BISERI INDIJE 28.02.2024

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, sa uključenim avio taksama u iznosu od 325 evra (nerefundabilne EUR  270.00-YR i refundabilne takse koje iznose EUR  4.48-LG , EUR 49.66-XT (XT EUR 0.98-RF EUR 19.38-RS EUR 0.22-RS EUR 3.00-M6 EUR 10.00-TR EUR 0.70-IN EUR 13.24-P2 EUR 2.14-WO), prevoz lokalnim avio kompanijama na navedenim relacijama prema planu i progamu, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* /5*(lokalna kategorizacija) na bazi polupansiona , doručka (samoposluživanje) i večere (samoposluživanje ili meni), razgledanja i transferi prema programu klimatizovanim autobusom, troškovi organizovanja putovanja, usluge lokalnog vodiča na destinaciji kao i usluge licenciranog vodiča Kontiki Travel & Service koji putuje sa grupom iz Beograda. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: troškovi vize za Indiju (koja se dobija elektronski i trenutno iznosi 25 evra), usluga viziranja (10 evra), obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni i koje se plaćaju na destinaciji (oko 30 evra za ceo boravak), fakultativni izleti (ukoliko postoje), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje COVID.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:
VIZE: Za ovo putovanje državljanima Republike Srbije potrebna je viza za Indiju koja se dobija posredstvom naše agencije. Za pribaljanje e-vize potrebno je dostavii skeniran pasoš (prva strana pasoša) koji mora da važi 6 ½ meseci po povratku sa puta, kao i skeniranu fotografiju skorijeg datuma, na beloj pozadini, u formatu JPEG, veličine min 10KB, maksimalne 300KB, kao i popunjen formular koji se dobija u agenciji ili ga možete odštampati sa Kontikijevog sajta.
VALUTA:  Indija: indijska rupija    1 EUR = 89.22 INR    1 USD = 82.63 INR 
KLIMA: Vlažno i toplo sa temperaturama od 13 do 29◦C. Period visoke turističke sezone.
USLOVI ULASKA U INDIJU: Prema informaciji iz ambasade Indije u Beogradu od 22.11.2022 ukinute se sve Covid mere.

SMEŠTAJ:
Daramšala - Amritara Surya Hotel 4* ili sličan  https://www.amritara.co.in/hotel-in-mcleodganj.html
Smešten na lancu Dhauladhar, Amritara Suria hotel nudi moderan smeštaj, restoran i bar u okviru objekta. Nalazi se na samo 500 metara od hrama Dalaj Lame. Sobe gledaju na dolinu, sa klimatizacijom i grejanjem, opremljene su sefom, kablovskom televizijom i mini-barom. Sobe su dvokrevetne , dok su višekrevetne sobe sa pomoćnim ležajem. Na raspolaganju su pribor za pripremu čaja/kafe sa električnim kuvalom. U kupatilu se nalazi tuš, besplatan toaletni pribor i fen za kosu. U restoraniu hotela Amritara Suria služe se razna lokalna, kontinentalnim i gudžarati jelima. Udaljen je 3 km od Muzeja umetnosti Kangra i 14 km od aerodroma Gaggal. Udaljen je 95 km do železničke stanice Pathankot. Autobuska stanica McLeodganj je samo 600 metara od objekta.

Amricar -Hotel Fairfield bi Marriott Amritsar 4* ili sličan https://www.marriott.com/
Ovaj hotel ima fitnes centar, zajednički salon i terasu za sunčanje sa bazenom. Doručak je na bazi švedskog stola. Hotel Fairfield bi Marriott Amritsar sa 4 zvezdice nudi room-service, recepciju koja radi 24 sata i besplatan WiFi. Dostupan je besplatan privatni parking, a hotel takođe nudi iznajmljivanje automobila za goste koji žele da istraže okolinu. Sve sobe poseduju klima uređaje, radne stolove, čajnik, mini-bar, sef, TV sa ravnim ekranom i sopstveno kupatilo sa tušem. Sobe su dvokrevetne , dok su višekrevetne sobe sa pomoćnim ležajem. U hotelu Fairfield bi Marriott Amritsar sve sobe su opremljene posteljinom i peškirima. U okviru smeštaja ćete naći restoran koji služi kinesku, indijsku i italijansku kuhinju. Popularna odredišta u blizini Fairfield bi Marriott Amritsar uključuju hram Durgiana, železničku stanicu Amritsar Junction i tvrđavu Gobindgarh.

