ETIOPIJA 01. JANUAR 2019.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem mogu se dobiti na upit, ali ih ne preporučujemo, jer treći krevet ne odgovara standardu za odraslu osobu.


U cenu putovanja je uključeno: Avio-prevoz na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* u Adis Abebi i hotelima turističke kategorije u ostalim mestima, Bahirdar –Homeland hotel, Gondar – Goha hotel ili Taye hotel, Axum – Sabean hotel  i Lalilbela – Lal hotel. Obroci i razgledanja prema programu, transferi, troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno: Avio takse od 375,62  evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih:  EUR 64YQ, 205.72YR i refundabilnih taksi: EUR 4.48LG, 0.98RF, 16.72RS, 0.22RS, 38.24QX, 15.60FR, 29.66IH (avio-takse u trenutku pravljenja programa; konačan iznos avio taksa podložan je promeni do dana polaska na putovanje te se plaćaju sedsam dana pre polaska na put), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji,  fakultativni izleti, napojnice za lokalne vodiče i vozače (ukoliko postoje izleti), troškovi vize 40 evra i usluge viziranja 50 evra, međunarodno putno osiguranje.


ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE 15. NOVEMBAR 2018. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

HOTELI:


Adis Abeba -  Caravan hotel 4* www.caravanaddis.com ili sličan

Nalazi se 4 km od aerodroma i daje beslpatan transfer do/ na aerodrom. Recepcija radi 24 sata. Sobe su opremljene plazma TV, mini barom, sefom i pisaćim stolom. Kupatila imaju bide i fen za kosu. Hotel ima bespaltni WiFi. Doručak može bit organizovan vrlo rano. U restoranu mogu da se probaju specijaliteti internacionalne kuhinje. Imaju nepušačke sobe.

Bahir Dar –Homeland hotel 3 / 4* www.homlandhotelbahirdar.com ili sličan

Nalazi se na jugu jezera Tana. Ima besplatni WiFi u sobama kao i bespaltni parking. Sobe su klimatizovane i imaju plazma TV  sa satelitskim programima. Sobe su snabdevene frižiderom i aparatom za kuvanje kafe. Kupatila su opremljena tuševima . Ima restoran u kome se služe kako jela a la kart tako i bife . recepcija radi 24 sata.

Gondar – Goha hotel 3+* www.gohahotel.com ili sličan

Smešten je na brdu sa izvanrednim pogledom na Gonder. Ima otvoreni bazen i besplatni bežični internet u javnim prostorijama. Svaka soba je opremljena u tradicionalnom stilu sa delom za sedenje. Ima telefon i pisaći sto, a kupatila imaju tuševe. U retoranu spremaju  tradicionalna etiopijska kao i evropska jela, a često ima živi program. Hotel ima prodavnicu suvenira i biznis centar, kao i prostorije za sastanke i bankete.

Gondar – Taye hotel 3* https://www.hotels.com ili sličan

Nalazi se 1 km od Meskel trga. Iz njega se pruža lep pogled na planine. Sobe, od kojih samo neke imaju terasu ili balkon, opremljene su plazma TV-om,i sve sobe imaju kupatilo. U restoranu služe doručak. Postoji frizer i prodavnica suvenira. Na raspolaganju je i hamam.

Aksum – Sabean hotel 3* (www.sabeanhotel.com) ili sličan

Ima besplatni bežični internet, privatni parking. Sobe su opremljene plazma TV- ima ,a neke imaju i deo za sedenje. U kupatilima ima papuča kao i toeletni detalji. U svakom slučaju ima jednu od najboljih lokacija u gradu.

Lalibela – Lal hotel 3* (www.lalhotelsandspa.com) ili sličan

Hotel sa spa centrom i saunom, kao i bazenom i fitnes centrom. Besplatni bežični internet je dostupan u javnim prostorijama. Postoji privatan parking. Neke sobe imaju i deo za sedenje, a takođe i balkon ili patio. Svaka soba ima plazma TV i privatno kupatilo. Otvorena je i prodavnica suvenira. Moguće je igrati bilijar i iznajmiti bicikl.

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE :


Vize: Srpskim državljanima sa biometrijskim pasošima Republke Srbije  potrebna je viza za Etiopiju i obezbeđuje se posredstvom naše agencije. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098-184).

Važna napomena:
 Potrebna vakcina protiv žute groznice kao i uzimanje pilula protiv malarije.Obratiti se Institutu za higijensku zastitu u Dr. Subotica br 5, tel 011/2684 566


Valuta:  Etiopijski BIR,  1 eur=31,86 ETB    1 usd=27,19  ETB
Klima: Etiopija (naročito deo obuhvaćen istorijskom rutom) u ovom periodu, ima  vrlo prijatnu, suvu klimu, sa prosecnim temperaturama od 15°C - 25°C. Jutarnje i večernje na višim nadmorskim visinama oko 10 °C.

