BASKIJSKA TURA 19.10.-25.10.2021

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate).

Trokrevetne i jednokrevetne sobe u svim hotelima, mogu se dobiti isključivo na upit!

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Frankfurt -Bilbao-Frankfurt -Beograd, aerodromske takse u trenutku pravljenja programa 124 evra (od toga EUR 20,00 YQ  i  EUR  19.00-YR  ne podležu refundaciji, a  takse 4.48-LG EUR, 0.98-RF EUR, EUR 16.72-RS, EUR 0.22-RS, EUR 9.95-DE, EUR 43.66-RA, EUR 5.74-JD, EUR 0.62-OG, EUR 3.38-QV su refundabilne, smeštaj u hotelima sa  4*  zvezdice u Bilbau, Pamploni i San Sebastijanu u dvokrevetnim sobama na bazi 6 noćenja sa doručkom, autobuski transferi i razgledanja prema programu, razgledanje gradova: Bilbao, Vitoria Gasteiz, Pamplona, San Sebastijan, Gernika ; ulaznice i obilazak muzeja Gugenhajm u Bilbau, obilazak letovališta; Sen Žan de Lus, Bijaric, usluge vodiča Kontiki Travel i lokalnih vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti Santander (cena od 69 €), napojnica za vozača na turi (10€ po putniku), međunarodno putno zdravstveno osiguranje. kao i osiguranje od otkaza aranzmana koje se preporučuje, svi obavezni testovi neophodni za ulazak u navedene zemlje, a vezani za Covid.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE JE 04.SEPTEMBAR 2021.

Smeštaj:
Bilbao: NYX Hotel Bilbao 4 * ili sličan    https://www.nyx-hotels.com

Hotel se nalazi u strogom centru grada odakle je jednostavno stici do pozorista Ariaga na istoimenom trgu. Katedrale Santiago i Kalatrava mosta. Ima 108 veoma moderno opremljenih soba. Ima klimatizovane sobe i  besplatni WiFi, plazma televizore, masinu za kuvanje kafe, tus i fen za kosu.  Restoram “Clash” i bar nude dorucak (kontinentalni) i veliki izbor pica. Takodje postoji i terasa  na krovu zgrade  za savrseno opustanje i uzivanje.
Prostrana sala za konferencije veoma je dobro opremljena raznim tehnickim aparatima.

Pamplona: Hotel NH Pamplona Iruna Park 4* ili sličan  https://www.nh-hotels.com


Hotel je 5 minuta udaljen od centra grada.To je moderan hotel sa klimatizovanim sobama, besplatnim WiFi, i TV om. Kupatila su opremljena fenom za kosu. Dorucak se sastoji od vrlo zdravih namirnica a  restoran nudi veliki izbor internacionalne kuhinje. Hotelski gosti mogu koristiti i hotelsku teretanu na 11. spratu.

San Sebastijan: Hotel Palacio de Aiete 4 *  ili sličan  https://hotelpalaciodeaiete.com

Hotel nudi gostima teretanu, suncanu terasu sa fantasticnoim pogledom na grad, djakuzi, satelitsku TV, besplatni WiFi, kao i parking. U elegantnom hotelskom restoranu sluzi se tipicna baskijska kuhinja, a u hotelskoj basti nalazi se kafe bar.
Nalazi se u rezidencijalnom delu grada, udaljen je 20 tak minuta od od La Konca plaze i  Miramar Palace hotela.

Bilbao: NYX Hotel Bilbao 4 * ili sličan  https://www.nyx-hotels.com

KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

VAŽNA NAPOMENA:

Uslov za ulazak drzavljana Srbije u bilo koju clanicu EU je da poseduju biometrijsku putnu ispravu koja mora da vazi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma napustanja EU. Nosiocima biometrijskih pasosa R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od sest meseci. Bezvizni rezim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R. Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava.

-Za tranzit kroz Nemačku avionom putnici su dužni da pre poletanja sa aerodroma u Srbiji stave na uvid negativan test na kovid 19 ili potvrdu o revakcinaciji ili potvrdu o preležanoj bolesti.
- Za putovanje u Španiju potrebno je  popuniti Formular za zdravstvenu kontrolu (https://spth.gob.es)  pre polaska i imati kod sebe svoj QR kod odnosno digitalni zeleni sertifikat, koji je potreban za zdravstvenu kontrolu na aerodromu u Spaniji.
- Za putovanje u Francusku potrebno je da putnici imaju popunjen obrazac-potvrdu o medjunarodnom putovanju (https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestatio…)

Vakcinisana lica  (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca I Johnson & Johnson) moraju da prilže dokaz o izvršenoj vakcinaciji ukoliko  je prošlo dve nedelje od vakcine, odnosno četiri nedelje od jedne doze Johnson&Johnson vakcine. Za lica koja nisu vakcinisana ili su primili Sinopharm ili Sputnik moraju da prilože negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 72 sata.

