AZERBEJDZAN, GRUZIJA I JERMENIJA 10. MAJ 2019

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći (pomoćni) krevet ne odgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit.


U cenu putovanja je uključeno: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* (lokalne kategorizacije) na bazi polunasiona. Ishrana prema programu (doručak se služi po principu švedskog stola, a za ručak ili večeru je određeno jelo na meniju ili švedski sto), obilasci i transferi prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.


U cenu putovanja nije uključeno: Avio-takse u iznosu od 187.26 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih: evra 102.00 YQ i refundabilnih taksi: 16.94 RS, 0.98 RF, 8.97 RI, 3.64 RI, 4.48 LG, 10.00 JL, 18.25 AM, 22 KC) (podložne su promeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intese na dan uplate), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, obavezne napojnice lokalnim vodicima (oko 50 evra), fakultativni izleti, troškovi azerbejdžanske vize 25 evra i usluge viziranja 10 evra i  troškovi jermenske vize (oko 8 evra na jermenenskoj granici), međunarodno putno osiguranje.


OPŠTE INFORMACIJE ZA OVO PUTOVANJE:


Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Azerbejdžan. Dobija se posredstvom naše agencije. Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave skeniranu prvu stranicu važećeg pasoša. Period viziranja traje 30 dana pre započinjanja putovanja.


Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Jermeniju, koja se obezbedjuje i plaća na granici u iznosu od oko 8 evra.


Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Gruziju.


Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava zemalja u svojim zemljama.


Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098 184).


Valuta: Azerbejdžan- AZN novi manat 1USD = 1.69 azn; 1EUR = 1.92 azn

Gruzija – GEL lari 1USD = 2.66 gel; 1EUR = 3.03 gel
Jermenija – AMD dram 1USD = 485.20 amd; 1EUR = 551.35 amd
Klima: Vrlo prijatno vreme sa prosečnim dnevnim temperaturama od 15 do 28°C. Period visoke sezone!

Vremenska zona: Plus dva sata u odnosu na vreme u Srbiji.

SMEŠTAJ:

Hotel u Bakuu: Azcot 4* http://www.azcothotel.com/ ili sličan

Smešten u zgradi iz 19. veka na Trgu Fontana, Azcot Hotel se nalazi u srcu Bakua i nudi klimatizovane sobe s ravnim ekranom i satelitskom TV. Recepcija radi 24 časa. Svaka soba ima mini-bar, grejanje, sef i kupatilo.  Doručak se servira svakodnevno u trpezariji. Nekoliko restorana, kafića i barova su na 5 minuta hoda.

Hotel u Šekiju: Sheki Park 4* http://www.en.shekipark.az/ ili sličan

Šeki Park ima otvoreni bazen, teniski teren i baštu. Sobe su klimatizovane, imaju sto, TV LVD i besplatni bežični internet. Dostupne su različite popularne aktivnosti, uključujući iznajmljivanje bicikla i planinarenje. 

Hotel u Tbilisiju: City Centre 4* http://city-center.tbilisi-hotels.com/en/ ili sličan

Hotel City Centre se nalazi u šiirem centru Tbilisija, na 25 minuta hoda od Tbilisi Opere i Tbilisi baletskog teatra. Ovaj hotel sa 4 zvezdice nudi transfer do aerodroma, veš i hemijsko čišćenje. Neke od zvučno izoliranih soba imaju satelitsku TV, sef, garderober i radni sto, kao i električni čajnik, mašinu za pranje sudova i kafu/ čaj. Kupatila su sa tušem, fenom i bideom. Najbliža metro stanica je Trg, koja je udaljena 300 metara.

Hotel u Diližanu: Dilijan Resort& Spa 4* http://www.hoteldilijan.am/ ili sličan

Ovaj hotel nudi panoramski pogled na nacionalni park Diližan, spa sa zatvorenim bazenom, kao i jermenski restoran. Besplatan bežični internet je dostupan. Hotel Diližan Resort ima prostrane sobe klasično dekorisane sa satelitskom TV i mini-barom. Spa-centar Diližan Resort-a ima saunu, teretanu i moguće je zakazati masažu, kao i kozmetičke tretmane.
 
Hotel u Gorisu: Mina 4* http://hotel-mina.am/index_eng.html ili sličan

Hotel Mina se nalazi u blizini autoputa, koji povezuje gradove Jerevan i Stepanakert, i ima pogodnu poziciju za posete istorijskim mjestima, kao što su: veličanstveni manastir Tatev, najduži aero tramvaj na svijetu, pećinsko selo i jedno od najstarijih astroloških opservatorija u Karahunj-u. Sve sobe imaju odvojena kupatila, termoregulaciju, kablovsku TV, bežični internet i fen.