VAŽNE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika)

• Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno  ali se preporučuje.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.

•KonTiki Travel & Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
 

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018.godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 01. decembar 2018.                           
KonTiki TRAVEL & Service d.o.o, Beograd, Kolarčeva 3.
Program broj 5.
Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

SMESTAJ ETIOPIJA Etiopija/Adis Abeba
SMESTAJ ETIOPIJA-
 
 

HOTELI:

Adis Abeba - Caravan hotel 4* www.caravanaddis.com ili sličan

Nalazi se 4 km od aerodroma i daje beslpatan transfer do/ na aerodrom. Recepcija radi 24 sata. Sobe su opremljene plazma TV, mini barom, sefom i pisaćim stolom. Kupatila imaju bide i fen za kosu. Hotel ima bespaltni WiFi. Doručak može bit organizovan vrlo rano. U restoranu mogu da se probaju specijaliteti internacionalne kuhinje. Imaju nepušačke sobe.

Bahir Dar –Homeland hotel 3 / 4* www.homlandhotelbahirdar.com ili sličan

Nalazi se na jugu jezera Tana. Ima besplatni WiFi u sobama kao i bespaltni parking. Sobe su klimatizovane i imaju plazma TV sa satelitskim programima. Sobe su snabdevene frižiderom i aparatom za kuvanje kafe. Kupatila su opremljena tuševima . Ima restoran u kome se služe kako jela a la kart tako i bife . recepcija radi 24 sata.

Gondar – Goha hotel 3+* www.gohahotel.com ili sličan

Smešten je na brdu sa izvanrednim pogledom na Gonder. Ima otvoreni bazen i besplatni bežični internet u javnim prostorijama. Svaka soba je opremljena u tradicionalnom stilu sa delom za sedenje. Ima telefon i pisaći sto, a kupatila imaju tuševe. U retoranu spremaju tradicionalna etiopijska kao i evropska jela, a često ima živi program. Hotel ima prodavnicu suvenira i biznis centar, kao i prostorije za sastanke i bankete.

Gondar – Taye hotel 3* https://www.hotels.com ili sličan

Nalazi se 1 km od Meskel trga. Iz njega se pruža lep pogled na planine. Sobe, od kojih samo neke imaju terasu ili balkon, opremljene su plazma TV-om,i sve sobe imaju kupatilo. U restoranu služe doručak. Postoji frizer i prodavnica suvenira. Na raspolaganju je i hamam.

Aksum – Sabean hotel 3* (www.sabeanhotel.com) ili sličan

Ima besplatni bežični internet, privatni parking. Sobe su opremljene plazma TV- ima ,a neke imaju i deo za sedenje. U kupatilima ima papuča kao i toeletni detalji. U svakom slučaju ima jednu od najboljih lokacija u gradu.

Lalibela – Lal hotel 3* (www.lalhotelsandspa.com) ili sličan

Hotel sa spa centrom i saunom, kao i bazenom i fitnes centrom. Besplatni bežični internet je dostupan u javnim prostorijama. Postoji privatan parking. Neke sobe imaju i deo za sedenje, a takođe i balkon ili patio. Svaka soba ima plazma TV i privatno kupatilo. Otvorena je i prodavnica suvenira. Moguće je igrati bilijar i iznajmiti bicikl.  


 
 
 

HOTELI:

Adis Abeba - Caravan hotel 4* www.caravanaddis.com ili sličan

Nalazi se 4 km od aerodroma i daje beslpatan transfer do/ na aerodrom. Recepcija radi 24 sata. Sobe su opremljene plazma TV, mini barom, sefom i pisaćim stolom. Kupatila imaju bide i fen za kosu. Hotel ima bespaltni WiFi. Doručak može bit organizovan vrlo rano. U restoranu mogu da se probaju specijaliteti internacionalne kuhinje. Imaju nepušačke sobe.

Bahir Dar –Homeland hotel 3 / 4* www.homlandhotelbahirdar.com ili sličan

Nalazi se na jugu jezera Tana. Ima besplatni WiFi u sobama kao i bespaltni parking. Sobe su klimatizovane i imaju plazma TV sa satelitskim programima. Sobe su snabdevene frižiderom i aparatom za kuvanje kafe. Kupatila su opremljena tuševima . Ima restoran u kome se služe kako jela a la kart tako i bife . recepcija radi 24 sata.