Ovi propisi važeći su na dan pravljenja programa , te je moguće da dodje  do promena na dan putovanja.
U koliko zelite sami da pratite stanje u drzavama iz programa, mozete ici sa sajt: Ministarstvo spoljnih poslova https:www.mfa.gov.rs

OPŠTE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan plaćanja.
• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta po danima, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima  ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel&Service doo.
• Opšti uslovi putovanja : OTKAZ UGOVARA OD STRANE PUTNIKA ZA ARANZMAN: Baskijska tura

Za putovanja iz ponude “ Evropska putovanja“- kružna tura :
- Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova,
- 10% ako se putovanje otkaže od 59 do 46 dana pre početka putovanja,
- 25% ako se putovanje otkaže od 45 do 31 dana pre početka putovanja,
- 50% ako se putovanje otkaže od 30 do 16 dana pre početka putovanja,
- 75% ako se putovanje otkaže od 15 do 6 dana pre početka putovanja,
- 100% ako se putovanje otkaže od 5  dana pre početka putovanja,

NAČINI PLAĆANJA:
-  avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- kreditnom karticom masterata OTP banke  Srbije do 12 mesecnih rata moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa
bankom).
-administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa agencijom

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja  za kategoriju licence A 40, po polisi broj  IN – 0000004, pocev  od 01.10 .2020. godine ,  kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd .  Garancija putovanja se aktivira  kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail : office@globos.rs

Program broj 2. od 09.avgusta 2021 god.

                                                                                                            Licenca OTP 113/2020 od 01.02.2020.
                                                                                                                        Kategorija licence A 40

KonTiki Travel&Service doo Beograd-Stari grad, Kolarčeva br.3 

BASKIJSKA TURA Španija/Bilbao
BASKIJSKA TURA-
 
 

Bilbao: NYX Hotel Bilbao 4 * ili sličan https://www.nyx-hotels.com
Hotel se nalazi u strogom centru grada odakle je jednostavno stici do pozorista Ariaga na istoimenom trgu. Katedrale Santiago i Kalatrava mosta. Ima 108 veoma moderno opremljenih soba. Ima klimatizovane sobe i besplatni WiFi, plazma televizore, masinu za kuvanje kafe, tus i fen za kosu. Restoram “Clash” i bar nude dorucak (kontinentalni) i veliki izbor pica. Takodje postoji i terasa na krovu zgrade za savrseno opustanje i uzivanje.
Prostrana sala za konferencije veoma je dobro opremljena raznim tehnickim aparatima.

Pamplona: Hotel NH Pamplona Iruna Park 4* ili slican https://www.nh-hotels.com/
Hotel je 5 minuta udaljen od centra grada.To je moderan hotel sa klimatizovanim sobama, besplatnim WiFi, i TV om. Kupatila su opremljena fenom za kosu. Dorucak se sastoji od vrlo zdravih namirnica a restoran nudi veliki izbor internacionalne kuhinje. Hotelski gosti mogu koristiti i hotelsku teretanu na 11. spratu.

San Sebastijan: Hotel Palacio de Aiete 4 * ili sličan https://hotelpalaciodeaiete.com
Hotel nudi gostima teretanu, suncanu terasu sa fantasticnoim pogledom na grad, djakuzi, satelitsku TV, besplatni WiFi, kao i parking. U elegantnom hotelskom restoranu sluzi se tipicna baskijska kuhinja, a u hotelskoj basti nalazi se kafe bar.
Nalazi se u rezidencijalnom delu grada, udaljen je 20 tak minuta od od La Konca plaze i Miramar Palace hotela.

Bilbao: NYX Hotel Bilbao 4 * ili sličan https://www.nyx-hotels.com

KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put. 


   
 

Spisak hotela na Baskijskoj turi


 
 
 

Bilbao: NYX Hotel Bilbao 4 * ili sličan https://www.nyx-hotels.com
Hotel se nalazi u strogom centru grada odakle je jednostavno stici do pozorista Ariaga na istoimenom trgu. Katedrale Santiago i Kalatrava mosta. Ima 108 veoma moderno opremljenih soba. Ima klimatizovane sobe i besplatni WiFi, plazma televizore, masinu za kuvanje kafe, tus i fen za kosu. Restoram “Clash” i bar nude dorucak (kontinentalni) i veliki izbor pica. Takodje postoji i terasa na krovu zgrade za savrseno opustanje i uzivanje.
Prostrana sala za konferencije veoma je dobro opremljena raznim tehnickim aparatima.