Hotel u Jerevanu: Royal Plaza 4* http://royalplaza.am/ ili sličan

Nalazi se u centru Jerevana, pored Martiros Sarian muzeja i Hovhanes Tumanana muzeja. Ima Wi-Fi i bar. Sobe imaju moderan dizajn, klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, radni sto, sef i privatno kupatilo. Ostali hotelski sadržaji uključuju salu za konferencije, kao i restoran na bazi švedskog stola koji služi evropske, jermenske i gruzijske specijalitete. Brojni kafići, barovi, restorani i mesta za zabavu mogu se naći u okviru 10-minuta hoda.

PRIJAVLJIVANJE I UPLATA AKONTACIJE JE DO 15. MARTA 2019. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog strikitnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. 
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.


• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.


• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.


• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


USLOVI PLAĆANJA:
 

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
 

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
•administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 01. Mart 2019.  KonTiki Travel & Service d.o.o, Beograd, Kolačeva 3.
Program broj 5. Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014. 

SMESTAJ AZERBEJDZAN Azerbejdžan/Baku
SMESTAJ AZERBEJDZAN-
 
 Smeštaj:

Hotel u Bakuu: Azcot 4* http://www.azcothotel.com/ ili sličan
Smešten u zgradi iz 19. veka na Trgu Fontana, Azcot Hotel se nalazi u srcu Bakua i nudi klimatizovane sobe s ravnim ekranom i satelitskom TV. Recepcija radi 24 časa. Svaka soba ima mini-bar, grejanje, sef i kupatilo. Doručak se servira svakodnevno u trpezariji. Nekoliko restorana, kafića i barova su na 5 minuta hoda.

Hotel u Šekiju: Sheki Palace 4* http://eng.shekipalace.az/ ili sličan
Šeki Palace se nalazi 50 metara od Kan Palate. Nudi Wi-Fi, restoran i fitnes centar i ima terasu za sunčanje. Sve sobe su uređene u klasičnom stilu i nude TV, klima uređaj i mini-bar. Gosti mogu da posete Shebeke i restorana na terasi i probaju jela azerbejdžanske kuhinje. Autobusko stajalište se nalazi 50 metara od hotela.


   
 

Spisak hotela na turi


 
 
 Smeštaj:

Hotel u Bakuu: Azcot 4* http://www.azcothotel.com/ ili sličan
Smešten u zgradi iz 19. veka na Trgu Fontana, Azcot Hotel se nalazi u srcu Bakua i nudi klimatizovane sobe s ravnim ekranom i satelitskom TV. Recepcija radi 24 časa. Svaka soba ima mini-bar, grejanje, sef i kupatilo. Doručak se servira svakodnevno u trpezariji. Nekoliko restorana, kafića i barova su na 5 minuta hoda.

Hotel u Šekiju: Sheki Palace 4* http://eng.shekipalace.az/ ili sličan
Šeki Palace se nalazi 50 metara od Kan Palate. Nudi Wi-Fi, restoran i fitnes centar i ima terasu za sunčanje. Sve sobe su uređene u klasičnom stilu i nude TV, klima uređaj i mini-bar. Gosti mogu da posete Shebeke i restorana na terasi i probaju jela azerbejdžanske kuhinje. Autobusko stajalište se nalazi 50 metara od hotela.


   
 

Spisak hotela na turi


 
SMESTAJ GRUZIJA Gruzija/Tbilisi
SMESTAJ GRUZIJA-
 
 

Hotel u Tbilisiju: Avenue 4* http://avenue.tbilisi-hotels.com/en/ ili sličan
Hotel nudi 24-satnu recepciju, poslugu u sobi, kao i besplatan bežični internet u celom objektu.
Služi se kontinentalni doručak. U blizini Avenue Hotel Tbilisi se nalazi Trg heroja, sportska dvorana i cirkus. Međunarodni aerodrom Tbilisi je udaljen 21 km.
 


   
 

Hotel nudi 24-satnu recepciju, poslugu u sobi, kao i besplatan bežični internet u celom objektu.  


 
 
 

Hotel u Tbilisiju: Avenue 4* http://avenue.tbilisi-hotels.com/en/ ili sličan
Hotel nudi 24-satnu recepciju, poslugu u sobi, kao i besplatan bežični internet u celom objektu.
Služi se kontinentalni doručak. U blizini Avenue Hotel Tbilisi se nalazi Trg heroja, sportska dvorana i cirkus. Međunarodni aerodrom Tbilisi je udaljen 21 km.
 