Mumbai-  Farias hotel 4* (ili sličan) https://fariyas.com/hotel-in-mumbai/
Smešten u Mumbaju, hotel Fariias je na 5 minuta vožnje od kapije Indije. Ima otvoreni bazen, 4 restorana i sobe za nepušače sa besplatnim bežičnim internetom. Sobe u hotelu Fariias su moderno dekorisane. Svaka soba je opremljena sefom i TV-om sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima. Sobe su dvokrevetne , dok su višekrevetne sobe sa pomoćnim ležajem. Obezbeđeni su kada i toaletni pribor. Gosti mogu da vežbaju u fitnes centru ili da uživaju u opuštajućim tretmanima tela u spa centru. Hotel nudi usluge iznajmljivanja automobila i menjanja valuta, a osoblje na turističkom desku može pomoći u organizovanju putovanja. Restoran Tamarind služi odličan izbor internacionalnih jela sa roštilja. Ostali izbori za ručavanje uključuju osvežavajuća pića u taverni -The Signature Bar i Tamarind PoolSide, koji je specijalizovan za meso sa roštilja. Hotel Fariias je udaljen 10 minuta vožnje od mesta Nariman i Svetskog trgovinskog centra. Aerodrom Chhatrapati Shivaji udaljen je otprilike 1 do 1,5 sat vožnje putem.

Aurangbad- The Fern Residency Aurangabad 4* (ili sličan) https://www.fernhotels.com/the-fern-residency-aurangabad
Fern Residenci Aurangabad ima veliki bazen, restoran i besplatan bežični internet u javnim prostorima. Nalazi se odmah pored autobuske stanice i nudi turistički desk i prelepe luksuzne sobe sa LCD TV-om od 32 inča. Sobe su prostrane. Opremljene su sefom, radnim stolom i sopstvenim kupatilom sa besplatnim toaletnim priborom. Sobe su dvokrevetne , dok su višekrevetne sobe sa pomoćnim ležajem. Restoran i bar nudi indijska, evropska i kineska jela. Dostupna je i posluga u sobu. Hotel se nalazi na oko 3 km od aerodroma Aurangabad i 7 km od železničke stanice u Aurangabadu. Utvrda Daulatabad je udaljena oko 20,4 km, dok su pećine Ajanta i Ellora udaljene 2 sata vožnje.

Varanasi -  Hotel Madin 4* (ili sličan)  http://www.hotelmadin.com/
Smešten u Varanasiju, na 1,8 km od Godolije, hotel Madin nudi besplatan bežični internet i besplatan privatni parking. Hotel ima terasu i pogled na grad, a gosti mogu da uživaju u obroku u restoranu. Svaka soba u ovom hotelu je klimatizovana i opremljena je TV-om sa ravnim ekranom. Svaka soba ima sopstveno kupatilo. Sobe su dvokrevetne , dok su višekrevetne sobe sa pomoćnim ležajem. U sobi postoje ogrtači i besplatne toaletne potrepštine. U okviru objekta postoji recepcija koja radi 24 sata. Hotel takođe nudi iznajmljivanje automobila. Dasasvamedh Ghat je 5,5 km od hotela Madin, dok je Kedar Ghat udaljen 5,4 km. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Lal Bahadur Šastri, udaljen 24 km od hotela Madin.

Kadžuraho – The Clarks Hotel 5*  (ili sličan)  https://www.theclarkshotels.com
Smešten u blizini hramova iz 9. veka u Kadžurahu, Hotel Clarks Kadžuraho je udaljen 10 minuta vožnje od aerodroma i 15 minuta vožnje od železničke stanice. Hotel raspolaže sa klimatizovanim sobama i apartmanima koji su opremljeni višekanalnom televizijom, telefonom, WiFi i svim modernim sadržajima. Sobe su dvokrevetne , dok su višekrevetne sobe sa pomoćnim ležajem.  Sa pogledom na bazen i bujne bašte, sobe u Clarks Khajuraho nude udobnost i luksuz bez premca tokom boravka Recepcija radi 24/7 i room service-om.. Uživajte u ukusnom obroku i proslavite kvalitetan provod sa svojim dragim osobama. Bar i restoran u okviru hotela nude širok izbor ukusnih menija.

Delhi - Radisson Blu Dwarka Hotel 5* (ili sličan)    https://www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka
Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Sobe su dvokrevetne , dok su višekrevetne sobe sa pomoćnim ležajem. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova.


OPŠTE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
• Na letu Turkish Airlines-a dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg, kao i na lokalnim letovima do i sa Havaja.
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.
                   
Program broj 4 od 16.11.2023. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     

Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 

SMESTAJ INDIJA TURA Indija/Delhi
SMESTAJ INDIJA TURA-
 
 

SPISAK HOTELA NA TURI INDIJA - ZLATNI TROUGAO

Delhi
- Radisson Blu Dwarka Hotel 5* (ili sličan) https://www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka
Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova.