Pamplona: Hotel NH Pamplona Iruna Park 4* ili slican https://www.nh-hotels.com/
Hotel je 5 minuta udaljen od centra grada.To je moderan hotel sa klimatizovanim sobama, besplatnim WiFi, i TV om. Kupatila su opremljena fenom za kosu. Dorucak se sastoji od vrlo zdravih namirnica a restoran nudi veliki izbor internacionalne kuhinje. Hotelski gosti mogu koristiti i hotelsku teretanu na 11. spratu.

San Sebastijan: Hotel Palacio de Aiete 4 * ili sličan https://hotelpalaciodeaiete.com
Hotel nudi gostima teretanu, suncanu terasu sa fantasticnoim pogledom na grad, djakuzi, satelitsku TV, besplatni WiFi, kao i parking. U elegantnom hotelskom restoranu sluzi se tipicna baskijska kuhinja, a u hotelskoj basti nalazi se kafe bar.
Nalazi se u rezidencijalnom delu grada, udaljen je 20 tak minuta od od La Konca plaze i Miramar Palace hotela.

Bilbao: NYX Hotel Bilbao 4 * ili sličan https://www.nyx-hotels.com

KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put. 


   
 

Spisak hotela na Baskijskoj turi


 

Španija i Francuska
BASKIJSKA TURA
BILBAO –VITORIA GASTEIZ–PAMPLONA–SAN SEBASTIJAN–BIJARIC-GERNIKA BILBAO

Polazak: 19. oktobar 2021.
(7 dana / 6 noćenja) – avionom i autobusom.

Cena po osobi 1190€

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u 

Španija je izuzetno raznolika zemlja i prepuna iznenađenja! Ona nije samo turistička destinacija u kojoj se treba boriti za “mesto pod suncem” na nekoj od prepunih plaža, piti sangriju, gledati borbu bikova i flamenko. Ona nudi mnogo više. U njoj se kriju brojni kulturno-istorijski spomenici, neprocenljiva ostavština Rimljana i Mavara, brojni srednjovekovni gradovi i zamkovi, područja neverovatne prirodne lepote i velika raznolikost. Raznolikost Španije ogleda se u činjenici da se od Baskije do Andaluzije ne razlikuju samo klima i krajolik, već i ljudi, neki običaji i jezik kojim govore. Jedan od savršenih primera koji dočarava ovu raznolikost i odstupa od uvreženog mišljenja o Španiji je i autonomna provincija Baskija, koja za turiste, koji je prvi put obilaze, predstavlja pravo otkriće.

Baskija, smeštena na krajnjem sveroistoku kantabrijske obale, svojim veličanstvenim plažama, ravnicama i zelenim brdima, ruralnom arhitekturom, mesto je jedne od najstarijih evropskih nacija. Ovo je regija koja, kako u proleće, tako i tokom leta, zbog izuzeno vlažne i promenljive atlantske klime obiluje nepreglednim zelenim brežuljcima. Zahvaljujući industrijskom razvoju spada u jedno od najrazvijenijih regiona Evrope, što čini da životni standard u Baskiji bude nešto viši u odnosu na ostatak zemlje. Baskija ili Euskal Herria na baskijskom jeziku, koji Baskijci nazivaju ,,euskara”, oblast je koja se prostire u jednom delu krajnjeg jugozapada Francuske (manjim delom) i severozapadnog dela Španije (većim delom) Baskijci se smatraju najstarijim narodom Evrope, znatno drugačijim od suseda. Njihovo poreklo nije tačno utvrđeno, ali je najzanimljivija teorija pojedinih naučnika koji ih smatraju direktnim potomcima prastanovnika ledenog doba.