   
 

Hotel nudi 24-satnu recepciju, poslugu u sobi, kao i besplatan bežični internet u celom objektu.  


 
SMESTAJ JERMENIJA Jermenija/Jerevan
SMESTAJ JERMENIJA-
 
 

Hotel u Jerevanu: Royal Plaza 4* http://royalplaza.am/ ili sličan
Nalazi se u centru Jerevana, pored Martiros Sarian muzeja i Hovhanes Tumanana muzeja. Ima Wi-Fi i bar. Sobe imaju moderan dizajn, klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, radni sto, sef i privatno kupatilo. Ostali hotelski sadržaji uključuju salu za konferencije, kao i restoran na bazi švedskog stola koji služi evropske, jermenske i gruzijske specijalitete. Brojni kafići, barovi, restorani i mesta za zabavu mogu se naći u okviru 10-minuta hoda.


   
 

Nalazi se u centru Jerevana, pored Martiros Sarian muzeja i Hovhanes Tumanana muzeja 


 
 
 

Hotel u Jerevanu: Royal Plaza 4* http://royalplaza.am/ ili sličan
Nalazi se u centru Jerevana, pored Martiros Sarian muzeja i Hovhanes Tumanana muzeja. Ima Wi-Fi i bar. Sobe imaju moderan dizajn, klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, radni sto, sef i privatno kupatilo. Ostali hotelski sadržaji uključuju salu za konferencije, kao i restoran na bazi švedskog stola koji služi evropske, jermenske i gruzijske specijalitete. Brojni kafići, barovi, restorani i mesta za zabavu mogu se naći u okviru 10-minuta hoda.


   
 

Nalazi se u centru Jerevana, pored Martiros Sarian muzeja i Hovhanes Tumanana muzeja 


 

AZERBEJDŽAN, GRUZIJA I JERMENIJA

(13 dana / 12 noćenja) – avionom
Polazak: 10.maj 2019/ Povratak: 22.maj 2019.

POPUST OD 80€ PO OSOBI ZA UPLATE OD 01. MARTA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA SPECIJALNU PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU. 

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Znan kao "zemlja vatre", Azerbejdžan je spoj kontrasta i kontradiktornosti. Niti Evropa, niti Azija.. to je raskršće drevnih imperija, ali i brzo razvijajuća, moderna nacija.

Gruzija je zemlja juga Kavkaza. Na severu se graniči sa Rusijom, a na jugoistoku sa Jermenijom, Turskom i Azerbejdžanom. Gruzini su pravoslavci. Država priznaje Gruzinsku autokefalnu pravoslavnu crkvu koja je na šestom mestu u diptihu slovenskih crkava. Hrišćanstvo je u ovu zemlju stiglo u prvom veku, a zvanična religija je od 4. veka.

Jermenija se graniči sa Iranom, Azerbejdžanom i Turskom, odnosno Gruzijom. Ime je dobila po legendarenom junaku Aiku. Po legendi, 2.492. godine pre naše ere, porazio je asirskog cara Bela i stvorio prvu državu. Planinska zemlja bistrih reka i čistog, razredjenog vazduha. Više od 90 odsto površine zemlje je na nadmorskoj visini od 1.000 i više metara.
 

