FARSKA OSTRVA SA POSETOM KOPENHAGENU 09.08.2020

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

• Cena za treću osobu u dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem : 1760 € rani bukng  ili 1850 € redovna cena.
• Jednokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem sobe mogu se dobiti isključivo na upit i uz doplatu!

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Kopenhagen-Vagar-Kopenhagen-Beograd, avio kompanijama Air Serbia i Scandinavian Airlines, avio-takse u trenutku pravljenja programa oko 120 evra na dan objavljivanja programa (Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.), smeštaj u hotelu sa 4* zvezdice u Kopenhagenu u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom i u hotelu sa 3 * u Torshavenu, u dvokrevetnim sobama na bazi 3 polupansiona(doručak i večera)na Farskim ostrvama, panoramski obilazak Kopenhagena, izlet Vestmana trećeg dana boravka, ručak na izletu Vestmana litice, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

Cena putovanja ne obuhvata: međunarodno putno osiguranje (koje je obavezno i uplaćuje se u agenciji), posluženje u avionu, fakultativni izlet: Severni Strejmoj i ostrva Esturoj i Bordoj (150 evra za minimum 15 prijavljenih putnika, uključen ručak), prevoz gradskim prevozom u Kopenhagenu i  posete koje nisu predviđene programom.

Napomena: prijave i uplate za fakultativni izlet: Severni Strejmoj-Esturoj i Bordoj  vrše se u agenciji 20 dana pre polaska na put. Prijavljivanje i uplata na licu mesta nije moguce.

Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu akontacije (40 %) najkasnije do 10. maj ili do popune mesta.

Prilikom rezervacije aranžmana obavezno treba dati sledeće podatke: datum rođenja, broj pasoša i državljanstvo i datum važenje pasoša.

Hotel:

Kopenhagen - Scandic Webers 4*  https://www.scandichotels.com/hotels/denmark/copenhagen/scandic-webers
Hotel se nalazi u centru Kopenhagena u kraju Vesterbro, u zgradi klasične arhitekture iz XIX veka ali opremljene u modernom dizajnu. U blizini hotela nalaze se brojni restorane, barovi i radnje. Tivoli vrtovi se nalaze na pešačkoj udaljenosti a do Gradske većnice (pešačke zone) može se stići nakom 10 minu pešačenja(700 m) ili metroom (1 stanica). Hotel od sadržaja ima: restoran, bar, kongresne sale, besplatan Wi Fi. Sobe su manjih dimenzija (karakteristika skandinavskih hotela) opremljene u modernom, skandinavskom stilu i imaju radni sto, TV, klima uređaj, kompletno opremljeno kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu, sef, daska za peglanje i pegla. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Farska ostrva- Torshaven - Hotel  Hafnia 3* https://hafnia.fo/

Hotel Hafnia je butik hotel koji se nalazi u istorijskom delu glavnog grada Farskih ostrva, na pešačkoj udaljenosti od glavne ulice.U blizini hotela nalaze se restorani i radnje. Sa krovne terase hotela pruža se predivan pogled na grad i luku.U okviru hotela postoje restoran, bar, kongresne sale, sauna i teretana u obližnjem fitnes centru.Hotel ima 79 soba i sve imaju; Sat TV, Wi Fi, kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu, mini bar, telefon i aparat za kafu i čaj.Pored klasičnih soba hotel ima i 6 autentičnih koliba za smeštaj maksimum 6 osoba. Doručak se služi po principu samoposluživanja, večera je meni.

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

Napomena:
Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

KORISNE INFORMACIJE:

Novac:  zvanična valuta je farska kruna koja ima isti odnos prema ostalim valutama kao i danska kruna (FKK=DKK)  ( 1 EUR = 7,4729 DKK) kursna lista na dan objavljivanja programa.

