opremljene su sefom, radnim stolom i sopstvenim kupatilom sa besplatnim toaletnim priborom. Restoran i bar nudi indijska, evropska i kineska jela. Dostupna je i posluga u sobu. Hotel se nalazi na oko 3 km od aerodroma Aurangabad i 7 km od železničke stanice u Aurangabadu. Utvrda Daulatabad je udaljena oko 20,4 km, dok su pećine Ajanta i Ellora udaljene 2 sata vožnje.

Varanasi - Hotel Madin 4* (ili sličan) http://www.hotelmadin.com/
Smešten u Varanasiju, na 1,8 km od Godolije, hotel Madin nudi besplatan bežični internet i besplatan privatni parking. Hotel ima terasu i pogled na grad, a gosti mogu da uživaju u obroku u restoranu. Svaka soba u ovom hotelu je klimatizovana i opremljena je TV-om sa ravnim ekranom. Svaka soba ima sopstveno kupatilo. U sobi postoje ogrtači i besplatne toaletne potrepštine. U okviru objekta postoji recepcija koja radi 24 sata. Hotel takođe nudi iznajmljivanje automobila. Dasasvamedh Ghat je 5,5 km od hotela Madin, dok je Kedar Ghat udaljen 5,4 km. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Lal Bahadur Šastri, udaljen 24 km od hotela Madin.

Kadžuraho – The Clarks Hotel 5* (ili sličan) https://www.theclarkshotels.com
Smešten u blizini hramova iz 9. veka u Kadžurahu, Hotel Clarks Kadžuraho je udaljen 10 minuta vožnje od aerodroma i 15 minuta vožnje od železničke stanice. Hotel raspolaže sa klimatizovanim sobama i apartmanima koji su opremljeni višekanalnom televizijom, telefonom, WiFi i svim modernim sadržajima sa recepcijom koja radi 24/7 i room service-om. Sa pogledom na bazen i bujne bašte, sobe u Clarks Khajuraho nude udobnost i luksuz bez premca tokom boravka. Uživajte u ukusnom obroku i proslavite kvalitetan provod sa svojim dragim osobama. Bar i restoran u okviru hotela nude širok izbor ukusnih menija.

Delhi - Radisson Blu Dwarka Hotel 5* (ili sličan) https://www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka
Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova. 


 
 
 

SPISAK HOTELA NA TURI INDIJA - ZLATNI TROUGAO

Delhi
- Radisson Blu Dwarka Hotel 5* (ili sličan) https://www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka
Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova.

Agra - Clarks Shiraz Hotel 5* (ili sličan) http://www.hotelclarksshiraz.com/
Luksuzan hotel sa 5*, poznat po raskošnom smeštaju i toplom gostoprimstvu. Hotel je na nekolko minuta udaljen od čuvenog Tadž Mahala. Sve sobe su centralno klimatizovane, sa satelitskim LCD TV, mini barom. Hotel ima otvoreni bazen, spa, welnes i fitnes centar.

Džajpur – Sarovar Premier 4* (ili sličan) https://www.sarovarhotels.com/sarovar-premiere-jaipur/
Smešten u ambijentalnom okruženju, blizu aerodroma, železničke i autobuske stanice, hotel Sarovar Premier je prikladan izbor za one koji traže luksuz i udobnost. Komforne sobe su opremljene sa klima uređajem, televizorom, sefom, mini barom, aparatom za kafu/čaj. Hotel ima restoran, bar, bazen.
 


SPISAK HOTELA NA TURI BISEI INDIJE

Daramšala - Amritara Surya Hotel 4* ili sličan https://www.amritara.co.in/hotel-in-mcleodganj.html
Smešten na lancu Dhauladhar, Amritara Suria hotel nudi moderan smeštaj, restoran i bar u okviru objekta. Nalazi se na samo 500 metara od hrama Dalaj Lame. Sobe gledaju na dolinu, sa klimatizacijom i grejanjem, opremljene su sefom, kablovskom televizijom i mini-barom. Na raspolaganju su pribor za pripremu čaja/kafe sa električnim kuvalom. U kupatilu se nalazi tuš, besplatan toaletni pribor i fen za kosu. U restoraniu hotela Amritara Suria služe se razna lokalna, kontinentalnim i gudžarati jelima. Udaljen je 3 km od Muzeja umetnosti Kangra i 14 km od aerodroma Gaggal. Udaljen je 95 km do železničke stanice Pathankot. Autobuska stanica McLeodganj je samo 600 metara od objekta.

