ANDALUZIJSKA TURA 29.12.2022.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Napomena: dvokrevetne soba sa pomoćnim ležajem i jednokrevetne sobe se mogu dobiti isključivo na upit

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 134,86 evra na dan objavljivanja programa (od toga EUR 44,00 YQ  i  EUR  19,00-YR  ne podležu refundaciji, a  takse 4,48-LG EUR, 0,98-RF EUR, EUR 16,91-RS, EUR 0,22-RS, EUR 17,18-AT, EUR 21,46-ZY, EUR 6,63-JD, EUR 0,62-OG I 3,38-QV su refundabilne), smeštaj u hotelima sa 4* zvezdice u Toremolinosu i SeviljI, u dvokrevetnim sobama na bazi  noćenja sa doručkom, ručak u Kadisu, autobuski transferi i razgledanja prema programu, usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

Cena putovanja ne obuhvata:  ulaznica za Alhambru u Granadi (sedam dana pred put će biti potvrdjena ili ne realizacija izleta, u zavisnosti od raspoloživosti grupnih ulaznica. Cena ulaznica je 20€ po putniku i plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, pre polaska na put), fakultativne izleti i posete koji nisu naznačeni programom, napojnica za vozača na turi (10€ po putniku) , međunarodno putno zdravstveno osiguranje, koje pokriva lečenje i Covid-19, kao i osiguranje od otkaza aranžmana koje se preporučuje, svi obavezni testovi na Covid neophodni za ulazak u navedene zemlje.


SMEŠTAJ:
Toremolinos: Hotel Melia Costa del Sol 4 * 
www.melia.com/es/hoteles/espana/torremolinos/melia-costa-del-sol ili sličan
Hotel iz poznatog hotelskog lanca Melia, nalazi se na prvoj liniji do plaže (Bahondiljo plaža), u centru Toremolinosa i u blizini marine. Malaga je od Toremolinosa udaljena 15-tak minuta vožnje. U okviru hotela nalazi se veliki SPA centar, teretana, restoran, bar, kongresne sale, vrt. Sve sobe su prostrane i svetle, opremljene modernim nameštajem, sa terasom i pogledom na more. Sve sobe imaju  kompletno uređeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, klima uređaj, SAT TV, telefon, minibar, sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Sevilja: Hotel Silken Al- Andalus Palace 4* https://www.hoteles-silken.com/en/hotel-al-andalus-seville/ ili sličan
Hotel Silken Al-Andalus Palace nalazi se na samo 10 minuta vožnje od istorijskog centra Sevilje. Smešten je u seviljskom okrugu Heliopolis, na 5 minuta vožnje od Trga Španije, a redovne autobuske linije staju ispred hotela. Hotel je udaljen 1 km od golf kluba Pineda i 2 km od parka Maria Luisa.Nudi teretanu, kozmetički salon i sezonski otvoreni bazen, kao i terase, bašte i otvorene prostore za opuštanje.
Ovaj dizajnerski hotel nudi prostrane, klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Sve sobe imaju satelitsku televiziju, sef i moderno kupatilo sa fenom za kosu. U restoranu hotela Silken Al Andalus služe se jela internacionalne kuhinje i raznovrstan doručak na bazi švedskog stola. Tu je i kafić, koji služi dnevni meni, kao i bar pored bazena i moderan snek bar.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE 15. OKTOBAR 2022. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNA NAPOMENA:
 