PREPORUKA: Na Farskim ostrvima u veći gradovima, većim prodavnicama i restoranima može se plaćati kreditnim karticama, ali u malim mestima plaćanje je u kešu. Menjačnica na Farskim ostrvima ima vrlo malo i kurs može biti nepovoljan. Iz tog razloga preporučujemo da za plaćanje koristite kreditne kartice i da pre polaska na put pokušate  u našim menjačnicama da kupite danske krune (ona se koristi i na Farskim ostrvima).Danske krune možete kupiti i prvog dana u Kopenhagenu.
Razlika u vremenu:  vreme na Farskim ostrvima je minus jedan sat u odnosu na Srbiju (u trenutku objavljivanja programa) Letnje računanje vremena počinje 29.marta.  Struja: 220 volti  Klima: Farska ostrva imaju hladno leto sa prosečnom temperaturom od samo 12 stepeni i najvišom 20 stepeni (koja uz povećanu vlaznost vazduha ostavlja utisak kao da je 30 stepeni) i blagu zimu sa temperaturom od 3 stepena. Izuzetno promenjivo vreme sa više od 280 kišnih dana godišnje najbolje oslikava Farska izreka ‘Ukoliko vam se ne sviđa vreme, sačekajte pet minuta’. Ova izreka oslikava brze i česte promene vremena te treba imati na umu baš tu izreku i prilagoditi svoju odeću i obuću kiši i ponekad neugodnom vetru. Većina turista Farska ostrva posećuje leti, a jedan od razloga su i izuzetno dugi dani (21.6. dan traje čak 19 sati i 45 minuta). Na Farskim ostrvima živi oko 50 000 ljudi. Glavna privredna grana je ribarstvo (95% izvoza), a razvijeno je i ovčarstvo (70 000 ovaca) i brodogradnja. Zbog jakih vetrova vegetacija je izuzetno oskudna, te se obrađuje mali procenat obradive površine (uglavnom krumpir). Zanimljivo je da na Farskim ostrvima ne postoji zatvor, a zatvorenike koje osude na kazne duže od godinu dana zatvora šalju na izdržavanje kazne u Dansku (a to su izuzetno retki slučajevi). Farska ostrva su jedna od vodećih zemalja na svetu po korištenju obnovljivih izvora energije (oko 50%),
Jezik: Farski - sličan Islandskom i staro norveškom. Koriste se i danski i engleski. Hrana: kuhinja se temelji  na ribi, ovčetini, krompiru. Odeća : slojevita, udobna, topla, vodootporna ( vetrovke, pamučne pantalone, udobna, nepromočiva obuća, kapa.)
KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarskoj protivvrednosti  po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Krajnji rok za prijavu :10.maj 2020.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta po danima, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima  ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Molimo putnike da dva dana pre polaska obavezno provere u agenciji tačno vreme poletanja aviona.
• Na letu Air Serbia i Scandinavian Airlines dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Kontiki Travel & Service doo.

NAČINI PLAĆANJA:
-  avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
-  gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- kreditnom karticom masterata OTP banke Srbije do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
-administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO
     
U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2020 od 10.01.2020. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068022 od 01.01.2020. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd,17.februar 2020.                      KonTiki Travel&Service doo Beograd-Stari grad, Kolarceva 3.
Program broj 4                                                          Licenca OTP 113/2020 od 01.02.2020.
                                                                                                      Kategorija licence A 40

FARSKA OSTRVA HOTELI 3* I 4* Faroe Islands/Faroe Islands
FARSKA OSTRVA HOTELI 3* I 4*-
 
 

Hotel:
 

Kopenhagen - Scandic Webers 4* https://www.scandichotels.com/hotels/denmark/copenhagen/scandic-webers
Hotel se nalazi u centru Kopenhagena u kraju Vesterbro, u zgradi klasične arhitekture iz XIX veka ali opremljene u modernom dizajnu. U blizini hotela nalaze se brojni restorane, barovi i radnje. Tivoli vrtovi se nalaze na pešačkoj udaljenosti a do Gradske većnice (pešačke zone) može se stići nakom 10 minu pešačenja(700 m) ili metroom (1 stanica). Hotel od sadržaja ima: restoran, bar, kongresne sale, besplatan Wi Fi. Sobe su manjih dimenzija (karakteristika skandinavskih hotela) opremljene u modernom, skandinavskom stilu i imaju radni sto, TV, klima uređaj, kompletno opremljeno kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu, sef, daska za peglanje i pegla. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Farska ostrva- Torshaven - Hotel Hafnia 3* https://hafnia.fo/