Amricar -Hotel Fairfield bi Marriott Amritsar 4* ili sličan https://www.marriott.com/
Ovaj hotel ima fitnes centar, zajednički salon i terasu za sunčanje sa bazenom. Doručak je na bazi švedskog stola. Hotel Fairfield bi Marriott Amritsar sa 4 zvezdice nudi room-service, recepciju koja radi 24 sata i besplatan WiFi. Dostupan je besplatan privatni parking, a hotel takođe nudi iznajmljivanje automobila za goste koji žele da istraže okolinu. Sve sobe poseduju klima uređaje, radne stolove, čajnik, mini-bar, sef, TV sa ravnim ekranom i sopstveno kupatilo sa tušem. U hotelu Fairfield bi Marriott Amritsar sve sobe su opremljene posteljinom i peškirima. U okviru smeštaja ćete naći restoran koji služi kinesku, indijsku i italijansku kuhinju. Popularna odredišta u blizini Fairfield bi Marriott Amritsar uključuju hram Durgiana, železničku stanicu Amritsar Junction i tvrđavu Gobindgarh.

Mumbai- Farias hotel 4* (ili sličan) https://fariyas.com/hotel-in-mumbai/
Smešten u Mumbaju, hotel Fariias je na 5 minuta vožnje od kapije Indije. Ima otvoreni bazen, 4 restorana i sobe za nepušače sa besplatnim bežičnim internetom. Sobe u hotelu Fariias su moderno dekorisane. Svaka soba je opremljena sefom i TV-om sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima. Obezbeđeni su kada i toaletni pribor. Gosti mogu da vežbaju u fitnes centru ili da uživaju u opuštajućim tretmanima tela u spa centru. Hotel nudi usluge iznajmljivanja automobila i menjanja valuta, a osoblje na turističkom desku može pomoći u organizovanju putovanja. Restoran Tamarind služi odličan izbor internacionalnih jela sa roštilja. Ostali izbori za ručavanje uključuju osvežavajuća pića u taverni -The Signature Bar i Tamarind PoolSide, koji je specijalizovan za meso sa roštilja. Hotel Fariias je udaljen 10 minuta vožnje od mesta Nariman i Svetskog trgovinskog centra. Aerodrom Chhatrapati Shivaji udaljen je otprilike 1 do 1,5 sat vožnje putem.

Aurangbad- The Fern Residency Aurangabad 4* (ili sličan) https://www.fernhotels.com/the-fern-residency-aurangabad
Fern Residenci Aurangabad ima veliki bazen, restoran i besplatan bežični internet u javnim prostorima. Nalazi se odmah pored autobuske stanice i nudi turistički desk i prelepe luksuzne sobe sa LCD TV-om od 32 inča. Sobe su prostrane. Opremljene su sefom, radnim stolom i sopstvenim kupatilom sa besplatnim toaletnim priborom. Restoran i bar nudi indijska, evropska i kineska jela. Dostupna je i posluga u sobu. Hotel se nalazi na oko 3 km od aerodroma Aurangabad i 7 km od železničke stanice u Aurangabadu. Utvrda Daulatabad je udaljena oko 20,4 km, dok su pećine Ajanta i Ellora udaljene 2 sata vožnje.

Varanasi - Hotel Madin 4* (ili sličan) http://www.hotelmadin.com/
Smešten u Varanasiju, na 1,8 km od Godolije, hotel Madin nudi besplatan bežični internet i besplatan privatni parking. Hotel ima terasu i pogled na grad, a gosti mogu da uživaju u obroku u restoranu. Svaka soba u ovom hotelu je klimatizovana i opremljena je TV-om sa ravnim ekranom. Svaka soba ima sopstveno kupatilo. U sobi postoje ogrtači i besplatne toaletne potrepštine. U okviru objekta postoji recepcija koja radi 24 sata. Hotel takođe nudi iznajmljivanje automobila. Dasasvamedh Ghat je 5,5 km od hotela Madin, dok je Kedar Ghat udaljen 5,4 km. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Lal Bahadur Šastri, udaljen 24 km od hotela Madin.

