BASKIIJSKA TURA 28.04.20

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Cena za treću osobu u dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem :  1245 € ili 1300€
Trokrevetne i jednokrevetne sobe u svim hotelima, mogu se dobiti isključivo na upit !

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Frankfurt-Bilbao-Minhen-Beograd, avio-takse u trenutku pravljenja programa oko 135 evra na dan objavljivanja programa (Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.), smeštaj u hotelima sa  4*  zvezdice u Bilbau, Pamploni i San Sebastijanu u dvokrevetnim sobama na bazi 6 noćenja sa doručkom, autobuski transferi i razgledanja prema programu, razgledanje gradova: Bilbao, Vitoria Gasteiz, Pamplona, San Sebastijan, Gernika, Santander; ulaznice i obilazak muzeja Gugenhajm u Bilbau, obilazak vinskog podruma i degustacija vina u oblasti Rioha Alavesa(mesto Laguardia),tapas tura (degustacija 3 pinćosa-tapasa i 3 pića u tri različita bara u San Sebastijanu), obilazak letovališta; Sen Žan de Lus, Bijaric, usluge vodiča Kontiki Travel i lokalnih vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

Cena putovanja ne obuhvata: obilasci i usluge koje nisu naznačene programom putovanja,napojnica za vozača na turi (10€ po putniku), međunarodno putno osiguranje.


Smeštaj:

Bilbao: Mercure Bilbao Jardines de Albia 4 * ili sličan https://www.accorhotels.com/gb/hotel-A057-mercure-bilbao-jardines-de-albia/index.shtml   
Položaj: Moderan hotel  sa 4 * nalazi se na pešačkoj udaljenosti od starog dela grada (1 km). U neposrednoj blizini hotela nalaze se brojni restorani, barovi i prodavnice. Hotel se nalazi na 800 m od  Muzeja Gugenhaim. Sadržaj: restoran,bar, kongresna sala. Smeštaj : 141 soba sa SAT TV, minibarom, sefom, kompletno opremljenim kupatilom sa fenom.Usluga : doručak po principu samoposluživanja.

Pamplona: Hotel Abba Reino de Navarra 4 *ili sličan  https://www.abbareinodenavarrahotel.com/es/home.html

Hotel se nalazi u poslovnom i rezidencijalnom delu  Pamplone, u neposrednoj blizini Yamaguci-japanskog vrta . U blizini hotela nalaze se brojni restorani i kafei. Od starog dela grada udaljen je 2 km. Na 300 m od hotela nalazi se stanica gradskog autobusa koji vodi do ulaska u stari grad (2 stanice). Od sadržaja ima: restoran, kafeteriju, kongresne sale.  Smeštaj : SAT TV, minibar, WI FI ,pisaci sto, telefon,kompletno opremljeno kupatilo sa fenom. Usluga: doručak po principu samoposluživanja

San Sebastijan: Palacio de Aiete 4 *  ili sličan  http://www.hotelpalaciodeaiete.com/

Hotel se nalazi u rezidencijalnom delu San Sebastijana, na 20 minuta hoda od plaže La Konća i palate Miramar. U blizini hotela  (na 100 m )je stanica gradskog prevoza Munto odakle se, bilo kojim, osim autobusom 35, stiže do centra grada. Od sadržaja ima: restoran, bar, teretanu, kongresnu salu. Sobe : SAT TV, minibar, internet vezu, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom.Usluga : doručak po principu samoposluživanja.

KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

Napomena: 

Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

Fakultativni izleti ( ukoliko bude vremena za organizaciju istih) nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.


OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zbaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan plaćanja.


• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

Krajnji rok za prijavu : 14.februar 2020.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta po danima, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima  ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.


• Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.


• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel&Service doo.