Hotel Hafnia je butik hotel koji se nalazi u istorijskom delu glavnog grada Farskih ostrva, na pešačkoj udaljenosti od glavne ulice.U blizini hotela nalaze se restorani i radnje. Sa krovne terase hotela pruža se predivan pogled na grad i luku.U okviru hotela postoje restoran, bar, kongresne sale, sauna i teretana u obližnjem fitnes centru.Hotel ima 79 soba i sve imaju; Sat TV, Wi Fi, kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu, mini bar, telefon i aparat za kafu i čaj.Pored klasičnih soba hotel ima i 6 autentičnih koliba za smeštaj maksimum 6 osoba. Doručak se služi po principu samoposluživanja, večera je meni.

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put. 


   
 

Spisak hotela na turi


 
 
 

Hotel:
 

Kopenhagen - Scandic Webers 4* https://www.scandichotels.com/hotels/denmark/copenhagen/scandic-webers
Hotel se nalazi u centru Kopenhagena u kraju Vesterbro, u zgradi klasične arhitekture iz XIX veka ali opremljene u modernom dizajnu. U blizini hotela nalaze se brojni restorane, barovi i radnje. Tivoli vrtovi se nalaze na pešačkoj udaljenosti a do Gradske većnice (pešačke zone) može se stići nakom 10 minu pešačenja(700 m) ili metroom (1 stanica). Hotel od sadržaja ima: restoran, bar, kongresne sale, besplatan Wi Fi. Sobe su manjih dimenzija (karakteristika skandinavskih hotela) opremljene u modernom, skandinavskom stilu i imaju radni sto, TV, klima uređaj, kompletno opremljeno kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu, sef, daska za peglanje i pegla. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Farska ostrva- Torshaven - Hotel Hafnia 3* https://hafnia.fo/

Hotel Hafnia je butik hotel koji se nalazi u istorijskom delu glavnog grada Farskih ostrva, na pešačkoj udaljenosti od glavne ulice.U blizini hotela nalaze se restorani i radnje. Sa krovne terase hotela pruža se predivan pogled na grad i luku.U okviru hotela postoje restoran, bar, kongresne sale, sauna i teretana u obližnjem fitnes centru.Hotel ima 79 soba i sve imaju; Sat TV, Wi Fi, kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu, mini bar, telefon i aparat za kafu i čaj.Pored klasičnih soba hotel ima i 6 autentičnih koliba za smeštaj maksimum 6 osoba. Doručak se služi po principu samoposluživanja, večera je meni.

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put. 


   
 

Spisak hotela na turi


 

Danska
FARSKA OSTRVA
sa posetom Kopenhagenu

Polazak: 9.avgust 2020. Povratak:14.avgust 2020.