Dan 1
BELGRADE
(19.oktobar 2021) BEOGRAD– FRANKFURT– BILBAO Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki Travel u 04:00 časova ujutru. Poletanje za Frankfurt u 06:00 časova (let LH1411). Dolazak u Frankfurt u 07:55 časova. Nastavak putovanja za Bilbao sa istog aerodroma u 11:25 časova (let LH1142). Dolazak u Bilbao u 13:30 časova. Odlazak u razgledanje grada. Bilbao je uspešan spoj bogatog industrijskog i kulturnog nasleđa, jedan od najzanimljivijih gradova severne Španije. Vožnja do starog grada i razgledanje pešice; most San Anton i crkva Sv. Antona „Casco Viejo“ - stara četvrt smeštena na obali reke Nervion koju čine slikovitih „7 ulica“, neobarokna zgrada pozorišta Ariaga sagrađenog po uzoru na parisku Operu, Novi trg, Palata Arana iz XVI veka-najstarija palata u Bilbau, zeleznicka stanica „La Konkordija“, Gradska kuca, Salve most, most čuvenog valensijanskog arhitekte Kalatrave, do prekrasnog zdanja Muzeja Gugenhajm. Ovo remek delo savremene arhitekture, sagrađeno je 1997.g., po ideji arhitekte Franka Gerija.Smešten na obali reke Nervion i podignut šesnaest metara iznad ostatka grada, jedna je od najlepših građevina savremene arhitekture. Obilazak muzeja Gugenhajm. Stalna postavka muzeja sadrži umetničku zbirku značajnih umetnika XX veka. Fondacija Solomona R. Gugenhajma jedna je od najboljih privatnih kolekcija na svetu koja sadrži radove najznačajnijih umetnika XX i XXI veka. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 2
BILBAO
(20.oktobar 2021) BILBAO Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada. Noćenje.
Dan 3
BILBAO
(21.oktobar 2021) BILBAO-VITORIA GASTEIZ-PAMPLONA (oko 210 km) Doručak. Polazak autobusom prema gradu Vitoria Gasteiz, administrativnom sedištu Baskije i provincije Alava. Vožnja živopisnim predelima Baskije do grada, koji je na razmeđi puteva, vekovima, imao izuzetan istorijski i geostrategijski značaj. Vitoria je grad u kojem se nalazi najviše zelenila po stanovniku u državi, zbog čega je proglašena Evropskom prestonicom zelenila 2012, ali i grad sa najbolje sačuvanom srednjovekovnom arhitekturom u Baskiji. Stari grad delimično je okružen zidom sagrađenim u XI veku. Veoma je zanimljivo staro jezgro grada; srednjovekovne zidine, Trg Španije, Kasa del Kordon-nekada vlastelinska kuća sagrađena u gotskom stilu, sa tornjem iz XIII veka,Trg Virhen Blanka u koji se ulivaju neke tipične ulice starog dela grada, okružene kućama sa zastakljenim terasama. Ovaj deo grada čine i biseri baskijske renesansne arhitekture. kao što su: Palata Bendanja, Palata Ajuria Enea-sedište baskijske autonomne vlade i gotska Katedrala Sv Marija iz XIV veka koja čuva vredna dela Rubensa i Van Dajka. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje. Nastavak putovanja za Pamplonu, koja je bila i ostala jedan od važnih gradova na putu hodočašća za grad Santijago u Galiciji. Pamplona je poznata po slavnoj trci sa bikovima, festivalu San Fermin, koji se održava svake godine 6. jula i koji je poslužio kao inspiracija slavnom Hemingveju za roman ,,Sunce se ponovo rađa“. Glavni biseri grada su Gradska tvrđava iz XVI veka, koja je prvobitno imala pentagonalni oblik i čiji ostaci se nalaze u blizini trga Kastiljo, Korida, Palata Navara- sedište vlade, Katedrala Sv Marija kraljevska iz XIII veka u kojoj su krunisani kraljevi Navare i u kojoj se nalazi mauzolej kralja Karla III, nadbiskupska palata iz XVIII veka, barokna zgrada gradske skupštine, crkva Sv. Nikolasa,Palata Navara, Portal Francuske. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 4
PAMPLONA