• Uslov za ulazak državljana Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju biometrijsku putnu ispravu koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma napuštanja EU. Nosiocima biometrijskih pasosa R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Državljani drugh zemalja se moraju raspitati u svom Ministarstvu inostranih poslova
• Za ulazak u Španiju državljani Republike Srbije treba da ispunjavaju jedan od sledećih uslova:
- Negativan PCR test ne stariji od 72 sata pre putovanja
- Negativan  antigenski test ne stariji od 24 sata pre putovanja
- da poseduju potvrdu o kompletnoj vakcinaciji. Priznaju se potvrde izdate od strane nadležnih institucija zemlje porekla, najmanje 14 a najviše 270 dana nakon primljene druge doze. Ukoliko je taj period prošao, da bi potvrda bila validna neophodan je dokaz o primljenoj trećoj dozi. Ovo ne važi za mlađe od 18 godina čije potvrde o vakcinaciji ostaju važeće i nakon isteka 270 dana od datuma kompletne vakcinacije;
Vakcine koje se priznaju su one koje su odobrene od strane Evropske agencije za lekove i Svetske zdravstvene ogranizacije (to jest, sve vakcine koje se daju u Srbiji, osim Sputnik V). Priznaje se takođe i vakcinacija nekom od vakcina koje nisu priznate ukoliko je primljena treća, buster doza jedne od priznatih vakcina, ili;
- da poseduju potvrdu o preležanoj bolesti, izdatu od strane nadležne zdravstvene ustanove najmanje 11 dana nakon prvog pozitivnog testa. Važnost ove potvrde je 180 dana od datuma prvog pozitivnog testa.
- Ukoliko posedujete EU digitalni sertifikat nije potrebno popunjavati formular za dobijanje QR koda, međutim, ukoliko ne poseduju EU sertifikat potrebno je popuniti QR koji možete dobiti popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici www.spth.gob.es Deca do 12 godina starosti mogu da uđu u Španiju bez potvrda i testova.
• Sva ograničenja ulaska u Austriju u vezi sa COVID – 19 su ukinuta. Dokazi o vakcinaciji ili testiranju više nisu potrebni za ulazak i tranzit.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letu Austrian Airlinesa dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

•Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put (u slučaju promene kursa dinara, nenaplaćeni deo podleže promeni- valutna klauzula):
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
• kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata
• preko računa
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IM-0012288, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 4 od 14.10.2022.  Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Kategorija licence  A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3 

 

ANDALUZIJSKA TURA Španija/Malaga
ANDALUZIJSKA TURA-
 
 SPISAK HOTELA NA TURI 24.09.2022:

Toremolinos: MS Amaragua 4 * https://www.amaragua.com/ ili sličan
Hotel MS Amaragua smešten je pored plaže La Karivela u Toremolinosu, na nekoliko minuta hoda od Marine Banalmadena. Pored direktnog prilaza plaži, ovaj hotel nudi zatvorene i otvorene bazene, spa centar i besplatan bežični internet. Sobe u hotelu Amaragua uključuju sopstveni balkon. Sve sobe su klimatizovane i opremljene satelitskom televizijom, mini-barom i sefom. Hotel MS Amaragua poseduje restoran u kojem se služe tipična mediteranska jela na bazi švedskog stola. Meni sa jelima bez glutena dostupan je na prethodni zahtev. U pićima i užinama možete uživati u snek baru kraj bazena. Na raspolaganju vam je i bar u lobiju, sa opuštajućom živom muzikom.

Sevilja (predgrađe San Juan de Aznalfarache): Hotel Ilunion Alcora Sevilla 4* ili sličan

www.ilunionhotels.co.uk/hotel-ILUNION-alcora-sevilla-in-seville/

Ilunion Alcora Sevilla se nalazi u San Huan de Aznalfaračeu, na 10 minuta vožnje od starog grada i nudi redovne usluge transfera do centra Sevilje. La Giralda, katedrala i Alcasar palata se nalaze na oko 4 km od hotela.
Ima sezonski otvoreni bazen i terasu od 3.000 m² sa pogledom na grad.
Klimatizovane sobe imaju TV i radni sto. Ilunion Alcora Sevilla nudi porodične sobe i prilagođene sobe za osobe sa invaliditetom. Neke sobe imaju balkon. Besplatan WiFi je dostupan u celom objektu.
Tu su a la carte restoran i kafeterija, kao i elegantan piano bar sa pogledom na grad. U prostranim baštama leti se održavaju roštilji. 