Agra - Clarks Shiraz Hotel 5* (ili sličan) http://www.hotelclarksshiraz.com/
Luksuzan hotel sa 5*, poznat po raskošnom smeštaju i toplom gostoprimstvu. Hotel je na nekolko minuta udaljen od čuvenog Tadž Mahala. Sve sobe su centralno klimatizovane, sa satelitskim LCD TV, mini barom. Hotel ima otvoreni bazen, spa, welnes i fitnes centar.

Džajpur – Sarovar Premier 4* (ili sličan) https://www.sarovarhotels.com/sarovar-premiere-jaipur/
Smešten u ambijentalnom okruženju, blizu aerodroma, železničke i autobuske stanice, hotel Sarovar Premier je prikladan izbor za one koji traže luksuz i udobnost. Komforne sobe su opremljene sa klima uređajem, televizorom, sefom, mini barom, aparatom za kafu/čaj. Hotel ima restoran, bar, bazen.
 


SPISAK HOTELA NA TURI BISEI INDIJE

Daramšala - Amritara Surya Hotel 4* ili sličan https://www.amritara.co.in/hotel-in-mcleodganj.html
Smešten na lancu Dhauladhar, Amritara Suria hotel nudi moderan smeštaj, restoran i bar u okviru objekta. Nalazi se na samo 500 metara od hrama Dalaj Lame. Sobe gledaju na dolinu, sa klimatizacijom i grejanjem, opremljene su sefom, kablovskom televizijom i mini-barom. Na raspolaganju su pribor za pripremu čaja/kafe sa električnim kuvalom. U kupatilu se nalazi tuš, besplatan toaletni pribor i fen za kosu. U restoraniu hotela Amritara Suria služe se razna lokalna, kontinentalnim i gudžarati jelima. Udaljen je 3 km od Muzeja umetnosti Kangra i 14 km od aerodroma Gaggal. Udaljen je 95 km do železničke stanice Pathankot. Autobuska stanica McLeodganj je samo 600 metara od objekta.

Amricar -Hotel Fairfield bi Marriott Amritsar 4* ili sličan https://www.marriott.com/
Ovaj hotel ima fitnes centar, zajednički salon i terasu za sunčanje sa bazenom. Doručak je na bazi švedskog stola. Hotel Fairfield bi Marriott Amritsar sa 4 zvezdice nudi room-service, recepciju koja radi 24 sata i besplatan WiFi. Dostupan je besplatan privatni parking, a hotel takođe nudi iznajmljivanje automobila za goste koji žele da istraže okolinu. Sve sobe poseduju klima uređaje, radne stolove, čajnik, mini-bar, sef, TV sa ravnim ekranom i sopstveno kupatilo sa tušem. U hotelu Fairfield bi Marriott Amritsar sve sobe su opremljene posteljinom i peškirima. U okviru smeštaja ćete naći restoran koji služi kinesku, indijsku i italijansku kuhinju. Popularna odredišta u blizini Fairfield bi Marriott Amritsar uključuju hram Durgiana, železničku stanicu Amritsar Junction i tvrđavu Gobindgarh.

Mumbai- Farias hotel 4* (ili sličan) https://fariyas.com/hotel-in-mumbai/
Smešten u Mumbaju, hotel Fariias je na 5 minuta vožnje od kapije Indije. Ima otvoreni bazen, 4 restorana i sobe za nepušače sa besplatnim bežičnim internetom. Sobe u hotelu Fariias su moderno dekorisane. Svaka soba je opremljena sefom i TV-om sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima. Obezbeđeni su kada i toaletni pribor. Gosti mogu da vežbaju u fitnes centru ili da uživaju u opuštajućim tretmanima tela u spa centru. Hotel nudi usluge iznajmljivanja automobila i menjanja valuta, a osoblje na turističkom desku može pomoći u organizovanju putovanja. Restoran Tamarind služi odličan izbor internacionalnih jela sa roštilja. Ostali izbori za ručavanje uključuju osvežavajuća pića u taverni -The Signature Bar i Tamarind PoolSide, koji je specijalizovan za meso sa roštilja. Hotel Fariias je udaljen 10 minuta vožnje od mesta Nariman i Svetskog trgovinskog centra. Aerodrom Chhatrapati Shivaji udaljen je otprilike 1 do 1,5 sat vožnje putem.

Aurangbad- The Fern Residency Aurangabad 4* (ili sličan) https://www.fernhotels.com/the-fern-residency-aurangabad
Fern Residenci Aurangabad ima veliki bazen, restoran i besplatan bežični internet u javnim prostorima. Nalazi se odmah pored autobuske stanice i nudi turistički desk i prelepe luksuzne sobe sa LCD TV-om od 32 inča. Sobe su prostrane. Opremljene su sefom, radnim stolom i sopstvenim kupatilom sa besplatnim toaletnim priborom. Restoran i bar nudi indijska, evropska i kineska jela. Dostupna je i posluga u sobu. Hotel se nalazi na oko 3 km od aerodroma Aurangabad i 7 km od železničke stanice u Aurangabadu. Utvrda Daulatabad je udaljena oko 20,4 km, dok su pećine Ajanta i Ellora udaljene 2 sata vožnje.