Dan 1
BELGRADE
(10.05.2019.) BEOGRAD–MOSKVA–BAKU Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki, dva sata pre poletanja. Poletanje za Moskvu u 00:50 časova (let SU2093). Sletanje u 04:35 časova. Nastavak putovanja za Baku u 10:10 časova (Let SU1854). Obroci u avionu. Sletanje u 14:10 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Poludnevni obilazak Bakua, glavnog grada Azerbejdžana: srednjovekovne tvrdjave, Devojačke kule i palate Širvan šaha, spomenika koji su od 2000. g. na listi Uneska, a zatim odlazak do Aleje sećanja i Staze mučenika, odakle se pruža predivan pogled na grad. U povratku ka hotelu, panoramsko razgledanje novog dela grada sa futurističkom arhitekturom Hajdar Alijev kulturnog centra, Kristalne dvorane u kojoj se održalo evrovizijsko takmičenje 2012. g, Kula Azerbejdžan, Plamene kule, kao i kule SOCAR. Večera. Noćenje.
Dan 2
BAKU
(11.05.2019.) BAKU-POLUOSTRVO ABŠERON-BAKU (oko 200km) Doručak. Obilazak poluostrva Abšeron koje zadire oko 60km u Kaspijsko more i gde su i najstarije naseobine Azerbejdžana kao i savremena prestonica zemlje. Gobustan se nalazi na 65km jugozapadno od Bakua i predstavlja jednu od najvećih turističkih atrakcija. U nestvarnom kamenom pejsažu nalazi se preko 6000 paleolitskih petroglifa starosti između 5000 i 4000 godina. Ovaj arheološki park je od 2007. g. pod zaštitom Uneska kao deo svetske kulturne baštine. U nastavku programa obilazi se Hram vatre u predgrađu Surakani, važno svetilište nalik na tvrđavu koje su za verske rituale koristili hinduisti, Siki i sledbenici Zaratustre. Unesko je ovaj spomenik stavio 1998. g. na svoju listu zaštićenih spomenika kulture. Planina Janardag je čuvena po vatri koja se ne gasi. Ovaj prirodni fenomen je nastao na jednoj tektonskoj pukotini iz koje izbijaju plamenovi visine do 15m. U povratku ka hotelu, obilazak Mardakan zamka (14. vek). Večera. Noćenje.
Dan 3
SHAKI
(12.05.2019.) BAKU-ŠEMAKI-ŠEKI (oko 350km) Doručak. Vožnja do Šemakija, gde se obilaze mauzoleji Diri Babe i Jedi Gumeza iz 15. veka. Nakon toga, odlazak do sela Kiš i obilazak čuvene albanske crkve. Nastavak vožnje do planinskog gradića Šekija, koji se nalazi na severozapadu Azerbejdžana i 700m nadmorske visine. Nekada je bio jedan od trgovačkih centara Puta svile. Po dolasku, obilazak Šeki Kanove palate. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 4
SHAKI
(13.05.2019.) ŠEKI– LAGODEKHI (granični prelaz)–SIGNAGI–TBILISI (oko 400km) Doručak. Polazak do granice sa Gruzijom- Lagodekhi. Nakon prelaska granice, i promene vodiča i autobusa, pauza u šarmantnom mestu Signagi, zvanom “Grad Ljubavi” i obližnjeg Bodbe manastira, sagradjenog u 9. veku. Nastavak putovanja ka Tbilisiju. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 5
TBILISI
(14.05.2019.) TBILISI Doručak. Razgledanje Tbilisija, glavnog grada Gruzije. Grad je poznat po burnoj istoriji, elegantnoj i izuzetnoj arhitekturi. Rušen je i izgrađivan više puta. Ipak u potpunosti je zadržao svoj gruzijski duh i pravoslavnu religiju i tradiciju. Šetnja kroz stari grad, obilazak tvrđave Narikala iz 4.veka, poznatog Sulfur kupatila, katedrale Svetog trojstva i foto pauza kod mosta Mira. Šetnja duž Rustaveli avenije. Večera. Noćenje.
Dan 6
TBILISI
(15.05.2019.) TBILISI–ANANURI-KAZBEGI-GERGETI-TBILISI (oko 400km) Doručak. Vožnja gruzijskim vojnim autoputem, još uvek glavne saobraćajnice koja povezuje južno Zakavkazije sa Rusijom, do Ananurija, arhitektonskog kompleksa iz 16-17. veka. Nastavak vožnje do planina Kavkaza (2395m n.v.), te vožnja džipovima do Gergeti Crkve Svetog trojstva iz 14. Veka, odakle se pruža veličanstven pogled na Kazbegi glečer, visok 5047m n.v. i selo Stepantsminda. Povratak u Tbilisi. Večera. Noćenje.
Dan 7
TBILISI