Kadžuraho – The Clarks Hotel 5* (ili sličan) https://www.theclarkshotels.com
Smešten u blizini hramova iz 9. veka u Kadžurahu, Hotel Clarks Kadžuraho je udaljen 10 minuta vožnje od aerodroma i 15 minuta vožnje od železničke stanice. Hotel raspolaže sa klimatizovanim sobama i apartmanima koji su opremljeni višekanalnom televizijom, telefonom, WiFi i svim modernim sadržajima sa recepcijom koja radi 24/7 i room service-om. Sa pogledom na bazen i bujne bašte, sobe u Clarks Khajuraho nude udobnost i luksuz bez premca tokom boravka. Uživajte u ukusnom obroku i proslavite kvalitetan provod sa svojim dragim osobama. Bar i restoran u okviru hotela nude širok izbor ukusnih menija.

Delhi - Radisson Blu Dwarka Hotel 5* (ili sličan) https://www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka
Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova. 


 

Indija
INDIJA – ZLATNI TROUGAO 26.12.2023      
Delhi, Agra, Džajpur

Polazak: 26. decembar 2023. / Povratak: 04. januar 2024.
10 dana / 9 noćenja, avionom  

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u
 
Nezaobilazna putanja svakog turiste, koji prvi put posećuje Indiju, je tura poznatija kao Zlatni trougao, a čine ga gradovi Delhi, Agra i Džajpur. Misterija, magija, avantura. Dobro došli u Delhi, grad džinova i 25 miliona ljudi.

Sa turističke tačke gledišta Delhi se može podeliti na dva glavna dela - Stari Delhi, grad Mogula, koji potiče iz 17. veka i koji je očuvao taj duh do danas, i Novi Delhi, koji su izgradili kolonijalni vladari Britanci, poznat po svojim bulevarima sa drvoredima. Svaki kutak ovog grada i zemlje odiše istorijom i nekom vrstom duha prošlosti.

Poseta Indiji prosto se mora zaokružiti obilaskom Tadž Mahala, čuvenim zdanjem koje od svoje izgradnje privlači pažnju posetilaca posebnim načinom arhitekture i simbolikom onoga što predstavlja. Ova mešavina elemenata persijskog, otomanskog, indijskog i islamskog stila je simbol ljubavi šaha Džahana prema svojoj ženi i kada postanete svedok njene velelepnosti, osetite tu ljubav u vazduhu. Tadž Mahal se nalazi u gradu Agra, u kome još možete videti i istoimenu tvrđavu i Fatehpur Sikri - kompleks znamenitosti i hramova u jedinstvenom arhitektonskom stilu.

Putovanje ćemo završiti posetom starom gradu Džajpuru, ružičastom gradu. Džajpur je grad muzej na otvorenom zbog svoje istorije o kojoj svedoče spomenici, hramovi, palate, tvrđave, kapije, tornjevi, trgovi...
 