Varanasi - Hotel Madin 4* (ili sličan) http://www.hotelmadin.com/
Smešten u Varanasiju, na 1,8 km od Godolije, hotel Madin nudi besplatan bežični internet i besplatan privatni parking. Hotel ima terasu i pogled na grad, a gosti mogu da uživaju u obroku u restoranu. Svaka soba u ovom hotelu je klimatizovana i opremljena je TV-om sa ravnim ekranom. Svaka soba ima sopstveno kupatilo. U sobi postoje ogrtači i besplatne toaletne potrepštine. U okviru objekta postoji recepcija koja radi 24 sata. Hotel takođe nudi iznajmljivanje automobila. Dasasvamedh Ghat je 5,5 km od hotela Madin, dok je Kedar Ghat udaljen 5,4 km. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Lal Bahadur Šastri, udaljen 24 km od hotela Madin.

Kadžuraho – The Clarks Hotel 5* (ili sličan) https://www.theclarkshotels.com
Smešten u blizini hramova iz 9. veka u Kadžurahu, Hotel Clarks Kadžuraho je udaljen 10 minuta vožnje od aerodroma i 15 minuta vožnje od železničke stanice. Hotel raspolaže sa klimatizovanim sobama i apartmanima koji su opremljeni višekanalnom televizijom, telefonom, WiFi i svim modernim sadržajima sa recepcijom koja radi 24/7 i room service-om. Sa pogledom na bazen i bujne bašte, sobe u Clarks Khajuraho nude udobnost i luksuz bez premca tokom boravka. Uživajte u ukusnom obroku i proslavite kvalitetan provod sa svojim dragim osobama. Bar i restoran u okviru hotela nude širok izbor ukusnih menija.

Delhi - Radisson Blu Dwarka Hotel 5* (ili sličan) https://www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka
Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova. 


 
 
 

SPISAK HOTELA NA TURI INDIJA - ZLATNI TROUGAO

Delhi
- Radisson Blu Dwarka Hotel 5* (ili sličan) https://www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka
Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova.

Agra - Clarks Shiraz Hotel 5* (ili sličan) http://www.hotelclarksshiraz.com/
Luksuzan hotel sa 5*, poznat po raskošnom smeštaju i toplom gostoprimstvu. Hotel je na nekolko minuta udaljen od čuvenog Tadž Mahala. Sve sobe su centralno klimatizovane, sa satelitskim LCD TV, mini barom. Hotel ima otvoreni bazen, spa, welnes i fitnes centar.

Džajpur – Sarovar Premier 4* (ili sličan) https://www.sarovarhotels.com/sarovar-premiere-jaipur/
Smešten u ambijentalnom okruženju, blizu aerodroma, železničke i autobuske stanice, hotel Sarovar Premier je prikladan izbor za one koji traže luksuz i udobnost. Komforne sobe su opremljene sa klima uređajem, televizorom, sefom, mini barom, aparatom za kafu/čaj. Hotel ima restoran, bar, bazen.
 


SPISAK HOTELA NA TURI BISEI INDIJE

Daramšala - Amritara Surya Hotel 4* ili sličan https://www.amritara.co.in/hotel-in-mcleodganj.html
Smešten na lancu Dhauladhar, Amritara Suria hotel nudi moderan smeštaj, restoran i bar u okviru objekta. Nalazi se na samo 500 metara od hrama Dalaj Lame. Sobe gledaju na dolinu, sa klimatizacijom i grejanjem, opremljene su sefom, kablovskom televizijom i mini-barom. Na raspolaganju su pribor za pripremu čaja/kafe sa električnim kuvalom. U kupatilu se nalazi tuš, besplatan toaletni pribor i fen za kosu. U restoraniu hotela Amritara Suria služe se razna lokalna, kontinentalnim i gudžarati jelima. Udaljen je 3 km od Muzeja umetnosti Kangra i 14 km od aerodroma Gaggal. Udaljen je 95 km do železničke stanice Pathankot. Autobuska stanica McLeodganj je samo 600 metara od objekta.