SPISAK HOTELA NA TURI 22.10.2022:


Toremolinos za period 22.10-24.10.2022: MS Amaragua 4 * https://www.amaragua.com/ ili sličan
Hotel MS Amaragua smešten je pored plaže La Karivela u Toremolinosu, na nekoliko minuta hoda od Marine Banalmadena. Pored direktnog prilaza plaži, ovaj hotel nudi zatvorene i otvorene bazene, spa centar i besplatan bežični internet. Sobe u hotelu Amaragua uključuju sopstveni balkon. Sve sobe su klimatizovane i opremljene satelitskom televizijom, mini-barom i sefom. Hotel MS Amaragua poseduje restoran u kojem se služe tipična mediteranska jela na bazi švedskog stola. Meni sa jelima bez glutena dostupan je na prethodni zahtev. U pićima i užinama možete uživati u snek baru kraj bazena. Na raspolaganju vam je i bar u lobiju, sa opuštajućom živom muzikom.

Sevilja: Hotel Silken Al- Andalus Palace 4* https://www.hoteles-silken.com/en/hotel-al-andalus-seville/ ili sličan
Hotel Silken Al-Andalus Palace nalazi se na samo 10 minuta vožnje od istorijskog centra Sevilje. Smešten je u seviljskom okrugu Heliopolis, na 5 minuta vožnje od Trga Španije, a redovne autobuske linije staju ispred hotela. Hotel je udaljen 1 km od golf kluba Pineda i 2 km od parka Maria Luisa.Nudi teretanu, kozmetički salon i sezonski otvoreni bazen, kao i terase, bašte i otvorene prostore za opuštanje.
Ovaj dizajnerski hotel nudi prostrane, klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Sve sobe imaju satelitsku televiziju, sef i moderno kupatilo sa fenom za kosu. U restoranu hotela Silken Al Andalus služe se jela internacionalne kuhinje i raznovrstan doručak na bazi švedskog stola. Tu je i kafić, koji služi dnevni meni, kao i bar pored bazena i moderan snek bar.

Toremolinos za period 27.10-29.10.2022: MS Aquamarina suites 4 * https://www.msaguamarinasuites.com/ ili sličan
Ms Aguamarina Suites se nalazi u Toremolinosu, na 250 m od plaže El Bajondiljo i 400 m od Kale San Migel. Hotel ima besplatni bežični internet, saunu i fitnes centar. MS Aguamarina Suites nudi apartmane i junior apartmane opremljene direktnom telefonskom linijom, sefom, LED TV-om, mini barom, individualnom klimom i grejanjem i kupatilom. Gostima su na raspolaganju otvoreni bazen sa dečjim delom, grejani zatvoreni bazen, teretana, 2 saune, tursko kupatilo i usluga masaže, uz doplatu. Hotel ima tematske restorane na bazi švedskog stola u kojima možete probati jela nacionalne i internacionalne kuhinje.
 

SPISAK HOTELA NA TURI 22.10.2022:

SMEŠTAJ:
Toremolinos: Hotel Melia Costa del Sol 4 *
www.melia.com/es/hoteles/espana/torremolinos/melia-costa-del-sol ili sličan
Hotel iz poznatog hotelskog lanca Melia, nalazi se na prvoj liniji do plaže (Bahondiljo plaža), u centru Toremolinosa i u blizini marine. Malaga je od Toremolinosa udaljena 15-tak minuta vožnje. U okviru hotela nalazi se veliki SPA centar, teretana, restoran, bar, kongresne sale, vrt. Sve sobe su prostrane i svetle, opremljene modernim nameštajem, sa terasom i pogledom na more. Sve sobe imaju kompletno uređeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, klima uređaj, SAT TV, telefon, minibar, sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Sevilja: Hotel Silken Al- Andalus Palace 4* https://www.hoteles-silken.com/en/hotel-al-andalus-seville/ ili sličan
Hotel Silken Al-Andalus Palace nalazi se na samo 10 minuta vožnje od istorijskog centra Sevilje. Smešten je u seviljskom okrugu Heliopolis, na 5 minuta vožnje od Trga Španije, a redovne autobuske linije staju ispred hotela. Hotel je udaljen 1 km od golf kluba Pineda i 2 km od parka Maria Luisa.Nudi teretanu, kozmetički salon i sezonski otvoreni bazen, kao i terase, bašte i otvorene prostore za opuštanje.
Ovaj dizajnerski hotel nudi prostrane, klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Sve sobe imaju satelitsku televiziju, sef i moderno kupatilo sa fenom za kosu. U restoranu hotela Silken Al Andalus služe se jela internacionalne kuhinje i raznovrstan doručak na bazi švedskog stola. Tu je i kafić, koji služi dnevni meni, kao i bar pored bazena i moderan snek bar.
 


   
 

Spisak hotela na Andaluzijskoj turi


 
 
 SPISAK HOTELA NA TURI 24.09.2022:

Toremolinos: MS Amaragua 4 * https://www.amaragua.com/ ili sličan
Hotel MS Amaragua smešten je pored plaže La Karivela u Toremolinosu, na nekoliko minuta hoda od Marine Banalmadena. Pored direktnog prilaza plaži, ovaj hotel nudi zatvorene i otvorene bazene, spa centar i besplatan bežični internet. Sobe u hotelu Amaragua uključuju sopstveni balkon. Sve sobe su klimatizovane i opremljene satelitskom televizijom, mini-barom i sefom. Hotel MS Amaragua poseduje restoran u kojem se služe tipična mediteranska jela na bazi švedskog stola. Meni sa jelima bez glutena dostupan je na prethodni zahtev. U pićima i užinama možete uživati u snek baru kraj bazena. Na raspolaganju vam je i bar u lobiju, sa opuštajućom živom muzikom.

Sevilja (predgrađe San Juan de Aznalfarache): Hotel Ilunion Alcora Sevilla 4* ili sličan

www.ilunionhotels.co.uk/hotel-ILUNION-alcora-sevilla-in-seville/

Ilunion Alcora Sevilla se nalazi u San Huan de Aznalfaračeu, na 10 minuta vožnje od starog grada i nudi redovne usluge transfera do centra Sevilje. La Giralda, katedrala i Alcasar palata se nalaze na oko 4 km od hotela.
Ima sezonski otvoreni bazen i terasu od 3.000 m² sa pogledom na grad.
Klimatizovane sobe imaju TV i radni sto. Ilunion Alcora Sevilla nudi porodične sobe i prilagođene sobe za osobe sa invaliditetom. Neke sobe imaju balkon. Besplatan WiFi je dostupan u celom objektu.
Tu su a la carte restoran i kafeterija, kao i elegantan piano bar sa pogledom na grad. U prostranim baštama leti se održavaju roštilji. 

SPISAK HOTELA NA TURI 22.10.2022:


Toremolinos za period 22.10-24.10.2022: MS Amaragua 4 * https://www.amaragua.com/ ili sličan
Hotel MS Amaragua smešten je pored plaže La Karivela u Toremolinosu, na nekoliko minuta hoda od Marine Banalmadena. Pored direktnog prilaza plaži, ovaj hotel nudi zatvorene i otvorene bazene, spa centar i besplatan bežični internet. Sobe u hotelu Amaragua uključuju sopstveni balkon. Sve sobe su klimatizovane i opremljene satelitskom televizijom, mini-barom i sefom. Hotel MS Amaragua poseduje restoran u kojem se služe tipična mediteranska jela na bazi švedskog stola. Meni sa jelima bez glutena dostupan je na prethodni zahtev. U pićima i užinama možete uživati u snek baru kraj bazena. Na raspolaganju vam je i bar u lobiju, sa opuštajućom živom muzikom.

