BANJA LUKA NOVEMBAR 2019

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
Prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji, smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom (doručak – švedski sto), razgledanja prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
Dinarski deo aranžmana 1790 rsd po rezervacije, fakultativni izleti, boravišna taksa 1.28 evra po osobi po noći (plaća se na recepciji hotela), prijava boravka 0.51 evro po osobi (plaća se na recepciji hotela), međunarodno putno osiguranje i individualni troškovi.

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Krupa na Vrbasu – Jajce – Pliva – Janjski otoci – 25€ po osobi
Za realizaciju fakultativnih izleta potreban minimum 25 plativih putnika.

OPIS HOTELA:

Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom iste kategorije:

Zepter Hotel Palace 3*, Banja Luka www.hotelpalasbl.com


Hotel se nalazi u centru Banja Luke. U sklopu hotela nalazi se i brojni sadržaji: restoran, letnja bašta, poslastičarnica, picerija, noćni bar, frizerski salon, ugostiteljski i zabavni prostori, parking, garažu. Hotel raspolaže sa 70 smeštajnih jedinica. Svaka soba poseduje TV, mini-bar, telefon, kupatilo. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (doručak - švedski sto).


Kontiki Travel & Service zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.


USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
- kreditnim karticama Komercijalne banke plaćanje do 12 mesečnih rata
- kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
- preko računa
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)
- administrativnom zabranom (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa agencijom

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima. Minimum putnika za realizaciju fakultativnih izleta je 25 plativih putnika.


• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).• Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.

• Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - "tax free", pa Vas molimo da to imate u vidu.

•Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.

• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

KonTiki Travel & Service d.o.o, Beograd-Stari grad, Kolarčeva 3, 5.sprat Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.
Program broj 1 od 26.avgusta 2019. godine
 

PALACE Bosna I Hercegovina/Banja Luka
PALACE-
 
 

Zepter Hotel Palace 3*, Banja Luka www.hotelpalasbl.com

Hotel se nalazi u centru Banja Luke. U sklopu hotela nalazi se i brojni sadržaji: restoran, letnja bašta, poslastičarnica, picerija, noćni bar, frizerski salon, ugostiteljski i zabavni prostori, parking, garažu. Hotel raspolaže sa 70 smeštajnih jedinica. Svaka soba poseduje TV, mini-bar, telefon, kupatilo. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (doručak - švedski sto).
 


 
 
 

Zepter Hotel Palace 3*, Banja Luka www.hotelpalasbl.com

Hotel se nalazi u centru Banja Luke. U sklopu hotela nalazi se i brojni sadržaji: restoran, letnja bašta, poslastičarnica, picerija, noćni bar, frizerski salon, ugostiteljski i zabavni prostori, parking, garažu. Hotel raspolaže sa 70 smeštajnih jedinica. Svaka soba poseduje TV, mini-bar, telefon, kupatilo. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (doručak - švedski sto).
 


 

REPUBLIKA SRPSKA
BANJA LUKA I ETNO SELO STANIŠIĆI
3 dana / 2 noćenja – autobusom
Termin putovanja: 09. Novembar 2019.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Banja Luka – je drugi po večličini grad u Bosni i Hercegovini. Danas je privredni, univerzitetski, administrativni i politički centar Republike Srpske. U gradu i okolini preplitale su se različite kulture i običaji, što je ostavilo traga na arhitekturi pojedinih delova grada, dok je veliki broj kulturno-istorijskih spomenika svedok različitih epoha i ljudskog stvaralaštva. Banja Luka je danas poznata po velikom broju zelenih površina (parkova i aleja) zbog čega je nazivaju „grad zelenila“.

Etno selo Stanišići  – na trećem kilometru od Bijeljine prema Pavlovića mostu u srcu semberske ravnice, na površini do pet hektara, nalazi se Etno selo ″Stanišići″. Etno selo ″STANIŠIĆI″ je selo sa dvadesetak autentičnih drvenih kuća, mlekarom, vodenicom, kovačnicom, ambarom za žito, starim kućama i velikom gostinskom kućom.
 

Dan 1
BELGRADE
(09.11.2019.) BEOGRAD – BANJA LUKA Sastanak putnika na parkingu Turistički terminal (SP Lasta A.D. autoput Beograd-Niš br 4) u 06:00h. Polazak autobusa u 06:30h. Vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske i Republike Srpske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Banja Luku i odlazak na panoramsko razgledanje grada: tvrđava Kastel, Safikadin grob, Ferhat-pašina džamija, trg Krajine, park Petar Kočić, Carski drum, Gospodska ulica, hram Hrista Spasitelja, parkić, Banski dvori, Banska uprava, Palata predsednika, Narodno pozorište Republike Srpske, Carska kuća, katedrala Sv. Bonaventure... Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 2
BANJA LUKA
(10.11.2019.) BANJA LUKA – KRUPA NA VRBASU – JAJCE – PLIVA – JANJSKI OTOCI – BANJA LUKA Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet Krupa na Vrbasu – Jajce – Pliva – Janjski otoci. Vožnja prema Jajcu sa usputnom pauzom u Krupi na Vrbasu, mestu izuzetnog prirodnog i kulturnog bogatstva, na samo 25 km južno od Banjaluke, između dva kanjona reke Vrbas. Poseta slapovima Krupe, vodenicama, manastiru Krupa i crkvi Sv. Ilije. Nastavak puta ka Jajcu. Jajce se nalazi na obalama Plive i Vrbasa, grad od kamena, svetla i vode, kraljevski grad, muzej pod otvorenim nebom. Zahvaljujući svojim kulturnim i istorijskim spomenicima, postalo kandidat za UNESCO listu svetske baštine. Razgledanje grada: katakombe (XIV vek), Medvjed kula, crkva Sv. Marije sa tornjem Sv. Luke, Sahat Kula, zgrade iz Austrijskog perioda, tvrđava (XIV vek), Sultan-Esma džamija (XVII vek), vodopad, muzej AVNOJ-a. U blizini grada su Malo i Veliko Plivsko jezero, između kojih se nalazi čuveni “mlinčići”. Nastavak puta do Janjskih otoka –izletište legendarne prirodne lepote, udaljeno svega nekoliko kilometara od Šipova. Ova krečnjačka dolina površine oko 1 km² prepuna je brojnim rečnim rukavcima, penušavim bučnim kaskadama, velikim brojem malih i srednjih ostrva i poluostrva i malim vodopadima reke Janj. Povratak u Banja Luku. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 3
BELGRADE
(11.11.2019.) BANJA LUKA – ETNO SELO STANIŠIĆI – BEOGRAD Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Polazak ka etno selu Stanišići. Po dolasku slobodno vreme za ručak, odmor i uživanje u prelepom ambijentu etno sela. Polazak za Beograd. Vožnja teritorijom Republike Srpske i Srbije. Dolazak u Beograd u večernjim satima.