Amricar -Hotel Fairfield bi Marriott Amritsar 4* ili sličan https://www.marriott.com/
Ovaj hotel ima fitnes centar, zajednički salon i terasu za sunčanje sa bazenom. Doručak je na bazi švedskog stola. Hotel Fairfield bi Marriott Amritsar sa 4 zvezdice nudi room-service, recepciju koja radi 24 sata i besplatan WiFi. Dostupan je besplatan privatni parking, a hotel takođe nudi iznajmljivanje automobila za goste koji žele da istraže okolinu. Sve sobe poseduju klima uređaje, radne stolove, čajnik, mini-bar, sef, TV sa ravnim ekranom i sopstveno kupatilo sa tušem. U hotelu Fairfield bi Marriott Amritsar sve sobe su opremljene posteljinom i peškirima. U okviru smeštaja ćete naći restoran koji služi kinesku, indijsku i italijansku kuhinju. Popularna odredišta u blizini Fairfield bi Marriott Amritsar uključuju hram Durgiana, železničku stanicu Amritsar Junction i tvrđavu Gobindgarh.

Mumbai- Farias hotel 4* (ili sličan) https://fariyas.com/hotel-in-mumbai/
Smešten u Mumbaju, hotel Fariias je na 5 minuta vožnje od kapije Indije. Ima otvoreni bazen, 4 restorana i sobe za nepušače sa besplatnim bežičnim internetom. Sobe u hotelu Fariias su moderno dekorisane. Svaka soba je opremljena sefom i TV-om sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima. Obezbeđeni su kada i toaletni pribor. Gosti mogu da vežbaju u fitnes centru ili da uživaju u opuštajućim tretmanima tela u spa centru. Hotel nudi usluge iznajmljivanja automobila i menjanja valuta, a osoblje na turističkom desku može pomoći u organizovanju putovanja. Restoran Tamarind služi odličan izbor internacionalnih jela sa roštilja. Ostali izbori za ručavanje uključuju osvežavajuća pića u taverni -The Signature Bar i Tamarind PoolSide, koji je specijalizovan za meso sa roštilja. Hotel Fariias je udaljen 10 minuta vožnje od mesta Nariman i Svetskog trgovinskog centra. Aerodrom Chhatrapati Shivaji udaljen je otprilike 1 do 1,5 sat vožnje putem.

Aurangbad- The Fern Residency Aurangabad 4* (ili sličan) https://www.fernhotels.com/the-fern-residency-aurangabad
Fern Residenci Aurangabad ima veliki bazen, restoran i besplatan bežični internet u javnim prostorima. Nalazi se odmah pored autobuske stanice i nudi turistički desk i prelepe luksuzne sobe sa LCD TV-om od 32 inča. Sobe su prostrane. Opremljene su sefom, radnim stolom i sopstvenim kupatilom sa besplatnim toaletnim priborom. Restoran i bar nudi indijska, evropska i kineska jela. Dostupna je i posluga u sobu. Hotel se nalazi na oko 3 km od aerodroma Aurangabad i 7 km od železničke stanice u Aurangabadu. Utvrda Daulatabad je udaljena oko 20,4 km, dok su pećine Ajanta i Ellora udaljene 2 sata vožnje.

Varanasi - Hotel Madin 4* (ili sličan) http://www.hotelmadin.com/
Smešten u Varanasiju, na 1,8 km od Godolije, hotel Madin nudi besplatan bežični internet i besplatan privatni parking. Hotel ima terasu i pogled na grad, a gosti mogu da uživaju u obroku u restoranu. Svaka soba u ovom hotelu je klimatizovana i opremljena je TV-om sa ravnim ekranom. Svaka soba ima sopstveno kupatilo. U sobi postoje ogrtači i besplatne toaletne potrepštine. U okviru objekta postoji recepcija koja radi 24 sata. Hotel takođe nudi iznajmljivanje automobila. Dasasvamedh Ghat je 5,5 km od hotela Madin, dok je Kedar Ghat udaljen 5,4 km. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Lal Bahadur Šastri, udaljen 24 km od hotela Madin.

Kadžuraho – The Clarks Hotel 5* (ili sličan) https://www.theclarkshotels.com
Smešten u blizini hramova iz 9. veka u Kadžurahu, Hotel Clarks Kadžuraho je udaljen 10 minuta vožnje od aerodroma i 15 minuta vožnje od železničke stanice. Hotel raspolaže sa klimatizovanim sobama i apartmanima koji su opremljeni višekanalnom televizijom, telefonom, WiFi i svim modernim sadržajima sa recepcijom koja radi 24/7 i room service-om. Sa pogledom na bazen i bujne bašte, sobe u Clarks Khajuraho nude udobnost i luksuz bez premca tokom boravka. Uživajte u ukusnom obroku i proslavite kvalitetan provod sa svojim dragim osobama. Bar i restoran u okviru hotela nude širok izbor ukusnih menija.

Delhi - Radisson Blu Dwarka Hotel 5* (ili sličan) https://www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka
Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova. 