Dan 1
BELGRADE
(26.12.2023.) BEOGRAD – DOHA – DELHI Čekiranje putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 09:00 časova. Poletanje za Dohu u 11:45 časova (Let QR232). Obrok u avionu. Sletanje u 18:45 časova. Poletanje za Delhi u 20:00 časova (Let QR 578). Obrok u avionu.
Dan 2
DELHI
(27.12.2023.) DELHI Sletanje u 02:05 časova. Transfer do hotela. Po dolasku u hotel odmah ulazak u sobe. Noćenje. Doručak. Nakon odmora odlazak na poludnevno razgledanje glavnog grada Indije, čiji kulturno-istorijski spomenici potiču iz različitih perioda njegove istorije. Novi Delhi se ističe sjajnom kolonijalnom arhitekturom, čiji su najlepši primeri zgrada Parlamenta, Predsednička palata, Kapija Indije, zgrade ministarstva, itd. Obilazak dva čuvena spomenika iz daleke prošlosti grada: Kutub Minara iz 12.veka, sagrađenog kao simbol pobede islama nad hindu religijom i Humajunovog mauzoleja iz 16.veka za koji kažu da je služio kao model za izgradnju čuvenog Tadž Mahala. Večera. Noćenje.
Dan 3
DELHI
(28.12.2023.) DELHI Doručak. Poludnevno razgledanje uključuje najimpresivnije arhitektonske celine Delhija: Crvenu tvrđavu (spolja), jedan od bisera mogulske umetnosti srednjeg veka i najveću džamiju Indije - Džami Masdžid. Kratka vožnja rikšama kroz stari deo grada i čuvenu ulicu Čandi Čok. Poseta Radžgatu, mestu na kome je kremiran Mahatma Gandi. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.
Dan 4
AGRA
(29.12.2023.) DELHI – AGRA Doručak. Polazak autobusom za Agru (4-5 sati vožnje). Usputni obilazak Sikandre, mesta i mauzoleja u kome je sahranjen najveći od svih mogula - Akbar. Dolazak u Agru. Smeštaj. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
Dan 5
AGRA
(30.12.2023.) AGRA Rano ujutro obilazak u svetu čuvenog spomenika indijskog srednjeg veka - Tadž Mahala. To je veličanstveni mauzolej od mermera, simbol besmrtne ljubavi, iz 17. veka. Gradio ga je šah Džahan svojoj voljenoj ženi Muntaz Mahal. Povratak u hotel. Doručak. Poseta impozantnoj i savršeno očuvanoj Crvenoj tvrđavi, iz vremena kada je Agra bila prestonica Indije, za vreme prvih mogula. U njoj je šah Džahan proveo svoje poslednje dane u zatočeništvu, gledajući na Tadž Mahal. Večera. Noćenje.
Dan 6
JAIPUR
(31.12.2023.) AGRA – DŽAJPUR Doručak. Polazak autobusom za Džajpur koji se nalazi u državi Radžastan (vožnja traje oko 5-6 sati). Usput razgledanje ostataka Fatehpur Sikrija. Gradio ga je veliki Akbar kao svoju prestonicu, ali je ubrzo napustio zbog nepovoljnih pustinjskih uslova. Arhitektura napuštenog grada je savršeno sačuvana i predstavlja još jedno remek-delo arhitekture mogula. Dolazak u Džajpur, glavni grad države Radžastana koji je popularno poznat kao „ružičasti grad“ zbog roze boje koja se nalazi na zgradama u starom utvrđenom gradu. Smeštaj u hotel. Svečana Novogodišnja večera. Noćenje.
Dan 7
JAIPUR
(01.01.2024.) DŽAJPUR Doručak. Pre podne razgledanje tvrđave Amber, udaljene 11 km od grada. Tvrđava Amber, smeštena na brdu, najlepši je primer Radžput arhitekture. Unutrašnjost tvrđave je veoma bogato ukrašena slonovačom, ogledalima, staklom i izuzetnim slikama. Posle podne obilazak jednog od najzanimljivijih gradova Indije. Stari deo poznat je kao Ružičasti grad, u čijoj su izgradnji učestvovali najbolji majstori i umetnici iz raznih krajeva. Ovo je grad sa izuzetno zanimljivom atmosferom. Obilazak palate, koja je danas dobrim delom pretvorena u muzej, zatim čuvene observatorije Džantar Mantar, iz 1726. g. Razgledanje spoljašnjosti Palate vetrova ili Hava Mahala, koja predstavlja najlepši primer arhitekture toga vremena. Večera. Noćenje.
Dan 8
DELHI
(02.01.2014.) DŽAJPUR – DELHI Doručak.. Odjava iz hotela. Slobodno pre podne. Vožnja do Delhija (oko 5 sati vožnje). Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 9
DOHA
(03.01.2014.) DELHI – DOHA Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 10:00 časova (let QR 571). Obrok u avionu. Sletanje u Dohu u 11:50 časova. Transfer do hotela. Mogućnost fakultativnog razgledanja grada. Noćenje.
Dan 10
BELGRADE
(04.01.2014.) DOHA – BEOGRAD Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 07:10 časova (Let QR 231). Obrok u avionu. Sletanje u 10:45 časova.