Sevilja: Hotel Silken Al- Andalus Palace 4* https://www.hoteles-silken.com/en/hotel-al-andalus-seville/ ili sličan
Hotel Silken Al-Andalus Palace nalazi se na samo 10 minuta vožnje od istorijskog centra Sevilje. Smešten je u seviljskom okrugu Heliopolis, na 5 minuta vožnje od Trga Španije, a redovne autobuske linije staju ispred hotela. Hotel je udaljen 1 km od golf kluba Pineda i 2 km od parka Maria Luisa.Nudi teretanu, kozmetički salon i sezonski otvoreni bazen, kao i terase, bašte i otvorene prostore za opuštanje.
Ovaj dizajnerski hotel nudi prostrane, klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Sve sobe imaju satelitsku televiziju, sef i moderno kupatilo sa fenom za kosu. U restoranu hotela Silken Al Andalus služe se jela internacionalne kuhinje i raznovrstan doručak na bazi švedskog stola. Tu je i kafić, koji služi dnevni meni, kao i bar pored bazena i moderan snek bar.

Toremolinos za period 27.10-29.10.2022: MS Aquamarina suites 4 * https://www.msaguamarinasuites.com/ ili sličan
Ms Aguamarina Suites se nalazi u Toremolinosu, na 250 m od plaže El Bajondiljo i 400 m od Kale San Migel. Hotel ima besplatni bežični internet, saunu i fitnes centar. MS Aguamarina Suites nudi apartmane i junior apartmane opremljene direktnom telefonskom linijom, sefom, LED TV-om, mini barom, individualnom klimom i grejanjem i kupatilom. Gostima su na raspolaganju otvoreni bazen sa dečjim delom, grejani zatvoreni bazen, teretana, 2 saune, tursko kupatilo i usluga masaže, uz doplatu. Hotel ima tematske restorane na bazi švedskog stola u kojima možete probati jela nacionalne i internacionalne kuhinje.
 

SPISAK HOTELA NA TURI 22.10.2022:

SMEŠTAJ:
Toremolinos: Hotel Melia Costa del Sol 4 *
www.melia.com/es/hoteles/espana/torremolinos/melia-costa-del-sol ili sličan
Hotel iz poznatog hotelskog lanca Melia, nalazi se na prvoj liniji do plaže (Bahondiljo plaža), u centru Toremolinosa i u blizini marine. Malaga je od Toremolinosa udaljena 15-tak minuta vožnje. U okviru hotela nalazi se veliki SPA centar, teretana, restoran, bar, kongresne sale, vrt. Sve sobe su prostrane i svetle, opremljene modernim nameštajem, sa terasom i pogledom na more. Sve sobe imaju kompletno uređeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, klima uređaj, SAT TV, telefon, minibar, sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Sevilja: Hotel Silken Al- Andalus Palace 4* https://www.hoteles-silken.com/en/hotel-al-andalus-seville/ ili sličan
Hotel Silken Al-Andalus Palace nalazi se na samo 10 minuta vožnje od istorijskog centra Sevilje. Smešten je u seviljskom okrugu Heliopolis, na 5 minuta vožnje od Trga Španije, a redovne autobuske linije staju ispred hotela. Hotel je udaljen 1 km od golf kluba Pineda i 2 km od parka Maria Luisa.Nudi teretanu, kozmetički salon i sezonski otvoreni bazen, kao i terase, bašte i otvorene prostore za opuštanje.
Ovaj dizajnerski hotel nudi prostrane, klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Sve sobe imaju satelitsku televiziju, sef i moderno kupatilo sa fenom za kosu. U restoranu hotela Silken Al Andalus služe se jela internacionalne kuhinje i raznovrstan doručak na bazi švedskog stola. Tu je i kafić, koji služi dnevni meni, kao i bar pored bazena i moderan snek bar.
 