 

Biseri Indije
Daramšala, Amricar, Mumbai, Aurangbad, Varanasi, Kadžuraho i Delhi

15 dana / 13 noćenja, avionom
Polazak: 28. februar 2024. / Povratak: 13. mart 2024.

FIRST MINUTE POPUST OD 100 € PO OSOBI ZA UPLATE DO 30. NOVEMBRA 2023. ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u
 
Daramšala se nalazi u državi Hamalaja Pradeš u dolini Kangre na nadmorskoj visini od 1500 metara. Grad je okružen nižim Himalajima, planinskim vencom Dauladar čiji vrhovi dostižu visinu i od 5000m. Daramšala prekrivena gustim pokrivačem kedrovih i borovih stabala.  Gornja Daramšala , Mek Laud Ganj je glavno uporište tibetanskih izbeglica i sedište 14. Dalai Lame i budizma. Zbog svog živopisnog okruženja, prekrasne prirode  i prisustva Dalaj Lame  grad je vrlo popularna turistička destinacija.

Amricar je najveći grad države Pendžabi i nalazi se u severo-zapadnoj Indiji na samo 25 km od granice sa Pakistanom. Amritsar je najveći i najvažniji grad u Pendžabu i veliki je komercijalni, kulturni i saobraćajni centar. To je takođe centar sikizma i mesto glavnog svetilišta  Sika - Harmandir Sahib ili Zlatnog hrama.

Mumbaj je haotičan, šarmantan i po mnogo čemu zanimljiv glavni grad države Maharaštra, treće po veličini u Indiji. Njeno najveće umetničko blago su budističke pećine i zagonetni hram Kailaš koji vekovima inspirišu hodočasnike i posetioce iz celog sveta.
Varanasi je duhovna prestonica hinduizma. Nalazi se u državi Utar Pradeši njime protiče reka Gang . Smešten u srcu doline Gang, Varanasi, poznat i kao Benares, dom je za 1,4 miliona stanovnika i smatra se jednim od najstarijih stalno naseljenih gradova na svetu. Glavno je mesto hodočašća svih hindusa jer se prema predanju u ovom gradu dostiže “ mokša” .

Kadžuraho  je drevni grad poznat po svojim veličanstvenim hramovima ( Mandir ) i složenim skulpturama. Grad se nalazi u okrugu Čatarpur u državi Mađa Pradeš i ima očaravajuće istorijske priče i arhitektonska zdanja. Prema istorijskim arhivima,  tokom 12. veka postojalo je preko  85 hramova koji su se prostirali na 20 kvadratnih kilometara. Među njima, samo 25 hramova je preživelo tokom vremena, prostire se na šest kvadratnih kilometara i imaju izuzetnu kulturno istorijsku vrednost.