• Opšti uslovi putovanja : OTKAZ UGOVARA OD STRANE PUTNIKA ZA ARANZMAN: Baskijska tura

Za putovanja iz ponude “ Evropska putovanja“- kružna tura :
- Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre opočetka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova,
- 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
- 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
- 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
- 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
- 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
- 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja,

NAČINI PLAĆANJA:

-  avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
-  gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- kreditnom karticom masterata OTP banke Srbije do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
-administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2020 od 10.01.2020. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068022 od 01.01.2020. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd,03.februar 2020.                KonTiki Travel&Service doo Beograd-Stari grad, Kolarceva 3.
Program broj 2                                        Licenca OTP 113/2020 od 01.02.2020.
                                                                               Kategorija licence A 40

BASKIJSKA TURA 28.04.20 Španija/Bilbao
BASKIJSKA TURA 28.04.20-
 
 

Smeštaj:

Bilbao: Mercure Bilbao Jardines de Albia 4 * ili sličan https://www.accorhotels.com/gb/hotel-A057-mercure-bilbao-jardines-de-albia/index.shtml
Položaj: Moderan hotel sa 4 * nalazi se na pešačkoj udaljenosti od starog dela grada (1 km). U neposrednoj blizini hotela nalaze se brojni restorani, barovi i prodavnice. Hotel se nalazi na 800 m od Muzeja Gugenhaim. Sadržaj: restoran,bar, kongresna sala. Smeštaj : 141 soba sa SAT TV, minibarom, sefom, kompletno opremljenim kupatilom sa fenom.Usluga : doručak po principu samoposluživanja.

Pamplona: Hotel Abba Reino de Navarra 4 *ili sličan https://www.abbareinodenavarrahotel.com/es/home.html

Hotel se nalazi u poslovnom i rezidencijalnom delu Pamplone, u neposrednoj blizini Yamaguci-japanskog vrta . U blizini hotela nalaze se brojni restorani i kafei. Od starog dela grada udaljen je 2 km. Na 300 m od hotela nalazi se stanica gradskog autobusa koji vodi do ulaska u stari grad (2 stanice). Od sadržaja ima: restoran, kafeteriju, kongresne sale. Smeštaj : SAT TV, minibar, WI FI ,pisaci sto, telefon,kompletno opremljeno kupatilo sa fenom. Usluga: doručak po principu samoposluživanja

San Sebastijan: Palacio de Aiete 4 * ili sličan http://www.hotelpalaciodeaiete.com/

Hotel se nalazi u rezidencijalnom delu San Sebastijana, na 20 minuta hoda od plaže La Konća i palate Miramar. U blizini hotela (na 100 m )je stanica gradskog prevoza Munto odakle se, bilo kojim, osim autobusom 35, stiže do centra grada. Od sadržaja ima: restoran, bar, teretanu, kongresnu salu. Sobe : SAT TV, minibar, internet vezu, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom.Usluga : doručak po principu samoposluživanja.

KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put. 


 
 
 

Smeštaj:

Bilbao: Mercure Bilbao Jardines de Albia 4 * ili sličan https://www.accorhotels.com/gb/hotel-A057-mercure-bilbao-jardines-de-albia/index.shtml
Položaj: Moderan hotel sa 4 * nalazi se na pešačkoj udaljenosti od starog dela grada (1 km). U neposrednoj blizini hotela nalaze se brojni restorani, barovi i prodavnice. Hotel se nalazi na 800 m od Muzeja Gugenhaim. Sadržaj: restoran,bar, kongresna sala. Smeštaj : 141 soba sa SAT TV, minibarom, sefom, kompletno opremljenim kupatilom sa fenom.Usluga : doručak po principu samoposluživanja.

Pamplona: Hotel Abba Reino de Navarra 4 *ili sličan https://www.abbareinodenavarrahotel.com/es/home.html

Hotel se nalazi u poslovnom i rezidencijalnom delu Pamplone, u neposrednoj blizini Yamaguci-japanskog vrta . U blizini hotela nalaze se brojni restorani i kafei. Od starog dela grada udaljen je 2 km. Na 300 m od hotela nalazi se stanica gradskog autobusa koji vodi do ulaska u stari grad (2 stanice). Od sadržaja ima: restoran, kafeteriju, kongresne sale. Smeštaj : SAT TV, minibar, WI FI ,pisaci sto, telefon,kompletno opremljeno kupatilo sa fenom. Usluga: doručak po principu samoposluživanja

San Sebastijan: Palacio de Aiete 4 * ili sličan http://www.hotelpalaciodeaiete.com/

Hotel se nalazi u rezidencijalnom delu San Sebastijana, na 20 minuta hoda od plaže La Konća i palate Miramar. U blizini hotela (na 100 m )je stanica gradskog prevoza Munto odakle se, bilo kojim, osim autobusom 35, stiže do centra grada. Od sadržaja ima: restoran, bar, teretanu, kongresnu salu. Sobe : SAT TV, minibar, internet vezu, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom.Usluga : doručak po principu samoposluživanja.

KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put. 


 

Španija i Francuska
           
BASKIJSKA TURA

BILBAO –VITORIA GASTEIZ–PAMPLONA–SAN SEBASTIJAN–BIJARIC-GERNIKA

Polazak: 28.april 2020. Povratak :4.maj 2020.
7 dana / 6 noćenja) – avionom i autobusom


Cena po osobi 1315€

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Španija je izuzetno raznolika zemlja i prepuna iznenađenja! Ona nije samo turistička destinacija u kojoj se treba boriti za “mesto pod suncem” na nekoj od prepunih plaža, piti sangriju, gledati borbu bikova i flamenko. Ona nudi mnogo više. U njoj se kriju brojni kulturno-istorijski spomenici, neprocenljiva ostavština Rimljana i Mavara, brojni srednjovekovni gradovi i zamkovi, područja neverovatne prirodne lepote i velika raznolikost. Raznolikost Španije ogleda se u činjenici da se od Baskije do Andaluzije ne razlikuju samo klima i krajolik, već i ljudi, neki običaji i jezik kojim govore. Jedan od savršenih primera koji dočarava ovu raznolikost i odstupa od uvreženog mišljenja o Španiji je i autonomna provincija Baskija, koja za turiste koji je prvi put obilaze, predstavlja pravo otkriće.


Baskija, smeštena na krajnjem sveroistoku kantabrijske obale, svojim veličanstvenim plažama, ravnicama i zelenim brdima, ruralnom arhitekturom, mesto je jedne od najstarijih evropskih nacija. Ovo je regija koja, kako u proleće, tako i tokom leta, zbog izuzeno vlažne i promenljive atlantske klime obiluje nepreglednim zelenim brežuljcima koji pre liče na Novi Zeland, nego na prosečnu predstavu Španije. Zahvaljujući industrijskom razvoju spada u jedno od najrazvijenijih regiona Evrope, što čini da životni standard u Baskiji bude nešto viši u odnosu na ostatak zemlje. Baskija ili Euskal Herria na baskijskom jeziku, koji Baskijci nazivaju ,,euskara”, oblast je koja se prostire u jednom delu krajnjeg jugozapada Francuske (manjim delom) i severozapadnog dela Španije (većim delom). Osim manjeg, francuskog dela Baskije, najveći deo oblasti u kojoj žive Baskijci, nalazi se u severnoj Španiji i obuhvata sledeće oblastii: Hipuskou sa glavnim gradom San Sebastijanom; Viskaju sa glavnim gradom Bilbaom; Navaru sa prestonicom

Pamplonom i oblast La Riohu smeštenu oko gradića po imenu Haro. Baskijci se smatraju najstarijim narodom Evrope, znatno drugačijim od suseda. Poput ugrofinskih naroda, na prostoru Mađarske i Baltičkog mora, ni Baskijci ne pripadaju indoevropskoj jezičkoj skupini. Njihovo poreklo nije tačno utvrđeno, ali je najzanimljivija teorija pojedinih naučnika koji ih smatraju direktnim potomcima prastanovnika ledenog doba.
 