(22.oktobar 2021) PAMPLONA-SAN SEBASTIJAN (oko 85 km) Doručak. Polazak autobusom za San Sebastijan. Vožnja zelenim, brdovitim predelima do obale Kantabrijskog mora. San Sebastijan, evropska prestonice kulture 2016. g, poznato je mondensko letovalište evropske aristokratije s kraja XIX veka, sedište filmskog festivala ,,Zlatna školjka,, i svetska destinacija za gurmane. Lepota prirodnog položaja San Sebastijana (smešten između reke i zaliva),grada koji se svojim zlatnim, peščanim plažama spušta ka zalivu La Konča (La Concha), omeđenog brdima - Monte Iheldo (Monte Igeldo) i Monte Urgulj (Monte Urgull) sa statuom Hrista, može se uporediti samo sa jednim gradom na svetu - sa Rio de Žaneirom. Panoramska vožnja gradom s pogledom na brdo Igeldo, zaliv Školjka, ostrvce Santa Klara, Palata Miramar, Pozorište Viktorija Eugenija, most Santa Katalina, četvrt Koros, novi kulturni i kongresni centar Kursal (Kursaal)– moderna zgrada od stakla i aluminijuma na plaži Suriola. Nastavak obilaska pešice starog dela grada; Gradska većnica smeštena u blizini obale, originalno je izgrađena kao Kursal Konferencijski centar, Novi prolaz, Bazilika Santa Marije del Coro, Trga Ustava, La Koncha Promenada i Miramar palata. Transfer do hotela. Smestaj. Noćenje.
Dan 5
SAN SEBASTIJAN
(23.oktobar 2021) SAN SEBASTIJAN-SEN ŽAN DE LUS -BIJARIC-BERMEO-GERNIKA-BILBAO (oko 270km) Doručak. Vožnja autobusom uz obalu Baskijskog zaliva do Bijarica u francuskoj Baskiji. Po ulasku u francusku Baskiju kraće zaustavljanje u poznatom letovalištu Sen Žan de Lus (Saint-Jean-de-Luz), smeštenom na Atlantskoj obali. U ovom, nekada ribarskom mestu, sa šarmantnim starim gradskim jezgrom i najlepšom baskijskom crkvom posvećenom Sv. Ivanu Krstitelju, održano je venčanje Kralja Sunca, Luja XIV. sa španskom infantkinjom Marijom-Terezom. U spretnom stapanju stilova koji odaju radost življenja, toliko svojstven južnoj Franuskoj, sagrađeni su brojni letnikovci i vile. Mesto je poznato i po staroj čokolateriji porodice Adam, još iz 1660 god., u kojoj su počeli da se proizvode makaroni (kolačići od badema). Ova radnja postoji i danas na glavnom trgu i čuva originalni recept kolača. Nakon kraće pauze nastavak vožnje do Bijarica, ekskluzivnog i najlepšeg letovališta francuske atlantske obale, simbola bogatstva s početka XX veka.U prošlosti je privlačilo mnogobrojne slavne ličnosti i plemstvo; Kraljicu Nataliju i Dragu Mašin, Napoleona III, Gari Kupera, Frenka Sinatru. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i odmor. Povratak prema španskom delu Baskije, prema Bilbau i Gerniki.Vožnja delom divlje kantabrijske obale Španije. Ova oblast je osim po brojnim rezervatima prirode, pašnjacima, poznata i po razvijenoj elektro i automobilskoj industriji.Kraće pauze radi odmora. Putovanje prema mestu Gernika, svetski slavnom nakon što je Pablo Pikaso ovekovečio na svom platnu nacističko bombardovanje mesta u suton drugog svetskog rata. Ovo Pikasovo najpoznatije platno izloženo je u madridskom muzeju Reina Sofia. Po dolasku šetnja gradićem, upoznavanje sa istorijatom grada, Parlamenta i slavnog hrasta ispod koga se nalaze drevni zapisi baskijske regije. Nastavak putovanja za Bilbao. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 6
BILBAO
(24.oktobar 2021) BILBAO-SANTANDER-BILBAO(oko 205 km) Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do pokrajine Kantabrije i njenog glavnog grada Santandera.Vožnja obalom Kantabrijskog mora . Smeštena između mora i kantabrijskih planina u zaleđu, poznata po bujnoj vegetacijii, Kantabrija je u potpunosti zaslužila epitet ,, zelena Španija”. Grad Santander, smešten na obali mora, u širokom zalivu okrenutom prema jugu, između dve pokrajine Baskije i Asturije, u XIX veku bilo je poznato mondensko mesto, stecište španske aristokratije. Danas je Santander lep i miran grad okružen sa 11 prelepih plaža i puno parkova. Vožnja duž obale zaliva gde se nalaze vile i letnjikovci do luke i centra grada . Obilazak centra grada: ulica i park Pereda sa mnoštvom vila i plemićkih zgrada iz XVIII veka sa doksatima, tako karakterističnim za arhitekturu severne Španije, Spomenik Peredi, poznatom kantabrijskom piscu, gotska katedrala građena između XII i XVIII veka, i dr. Slobodno vreme za individualni obilazak i razgledanje grada. Povratak u Bilbao. Noćenje.
Dan 7
BILBAO
(25.oktobar 2021) BILBAO-FRANKFURT -BEOGRAD Doručak. Napustanje soba do 10.00 sati. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Frankfurtu 17 :55 časova (let LH1145). Dolazak u Frankfurt u 20:00 časova. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Beograd u 21:35 časova (let LH1410). Dolazak u Beograd u 23:25 časova.