Dan 1
BELGRADE
(28.02.2024) BEOGARD – ISTANBUL – DELHI Čekiranje putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 11:30 časova. Poletanje za Istanbul u 14:30 časova (Let TK 1080). Obrok u avionu. Sletanje u 18:10 časova. Poletanje za Delhi u 20:50 časova (let TK716). Obrok u avionu.
Dan 2
DELHI
(29.02.2024) DELHI Dolazak u 05:15 časova. Transfer do Terminala 2 . Čekanje na let za Daramšalu. Let u 12:20 časova. Sletanje u Daramšalu u 14:00 časova. Daramšala je glavni turistički centar regije Himalaja Pradeš . Daramšala se nalazi u nižim Himalajima planinskom vencu koji se zove Duladar. Vrhovi Dauladara se uždižu na čak 5000 m visine. Po dolasku u Daramšalu transfer do Mek Laud Gandža, nekadašnjeg letovališta britanaca. Kako se nalazi na 2000m visine, Mek Laud Gandž je za vreme letnjih meseci bio odlična stanica za beg iz gradske vreve. Zbog mnoštva Budističkih hramova, prisustva tibetanske kulture i činjenice da od 1959.godine ovde živi najveći tibetanski vođa Dalaj Lama , sa svojim vladom u egzilu, ovaj grad još nazivaju i “ Mala Lasa”. Po dolasku smeštaj u hotel i slobodno vreme. Večera. Noćenje.
Dan 3
DHARAMSALA
(01.03.2024) DARAMŠALA Doručak. Obilazak rezidencije Tsuglagkang Kompleksa u okviru kojeg se nalazi rezidencija Dalaj Lame. Neretko se desi da je i sam Dalaj Lama prisutan i drži predavanje. Zatim obilazak Tibetanskog muzeja i Namgial manastira. Posle obilaska odlazak do Bagsunag vodopada (šetnja od 3 km ). Nakon vodopada odlazak do Bagsunag hrama za koji se smatra da je star preko 5000 godina i posvećen je Bogu Šivi u njemu se se u popodnevnim časovima održavaju molitve. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
Dan 4
DHARAMSALA
(02.03.2024.) DARAMŠALA Doručak. Nakon doručka odlazak na izlet to Norbulnga instiuta tibetankse kulture koji se nalazi na sat vremena vožnje od Mek Leud Ganja. Norbulinga je insitut koji održava tradiciju i učenje tibetanskog naroda. Pored muzeja Igračaka u malim radionicama možete videti kako tibetanci prave rukotvorine. Sledi poseta Gjoto manastiru koji je jedan od najpoznatijih manastira za učenje Tantričke meditacije, trantričke umetnosti i budističke filozofije. Gjoto manastir je ujedno i sedište Lame Karmape, glavnog Lame Kagui Tibetanskog Budizma. U manastiru se obučava oko 200 monarha, a u okviru istog se nalazi ogromna statua Bude. Povratak u hotel. Slobodno popodne. Večera. Noćenje.
Dan 5
AMRITSAR
(03.03.2024.) DARAMŠALA – AMRICAR Rano-jutrnji polazak za Amricar. Amricar se nalazi u državi Pandžabi, na 30 km od granice sa Pakistanom. U njemu većinsko stanovništvo su Siki, prepoznatljivi su po velikim turbanima. Pandžab je jedna od najbogatijih oblasti u Indiji pa nije čudno što se u Amricaru nalazi jedna od najljepših i najskupocenijih građevina Indije, Golden Temple (Zlatni hram) koji je pozlaćen sa 750 kg zlata i u kojem se čuva najveća svetinja Sikijskog Naroda. Po dolasku u Amricar odlazak u Zlatni hram. Hram je sav izrađen od mermera i zlata, a u sredini samog hrama se nalazi jezero. Najzanimljivija tačka u hramu je “ narodna kuhinja “ gde preko 40 000 ljudi svakodnevno besplatno obeduje. Nakon razgledanja hrama odlazak na granicu sa Pakistanom , čuveni Vaga Border gde se svakog dana u 17 časova održava spektakuarna smena straže. Povratak u hotel. Večera. Nakon večere odlazak kako bi Zlatni hram videli u večernjem izdanju. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 6
MUMBAI
(04.03.2024.) AMRICAR – MUMBAI Doručak. Jutarnji let za Mumbai (6E 278). Dolazak u Mumbai u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel . Popodne šetnja do India gejta. Obilazak kapije Indije, podignute na mestu gde su se kralj Džordž V i kraljica Meri iskrcali po prvi put 1911 g., Velingtonove fontane koja je izgrađena 1865. godine i nazvana je po vojvodi od Velingtona, u čast njegove posete Mumbaju 1801. godine. Odlazak na živopisnu pijacu rukotvorina.Večera. Noćenje.
Dan 7
MUMBAI
(05.03.2024.) MUMBAI Doručak. Nakon doručka celodnevno razgledanje grada. Mumbaj je danas moderna metropola. Predstavlja međunarodnu kapiju Južne Indije. To je veliki finansijski i ekonomski centar nacije, sedište svih vrsta industrije, prestonica filmske industrije Indije. Današnji Mumbaj su osnovali Britanci da im služi za njihove trgovačke interese, ali je njegova istorija mnogo duža. Vožnja kraj Kamla Nehru parka do Mani Bavan-kuće u kojoj je Gandi boravio kad je posećivao Mumbai. Vožnja pored železničke stanice Victorija, koja predstavlja najimpresivniji primer viktorijanske i gotičke arhitekture u Indiji. Ovu stanicu dnevno koristi više od dva miliona putnika koje prevozi više od 1000 vozova na gradskim i prigradskim linijama. Poseta Hadži Alijine džamije koja je istovremeno i džamija i grobnica ovog bogatog trgovca po kojem je dobila ime. Džamija se nalazi u moru, na malom ostrvu, koje je sa kopnom povezano uskom dugom stazom dugom nekoliko stotina metara. Iz tog razloga, pristup džamiji je moguć samo tokom oseke. Neizostavna je poseta čuvenom Muzeju Princa od Velsa, jednog od najboljih u Indiji. Povratak u hotel. Slobodno popodne. Večera. Noćenje