Gondar – Goha hotel 3+* www.gohahotel.com ili sličan

Smešten je na brdu sa izvanrednim pogledom na Gonder. Ima otvoreni bazen i besplatni bežični internet u javnim prostorijama. Svaka soba je opremljena u tradicionalnom stilu sa delom za sedenje. Ima telefon i pisaći sto, a kupatila imaju tuševe. U retoranu spremaju tradicionalna etiopijska kao i evropska jela, a često ima živi program. Hotel ima prodavnicu suvenira i biznis centar, kao i prostorije za sastanke i bankete.

Gondar – Taye hotel 3* https://www.hotels.com ili sličan

Nalazi se 1 km od Meskel trga. Iz njega se pruža lep pogled na planine. Sobe, od kojih samo neke imaju terasu ili balkon, opremljene su plazma TV-om,i sve sobe imaju kupatilo. U restoranu služe doručak. Postoji frizer i prodavnica suvenira. Na raspolaganju je i hamam.

Aksum – Sabean hotel 3* (www.sabeanhotel.com) ili sličan

Ima besplatni bežični internet, privatni parking. Sobe su opremljene plazma TV- ima ,a neke imaju i deo za sedenje. U kupatilima ima papuča kao i toeletni detalji. U svakom slučaju ima jednu od najboljih lokacija u gradu.

Lalibela – Lal hotel 3* (www.lalhotelsandspa.com) ili sličan

Hotel sa spa centrom i saunom, kao i bazenom i fitnes centrom. Besplatni bežični internet je dostupan u javnim prostorijama. Postoji privatan parking. Neke sobe imaju i deo za sedenje, a takođe i balkon ili patio. Svaka soba ima plazma TV i privatno kupatilo. Otvorena je i prodavnica suvenira. Moguće je igrati bilijar i iznajmiti bicikl.  


 

PRISUSTVOVANJE VELIČANSTVENOJ BOŽIĆNOJ CEREMONIJI

ETIOPIJA- ISTORIJSKA TURA
ADIS ABEBA, BAHIR DAR, GONDAR, AKSUM, LALIBELA
                                       
Polazak:  01.januar 2019./ Povratak: 09.januar 2019.
9 dana (6 noćenja)- avionom

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

 

Etiopija je jedna od najinteresantnijih afričkih zemalja posmatrajući iz različitih aspekata. Još uvek nedovoljno razvijena turistička zemlja s pravom budi interesovanje sve većeg broja turista iz celog sveta. Sa svojih preko sto miliona stanovnika druga je po naseljenosti na afričkom kontinentu. Zauzima površinu od 1,1 milion km²a glavni grad joj je Adis Abeba, jedan od vodećih gradova u kome se već decenijama nalaze razne sve  afričke političke institucije. Etiopiju smatraju zemljom u kojoj se pojavio prvi moderan čovek u Africi. Još interesantnije je da je Etiopija jedna od najstarijih hrišćanskih zemalja u svetu, u kojoj još postoji muslimanska vera, u mnogo manjem broju jevrejska, Bahai I procentualno minimalne tradicionalne . Etiopijsko pismo “etiopik” jedno je od najstarijih na svetu, još uvek u upotrebi. Zanimljivo je da je etiopijski kalendar sedam godina I tri meseca iza gregorijanskog. Mesta obuhvaćena ovim programom u prošlosti su bila centri razvijenih kraljevina, čiji kulturno istorijski spomenici postoje I dan danas. Baš zbog toga Etiopija je  afrička zemlja u kojoj je UNESCO zaštitnik najvećeg broja spemnika.
 