(16.05.2019.) TBILISI–MČKETA–GORI–UPLISTIŠE-TBILISI (oko 250km) Doručak. Polazak za Mčketu, staru prestonicu iberijskog kraljevstva, politički i kulturni centar od 3. veka pre n.e. Vožnja do crkve Ivari iz 6. veka, koja predstavlja vrhunsko delo gruzijske srednjovekovne arhitekture. Obilazak Katedrale Svetičkoveli, arhitektonskog spomenika iz 11. veka, koji se smatra kolevkom hiršćanstva i ženskog manastira Samtavro iz 11. veka. Na putu ka gradu Gori, u provinciji Kartli, degustacija vina u zamku Rojal. Po dolasku u Gori, obilazak muzeja i kuće u kojoj je rođen Staljin. Odlazak za Uplistiše, srednjovekovni grad uklesan u stene, čiji ostaci datiraju hiljadu godina pre nove ere. Grad predstavlja zanimljivu mešavinu arhitekture helenističkog perioda sa ranom hrišćanskog umetnošću. Povratak u Tbilisi. Večera. Noćenje.
Dan 8
TBILISI
(17.05.2019.) TBILISI– SADAKHLO (granični prelaz)- HAGHPAT- GOŠAVANK- DILIŽAN (oko 200km) Doručak. Polazak autobusom ka graničnom prelazu sa Jermenijom, Sadaklo. Promena vodiča i autobusa. Nastavak putovanja do manastirskog kompleksa Haghpat iz 10. veka, koji je uvršten u Uneskovu kulturnu baštinu. Ručak. Poseta Gošavank manastiru na putu ka gradu Diližan, koji je poznat po svojoj klimi i mineralnoj vodi, kao i planinama sa gustom šumom. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 9
GORIS
(18.05.2019.) DILIŽAN-SEVAN-NORATUS- SELIM KARAVANSARAJ- KARAHUNJ- GORIS (oko 350km) Doručak. Nastavak putovanja do najvećeg jezera Jermenije- Sevan, koje se nalazi na 2000m n.v. Obilazak manastira Sevanavank i groblja Noratus, koje datira iz 10. Veka. Na putu ka arheloškom nalazištu Karahunju, zvanog jermenski Stounhendže, vožnja kroz vardenitski prolaz, kojim je prolazio i Veliki Put Svile. Nastavak putovanja do Gorisa. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 10
JEREVAN
(19.05.2019.) GORIS- TATEV- NORAVANK- KHOR VIRAP- JEREVAN (oko 290km) Nakon doručka, nezaboravna vožnja najdužim vazdušnim tramvajem na svetu, do prelepog srednjovekovnog manastira Tatev (9-13. vek), bivšeg centra za nauku i umetnosti. Kompleks Tatev se sastoji od tri crkve, trpezarija, biblioteka, trezora i nekoliko rezidencijama. Ručak. Nastavak vožnje ka manastiru Noravank (12. vek), koji se nalazi na obronku predivne krivudave klisure, a zatim i Khor Virap (4-18. vek.), koji se nalazi u blizini svete planine Ararat- besmrtnog simbola Jermenije. Značajan je, jer ga povezuju sa imenom Grigorija Iluminatora, koji je uveo hrišćanstvo u Jermeniju. Polazak za Jerevan, prestonicu Jermenije. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 11
JEREVAN
(20.05.2019.) JEREVAN- ZVARTNOTS- EČMIJACIN– JEREVAN (oko 80km) Doručak. Obilazak Zvartnots hrama (7-10. Vek) i Ečmijacin katedrale (4. Vek), duhovnog centra jermenskog hrišćanstva. Ručak. Nakon toga, poludnevno razgledanje grada čija istorija počinje u 8. veku pre naše ere- Jerevena. Obilazak istorijskog muzeja, Trga Republike i odlazak do adminstrativnog centra u Baghramian aveniji podzemnom železnicom. Šetnja do Kaskada, odakle se pruža predivna panorama grada. Vožnja do brda Tsitsernakaberd, na kome se nalazi memoriajal jermenskog genocida. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 12
JEREVAN
(21.05.2019.) JEREVAN- GARNI- GEGARD– JEREVAN (oko 80km) Doručak. Vožnja do Kotajak regije i poseta paganskom hramu Garni iz 1. veka, poznatog po rimskim mozaicima. Nastavak vožnje ka manastiru Gegard, koji predstavlja neverovatan arhitektonski kompleks uvršten u svetsku kulturnu baštinu Uneska. Kompleks je delom uklesan u steni. Naziv manastira, koji u prevodu znači koplje, potiče iz 13. veka, kada je tu preneto koplje za koje se verovalo da je njime Hrist proboden. U povratku ka Jerevanu, poseta lokalnoj kući, u kojoj se pravi „lavash", lokalni hleb. Po dolasku u Jerevan, obilazak Matenadarana, muzeja starih rukopisa najvećeg te vrste na svetu i fabrike konjaka Ararat. Večera. Noćenje.
Dan 13
BELGRADE
(22.05.2019.) JEREVAN– MOSKVA– BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Moskvu u 14:45 časova (Let SU1861). Obroci u avionu. Sletanje u 16:45 časova. Poletanje za Beograd u 20:10 časova (Let SU2092). Sletanje u 22:10 časova.