Dan 1
BELGRADE
(28.april) BEOGRAD– FRANKFURT – BILBAO Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki Travel u 04.00 sati. Poletanje za Frankfurt u 06.15 (let LH1411). Dolazak u Frankfurt u 08.10 sati. Nastavak putovanja za Bilbao sa istog aerodroma u 11.25 (let LH1142). Dolazak u Bilbao u 13.30 h. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne. Noćenje.
Dan 2
BILBAO
(29.april) BILBAO Doručak. Odlazak u razgledanje grada, simbola uspešnosti Baskije, jedne od najrazvijenijih pokrajina Španije. Bilbao je uspešan spoj bogatog industrijskog i kulturnog nasleđa, jedan od najživljih gradova severne Španije. Vožnja do starog grada i razgledanje pešice; Park El Arenal koji gleda na tornjeve crkve Sv. Nikole, „Casco Viejo“ - stara četvrt smeštena na obali reke Nervion koju čine slikovitih „7 ulica“, neobarokna zgrada pozorišta Ariaga sagrađenog po uzoru na parisku Operu, Novi trg, Palata Arana iz XVI veka-najstarija palata u Bilbau, Arheološki muzej, Kasa Konsistorial de Bilbao – Gradska skupština, Trg Santijago i gotska Katedrala Sv Jakova iz XV veka, “Mercado de la Ribera“ – impresivna zgrada pijace sagrađena 1900.godine na reci Nervion, najveća pokrivena pijaca u Evropi koja osim veličinom zadivljuje prelepim vitražima u art deko stilu. Nastavak razgledanja: vožnja kroz novu urbanu zonu Abandoibara, most čuvenog valensijanskog arhitekte Kalatrave, Palata Euskalduna – kongresni centar, do prekrasnog zdanja Muzeja Gugenhajm. Ovo remek delo savremene arhitekture, sagrađeno je 1997.g., po ideji arhitekte Franka Gerija, u industrijskom delu grada, usred čeličana i dokova za brodove. Smešten na obali reke Nervion i podignut šesnaest metara iznad ostatka grada, jedna je od najlepših građevina savremene arhitekture. Ortogonalni oblici, titanijum, staklo, stvaraju osećaj razigranosti. Obilazak muzeja Gugenhajm. Stalna postavka muzeja sadrži umetničku zbirku značajnih umetnika XX veka. Uglavnom je čine instalacije i razne elektronske forme, a tradicionalni stilovi umetničkog stvaranja, kao što su slike i skulpture su izloženi u znatno manjem broju. Fondacija Solomona R. Gugenhajma jedna je od najboljih privatnih kolekcija na svetu koja sadrži radove najznačajnijih umetnika XX i XXI veka. Individualan povratak u hotel. Noćenje.
Dan 3
PAMPLONA
(30.april) BILBAO-VITORIA GASTEIZ-PAMPLONA (oko 210 km) Doručak. Polazak autobusom prema gradu Vitoria Gasteiz, administrativnom sedištu Baskije i provincije Alava. Vožnja živopisnim predelima Baskije do grada, koji je na razmeđi puteva, vekovima, imao izuzetan istorijski i geostategijski značaj. Vitoria je grad u kojem se nalazi najviše zelenila po stanovniku u državi, zbog čega je proglašena Evropskom prestonicom zelenila 2012, ali i grad sa najbolje sačuvanom srednjovekovnom arhitekturom u Baskiji. Stari grad je sagrađen u obliku badema i delimično je okružen zidom sagrađenim u XI veku. Šetnja starim jezgrom grada; srednjovekovne zidine, Trg Španije, Kasa del Kordon-nekada vlastelinska kuća sagrađena u gotskom stilu, sa tornjem iz XIII veka,Trg Virhen Blanka u koji se ulivaju neke tipične ulice starog dela grada, okružene kućama sa zastakljenim terasama. Ovaj deo grada čine i biseri baskijske renesansne arhitekture kao što su: Palata Bendanja, Palata Ajuria Enea-sedište baskijske autonomne vlade ,Eskoriasa i gotska Katedrala Sv Marija iz XIV veka koja čuva vredna dela Rubensa i Van Dajka. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje. U nastavku odlazak do gradića Laguardije, koji se nalazi u dolini Rioha Alavesa, poznatom vinogorju, odakle dolaze jedna od najboljih španskih vina. Ovaj živopisni gradić sagrađen na uzvišenju usred doline opasan je dobro očuvanim srednjovekovnim zidinama. Šetnja gradićem sa uskim, kamenim ulicama. Slobodno vreme za kratku pauzu. Odlazak do vinskog podruma, prezentacija najboljih vina regije a potom i degustacija vina. Put dalje vodi jednim delom toka reke Ebro i nastavlja prema glavnom gradu španske pokrajine Navare, Pamploni, koja je bila i ostala jedan od važnih gradova na putu hodočašća za grad Santijago u Galiciji. Pamplona je poznata po slavnoj trci sa bikovima, festivalu San Fermin, koji se održava svake godine 6. jula i koji je poslužio kao inspiracija slavnom Hemingveju za roman ,,Sunce se ponovo rađa“. Po dolasku u Pamplonu šetnja starim delom grada: Gradska tvrđava iz XVI veka, koja je prvobitno imala pentagonalni oblik i čiji ostaci se nalaze u blizini trga Kastiljo, Vrtovi Takonera, Korida, Palata Navara- sedište vlade, Katedrala Sv Marija kraljevska iz XIII veka u kojoj su krunisani kraljevi Navare i u kojoj se nalazi mauzolej kralja Karla III, nadbiskupska palata iz XVIII veka, barokna zgrada gradske skupštine, gotska crkva Sv Saturnina sa dva karakteristična tornja ...Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 4
SAN SEBASTIJAN
(1.maj) PAMPLONA-SAN SEBASTIJAN (oko 85 km) Doručak. Polazak autobusom za San Sebastijan. Vožnja zelenim, brdovitim predelima do obale Kantabrijskog mora. San Sebastijan, evropska prestonice kulture 2016. g, poznato je mondensko letovalište evropske aristokratije s kraja XIX veka, sedište filmskog festivala ,,Zlatna školjka,, i svetska destinacija za gurmane. Lepota prirodnog položaja San Sebastijana (smešten između reke i zaliva),grada koji se svojim zlatnim, peščanim plažama spušta ka zalivu La Konča (La Concha), omeđenog brdima - Monte Iheldo (Monte Igeldo) i Monte Urgulj (Monte Urgull) sa statuom Hrista, može se uporediti samo sa jednim gradom na svetu - sa Rio de Žaneirom. Panoramska vožnja gradom s pogledom na brdo Igeldo, zaliv Školjka, ostrvce Santa Klara, Palata Miramar, Pozorište Viktorija Eugenija, most Santa Katalina, četvrt Koros, novi kulturni i kongresni centar Kursal (Kursaal)– moderna zgrada od stakla i aluminijuma na plaži Suriola. Nastavak obilaska pešice starog dela grada; Gradska većnica smeštena u blizini obale, originalno je izgrađena kao kazino u XIX veku, stara luka, Akvarijum, modernistička zgrada Kraljevskog nautičkog kluba u obliku broda, Bazilika Sv Marije – barokna građevina iz XVIII veka, zgrada dominikanskog manastira u stilu pozne gotike u kojoj se danas nalazi muzej San Telmo, Trg Ustava, ... Nakon razgledanja odlazak u takozvani baskijski,,txikiteo,, kraći obilazak tri bara sa tapasima radi degustacije pinćosa (pintxos - baskisko meze) i baskijskog vina ili sajdera. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme za individualni obilazak grada i šetnju. Noćenje.
Dan 5
BILBAO
(2.maj) SAN SEBASTIJAN-SEN ŽAN DE LUS -BIJARIC-BERMEO-GERNIKA-BILBAO (oko 270km) Doručak. Vožnja autobusom uz obalu Baskijskog zaliva do Bijarica u francuskoj Baskiji. Po ulasku u francusku Baskiju kraće zaustavljanje u poznatom letovalištu Sen Žan de Lus (Saint-Jean-de-Luz), smeštenom na Atlantskoj obali. U ovom, nekada ribarskom mestu, sa šarmantnim starim gradskim jezgrom i najlepšom baskijskom crkvom posvećenom Sv. Ivanu Krstitelju, održano je venčanje Kralja Sunca, Luja XIV. sa španskom infantkinjom Marijom-Terezom. U spretnom stapanju stilova koji odaju radost življenja, toliko svojstven južnoj Franuskoj, sagrađeni su brojni letnikovci i vile. Mesto je poznato i po staroj čokolateriji porodice Adam, još iz 1660 god., u kojoj su počeli da se proizvode makaroni (kolačići od badema). Ova radnja postoji i danas na glavnom trgu i čuva originalni recept kolača. Nakon kraće pauze nastavak vožnje do Bijarica, ekskluzivnog i najlepšeg letovališta francuske atlantske obale, simbola bogatstva s početka XX veka.U prošlosti je privlačilo mnogobrojne slavne ličnosti i plemstvo; Kraljicu Nataliju i Dragu Mašin, Napoleona III, Gari Kupera, Frenka Sinatru. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i odmor. Povratak prema španskom delu Baskije, prema Bilbau i Gerniki.Vožnja delom divlje kantabrijske obale Španije, mesta Getaria koje, u zaleđu krase, preko 1000 m nadmorske visine, planinski venci baskijskih planina , brda sa bezbroj pašnjaka, kanjoni rečica i brojne uvale, zalivi i ostrvca.Ova oblast je osim po brojnim rezervatima prirode, pašnjacima, poznata i po razvijenoj elektro i automobilskoj industriji.Kraće pauze radi odmora. Putovanje prema mestu Gernika, svetski slavnom nakon što je Pablo Pikaso ovekovečio na svom platnu nacističko bombardovanje mesta u suton drugog svetskog rata. Ovo Pikasovo najpoznatije platno izloženo je u madridskom muzeju Reina Sofia. Po dolasku upoznavanje sa istorijatom grada, obilazak Parlamenta i slavnog hrasta ispod koga se nalaze drevni zapisi baskijske regije. Nastavak putovanja za Bilbao. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 6
BILBAO
(3.maj) BILBAO-SANTANDER-BILBAO(oko 205 km) Doručak. Vožnja do pokrajine Kantabrije i njenog glavnog grada Santandera.Vožnja obalom Kantabrijskog mora. Smeštena između mora i kantabrijskih planina u zaleđu, poznata po bujnoj vegetacijii, Kantabrija je u potpunosti zaslužila epitet ,, zelena Španija”. Grad Santander, smešten na obali mora, u širokom zalivu okrenutom prema jugu, između dve pokrajine Baskije i Asturije, u XIX veku bilo je poznato mondensko mesto, stecište španske aristokratije. Danas je Santander lep i miran grad okružen sa 11 prelepih plaža i puno parkova. Vožnja duž Sardinero plaže do svetionika odakle se pruža predivan pogled na zaliv u kome je smešten Santander. Kraća foto pauza. Nastavak vožnje do poluostrva Magdalena sa istoimenom palatom. Palata Magdalena je biser sentanderske arhitekture, smeštena na uzvišenju, okružena parkom i plažom Sardinero. Zgrada je sagrađena početkom XX veka, za potrebe kraljevske porodice. Karakteristična arhitektura zgrade je eklektički stil i mešavima engleskog, francuskog i planinskog stila gradnje. Sa vidikovca palate pruža se prelep pogled na zaliv i plaže Santandera. Vožnja duž obale zaliva gde se nalaze vile i letnjikovci do luke i centra grada . Obilazak centra grada: ulica i park Pereda sa mnoštvom vila i plemićkih zgrada iz XVIII veka sa doksatima, tako karakterističnim za arhitekturu severne Španije, Spomenik Peredi, poznatom kantabrijskom piscu, Zgrada stare pošte s početka XX veka sa prelepom fasadom i četiri kule na svakom kraju zgrade, gotska katedrala građena između XII i XVIII veka, Gradska većnica, Banka Santander-sedište banke od 1923 godine, jedna od najlepših građevina sa karakterističnim visokim lukom, stari dokovi. Slobodno vreme za individualni obilazak i razgledanje grada. Povratak u Bilbao.Noćenje.
Dan 7
BELGRADE
(4.maj) BILBAO-MINHEN-BEOGRAD Doručak. Odjavljivanje iz soba do 10.00 sati. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Minhen u 14.40 h(let LH1827). Dolazak u Minhen u 16.45 h. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Beograd u 21.05h (let LH1738). Dolazak u Beograd u 22.35 sati.