(6 dana / 5 noćenja) – avionom 

Cena po osobi  1990 €

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Zapanjujuće lepa Farska ostrva čine arhipelag od 18 ostrva smešten između Norveškog mora i divljeg Severnog Atlantika, negde na pola puta između Norveške i Islanda. Farska ostrva je mala, autonomna regija, koja pripada Kraljevstvu Danske i koju naseljava nešto preko 50.000 stanovnika. Teren na ostrvima je neravan, strm, brdovit i zelen ali bez vegetacije, kao na Islandu. Svuda je samo trava, koja leti, u jednom danu, nekoliko puta promeni boju, što je posebno atraktivno i zanimljivo slikarima, pa dolaze iz čitavog sveta da tamo rade. Pogled s vrha brda na nekom od ostrva je nešto najlepše, jer pruža pogled  na otvoreni okean, a linija koja spaja more i nebo deluje potpuno nestvarno. I sam arhipelag, iza kojeg se nalaze Island i Grenland, izgleda kao pravo umetničko delo, kao da je neka vešta ruka pobacala zemlju u more. Klima ima sve katakteristike subpolarne okeanske klime, sa čestim promenama vremena: vetrovito, sunčano, vlažno i hladno leti a vetrovito, oblačno i hladno zimi. Uprkos geografskom položaju temperatura se retko spušta ispod nule u toku godine a sve zahvaljujući golfskoj struji koja donosi toplu vodu sa Kariba na sever Evrope. Farska(Ferjarska) ili Ovčija ostrva, formalno, pripadaju Danskoj, ali njihova istorija je još uvek zagonetna. Po legendi, prvi doseljenici stigli su početkom devetog veka iz Norveške, bežeći od tiranije kralja Haralda Lepokosog. Postoje i dokazi da su u istom periodu stigli i irski monasi, koji su i doneli ovce. Posle II svetskog rata Danska je po drugi put uspostavila kontrolu nad ostrvima, ali su ostrva 1948. dobila lokalnu autonomiju. Meštani su odbili da sa Dancima uđu u Evropsku ekonomsku zajednicu te nisu članovi Evropske unije.
 