Dan 1
BELGRADE
(01.01.2019) BEOGRAD - PARIZ Sastanak grupe na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera "Kon Tiki Travel-a"u 15:10 časova. Poletanje za Pariz u 17:10 časova (let JU314). Dolazak u 19:50 časova. Nastavak putovanja za Adis Abebu u 21:45 časova (ET 705). Obrok u avionu.
Dan 2
ADDIS ABABA
(02.01.2019.) ADIS ABEBA Dolazak u 06:45 časova. Transfer do hotela. Smeštaj (po međunarodnim uzansama u sobe se ulazi između 12.00 i 14.00 časova. Posle podne poludnevno razgledanje prestonice Etiopije koja se nalazi na 2.400 m. n/v, i predstavlja treću najvišu prestonicu na svetu. Poseta Nacionalnom arheološkom muzeju , koji je jedan od najbogatijih u Africi. U njemu se nalazi, pored ostalih mnogobrojnih eksponata, skelet "Lusi", 3,6 miliona godina star. Odlazak do brda Entoto, Merkata, najveće pijace na otvorenom u Africi i dr .Večera. Noćenje.
Dan 3
ADDIS ABABA
(03.01.2019.) ADIS ABEBA – BAHIR DAR Doručak.Rano ujutru transfer ka aerodromu. Poletanje za Bahir Dar u 08:10 (let ET 186). Dolazak u 09:10 časova. Bahir Dar je grad na juznoj obali Tana jezera, sa vrlo prijatnom tropskom atmosferom. Voznja brodom po jezeru (oko 1 sat), na kome ima oko 30-tak manastira na ostrvcima. Poseta manastirima koji su gradjeni u periodu izmedju 13. i 17.veka. Odlikuju se veoma interesantnom arhitekturom i izvanrednim fresknim slikarstvom. Odlazak do Zege poluostrva na kome se nalaze Azuva Marijam manastiri. Posle kratke pauze, vožnja ( 32 km.) do fascinantnih vodopada Plavog Nila, Tis Isat , u prevodu "dim Nila". Jezero Tana je najveće jezero u Etiopiji i iz njega izvire Plavi Nil. Okolina jezera je naseljena Amara hrišćanima, čiji je jezik godinama bio nacionalni jezik Etiopije. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 4
GONDAR
(04.01.2019.) BAHIR DAR - GONDAR Doručak. Polazak autobusom za Gondar (180 km.- dva i po sata vožnje) kroz vrlo slikovite predele. Po dolasku razgledanje Gondara koje uključuje obilazak zamka, palata i crkava građenih od 1636 g. kada je grad osnovan od strane Imperatora Fasiladasa. Bio je prestonica zemlje u trajanju od 250 g. a i danas predstavlja jedan od najvećih i najimpresivnijih gradova Etiopije. Obilazak crkve Debre Birhan Selasije, koju je UNESCO svrstao u svetsku kulturnu baštinu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 5
AKSUM
(05.01.2019.) GONDAR - AKSUM Doručak.Transfer ka aerodromu. Poletanje za Aksum u 09:50 časova (ET 122). Dolazak u 11:20 časova. Transfer do hotela. Obilazak najstarijeg u Etiopiji i najsvetijeg grada Etiopijske pravoslavne crkve. I ako danas mali, on je veoma bogat starinama, kao na primer: Park stela, crkva svete Marije, bašta za krunisanje, kapela sa Zavetnim kovčegom, Aksum muzej, ruševine palate kraljice od Sabe i dr. Večera. Noćenje.
Dan 6
LALIBELA
(06.01.2019.) AKSUM - LALIBELA Doručak. Transfer ka aerodromu Poletanje za Lalibelu u 11:50 (let ET123) . Dolazak u 12:30 časova. Transfer do hotela. Vožnja do Nakuto Leab manastira. Kada je kralj Nakuto Leab iz Zagve dinastije abdicirao 1270 g. otišao je u pećinu da se posveti pustinjačkom životu. Pećina je kasnije postala manastir. U njemu se nalazi jedna od najinteresantnijih kolekcija starih krstova, ilustrovanih rukopisa , starih ikona i drugih vrednih svetih relikvija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 7
LALIBELA
(07.01.2019.) LALIBELA Doručak. Celodnevni boravak u ovogm veoma interesantnom mestu, nekadašnjem remek delu srednjevekovne arhitekture. Prisustvovanje poznatoj veličanstvonoj božićnoj ceremoniji. Lalibela je poznata po impresivnim crkvama isklesanim u stenama, za vreme vladavine čuvenog kralja Lalibela, vladara Etiopije iz 13.v. Svaka crkva ima svoje arhitektonske karakteristike, pa su zbog toga u svetu poznate kao "Osmo čudo sveta." Najpoznatija od svih je Bet Giorgis (Sveti Đorđe), građena u čast sveca zaštitnika Etiopije Svetog Đorđa. Večera. Noćenje.
Dan 8
ADDIS ABABA
(08.01.2019.) LALIBELA- ADIS ABEBA Doručak. Transfer ka aerodromu. Poletanje za Adis Abebu u 12:00 (ET 121). Dolazak u13:00. Odlazak u grad. Slobodno vreme za kupovinu i individualne obilaske. Večera u tradicionalnom restoranu sa folklornom muzikom i igrama. Kasno uveče transfer ka aerodromu.
Dan 9
BELGRADE
(09.01.2019.) ADIS ABEBA - PARIZ - BEOGRAD Poletanje za Pariz u 00:15 časova (let ET 704). Dolazak u 05:40 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 10:00 časova (let JU311). Dolazak u 12:20 časova.