   
 

Spisak hotela na Andaluzijskoj turi


 

Španija
ANDALUZIJSKA TURA

MALAGA –TOREMOLINOS-GRANADA–MARBELJA-KADIS- SEVILJA –KORDOBA

8 dana (7 noćenja) – avionom i autobusom
Polazak: 29.decembar 2022/ Povratak: 05.januar 2023.


VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

A
ndaluzija je najjužnija i najveća španska regija sa prelepim gradovima i živopisnim belim selima. Sa oko 8 miliona stanovnika i 87.268 km2 površine, prostranija je i mnogoljudnija od polovine evropskih zemalja. Asocijacija je na najtipičnije slike vezane za Španiju: flamenko, borbe bikova, jarke boje i strast. Lepotom je inspirisala mnoge velike pisce, pesnike i slikare. Zavičaj je velikih slikara, Pabla Pikasa i Velaskeza. Ovo je jedinstveno mesto gde se susreću istok i zapad u egzotičnoj mešavini hrišćanske, mavarske, jevrejske i ciganske kulture. 

Dan 1
BELGRADE
(29.12.2022) BEOGRAD–BEČ–MALAGA-TOREMOLINOS Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki Travel u 03:30 časova. Poletanje za Beč u 05:55 časova (let OS 738). Dolazak u Beč u 07:05 časova. Nastavak putovanja za Malagu u 09:40 časova (let OS 385). Dolazak u Malagu u 13:00 časova. Panoramsko razgledanje Malage. Ovaj španski lučki grad, smešten na obalama Mediterana, pun je tragova istorije ali i pulsirajućeg modernog života. Malaga je rodno mesto slikara Pabla Pikasa i jedan od muzeja je posvećen upravo njegovom opusu. Osim po širokim avenijama sa drvoredima palmi i parkovima sa tropskim rastinjem, grad je prepoznatljiv i po mavarskoj tvrđavi Gibralfaro i palati Alkasaba za koju kažu da je bila ravna Alhambri ali je tokom vekova ostavljena nebrizi. Panoramski obilazak grada: Plasa de la Mersed, katedrala, stara gradska četvrt, Plasa de la Konstitusion… Nakon razgledanja Malage transfer do hotela u Toremolinosu. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za odmor i šetnju. Noćenje.
Dan 2
TOREMOLINOS
(30.12.2022) TOREMOLINOS-GRANADA-TOREMOLINOS (oko 210 km) Doručak. Poludnevni izlet za Granadu. Vožnja autobusom ka zaleđu i podnožju planine Sjera Nevada, do Granade, najposećenijeg grada Španije zahvaljujući veličanstvenoj Alhambri i mnoštvu kulturno-istorijskih spomenika nastalih pod uticajem različitih civilizacija i kultura. Odlazak u kraću šetnju istorijskim centrom grada do Katedrale i upoznavanje sa istorijom i arhitekturom Granade. Odlazak do podnožja Alhambre, najznačajnijeg mavarskog kulturno-istorijskog spomenika Andaluzije, odakle se može sagledati arhitektura ovog kompleksa u svoj svojoj lepoti. Alhambra (što na arapskom znači crvena tvrđava) izgrađena je u IX veku kao otmena palata mavarskih kalifa. Fakultativno obilazak palate i šetnja kroz kraljevsku salu, dvorište mirti, parkove Heneralife. Nakon obilaska Alhambre i kraće pauze za odmor povratak u Malagu. (Cena ulaznica za Alhambru: 20€) Noćenje.
Dan 3
SEVILJA
(31.12.2022) TOREMOLINOS-MARBELJA-KADIS-SEVILJA (oko 300km) Doručak. Vožnja duž obale Kosta del Sol do Marbelje, najpoznatijeg letovalištu ove regije. Panoramski obilazak grada i kraće zadržavanje radi odmora. Nastavak putovanja prema luci Kadis, glavnom gradu istoimene provincije i trećem po veličini gradu Andaluzije. Grad, koji su osnovali Feničani, jedan je od najstarijih gradova Španije. Smešten u zalivu u koji duboko uranja Atlantik, specifičan po tipičnoj andaluzijskoj arhitekturi – visokim belim kućama sa malim kulama (vidikovcima) na krovu, mnoštvom parkova i vrtova sa tropskom vegetacijom čini ga jednim od najšarmantnijih gradova juga Španije. Panoramski obilazak grada i šetnja istorijskim centrom Kadisa. Odlazak u restoran na ručak. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje. Nastavak putovanja prema Sevilji i vožnja kroz oblast Heres "rodno mesto" šerija i poznatog vinogradarskog kraja. Cela oblast je poznata ne samo po strastvenom flamenku i uzgoju andaluzijskih konja autentične španske rase ''kartuhano'' već i po poznatom vinu Heres. Po dolasku u Sevilju, transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 4