Dan 8
AURANGABAD
(06.03.2024.) MUMBAI – AUGANGBAD Rani transfer do aerodroma. Poletanje za Aurangabad u 07:00 časova. Let od sat vremena (AI 499). Obrok u avionu. Po dolasku transfer do Ađante autobusom (oko 100 km - oko 2 sata vožnje) na celodnevni izlet. Ovaj monumentalni spomenik kulture i umetnosti nalazi se na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Ceo kompleks sadrži oko 30 budističkih pećinskih hramova isklesanih u stenama, građenih između 2.veka p.n.e. i 5.do 7.veka n.e. U njima su očuvana slikarska remek dela indijske budističke umetnosti. Veoma zanimljivo su prikazane scene iz Đataka priča, koje govore o Budi i njegovom životu i učenju. Uopšte fascinatno je celokupno zidno slikarstvo. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 9
AURANGABAD
(07.03.2024.) AUGANGBAD Doručak. Odlazak do Elore, jednog od velikih spomenika indijske umetnosti koji se nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Veličanstveni hramovi isklesani u stenama nalaze se 30-tak km. od Aurangabada. Predstavljaju impresivni kompleks budističkih, hindu i džainističkih pećinskih hramova građenih između 6.i 10.veka. Najpoznatiji od njih je hram Kailaš koji je jedinstven po tehnologiji izrade koja je i danas misterija za arheologe i istoričare. Građen je kao replika nebeskog prebivališta boga Šive, i jedan je od najboljih predstavnika arhitekture klesane u kamenu. U povratku obilazak Aurangabad koji je jedan od najznačajnijih gradova Maharaštre. Obilazak mauzoleja Bibi Ka Makbara, u kome je sahranjena Rabia ul Daurani, žena čuvenog mogulskog imperatora Aurangzeba. Predstavlja kopiju čuvenog Tadž Mahala. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 10
VARANASI
(08.03.2024.) AURANGBAD – VARANASI Doručak. Transfer do aerodroma. Let za Delhi u 08:00 časova (let 9W 333). Dolazak u 10:10 časova. Nastavak putovanja za Varanasi u 10:50 časova (let 6E 822 ). Dolazak u 12:10 časova. Smeštaj u hotel . U popodnevnim časovima odlazak u tradicionalnu indijsku porodicu gde se izbliza upozanje život i kultura indijskog naroda. Učenje kako se prave neka od izuzetno ukusnih indijskih veganskih jela. Večera.Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 11
VARANASI
(09.03.2024.) VARANASI Rano ujutru u 05:30 časova polazak na vožnju brodom za izlazak sunca na svetoj reci Gang. Već od ranih jutarnjih časova život na obalama reke je veoma aktivan. Mnoštvo vernika kupa se u svetoj reci i klanja izalzećem suncu. Ovo je svakako jedan od najimpresivnijih doživljaja u Indiji. Varanasi se smatra jednim od najstarijih živih gradova na svetu. To je religiozni centar hindu religije. Odlazak do hotela. Doručak. Kratak obilazak starog jezgra grada i hindu hramova uz Gang. Uveče odlazak na svečanost arti motornim brodovima. Nakon procesije povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 12
VARANASI
(10.03.2024.) VARANASI – KADŽURAHO Doručak. Nakon doručka odlazak autobusom za Sarnat (oko 10 km.). Sarnat simbolično predstavlja rođenje Budizma. Baš tu, u parku jelena, Buda je otkrio svoju doktrinu i započeo sa isposničkim načinom života. Muzej u Sarnatu je jedan od najvažnijih u Indiji jer sadrži eksponate svih stilova bogate indijske umetnosti. Transfer do aerodorma i let za Kadžuraho u 17:00 časova . Dolazak u 17:50 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 13
DELHI
(11.03.2024.) KADŽURAHO – DELHI Doručak. Posle doručka polazak u razgledanje u svetu čuvenih Kadžuraho hramova. Kadžuraho su osnovali vladari Čandela dinastije u 9. i 10. veku. Oni su bili pod velikim uticajem Tantrizma, u kome je erotizam postao tema filozofskog značaja. U toj filozofiji žena je smatrana inkarnacijom božanske energije, "Šakti". Obilazak obuhvata posetu najpoznatijim hramovima kao: Čaunset Rogini, Mahadev, Čitragupta ili Bharatji, Lakšmana i Višva koji je najveći i najtipičniji od svih hramova. Nakon razgledanja transfer do aerodroma i let za Delhi u 18:10 časova. Dolazak u Delhi u 19:40 časova. Transfer do hotela. Večera. Noćenje.
Dan 14
DELHI
12.03.2024.) DELHI Doručak. Posle doručka transfer do srca Starog Delhija. Šetnja starim centrom ovog višemilionskog grada. Poseta Jama Masid džamiji. Popodne poseta Humajunovom grobu , Lotus hramu, vožnja kraj Indijskog Parlamenta i India Gatea. Za kraj razgledanja odmor u Lodi vrtu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 15
BELGRADE
(13.03.2024.) DELHI – ISTANBUL – BEOGRAD Transfer do aerodroma u 03:00 časova. Poletanje za Istanbul u 6:55 časova (let TK717). Sletanje u 11:30 časova. Čekanje na vezu. Let za Beograd u 14:00časova (TK1079). Dolazak u Beograd u 13:40 časova.