Dan 1
BELGRADE
(9.avgust 2020.) BEOGRAD– KOPENHAGEN Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Kon Tiki u 04:30 časova. Poletanje za Kopenhagen u 06:35 časova (Let JU400). Sletanje u Kopenhagen u 08:50 časova. Po dolasku u Kopenhagen transfer do hotela. Ulazak u sobe nakon 14 časova. Odlazak sa vodičem do centra Kopenhagena. Kraća informativna šetnja i slobodno vreme za individualni obilazak grada ili kupovinu suvenira. Odlazak i povratak gradskim prevozom. Noćenje.
Dan 2
KOPENHAGEN
(10.avgust 2020.) KOPENHAGEN-FARSKA OSTRVA(Vagar)- vodopad Gasadalur-TORSHAVN Rani jutranji transfer do aerodroma. Let za ostrvo Vagar na Farskim ostrvima. Let u 11:00 časova (Let SK1777). Sletanje na aerodrom Vagar u 12:15 časova.(dvočasovni let). Polazak autobusom prema severu ostrva Vagar do mesta Gasadalur gde se nalazi istoimeni vodopad. Vodopad dobija vodu iz male reke koja teče sa severa na jug ostrva i u jednom mlazu, sa visine od 60 m pada direktno u Atlantski okean.To ga čini jedinstvenim vodopadom na Farskim ostrvima.Nakon kraće pauze i fotografisanja polazak prema Torshavenu, glavnom gradu Farskih ostrva. Grad se nalazi na glavnom ostrvu Strejmoj a do njega se stiže tunelom dugim oko šest kilometara, napravljenim ispod površine mora. Nakon sat vremena vožnje dolazak u Torshavn. Transfer do hotela. Smeštaj . Odlazak u kraću šetnju i razgledanje Tinganesa, starog dela grada. Torshavn je osnovan 825.godine u doba Vikinga a ime je dobio po nordijskom bogu Toru. U starom delu grada smešten je parlament Farskih ostrva, koji je počeo sa radom oko 900.godine i spada u jedne od najstarijih na svetu, pored onog na Islandu. Kuće u starom delu su obojene tradicionalnom crnom bojom, imaju travnati krov i bele prozore. One čine kontrast modernim kućama ofarbanim jarkim bojama. Stari i novi deo grada povezuje katedrala a iz starog dela grada može se videti susedno ostrvo Nolsoj. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 3
TORSHAVN
(11.avgust 2020.) TORSHAVN- VESTMANA LITICE-TORSHAVN Doručak. Nakon doručka odlazak na izlet do litica Vestmana i posmatranje prica. Vožnja planinskim putem kroz predivni pejzaž do čuvenih litica Vestmana i ukrcavanje na brod. Dvočasovna plovidba brodom kroz kanale koje okružuju visoke litice. Litice se izdžu iz mora do visine od 700 m i izdubljene su brojnim pećinama. Na strmim liticama živi na hiljade morskih ptica: gnjurac, severni galeb, morski papagaj, gde se gnezde i podižu mlade. U prošlosti su se Farani, a to ponekad čine i danas, spuštali niz opasne litice kako bi se domogli ptičjih jaja, koja se smatraju delikatesom. U toku izleta biće organizovan odlazak na ručak u lokalni restoran. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 4
TORSHAVN
(12.avgust 2020.)TORSHAVN-SEVERNI STREJMOJ- Ostrvo EJSTUROJ-Ostrvo BORDOJ-KLAKSVIK-TORSHAVN Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet: Severni Strejmoj i ostrvo Estiroj i Bordoj. Polazak autobusom prema severu ostrva Strejmoj, do sela Saksun, ušuškanog među visokim brdima. Seoce Saksun, sa samo 14 stanovnika, nalazi se na severozapadnoj obali ostrva Strejmor. Smešteno u nekadašnjem fjordu i okruženo visokim brdima sa dve strane, ovo seoce je postalo prepoznatljivo po prelepom pogledu na kamenu crkvu sa lagunom u pozadini, po čijoj se obali može šetati samo za vreme oseke. Nakon kraće pauze nastavak putovanja i prelazak mosta koji spaja ostrva Strejmoj i Estiroj. Ovo je jedini most preko Severnog Atlantika koji ostrvo Estiroj spaja sa glavnim ostrvom Strejmoj.Vožnja prema severu pored najviše planine Sletaratindur, koja se izdiže na visini od 880 m nadmorske visine, do slikovitog seoceta Gjogv, poznatog po prirodnoj luci.Nakon kraće šetnje odlazak u restoran na ručak. Nastavak putovanja, vožnja tunelom do severoistočnog ostrva Bordoj i obilazak gradića Klaksvik. Ovo je drugi po veličini grad na Farskim ostrvima. Grad je smešten u prirodnom zalivu i na obroncima dveju planina sa pogledom na planinu Eniberg, koja se, dramatično, kao piramida (750 m)izdiže iz severnog mora i tako štiti grad od jakih vetrova. Šetnja gradićem i uzivanje u jedinstvenom pogledu koje pruža položaj ovog mesta. Povratak u Torshaven.(Cena izleta: 150 €) Večera. Noćenje.
Dan 5
KOPENHAGEN
(13.avgust 2020.) VAGAR (FARSKA OSTRVA)- KOPENHAGEN Doručak. Transfer do aerodroma Vagar za let za Kopenhagen. Let SK1778 u 13:05 časova. Dolazak u Kopenhagen u 16:10 časova. Po dolasku u Kopenhagen odlazak u panoramski obilazak grada autobusom. Ova preko 850 godina stara prestonica jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. U ovom gradu prepunom crkava, muzeja, brojnih spomenika kulture, kafea i restorana, preovladavaju pešaci i biciklisti u odnosu na automobile. Najinteresantniji je srednjovekovni centar grada i najduža Evropska pešačka zona –Stroget. Panoramski obilazak grada obuhvata vožnju pored Tivoli parka, palate Kristijansborg iz XVIII veka, gde se danas nalazi Danski parlament, Gradske većnice, Nove Karlsbergerove glipkoteke, Nacionalnog muzeja, Stare berze, Danskog Kraljevskog pozorišta, prelepe Amelienborg palate- danas zimske rezidencije Danske Kraljevske porodice, čuvene skulpture „Mala sirena“, lučke četvrti sa starim jedrenjacima itd. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 6
BELGRADE
(14.avgust 2020.) KOPENHAGEN–BEOGRAD Doručak. Transfer na aerodrom. Let za Beograd u 10:55 časova (Let JU421).Sletanje na beogradski aerodrom u 12:30 časova.