SEVILJA
(01.01.2023) SEVILJA Doručak. Odlazak do istorijskog dela Sevilje u panoramsko razgledanje grada: Ostaci nekadašnjih mavarskih zidina, Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duvana, parkovi i velelepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svetsku izložbu u okviru kojih se nalaze pavijoni nekoliko latinoameričkih zemalja. Trg Španije–polukružno zdanje sa mostovima i fontanama koje je 1929, za vreme Svetske izložbe, bilo glavni paviljon za izlaganje, obilazak parkova Marije Luize. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada i šetnju. Transfer do hotela. Noćenje.
Dan 5
CORDOBA
(02.01.2023) SEVILJA-KORDOBA–SEVILJA (oko 280 km) Doručak. Vožnja živopisnim predelima Andaluzije, kroz žitnicu Španije, do Kordobe, grada koji se nalazi u srcu ruralnog dela Andaluzije, na obali reke Gvadalkivir. Ovo je grad koji je sačuvao arhitektonske bisere kao što su stari rimski most, Meskita džamija i jevrejska četvrt. Kraća šetnja starim delom grada. Kao u Sevilji i u Kordobi je postojala velika jevrejska četvrt, jedna od najvećih u Evropi, La Huderija, koju je 1984. UNESCO proglasio svetskom kulturnom baštinom. U jevrejskoj četvrti nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smeštena usred Jervejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV veku i potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog kalifata. Ispred Sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena. Ovo je i grad Hulija Romera, slikara kome su lokalne cigančice bili modeli za lik Bogorodice, ali i grad čuvenog toreadora El Kordobesa, grad uskih ulica i kuća sa karakterističnim unutrašnjim dvorištem (patio). Razgledanje Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg veka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Meskitu su posle skoro pet vekova, krajem XII hrišćani pretvorili u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X veka a ono najlepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno belim lukova od cigle, kamena, jaspisa i granita. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 6
TOREMOLINOS
(03.01.2023) SEVILJA-TOREMOLINOS (oko 250 km) Doručak. Nastavak obilaska Sevilje šetnjom do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini Katedrale na svetu (u kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je: „Napravićemo nešto za šta će svi na svetu misliti da smo ludi!”), Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara... La Hiralde (La Giralda), tornja smeštenog tik uz katedralu. Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže peške strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se božanstveni pogled ne samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Vožnja planinskim predelima ka Kosta del Sol. Kraće pauze radi odmora. Nastavak putovanja prema Toremolinosu. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 7
TOREMOLINOS
(04.01.2023) TOREMOLINOS Doručak. Slobodno vreme za individualnu šetnju, odmor. Noćenje.
Dan 8
BELGRADE
(05.01.2023) TOREMOLINOS–MALAGA-BEČ-BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodroma u Malagi. Poletanje za Beč u 13:45 časova (let OS 386). Dolazak u Beč u 16:45 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 22:10 časova (let OS 737). Dolazak u Beograd u 23:15 časova.